FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisdag...

Veckan segar på, sakta men säkert. Febern som försvann tidigare idag kom tillbaka, för att försvinna sen igen.
Men jag mår bättre nu än igår, alltid nått. Hoppas på att komma upp imorrnbitti bara så att ungarna kommer till dagis och skola i tid.

Kollar på fångarna på fortet, lite nostalgi fast i nytappning. Kollar som vanligt med ett halvt öga, grejar med datorn samtidigt. Gillar Gunde och Agneta, hade det varit andra programledare hade det inte varit lika sevärt. Trist bara att den gamla fader Fouras inte är kvar.



Den nya ser ut som han den där Ali G, som ett SKÄMT med andra ord. Passar inte in riktigt i miljön där borta på fortet tycker jag!



ali-g.jpg image by sexyboimike






Tråkigt

Det värsta med att vara sjuk är ibland att bli just frisk, ja den där första dagen då man känner sig liite bättre, är på benen och inte alltför snurrig och snorig i skallen... och kliver in i köket, och möts av berg av smutsig disk.

Ja och hur resten av hemmet ser ut ska vi inte tala om. Dilemmat med att leva ensam med kidsen.

Ja efter att man fixat allt som halkat efter då man var sjuk så är ju krafterna helt slut å man blir typ sjuk, igen!

Men idag har jag turen att få hjälp med att städa köket, så att jag sen bara kan ställa mig och laga en ordentlig middag ikväll, det är nog tillräckligt med vad jag orkar.

Typiskt mig, att vilja alldeles för mycket på en gång, (hade lust att storstäda köket, badrummet och sen sovrummet, men kraften gick ur mig efter att ha fixat mig en kopp te å lite smörgåsar.)

Jag insåg ganska snabbt att min kapacitet ligger strax under noll-strecket typ och att jag nog måste vila/hålla mig stilla i minst 2 dagar till om jag ska bli riktigt frisk. Satsar på att ha återfått full kapacitet till helgen så att jag kan måla klart i ungarnas rum.

Jag är typ som en mobil som måste laddas helt om den ska funka på bästa sätt, och endå kan jag inte låta bli att lixom tjuvringa från den då och då.



Nä nu måste jag stoppa i mig en alvedon och försöka få lite mer sömn innan mina barn kommer hem. 



 

 

 

 

 





Satans politik

Gud så trött jag är på att läsa om valet överrallt, alla politiker lovar en massa och ljuger sig blå, så jävla patetiskt!! Samma visa varenda gång strax innan val.

Kan jämföras med män (framförallt) sista timmen innan baren stänger på en finlandsbåt, raggas på allt och alla bara för att få ligg, ingen skam eller ansvarskänsla i kroppen alls eller tanke på dagen efter...

Politik är snuskigt, smutsigt, lögnaktigt, sniket, löjligt, patetiskt och stundtals roande, precis som karlarna på båten sista timmen.



Engagemang, ärlighet och ansvar, vart finns det med i bilden?
Om de levde som de lärde, oj vilken förändring det skulle bli!







Sovit massor

Hektiskt morgon, jag kom verkligen inte upp ur sängen då mobilen ringde, kunde inte ens få upp ögonen typ. Vanessa cyklade med Tuva till skolan redan strax efter 7, sen lyckades jag ordna skjuts till Vilder så han kom iväg lite senare till plugget... 
 
Ville inte lägga det ansvaret på Vanessa idag med, hon var så duktig och snäll och ställde upp igår med allt, nån måtta får det ju faktiskt vara, hon är oxå bara ett BARN trots allt.

Hatar att hela tillvaron typ stannar då jag blir sjuk, det är det enda som suger med att vara ensam, allt står och faller med mig typ. Ett stort ansvar som känns alldeles för tungt stundtals.

Men jag ser det oxå som en ära/gåva någonstans, att jag har så underbara fina barn, som redan i tidig ålder fått lära sig att ta anvar på ett helt annat sätt än många andra barn som växer upp och är alldeles för skyddade och bortskämda.

Mina barn har sett och upplevt saker de inte borde och jag med, men å andra sidan så har det gett dem/oss en helt annan mognad och syn på livet och dess varande och vår familj har vuxit sig otroligt stark tillsammans under dessa år, väldigt stark och ledorden här hemma är KÄRLEK och ANSVAR.

Det som inte dödar gör en starkare.

Jag har slutat jämföra mig med andra och deras familjer,
det var på tiden, det är ingen idé för jag kommer aldrig bli i närheten av en "normal" familj. Men jag har istället börjat acceptera det och kunna glädjas och plocka ur de positiva bitarna som faktiskt VÅR familj har, och att leva och fungera utifrån de möjligheter man själv har.

Grannens gräs är aldrig grönare, det ska bli mitt nya motto!

Febern är borta, äntligen! Hals och öron värker men inte sååå farligt. Orkade inte ta mig till nån husläkare idag, tror det bästa jag kan göra är att vila och dricka mycket te. Om det inte ger sig går jag dit på torsdag helt enkelt. Hatar att sitta i ett väntrum med en massa andra sjuka. Blä!!













Måndagkväll

Har vilat så mycket jag kunnat idag, men öronen värker destå mer och halsen likaså, men känner mig liiite piggare. *peppar peppar* Blir nog ett besök hos doktorn imorrn om inte frossan försvinner... sen upptäcke jag nyss att jag fått blåsor och vita prickar i halsen.. Blääää :S

Vilgot kom hem rosig om kinderna, nöjd och glad, Vilder likaså. De har varit hos kompisar efter dagis och lekt, så jag kunde vila lite.

Misstänker att Vilgot håller på att bli sjuk... han ser så mosig ut, precis som han brukar innan han blir sjuk, ja se själva... men hoppas såklart att han vaknar på strålande humör och pigg å kry imorrn.



Dukade fram lite gott till barnen så de får somna i soffan ikväll, jag orkar inte greja mer än så...



Vilgot har redan däckat, bara Vilder och Vanessa kvar. Mina fina duktiga ungar, de är så otroligt omtänsksamma och gulliga mot varandra här hemma ibland, speciellt då nån är sjuk eller ledsen.

Men det är ju så, i nöden prövas vännen... Kan ju skryta om att jag har väldigt duktiga, empatiska omtänksamma och hjälpsamma barn då det verkligen gäller.


 Nu vill Vilder kramas lite här med mig i soffan, han är noga med att inte komma åt mitt onda ben som börjar skifta lite i färg...

Så jag säger godnatt för idag och hoppas på en god natts sömn och att jag mår bättre imorrn då jag vaknar.


Hatar att vara sjuk, har inte tid, massor att göra ju!! Det värsta är allt man ska ta igen sen då man väl blir frisk, disk, plocka, städa, tvätt osv... *urk*








Underbara älskade ungar!!

Jag har världens absolut bästa dotter!!! Idag har jag varit väck, ont som satan i bröstet då jag andas, kan inte ligga ner utan får halvligga, frossa och feber och svinont i halsen och näsan rinner... INFLUENSAN har jag åkt på, ORDENTLIGT! :(

Min fina duktiga underbara Vanessa lämnade Vilgot på dagis, fixade frukost åt sig och Vilder och tog med och lämnade Vilder i skolan, jag kom knappt upp ur soffan och sitter här än, men måste fixa nått att äta å dricka nu å sen sova......

Slutar inte frysa och ska hugga in på en till omgång alvedon oxå. Urk, vill bli frisk snart!!!!!

Ska försöka fixa hjälp med barnen i veckan, såhär funkar inte ett dygn till, stackars Vanessa, ja stackars Vilder och Vilgot med, de är så oroliga för mig nu!








Fy vilken natt!

Inte fått en blund i ögonen på HELA natten, legat med feberfrossa och ont i hela kroppen och halsen.

Knaprat alvedon var 4:e timma. Med facit i hand ångrar jag att jag inte tog en insomningstablett igårkväll, tog för givet att jag skulle sova som en stock hela natten med tanke på hur jag mådde och hur trött jag var. Men icke.

Nu sitter jag i vardagsrummet med en vaken Vilgot, han pysslar om sin sjuka mamma och är hur go somhelst och matar mig med... godis. Ja ibland har nöden ingen lag.  Vilder och Vanessa sover sött fortfarande.

Något jag hoppas få göra då de kommit iväg till skola och dagis... ZZZzzzZZZzzzZZZ

Får ta mig till en läkare först imorrn, prio ett får bli sömn nu så jag orkar med vardagen, är ju faktiskt mamma till 3!

Halsen är läskigt röd och svullen, fyyy vad det är synd om mig! :(

Å fryser så in i helvete fortfarande! Konstant gåshud sen igår...!!



Försöker värma upp mig under en massa kläder och filtar, sen blir det köket nästa för att fixa lite te. Brrrr!





Rekomenderas INTE!

Att cykla med nån på pakethållaren i mörkret och få för sig att ta en genväg i en skogsdunge...



riktigt svårt att fota blåmärken...

 

ja hur armbågen ser ut kan ni ju gissa. Men fort gick det! ;p

Låret är alldeles buckligt, och gissar att jag kommer få alla rengnbågens färger där sen.

Karins cykel fick sig några kyssar den med!

Ja igår blev det UTGÅNG, jag och Karin gjorde Vallentuna lite osäkert.



Vanessa sov hemma hos Lotta och Kristian, så då tänkte jag passa på.




Riktigt kul hade vi, dansade häcken av oss och drack en massa hallonsaft! ;)



Summa summarum, vi sprang bl a på några skinnskallar (rasister) som vi försökte snacka vett i, sen SMINKADE jag den ena... Han höll på att smälla av då jag tog kort och sa att jag skulle lägga ut på BLOGGEN. :D

sminkborttagningsmedel kan ju rekomenderas, tvål och vatten är inte alltid det bästa! ;)

Jo förresten, mitt hår är ju ganska rosa på vissa ställen som sagt...







Fick höra en ganska äcklig sak igår av en tjej på stället... att en person blivit MÖRDAD i radhusområdet där jag bor, :S knivhuggen i ryggen! Riktigt läskigt!!! Fy fan!

Så nu får Vanessa inte vara ute sent och promenera i området mer!!!!!








NÖJD!

Fan, ibland är det grymt att vara JAG! Som idag, fick ett ryck att tapetsera efter att nya tv-bänken anlände.

FÖRE;



Nya tv-bänken på plats....



tapeten som Vanessa har valt till väggen...

Här är den på plats


EFTER;



Grymt nöjd!!

500:- för tv-bänken, och nya vardagsrumsbordet som jag betsade i vitt i morse gav jag 125:- för. Ibland kan man göra fynd!!!






Vilse

ibland så går jag lixom vilse, inuti mig själv, går runt i labyrinten, som varken har en början eller slut



Känner igen mig stundtals, för att sen se något nytt

som inte känns behagligt och känslan blir förbytt


från trygghet till rädsla, från rädsla till smärta

från sorg till ensamhet, som sten i mitt hjärta




Tider som kommer tider som går

allting är evigt och lämnar ett spår



ett spår som förändrar, ett spår som går rätt

ett annat går vilse och ett annat hamnar snett.




Livet är här, nu och i morgon, men även igår och i framtiden

vi måste lära oss att lämna det onda, att fånga det goda

och sen låta det leda oss rätt





Vi måste våga, söka och finnas

vandra i mörker för att leva och minnas

See Explanation.  Clicking on the picture will download  the highest resolution version available.


Minnas allt som vi lärt oss nått av

lämna det som skavsåren gav



finna en väg som är lätt att gå

en väg som bara förunnas oss få


som lidit i massor, som sorger har sett

som levt i en smärta som andra oss gett




Nån gång så måste det onda ta slut

och det vackra börjar igen

det växer sig sakta men säkert starkt

de vackraste blommor på osäker mark



Kliva ur skorna som givit oss sår

ta nya steg, gå i kärlekens spår



vandra på stigen mot lycka och frid

gå hela vägen utan känslor på glid




utan att tveka, utan rädsla och smärta

nu ska lugnet fylla mitt hjärta


Nu ska jag leva och älska mig själv

ge mig den tid som det tar

förlåta och gömma, acceptera och glömma

och minnas allt det vackra som finns kvar





Lördag

Vaknade rätt utvilad, druckit kaffe sen har jag slipat lite på vardagsrumsbordet, inte för att det blev så mkt skillnad av att slipa det, men sen betsade jag i vitt 2 lager... rätt nöljd faktiskt men är inte klar. 6 timmar torktid står det att är det. så tidigast kl 17 ikväll kan jag måla mer om jag vill.




funderar på om jag ska ta tillfället i akt i dag då jag är ensam sen å tapetsera väggen i vardagsrummet.
Ska klippa till längderna på tapeterna och mönsterpassa innan jag smäller upp dem på väggen, är osäker om de räcker nämligen.










Så vackra smycken!!!

Jag är SÅLD. Kolla vad fina smycken!! Säkert SVINDYRA, ska maila å kolla.

Men fy satan vad fina de e!!! *dreggel*



armbandet är bara såååå jävla snyggt!!!



Den matchande ringen likaså!







 Sen denna ring ger mig gåshud... såååå otroligt vacker!


diamanter, såklart. Ska bli spännande att få veta hur mycket de kostar, säkert massor eftersom det inte finns några prisuppgifter på deras hemsida... men att drömma är gratis!!

www.fyrklovern.se





Fredagkväll

Blev pizza idag, trodde jag skulle svälta ihjäl innan pizzabudet dök upp! Fy för att vara så hungrig, var riktigt grinig där ett tag. Bara jag och Vanessa hemma ikväll, pojkarna är hos pappa. Eller hon är inte hemma.. ute och ränner i området med sina vänner just nu, lovade henne igår att hon skulle få vara ute hur sent hon ville idag... trodde dock att hon skulle vara för trött efter en hel dag på skola och fritids.

Tji fick jag!

Stressat hela dagen har jag, flängt runt och hämtat ett soffbord, imorrn ska jag hämta en tv-möbel kl 11 i stan, så nu försöker jag hitta nån som har tillräckligt stor bil, tid och körkort. Inte det lättaste!!



Soffbordet var lite större än jag trodde, men det får gå. Mer yta att dansa på! ;p

Sen lite för mörkt trä tycker jag, så det blir sandpapper och vit färg av nått slag framöver.

125:- gav jag för det, hittade på blocket, så det var ju inte dyrt direkt.

Sen har jag färgat håret ganska rosa idag, fått lite presenter, blivit tvärförbannad på en viss person, irriterat mig på en annan och haft dåliga tankar/vibbar om en tredje.

Jag och stress, ingen bra kombination!!


Imorrn är jag återställd och på topp igen då jag vaknar hoppas jag!















Effektiv dag

Blivit av med en massa grovsopor idag. Det var på tiden!! Rensat ut ordentligt, känner nästan inte igen mig hemma!! Är dödens trött, varit å handlat, burit tungt, lämnat papper och hämtat paket och köpt blommor till migsjälv (ja NÅN måste ju göra det;))

Så nu ska jag se till att få lite sömn, så vidrigt trött, grannen hittade mina nyckar i nyckelhålet, ja det är inte första gången. Stress och trötthet får mitt minne att gå vilse typ! Så jag tror det är läge för en liten tupplur om jag ska orka med resten av denna dag.







God morgon FREDAG!

Idag är jag TRÖTT. Hmm, känns bekant på något sätt? :o ;)


Vilgot ville följa med och lämna Vilder i skolan... så det fick han, så idag var det en väldigt nöjd och glad kille jag lämnade på dagis, med en extra näsa å allt.







Det var ganska kallt på morgonen, så underbart!

Frisk härlig luft och nu skiner solen från en himmel som är sådär mysigt höstblå som den bara kan bli på hösten. Du vet, lite grå-tonade moln på en skiftande blå himmel som om någon målat den med akvarell.



Vilder ville vara KATT idag så han lånade Vanessas kattmössa med vantar. Så sött!!
Och solbrillor, ett måste såklart!

 


Han var inte riktigt lika nöjd med att jag fotade...











Från barn och fyllskallar får man höra sanningen!

Råkade kolla på denna lilla filmsnutt från en länk på Facebook och hade Vilgot bredvid mig då....

(känsliga tittare varnas!!!!)

http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=1437678296402&ref=mf





-Mamma, varför är DU med i filmen???


Sen berättar han för Vanessa i morse innan vi visar henne;

-Det är en film, på en flicka som dansar, och sen kommer det en bild på MAMMA!!!

Fan trodde jag skulle smälla av!! Trevlig son jag har va?

;p

Det roliga (hmm, tragiska/knäppa?) är att han verkligen TROR att det är jag fortfarande!!!!


SKITUNGE!!!





Lååång dag!

Först lämna kidsen, sen till jobbet, sen direkt till min terapi. Sen hem... å hämta barn. Laga middag.

Köpte en liten present till Vanessa idag, vill uppmuntra henne eftersom hon är så otroligt duktig då det gäller skolan, läxor och allt praktiskt omkring.


Vanessas packning till skolan i morse, hon visade mig och tydligen så brukar de visa killarna i klassen alla läppglans å låta dem prova...... ja,. lagom, vad är det? Mamma upp i dagen! ;p

för er som inte ser, så är det 6 olika lipgloss hon har med sig i skolväskan....



Vilgot var först ut ikväll igen i drömmarnas land


några nya soffkuddar... *love them* köp 3 betala för 2 på Hemtex. 149:- st, alltså fick jag 3 kuddar för strax under 300:-


Ganska nöjd, ska bara städa undan alla prylar som kommer ifrån de gamla chippendaleskåpen jag blev av med idag,... imorrn hägrar IKEA å ny tv-bänk ska inhandlas!!!


*längtar*








Formeln för kvinnlig skönhet, 0,7




Den perfekta kroppen? Räkna ut det med enkel matte!


Matematiken bakom skönhet är barnsligt enkel, enligt den Nya Zeeländska antropologen Barnaby Dixson.

Han har undersökt vad som gör en kvinna attraktiv i mäns ögon och kommit fram till att varken personlighet, bröststorlek eller vikt har någon betydelse.


Registrerade ögonrörelser

I stället handlar allt om förhållandet mellan midja och höfter. Är förhållandet mellan de måtten 0,7 är kvinnan attraktiv, visar Dixsons studie.


Han kom fram till den magiska siffran genom att låta en grupp män bedöma skönheten i manipulerade bilder av kvinnor. Det visade sig att blicken visserligen tenderade att stanna länge på brösten, men det enda som spelade roll i skönhetsbetyget var just förhållandet mellan midjan och höfterna.


Testade mot facit

För att testa sin teori undersökte han erkända skönheter som skådespelerskorna Jessica Alba och Marilyn Monroe samt modellerna Kate Moss och Alessandra Ambrosio. Alla hade precis 0,7.

Vill du veta om en kvinna är vacker?

Räkna ut det. Formeln för kvinnlig skönhet är 0,7.

Matematiken bakom skönhet är barnsligt enkel, enligt den Nya Zeeländska antropologen Barnaby Dixson.

Han har undersökt vad som gör en kvinna attraktiv i mäns ögon och kommit fram till att varken personlighet, bröststorlek eller vikt har någon betydelse.

Registrerade ögonrörelser

I stället handlar allt om förhållandet mellan midja och höfter. Är förhållandet mellan de måtten 0,7 är kvinnan attraktiv, visar Dixsons studie.

Han kom fram till den magiska siffran genom att låta en grupp män bedöma skönheten i manipulerade bilder av kvinnor, där både midja-höft-förhållandet och bröststorleken ändrades. En kamera registrerade sedan exakt vad männen tittade på.

Det visade sig att blicken visserligen tenderade att stanna länge på brösten, men det enda som spelade roll i skönhetsbetyget var just förhållandet mellan midjan och höfterna.

Testade mot facit




För att testa sin teori undersökte han erkända skönheter som skådespelerskorna Jessica Alba och Marilyn Monroe samt modellerna Kate Moss och Alessandra Ambrosio. Alla hade precis 0,7.

– Det är troligt att förhållandet 0,7 sänder en biologisk signal till män att kvinnan är som mest fertil och kan föda friska barn, oavsett storlek på kvinnan, säger Barnaby Dixson till Daily Telegraph.

– Allt handlar om hur fettet är fördelat, vilket är kopplat till fertiliteten, säger han vidare.

Vad gäller då för män? Där har Dixson tyvärr ingen universell formel, men att lyfta skrot på gym verkar i alla fall vara onödigt.

– På en biologisk nivå är kvinnor benägna att välja smalare, mer feminina män eftersom de jämställer sådana fysiska drag med att vara snäll och omtänktsam och därför en bättre partner, säger han.



läs hela artikeln här





Räkna själv:

  Ställ dig upp och slappna av.


 
Ta ett måttband och mät midjan vid dess smalaste del (utan att dra in magen).


 
Mät höfterna vid den bredaste delen.


 
Dividera midjemåttet med höftmåttet.


Blev det 0,7? Grattis.



Var ju tvungen att testa.. såklart! ;p







ÄNTLIGEN!!!

Vanessa har ju haft en ganska knepig och jobbig relation till sin pappa på sista tiden, för ett tag sen satte hon ner foten och ville inte dit mer. Inte alls.

NU.. har han äntligen imponerat en aning på mig faktiskt, *kors i taket* min lilla sessa hade fått ett mess av sin pappa idag, där han frågar om de ska gå på bio och ut och äta bara de två!! :)

Hon var ledsen men det var blandade känslor, glädje och lättnad till största delen, hon hade inte vågat hoppas att han skulle skicka ett sådant sms.... de har aldrig förr gjort något tillsammans bara de två. Tror att han fattar bättre nu då hon satte ner foten ordentligt!

Jag är väldigt glad för hennes skull! Känner mig lätt om hjärtat nu, Vanessa förtjänar ju bara det bästa, och nu kanske hon får det!

Hon ville inte svara idag, hon tyckte det kändes lite jobbigt, mycket funderingar kring hur det skulle kännas, så mitt förslag var att svara imorrn och kanske fråga om hon får ta med en kompis första gången så känns det inte så krystat? Ja tills isen är bruten lixom.

Bättre sent än aldrig!!!!


*glad*







Favorit i repris!

Hittade dessa gamla bilder på Vilgot (appropå ingenting)
i klänning å peruk.. han e så söt även som flicka!

;)








Hmm, i valet och kvalet.. vilken?

BESTÅ Förvaringskombination vit Bredd: 240 cm Djup: 49 cm Höjd: 33 cm
BESTÅ Förvaringskombination vit Bredd: 240 cm Djup: 49 cm Höjd: 33 cm

Beslutsångest, vet inte vilken av dessa som blir snyggast i mitt vardagsrum, blir idag äntligen av med chippendaleskåpen som bara tar plats, tyvärr lite väl billigt men vill bli av med dem, så jag får lägga emellan när jag köper nytt, men det blir det värt. Kommer bli ett helt annat vardagsrum nu, och så mkt ljusare!






Vad tycker du?

 





Stressmorgon!

Hade sjukt svårt att komma upp i morse, underbara Vanessa har stenkoll på allt, var uppe och väckte mig flera gånger, jag fick inte ens upp ögonen då mobilen ringde.

Kom upp först strax efter 7 och insåg att jag måste stressa järnet, fixa frukost, klä mig, få barn till dagis och skola.



Fick skjuts till skolan för att lämna Vilder, det var skönt!!

Sen direkt till läkaren, fick lapp nr 5 så jag fick vänta en stund... men tiden gick fort (ca en dryg timme) för jag somnade där jag satt och vaknade då det var min tur.

Tog upp det där med tröttheten, så nu har hon ökat dosen på min concerta från 27 till 36 mg. Hoppas att det blir bättre snart!

Sen pratade vi lite, hon frågade om jag mådde så som jag såg ut.

-Ehh, hur menar du nu? (med tanke på att jag var så trött).

-Ja, du ser ut att må bra, nu ser du väldigt frisk och välmående ut och inte så undernärd och i dåligt skick som sist jag såg dig.


-Jaha, ok, jo, förrutom den jävla tröttheten så mår jag rätt bra, i mina nästan 10 kg+.

(har hört att de klär mig.) ;)
´
-Är det något särskilt du har tänkt på som du vill ta upp? frågade hon innan jag skulle gå.

-Nä, inte vad jag kan komma på...?



(sen först då jag var på väg hem slog det mig.. att jag glömde ta upp detta med mitt hemskt dåliga minne!!!!)

Lite ironiskt nästan ju!!


Efter läkarbesöket så hade jag ett möte med Ragnar, mitt personliga ombud som ska hjälpa mig med pappersjobbet och ifyllningar för att få ut mina skadestånd, en massa olika papper att fylla i som jag inte riktigt orkat eller kunnat ta tag i, han skulle reda ut det hela genom en massa ringande osv och det känns skönt att den biten nu är påbörjad och inom kort (förhoppningsvis) avslutad.

Vill få ut mina pengar, sen lämna allt bakom mig.


Promenerade sen hem i ett underbart regn!!
 


Apoteket får jag ta senare idag, pallade inte gå in där då jag gick förbi idag efter läkarbesöket. Det var sån kö just då, nu ångrar jag det, korkat, måste ju tillbaka dit idag endå, borde passat på då jag endå var där!!!

Men men, man lär så länge man lever? Eller? ;p



























Hjälp Charlotte Perelli (hur det nu stavas)

att välja frilla? Gör som jag, skaffa peruker. ;p

Lite skoj att bara förändra sig ibland.




Hehe, ombyte förnöjer!! :D





Inte så konstigt att man är som man är!!

Snott den på fejjan har sen byggt på den lite mer...;p

tyckte den var så klockren!!

 

Rödluvan lyssnade inte på sin mamma, det gjorde inte heller Törnrosa,

den dumma jäntan kunde inte hålla fingrarna borta från sländan, Pinocchio var en lögnare, Robin Hood var en
tjuv,


Tarzan gick utan kläder och lekte med sin "apa" och Snövit levde
ihop med 7 män den lilla slampan,


Pippi jagades av soc och Emil söp sig full i
unga år, Emils pappa misshandlade sin stackars son och låste in honom, olaga frihetsberövande!!



Bamse dopar sig, Karlsson på taket ser ut som en pedofil och pratar om kuckelimuck-medicin,
 
John blund har magiskt pulver som han drogar barn med,





Vilse i pannkakan med en påtänd Staffan Hellström som hallucinerade om en värld i pannkakan som hans hemska föräldrar lät honom sitta ensam med.










Det här växte jag upp med, så klaga inte på hur jag blivit!





Full rulle

Nu har Vilgot däckat, först ut ikväll.


Vilder är nyklippt nu, inför fotograferingen i skolan imorrn.

Innan dess så kliptte jag Vilders kompisar. Vi hade dem på middag, jag stekte pannkakor i stora lass!



Vilgot dukade bordet



Nu är det bara Vanessa och jag som är vakna... hon ska kolla lite tv, sen sova.
Å jag med tror jag.

Fångarna på fortet, nostalgitripp fast på nytt!





God morgon!

Kom i säng sent igår.. tror jag somnade strax efter 12. Men kom upp mkt lättare i morse än jag gjorde igår!! :D

Barnen är lämnade på skola och dagis och det är alldeles tyst här. Så jävla typiskt, jag glömde helt bort att Vilder skulle ha med sig en gympa-påse idag till skolan... *en-sak-till-att-skriva-upp-på-kom-i-håg-listan*

Har en del att göra men tänkte sitta och bara andas en stund först. Vädret är alldeles underbart, himlen är mörkt blyertsgrå och solen kikade fram som hastigast innan den försvann helt. Hösten är äntligen här!!

 

 





Bästa sommarminnet

Hmm, nästa ämne i diskussionstråden jag hänger i på familjeliv.se är bästa sommarminnet,  men kommer inte på nått.

Som vanligt då jag börjar tänka efter och letar i minnet efter något särskilt lyser det blankt med sin frånvaro.


Får kolla kalendern helt enkelt.. eller scrolla bak i min egen blogg å se vad som ploppar upp i minnet då.




Men resan till Riga är helt klart en höjdpunkt!!



Det är ju oftast så med minnen, att även i de fina minnena, så kommer fragment av dåliga saker, ja så är det för mig, tänker jag på något fint jag upplevt så är det som om demonerna står strax bakom och gör sig påminda.


Måste bli bättre på att "stänga av" ibland, och inte känna efter så jävla mycket. Måste ju faktiskt gå vidare!!!

Vägrar bära en offerkofta och vägrar låta det förflutna påverka mig mer än nödvändigt.


 

Hmm, jaha, så var det klart då. Har ju redan bloggat om Riga-resan. :)


 

Sen så var upplevelsen i lördags, den otroligt starka närvaron av min farfar, något av det bästa och mäktigaste jag varit med om. Att verkligen få SE och inte bara känna.



DET var stort!!

 

 

 





Tänker på livet..döden, och på min underbara saknade farfar!!

Tänker på, att ta vara på varje sekund, varje andetag, att förlåta och gå vidare, att älska.
Att inte glömma eller förneka det som finns omkring oss, att se saker från den ljusa sidan, att förstå att världen inte slutar här.. den fortsätter, om och om igen..som ett hjul. Vi föds, vi lever andas och dör.

För att sedan födas på nytt. Allt är oändligt, det finns inget slut, ingen ände. Älska och ta hand om de dina, kärlek är allt som betyder nått, kärleken är det enda... som lever kvar när allt annat försvinner. En röd tråd mellan våra världar.


Kärleken är ALLT.



Saknar dig så älskade farfar!! 








Målat lite mer..


Vilder ville hjälpa till. :)



Sängen börjar bli vit...



Längtar tills allt är klart, måste köpa mer färg bara!

Golvet ser inte så roligt ut men det skiter jag i för jag ska endå täcka golvet med nån heltäckande matta sen för att dämpa ljudet där inne då de leker. ;p

Är barnledig hela helgen, kanske ska passa på att få det klart då!






Nytrimmad

Men inte färdigt än... men tålamodet var inte det bästa så vi tar resten senare idag.





Rastlös.. uttråkad

Har målat lite mer i ungarnas rum, shit vad färg det går åt, måste köpa minst 2 st 10-litersbrukar färg till innan allt är klart. Måste ju även täcka hela taket med färg eftersom jag målade det förrut i ganska mörka färger...

Men nu ska allt bli VITT där inne, tror det blir lugnare i skallen på kidsen då oxå då de leker där. Har bara för mig att för Vilgots del så blir det mindre störningsmoment utan en massa färgkaos på väggarna...?

Ja det lär ju visa sig, och ombyte förnöjer, det ska gudarna veta!!

Fick ett ryck och började måla sängen vit oxå... borde slipa den först då den är lackad, men orka?? Det får bli som det blir helt enkelt.

Vilder är rastlös och har myror i brallorna, ska fixa hans frisyr snart, det är fotografering på onsdag i skolan så jag ska leka med trimmern.

-Vad vill du ha för mönster? frågar jag

-En rund brun ring med en köttbulle i.. nej... en BAJSKORV i mitten!!  säger han och flinar stort.

Eh, jaha??


Ja, han har tråååååkigt hör jag. ;p

Han tjatar om att få spela habbo, men det får han inte göra förrän imorrn, så hoppas att han somnar tidigt ikväll, ja då går ju dagen fortare tills imorrn... :)

Ska försöka komma i säng innan 8 ikväll, och håller tummarna på att tröttheten är borta då jag vaknar!!

Missade en läkartid jag tydligen hade inbokad, fick ett brev från min läkare förra veckan som var orolig då jag inte dykt upp. Jävla noll koll man har då!!

Men ska dit på onsdag, dags att förnya recept och sjukskrivningen.
Måste nog ändra doseringen på medicinen, såhär trött pallar jag inte att vara när skola och dagis är igång, det funkar inte alls att stressa heller, stress är nog min värsta fiende.
















Sovit

La mig på soffan och somnade ganska omgående. Vaknade nyss och har fått tillbaka domingarna i ansiktet, men på höger sida som vanligt. *suck* Hoppas det ger sig under dagen. 

Förresten, kolla vad fin Vilder är i ROSA!! Han älskar att låna min adidasjacka.



Vilder har TRÅKIGT... men det är bara nyttigt för honom, magen verkar han inte ha ont i längre.. så imorrn blir det skola för honom. Han lär nog inte vilja "skolka" mer, nu vet han att det inte är roligare hemma med nerdragna persienner då solen skiner utanför och inget spelande på datorn på heeeela dagen för hans del.

Man lär så länge man lever, för det mesta! ;p

Jag är fortfarande trött men inte sådär snuskigt zombietrött som jag var i morse då mobilen ringde.

Vilder är hungrig, kolla lasset med fiskpinnar som han fullkomligt ÄLSKAR!!!












Zombie

Ja nu kom den... den satans tröttheten!! La mig runt 21 igår... och hade endå så sjukt svårt att komma upp ur sängen i morse, tog typ 45 min innan jag ens kunde tvinga upp ögonlocken.

Igårkväll kom mina domningar i händer och ansikte på oinbjudet besök igen, riktigt obehagligt, lixom kröp ner i benen och fötterna oxå, vanligtvis brukar det stanna i vänster hand och enbart på vänster sida av ansiktet, men igår kom allt på höger istället.

Vilder säger att han är sjuk, gnäller över magont så han får vara hemma idag. Gissar att han vill spela Habbo? det kan han ju glömma. Misstänker starkt att han INTE har ont.. men det lär ju visa sig ganska snart.

Vill inte misstro honom och köra över, utan ljuger han så lär det visa sig ganska snart endå... skulle vara hemskt att tvinga honom till skolan om han faktiskt HAR ont i magen!! Knepigt sånt där, hur gör man??


Fast typiskt, jag missar min terapi idag, fast å andra sidan hade jag nog inte orkat ta mig dit. Känner jag mig själv rätt bra vid det här laget, och kommer förmodligen sova i soffan hela dagen medans Vilder ligger bredvid och kollar på film.

Hade jag kommit iväg idag hade jag nog somnat, först i bussen och sen där på terapin sittandes på stolen som jag gjorde sist då jag var sådär äckeltrött. Då fick man ju inte ut så mycket av det endå och jag önskar att jag hade haft självinsikt nog att stannat kvar hemma.

Men idag så blir jag hemma, inget snack om den saken. ZZZzZZZzzzZZZzzzZZZzz





Dansa på bordet!


en till gammal film... så söta de är mina grabbar!!!




Vilgot leker med dammsugaren

Kollar lite gamla filmer... han e så jävla skön när han killar sig själv med dammsugaren!!





Words!

I have PMS and a GPS, which means that I'm a bitch who WILL find u!

;p







Hmm, öl och vin

Inte bra att blanda!! Vem gjorde detta??? JAG?? Eh, hmm, varför? Ser ju inte gott ut... hur tänkte jag? Eller tänkte jag kanske inte alls??




Det är en tallrik med ostbitar... och CHOKLADSÅS!!

Stod på diskbänken nere i köket då jag vaknade...





Bilder från igår, en mäktig kväll med besök från andra sidan!!








Här är ljusstaken som vred sig ett kvarts varv igår!!!

Vi såg det båda två, jag och Lotta! Fan, har aldrig varit med om någon mäktigare känsla, den vreds tydligt och bestämt.

Sen fortsatte det spöka inne hos mig, "nån" släckte taklampan typ 4 ggr i rad då barnen kollade på film, de tyckte det var lite läskigt.

Sen imorse så hittade jag inte mina mobiler, den ena var hos grannen och den andra hittade Vanessa i min garderob.... vem har lagt den DÄR lixom???





Jag måste tro på spöken

vad annars var här??? Satt med grannen och drack vin och lyssnade på musik.. sen var det som om någon tog tag i hela ljus-staken (5-armad) och bara vrider den snabbt åt höger ett kvarts varv!!!


Skoja INTE!!! Helt sant och det kryper under skinnet på oss här...




Supersnälla silver-Cicci!

Vilder har en bästa kompis som heter Zacke, de har gått på samma dagis och har nu börjat i samma klass i skolan. Hans mamma Cissi är en helt fantastiskt människa. Omtänksam och godhjärtad. Idag hämtade hon mina pojkar strax efter 10 för en heldag hos dem, så att jag skulle få rå om mig själv lite.

Hon har även tagit på sig att hämta Vilder på fritids 2 dagar i veckan, å det betyder massor för mig!!

Hur gulligt är inte det?? Är väldigt glad och tacksam för det. :)

Har utnyttjat tiden väl idag, målat tak och vägg i ungarnas "lekrum". Men lååångt ifrån klart.. men påbörjat iallafall.






Blir nog till att måla 3 ggr till... för att täcka den mörka färgen bakom. Spackel å skit har jag inget tålamod för. tar det sen då allt är färdigmålat. Har spacklat lite på väggen i vardagsrummet oxå, får se om jag får ett ryck å smäller upp tapeten där ikväll. Eller imorrn.

Vi ska ha lite kräftskiva hos grannen ikväll, mysigt!!


undrar om Vilgot kommer flippa då jag målat över hans trappa...

Blev lite häcklad i tel för mitt dumma val av butik att köpa färgen i... hade kommit undan med mycket billigare om jag åkt till en annan butik, men jag e sån, allt på engång, snabbt ska det gå... tålamod och att vänta är inte min grej alls. Så smakar det så kostar det med andra ord!!

Kanske för att jag aldrig vet när orken sinar? Måste ju ta varje tillfälle i akt! ;p

















Tips för höstmörker

Hänger till och från på en sida som heter familjeliv. Där är jag bl a med i en diskussionstråd om olika bloggämnen. Har hakat på den nu och därför kommer lite Tips för höstmörker, vad man kan göra för att njuta som mest av hösten, det är en årstid då många blir depprimerade.



Jag är tvärt om, mår alltid toppen på hösten och gillar mörkret som smyger sig på. Men alla är vi olika!



Men nu ska jag boosta hösten lite!

How I pimp my Autumn!



Nu står hösten utanför dörren och knackar på, härligt! Luften blir kallare och klarare, kvällarna mörkare och det bjuds på en del regn och blåst.

Istället för att deppa ihop över att sommaren är över, så ta vara på den underbara tid som hösten faktiskt är!

Se den som ett långt förspel innan den underbara högtiden JULEN!!!

 

Ta tillvara på tiden genom att börja handla julklappar redan nu, strosa runt i stora gallerior då regnet står som spön i backen utanför.





 NJUT!!






Förbered i god tid plats där granen ska stå, sortera i lådor hemma, byt gardiner och åk till IKEA och inhandla en massa doftljus! Kanske skaffa nya soffkuddar och stora fat för blockljus?
Ljuslyktor är oxå mysigt.






Tänk vilken enorm färgexplosion vi får uppleva utanför våra fönster helt gratis då solen bjuder på sin närvaro, och då den är frånvarande kan vi lyssna på hur underbart det faktiskt är med en himmel som är alldeles blyertsgrå och som då och då öppnar sig och vattnar marken. 


Och sen bara mys i soffan framför en film och nybakat bröd. Inget man direkt gör på sommaren då det är svettigt och varmt och klibbigt dygnet runt.

 

Du kan tända ljus och baka bröd på kvällarna utan att svettas ihjäl.



Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus! Mörkret är underbart, vill du ha ljus, tänd några. Då blir det varmare oxå!





Mörkret på kvällarna kan du utnyttja till max,

blir lättare att somna och sen blir det framförallt lättare att få barnen i säng då det inte är ljust utanför fönstret sent på kvällen.


Och du slipper somna svettig till surret av en fläkt!!


Gå in på LUSH och handla badbomber, finns butiker på götgatan och på centralen i Sthlm, men du kan även beställa på nätet, GULD för kropp och sinne och värt varenda krona!!




Ta ett långt bad, ensam eller med sällskap,



Finns det något mysigare än att ha middagsbjudningar
då det är mörkt och regnigt utanför fönstret? Så jäkla mysigt med en massa levande ljus, ett gott vin och trevligt sällskap.

Dekorera bordet med kastanjer och färgglada höstlöv. :)


Ok, det var mina förslag för att njuta av hösten.

Här är fler som bloggat om samma ämne.

ewakarlsson.net

eldliljan.blogspot.com





Klipp Klipp säger saxen

Fick ett ryck och lånade grannens hårsax...



kände för att klippa topparna lite.. det var så satans slitet. Så jag klippte, en hel del.


Ja det var iallafall gratis! ;p







God morgon!!

Hade grymt svårt att komma upp imorse igen... hatar det, är helt groggy då jag vaknar. Snoozade ändå typ 45 min innan Vanessa kom och sa att jag faktiskt fick lov att gå upp. Sen väcka killarna, fixa frukost, klä sig..

Måste kolla med min läkare, tror att det kan vara en av medicinerna jag äter som är boven i dramat, har ju tidigare inte behövt gå upp före tuppen, då det varit sommarlov å allt. Men det kanske ger sig med tiden, jag hoppas verkligen det!

Bla bla bla.-.fy vilket tråkigt blogginlägg. Men så är det ibland, men bloggen är bara MIN så jag skriver vad jag vill.

En förbannat bra typ av terapi är det att skriva av sig lite varje dag, ja ibland mer å ibland mindre, har upptäckt att bloggen funkar lite som en ventil för mig.


Vilder var iallafall grymt söt då han gick till plugget idag, luvan på, solbrillor utanpå luvan, och keps.
Vi poppade med hans ryggsäck till "Jag är en gummibjörn" hela vägen.



lyssna;








Sömn ljuva sömn

Nu måste jag sova... Vilgot har somnat och resten av ligan kollar på film. Jag är AP-trött, eller egentligen inte, men käkade lite Piller för att komma ner i varv och nu börjar jag faktiskt bli lite trött.

Annars hade jag säkert börjat måla väggar, baka, röja i tvättstugan eller på vinden.. eller startat något annat projekt å hållt på halva natten. Så fort jag blir minsta lilla uppstressad, arg, besviken, ledsen.. ja vilken känsla som än kommer.. så drar den lixom iväg med mig ibland.

Känner mig själv alltför väl, och tur är väl det?

Kallas för insikt kanske?

Sen fick jag ett samtal för en liten stund sen som inte var så roligt... jag fullkomligt avskyr när andras "affärer" blir en del av MINA bekymmer för att folk inte kan spela sina kort rätt.

Fair play finns det något som kallas... Samtalet ledde sen till en diskussion som fick mig att brinna av lite, blev både arg och irriterad och det väckte lite gamla minnen som jag mått väldigt mycket skit av.

Men tog det ganska bra för att vara jag... så nånting har jag väl blivit bättre på.

Eller härdad? Nä, men streetsmart så det skriker om det!

I´m a SURVIVOR!








Nöjd!

Vanessa gillade det hon fick idag!



En trött Vilder efter första skoldagen. Så nöjd är han min stora skolkille!







Service?

Idag blev jag uppringd från ett skyddat nr, brukar inte svara på skyddat nr men gjorde det endå eftersom jag väntade samtal från nån just då.

Lite förvånad blev jag då det var från Vårdguiden, som frågade hur jag mådde???

-Jo, det är rätt bra med mig.... (funderar på vad de kan vilja mig?)

-Jo du ringde för några dagar sen och hade bränt dig i munnen, stämmer det och hur känns det nu?

-Eh, javisst ja, jo, det stämmer, det känns lite bättre tack.

-Var det varm mat du hade bränt dig på?

-Eh... *pinsamt* Nä, jag brände mig på en brinnande tändsticka som brann i min mun 5 sek, personligt rekord, men jo, det var dumt, ett litet partytrick bara som gick snett.

-OJ, ja då kan jag tänka mig att det blev en rejäl brännskada, det måste göra fruktansvärt ont.

-Jo, ont gjorde det, men nu känns det bättre iallafall, så länge jag avstår från varm mat och sådant som är hårdtuggat. Sen läspar jag lite men det är för att det gör ont då tungan möter gommen, men det är ju helt klart bättre nu än innan.

-Ok, tack, då vet jag. Bara att höra av dig om det blir sämre.

-Tack, hej då.





Blev lite paff, men antar att de gjorde nån slags sifo-undersökning om man var nöjd med mottagandet man fick då man ringde, för hon frågade oxå om jag hade följt råden de gav och om jag var nöjd med mottagandet av mitt samtal.


Typ såhär...(film från första gången jag testar det, men den gången brände jag mig inte...)







Don´t try this at home!! ;p




Inget speciellt


Idag har jag köpt "nya" skor till Vanessa, och en bok, hoppas det faller henne i smaken, själv tycker jag att de är grymt snygga!
Sen ett par vita brallor och en rosa tröja å jacka ska hon oxå få. :)

Hon blev lite avis på Vilder då han fick ryggsäcken med inbyggda högtalare igår...




Lite jag

Har varit på terapin och på jobbet. Haft en ganska OK dag faktiskt. Har även hunnit göra mig lite osams med en viss person, jisses vad somliga människor slukar energi!! Eller så är det jag som analyserar för mycket?

Jag tror jag är extremt känslig för vibbar och humör hos andra, är jag bland "fel" folk som har typ dålig karma mår jag apa efter ett tag, det lixom ligger i luften och nästan kväver en.

Men så är jag inte heller precis som "alla andra". Jag är antingen för mycket eller för lite. Sällan eller aldrig lagom. Antingen gillar man mig skarpt eller helt enkelt inte alls.

Jag är inte ombytlig, det är bara mina tankar som växlar för snabbt och min hjärna som går snabbare än din. ;p

Eller så går den inte alls typ. Black out.





Ibland glömmer jag allt och ibland är jag bäst av de bästa


 

ibland sover jag mest och ibland orkar jag mer än de flesta


flera dagar kan gå utan sömn, energin är intensiv endå

finns inget lagom här alls, ingen ro för tankar ibland




då jag tänker som mest kommer allt på en gång,
lixom snubblar och skapar ett kaos.



Sen slår tröttheten till, inte lite eller lagom, utan pang,
som att springa in i en vägg.






Vaknar sen upp i ett mörker och faller sen ner i ett bottenlöst hål...





Blir kvar där en stund, tills mina ögon vant sig vid mörkret.


Det svåra och jobbiga i det hela är att jag aldrig kan veta när det kommer,
eller när det försvinner, aldrig veta några timmar innan,
om hur jag senare på dagen kommer må




Ibland är allt så underbart, alla färger strålar med sin glans
för att sedan med ens bli till svartaste svart,
utan gråskala alls då jag tappar min balans.








 







Trötter!

Är rikitgt snuskigt trött idag, trots att jag la mig för att sova redan runt 22 igår...

Fick skjuts till Skolan idag för att lämna Vilder. *lyx* Gissar att han har massor att berätta då han kommer hem!

Jag åkte hem och sov en stund på soffan, nu får jag tvinga iväg mig för att åka till min terapi... skulle helst sova hela dagen känns det som, men får hoppas att det vänder snart.

Sen ska jag jobba några timmar så jag gissar att vi alla kommer vara grymt trötta ikväll.

Men rätt OK, det är ju FREDAG imorrn, gud så skönt!!






Hösten står för dörren

Och jag kan inte annat än att säga;

-Hjärtligt välkommen!


Jag fullkomligt älskar
denna tid på året då vi går mot mörkare och kallare dagar och nätter!! Luften blir så frisk och klar, allt blir så vackert, ja, jag tycker det är vackert med regn och rusk, vattenpölar och blöta löv.

Sen blir det sagolikt vackert de dagar solen hälsar på!

Hösten, jisses så jag älskar den!! Att slippa svettas, kunna dra på sig en extra tröja och sen orka baka bröd och tända ljus på kvällarna. MYYYSIGT!!

Sen har jag alltid mått som bäst på hösten, så den ligger mig varmt om hjärtat.


Hittade denna bild på google, helt underbar. Ska plåta massor nu i höst tänkte jag.





Om ilska.

När jag blir arg så kokar jag bara.. på insidan, har skitsvårt för att visa det och det tar tid innan stormen där inne bedarrar. Borde vara nyttigt för mig att kanske slå nån på käften ibland?

Men tror att om jag skulle börja så kanske det blir svårt att sluta? Så mycket skit som ska ut lixom.. som jag bara samlat på mig under åren.

Att kasta sönder en massa porslin som jag gjorde sist gjorde gott, men fan vad drygt det var att städa sen... och nu har jag inget mer porslin som jag vill bli av med heller. Å fy fan för att städa upp allt sen!!




All ilska förvandlas tillslut till tårar och ångest, smärta i själen och ren tortyr i mitt hjärta.

Önskar ibland att jag hade modet att bara slå nån jag inte gillar rakt över käften så att tänderna står som en snöstorm i halsen!

Men jag är alldeles för snäll och blödig för det tror jag... så istället blir jag en sån där ettrig jävel som bara provocerar..





Nu sover kidsen!


En mycket nöjd Vilder med sin nya ryggsäck, ur högtalarna har han poppat till "Jag är en gummibjörn" tills det var dags för tandborstning.








Ge mig telefonen!!!

-Jag ska ta kort på din RUMPA!!!



Vilgot anser att det är hans tur att stå "bakom kameran".
 
-Hahahahhaaa, din rumpa din rumpa!! flinar Vilgot glatt!





Snart hämta kidsen

Först hämtar jag Vilgot på dagis, sen får han följa med å hämta storebror på fritids, det kommer han gilla.
Tar nog med ett paraply, orka bli blöt lixom? Sen blir det city för lite shopping inför skolstarten imorrn.

Får skjuts till stan, skönt!

Imorrn har jag häcken full, få upp mig själv, sen barnen, fixa frukost, lämna på dagis och skola, sen åka till min terapi, sen direkt till jobbet och sen hämta barnen efter skola och dagis. Och då snackar vi promenader och buss då jag varken har bil eller körkort.

Har glömt alla läxor jag hade, har en massa papper jag egentligen skulle ha fyllt i för varje dag.. men jag och papper är inte sådär supertighta polare direkt.. 

Har massa att komma ihåg som jag hela tiden glömmer;

*måste till min läkare för nya recept och sjukskrivning,

*boka om tiden hos en annan läkare för att kolla upp magen,

*sen till en tredje läkare för att kolla synen på ena ögat som blir suddig samtidigt som mina domningar kommer och går i ansiktet då jag överanstränger mig. Fick remiss dit typ förra året men var tvungen att avboka för det krockade med nått annat.. sen glömde jag boka ny tid. Otippat?

*Sen måste jag boka tid hos en tandläkare eftersom jag bet sönder en jävla tand för nått år sen, jag bara väntar på att det ska börja göra ont, NEJ TACK!

*boka ny tid till Vilder hos logopeden,

* kolla upp väntetiden igen inför min ADHD-utredning samt begära en likadan för minstingen.

*sen måste Vanessa få ha sitt födelesedagskalas med sina vänner i efterskott, det lixom glömdes bort, och hon fyllde 10 i mars!!!!

*spara pengar till skatteskulden som ska betalas i november på drygt 4000:- (ja, vilka pengar ska jag spara?:o)


Men det får ta och ordna sig, ska sätta mig och skriva en lista, och följa den till punkt och pricka.

(oj, det rimmade.!!;p)



















En dikt

Den bara ploppade upp i huvudet på mig då jag promenerade hem efter att ha lämnat Vilder på fritids. Skrev upp den i min mobil på engång så jag inte skulle glömma. Det funkar så för mig, saker bara poppar upp och tar jag inte tag i dem genast försvinner de...

"Life is not always easy
Life is not always fair
But the reason to live is to give and forgive
make love and show that u care."






Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna


Detta är vad jag skulle vilja säga till honom och hans anhängare;



;p





Sniglar fashinerar mig lite



Vet inte varför egentligen,
men de är lite coola, de med skal.

Äckliga å slemmiga men jag är impad, hur många bär sitt hem på ryggen???


Och kolla så läckert de trotsar tyngdlagen!!


Hittade ganska rolig info om sniglar, kopierar rakt av från denna sida



Snigelfakta


Sniglar, eller "Helix pompatia" som det heter på latin är väldigt vackra små djur.
Dock så är de inte särskilt populära av alla. Då endel ser de som inkräktare i sina trädgårdar. De försöker bekämpa sniglarna med alla möjliga hemska metoder, så kallade mordvapen. Sniglar äts av bla. myskankor, fransmän och Selén-pappor.


Sniglar förekommer i många olika färger, vanligast är svarta, bruna, gula och gråa sniglar. Det finns både sniglar med och utan skal, de med skal kallas ibland för snäckor.


Medellivsåldern för en normal racersnigel är två till tre år. Men ibland kan de bli ända upp till sex år, detta är dock väldigt sällsynt. Sniglarnas dräktighet varar i två veckor. Snigelungar kan som tidigast tas från sin mamma när de är fyra veckor gamla.


Sniglar har många användningsområden. De används i avel, till utställning,
snigelrace, hoppning och kel. Även till föda för endel :(.


Sniglar kan användas i avel upp till de är två till tre år gamla och kan få två till fyra kullar per år. Sin första kull kan de få som tidigast vid 3 månaders ålder, men de kan vara betydligt äldre än så.


Sniglarna får börja tävla när de är sex veckor gamla. Det finns ingen övre gräns, utan man får använda sitt sunda förnuft.



Att tänka på när du ska skaffa en snigel

Det finns endel att fundera över när man ska köpa en snigel.


Hane eller hona?
Tänk på att om du ska ha flera sniglar ihop så ska du ha två/flera av samma kön, annars blir det snigelungar. Honor är oftast lugnare och trevligare i tempramentet, medans hanar brukar vara ganska vilda men samtidigt snälla och mer förutsägbara än honor. Detta gäller dock inte alla utan det beror mycket på deras föräldrar.

Vad ska du ha snigeln till?


Ska du ha en snigel till utställning så gäller det att köpa en efter två fina renrasiga föräldrar, som är registrerade. Ska du ha en till snigelrace så kan du köpa en som är framavlad till just det. Samma gäller hopp. har du tänkt köpa en till föda så har du hamnat HELT FEL.


Snigelunge eller vuxen snigel?
Vuxna sniglar är bra på det sättet att man redan vet hur de blivit medans snigelungar är kul då man får växa upp med dem. Vill man ha en vuxen så kan man köpa en omplaceringsnigel.


Fundera även på om tiden och intresset finns där och om du har plats och pengar. Lyckligt nog så behöver inte sniglar så mycket tid och plats. Dock så behöver de mat och sällskap (antingen av dig eller av annan snigel) och någon typ av motion. Mat är inte heller så dyrt, då sniglar äter det mesta, i form av blad, grönsaker m.m.




Snigelrace


Snigelrace är en mycket rolig och sällskaplig sport, som går ut på att sniglarna ska raca en viss sträcka på så snabb tid som möjligt. Man tävlar mot flera andra sniglar, olika många beroende på hur stor tävlingen är, och fortast i mål vinner.
Det finns ett särskilt klassningssystem i snigelrace, vilket är följande:


Juniorklass - här tävlar alla från 6 veckor upp till 18 veckor.



Klass 1 - här tävlar alla äldre än 18 veckor



Klass 2 - här tävlar de som kommit under en viss tid i klass 1 tre gånger


Klass 3 - här om man kommit under en vis tid i klass 2 sju gånger


Veteran - här tävlar alla sniglar som är över 2 år. Hur länge de fortsätter tävla är upp till var och en.


Denna sport är otroligt trevlig och rekomenderas varmt till alla snigelintresserade!


Snigelarter



Spansk skogssnigel
- Arion Lusitanicus
Den spanska skogssnigeln brukar kallas mördarsnigel, ett smeknamn den fått genom sitt aggressiva och delvis kannibaliska beteende. Den är allätare, den äter upp alla sorters grödor och prydnadsväxter, och har därför kommit att bli väldigt inpopulär. I Danmark kallas den för "dräparsnigeln". Den förökar sig väldigt fort.


En spanska skogssnigel blir ca 8 - 13 cm. Till färgen är den oftast mörkt brunröd, men det varierar starkt alltifrån nästan svart över alla bruna och röda färgnyanser till orangegul. Som ungdjur kan de ha mörka sidoband, med ett orange fält över, vilket är något de oftast saknar som vuxna.


Arten härstammar ursprungligen från Iberiska halvön (Spanien och Portugal). Under 1970-talet spreds snigeln över stora delar av Väst- och Mellaneuropa. 1975 hittades den först i västra skåne. Framtill mitten av 1980-talet så spreds den långsamt men de sista 10 åren har spridningen skett mycket snabbt. Den har i Sverige inga naturliga fiender, dock är den populär bland myskankor.


Arten lever vilt, och förekommer främst i Malmö, Göteborgstrakten och Stockholm. Vad jag vet, så avlar ingen på denna art.



Pantersnigel
- Limax maximus


Pantersnigeln har fått sitt namn eftersom den i de flesta fall är tydligt fläckmönstrad i svart-grått-vitt.
Den varierar mycket i utseende, och kan ibland vara enfärgat grå till gråsvart.


Arten härstammar från Mellaneuropa. Vilt påträffas den främst i trädgårdar, parker och på kyrkogårdar. Pantersniglarna äter huvudsakligen multnande växtmaterial, t ex rutten frukt, matrester, as, kadaver, hundlort och gödsel. De har mycket väl utvecklat luktsinne och dras till föremål med starka och obehagliga lukter. Komposthögar brukar vara favorittillhåll.


Pantersnigel förekommer bland uppfödare, men är inte särskilt vanlig. Den blev godkänd 19??.
Används främst i utställning och avel, möjligen även i race.



Svart skogssnigel - Arion ater
En stor, väldigt vanlig snigel. Trivs i regnigt och fuktigt väder. De kan bli upp till 15 cm långa. De är vanligen svarta. Det finns exemplar som är nästan vita, eller vita med svart rygg. Det förekommer också att de kan vara grå eller bruna.


Dessa sniglar lever av svamp, gröna växter och multnande växtdelar. Denna art har funnits länge i Sverige.

Denna art är ganska vanlig bland uppfödare. Används i race, utställning och avel. Den var en av de första arterna som godkändes.



Limax cinero-niger

Oftast svart. Påminner om svart skogssnigel, men är mer långsmal och har en knöl baktill. Denna art lever av både vegetabilisk och animalisk föda. Har funnits länge i Sverige.


Röd skogssnigel - Arion rufus
Denna snigelart är vanligen mörkt tegelröd, men den kan variera i färg. Kan vara nästan svart. Den trivs i lövskog, och sprids bara långsamt. Det är en vacker snigel som inte orsakar någon nämnvärd skada i trädgården. Den kan bli upp till 15 cm lång.
Röd skogssnigel kommer ursprungligen från Centraleuropas lövskogar.


Det första fyndet i Sverige gjordes i Slottsskogen i Göteborg. Snigeln hade antagligen hamnat i Göteborg med importerade växter som köpts in till Slottsskogen. Den har även setts på Öland, i Stockholmstrakten, i Närke, Östergötland och Skåne.


Denna art förekommer bland uppfödare, och används främst inom utställning och avel.



Åkersnigel - Deroceras reticulatum
Åkersnigeln är ljus med grått rutmönster och är ganska liten, 2-6 cm.
Denna art är inhemsk i Sverige och är mycket vanlig i trädgårdar. När den uppträder i stort antal kan den göra ganska stor skada både på prydnadsväxter och grödor.


Dessa sniglar är små och kvicka. De förekommer bland uppfödare, men är inte så vanliga, då de flesta föredrar lite större sniglar.


Slämmisk Jätte
-
En väldigt stor snigel. Den är ungefär 25 cm stor, kan variera mellan 20 - 30 cm. Den är godkänd i alla färger, och förekommer i alla möjliga häftiga färgvarianter.


Denna rasen är framavlad, genom korsning av olika stora raser. Den förekommer alltså inte vilt. Detta är en förhållande vis ny art.
Slämmiska jättar är kända för deras trevliga temprament, och lämpar sig väl till utställning, kel, samt avel. Dock inte till race. Den föds upp av flertalet uppfödare, men är inte så väldigt vanliga.



Golden Slem
-



Brun skogssnigel - Arion subfuscus
Den är allätare och är mycket vanlig i all svensk skogsmark. I norra Sverige är det i stort sett den enda snigelart som lever i skogen. Den och dess nära släktingar är vanliga bland salladshuvuden. Skogssnigeln tycker mycket om groddplantor av tall och gran, som den väljer före annan föda.


Skogssniglarna finns i så gott som all skogsmark oavsett om det är torrt eller fuktigt, men eftersom sniglarna är uttorkningskänsliga, är deras aktivitet starkt beroende av fuktigt och svalt väder. Vid torrt väder gömmer de sig under stenar och stubbar, men även om dagarna är varma kan de vara ute på kvällarna om det bildas dagg. De är mest aktiva på natten.



Sibirisk Vintersnigel
Denna snigelras är större än de flesta, men mindre än Slämmisk Jätte. Den brukar vara mellan 10-15 cm, och är endast godkänd i färgerna grå, vit/grå, röd och röd/brun. Sibiriska Vintersniglar är tåliga sniglar med ett eldigt temperament, och de passar oftast inte så bra till kel eftersom de är väldigt energiska, och därmed perfekta till race.


Denna ras förekommer vilt i Sibirien och nordvästra delen av Ryssland, och är inte framavlad av människor. Det är en tålig ras som klarar upp mot -50 graders kyla och den trivs bäst i snö, blåst och kyligt väder. Rasen är vanlig i framförallt Ryssland, men det finns några än så länge få uppfödare av den i Sverige.


Afrikansk Jättesnigel
-
Info kommer.


Liten dvärgsnigel -
Info kommer.







Frissan fixad

-Titta mamma, jag är en IGELKOTT!! säger han och plattar NER håret, det ska helst ligga som klister mot pannan typ.



Så jag fattar inte riktigt vart han drar paralellen med en IGELKOTT??





Dagens dialog

Vi promenerar till fritids och Vilder beklagar sig att han har ont...


-Mamma, jag har ont... jag orkar inte gååååå!

-Vart gör det ont nånstans?

-I GARNNYSTAN!

-Va, garn-nystan??

-Ja, i GARNNYSTAN!!

-Eh, jaha, visa mig gärna vart GARNNYSTAN sitter. (sååå nyfiken jag blev!!!)

-HÄR! säger han och pekar på VRISTEN.

-Men lilla hjärtat, det där heter inte garnnystan, det kallas för VRISTEN.

-Okej.

End of discussion.





God morgon!

Liiite drygt att kliva upp imorse, snoozade 20 min sen tvingade jag mig upp och nu sitter jag och alla barnen vakna i soffan! Starkt jobbat! ;p

Frukosten tog jag fram i vardagsrummet
och strax ska de klä sig för att lämnas på dagis och fritids. Vilder och jag har samtal idag med hans blivande fröken strax efter 8, gissa om han längtar gullungen, vi satt och fyllde i en lapp tillsammans igår...




Sen till stan och hämta Vilders ryggsäck som jag lagt undan till honom inför dagen D imorrn;
SKOLSTART!


Oooops, måste springa strax!




Finally!


Efter en massa springandes upp och ner i trappan här så tog jag beslutet att det var färdigmotionerat för min del idag, så jag gjorde det enkelt för mig, de fick lägga sig i soffan här och de föll i sömn på 2 sekunder typ.

Nu är jag både trött och rastlös på samma gång.. även hungrig, men har fortfarande sjukt ont i gommen efter mitt lilla partytrick i fredags. Så det är bara att glömma att käka nått, det jag är sugen på finns ändå inte hemma. Kanske tur det!

Läste på aftonbladet om den äckliga jävla pedofilen och mördaren som är på rymmen. Fy satan, hoppas nån får tag på honom innan polisen och ger honom ett skott i bägge hälsenor och sen ner i en tortyrkammare resten av hans värdelösa liv. Fy fan för såna äckel, han har våldtagit och mördat en 8-åring bl a. 

Att han får springa på permis är för mig en gåta, jävla sammhälle vi lever i!

2008 träffade Aftonbladets Anders Johansson brottslingen Ste
Här är bild på äcklet som förtjänar att torteras och plågas i resten av hans värdelösa liv. Fy fan!
Blir så ledsen och arg då jag läser sånt... hur fan e vissa funtade????

Är han sjuk med ett resultat som gör att han gör illa andra, framförallt BARN, gör man väl som med sjuka och aggressiva djur... avlivar? Inte fan släpper man dem på permis iallafall!!

Ska försöka få bort de äckliga bilderna jag fick i huvudet efter att ha läst detta... sen ska jag sova.










Jisses vilken kväll!

Känner att mitt tålamod är HELT slut, och barnen gör typ allt för att jävlas just nu känns det som. Har sprungit som en skållad råtta upp och ner för trappan här för att säga åt dem att sova och ligga still och sluta tramsa och pilla och retas med varandra.

Jag pallar helt enkelt inte att ligga still själv bredvid, då skulle jag få tuppjuck! De är stora nog att kunna somna själva tycker jag.

Och så är det ju rätt trevligt att få lite egen tid innan man själv ska sova, så att man kan komma ner i varv ordentligt.

Jag är på väg in i en duracellperiod känns det som, och då brukar mitt tålamod vara ganska mycket värdelöst.









Sjukt rastlös..

Har börjat städa badrummet och dammsuga i vardagsrummet och i hallen medans ungarna kollar film och så har jag tvingat dem att borsta tänderna NOGA efter kladdkakan, jag är INTE poppis här hemma just nu. ;)

Men snart sover hela högen, och så hoppas jag på att vi alla är utvilade imorrn kl 6.00 då klockan ringer.

Eller så står det kanske en ilskt Vilgot (som i morse) med en tändare i högsta hugg och hotar bränna ner huset om vi inte kliver upp NU!!!

Jo, tändaren är gömd nu.. men han hittar alltid nått att hitta på den lille rackaren, om han är på det humöret.

Jotack, mammas temperament fick han allt!









Visst kan man shotta vaniljsocker!!

Middagen avklarad och sen blev det bak!

När de samarbetar så fint på så hög nivå, såklart man måste vara lite generös! ;p



De bakar kladdkaka...





Vilder och Vilgot åt sen upp en halv burk vaniljsocker... som de turades om att shotta med ett matskedsmått.

-Mums!! ;p







Läsarnas favoritklipp!!

Såg det nyss, då jag kollade aftonbladet.se. Lite skoj! *stolt mamma* ;)







Vad ska man med väckarklocka till då man har Vilgot?

Tog ett tag innan jag fattade att det inte var en dröm att nån stod och dunkade på garderoben med en tom petflaska.

-Vakna!!! vakna!! vakna!!! Du är DUM, jag skulle sova i DIN säng!!!

Jag är huuur seg somhelst och ap-trött, får knappt upp ögonen, men ser och förstår att det bara är VILGOT som förmodligen vaknat på fel sida... han slocknade i soffan igår och jag bar upp honom till hans säng, för det hade blvit väldigt trångt med både mig, Vanessa. Vilder OCH Vilgot i min 140-säng.

Ja, ibland har han ett temperament som inte är att leka med. Han är oftast en riktig solstråle, men då han blir arg eller nått blir fel (i hans ögon sett) ja då ligger man pyrt till.

-Nu eldar jag upp dig, jag ska elda upp hela huset!! säger han gång på gång och viftar med... en tändare!burning.gif burning image by eviltalkinghead

Jag tvingar mig upp och försöker få honom på bättre tankar. Vill gärna ha huset kvar. ;)


De flesta som träffar Vilgot får se hans bästa sidor, en väldigt go, empatiskt och gullig kille med glimten i ögat och söt som socker. Men han har andra sidor, som främst är grymt jobbiga för honom själv.

Han blir så arg ibland då saker blir fel eller inte som han vill eller har tänkt sig, hans språk med diverse fula ord förvånar mig eftersom det är ord som jag knappats använder själv. Endå svär jag rätt mycket, men det är mer typ; -Helvetes jävla skit... bla bla bla.




Nu sova...

med mina fina kids. Vanessa och Vilder ligger i min säng, Vilgot som slocknade först bar jag upp till sin säng.

Vanessa ville ligga i min säng inatt, och självklart fick hon det, och då ville Vilder det oxå.

Antingen säger jag JA till alla eller NEJ till alla, ja iallafall då det gäller sovplatser. Att somna ledsen eller otrygg ska ingen få göra, oavsett ålder.

Kärlek och trygghet är det bästa man kan ge sina barn, och det vill jag tro att jag verkligen lyckats med iallafall, att få mina kids att känna sig värdefulla, trygga och älskade.

Jag är inte felfri eller världens bästa mamma, jag har fel och brister, men jag är medveten hela tiden, försöker göra det som blir dåligt bättre, lär och tar till mig, växer in i rollen i samma takt som barnen växer, vi är sammanflätade av kärlek och trygghet och de gånger allt rasat samman så har iallafall grunden funnits där.

Att vara förälder är ett livslångt lärande, en livslång resa. Den som slutar ta till sig och slutar att lära sig av sina fel och brister, det är ingen bra förälder.

Bästa oddsen för att göra saker rätt och på bästa sätt, är att få göra dem fel först. Det är ju så vi lär oss.

Oj vad jag svamlar... dags för mig att krypa ner bredvid mina älskade små.

Kram på er alla söta som tittar in här hos mig!♥









Arg på en NOLLA

Som tyvärr är pappa till min dotter. Hon förtjänar så mycket bättre... känner mig så ledsen sen jag för en stund sen tillsammans med Vanessa kollade hennes pappas facebook och hans fotoalbum, och hon finns inte med på en enda bild!! Inte ens i albumet som heter FAMILJEN!!

Vanessa är väldigt ledsen över det och känner sig bortglömd och sviken.

Endå har han mage att skriva i sms till henne att han älskar henne och att hon tillhör deras familj lika mycket.

Jo tjena, är det därför hon ALDRIG får egen tid med sin pappa eller aldrig få följa med på resor de gör?  Jo förrutom en gång efter att jag påpekat att Vanessa blev ledsen, men då fick jag betala halva hennes biljett för att hon skulle få följa med.

Så trött på människor som tror att ORD utan handling räcker. Fan VISA det för i helvete isåfall!!!

IDIOT!!!! Han har fan haft alla chanser i världen att göra henne lycklig och få henne att känna sig älskad, jag har ALDRIG motarbetat honom eller hindrat honom från att träffa henne, jag har hela tiden sett till Vanessas bästa, och jag trodde/hoppades att det skulle bli till det bästa om hon lärde känna sin pappa. Men den lata och snåla jävla grisen kan fan dra dit pepparn växer nu!

Vanessa har sett, känt och upplevt nu, hur det är att känna sig sviken och bortglömd. Fan ta honom!




Så arg så jag kokar här!! Och ledsen.





Glass i stora lass!!

Gud så skönt det var med lite glass, ungarna är lyriska här för såklart får de äta i samma takt som mig... gissar att vi tömmer frysen på glass ikväll!!

Så fort jag slutar äta gör det dödens ont i munnen, känns mycket värre än igår. Har ont i hela ansiktet nästan.

Blir det inte bättre får jag åka till sjukan å skaffa nån bättre smärtlindring. Fy fan vad det värker!!!





Blä... har tråkigt och ONT!

Känner mig rastlös och uttråkad, trött och seg. Och bortglömd, telefonen är typ tyst och jag med.

Visserligen har jag lite svårt att prata pga såren i gommen, men endå.. sms nån?

Har inget alls att bedöva mig med förrutom halvljummet vatten och värktabletter typ ALVEDON och IPREN, som hjälper föga. Jävla idiot jag kan vara ibland!! Isbitar är inte att tänka på, det känns som att ha en kniv i munnen.




Om IPREN är den intelligenta värktabletten så är jag:
-YOANNA
, den ointelligenta partytrixaren.

Eller ointelligent vore ju kanske att ta i, men osmart var det allt, det kan även jag inse.

Ja lysande idéer är inte alltid de bästa! ;p

Ja ibland kan jag undra hur jag tänkte... men kommer oftast fram till att jag förmodligen inte tänkte alls just då.

Men alltid lätt att vara efterklok!







Lite färg!

Sprayfärg...
 
-Mamma, vilken e störst, bollen eller mitt huvud??





Snart Skolstart för Vilder

Lite panik, vi måste köpa SVART och KNALLRÖTT nagellack har Vilder konstaterat då vi gick igenom vilka färger vi har här hemma på våra nagellack. Innan skolan börjar på torsdag.

Han vill även färga en del av den lilla tuppkammen svart och röd. Han kommer väl se ut som en liten ligist, men skenet kan gott få bedra. ;)

Jag tycker att det är en världslig sak, huvudsaken är ju att HAN är nöjd, vad andra tycker skiter jag fullständigt i. Är mina barn glada och nöjda är jag oxå det.


Fördomar får andra ha, inget för mig. ;p

HT_FireHT_Ebony
Så får väl ta mig in till city nån dag för lite shopping, han ska även få en ny ryggsäck till skolan, denna vill han ha;



Living Dead Souls ryggsäck med högtalare







blir väl en hel del nya nagellack inhandlat med tanke på min beslutsångest..




Måndag...

Alla barn hemma idag, ganska mysigt, ligger i soffan och kollar på film med grabbarna, sen ska jag städa lite i eftermiddag då det är svalare. Dammsuga, skura och sen sätta upp 2 fackel-lampor från Ikea som legat och skräpat sen jag tog ner dem sist.

Råkade slarva bort grejen man sätter fast dem med, men de dök upp i städningen förra veckan, så nu är det bara att hitta rätt ställe för dem å skruva upp dem. Funderar lite på om jag ska ha dem i mitt sovrum...?



För fundera på saken....





Vilder är nyklippt



Han ville ha blixtrar. Sagt och gjort, fast han ville bara ha på ena sidan





God morgon!

Sitter med 2 ganska nyvakna barn i soffan i vardagsrummet. Vanessa och Vilgot, Vanessa sitter med sin dator och fixar med sin facebook, och Vilgot dricker lite Daim-oboy och kollar på tv... jag ringde honom ledig från dagis idag, Vanessa och Vilder är ju hemma från frititds eftersom det är stängt.

Så idag ska jag pussa och mysa en massa med mina små underverk.

Vilder ligger och drar sig, men nu måste han upp, det blir tufft sen då skolan börjar på torsdag, då MÅSTE vi upp strax före 6 om vi ska hinna med alla bestyr på morgonen och sen GÅ till skolan. Men det e rätt bra, för då får jag motion, alltid nått.

Har sån jävla värk i gommen fortfarande, kan knappt ha tungan emot. Men jag vet, får skylla mig själv, helt klart!

Jag skrev till Vanessa på facebook igårkväll, hon har varit lite ledsen pga att hon känner sig ratad och oälskad av sin pappa som har 2 "nya" barn (i samma ålder som Vilder och Vilgot) som tar all plats och retas rätt duktigt.


Såhär skrev jag till mitt hjärta på facebook;


"Hej hjärtat jag älskar dig så mycket! Du är utan tvekan världens bästa tjej, och jag älskar dig mest i världen. Du är en riktig pärla, och pärlor ska vi inte kasta till svin. Du är värd endast det bästa, folk som inte behandlar dig väl har inget i din närhet att göra. Puss!!"



Tyvärr fick hon INGEN ledig stund på tu man hand med sin pappa
och då hon var där var han oftast iväg på något annat och hon fíck umgås med sina halvsystrar där som inte är så snälla mot henne...

Så det har resultrerat i att hon inte vill vara där mer.

Sen har de haft samma sovtider på kvällarna (nu snackar vi helger) som sina systrar som är 4 och 5 år gamla! Hur jävla kul är det som 10-åring att lägga sig 8-9 på en helg?

Om han brytt sig mer skulle hon kanske kunna fått varit uppe senare och därmed fått egen tid med sin pappa?
Spelat spel eller umgåtts lite?
De få gånger hon fått stanna uppe liite längre är då hennes pappa tittat på fotboll typ!

Blir bara förbannad då jag tänker på det, så nu byter jag ämne!

Idag skiner solen så jag ska passa på att tvätta massor och hänga allt på tork utomhus, min torktumlare väsnas värre än ett gäng huliganer på fotbollsmatch!!






Grattis bror!

Brorsan och hans kompis var i Mariefred nu i helgen och tävlade i Svenska Mästerskapet i Gatumusik.

Japp, de kammade hem segern! 








Fan grattis brorsan, du är grym!




Min mormor

Vi åkte förbi där idag, jag, Vanessa och mamma, innan vi åkte tillbaka hem till Vallentuna. Hon är så söt, skiner som en sol då hon ser oss och det känns i hela hjärtat.



Hon verkar mer lycklig i själen nu än tidigare, underbart! Hon är lite förvirrad, har inte riktigt fattat att hon bor i Stockholm nu på ett ålderdomshem och inte uppe i Sollefteå där hon levt hela sitt liv.

-Vem bor här? Vart är vi nånstans? frågar hon

-Men mormor, DU bor här, det är ditt hem nu!

-Nämen är det sant!
säger hon och skiner upp.



Hon studerar mig noga och utbrister;

-MEN, vilket fantastiskt vackert SKINN du har!!
(jag tog av mig jackan och satt i bara linne, det var så satans hett där inne.)




Sen blandar hon ihop oss ibland... åldern har tagit ut sin rätt, men jag är så glad att hon är nära nu och att hon äntligen verkar ha fått frid i själen, tror inte att hon känner sig så ensam längre.

Ögonen glittrar och det fyller mig med värme och glädje.










Snart val, klart man måste rösta!

Hoppas alliansen ryker! Skulle hellre äta skit än rösta blått.

Ännu mindre skulle jag rösta på Sverigedemokraterna, IQ-fiskmås-parti som vänder sig till alla intelligensbefriade invånare, de dryper av rasistisk propaganda, hycklarna som visar en "städad" sida utåt men där under ytan bubblar hatet mot invandrare, fega smygrassar och sen de mycket intelligensbefriade; nazisterna.

Jag ska givetvis rösta rödgrönt, Blått, NEJ TACK! Alliansen suger verkligen, både i politiska åsikter och sen pengar från de fattiga.








Smutsiga fötter...

Gårdagskvällen med lite bilder... senare kommer lite bröllopsbilder har kameran på laddning för tillfället så nu bjuder jag på lite mobilbilder tills dess...


Tar kvällen baklänges tänkte jag...


Ett glas rosé på Grand Hotell och DYRT var det. Huu, 395:- flaskan!!
Så delat på 3 blev det ett ganska dyrt glas tycker jag... men men, smakar det så kostar det? ;)


schyssta toaletter var det där iallafall, så lite värt pengarna var det endå, i jämförelse med bajamajorna nere vid Roskilde-scenen vid Slottet som inte ens hade lampa.

Bjöd på ett leende, (hatar att le på bild) men kände mig inte riktigt "hemma" där... och kläderna jag hade på mig var inte heller riktigt JAG, men ibland är det kul att klä sig lite fint då tillfälle ges!


Roskilde-scenen vid slottet


Bröllopsfestligheter med god mat och dryck vid Farsta Gård


Det vackra brudparet i Sköndals stora kyrka.









God morgon!

Vaknade för en stund sen, känner mig riktigt utvilad! Men fy satan vad jag har ont i munnen efter elden!!
Ömsar skinn som en orm typ, och kan inte äta eller dricka något varmt. Men kanske har jag lärt mig nått? Eller inte. ;p Det visar sig!

Fredagens outfit                           Lördagens outfit


Lite bilder från helgen... Vi hade blivande bruden för oss själva och njöt av god mat på Indian Inn som ligger vid Hornstull.



Sen gick jag vidare med blivande brudens blivande mans syster och gjorde stan!



Fick ont i fötterna efter en stund och drog på mig mina gympadojjor jag hade nerpackade i min lilla resväska.
Matchade kanske inte sådär skitbra till min svarta fin-klänning, men vafaan, ont i fötterna vill man inte ha heller.
Vi var på Snaps tills de stängde och sen drog vi vidare till Imperiet där vi träffade en massa glada och trevliga söderkisar.

Sen drog jag på mig mina nya fina rosa byxor som matchar jackan (SÅKLART) för det blev kallt, fick sen skjuts på en cykel och mina sprillans nya fina rosa byxor fastnar i pakethållaren och jag drar upp en decimeterstor reva bak i arslet på brallorna!! :(

Ja det var lite sorg där faktiskt, men får ta och laga dem helt enkelt och hoppas på att det inte syns alltför mycket! Dessa byxor i just den färgen är inte det lättaste att få tag på nämligen.

Lånade en soffa på söder och sen blev det tuben hem till mammas och pappas hus dan efter för att svida om inför bröllopet.

 





Jeeesus vilken helg!

Bröllop idag, fest igår... och fest ikväll. Svarta fötter och skavsår.. promenerade barfota från söder till globen... för att sen upptäcka att TUNNELBANAN går hela natten... ja det känns att man är från landet långt borta.. Vallentuna.

Det sista jag mindes av T-trafiken sen jag var ett party animal å hängde i stan (typ 12 år sen drygt) var att den slutade gå strax efter 1 och började gå först igen strax efter 5-6... men det var lääänge sen, tydligen.

Så då jag promenerat till Globen, (helt i onödan!!!) mötte jag ett gäng snubbar som talade om för mig att tunnelbanan går heeeela natten, så jag satte mig på tunnelbanan, bytte i gullmarsplan och sen hem till mammas å pappas hus i Tallis.

HOME SWEET HOME!!!

Har feta brännblåsor i hela gommen
efter mitt "partytrick" i fredagskväll... 5 sek brann den, personligt rekord! Men jo... det kändes dan efter.. och nu ännu mer. Ja, jag är DUM. Men jag är JAG och ingen annan... ;)


Bilder kommer imorrn, har fotat sjukt mycket, men orkar just nu inte ladda ner bilderna i datorn.. det får bli imorrn. Nu ska jag sussa som en stock X antal timmar!!!








God morgon!

Somnade strax efter 23 igår... men var sjukt trött då mobilen ringde! Haded dessutom kollat fel på lämningstiderna.. så istället för 9.30 var det 8.30 Vilder skulle vara på fritids. Gissa om jag stressade?

Fick ont i den jävla magen igen efter nån timme på jobbet,  ska försöka vila lite nu, vägrar få ont, inte idag då jag ska på middag å allt ikväll, å sen bröllop imorrn. Men det hugger och skär i magen, försöker ignorera så gott det går och ska leta fram lite mer värktabletter nu.

Vilgot är på dagis nu å Vilder leker ute, får snart besök och hjälp med en del pappersjobb.

Tråkigt med nödvändigt, måste få lite ordning här!!










För tyst och för ensamt just nu

Vanessa drog nyss med mormor, kommer hem på söndag. Vilgot däckade i soffan strax efter halv 7 och Vilder är ute och leker. Diskmaskinen surrar och jag är irriterad för att mamma inte kunde låta bli att kommentera det som var rörigt här hemma. Typiskt morsor!

-Du borde göra nått åt baksidan innan grannarna klagar! Sen att jag har storstädat hela sovrummet... och att det är sorterat i lådor och annat, det var lixom inget.

Sen skiter jag i vad mina grannar tycker. Det är MIN baksida, sådetså!!! Hata eller älska mig, men jag kommer aldrig ändra på mig för att passa in i en jävla roll.

Jag kommer aldrig bli nån "typiskt-svenne-banan-hålla-sig-på-mattan-tant-och-grannens-gräs-är-alltid-grönare"

Mitt gräs är ALLTID grönast, och klart längst!! ;p
 











Vänskap


Jag har inte många vänner, har haft många men flertalet har trillat av på vägen.. i nöden prövas vännen som sagt, det är i dessa stunder som det avgörs. Jag har inte MÅNGA vänner, men de jag har är äkta och underbara och de tänker jag behålla livet ut.







Ni vet vilka ni är!♥


Äkta vänner är som stjärnor, de syns inte alltid men du vet att de finns där...






Gosungar!!

Vilgot har varit extra kramig och omtänskam idag... kompensation för nattens exorsist-beteende tro?


...torkar bort glass från Vanessas kind...


Vilder ville INTE ha en kram!









Sen blev det BAD för mina smutsiga små grisar!!


Ja mamma gris får bada sen.... nu står hon vid spisen. ;p








En award...

Fått en award av Egomamma, tack! Nu ska jag försöka skicka den vidare...

                                                      såhär ser den ut




Reglerna är ganska enkla. Den som får awarden ska nämna vem som gett awarden, och vidarebefordra den till sju bloggar som man själv gillar, samt berätta varför. (Vet man att någon redan fått awarden kan det vara läge att skicka den till någon annan tycker jag.)
Därefter ska man berätta sju saker om sig själv. Sen är det klart!


Jag väljer att skicka den vidare till....

*Mica; en god vän och en inspirationskälla och tröst i mycket, en underbar tjej helt enkelt som dessutom är ganska lik mig i mångt och mycket trots våra olikheter.... ;)

*MittLivUppochNer; för att jag följt hennes blogg från start och trots att den är så anonym så gillar jag den!!

*pinkfriday; För hennes fina grejer hon gör, såå fina tavlor!!!


*Enmynta; För hennes lätta och roliga sätt att skriva på, jöst lööööv it! Kortfattat och rappt om allt och inget.

Hmm, 3 till... står still i skallen på mig. Så det får räcka med dessa 4. :)

Så, 7 saker om mig:

Jahapp, jag tror jag berättat allt redan typ. Men ok, nu kör vi:




1: Jag har suttit naken i en myrstack.... (ja, som liten alltså)









2: Jag har skitit på en kyrkogård (nöden har ingen lag;)) På frågan hur gammal jag var då säger jag; -PASS!








3: Jag skäms inte då jag borde skämmas, men skäms då jag INTE borde skämmas. Har jag hört. ;)



4: Har ringt 112 då jag inte blev insläppt på ett ställe då jag fyllde 21 år. Nej, jag kom iallafall inte in men fick en rejäl utskällning. Och jag tyckte att det var sjukt taskigt och orättvist, på min födelsedag å allt!





5: Vaknat i en jättestor blomrabatt i Kungsan efter en blöt utekväll då jag var 19, väska å allt hade jag kvar, kanske för att jag inte syntes bland alla blommor?




6: Har försökt skoja med min far en nyårsafton då jag var liten genom att pilla in en smällare i en ciggarett på den tiden han rökte..
jag å syrran pillade ut all tobak, pressade in en smällare som var lika tjock som ciggaretten och sen fyllde vi ut med tobak igen fram till kanten så den inte syntes. Kan ju säga att han anade oråd och tände den aldrig. Var kanske tur det?!! Idag är han rökfri!;p


























7: Har använt ett paket margarin att smörja in mig med då jag och en kompis solade då vi var små, sen testade vi även coca cola som nån sa skulle ge fin färg... kladdigt blev det och inte var det värt besväret..






Provade lite kläder igår...

Fan, allt sitter som korvskinn, inte för att jag bryr mig SÅ, men det är ju inte bekvämt precis...!

Alla bekväma lite mer stretchiga klänningar är svarta.. och det har man ju inte på sig på bröllop direkt!

Provade en av mina rosa klänningar.. ser ut som en choritzo typ!



ballongmodell dessutom på själva kjolen... hahahhahaha!!! Visserligen hade jag mysbyxor på mig under då jag provade den.. men endå.


Ikväll ska jag prova några ljusblåa klänningar, tar nog den som sitter åt minst.

Sen är det bara skor kvar att välja... ole dole doff kanske? Har ju en del att välja bland...


Sen ska jag ju på middag för blivande bruden imorrn, men då tänkte jag köra svart och rosa skor och väska.








Gick fort

Både dit och hem. Har varit på KS med Vilgot nu för en hörselkontroll. Kontrollen tog knappt 20 min och det gick väldigt bra, han var för det första superduktig och hörseln var det inget fel på alls!



Han fick välja vilken glass han ville efteråt,
piggelin valde han, gulligt med tanke på min plånbok...;p



Så summa summarum är det koncentrationen det är fel på så fort intresset tryter... adhd-utredning nästa då.

Vi hämtade Vilder på fritids på hemvägen, min stora kille!



Min mage värker så fort jag stressar lite, så jag hoppar över att springa till jobbet idag kl 13 och tar det imorrn istället då jag endå går åt samma håll då jag hämtar och lämnar Vilder på fritids.

Idag har jag gjort så det räcker tycker jag!







Hittade en massa att titta på...

på vägen hem efter att vi lämnat Vilder på fritids. Det tog ganska lång tid då han skulle studera sniglar och annat på vägen.


Lilla Snigel akta dig...

annars tar jag dig!
 Ja alltså den var redan färdigtrampad, det var INTE jag!







Men däremot så har jag råkat kliva på en sningel BARFOTA en gång, fy satan vad äckligt det var, en sån där stor vinbärssnigel eller vad de kallas, de med vita skal. :S




Sen hittade han en död liten mus... som han ville ta hem, hör vad söt han låter!! 









God morgon!

Oj så segt det var att komma upp kl 7 idag!!! Men jag snoozade till halv 8.

Igår kväll vid läggdags var det Vilgots tur att vara ett exorsist-monster, fattades bara att han skulle klättra uppochner som en spindel nerför trappan här! Jisses som han lät och höll på! Övertrött och så hade han fått dricka läsk och äta godis då han var med pappa, mysigt för honom men inte för mina öron igår.. inte för grannarna heller, var tvungen att stänga fönstret till sovrummet så som han vrålade och lät. Och så fula ord som sprutade ur hans mun sen!! :o

Jag gjorde faktiskt en ljudupptagning på oljudet med min mobil då han hade hållt igång en timme, inspelningen är 24 minuter lång... tänkte han skulle få höra sig själv idag eller vid nått annat tillfälle.


Jag tycker det är SKITSVÅRT att veta hur jag ska hantera honom då han väl börjar, för han fastnar lixom, att skälla är uteslutet just då, för då blir han bara värre, och det enda man egentligen kan göra är att låta honom "skrika och svära av sig" och försöka avleda och vara så lugn som möjligt själv. Jisses vad det tog på mitt tålamod, men det gick iallafall.

Tillslut somnade han av ren utmattning.

Nu är han nyvaken och som en ängel igen, han plockar fram skor till mamma och pratar med sockersöt röst. Nu ska han följa med på promenad för att lämna storebror på fritids.

Vanessa ligger och drar sig fortfarande...





Lill-lördag

Men den blir tidig för min del med tanke på morgondagen. Har ätit massor idag, hoppas att magen inte krånglar inatt nu! Det får den inte, har förbjudit den typ.

Fick ett mess från en kompis som ville ut, hade varit nice, OM jag varit barnfri och OM jag haft cash. Nu har jag varken eller. Ska ordna det till helgen iallafall, ska ju för sjutton på bröllop då!!! SHIT så kul det ska bli!!

Just nu är det tomt här, barnen är ute och leker efter middagen. Snart kommer Vilgot hem, han har hängt med sin pappa några dagar. Har sparat paj till honom, men gissar att jag får tvätta hans fötter först, jisses att en sådan liten söt kille kan stinka som värsta ruttna spyhinken om fossingarna!!!! :S

Han har ärvt sin fars fötter stackarn!! :( Tur att han har sin mors charm iallafall.. ;p


Men han gillar sina fötter... när han blir arg så hotar han ofta att;

 -Du är dum jag ska lägga mina fötter på dig så du luktar illa, på din tallrik när du ska ÄTA!!!

och sen gnider han demonstrativt foten mot något. Knasunge!

Men han ska få många lektioner av mig i fotvård, stackars unge annars då han blir större, det lär ju knappast lukta mindre då! Så nu är det noga med strumpbyten och fot-tvätt här hemma. Lika bra att det får ingå i rutinerna för hans del. Han har redan vant sig vid att få sitta på diskbänken och få fötterna skrubbade med diskmedel ibland.













Seg dag...

Har tagit det mest lugnt, dammsugit lite sand bara. Var å handlade en snabbis med Lotta, lite nödvändigheter som tråkig fil som ska vara bra för magen tydligen... Dofilus nånting. Vägrar få ont i magen igen!

Men ikväll blir det ost och skink-paj till middag, Vilgots favorit! Ja, min med.

Längtar tills helgen, ska bli så skoj att träffa Sandra igen, och få gå på hennes bröllop dessutom!!!

Är dessutom barnfri hela helgen, inte helt fel! Vanessa skulle följt med på bröllopet men nu ska hon till mormor istället. Jag klagar inte. ;)

Imorrn blir det fullt upp, först upp tidigt för att lämna Vilder på fritids, sen in till KS med Vilgot på hörselundersökning och sen hem igen och hämta Vilder från fritids och sen ska jag till jobbet direkt efter att jag lämnat pojkarna där de ska vara medans jag jobbar.


Bla bla bla... fy så varmt och kvavt det är, nu vill jag ha lite spöregn tack!!








Hittade mina gamla PS-bilder på Vilgot som Blixten!







Nyvaken

Slocknade rätt ordentligt igår, fast med sällskap utav diverse piller i kroppen, smärtstillande och sömngivande.

Sov utan att vakna en enda gång, ingen magknip alls och inga konstiga drömmar!

Mina supersnälla söta ungar väckte mig inte och lät mig sova, de gick upp tidigare och gjorde i ordning lite frukost till sig själva. Vilgot är med pappa sen i förrgår så det är ganska lugnt här hemma.


Men jag vaknade lite väl sent och hade svårt att komma upp, så Vilder fick jag ringa ledig från fritids idag, vågade inte chansa å stressa dit till 12.


Men han blev nöjd, får han leka med Vanessa och Kristian hela dagen. Vilder och Vilgot är enormt förtjusta i grannen Lottas son Kristian, han är som en bror för dem, och de kallar honom numera för "brorsan".

-Visst kan man säga att Kristian är som en bror mamma? frågar de ofta.

Självklart, det är i själ och hjärta sånt sitter, inte i blodet anser jag. :)



Jag dricker kaffe och käkar mjölk å flingor, ställde mig på vågen nyss å har gått ner 2 kg sen i förrgår.

Krampade nog bort en del kilon igår! ;p

Solen skiner idag, ska jag kanske lägga mig i solen en stund?
Hmm, måste dammsuga oxå, sand överallt här och i köket har det börja växa ett berg med disk igen. Likaså ren tvätt som måste sorteras och slängas in i garderober. Så fort man inte håller efter så blir det stökigt, går inte att ligga på latsidan här inte, och har man varit sjuk ett par dagar så han man verkligen att göra sen.

Imorrn ska jag jobba och på förmiddagen ska Vilgot till läkaren, har begärt remiss för en ordentlig hörselkontroll till honom, för att utesluta att det är hörseln det är fel på då han vägrar lyssna ibland, misstänker starkt att han har nån bokstav eller fler nämligen... världens gulligaste unge oftast, men ibland så skär det sig ordentligt i konflikter och han får svårt att hantera sina känslor. Ja mamma upp i dagen kan man säga. Fast jag hör ju dåligt, oxå.


Här är en typiskt blid på Vilgot!!


Jag funderade på att börja plugga nu till hösten, men tror jag tar mig vatten över huvudet om jag ska börja plugga heltid helt plötsligt. Så jag satsar på att arbetsträna hela hösten, öka i tid sakta men säkert och sen ev börja plugga efter jul istället.













Snart dags för lite sömn

Men är skitnervös att jag ska vakna och få kramper i magen inatt. :S Har nyss ätit 2 rostade mackor med ost, knaprat värktabletter och dricker lite te. Känns lite konstigt i magen, men inte så konstigt kanske med tanke på dagens äventyr på Danderyds sjukhus.



Den värker den satans nålen, men vågar inte dra bort den själv. :S

Vilder har borstat tänderna efter lite tjat här.. nu har han däckat i soffan bredvid mig. Orkar inte bära upp honom idag så jag får bädda åt honom här nere istället. Vill inte överanstränga mig i onödan, vore ganska korkat.







Fy vilken vidrig dag!!

Nyss hemkommen från sjukhuset, åkte in med ambulans runt 10-tiden i morse, Vanessa var superduktig och ringde både ambulansen och fritids och grannar och ordnade så att Vilder kunde bli hämtad på fritids.

Jag promenerade med Vilder till fritids imorse, sen på vägen hem... kom det, hela magen skar sig typ, kändes som jag skulle dö typ, fick krypa in i en buske där jag bara satt i kramper en stund, sen försökte jag gå en bit till.. men fick samma kramp igen.

Så in och ut ur buskarna var jag... Så vidrigt!!!! Kunde knappt stå på benen, ringde till Vanessa som kom med sin cykel och mötte mig, jag bet ihop och kastade mig på hennes cykel hem och in i badrummet... där kramperna fortsatte och löste av varann i snabb takt.

Sen under ett uppehåll i kramperna så lyckades jag ta mig uppför trappen där Vanessa hade fyllt upp ett varmt bad åt mig.
Sen fortsatte det och blev bara värre, jag var helt slut, svimfärdig av alla kramper så jag bad Vanessa ringa 112 för jag trodde jag skulle dö typ, det ville inte sluta göra ont!

Ambulansen kom hit, tack för att det var kvinnliga ambulansförare!!!  Satt ju alldeles naken i badet då de kom, de fick hjälpa mig upp och ta på mig kläder, sen väl i ambulansen fick jag morfin, sen efter en stund avtog de värsta kramperna och jag kände mig helt utmattad.

På sjukhuset tog de blodprover, de såg bra ut, sen fick jag dricka nått bedövningsmedel, och om det inte gick över i magen efter det så skulle jag få nån tablett och sen göra ultraljud, läkaren pratade nått om magsår eller gallsten.

Men då jag sa att det jag drack inte gjorde nån effekt så blev jag bara hemskickad med rådet att köpa ipren på apoteket och komma tillbaka om det skulle bli värre eller inte gå över.. Inget ultraljud blev gjort och jag fick heller ingen tablett som skulle stabilisera magsyrorna som han sagt strax innan.

Så snopet och jag hade ont i magen fortfarande, börjar gå mot bussen och känner att det börjar krampa igen i vänstra sidan och går tillbaka. Får vänta 2 timmar till och träffa nån annan läkare..som klämmer lite på min mage och skickar hem mig. Utan att göra ultraljud. Hon skulle skicka remiss till min husläkare sa hon och skrev ut några brustabletter för att lugna magen.

Jag var helt off på sjukhuset, svimfärdig av trötthet och gled in och ut ur nån slags skön sömn som jag aldrig fick fullfölja eftersom magknipen kom och gjorde sig närvarande med jämna mellanrum.

Känner mig riktigt dissad och ber till Gud att jag inte får tillbaka kramperna inatt då jag faktiskt är SJÄLV med mina barn hemma. Fyy fan så överkörd och nonchalerad jag känner mig.

Tycker det är märkligt att först få morfin för att jag hade så galet ont, och sen bara bli hemskickad utan nått smärtstillande alls. Måste man skrika och jämra sig för att folk ska fatta att man har ont? Det är väl kanske ganska rimligt att man är lite off och dåsig efter en massa kramper och morfin?

-Din mage känns mjuk så du får åka hem. Jo, tack för den.

Det är ju bara under själva kramperna som den blir stenhård och det känns som om den ska vända sig ut och in. Vaddå, trodde de att jag LJÖG eller??? Är så jävla arg!!

Kämpade mig till bussen och hade tur, slapp vänta för den kom direkt.

Fick skjuts hem från centrum sen, tur det för annars hade jag nog fått sova under en gran eller i porten vid ica typ.

Nu ska jag försöka vila mig så mycket jag kan och hoppas att det onda försvinner. Ingen idé att ta bort nålen de satte i ambulansen, risken finns ju att jag måste åka in igen.. Barnen är ute och leker nu, de var hos min granne då jag var på sjukhuset.

Fy, såna här dagar hatar jag att vara ensam med allt:(














God morgon!

Sitter med en nyvaken Vilder i soffan, han äter på en smörgås och jag dricker kaffe och funderar varför i helsike jag inte la mig tidigare igår!!

Och varför ställde jag mig i köket och började baka EFTER att jag tagit min insomningstablett?

Fast just då tänkte jag väl bara att jag inte orkade ligga och bara vänta på att den skulle verka... för ibland blir jag bara mer vaken och pigg då...

Har iallafall en plåt i köket nu med mycket fula och konstiga saker som luktar lite saffran.

Hade slut på vetemjöl så jag tog nått annat... typ rågmjöl eller om det var fullkorn, smakade saffran gjorde resultatet men inte sjutton smakade det lussebullar och de är fruktansväret fula, orkade inte knåda och baka ut dem som synes.



Nu ska jag gå med en Vilder till skolan som INTE vill gå, han vill cykla. Och hans cykel är trasig.. så det går inte. Men han är envis och vill cykla endå.

-Det är bara att TEJPA mamma,. jag VILL cykla!!!  Jo, om det vore sååå enkelt. *suck*




Besviken

Köpte en påse med färsk dill för en vecka sen. Nu när jag ville ha den till min nattmacka var den inte så färsk längre.. fy så besviken jag blev!! :(
Lite för sent att klaga kanske?



ja såhär såg den INTE ut!!!




På bröllop på lördag!!

Men vad faan ska jag ha på mig?? Provade 2 klänningar i rätt färg för bröllop, som suttit ganska löst på mig för några månader sen.. nu kan jag knappt andas i dem!! :o


Men alla som ser/sett mig tycker att alla extra kilon klär mig och att jag äntligen ser ut att må BRA typ, men kändes inte riktigt så då jag stod i klänningen som en stoppad jävla julkorv och knappt fick luft!


Men kanske inte borde väga mig på kvällstid efter att ha tryckt i mig en liter glass?

Men skitsamma egentligen. Det blir väl bara mer av mig att älska, eller hata. ;p





Är glad för omtänksamma människor

Det finns små änglar därute, i olika skepnader, såna där godhjärtade ÄKTA människor som vill andra väl och som bryr sig. Som Cicci t ex. Blir glad då jag tänker på det, att folk bryr sig och tänker på mig. Tack Cicci för omtanken, den värmer!!







Aaaaj!!

Inte skönt att springa på en våt gräsmatta!
Tänkte vara snabb och smidig. Ja snabbt gick det, men inte faaan smidigt på något sätt!


Gissar att arslet är blått imorrn då jag vaknar....

Ja tyvärr kunde jag inte fota hela arslet, det finns faktiskt BARN som läser min blogg. ;p

Men ni kan ju tänka er då ni ser fläckarna på kjolen!!




Lite pinsamt..

att mitt minne är så kass ibland. :( Jag har verkligen STOOOORA luckor, minns t ex ingenting från tiden då Vanessa gick i 1:an, minns inte när eller om jag gick med henne till skolan, vilket klassrum hon hade osv... Det är bara BLANKT. Tomt. Ser INGET alls. Sen sommaren under 2008 är oxå tidvis blank. Kan inte placera något rätt i tiden, det blir bara fel då jag försöker tänka efter och minnas, det är luckor överallt. 


Sen skämtar folk ibland (eller idag senast) som inte vet allt;

-Men du som är så mycket yngre än mig, ditt minne borde ju vara superbra!

(i en diskussion med de andra mammorna på fritids)

Alltså, jag tar lixom inte illa upp av sådana kommentarer, men tycker det är pinsamt bara.

Kan ju inte säga till folk att mitt tidvis taskiga minne är sviterna efter en misshandel lixom.. alltså, visst, det kan ju folk läsa på min blogg nu, men inget jag gärna slänger ur mig bara sådär i ett ytligt samtal. Och sen så är det inte alls många som läser min blogg heller, för de flesta vet inte ens om att den finns.

Men det stör mig riktigt riktigt ordentligt att minnet är som det är. Verkligen HATAR det.

Men hoppas att det kommer tillbaka nån dag.







Lite duktig idag iallafall

Före:




Efter:


Nu ska jag "bara" tvätta alla sängkläder som ligger i ett stort berg utanför sovrumsdörren....

och så måste jag plocka och fixa lite ordning på alla mina skor... å sånt.





sen vill jag få upp mina nya tapeter som ligger och samlar damm ovanför garderoben...

shit vad jag skulle behöva lite meeeer energi!! Och TÅLAMOD. Måste ju montera NER hyllorna innan jag tapetserar... och sen ska de UPP igen. *suck*




Min dammsugare är kass!!!

Ja, man skulle nästan kunna säga att den SUGER. Fast inte bokstavligt talat tyvärr.

Eller så är det fel på mina golv, eller så är det fel på mina barn som ständigt glömmer ta av sig skorna eller råkar ha sand i fickorna eller nån annanstans. Blir tokig snart!

Vill få tag på spackel snarast så att jag kan spackla väggen i vardagsrummet, börjar lessna på att se den fula väggen nu. Den börjar lixom gå mig på nerverna.

Nått som suger ännu värre förresten är den svenska avundsjukan. Daniel å Vickan är anmälda för MUTBROTT!

Ja det går att läsa här på aftonbladet

Jisses, finns det inget annat att lägga sin energi på???

Avundsjuka är den värsta sjukan av dem alla. Blä!!

Så jävla TÖNTIGT!!







Har funderat

och konstaterat att vädret idag är precis lika ombytligt som jag! Spöregn, mörker och åska varvat med strålande sol!

Jag är lite putt idag, för det kom ingen post till mig... :(

Och så har jag druckit på tok för lite kaffe, väntar på att jag ska få pengar så jag kan handla lite kaffe och mjölk idag. Å sen lite mera mat...  På mitt jävla konto har jag lyckats med att få MINUS.


Måste ta mig i kragen tror jag, å börja planera bättre.





Vilders första inskolningsdag på fritids

Kom på typ igår... att inskolningen började idag. Kors i taket, annars brukar jag komma på det nån dag för sent.
Men jag hade inte anmält honom till fritids som man skulle gjort redan i maj, men efter ett telefonsamtal så var det ordnat som tur var och jag lämnade in papperna idag.


Hatar papper!! Är värdelös på sånt!! Tider och planering med...!


Han var iallafall skitglad över att få gå till SKOLAN.
Ja, fritids är i skolans lokaler så för honom blev det som att börja skolan idag, träffa alla nya och gamla kompisar.


Älskade unge, stor har han blivit!!

Ikväll blir det en tidig kväll här, Vilder ska vara på fritids 8.30.




Igår då jag var lite ledsen.. servade barnen mig med glass, lite bilder...



De kan vara riktiga monster ibland men när det gäller är de oftast sockersöta änglar hela bunten.


En bild på en söndersparkad bänk (det var INTE jag!! ;p). Eller har blixten slagit ner i den? Såg iallafall lite coolt ut tyckte jag så jag tog en bild.












Tomt

Har haft ett katastrofdygn och nu kom sviterna efter det... Haft kaos med barnen och det mesta här hemma och det har drivit mig over the limit.

Tålamodet är helt bortblåst och jag rasade ner i ett utav de där berömda svarta bottenlösa hålen.

Tog mig upp igen, och sitter nu och äter en massa glass med barnen i soffan å kollar på tv. Allt för husfridens skull just nu, nödvändigt. Tröstäter och försöker mota bort de obehagliga känslorna som bara bubblar under ytan.

När saker och ting kommer för nära och blir för mycket får jag TILT helt enkelt. Hatar det!


Jag är ju fan värre än en bergochdalbana...!! Känslomässigt är jag under isen just nu, men ska försöka ta mig upp igen. Vet bara att jag måste ta det lugnt och försöka att inte känna och analysera så förbannat mycket för då blir det bara kaos.

-Jag är en jäkla muffins, jag är en jäääkla muffins!! sjunger Vilgot här mitt i alltihopa och klättrar runt som en påtänd apa med kladdiga glasshänder och kolasås och strössel i soffan.

Nu ska jag släcka ner här och slänga oss alla i sängen... känner mig inte på mitt bästa humör direkt.












Städat å rensat bort en massa kläder...

Blir spontan-knyt-middag med grannen, vi slår ihop oss och käkar tacos tillsammans, det jag inte hade, hade de. Perfekt!

Blöta ungar har kommit innanför dörren nyss, de har tydligen badat i nån vattenpöl här ute.

Jag har skallen full med tankar som inte vill falla på rätt plats, men skönt att det börjar bli kväll nu, hoppas på en lugn natt utan abnorma drömmar då jag lägger huvudet på kudden!!

Inatt ska jag sova i min egen säng för första gången på en dryg vecka, ska bli grymt skönt!! Nu har jag ju fått lite fason på alla kläder iallafall.


Har några dilemman jag måste ta tag i, men pallar inte idag. En del beslut som ska tas.





Alldeles för tyst här..!!

NÄSTAN så att jag saknar Vanessas exorcist-vrål från igår.. ja...NÄSTAN. ;)

Känns som om jag fastnat i nån slags dimma, tråkigt och kvavt och inget verkar skarpt i konturerna.

Tuggummi i hjärnan och ingen somhelst lust att ställa mig och laga mat, och pizzabudet är ju bara att glömma, inte poppis att betala honom i en-kronor, en gång till!

Tinar lite köttfärs så det får väl bli tacos, men gurkan e slut... irriterande. Var egentligen sugen på ost- och skinkpaj men blir svårt utan skinka...  och så kan jag glömma kaffe med mjölk imorrn, för det tog slut nyss. Både kaffet och mjölken. :(

BLÄ!!!







Blä vilken seeeeg dag

Vanessas utegångsförbud har gott oss alla på nerverna idag, inte förrän NU har hon lixom accepterat och gillat läget någorlunda.

Grabbarna leker ute för fullt med de andra barnen på gården och Vanessa kollar på film och pysslar lite.

Jag har SÅÅÅ tråkigt, har tvättat och dammsugit å rensat lite i lådor och skåp och diskuterat med en ruggigt envis Vanessa om vem som bestämmer här hemma, dvs JAG och BARA JAG.

Har varit pissdålig på att sätta gränser ibland,
jag är ju själv så impulsiv och ombytlig så att stå fast vid något så stenhårt som idag var riktigt påfrestande, hade blivit en lugn dag OM hon hade fått vara ute MEN... då skulle hon inte lära sig nått till nästa gång.

Och jag hoppas innerligt att det INTE blir någon nästa gång!!!





Älskar regn

Men irriterar mig på att jag glömde ta in tvätten igår...






Seg söndag

Drömt en massa konstiga vidriga läskiga intensiva drömmar. Men sov ganska länge så jag är inte så fasligt trött.

Här hemma rensar vi i skåp och lådor, Vanessa räknar in alla mynt vi hittat. 133:-!!

Jag längtar tills dagis och skola börjar igen,
så att man får tillbaka rutinerna och vardags-strukturen, som det är nu glider timmarna på dygnet bara in i varandra och barnen börjar gå varandra på nerverna. Jag är hur uttråkad som helst!




Vilgot är skitsur för att han inte får exakt som han vill, och har i princip plingat slut på batteriet på dörrklockan. Envisa unge, men jag är mer envis. Så nu sitter han här tillslut och jag har försökt att få dörrplingandet att oberört gå in genom ena örat och ut genom det andra. Inte det lättaste kan jag ju säga!

Vanessa har för sitt exorscist-beteende igårkväll fått dator- och utegångsförbud idag.

Vilgot har för sitt beteende idag fått Nintendo-förbud. Så det blir nog en härlig kväll! ;)













Men SHIT släng dig i väggen

En viss dam här hemma har ärvt sin mammas temperament!!


Utan att överdriva...



HELL vilken kväll, både ute och inne. Åska och blixtrar har löst av varandra, både ute på himlen och innanför dörrarna.




Dinner is done, och kidsen på G





Med risk för att vara tjatig... tror jag upprepar mig?

Sen jag var liten har jag haft myror i brallorna... var nog ingen rolig unge att ha att göra med.

En ettrig liten unge som gjorde hyss och ställde till det!

Minns att jag å syrran ofta lekte Emil och Ida.. ja gissa vem som var Emil?

Först nu, när jag är 33!! Ska jag få göra en ADHD-utredning. Hmm, ja bättre sent än aldrig?

Har alltid varit rastlös..och ofta känt mig otroligt missförstådd. Tom och ensam mitt i kaoset.


Intensiv på gott och ont. Man kan ju säga som så att jag både syntes och hördes för det mesta. Men jag hade väldigt svarta sidor oxå, en väldigt jobbig balans och en stark känsla av utanförskap. Jag passade lixom riktigt inte in.. och än idag känner jag samma sak nästan.

Att jag ibland står utanför och tittar in, att min värld inte är din, och din värld är inte min.


Ensam fast endå inte. Jag är ofta otroligt social, och lär vara en väldigt trevlig person att umgås och att ha att göra med, en kul tjej helt enkelt, men ibland blir jag lite fööör kul. ja sådär kul att somliga tycker det blir tråkigt.. eller knasigt... Eller så blir det pannkaka, åt andra hållet. Man kan säga att jag är en känslomänniska. Med stora mått.


För snäll för det mesta... tills nån går över gränsen, ordentligt, då tar det hus i helvete. Med råge och slutar ibland lite trist.


Svårt att göra en sak i taget.. eller svårt.. det är typ omöjligt!!! Påbörjar ofta små och stora projekt, ideérna sprutar och sen vet jag inte i vilken ende jag ska börja.. och att avsluta saker.. hmm, va e de för nått? Sömnen strular periodvis och det gör att jag ibland blir helt slut och bara stänger in mig... vilar..och vilar... . Hatar när orken tvärdör. Precis nästan som att springa in i en vägg bokstavligt talat.


Ja, jag är kanske en vandrande katastrof?





Städat..

Hittade mitt första ID-kort då jag städade ur lådorna i köket!

18 år gammal/ung. Nu e jag hela ....................33!! (och minnet sviktar fruktansvärt ibland.. blev en aning pinsamt då jag var på en intervju i våras och de frågade hur gammal jag är... och jag tänker febrilt och svarar;
-Hmm, 32, eller är jag kanske 33? Hmm, jag VET INTE, hur gammal är man när man är född -77?? För jag vet iallafall att jag är född -77!!!!

Ja det var riktigt pinsamt, men det var blankt i skallen då. På riktigt!!

Mitt minne är inte som det borde vara alla gånger, tyvärr. Men jag minns alltid om nån varit elak mot mig, huvudsaken det! ;)


liknades rätt ofta vid prinsessan Leia, undrar varför?? ;p



hehe, kan det vara frisyren tro? ;)




Nu är han på permis den skiten

Hoppas att han får för sig att sno en motorcykel igen så kan han köra in i första bästa bergvägg sen... Det är ju halt på vägarna nu eftersom det regnar, perfekt!!!



Nej jag hatar inte, jag bara ogillar starkt!! Väldigt starkt.









Grym remix!





Lördag och regn, me Like!!

Fast ruggigt surt att behöva åka och handla ny mat att fylla frysen med då jag fick slänga i princip allt igår för att någon här inte stängt frysen efter sig.

NU ska jag ha STENKOLL på frysen och ungarna är portförbjudna att öppna där.





Har varit trött i ett par dagar..

nu börjar det vända dock, insomnia i sikte och det är helg. Ingen barnfri dock. Typiskt!!

Nästa helg ska jag på bröllop, måse nog tänka på vad jag stoppar i mig nu framöver om jag ska kunna komma i klänningen jag valt!!

Men som sagt, i-landsbekymmer, tänker man på det från ett stort perspektiv så känns det inte lika viktigt.

LÅÅÅNGT ifrån.


Så allting är rellativt, kan vara bra att ha i skallen då man snöar in på nått man tycker är jobbigt.


Förresten, har haft nån jävla idiot som smällt och knackat i väggen här, bor ju längst ut i ett radhus för 3 bostäder... var helt säker på att det var barnen som jävlades men så var det inte. En aning läskigt, för det var inga små knackningar, snarare hårda och påträngande. Ska ge mig ut å kolla strax vem i helvete det kan vara.. T har ju inte permis förrän imorrn!

Kan ju säga att min mage vändes ut-och-in och alla nerver sitter på utsidan nu!!

Kan höra hur jag andas och höra mitt eget hjärta slå... alla ljud är superkoncentrerade för tillfället. Nästan så att smattret från tangentbordet irriterar mig.














Vilder har feber

Kokhet och hängig...hög feber... alvedon och en massa pussar nerbäddad i soffan. Nu sover han och jag hoppas han är feberfri imorrn då han vaknar.

Alla har gnällt mer eller mindre för magont, kanske ligger det nått i luften?

Jag är iallafall frisk och kry, men det e ju bra för då orkar jag ta hand om de sjuka små liven här!!









Jag är glad och tacksam

För de som fortfarande älskar mig så mycket i de stunder då jag inte alls tycker om mig själv.





Lite bilder


Vilder och hans underbara ögonfransar...

En Vilgot som surar lite och en söt Vanessa.

Ok, bjuder på en bild på mig i den fd för STORA kjolen...
nu sitter den som ett plåster typ.






Skit oxå!

Nån av ungarna hade inte stängt frysen ordentligt igår då de tog glass, upptäckte det i morse och fick slänga allt i den. Jävligt irriterande!! 2 kassar fulla med mat, bara att slänga. :( Surt då man precis har handlat massor och fyllt frysen för en gångs skull.

Idag drog vi till Kvarnbadet, badat å solat massor, en humla satte sig på Vilders näsa, jisses så sött det såg ut!! Synd att jag inte var redo med kameran.



Han var tusen gånger sötare än denna katt iallafall!!





Ooops!

Har haft ett felköp liggandes hemma väldigt länge som jag tänkt ge bort till nån som är större än mig, en ganska snygg jeanskjol från TopShop som har varit på tok för stor för mig, den har helt enkelt rasat ner över höfterna och halkat ner till knäna vid midjan typ.

Men nu fyller jag ut mina kläder bättre kan man säga... OMG! Den sitter kvar nu då jag tar den på mig!!!

Hmm, bilder är tveksamt om jag vill lägga ut! :o




Zombietrött idag

Fixar lunch till kidsen nu, har fyllt nya poolen på altanen, Vilder har invigt den.




sen ska jag bara vara resten av dagen... skulle kunna sova i 100 år om jag somnade nu känns det som.




Trött!

Är sjukt trött idag... blä!!




STUREPLANS-RAGG!!!









Lilla snigel akta dig..

kanske därför jag aktar mig???? Även då jag inte måste...






Mission impossible

Can u handle me? Nej, ingen kan. Tyvärr... :(

Jag är svår svår svår.... men rättvis mot mig själv. Huvudsaken. Jag föddes singel och dör nog som singel.


Tänk om man vände på bosktäverna... S N I G E L.... ;)








Give me a bitch-slap someone

Börjar tappa känseln i höger sida av ansiktet... igen!!! F*ck så fort jag blir fööör arg eller anstränger mig föör mkt... så kommer det. Jävla nerv i nacken, måste nog tillbaka till sjukgymnastiken...

Jävla T:s fel!!!








F*ck!!


Har inget trumset!!





Aldrig nöjd?





Try to kiss me and I fucking stab you!



Grym tavla, finns att köpa på nätet... tjejen gör skitfina grejer. Kolla HÄR 

Jag fullkomligt älskar bilden och kommer att köpa den så fort jag får råd!








Jag tråkar..


Lill-lördag och ett glas trasiga kaniner....



Är PISSED OFF på en viss person. Känner man mig så vet man bättre...









Fin låt!





Är man elak för att man är ärlig?

Eller är man enbart dum då? Är det bättre att ljuga? Jag vet att jag pratar och tänker för snabbt och för högt och för intensivt för det mesta. Ur min mun kommer ord som förvånar mig själv ibland, men jag ljuger inte.

Jag är smärtsamt ärlig många många gånger, och ibland en riktig fegis. Men lögner.. är inte min grej.

Inte ens om de gynnar mig, jo kanske för stunden men sen kryper det i mig att få berätta sanningen.

Sen kan man välja sina ord, men jag ljuger inte, men det betyder inte att man berättar ALLT.

Jag är måhända knepig och annorlunda, men jag spelar inget spel, jag försöker inte vara något som jag inte är.

Jag bara ÄR; dum, snäll, elak, ärlig, underbar, avskyvärd, sårbar, misstänksam, godtrogen, kärleksfull, givmild, otålig, pratkvarn, plågsamt tyst, blyg, framåt, känslig, okänslig, överkänslig, hänsynslös, omtänksam. Ja, det är jag. 

Helt fantastiskt avskyvärt underbar. Typ. Nått sånt.


Men inte mot alla, folk brukar få det dom förtjänar, tillslut, kallas för KARMA, så då undrar jag vad jag har gjort för att förtjäna det jag varit med om? Eller är det bara en läxa, en erfarenhet som ska göra mig bättre som människa? Eller har jag bara haft grymt mycket otur?








 





Vilken dag

Ungarna har skapat hela dagen här med pärlor och pärlplattor. Nu har de blivit utskickade en stund att springa av sig, så det är alldeles tyst här. Jag har städat och plockat lite idag och strukit pärlplattor mest hela tiden.



Solen tittade fram igen efter regnskuren så jag passar på att tvätta och hänga ut lite i solen för att torka.

Laddar lite för att orka städa sovrummet sen, som det ser ut nu får man ångest om man tittar in, man ser inget av golvet och knappt inget av sängen för det ligger högar med kläder och annat utspritt över hela rummet. Ser ut som om nån släppt in en bomb eller nått. Utan att överdriva.

Har pratat med en person idag som ska ge mig hjälp att fylla i skadeståndspapperna efter T och P som jag fått från kronofogden och brottsofferfonden. Inte det lättaste, jag fattar noll av dessa papper... men det är på tiden att jag får ut mina pengar tycker jag. T har det gått 2 år sen och P drygt ett år.. eller nått sånt.

Har noll koll på datum och tider bakåt, har långa minnesluckor och bara svarta hål som inte kommit tillbaka ännu efter sommaren med T.

Å jag som brukar ha världens bästa minne typ!! Så irriterande!!! :(







Underbara ungar!!

De gav mig sovmorgon idag, sov till 11. Då jag vaknade till liv och klev ner så sitter alla 3 snällt och tyst och bygger pärlplattor tillsammans.

-Godmorgon mamma!!

Nu då vi äter frukost så börjas det med syskonkiv... och protester och trams...

Vilder vägrar smaka på smothisen som jag gjort. Men jag är mest envis så han fick lov att smaka. Och tyckte det var gott. Men skulle iallafall ha Oboy. Då han fick den så talade han om för mig att;

-Det smakar BAJS!!

-Jaha hur vet du hur bajs smakar.. har du ätit det? undrar jag.

-Jag har LUKTAT på bajs, och det luktar illa. Jag har oxå varit i en bajsfabrik, där luktar det bajs.

-Mamma, visst har JAG ätit bajs? meddelar Vilgot med stolthet i rösten, visst mamma?
-När jag var liten på 4H, då åt jag bajs från djuren,
berättar han vidare och ser grymt stolt ut.

Jo, det är helt sant... fick jaga honom inne i hagen på 4H-gården här i Vallentuna hos getterna och fåren där han plockade från marken små runda bruna saker... han trodde att det var choklad!

Men då jag skrek; -NEJ USCH BLÄÄ det är BAAAJS!!! så forstsatte han bara och tyckte att det var en rolig lek.

Knasungen!


Så, nu är frukosten avslutad här och de bygger vidare på sina pärlplattor. Frid och fröjd, änsålänge.

 




Jag är komplicerad, otålig och ombytlig.

Tröttnar ruggigt snabbt vid motgångar, min inställning är helt krasst; My way, or the high way.

Jag är nog grymt svår att leva med, svår att förstå sig på många gånger... men jag är medveten om det. Det kallas för VISSHET. Så jag kanske börjar nå målet? Om det nu finns nått? Allt känns oändligt eller så är det tvärstopp. Hjärtat kväver allt jag känner ibland, som en matta över en eld. Bara aska och rök kvar.


Just nu har jag fastnat i något, men jag vet inte vad.... Känns lite halvjobbigt emellanåt, men inser att jag helt enkelt är allergisk mot vissa saker. Pga allt som jag haft omkring mig. Det går till en viss gräns.. sen är det bara utför... som en snöboll i en puckelpist. En STOR snöboll... som bara går sönder.












Gröna fingrar nån?

Mina grannar har fina och välskötta rabatter med rosor och andra vackra blommor, min består av ogräs, en rutten en, en vinbärsbuske och en krusbärsbuske, och tistlar som snart är högre än mig.

Så med tanke på hur tistlarna skjuter i höjd har jag kanske gröna fingrar endå? Men orka plocka ogräs, det kommer ju bara tillbaka, som att spotta i motvind ju! Funderar nästan på att asfaltera hela rabatten faktiskt....








Phu!!

Har städat så att jag bokstavligen dryper av svett här! Dammsugit, skurat och släpat möbler fram och tillbaka. Är så slut nu så jag är alldeles skakig om händerna. Men rent är det!! Men fy jag får nog ta det lilla lugna nästa gång jag städar, jag far runt här som en dopad duracell-kanin!

Barnen roar sig ute med kompisar, så jag tänkte passa på. Sagt blev gjort!

Men har fortfarande sovrummet kvar, men det får vänta. Nu finns det ingen ork kvar här, måste tanka lite energi.













Permis igen?

Värst vad han får springa på permis nu, T. Ytterligare en på egen hand nu på lördag mellan 15.00-19.00.

Det gillar jag INTE. :(

varför en LÖRDAG eftm tid? Varför inte en måndag på fm istället?

På lördag kommer jag sitta som på nålar.. igen. För han är en rymmartyp, så mycket vet jag.

Och en lördag dessutom... efter några timmar på nån lokal pub så blir jag INTE förvånad om han snor nån motorcykel som vanligt och drar. Vore ju inte första gången om man säger så.

Kommer han hit är det förmodligen för att be om ursäkt... men tar jag den inte på önskat sett så blir jag inte förvånad om det slår slint igen, iallafall inte om han är onykter.

Har så många blandade känslor inför denna människa, att någon som man litade på kan förvandlas till ett fradgatuggande och vrålande rovdjur på det viset han blev, att han sedan hade mage att ursäkta sig med att skylla på en taskig barndom.

Har mått apa till och från sen dess, mardrömmar, flashbacks och en del fysiska Problem. Men det psykiska, kommer aldrig att läka helt. Ja iallafall så kommer ärren inuti mig alltid finnas kvar.

Ångrar ibland att jag skar ner honom från taket då han hängde sig själv efter allt, då hade jag iallafall sluppit oroa mig nu på lördag. Och så hade 2 tjejer sluppit bli våldtagna av den besten.




Jobbar med det fortfarande... men blir nog aldrig kvitt det helt. Tyvärr.

Får nog bara hitta ett bra sätt att leva med det helt enkelt.













Ungar!

Vilder kavlar tunnbröd och säger;

-Mamma, snälla, får jag smaka på degen, jag tycker det är GOTT med deg, jättegott!

-En LITEN bit kan du få smaka, sen räcker det annars kan man få ont i magen.
svarar jag och han kläcker ur sig;

-Men mamma snälla, KAN jag inte få äta tills jag krääääks???!!












Tunnbröd och kaos på morgonen



Vilder hjälper mig i köket med att baka tunnbröd.


Vilgot blir osams med Vanessa över nån skitgrej och ställer till kaos, arg och arg och arg på allt och alla blev han och går nu runt som ett åskmoln och provocerar oss alla.

Då är det bara att nonchalera så mycket det bara går och försöka undvika att bli arg själv och att försöka bryta det arga mönstret genom avledning så mycket det bara går. Ingen idé alls att bli förbannad eller skälla på honom, det gör det bara värre. Han får koka färdigt själv, annars kokar han bara över.

-Du är DUM, alla är dumma, jag ska slå dig, jag ska hälla vatten på dig, du är DUM DUM DUM, jag ska kasta den här stolen på dig, jag ska ta sönder alla saker, bla bla bla bla!

Det jobbiga med Vilgot
är att då han blir arg så blir han så väldigt arg och fastnar i känslan och har lite svårt för att kontrollera den just då. Sen slutar det med att han gråter och är alldeles utmattad.

Han blir sällan arg, han är för det mesta en härlig solstråle, men jisses vad han kan koka ibland!!

Mamma upp i dagen har jag hört. ;p







Efterlyser intressanta diskussioner!


http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article7557631.ab

Fy så mycket skit man läser från sk "fack" människor, läste på aftonbladet och satte nästan vinet i halsen! Läste om kvinnan, Eva Rusz,  som ger mannen i ett misshandelförhållande råd med att "stå ut" och att "våld föder våld" om han håller henner nere då hon slår...
Att ingen gång är ingen gång... osv... crap!!

Eh? Vänd på femman tack, kicka kärringen som ger sådana råd och får BETALT för det!

Hade det varit ombytta roller hade hon blivit rådd att lämna honom bums och anmäla honom!!!

Jävla sk feministskit!!


Visst, tjejer å killar är inte lika men vi har samma värde.  Vad ger den jävla bitchen för budskap?

Nä fan, kärlek och respekt till alla!

Antingen slår man tillbaka ordentligt och sen går,
eller så stannar man kvar och får vara medveten om att det förmodligen inte var sista smällen. Man har även möjlighet att anmäla, det beror ju lite på vilket värde man sätter på sig själv? That´s it.



Våld föder våld, jo, men våld föder även icke-våld.. same shit.

En del människor är mer benägna till att ta till knytnävarna än andra,
det handlar om hur mycket man har innanför pannbenet och vilken förmåga man har till att kommunicera.

Fråga dig själv, vill du leva med en människa som inte klarar en diskussion utan att ta till våld? DÄr kan vi snacka låg tröskel.

Bara DU kan sätta värdet på dig själv, ingen annan. Bara DU lägger ribban där andra får hoppa.


Jag säger som Grynet;

-Ta ingen SKIT!!








Börjar må liiite bättre..

Men shit, har gått upp 7 kg på några månader!!! Ingen som klagat, men endå. Känns lite skumt bara att komplimanger haglar endå, även fats jag själv inte alls tycker att jag förtjänar dem.



Men fick ett litet tröstpris i brevlådan idag. ;)








Fullkomligt älskar den rosa varelsen, och den är bara MIN!!!!!
Kolla in den rosa STORA bling-blingen som hänger på den!!! ;p





Stekt pannkakor till mina monster

Hand Stand monkey animated.monkey jumping animated gif.Efter lunchen skickade jag upp dem för att leka på rummet, de är som galna här. Funderar på att skicka ut dem i regnet om en stund så det blir lite tyst, mina öron tål inte ljud idag märker jag... och idag har de tydligen inte en tanke på att lyssna och göra som jag säger.
Happy monkey animated gif.
De skrattar så hysteriskt att det är svårt att skilja på om de är ledsna eller glada.

Idag är en sån dag som bara finns utan nån egentlig mening... bara en slagt utfyllare av tiden. Nästa vecka börjar Vilgot på dagis igen och sen om 2 veckor drygt är det skolstart för Vanessa och Vilder.

Måste till läkaren snart å få nya recept och förlängd sjukskrivning, fast inte lägre på heltid. Sakta men säkert ska jag komma på fötter igen. Men måste skynda jävligt långsamt. Och jag som har noll tålamod och vill göra allt på engång. Det blir en utmaning i sig!









Så trött!

Legat i soffan hela dagen efter att jag dammsugit lite. Helt slut, känner mig verkligen som Trötter ända ut i fingespetsarna...



Barnen har lekt och kollat på film, och sen har de tagit riskakor.. UTAN att fråga först, och alla vet väl att riskakor smular väldigt..? och jag som hade dammsugit! Men det blir deras bekymmer för de ska få låna dammsugaren sen.

Nu ska jag krama kudden här i soffan och passa på att vila lite mer då de sitter här bredvid hela barnaskaran och kollar på film.





Måndag

Fick nyss hem en lycklig Vanessa och hennes fina nya cykel. Mamma och pappa inspekterade mitt nystädade hem och nu ligger Vilder och spelar Nintendo och Vilgot som har lite mer myror i brallorna spelar wii sport.

Nu väntar jag ivrigt på regnet som har lovat att komma idag.

Frukosten får vänta ett tag,
de är aldrig hungriga direkt då de vaknar. Bättre att vänta tills de blir lite hungriga och äta ordentligt då. 

Jag mår fortfarande konstigt, magen känns som en jävla ballong och jag är jätteöm i sidorna vid revbenen, typ som träningsvärk nästan. Får se åt vilket håll det går åt. Hatar att gå till doktorn.






Söndag, helt färdig

Tror jag håller på att bli sjuk, svettas och fryser omvartannat och har ont i magen, känner mig som en ballong typ. Nu har vi släckt ner här jag å grabbarna grus och kollar på filmen Förtrollad. Älskar den filmen!




De nya kuddarna i soffan gör att jag gärna somnar och sover kvar här resten av natten, min sovrum är fortfarande ett kaos av kläder i högar... tar itu med det imorrn, som det ser ut nu ser man inte ens sängen och inte golvet heller typ.

Imorrn kommer Vanessa hem tidigt, saknar henne! Hon har dessutom fått en cyckel nu av mormor och morfar, eftersom hennes snåla farsa inte lät henne ta hem cykeln hon fick av honom då hon fyllde år, eftersom hennes småsyskon ska ärva den sen... ja den kan ju bli sliten om hon har den här, för hemma hos dem trivs hon inte alls längre och vill inte åka dit mer så där lär den inte göra nån nytta för hennes del. Den snåla skiten till farsa som hon har, har jag inte mycket till överst för längre!!!







Lördagen

Gick till Grönan igår med mina små pojkar, var såå mysigt att få "låna" dem lite över dagen för att gå dit med dem! Vi såg Prideparaden då vi gick över djurgårdsbron, massor för mina små sötnosar att kika på!




 Då de "lekt" färdigt blev de hämtade och jag stannade kvar för lite öl och radiobilar. Jag kommer aldrig skaffa körkort tror jag.






Mina sockervaddstroll!!


Jag spelade på ett sablans lyckohjul, eller snarare o-lyckohjul!!! Såg ett lejon som jag gav mig fan på att vinna.. men X hundralappar fattigare var jag tvungen att kasta in handuken så jag förblev UTAN lejon.

Typiskt mig, envis så in i helvete ibland!

Hatar att inte få det jag VILL!

Men jag vann en stor ask Geisha-choklad... men fan det e ju ganska tråkigt för jag äter inte choklad direkt. Men ungarna får väl trycka i sig det!






Nöjda och glada pojkar på väg hem efter en härlig kväll på Grönan.
 

Träffade en äldre man med käpp som hade en ursöt vovve som hade ett rätt coolt namn, nämligen Valpen.

jag fick en puss av honom (hunden alltså, inte mannen;)) Men den fastnade inte på bilden tyvärr.

Sen då Grönan stängde så drog vi till Casinot, (jag och mannen med käppen å vovven), men vovven lämnade han först såklart. Första gången jag var på casinot, rätt ok, spelade lite men man får nästan ångest på ett sådant ställe, att se folk bara leka och spela om pengar, har lite dubbla känslor för det, visst, det är alltid kul att vinna.. men förluster kan sabba så mycket mer än bara ekonomin och så tänker jag på de som inte ens har pengar för dagen att leva för.



Men jag fick ihop pengar för en taxiresa hem till Vallentuna, och ett mål nattmat på Burger King, så jag ska väl inte klaga.













Här är en smygtagen bild från casinot, vet inte om man får fota där och hade ingen lust att fråga heller.
Jag brukar göra som jag vill, iallafall.









Minneslunden

Träffade syrran och brorsan i fredags och promenerade till minneslunden för att lämna blommor och tända ljus för farfar och farmor.

Det kändes tungt och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, det var som en klump i bröstet som gick sönder och tårarna svämmade över, men efteråt kändes det bättre.

Känns så konstigt att de är borta bara... känslan av saknad hugger till och kramar om hjärtat lite väl hårt ibland och jag får nästan svindelkänsla då jag tänker på döden, vart är de nu? Vad händer? Allting kan väl inte bara ta slut? Vad är livets mening?




Det blåste utav bara helvete då vi kom upp till minneslunden, det gick åt en hel ask tändstickor för att äntligen få liv i ljusen då vi hittade lite lä bakom ett träd tillslut.


När syrran gick in å köpte de rosa blommorna så valde hon även ett rosa snöre till dem, och hon som jobbade i blomsteraffären frågade:

-Åh, är det till ett barn?

-Nä, till farfar! Tyckte det lät lite roligt faktiskt. :)

Brorsan köpte röda blommor, en röd ros för farfar som var en sann sosse!






Det var nästan onaturligt blåsigt, sen slocknade min mobil tvärt då vi kom upp, lite kusligt för den var full-laddad och har aldrig tidigare bara slocknat. Tog en stund att få igång den igen.

Kändes som att farfar och farmor hade ett finger med i spelet, himlen var otroligt vacker och vädret växlade tvärt. Kändes väldigt starkt och mäktigt!


Jag eldade ett brev åt Vanessa som hon skrivit till farfar, jag hade med mig en rosa ljuslykta, syrran å brorsan köpte gravljus.







Efteråt beställde vi pizza och drack gravöl hos syrran för farfar och farmor och snackade lite gamla minnen.

Pussade på min systerson massor, han e så jääääävla söt den ungen!!

Han fick minsann inte äta ifred, kunde inte låta bli att ta lite bilder ju!







RSS 2.0