FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Husdjur

Är med på veckans blogg-ämne i en tråd på familjeliv denna vecka, ämnet är husdjur som ni ser.



Då jag var liten ville jag ha en hund. Ja egentligen en delfin, men det var ju ganska orimligt att ha en sådan, ja de får ju inte plats i ett akvarium precis. Sen var jag inne på att ha en apa... en chimpans, hade en klasskompis som lurade mig att han kunde fixa en från sin kusse men så blev det inte..såklart.


Sen en tiger... eller ett lejon... och en period ville jag ha en get! Och såklart har en gris stått på önskelistan.


Men jag har haft en massa andra smådjur som substitut för den där hunden jag ville ha... råttor, salamander, fiskar, kanin, katt... och sen har jag faktiskt ägt en hund i ca 4 timmar då jag olovandes köpte en som jag såklart inte fick behålla. Det var riktigt surt, minns att jag var pissförbannad på mina föräldrar och tyckte de var elakast i hela världen.


Vanessa fick marsvin.. 2 st. Underbart är kort, eller var det nyhetens behag? Det tröttnades snabbt på de 2 små grisarna som för övrigt var ganska tråkiga. Så de blev inte långvariga hos oss, de fick en ny familj nånstans i Haninge efter en del letande. För det blev givetvis JAG som fick sköta dem, byta i buren, klippa klor, kela.. å allt sånt. Och så måste man vara rättvis, så kelade jag med den ena, så kände jag mig tvungen att även ta den andra sen.. och så satt man där, med ett litet marsvin som alltid kissade ner en. Var det inte den ena, så var det den andra. Och sen tålde jag inte höet så värst mkt heller. Ja jag åt det inte såklart, men grisarna gjorde, och skvätte en massa utanför buren då de röjde om nätterna.


Nu har vi funderat på katt.. men nej.. tror inte det blir nån faktiskt.
Man blir så bunden, och då jag väl är barnfri..ska jag vara hemma med KATTEN då? Nej tack, då vill jag gärna kunna vara lite mer fri faktiskt. Orka leta kattvakt jämt? Fast ibland så blir jag såå sugen.. men då måste den se ut och vara som en gammal katt jag hade tidigare, världens mysigaste och keligaste kisse, Baileys, som oftast låg på rygg och sov. raklång på golvet eller i sin lilla hängmatta. Tyvärr fick jag avliva honom då han blev sjuk och fick svåra kramper och hade fel på levern. :( Men en mysigare katt har jag sällan skådat, så skulle en sådan dyka upp i mitt liv skulle jag inte tveka en sekund faktiskt. Han var otroligt fin och långhårig, brun och gråbeige-randig, blandras mellan perser och birma tror jag det var. Grymt söt med världens finaste lynne.


De enda husdjur jag har nu är dammråttor och i sällsynta fall silverfiskar.
Mössen i skåpet har inte heller fångats, de har förmodligen hittat roligare skåp hos grannen att rota i eller kommit på andra tankar. I musfångaren hamnade de inte iallafall!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0