FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotbolls-hulligan-föräldrar-då?

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5873042.ab

Vad är det för fel med att låta ens barn bli modell? Det klingar illa i de flestas öron uppebarligen, men de glömmer nog att det finns barn som faktiskt VILL, som tycker om att synas och showa, så vad är problemet att låta dessa barn göra det tillsammans med andra? Är isåfall precis lika illa som barn som går på dansskola och har uppvisning för en förvänatsfull föräldraskara, eller ett fotbollslag som spelar match inför ivrigt påhejjande föräldrar. Glöm inte alla hemska föräldrar som triggar sina barn i idrotten vilket tyvärr är väldigt vanligt, det är vidrigt. Men du kan aldrig få ett barn som inte vill synas att gå ut på en scen och showa... Dessa barn som får modelljobb tjänar dessutom EGNA pengar, och då är andra snabba att tycka att det är BARNARBETE... hmm, alla dessa fotbollslag som tvingas sälja BINGOLOTTER eller kakor då? DET är väl barnarbete om något? Inga pengar som de direkt får stoppa i fickan heller. 


JAG TYCKER ATT MINA BARN ÄR SÖTA! DET UTESLUTER INTE ATT JAG TYCKER ATT DE ÄVEN ÄR UNDERBARA INDIVIDER MED VÄRLDENS FINASTE INSIDOR! DET ENA BEHÖVER INTE UTESLUTA DET ANDRA.

Bäst bilder får man av GLADA barn som inte besväras utav kameran, alla barn är olika, därav så figurerar inte några av mina barn lika ofta på bild som de som är riktiga linslusar.
Det handlar om att ta hänsyn till barnet, att respektera sitt barn, oavsett om det gäller fotboll eller modellande.
Det handlar oftast INTE om föräldrar som vill leva ut sina drömmar genom barnet som många vill påskina. Då är det värre med dessa stackars barn som triggas inom idrotten etc. Du kan få en unge ut på en fotbollsplan mycket lättare än att få en unge som inte vill att gå ut på en scen.
SÅDETSÅ!


  
 
 

Lite bilder på mina kids, linslusar till och från med en mamma som älskar att fota.
Och vilken förälder fotar inte sina barn? Det är väl same same lixom?
SÅ dubbelmoral och FY SKÄMS till alla föräldrar som snackar skit!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Barn faktiskt VILL ?



Så om ditt barn VILL hoppa ner från en bro låter du dem göra det ?

Barn kallas för barn just för att att föreldrarna ska kunna styra och ta beslut i deras liv.Du jämför bland annat med barn som spelar fotboll ...men tänk på att barn inte ska börja tänka på hur dem ser ut och stylas , dem har nog andra problem att tänka på i den åldern.

Ett barn kan inte bestämma om att bli modell eller showa.Annars skulle dem kunna få rösträtt oxå

2009-12-08 @ 11:10:34
Postat av: Yoanna

Att jämföra med att hoppa från en bro är väl lite drastiskt? Men du "anonym" kanske inte hade något bättre att komma med? ;) Barn som showar blir inte bedömda för sitt utseende, utan för sitt agerande. Precis som en unge på fotbollsplanen blir bedömd för SITT agerande. Utifrån din åsikt så kan alltså barn inte heller välja om de vill spela fotboll? Vilka låga tankar du har om barn måste jag säga! Bara för att de inte har rösträtt så kan de alltså inte bestämma över vad de själva tycker om att göra? Har du själv barn eller tillhör du dem som bara tycker för tyckandets skull? ;p

2009-12-08 @ 14:38:58
Postat av: sossessa

intressant diskussion - och jag kan inte annat än att tycka till :-)



Jag håller till mångt och mycket med dig Yoanna, tvång (som att prestera i idrott t.ex.) förekommer överallt och att modella eller showa tycker jag inte är värre än något annat.



Vad jag upplever som problemet är att alla föräldrar inte är så förståndiga som du. De lever ut sina drömmar genom barnen och där du säger att barnen är nog förståndiga att säga nej så menar jag att det kanske lika gärna kan leda till att de förstår att de då hade gjort sina föräldrar besvikna. Och det vill väl sällan något barn. Plus att föräldrarna kanske inte tar ett nej utan då uppmuntrar till "man skall inte ge sig", "ge det några månader till" etc.



Galna föräldrar finns det - kanske möjligtvis figurerar de oftare, och gör mer skada i modellbranschen än i lagidrotten dock.



Sedan finns det riktigt bra föräldrar också, som lyssnar på sina barn och uppmuntrar dem till att göra det som är känns bäst för just dem. De finns också överallt!



/sossessa (sossessa.wordpress.com)

2009-12-09 @ 05:55:45
URL: http://sossessa.wordpress.com
Postat av: sossessa

Vad jag egentligen skulle säga är att det är intressant att se Vanessa - som är så cool (verkligen - hon verkar vara en supertjej!) har haft en riktigt, riktigt flickig period också. Jag och mina vänner har ju tre-åringar som fullkomligt frossar i rosa. Och vi låter dem! Jag tänker att det är en fas och så länge man gör det med sans (kläderna skall inte stoppa dem från att röra sig och kläderna skall vara lika varma och bra som andra) så tänker jag att ju mindre krångel från föräldrarnas sida ju snabbare går den perioden över.

(oh, en inläggsidé var ju det där...)

Var det så med Vanessa?



/sossessa

2009-12-09 @ 05:58:46
URL: http://sossessa.wordpress.com
Postat av: Yoanna

Ja, precis så var det med Vanessa, hon var sjukt prinsessig och jag lät henne vara det, med råge! Hon hade en riktigt prinsessrum men en stooor väggmålning på ena väggen där det var askungens slott bl a. Gick till dagis i prinsessklänning när HON ville det, så länge det inte var för kallt osv.

Och det har absolut inte hämmat henne ett dugg. Det handlar i grund och botten oxå om vad man får med sig hemifrån. Hon är ett levande bevis på att teorin många har inte stämmer, hon är långt ifrån tillbakadragen, blyg osv. Och prinsessperioden är en övergående fas, särskilt för de flickor som verkligen har fått vara prinsessor och levt ut sina prinsessdrömmar. Det är bara en myt som tyvärr många människor krampaktigt håller fast vid, att en prinsessperiod skulle hämma barnet. Det är snarare tvärt om. Ja om barnet ifråga VILL vara prinsessa då men inte FÅR. Det som hämmar barnet är de människor med alla fördomar.

Jag anser att det är enormt viktigt att låta ens barn leva ut sina fantasier och drömmar så långt det går.

2009-12-09 @ 10:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0