FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook igen

På facebook får man veta det mesta, det är ungefär som att gå till skolan varje dag, alltid nått man lär sig, nån/nått man stör sig på och sen det bästa, man kan GILLA. ;p

Snodde denna från min söta Annas status:

Om du får en vänförfrågan från Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Sven-Otto Littorin eller Jan Björklund, acceptera den inte! Det är ett virus som tar bort din förtidspension, stjäl från de fattiga och importerar billig arbetskraft, ger dina barn 32 klasskamrater, sätter gränser för kärleken och tvingar sjuka att arbeta sig till döds. Kopiera och klistra in i din status! Vi måste sprida ordet vidare!






Titta mamma, det flyger!

Jag använde elvispen nu i morse för att baka, och Vilder ville hjälpa till, han visste hur man gjorde, han hade använt elvisp i skolan berättade han.


-Mamma, jag vet hur man gör så att det flyger!!! utbrister han förtjust och lyfter elvispen då han vispar så det stänker runt i köket på väggar å annat.

Gullungen...!eller ska man säga skitungen? ;p

Fick en del att städa på väggarna iallafall...





facebook

Vännen: Så fort maken drar sig hemåt efter gymmet (tror minsann jag påverkat hans beslut om att börja tärna igen ;)) så bär det ut på jogging 5,5km!

 

Jag: Åh vad duktiga ni är!!! *avis*



Vännen: Gäller att komma igång bara, putta ner latmasken från axeln ;p 


Jag: nja.. hehe, min latmask är lixom fastvuxen som en siamesisk tvilling. Chanserna att överleva en seperation är väääldigt riskfull då vi använder samma hjärta. ;p





Klippte Vilder i morse





God afton, eller kanske god kväll?

Paketet jag hämtade idag var en massa presenter till kidsen...

De fick välja 2 var efter middagen idag, nu leker de med dem på studsmattan. Vanessa ska oxå få välja några då hon kommer hem från pappa.

(jag vet, det är ganska många... alla som känner mig något sånär vet väl att LAGOM inte finns??) ;p









Badrummet klart!






Såhär fint blev det i mitt badrum med det jag köpte från Syster Lycklig!





Fråga på!

Undrar du över något? Shoot! Fråga mig så svarar jag. Eller kom med idéer på nått särskilt ämne att blogga om?

(ja jag har lite tråkigt för tillfället, solen skiner utanför fönstret, kanske att jag ska ta mig ut en stund.. eller måla lite... eller städa? Håller på att måla en liten babydrake, fast just nu är den skitful, men hoppas på att kunna göra den lite finare.)


Förresten så kom det ett paket igår till mig, från Syster Lycklig.

Detta hade jag köpt till badrummet:




39:- för tvålkoppen och 49:- för muggen

Jag valde de lila. Kunde inte låta bli, var ju halva priset på dem!

Sen köpte jag 2 söta porslinsknoppar till skåpet under handfatet och en matchande krok/hängare till väggen att hänga handukar på.


Porslinsknopparna kostar 39:-/st                             Hängaren kostar 99:-


Några av mina andra favoritbutiker på nätet är dessa:



  och 

Klicka på bilderna så kommer du till deras sida. :-)





Ett avslöjande

En av mina absolut största laster, är SHOPPING. Älskar att handla på nätet framförallt, så himla bekvämt, öppet dygnet runt och sen blir det som julafton då posten kommer.

När jag städar, så måste jag köpa nått nytt eller möblera om för att få städ-inspiration. Eller så bläddrar jag i mina inredningstidningar, då kan det hända att städlusten faller på bara för att jag t ex blir inspirerad av att byta gardiner eller flytta något osv. Jag funkar så helt enkelt, lixom lite bakvänt.

För det logiska vore väl att FÖRST städa, dammsuga och plocka undan innan man tar fram nått annat eller möblerar om. Men för mig funkar det inte, jag hinner tröttna innan jag ens satt på dammsugaren och så blir det inget gjort endå.



Men när man däremot har nått "nytt" så vill man ju att det ska vara fint omkring sen. Och jag tycker endå att huvudsaken är att det blir gjort, sen i vilken ordning det görs, vem fan ska bry sig lixom?

Jag vet inte hur många gånger jag har börjat tapetsera innan jag ens plockat bort saker på golvet... eller börjat måla en tavla mitt i en hög med tvätt på golvet.

Sen är jag lite dålig på att förbereda mig för saker, orka hålla på att plocka på golvet först och lägga ut skyddsplast å hålla på..? Då är man ju helt slut sen innan man börjat med det roliga. Lite färg är väl inte så farligt tycker jag, shit happens lixom och det finns betydligt allvarligare saker att hänga upp sig på.


Nyss kom posten här, fick en paket-avi, spännande!! Nu måste jag ta mig till centrum så snart som möjligt!!!













God morgon!

Vaknade i tid i morse, så skönt! Har varit hos sjukgymnasten och sen tittade jag in en stund på jobbet, var så länge sen jag var där. Det kändes riktigt bra att komma dit, fick höra att jag var saknad och omtyckt, sånt kan man leva på länge!




Har nyss tryckt i mig 2 våfflor med grädde och sylt, sen blir det våfflor igen lite senare, fast med vitlökssmör, skagenröra och stenbitsrom och hackad lök. Grymt gott! Smakar lite som langos nästan.







Nä nu tänkte jag sova!

Satt uppe en stund, varit sjukt rastlös och seg på samma gång, städat lite mer och sen hämtade jag några glasfärger jag köpt för länge sen och började måla på lite ljuslyktor å annat. Ja även duken fick sina fläckar.. men det är ju jag i ett nötskal. ´

Har vikt ihop en 20-lapp och lagt i vilders lilla glas med hans tand. Fyllde först vatten i glaset idag då han tappade tanden och han blev helt hysterisk och nästan skrek;

-NEJ INGET VATTEN!!!!!!! DÅ BLIR JU LAPPARNA BLÖTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så det var bara att hälla ut vattnet så att friden skulle återställa sig här hemma.





Att sova eller inte sova?

Sitter i valet och kvalet, antingen så lägger jag mig nu på stört, eller så sitter jag uppe en stund å kollar på tv.
Att det ska vara så jävla svårt att bestämma sig??

Har städat massor idag, dammsugit och grejat, är riktigt nöjd. Hade sån ångest över att jag försov mig i morse, så då försökte jag städa bort den. Det funkade ganska bra faktiskt. Är inte liiiika missnöjd över denna dag som jag var i morse då jag vaknade.

Förresten så drömde jag en massa otäcka saker inatt, en del av känslan från drömmen sitter fortfarande kvar, minns inte riktigt detaljer eller händelser, utan känslorna som var grymt jobbiga.

Kanske därför som jag drar mig lite för att lägga mig redan nu?

Är rastlös och trött på samma gång, irriterande. Men det är FREDAG imorrn och jag ska till jobbet och sjukgymnasten. Vanessa ska till pappa i helgen så det blir bara killarna hemma med mig.

Jag är för övrigt riktigt irriterad på migsjälv som inte sparade kontakterna på kortet i mobilen utan i själva telefonen, som är TVÄRDÖD nu. Med andra ord har jag INGA nummer. Fan att man aldrig lär sig???








Vilken seg dag!

Blev sen frukost i morse då vi försov oss ordentligt, så då blev även lunchen sen. Men nu är de mätta och belåtna, Vilgot är fortafarnde med sin pappa så det är en unge mindre hemma, märks ganska stor skillnad, såååå mycket lugnare. Men klart jag saknar honom, min lilla Vilgot. Men just nu njuter jag av att det är en aning lugnare än vanligt.


Nu röjer Vanessa och Vilder ute På studsmattan och jag går igenom lite bilder, Vilder tappade sin lösa tand i morse! Klart jag tog en bild.




Slänger in en bild på söta Adde oxå, tog den igår då vi grillade.






Inte som jag tänkt mig...

Min ena mobil är trasig eller snarare död, men tänk vad den överlevde innan dess, 2 veckor begravd i snön! Men sen då jag råkade "diska" den då jag grejade i köket för några dagar sen, då gav den upp och kastade in handduken. Har visserligen lånat en annan mobil, men larmet är kass på den.





Vaknar inte.. vi försov oss i morse, vaknade runt halv 9, och då hade jag endå ställt larmet på båda mina mobiler, OCH Vanessas! Sen är de lite snoriga här oxå så jag ringde dem sjuka och fick ringa och avboka mitt möte på jobbet idag, fick en ny tid nästa vecka, surt, jag som sett fram emot att få mötet avklarat. Får ta mig dit imorrn iallafall å jobba lite å träffa alla mina goa jobbarkompisar.

Får ta och skaffa mig en ordentlig väckarklocka!










Hoppas på en duracelldag imorrn!

Tröttheten från i morse är spårlöst försvunnen, och känner jag mig själv rätt blir det inte många timmars sömn inatt men kommer antagligen vara på topp imorrn endå, sen kommer svackan nån gång efter helgen typ..

Men som sagt, måste ju njuta av stunderna!

Imorgon är en annan dag,
och den som inte lever i nuet missar SJUUUUKT mycket!

Go with the flow, eller vad är det man säger?

Är du trött, SOV, är du pigg, NJUT av det. Allvarligt, jag menar allvar. På riktigt.











Piggare nu!

Sovit en del idag, känner mig piggare nu och har fått lite gjort här hemma. Imorrn ska jag till jobbet, ska bli skönt att komma dit! Men jag hoppas att jag inte är så förbannat trött imorrn då jag vaknar som jag var idag.

Snart ska vi grilla hos Lotta (grannen), mys!

Jag har rivsår och små brännsår på armarna, fick det idag då jag rensade ogräs, satans jävla vassa pinnar och äckliga brännässlor. Ska ta på mig låååånga handskar nästa gång, eller iallafall inte ha bara ett linne på mig.

Men känner mig lite duktig, och nu SYNS det att jag har jobbat hårt iallafall! ;p




Mitt badrum





Betty Boop-grejerna är från Ebay, Toalettsitsen har jag målat själv..



Badrummet är NÄSTAN klart, bara lite små detaljer som ska ordnas.





Paket!

Idag kom det paket med posten, som jag slog in i en present till Vilder innan han kom hem från skolan. Så kul att överraska med presenter då det inte är väntat. Lillebror är inte hemma förrän imorrn, då ska han få ett likadant paket.



Mario Kart Wii☆ Super Mario Bros. swim trunks ☆Boys 4-7Super Mario Bros☆Red Galaxy 2 Yoshi t-shirt☆Boys sz 4-7

Han blev såklart jätteglad!

Köpt på ebay. Ebay RULES! ;p




God morgon!

La mig tidigt igår, sovit som en stock hela natten, ändå vaknar jag äckeltrött och skulle kunna sova hela dan, det är nästan så att jag får anstränga mig varje gång jag blinkar för att inte falla i sömn... hatar när det blir så!

Får väl kanske ta en powernap sen och hoppas att det vänder?

Tänkte iallafall bjuda på lite nya bilder idag, bl a på mitt "nya" badrum, är sjukt nöjd!





Mår fortfarande bra!

Känner att det är på väg åt rätt håll nu, ÄNTLIGEN! Kollar på Despetate housewives nu, sen blir det sängen tänkte jag, ska satsa på att vakna utvilad imorrn och få lite mer gjort.

Trädgården ska göras lite fin tänkte jag, ska slänga gamla kvistar och annat skräp och sen tänkte jag ge mig på rabatten, gräva upp alla brännässlor å annat skit å kanske plantera nått annat där? Funderar på att skaffa vinrankor, det blir ju så jäkla hett när solen ligger på så de skulle nog trivas. Sen ska jag köpa en massa tomatplantor oxå, och håller tummarna för att mina fingrar är tillräckligt gröna för att det jag rör vid ska överleva denna sommar åtminstone.







John Blund, vilken jävla teaser!!

Precis då det kändes lagom för mig att gnugga ögonen trötta av hans magiska sömnpulver igårkväll, så drar han bara lixom!

Höjden av fräckhet! Stilnoct gjorde ingen större verkan, insomnandet låg på mils avstånd så jag klev upp. Men  sen tillslut, kom han smygandes, John Blund.

Försov oss lite i morse, min mobil har dött, det går inte ens att ladda den nu. Vanessa och Vilder kom iallafall till skolan i tid, Vilgot blev hämtad av pappa och fick vara ledig från dagis.

Jag dricker kaffe i mängder och försöker bli människa, ja åtminstone i närheten av det.

Sen måste jag fortsätta röja hemma, fan ett evighetsjobb, blir ju aldrig riktigt färdig. Alltid är det något nytt.

Men gissar att det är en del av charmen att vara mamma till 3. ;p









En kväll full utav ljud

Tålamodet prövat ordentligt!

Kl 19 bestämde jag att barnen skulle göra sig klara för natten och sova, vi har nästan vänt på dygnet och jag vet hur sega vi alla är då vi inte sovit ordentligt, imorrn ringer ju klockan halv sex... lite skillnad mot 10-11 som vi sovit till nu under påsken.

Högljudda protester, varvat med gnäll, gråt, skrik. Fick verkligen bita i kinden HÅRT och räkna till en miljonartonhundratusen.

I hela två och en halv timme har jag lyssnat på hur de skickligare än stafettlöpare löst av varandra! Är det inte den ena, så är det den andra, och är de ingen av dem, ta mig fan att det kommer från ett 3:e håll. Och sen 4:e.. för alla ljud blir givetvis intressanta, diskmaskinen, torktumlaren, mössen och ljud utifrån.


Är verkligen topptrimmad nu känns det som, men vad får man för det lixom? Flera gånger dagligen kämpar jag på och härdar ut, alltifrån små åskmoln till känslomässiga tsunamin går jag segrande men utmattad ur, men inte fan får man nått pris?

Vilgot är den som är kämpigast då han lägger den sidan till. Han har så svårt att "hålla balansen" och det gör det inte heller så mycket lättare då jag själv är grymt känslig för påfrestande ljud och situationer. Det triggar som fan och gör mig fullständigt utmattad ibland.


Sen sitter jag lååååångt efteråt som en spänd fiolsträng och hoppar högt vid minsta ljud





Påsken i bilder














Min fina mormor! ♥
















Supersöta Sam, min systerson.♥
Så mysigt då vi ses, tyvärr alltför sällan. Det ska det bli ändring på tänkte jag!








God morgon!

Är på gott humör, hade en supertrevlig kväll igår med goda grannar/vänner. Vi spelade nått frågespel om vett och etikett och mat, riktigt skoj även fast jag förlorade. ;p




Har en stark känsla av att denna sommar kommer bli en väldigt lyckad och mysig sommar.

Hittade ett urklipp om mitt stjärntecken i en bok hos mamma... beskriver mig ganska bra tycker jag!





What a lovely day!

Varit hos mina föräldrar idag med kidsen för lite påskfirande. Mysigt! Solen sken och vi satt ute i trädgården. Min mormor var där oxå, hon såg mycket piggare och yngre ut än sist jag såg henne, det kändes härligt!

Men lite senil såklart, inte lätt att hänga med då hon pratar och blandar ihop årtionden, generationer och all annat mellan himmel och jord. Ibland så närvarande för att i nästa sekund hamna i Alice Underland typ. Men tycker det är härligt, hon verkar må bättre än på länge, inte lika många bekymmer som fastnat i hennes sinne, de försvann lixom i samma takt som demensen smög sig på.

Inget "ont" som inte har något gott med sig, det är väl så man säger?


Tog en massa bilder med min kamera, lägger in dem senare.













Bra att Jesus dog!!

-Annars skulle vi inte fira påsk, och om vi inte firade påsk skulle vi inte få några påskägg eller äta påskgodis!!!

Vilder 6 år

Vilken grym slutledningsförmåga de har va de små liven?







Mina pojkar

De ger mig frukost på sängen titt som tätt mina små gullungar, det har blivit som en ny "grej" här hemma. Inte mig emot! :p

De frågar vad jag vill ha för smörgås, sen grejar de i köket. Idag kom de upp med sina påskägg och gav mig en massa godis.

-Mamma, du fick ju inget påskägg igår, så då får du smaka på mitt godis!

-Du får ALLT godis om du vill mamma, vill du det?
säger Vilgot och ser sådär urgulligt ömklig ut precis som han gjorde då han hittade en död mus.



Ja ibland är de sådär extra gulliga och omtränksamma. De tycker uppriktigt SYND OM MIG för att jag inte fick ett påskägg igår, de var näst intill BEKYMRADE av den anledningen.

Vilder hade hittat min sminkpenna som jag gjorde deras fräknar med igår.. och nu var han betydligt mer "hårig" i ansiktet än igår.



Sen strax innan vi skulle åka igår kom han ut med min mascara i handen;

-Mamma, jag vill ha mascara oxå! Men där blev det nej. Hahaha, sötnöten!

-Du behöver ingen mascara älskling, du har redan långa ögonfransar så det räcker.

-Men ja vill ha ÄNNU LÄNGRE ögonfransar, såhäääär långa!
säger han och sätter händerna ca 30 cm från ansiktet.


Nyss var charmtrollet inne i mitt sovrum och utbrast med illa dold förtjusning;

-Mamma, visst luktar det ägg? Jag har lagt en ÄGGMÖK i ditt rum! och sen sprang han ut tjutandes av skratt.







Aptrött

Grabbarna slocknade i bilen på väg hem, vi har varit hos deras farmor ch farfar där vi ätit en massa god påskmat. Själv är jag helt slut och ska lägga mig strax jag med, luften har gått ur mig helt och så har jag sträckt armbågen på nått konstigt vis så det lixom gör ont enda från fingerspetsen upp till axeln, nacken och huvudet och ner i ryggen på ena sidan. Ska inte till min sjukgymnast förrän på fredag nästa vecka.. hoppas att det ger med sig innan dess, kanske sover jag bort det om jag ligger rätt? Domingarna börjar krypa fram i ansiktet oxå. Typiskt!

Men kidsen är nöjda, de såg påsktuppen och fick en massa påskägg.

Känner mig helt tom på energi, känns lite som om alla färger börjar blekna för att mötas i en enda grå-daskig dimma.

Så det enda som brukar funka då... är att sova. Och hoppas på att vakna med alla färger intakta igen.








God morgon och Glad Påsk!






Det här med ordet FÖRLÅT

Det här med ordet förlåt, ett ord som jag inte alls gillar att höra faktiskt.

Gillar inte känslan av att någon gjort mig fel och ska BEHÖVA säga förlåt. Skadan är ju redan skedd lixom, ordet förlåt gör lika ont som då man blir sårad, fast på ett annat sätt. Som att medvetet tillfoga någon ett sår och sen tro att allt är bra för att man hämtat ett plåtser.


Att be om ursäkt, är en annan sak
, det är lixom mer "formelt", att man ber om ursäkt, t ex för att någon fått vänta då man är sen, eller för att nått annat blivit fel.


Men ordet Förlåt... Nej fy! Det är så patetiskt lixom.


Då är det tusen gånger bättre att försöka tänka sig för INNAN man sårar någon.





Blåkulla

Tog kvasten och drog, jisses så skönt! ;p

Har haft en trevlig kväll trots en del smolk i bägaren av en viss person.. men va faan, nu rinner det mesta av mig som vatten på en gås. Har blivit ruggigt duktig på att skaka av mig saker.

*stolt*

Har bestämt mig för att inget ska få knäcka mig, tänker inte ta till mig mer skit och bekymmer, det/den som stör och irriterar min vardag tänker jag skjuta åt sidan, tänker inte ta till mig någon skit alls.

My way, or the high way.


Simply the truth.








Mår toppen!

Har varit på IKEA å skaffat lite nödvändigheter, imorrn ska det skruvas och fixas!

Haft en mysig kväll i goda grannars/vänners sällskap, men jag smet hem nu en timma för att se Criminal Minds.. haha, social jag är va? ;p Men ska tillbaka sen har jag lovat, kidsen är där och spelar wii.

Men de känner mig väl så det gör inget.. de vet att jag är som jag är.






Städat en massa

Idag har jag jobbat hårt, rensat ur alla skåp i köket och sen rensat ut en massa i kidsens rum. Ska fortsätta imorrn tänkte jag, Vanessa kom hem från Barcelona nyss och är ute å leker med brorsorna å kompis på studsmattan.

Imorrn ska jag fixa lampor i badrummet, måste ha en ovanför spegeln. Som ni märker har jag fullt upp, men jag lyckades vända ilskan till positiv energi, härligt!!







Några faser

Igår var jag inte rolig, mitt humör var riktigt riktigt vidrigt och det fattades bara eldsflammor genom näsan då jag andades typ.




Men fick ur mig massor av ilska jag burit på ett tag, grymt skönt, ja för MIG, men inte för de andra som satt i bilen.. ;) Men så är det ibland, man kan inte vara alla till lags.

Jag har gått igenom Tre-små-grisar-faserna nu.

Första huset av halm var ett misstag, likaså det andra huset i trä.

Har nu byggt ett i sten och kan äntligen sjunga;

-Ingen är rädd för vargen här, vargen här!


 





God morgon!

En natt utan mardrömmar, sååå jävla skönt!!! Men vaknade tidigt, innan 6, men det gör inget. Har ätit frukost med kidsen precis, Vilgot är stor kille, hämtar osten själv.

-Jag ska bara hämta lite mer ost mamma!


Sötnosen!



Men han åt upp över hälften, det ni! ;p


Såg 2 taxibilar igår med lite roliga nummerplåtar... kan man anmäla för falsk marknadsföring tro? :)


Ja alltså, om den inte är ledig... ?








Lite bortrest..

Tog kidsen med mig under vingarna och drog iväg hemifrån till okänd ort för att tanka energi och uppdatera mitt nätverk. Känner mig starkare än på länge, inte ska väl en idiot få begränsa mitt liv?

Control-Alt-Delete säger jag bara.



Nu ligger allting framför mig, det som ligger bakom tänker jag inte gräva ner mig i! Det är han/den/det inte värd.

Man kan inte förändra det som varit och det som inte dödar det härdar, så sant! Nog är jag härdad, rustad för vilket krig somhelst typ!

Idag var har varit en lång dag, bilresa halva dagen med 2 fnittriga nintendobesatta duracellkaniner, Vilder har klämt fingrarna i en dörr och Vilgot har blivit biten i rumpan, av Vilder.

Så det är nästan som vanligt.












God morgon!

Sovit som en stock men vaknade tidigt, redan kl 6. Sitter med 2 nyvakna killar i köket och äter frukost.

Idag har illamåendet från igårkväll bytts ut till ilska, är så galet arg på den jävla idioten! Riktigt arg. Hoppas att han tar sitt förnuft till fånga och tar livet av sig för ALLAS bästa.

Hur fan har han mage att ringa MIN kompis det första han gör då han muckar??? Att han är sjuk i huvudet, våldtäktsman och kvinnomisshandlare vet vi ju alla redan, men såååå dum? Ja inget förvånar mig längre då det gäller den mannen.







Ska försöka sova nu

hoppas på en natt utan mardrömmar och besök. Imorgon är en annan dag, och på dagarna känns det inte lika läskigt och hemskt som det gör om kvällen då man tänker på tråkiga saker.

Jag ska fan inte knäckas igen! Vägrar!







Spyfärdig

Helt slut efter denna dag, och som pricken över i:et har jag nyss fått veta att äcklet som har muckat nyligen har ringt till min kompis... Känner mig riktigt illamående av det beskedet, magen vände sig ut och in på stört. Äcklet har bara träffat min killkompis vid några tillfällen innan misshandeln och allt det andra, så det är lixom inte en kompis till honom direkt... 



När ska det ta slut??! Orkar inte må apa igen, är alldeles skakig nu och rädd för att det ska plinga på dörren eller att nån bryter sig in då jag sover.. 




 





Åkte med killarna för lite lek och bus

Tog bussen till Infra City för att kolla läget på Lek&Bus

Vår buss kom över 10 min försent så vi fick snällt vänta och missade såklart den andra bussen bara för det... så resan som skulle tagit en halvtimme tog istället en timme.



Men men, nu är vi här och grabbarna har superskoj. Jag tog med mig datorn, såklart.









God morgon!

Vaknade på betydligt bättre humör än då jag somnade, skönt! Har börjat röja lite i tvättstugan, sorterar bort alla urvuxna skor och det som är för vintern.

Skönt med mer plats för annat där nu! :-)

Nu lite mobilbilder från gårdagen..



Farfars sommarhus. Luktade gamla fina minnen där i huset, alla gånger vi varit där förrut på middagar och ätit gott med fafars och farmors egenplockade hallon till efterätt.

Nu såg hallonbuskarna vääääldigt små ut, minns ju att vi som barn tyckte att det var en hel djungel utav goda hallon där!

Pelaren i sten på bilden till höger har suttit på kungliga slottet, minns att jag tyckte det var ascool att min farfar hade grejer från kungens slott på sin tomt. Nu ska jag få den och ha den i min trädgård. De är slitna och lite trasiga, men det gör dem bara så mycket mer charmiga!



Hittade tältet som jag å syster lekte i som barn då vi var hos farfar och farmor.

Hos farfar trivs alla, även växterna. Farfar hade gröna fingrar ända uti fingerspetsarna.

Blåsipporna trivs och ser näst intill konstgjorda ut!














Låååång dag idag..

Haft häcken full sen igår, först 40-årsfest, sen utgång i krokarna här hemma, sovit några få timmar sen fullt ös igen, en dag på farfars landställe, med sol och korvgrillning med syster med familj och faster, många tankar har gått till farfar denna dag, hans närvaro kändes stark, en vacker men även "tung" dag, idag för exakt ett år sen var sista dagen i hans liv. ♥ Om idag hade varit för ett år sen och jag vetat det, hade jag varit hos honom imorgon då han somnade in.

Vi tände ljus för honom och jag hittade några grejer som jag tog hem därifrån, salladsbestick, en kaffekvarn och en visp bl a.


Pallar inte skriva mer ikväll, är helt slut och mår lite sådär, en känslosam dag på många plan, imorrn är jag förhoppningsvis utvilad, då lägger jag upp lite bilder från dagen.


Natti natti, hoppas på en god natts sömn nu utan mardrömmar.











Jag har klippt mig lite till


Lyckades klämma mig med mobilen, kolla in blåmärket. Hur fan lyckas man med det lixom?





Letat och letat

Letat efter en ROSA toalettsits, men den enda jag hittade kostade strax under 1000-lappen.

Så jag har börjat måla den gamla toasitsen i rosa. Med glitter. Får se om det blir bra då det är klart.

Nu ska färgen torka och sen ska jag spraylacka över den.

Spännande!




Lite bilder på badrummet

Tog några bilder med mobilen då jag endå tog en sväng upp till övervåningen med en massa kläder jag sorterat.




Badbomber och annat lyx från Lush





Väntas hem med posten inom kort

Denna badrumsmatta är i min ägo snart, kommer bli riktigt snygg i badrummet!


Sen har jag köpt några metallskyltar, om man beställde flera så blev frakten gratis vilken verkligen lönade sig då frakten var dyrare än skyltarna.





Denna nedan ska sitta i badrummet




Hehehe och denna på ytterdörren kanske? ;p





Och denna söta ska jag sätta på dörren till badrummet tror jag...






Denna kommer oxå hamna i badrummet, eller på toaletten på nedre plan.


Denna i köket nånstans...




Även denna funderar jag på att ha nånstans i badrummet.. ovanför toaletten kanske?


Detta är en liten kylskåpsmagnet, bara älskade budskapet på den!!! Och färgen med såklart!





Betty Boop Angel Devil Girl Decal Sticker W/Lettering

Detta är klistermärken som jag funderar på att sätta längst ner på spegeln i mit sovrum.




God morgon vackra lördag!

Vaknade strax efter halv 10 och fick frukost på sängen! Söta ungar, ibland blir man mållös bara av deras söta små idéer.

Sovit jättetungt och vaknade med en ganska så gräslig huvudvärk men den är borta nu. Har börjar sortera lite ren tvätt och ska fortsätta då jag endå har ångan uppe. Idag ska badrummet bli klart, bara en lampa ovanför spegeln som fattas. Så bilder kommer, bättre sent än aldrig, eller hur?

Imorrn åker Vanessa till Barcelona med min mamma på en minisemester, hon är hemma sen igen på torsdag.

Igår påskpyntade jag en del, så nu är mitt kök ännu mer färgsprakande än innan. *nöjd*

Hittade billigt påskpynt på Ica som jag blev helnöjd med, en massa färgglada plastägg med sidenband och rosetter som vägde typ noll. Annars så tycker jag att påskpynt man köper har samma vikt som julgranspynt och tyvärr bara hänger alldeles för tungt i det tunna påskriset.

Slänger in lite mobilbilder..




Idag ska jag passa på att prova alla mina jeans å ta bort dem jag inte kommer i. Lika bra att göra en sådan sak då man är utvilad och på gott humör, för kan ju tänka mig att det kommer kännas en aning surt att inte komma i hälften av alla jeans pga viktuppgång.












Ungar e roliga

-Varför åker inte barn ut ur stjärten?

Vilka kvällsfunderingar Vilder har!!

 





The bachelor

Ja herre jisses vad jag fullkomligt ÄLSKAR det programmet som går varje dag nästan på tv11!! För det är så jävla pinsamt hela grejen och han som är bachelor är såååå töntig och det är dessutom andra omgången han är med, men för 3 år sen så var han inte mogen att välja nån av de 2 kvinnorna som kom i finalen... men nu är han alltså MOGEN och har fått en "andra chans". Hahahhaa

Käkar glass med Vilgot och bara myser, har mått lite konstigt och upp och ner idag, men försöker göra det enda som går, stå ut när det känns svårt och leva i nuet. Ångest är inte kul, skulle kunna jämföra det med då man äter nått kallt så att det ilar i tänderna, fast det ilar lixom inuti själen istället.








Barnen pratar om Jesus

Vilgot säger till Vanessa vid frukostbordet;

-Visst var det inte bra att jesus dog?


Då svarar Vilder;

-Joho det var visst bra att han dog för sen levde han igen!





Fredag

Har varit hos sjukgymnasten idag, han satte nålar som gjorde så in i helvetes ont; i örat, handlederna, huvudet, benet och på ovansidan av foten. Först skrek jag lite då det stack till, sen efter en stund somnade jag. Antagligen för för att stressnivån sjönk kraftigt av nålarna, han vet verkligen vad han gör den där mannen!

Nu ska jag vila en stund innan mötet, det kommer några hit vif halv 2 och vi ska göra en uppföljningsplan. Alltså, jag får ju lite hjälp med att komma ihåg saker som är viktiga och att fylla i papper å annat.

Inte nog med sjukdom och diagnos(er),jag är ju dessutom ensam mamma till 3 så det är ganska svårt att inte stressa och svårt att hinna med allt och komma ihåg allt.









Torsdagkvällar är det något magiskt över

Älskar dessa torsdagskvällar, bra på tv och sen har man hela helgen framför sig!

Idag ringde nån och meddelade:

-Ditt besök imorrn här är inställt för hon är sjuk.

-Jaha, men det gör inget, jag visste inte ens att jag hade nån bokad tid!! svarar jag förvånat.

Ja vilken koll jag har va?? ;p







God kväll!

Idag fick Vilgot vara ledig från dagis och vi tog en promenad till centrum, eller jag gick, han cyklade. Sen blev det taxi hem till hans stora förtjusning. Jag hade handlat en massa och orkade inte släpa på allt hela vägen hem, då hade nog både nacken och ryggen strejkat sen.

Har fått lite mer gjort idag, fick till det i badrummet, satte tejp där jag skulle borra, och då funkade det efter en hel del trixande. Fick borra med en smalare borr först och sen öka stl eftersom. Men nu är spegeln ovanför handfatet uppe, spikrakt och jag är skitnöjd, har ju fixat det alldeles själv!!

Imorrn ska jag lägga ut lite bilder på mitt fina "nya" badrum!!

Imorrn fredag, gud så skönt!!!!!





Är det inte typiskt förresten?

Då jag började städa igår så gick strömmen till golvvärmen i badrummet och lamporna där inne. och i hallen funkar inte lamporna heller. Med andra ord är det för MÖRKT för att städa där, och jag som hade ångan uppe å allt!

Har kollat i proppskåpet där säkringarna sitter eller vad det heter och pillat på knapparna men knappen för golvvärmen i badrummet skjuter envist sig tillbaka på stört. Så vad ska man göra? 

El är ju inget man vill leka med direkt lärde jag mig då jag tapetserade över ett eluttag för inte alltför längesen och fick mig en rejäl kyss! Så jag får låta det vara å låta nån annan kolla vad som är galet.



Men det är irriterande... som fan!






Funderar på att börja träna..

Ja, alltså, nu ska vi ju inte överdriva. Jag menar alltså att jag ska ägna Wii fit 10 minuter om dagen! ;p

Storartat va? Men det är ju dumt att lägga ribban för högt.







Fasiken!

Blev inget borrande, eller jo, borr fick jag men inte fan gick det hål i kaklet! Så jag får helt enkelt lägga projektet på is tills imorrn då jag ska få hjälp. Jisses så irriterande, såg ju fram emot att få det klart i badrummet redan ikväll!!!!!

Sen ska jag ta itu med att prova alla par jeans jag har och ta bort de jag inte längre kommer i, dvs mer än hälften! Men de får vila på vinden tills jag kommer i dem igen.

Kollar på Sveriges mästerkock, trist att Åke åkte ut! Men Louise platsar helt klart i finalen, hoppas och tror att hon vinner!!



slänger in en bild på min nya hårfärg.






Väntar på borren..

Har letat och letat heeeela dagen typ, efter borren. Utan framgång. Hittade däremot laddaren till min ena kamera som jag letade efter så mycket förrut. :-)

Inget ont som inte har nått gott med sig!

Ringde x:et som varit här med kidsen då jag var på semester och frågade om han visste vart den låg.

Och det visste han. I bilen. Givetvis. *suck*

Och då vet ju alla att JAG inte har bil, och inte körkort heller... men jag har nu ordnat så att jag får borren inom några timmar, då ska det borras upp en spegel i badrummet.

*kan själv*




Nöjd

*peppar peppar* är i skrivande stund väldigt nöjd, med det mesta.

Livet känns ljust och jag har fina vänner omkring mig. Fina barn och ett hem som snart är jättefint. Den positiva energi jag får av vänner och familj lyser upp min himmel då den är som mörkast. De svarta molnen som ibland hopar sig så hotfullt, skingras ganska snabbt i rätt sällskap.





Vilgot var så himla söt igår då han kom hem och skulle hämta sin hjälm för att åka sparkcykel efter dagis.

-Oj mamma, vad FINT du har gjort i hallen. Vad duktig du är!!

Jisses vad det värmde, att min lilla kille la märke till att jag städat och gjort lite fint då han bara snabbt sprang in för att hämta hjälmen!





 





Färgsprakande!

     
Vanessas blåa fina slingor på ena sidan  Vilder ville ha neongult på ena sidan och blått på den andra och mitten i grönt.


Såhär ser mitt hår ut..



Lovar mer bilder imorrn på mitt.. orkar inte nu.




God morgon!

Sitter med Vilgot i köket och snart är det dags att gå till dagis. Vanessa och Vilder är redan i skolan och då jag lämnat Vilgot så ska jag fortsätta städa här, rensa bort kläder ur mitt rum, har ju iallafall jagat tag på 3 tomma flyttlådor uppe på vinden som jag kan fylla nu!

Här e en bild på lillemans frissa!








Idag var posten efterlängtad!

Kidsen jublade av glädje då paketet från Bluefox ramlade ner i brevlådan idag. De ville genast experimentera med de olika färgerna, så sagt och gjort, vi färgade alltså håret allihopa mer eller mindre.

Mamma kommer döda mig, hehe, men Vanessa VILLE verkligen färga håret hon med, hon ville ha HELA håret BLÅTT och luggen grön, men där sa jag nej så hon fick nöja sig med en blå rejäl slinga i håret framme vid luggen.

Jag tycker att det är viktigt för barn att få experimentera, välja själva och utveckla sina sinnen genom att testa sig fram. (Ja då snackar vi inte alkohol och droger då såklart!)

Att enbart säga nej och förbjuda "bara-för-att" är för mesar! ;p

Nu sitter jag vaken och kollar tv, barnen sover sött och är mycket nöjda med sina färgglada nya frisyrer.

Bilder kommer imorrn. ;p

Jag ska nog ta och lägga mig strax, känner hur det gnager en oro som inte vill släppa taget, som ett skräp i ögat typ, fast i hjärtat/magen. Jag vägrar släppa in den vidriga människan i mina sinnen, men tråkiga minnen och upplevelser står och bultar hårt på dörren just nu känns det som.

Jag vågar inte gå ut på altanen på baksidan av huset och röka som jag brukar då jag röker (då och då). Han har ju dykt upp där den vägen förrut och nu är det becksvart ute. Visst är risken att han kommer hit minimal, men den FINNS. Han muckade ju idag och en dåre vet man aldrig vart man har. :-(














Lite duktig

Fått lite gjort idag trots allt. Tar resten senare tänkte jag. Fixat lunch till lille herrn här och tagit mig ett bad.
Sen ska vi till centrum, måste till läkaren.

Idag blir han fri, monstret. Känns lite konstigt, tror inte direkt att han kommer att söka upp mig, men med en människa som han kan man aldrig vara säker. Och även om han inte söker upp mig eller dyker upp här i mina trakter så finns ju nu möjligheten att jag RÅKAR stöta på honom i stan eller nån annanstans. DET känns obehagligt att veta och ligger och skaver som en sten i nya skor.

Jag hoppas ärligt talat att han har vett nog att ta livet av sig då han kommer ut. För allas bästa. Varför ska man gå omkring och leva då man gjort så vidriga saker som han gjort? Och dessutom inte bara EN gång utan flera? Somliga lär sig aldrig, somliga förändras aldrig. Så är det bara, ren fakta.

Jag skulle kanske inte direkt fira om han dog, men jag skulle dra en djup lättnads suck och känna mig fri!

Förresten gick mitt projekt med betongen åt helvete, men har gett mig på ett nytt försök, skam den som ger sig!

Tålamod är som bekant inte min starkaste sida, och betong tar från 1 dygn upp till en vecka! innan den stelnat helt som den ska.

Så fort jag lyckas så kommer det bilder, lovar! :-)

Snart ska jag upp på vinden och leta flyttlådor som jag ska fylla med kläder som är för små.. gissar att det blir minst 3 lådor fulla då jag är klar med mitt sovrum.






"Vi kvinnor är änglar, tills någon förstör våra vingar. Då flyger vi vidare på ett kvastskaft - ingen jävel kan säga att vi inte är flexibla"







Klockren va? Snodde den från nån på facebook.








God morgon

Sovit gott inatt, såå skönt! Men smärtan på huden på armen är kvar så jag ska till läkaren idag. Vilder är hemma med mig eftersom han hade ont i öronen i skolan igår. Men han ska till plugget imorrn, för det verkar inte vara något större fel på honom nu...

Har släpat upp en massa säckar vinterkläder på vinden nu, Vilder spelar nintendo och jag ska ösa i mig mer kaffe och sen fortsätta städa hade jag tänkt.

Innan Vilgot gick till dagis så fick de göra en varsin klocka som man kan vrida visarna på, de är väldigt intresserade av klockan och tider.









Trött idag

Somnade på soffan då jag kom hem, skulle bara blunda en stund hade jag tänkt, men vaknade kvart i 5 och fick lite panik, skulle ju hämtat Vilgot kl 4 på dagis!! Gulliga Vanessa sprang dit och hämtade honom, jag var helt groggy å snurrig i skallen så hade jag rest på mig då och skyndat iväg hade jag svimmat.

Hatar då jag blir sådär äckeltrött. Som att vakna upp ur en narkos då man fortfarande är kvar som i en dimma och bara glider tillbaka in i den igen.

Är galet öm på vänster överarm på insidan, ingen aning om vad jag gjort, men huden ömmar som fan som om jag klämt skinnet på armen ordentligt eller bränt mig. Men det syns lixom ingening. Skumt.

Men är nöjd med att jag iallafall kom iväg till jobbet idag, ska försöka ta mig dit imorrn med om jag inte är alltför trött imorrn. Men inatt måste jag städa, har skjutit på det alldeles för länge nu...!

Snart är det läxläsning med Vanessa och pojkarna ska i säng kl 8, Vilder har blivit jätteduktig på att lägga sig strax innan kl 8, för han e så trött på mornarna om han är uppe längre, och det vill han inte vara så han är noga med vad klockan är och vill inte lägga sig senare än 8. Duktigt av honom att ta ett sådant "ansvar" lixom och ha koll på klockan tycker jag! Min stora lilla kille!!

När jag gick till jobbet imorse såg jag Vilder på skolgården då jag gick förbi där, jag stannade en stund och pratade med han. Han sken som en sol då han fick se mig där.











Sov riktigt dåligt inatt

Somnade sent, strax innan 2 tror jag klockan var. Sen vaknade jag igen kl 4!! Kunde inte somna om så jag gick upp en stund, sen vid 5 gick jag och la mig igen och vaknade sen av mobil-larmet kl 05.45.

Lite stressig morgon men barnen kom iväg till dagis och skola tillslut och jag tog en promenad till jobbet och stod där och gäspade till kl 14 då jag åkte hem, fick skjuts av min vän Lorencita och plockade upp Vilder i skolan på vägen hem, han har tydligen haft ont i örat idag.

Jag ser inte fram emot att städa.. men hur mycket jag än blundar så finns allt kvar endå när jag öppnar ögonen igen. Ska ta en powernap och sen ta ett ryck och börja röja här hemma. Måste... men när jag väl kommit igång så hoppas jag att allt går snabbt och smidigt som fan av bara farten.




Ett experiment




Ett tappert första försök till att skapa i betong... fortsättning följer så fort det stelnar... kan ta ett dygn upp till en vecka.




Det här med ungar...

Innan jag hade kids, tänkte jag inte mycket på det mer än olika namnförslag, färger på barnrum och annat.


Sen kom Vanessa, en ängel, hur lugn och behaglig unge somhelst, minns att jag gick till BVC då hon var en vecka gammal och frågade vad det var för fel på henne.

-Hon bara äter och ler och sover, vad är det för fel??? VART är min förlossningsdepression, VART är de sömnlösa nätterna??? Jag måste väcka henne för att äta och jag mår som en prinsessa hela tiden. VAD ÄR DET FÖR FEL????

-Ja ibland har man tur, fick jag till svar bara.


Mina första ensamma år med Vanessa var GULD. Hon och jag, bara glädje och skratt hela tiden. LYCKA!

Hon var en sån där unge som alla ville låna och visa sina pojkvänner (ja de som var sugna på att skaffa kids) för hon var så galet ENKEL. Bästa exemplaret att visa upp för nån som är minsta tveksam inför föräldraskapet.



Fick gå i en mammagrupp för "ensamma mammor" men kände mig både för ung och för nöjd för att gå där.. jag fattade aldrig vad som var problemet med att vara ensam?? Jag såg enbart fördelarna med det, och så var jag en aning yngre än de klagande mammorna. Jag var lixom NÖJD bara, och

vadå, vad är PROBLEMET med att få BESTÄMMA allt själv?? Att SLIPPA diskutera saker men nån annan?? Att enbart få köra sitt eget RACE? ;p


Ja jag såg iallafall enbart fördelar med att slippa dela allt med nån som jag absolut inte kom överrens med.




Den som spar...

h*n har! Jo tack, jag VET!





Busy tonight, med andra ord!





Jag och Vicky

En lyckas stund fångad i evighet.

Bilder från mitt möte med delfinerna på Kolmården.








Jag i snorkeln som har röd topp





Samtal från mamma

-Hej, har du färgat Vanessas hår med???

-Nä, bara mitt.

-Ja, jag såg bloggen, ja smaken är som baken, men vad bra att Vanessa inte har färgat håret!!!!!



Hahahaha, söta mamsen.




Igen!!

Kyl och frys har gått sönder, igen!!!! Så jävla typiskt. Skällde på barnen först att de inte stängt frysen ordentligt då de hämtat glass, för all glass (stooort inköp nyligen från glassbilen) hade tinat upp och blaskade runt som vatten i sina färgglada förpackningar. Ordentligt. Men sen märkte jag efter ett tag att det var frysen som gått sönder.. och likaså kylen ovanför.

Så kidsen fick en ursäkt av mig för att jag anklagade dem, och jag har nu handlat ny glass. 

Nu så har jag bara en halv kyl och en halv frys, ena halvan har kastat in handuken. Det var bara att kasta allt som låg i frysen, rubbet!! Surt som fan. 

Och frysen var dessutom PROPPFULL för ovanlighetens skull.


Idag kom syster på besök med lilla söta Sam. Vi åt lunch och tog en promenad.










Hittade en tröja på marknaden.

Klockren och passar mig utmärkt!!! I JUST LOVE IT! ;p





God morgon!

Vaknade i morse på betydligt bättre humör än då jag somnade igår. Idag är det lördag, solen skiner och vi ska gå på marknad. Sen ska jag måla lite och städa... hade jag tänkt. 

Nu är kidsen ute och åker sparkcykel och jag bara ÄR en stund. Njuter av tystnaden, det enda ljud som hörs är ett svagt surr från diskmaskinen, men det kan man ju leva med. ;)

Idag är det dags att röja bort alla vinterkläder i hallen, och så hoppas jag att vintern håller sig på avstånd nu framöver, förra året så hade det snöat dan efter jag rensat bort alla vinterkläder så det var bara att dra fram allt igen.






Förresten, PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!

Igårkväll då jag skulle lägga mig, så försökte jag somna utan en insomningstablett och lyckades för första gången på över ett drygt år!! Alltså, jag har ju testat förrut men har då legat sömnlös i minst 3-4 timmar och tillslut gett upp försöken att somna "naturligt" och tagit en insomningstablett, ja man blir ju rätt knäpp och ur form om man får för lite sömn under en längre tid, det är nog värsta boven på humörfronten för oss alla. Sömnbrist kan knäcka vemsomhelst ju.

Igår somnade jag iallafall inom 30 min, utan stilnoct som sällskap!! Kände mig helt lyrisk över tanken då jag vaknade, att jag faktiskt lyckats efter så lång tid och efter så många misslyckade försök som slutat med att jag legat sömnlös, ibland hela nätter.










Jag har klippt mig idag å färgat håret, det är ju snart påsk!




Trimmade lite och blekte lite på vissa ställen och färgade det sen orange som ni ser, den enda färgburken jag hade hemma. Men är inte klar ännu, färgen ska vara rosa och turkos sen hade jag tänkt och även några svarta slingor, beställde några fler färger idag som dimper ner i brevlådan nästa vecka nån gång.

Vilgot fick vara med å välja färger, han tyckte att hela familjen skulle färga håret, en i blått, en i rött, en i gult å en i rosa osv... som svamparna/figurerna i Mario Bros. Knasunge!







Idag har killarna varit ganska odrägliga

Vilgot satte sig på tvären redan då han vaknade. Resultatet blev att han fick vara ledig från dagis. Sen åkte vi till Täby och handlade med pojkarnas pappa och de fick nya sparkcyklar alla 3, sen fick Vilgot gå lös på Panduro och välja lite grejer, han vill oxå måla en tavla... som jag och sen blev det lite nya pärlplattor och annat. 

Men inget har blivit målat ännu. Däremot så byggde han en pärlplatta, wow, en halvtimmes koncentration utan utbrott!!! ;)

Hämtade Vanessa och Vilder på fritids kl 16 och tog med hela ADHD-ligan till bowlinghallen för lite skoj. De fick läsk, chips och bullar. Pojkarna sprang runt som påtända duracellkaniner, dansade, klättrade och hoppade och alla mina
"-Nej, gå ner därifrån, sluta klättra, inte där, nej spring inte på möblerna, kom tillbaka, det är din tur nu" gick in genom ena örat och ut ur det andra. Efter 45 min ville de inte bowla mer så Vanessa fick köra för oss alla 4 sista 10 minuterna medans de sprang sig trötta och jag höll på att få tuppjuck på dem tillslut.

Tjejen i kassan frågade om vi var syskon... hahaha!
-Nä, jag ä mamma till alla 3 svarade jag.

-Oj, du ser ut som 20-22 ju! sa hon och jag sa tack som brukligt då man får en komplimang (om det nu var det;))


mina vilda små apor


Sen då vi kom hem igen har de bråkat och tjafsat om precis allt, med varandra och med "dumma mamma". Ett evigt gnällande på mig trots att jag fan gör allt för dem i princip... Blääääää för att vara morsa ibland!! Otacksamt!

Vilgot slocknade i kökssoffan tillslut efter att vi ätit middag till en läskig saga som jag läste. Sen gjorde jag en koja till Vilder i hans säng och nu sover de båda... Jävlar vad skönt!!! De gick mig riktigt på nerverna idag faktiskt!!!









Jo jag lever!

Har bara inte haft varken ork eller tid till att blogga, kom ju hem till mina kids som jag inte träffat på en hel vecka. Ganska stor omställning från att i princip inte pratat eller hört ett ord svenska på en hel vecka, så det var lite som att komma in i ett aphus med höljudda chimpanser eller gorillor som tjattrade och skrek i munnen på varandra, den ena högre än den andra tills det ringde i öronen på mig.

Det blev oxå en del kramar såklart och sen presentöppningar, hade handlat lite till kidsen, bl a dessa supersöta gosedjur;

och för min del hade även jag fått en överraskning som stod i badrummet... och inte vilken somhelst!!!



Jag blev såklart ÖVERLYCKLIG och tog mig ett premiärbad med massor av skum! *lyx*



Imorrn är det fredag, gud så skönt! Men har galet mycket tvätt att vika och sortera, har tvättat 8 maskiner sen jag kom hem! :o

Har målat lite mer idag förresten, kommer bilder här senare, de ska avslutas i helgen hade jag tänkt.





Lite off idag... men inte så konstigt!

Igår gick jag ner till baren här på hotellet och drack sjukt goda Mojitos (elller hur det nu stavas). Det satt en DJ och spelade gammal countrymusik och annat kärringaktigt, satt ju bara tyska äldre par som valsade runt.

                                               En bild på mig från igår innan mojitosarna å ölen...;p

Sen var det ett medelålders tyskt par, gubben hade jeans och en ilsket röd rutig skjorta och damen en hög blonderad frisyr (läs skatbo) och jeans å nån "söt" liten tröja "modell tant?". De önskade en låt, nån slags squeredans/cowboyaktigt?

Iallafall, så hade de övat in en dans!!!! Med söta små steg som de gjorde exakt likadant,*fram-tillbaka-klapp-snurra-klapp-och-sen-alltihopa-igen-och-lite-steg-hit-å-dit* alltså ingen pardans men endå så dansade de precis likadant den ena bakom den andra och sen tvärt om.

Hahahaha, sååå gulligt, fick lite "flashbacks" från fritids då jag var liten och hade uppvisning med min bästis, då hade vi oxå gjort en koreografi med olika steg osv.... fast vi hade inga töntiga klappar! ;p

Jag filmade dem med mobilen, måste lägga upp den sen då jag kommer hem så ni får se!!!

Sen blev det mera mojitos och öl, det var ETT yngre par där oxå, jag satte mig vid deras bord och sa till tjejen att hon måste dansa med mig och så önskade jag Britney Spears Womanizier... och Lady Gaga. Sen shakade vi loss där på dansgolvet framför alla oldies sista halvtimmen. De blev lite snuvade på "sin" musik, men finns det en DJ så måste man ju önska, och lite rättvist med musik även för den yngre generationen trots att vi var i klar och tydlig minioritet. ;p



Sen så fick jag för mig att leta reda på en karaoke-bar nånstans. Hittade en och där sjöng jag typ 4 låtar, var lite öde där inne, typ 8 pers, personalen inräknad. Men skoj var det och gratis dricka och skjuts tillbaka till hotellet, inte bra att gå ensam som tjej den tiden på dygnet, tror klockan var strax efter 2 då jag kom hem....

Idag har jag alltså mått som jag förtjänar, bakis och skakis, mest skakis och är det fortfarande, trött å seg då jag vaknade inte så nykter och försökte bli av med en envis högljudd hicka som höll i sig nån timme. Fyllehicka! *HICK*

Jag tog mig iväg på en promenad ner till stranden och alla butiker som ligger där, har frysit en del idag, fyllefrossa kallas det väl, men sen så var det inte så varmt heller och det regnade då och då. Brrrr!

Köpte en cola och sen en till cola och sen vatten. Känt mig som en packåsna idag, handlade massor, sista dan ju, presenter till kidsen och sen flera muggar... M hade lite roligt åt mig då jag var lite orolig för att allt inte skulle få plats i resväskan, den är nu FULLPROPPAD och han skrattade gott åt att jag gått å köpt en FOTBOLL. Som var upppumpad, men vadå, de var ju upppumpade i butiken ju. Den får jag ta med som handbagage helt enkelt.

Har köpt 15! st kaffemuggar, M tyckte jag var helknäpp när han hörde hur många de var... men vafan, de var ju skitbilliga, bara 1 Euro st, ordinarie pris för dem var annars strax under 4 Euro. Men de tog sin tid att packa dem ordentligt, inlindade i lite kläder och jag hoppas de inte går sönder på vägen hem.

Slänger in en bild på kopparna, tycker de är sådär fulsnyggt coola så jag bara MÅSTE köpa dem. Och det gjorde jag ju oxå.



De 3 muggarna med figurer på örat längst ut på bilden, de är till kidsen.

Denna bild tog jag igår, idag köpte jag 3 muggar till, hittade nämligen ytterligare en modell med en brunhårig tjej som inte fanns sist i fyndkorgen på butiken.

Sen tog jag mig ut på jakt efter ödlor, hade med mig en övermogen liten banan i fickan, men det var dels för lite sol och för många hurtbullar ute i farten. Så det blidde inga ödlor, ska se om jag tar en sväng dit imorrn efter frukosten med bananen innan den ruttnar i min ficka och matar dem för lite förhoppningsvis fina bilder.



Jävla hurtbullar! ;)




så sött med lite inristad kärlek!!

Nån har aldrig ristat mitt namn på ett träd... men jag har fått 8 tunnelbanevagnar nedklottrade med TE AMO YOANNA, likaså på varenda trappsteg upp till min T-bana där jag bodde. Och en hel husvägg som jag såg varje dag i fönstret från tunnelbanan på väg till skolan, var sprayad i grafitti med mitt namn. Han hade stått nästan hela natten och sprayat!  Ja det kan man kalla kärlek, och i kärlek och krig är allt tillåtet eller hur? ;p

Lite stolt/smickrad var jag allt,
samtidigt som jag skämdes en aning oxå.... ;)

Här e min middag jag åt idag förresten. Idag var jag riktigt riktigt hungrig!



Nu ska jag sova här, åker ju hem imorrn, längtar massor tills jag är hemma igen och får krama å mysa med mina underbara kids. SOM jag har saknat de små liven!














Fotat lite ödlor... å annat



Fick lära mig av två infödingar... eller vad säger man? Ortsbefolkning ;p

De med blåa huvuden är hanar och de som ser trista å brunfläckiga ut är honor.

De tipsade om att lägga ut en banan eller kakor till dem, ska testa imorrn å sno med mig en banan från frukostbuffén och ta lite mer bilder.
















Nu ska jag strax iväg och äta lite mat på middagsbuffén.

Puss puss på er söta läsare sålänge!





Pratat med barnen

Fick prata med Vilder och Vilgot imorse, jag frågade om de ville ha nåt särskilt i present härifrån.

-En pingvin! En RIKTIG! sa Vilgot.

-Nä gubben det går inte, en riktig pingvin kan jag inte ta med på flygplanet ju.

-Ta hem en ödla då?
säger han sen med förväntansfull röst.

-Nja, ingen ödla blir det heller tyvärr..

Gullungen!

Tillslut kom vi fram till att de ville ha ett gosedjur;

-Ja sånt där mjukisdjur man har när man sover! förklarade Vilder som om jag inte fattade vad de menade.

-Och GODIS!!!


Idag ska jag bara softa på hotellet tänkte jag
och ladda batterierna för en heldag längs strandkanten nere i "stora staden" imorrn. Då ska jag handla presenter till kidsen, har redan sett några gosedjur jag tänker köpa, skitsöta är de och jag stod länge och tummade på dem dag 1 då jag var där.

Sen tänkte jag att det var onödigt att köpa då de har så många gosedjur, men då de önskat sig det så har jag bestämt mig för att köpa en varsin till dem, de var inte så stora men så himla söta!







God morgon!

Har sovit bra och vaknade 2 min innan larmet på mobilen ringde. Kikade ut genom fönstret och såg att det har regnat inatt, det luktar så himla gott efter att det regnat! *me like rain*

Tog mig iväg till frukostbuffén och sen upp på rummet igen. Idag är himlen lite grå-vit men med vissa hoppfulla fläckar av blå himmel som ivrigt väntar bakom molnen.

Tog med mig kameran ut på balkongen för att fånga denna lilla katt som satt lite i kläm kan man säga...



Kolla in flickans min här ovan! Hahaha, klockren!

Om hennes hand här nedan... hon ville nog hemskt gärna se katten simma.


Denna kissekatt gillar nog inte barn längre...



Men slutet gott, iallafall för katten!


Man ser flickan och katten på denna bild strax till vänster om palmerna, jag gillar zoomen på min kamera!

Vänta så ska jag zooma in den delen på bilden..



Tyvärr så tappade jag min kamera i golvet förrut så det blev en spricka i displayen som visar bilderna, lite surt för den var riktigt stor och man kunde se bilden i den medans man tog, nu måste jag kika i det lilla hålet för att se vad jag fotar typ... (hmm, lite svårt att förklara men ni fattar nog)

Sen är batteriluckan glapp och öppnas hela tiden så den måste man tejpa för att den ska sitta på plats och för att inte batteriet ska åka ut.

Men men, så är det när man inte är rädd om, och försiktig med sina saker skulle nog pappa sagt!






God kväll och God natt

Denna dag har jag varit trött, väldigt trött. Somnade i solen och brände arslet, vaknade till nån dryg timme senare av mycket höga och gälla pubertetsröster som bubblade och tjöt på snabb turbo-spanska, ett fotbollslag har typ läger här tror jag, en massa tjejer å killar i 13-14-årsåldern som inte har lärt sig det där med hänsyn ockupperade stora delar av poolen och gräsmattan kring den...

Men det tackar jag för, annars hade jag ju bränt arslet ännu mer om de inte väckt mig!

Gick upp på rummet och la mig i sängen och sov djupt ända tills mobil-larmet väckte mig kl 19.00 för att jag inte ska missa middagsbuffén.

Åt en massa god mat, tog sen en promenad med kameran... nu är jag helt slut å ska sova.

















God morgon!

Idag är jag en aning trött men vid gott mod. Blir en lugn dag på hotellet, iallafall på förmiddagen. Har fått blåsor på varenda tå nästan, och ordentliga skavsår mellan stortån och pekfingertån? Hahhaha, det lät ju riktigt knäppt, "pekfingertån"!

Så jag kan typ bara gå barfota eller med gympadojjor. Å nu är det för varmt för gympadojjor. Å så behöver jag nog vila och bara ta det lugnt, är nog inte bra att chocka kroppen alltför mycket med "gå-i-trappor-upp-och-ner-hela-dagen"

Nu ska jag släpa ut kudden på lilla balkongen här och lägga mig för en liten tupplur i solen.....






Promenad, för mörkt här.. skitbilder





Blev lite rastlös idag efter de tråkiga nyheterna och kände att jag ville röra på mig.

Kolsvart förutom några få upplysta palmer och byggnader, jag promenerade 1, 1/2 km nerför alla trappor och tog en promenad längs stranden typ. Mysig stämning överallt som inte smittade av sig ett dugg, jag kände mig bara ensam och pytteliten. Gick in i en butik som hade öppet, och ta mig fan så spelar de en låt som jag INTE ville höra, en låt som spelades på repeat i bilen ner till Hofors med Thomas där han blev ett monster.

Kändes i magen direkt och jag mådde illa och ville bara hem... hatade ensamheten just då, ringde M och han höll mig sällskap i luren i 1 1/2 km trappor i uppförsbacke... flås flås flås... min kondition måste jag göra nått åt. På hotellet då jag skulle in genom grinden var det 2 andra turister där som glodde stort på mig då jag flåsade som en jag vet inte vad....

Ville inte sitta ensam just då på rummet så jag satte mig i baren och kollade på alla människor som satt i sällskap och hade trevligt. På tyska och spanska å finska... kände mig nåååågot utanför typ.

Sen gick jag hem, eller upp på rummet här... å satte på datorn.

Idag har jag sett galet många ödlor, den största var lika lång som min underarm typ... jag funderade över om de kan bitas? De ser ju inte sådär gosiga ut direkt, och snabba som satan är de!

Hjärtat har slagit dubbelt varje gång jag sett en, de syns ju inte så bra förrän de rör på sig.-- SNABBT!

Nu ska jag försöka sova snart tror jag.... men har svårt att komma till ro, insomningstabletterna till trots.

Men å andra sidan gör det inget, kan ju sova hela dan imorrn om jag vill, å sova enda till tisdag om jag känner för det.


För de som vill veta vem han är den där Thomas som muckar nu den 12:e april, är det bara att googla hans namn; Thomas Ahlsen, scrolla ner lite så hittar du svinet.























Så kommer den dagen tillslut...

Svinet muckar den 12:e april. Fick veta det idag då jag ringde hem och bad att få min post öppnad och läst. Känns inget vidare direkt, men tror och hoppas INTE att han dyker upp hos mig då han har villkorlig frigivning och åker in för minsta lilla igen.

Vet inte vad jag skulle göra om jag såg honom, jag skulle förmodligen kräkas av en blandning av skräck och äckel inför den människan som gjorde mig så trasig. Och inte bara mig heller, utan fler personer drabbades av den jävla våldtäktsmannen och kvinnomisshandlaren innan han åkte fast.

Skulle inte gråta om han blev påkörd av ett tåg eller nått, hoppas innerligt att han har vett nog att ta livet av sig faktiskt, sånna som han förtjänar inte att gå lösa på den här planeten.

Men känner en psykopat ånger? Alltså äkta ånger, krokodiltårar, sjuka "förlåt-mig-jag-älskar-dig-det-var-därför-jag-gjorde-dig-illa-i-paniken-att-förlora-dig"-mail med en massa ursäkter och ledsna hundögon räknas inte.

Men nu ska jag inte låta detta förstöra resten av min semester, än finns det hopp, han sitter fortfarande bakom lås och bom på anstalten i Sala, har jag tur så kanske han får tag på ett rep och hänger sig igen, och så håller jag tummarna hårt för att ingen ska skära ner honom så som jag dumt gjorde av ren reflex...

Nu ska jag ut med kameran en sväng och fota lite, haft batteriet på laddning hela dan idag.












Yes!

Vaknade av mobil-larmet kl 9 och huvudvärken från igår är spårlöst försvunnen och absolut inte saknad på minsta vis!

Har nyss ätit frukost och kände då jag gick dit att jag har ordentlig träningsvärk i vaderna. Så idag ska jag hålla mig på hotellet hade jag tänkt. Men man vet ju aldrig, jag kanske blir rastlös framemot eftermiddagen och tar mig en promenad endå.






RSS 2.0