FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisdag

En vanlig morgon, mobilen ringer 05.20 och jag snoozar ca 20 min innan jag kliver upp, tar ut hunden och sen fixar frukost för att sedan utföra uppdrag 1; väcka barnen.

Bar ner Vilder som är en riktig sömntuta och har svårt för att vakna ordentligt, han lägger sig genast i kökssoffan och somnar om medans jag gör rond 2 som består i att väcka Vilgot.

Med andan i halsen för vilken sida han behagar vakna på väcker jag honom försiktigt, denna morgon fick jag ett leende, wow!

Sen i rond 3 så kollar jag att Vanessa är vaken och påminner henne om vad klockan är, för hon har sååå mycket att göra på morgonen, välja kläder, fixa håret... osv.

Under tiden som jag kollar Vanessa så har det redan börjat låta från köket, morgonens första diskussion har startat och som väntat slutar den med att de börjar tjafsa, om typ ingenting. Vanessa kommer ner och de sitter som spott-kobror alla 3 och skjuter giftiga kommentarer till varandra så fort tillfälle ges. Och finns det inget tillfälle, så skapas det ett!!


Jag gör mitt bästa för att rädda situationen genom att avleda deras konversationer med småprat som INTE leder till ytterligare diskussioner, inte det lättaste, tro mig!!


Jag lyssnar på Vanessa då hon berättar om sin dröm, samtidigt pratar Vilgot med mig och jag hör inte vad han säger eftersom jag försöker lyssna på Vanessa, och givetvis surnar Vilgot till på 2 sekunder;

 


-Du LYSSNAR ju inte mamma, du lyssnar AAAALDRIG på mig!!!


Sen så blir det diskussioner om de ska cykla eller inte till skolan, Vilgot vill GÅ och Vilder vill sitta bak på min cykel. Sen blir Vilgot sur för att inte HAN får sitta bak på min cykel, även fast jag frågade om de skulle turas om, jag föreslog att en av dem cyklade på sin cykel och den andra satt bak på min och sen skulle de turas om, men han skulle bestämt GÅ och skulle INTE ha hjälm. Så han fick gå.

Slutade med att jag gick med min cykel och hade Vilder på sadeln, så att jag kunde gå i samma takt som Vilgot tills han fick ett ryck och sa att han skulle springa och att jag kunde cykla en bit.


Men iallafall så kom alla iväg till skolan i tid! Sen hem, plocka disk och duka av frukost, dricka mer kaffe och snart ska jag ut med Rocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0