FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skitungar!

Mina pojkar kör något enormt med mig just nu, testar testar testar... ALLT. Jag känner mig som en jävla .papegoja som har hakat upp sig; Nej. Nej. Nej. Nej. Nej..... och nej. Men tror ni att det hjälper??

Ordet NEJ kan jag får upprepa hur mycket somhelst men de fattar endå inte. Ligger det i generna tro? Att de är POJKAR? Det är väl ganska allmänt känt att motsatta könet har svårt för att ta ett nej... ;p

Men iallafall,
så finns det EN man i mitt liv som vet EXAKT hur man behandlar nån man älskar. Nämligen MIN kille. Han behandlar mig som en prinsessa och förhoppningsvis så tar pojkarna efter honom tillslut.










Onsdag, lill-lördag!

Fast det blev lill-lördag igårkväll istället. Min älskling lagade god mat, och till god mat så passar ett gott vin och trevligt sällskap, vi hade över Lotta och Kristian på middag.


Vilgot skulle ju lagat maten
men han ville vara ute och leka istället. Jag fick typ lata mig, fasiken så svårt det är att vänja sig vid att bli så upp-passad och bortskämd, men jag NJUTER av varenda sekund, tro inte annat! Men det är nästan som om man är rädd att vakna ur denna vackra dröm, fy så ledsen jag skulle bli om jag plötsligt vaknade och allt bara var en dröm.... det är en sådan otrolig kontrast till hur jag haft det innan så därför tror jag ibland att jag drömmer. Men han nöp mig lite när jag frågade sist om jag drömde, och jag vaknade inte, så det var ingen dröm utan verklighet!

-Nyp mig älskling, jag tror jag drömmer!


Ska berätta en vacker saga här senare, med ett lyckligt slut. Happily every after. Gammal kärlek rostar aldrig.








Idag ska jag städa?

Hmm, borde städa lite när jag endå inte har nått inbokat som läkarbesök osv. Men borde passa på att vila lite oxå.

 

Vilket dilemma! Men har haft en hel del domningar på sista tiden, hatar det för det sätter verkligen käppen i hjulet för mig. Om jag inte sätter mig eller lägger mig då de kommer så svimmar jag istället. Ska göra ryggmärgsprov på torsdag, är lite nervös fast borde inte vara det, jag brukar ju klara av det mesta lixom. Men skönt då det är över, men jag undrar hur lång väntetiden är sen för svaret på provet? Jag och tålamod, ingen vidare kombination!

 

 





Tastelines matkasse kom igår!! *lyx*

Igår kom Tastelines matkasse, Vilgot har valt dagens middag som han ska få laga med mig. Ska bli riktigt gott!! Och skoj att laga med lillemannen som top chef i köket.

Citron & timjanmarinerad fläskkarré med potatisgratäng och persikosallad.

 

Imorrn ska Vilder få välja maträtt ur kassen, gissar att han väljer fiskburgare.

 

grönsaksfrittata i pannan med sallad & bröd

Zataykyckling med ingefärsrostade
haricotsverts



Fiskburgare med dillkräm & äppelsallad




Italienska Wallenbergare med färskpotatis


Om du klickar på denna länk eller länken ovan så får DU hela 300:- rabatt på DIN första matkasse!!


Så fungerar Matkassen

Tastelines Matkasse är en prenumerationstjänst utan bindningstid med leverans varannan vecka.

Nu behöver du inte längre ställa de dagliga frågorna "Vad ska vi äta till middag?", "Vem ska handla?" och ”Hur ska vi hinna?”

Vi väljer ut fem goda recept för hela familjen (fyra portioner).

Vi plockar ihop råvarorna i matkassar.

Vi levererar matkassen tillsammans med recepten direkt till din dörr.

Det enda du behöver göra är att anmäla dig, laga middagen och känna dig som en mästerkock.

Tastelines Matkasse ger dig

God mat

Mindre stress

Glädje kring middagsbordet

Variationsrik kost

En sundare livsstil





Skolfoto idag

Vilgot envisas med att platta ner luggen så den sitter som klistrad i pannan... men men, är han nöjd så varför inte?



Igårkväll fick Vilder manikyr, han var väldigt bestämd men vilka färger han skulle ha. Sötnosen.





Sen skulle givetvis tånaglarna
målas oxå, det sista målades nu på morgonen, han ville ha rosa graffit ovanpå det turkosa... och sen GLITTER, såklart. Men igår blev klockan så mycket så vi hann inte klart. Och sjävklart så var det första Vilder påminde mig om i morse... att hans naglar skulle målas klart!



Slänger upp bild på resultatet senare idag!





Jag gillar ARNE!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13539522.ab

Arne, farligt att provocera och röra om i hönshuset!


Men helt seriöst, han har ju rätt.
Han har bara uttryckt sig lite fel, men han är förlåten, han har ju snopp så man får ha lite överseende när dumspaken har ett finger med i spelet.


"Även skidskytten och programledaren Magdalena Forsberg, 44, tycker att Arne Hegerfors uttalanden är märkliga.

– Det låter som om han hade otur och talade innan han tänkte. Vi får hoppas det. Att fler killar kollar på fotboll säger ingenting om IQ, säger hon"


Jag håller inte med för jag tror inte Arne hade otur
och talade innan han tänkte. Jag tror att svaret är enklare en så, han hoppade bara över att TÄNKA. ;p


Hockey är en tjejsport
, eftersom vi kvinnor gillar raka puckar, inget jävla dribblande för att få se ribba och sen stolpskott.

Fotboll är för mycket transportsträckor,
och eftersom vi kvinnor vill ha många bollar i luften så blir det en aning uttråkande att sitta i över en timme för att titta på EN boll som rör sig fram och tillbaka...


Det Arne inte förstått,
är att kvinnor klarar av att måla naglarna, läsa en bok, sortera tvätten, nätshoppa, prata i telefon, laga mat osv, under samma tid som en man måste lägga all sin fokus på att få i sig ölen samtidigt som han efter ett livslångt lärande kanske även klarar av att pilla sig i naveln samtidigt som han ropar;

- Jaaaaaa!!!


eller;

- NEEEEEEEJ!





Jävla domningar!

Fick pojkarna i säng i god tid igårkväll och skulle ha lite mysigt med Vanessa framför tv:n då det började snurra och domna i ansikte och händer... så det var bara att gå och lägga sig istället. Lite drygt. Men va fan ska man göra lixom?

Men är ganska utvilad idag och ska strax slänga mig på cykeln å lämna boysen i plugget.






Vilgot sitter säkert!







Han har hittat den försvunna nyckeln till sitt förra cykellås... och försökte först låsa fast sig i pelaren vid trappen utan framgång och konstaterade efter några misslyckade försök:

-Mamma, jag är för TJOCK för det här låset!!

Men stolen funkade!




Zombietrött

Pang sa det, så kom tröttheten och slog sina klor i mig! Fast först efter middagen och lite brödbak, så har ju fått lite gjort endå.



Men först ut ikväll var Vilgot, men vi andra gäspar ikapp här nu och ska kasta oss i säng då Fångarna på Fortet slutar... mina ögon går typ i kors och jag lääääängtar efter att få krypa ner under täcket.



Har bäddat å bytt sängkläder idag
, alltid extra skönt att sova i en alldeles nybäddad säng! Har dammsugit lite oxå, och varit ganska duktig på att inte göra FÖR mycket, funderade ett tag på att tapetsera färdigt i mitt sovrum men blev övertalad att INTE göra det, hade oxå lust att skruva upp en hylla och lite annat, men motstod frestelsen och satte mig i soffan istället. Duktig jag kan vara ibland då! ;-p

Min mobil
hade jag glömt att stänga av larmet på så i morse ringde den kl 05.30, nååågot irriterande och barnen vaknade ovanligt tidigt för att vara en lördagmorgon. Jag var så trött å tryckte på snooze istället för att stänga av larmet så den ringde ju om och om igen med 10 minuters mellanrum...



Men imorrn får ingenting väcka oss, har dubbelkollat så att mobilen INTE väcker oss igen!!








Lördag och äckelvarmt, regn tack!

Det är riktigt varmt idag, men gissar och hoppas på att det är ett sista farväl av sommaren denna helg så att hösten får blåsa in ordentligt med regn och rusk. Jag älskar hösten, absolut den bästa årstiden enligt mig!


Cyklade till centrum med kidsen i morse och pantade burkar och handlade lite gott till kvällen. Hade tänkt baka idag men väntar nog tills solen tar sig i kragen och gömmer sig innan jag sätter på ugnen.

Har lite städklåda men har fått order om att bara ta det lugnt resten av helgen... lättare sagt än gjort, men jag anstränger mig verkligen just nu för att inte göra nått alls typ... men det kryper lite i mig endå, får se hur länge jag sitter kvar där jag sitter... Vill ju så gärna städa å fixa när jag lixom är sugen på det och har ORK.

Men vet ju att jag måste spara energin och inte jämt köra slut på den så fort bara för att den visar sig. Jag är som min förra mobil som blev full-laddad på 5 minuter och sen tog batteriet slut efter bara några samtal typ. Måste byta ut mina inre batterier kanske, hur fan gör man det?






Åhh!

Idag har jag jobbat, det var riktigt skönt att vara tillbaka på jobbet. Sen handlat lite och käkat lunch med Lotta, plommonen plockar vi nån annan dag... fy satan vilken äcklig lunch, china-haket här i Vallentuna har tagit bort sin buffé, vi åt friterat fläsk och vårrullar... smakade arsle typ (hur det nu smakar??) men ÄCKLIGT, iallafall. jag tyckte det var så äckligt så jag åt typ inget, å Lotta som åt av det... spydde sen.

Så ett tips, ÄT INTE DÄR!!!


Min älskling kom idag efter att jag jobbat, han kom med blommor och presenter. Tänk om jag vänjer mig????

Känns skumt att vara så älskad,
han gör allt för mig, kliar min rygg hela natten om det så behövs. Det materiella är en värdslig sak, men såklart jag blev skitglad. Men det bästa jag får av honom är hans kärlek, omtanke och tid, hans närvaro då jag mår dåligt, hans tröst då jag är ledsen. Och hans skratt när jag är glad. Och hans hjälp när min ork tar slut.

Han bryr sig om mig så himla mycket, tror aldrig jag någonsin varit så älskad av någon förrut. Villkorslös kärlek, trodde det var för andra eller en saga. Nu blir min saga sann. Är ingen stackars askungen längre som slavar och sover i askan... nu har jag fått prinsen och hela kungariket! Bara bröllop som fattas!

Datum är redan bestämt... 121212 såklart! Askungen-tema, GIVETVIS!






Hund eller pojkvän?

Hund eller pojkvän? Har funderat massor och vägt för och nackdelarna mot varandra. En hund är trogen och sitter hemma och väntar och viftar på svansen då man kommer hem. En karl kan inte vifta på svansen, och kan en karl vara trogen?


Men hunden skiter ute och plockar inte upp efter sig själv, en karl gör ju sina behov på toaletten alldeles själv, enda nackdelen är väl att toalettsitsen aldrig blir nerfälld.


Hundar på film kan hämta posten, men tror det blir svårt för en hund att öppna min brevlåda.. och sen kan den inte gå ut med soporna eller klia mig på ryggen tills jag somnar.


Så jag valde... att skaffa mig en pojkvän.

Slipper jag rasta honom varje dag och plocka skit å sen kan han avlasta mig med både det ena och det andra. Och laga mat... städa... diska.


Trogen, ja det är bäst för honom att han är det, och sen hårar han inte så mycket. Å vet hur man använder en dammsugare!


Så jag har skaffat mig en kille, och inte vilken kille somhelst, utan min första kärlek som jag var förlovad med som 17-åring!





Gammal kärlek rostar aldrig, så sant som det är sagt! Pallar inte dejta å träffa nya snubbar, har gått igenom alldeles för mycket skit för att knyta an till och lära känna nån ny på det planet.... nu har jag en kille som älskar mig och alltid har gjort det... sen vi träffades första gången.

Och hans känslor har jag nu besvarat, det tog sin tid, men allt har sin tid och det är nån mening med allt som sker tror jag. Ödet.

 





En ganska bra dag

Kom upp utan större problem i morse och lämnade barnen i skolan. Vilgot ska som vanligt cykla runt några varv runt cykelparkeringen innan han behagar välja ett ställe att låsa sin cykel på... tåååålamod.... jisses så det irriterar mig sådär på morgonen då man har en tid att passa, men de kom i tid till sina klassrum iallafall och jag bet ihop. Han är sååå envis och jag ser massor av mig själv i den lilla pojken, stort hjärta men ett temperament som slår ner som en blixt från en klar himmel ibland.

Sen hem igen och sen åkte jag iväg med Lotta för att handla lite mat och ny trimmer så jag kan klippa mig själv å barnen igen, slarvade bort den andra vi hade. Sen till sjukgymnasten och få nålar.

Idag har vi invigt nya trimmern och klippt oss, alla utom Vanessa men henne klippte jag med sax förra veckan.



Vilder skrek och vrålade som en stucken gris då jag klippte honom, men det syns inte på bilderna här.. han blev på gott humör igen då han var färdigbadad och ville hjälpa till med middagen.



Vilgot var skitsur då jag klippte honom men han vrålade inte, däremot skulle han resa sig upp en gång i minuten typ för att spegla sig och dricka vatten och skaka av sig allt hår i nån vild konstig dans i badrummet.... Ja tålamod är nått man måste ha när det gäller Vilgot.

Men slutet gott, allting gott. Nu ligger de nerbäddade i sängen och jag hoppas att de somnar så jag slipper springa som en jojo upp och ner för trappan.

Imorrn är det fredag, så skönt, ska till jobbet en stund, sen biblioteket, sen lunch och sen ska vi plocka plommon, jag å Lotta åkte förbi några plommonträd med sjukt mycket plommon, fast de satt högt upp så vi tar med en stege och sen klättrar väl jag som en apa i trädet om jag känner mig själv rätt.














Koma

Bloggen hamnade lite i koma, och jag med typ. Turbo-duracell-tempo sen sa kroppen ifrån på skarpen, känselbortfall lite överallt och dimsyn osv... blev nerbäddad och hade några änglar här som hjälpte mig med barnen så att jag fick vila.

Nu är jag på fötter igen, men ska nog ta det lilla lugna. Ja så lugnt det går för att vara jag... har för tillfället dragit ner på concertan, så jäkla knepigt med alla mina olika mediciner som ibland lixom "slår ut" varandra.

Men jag överlever, alltid på nått konstigt vis. Idag ska jag till sjukgymnasten och ikväll ska barnen badas och klippas. De har varit minst sagt intensiva sista dagarna, särskilt Vilgot. Riktigt konstigt att jag inte fått några gråa hårstrån än!!!



Idag bjuder jag på lite rolig fakta;

Till alla grabbar som har häng i byxorna och visar rumpa och kalsonger ...
Vet ni om att modet skapades i ett Fängelse? Det var en"signal" till andra män att mannen var "tillgänglig". Så om du vill fortsätta att gå omkring och vara "tillgänglig" för andra grabbar, sa fortsätt göra det och tro att du är cool ... ...Det Kallas PBS = Prison Bitch Syndrom ... ;p








Turbo idag och skräckis inatt

Har inte hunnit ta bilder.. inte riktigt klar än.

Igårkväll/natt då jag somnat blev jag skrämd så in i helvete!!

Vanessa hade en kompis som sov över och de hade lagt sig och jag var ap-trött så jag la mig jag med, hade svårt att slappna av så jag tog en insomningstablett och tillslut somnade jag.

Men iallafall, så vaknar jag till då och då av en snuskigt obehaglig känsla som kryper innanför huden, jag känner mig iaktagen och luften känns tvärtjock eftersom det är min största skräck att vakna av att en jävla dåre har smugit sig in i mitt hem...

(ja som bekant för er som följt min blogg så finns det en viss person som gör/gjort sånna sjuka grejer och denna person är den sista i världen jag vill se igen!)







Jag tror att jag drömmer en mardröm först men tillslut så vaknar jag till av ett ryck och hjärtat höll på att hoppa ur kroppen på mig.

Jag typ FLÖG upp och upptäcker att DET STÅR NÅN I MITT SOVRUM TÄTT INTILL MIN SÄNG OCH TITTAR PÅ MIG!!!!!!!!!!!!




F*ck, trodde jag skulle dö av en hjärtattack!!!  



Men det var "bara" Vanessa som stod där...
hunde kunde inte somna och ville lägga sig hos mig. Efter en stund släppte den värsta chocken och jag sa att hon aldrig mer fick skrämma mig så igen!! Hon hade stått där en bra stund och försökt väcka mig genom att viska några gånger.. men som bekant så hör jag dåligt och sov dessutom.



Iallafall så sa jag åt henne att lägga sig i sitt rum igen, hon hade ju endå en kompis som sov över, inte så schysst när kompisen vaknar imorrn å så ligger Vanessa inte där lixom...

Så hon gick och la sig igen. Jag försökte slappna av och somna om... men det var tvärkört. Hela jag var på helspänn och hjärtat bara skenade som en jävla häst. Tillslut gick jag ner, tog en cigg, sen en till insomningstablett, några oxascand... och sen somnade jag tillslut.

Vaknade hyffsat utvilad endå och inga dåliga drömmar inatt iallafall. Men nu vet lilla damen vad hon ALDRIG mer ska göra.... nästa gång får hon väl bara krypa ner bredvid mig eller nått.

















STOR-RÖJNING!

Slitit som ett djur hela dan i princip, fixat fint på barnens rum och fått hjälp med att sätta upp en lampa i taket, inte helt fel att ha en elektriker så nära till hands. ;-p

Varit på vinden, släpat upp grejer å släpat ner grejer.... nu liten paus framför tv:n.

Imorrn ska jag bild-bomba bloggen tänkte jag när jag fixat klart allt.










Lördag och jag slappar!

Mysig kväll igår och jag har sovit som en gris hela natten. Lyckad middag och trevlig kväll.

Nu är Vanessa på kalas och jag slappar i soffan och njuter av att solen äntligen skaffat sig lite vett och håller sig undan! Nu längtar jag efter höst, regnrusk, färgsprakande träd, kalla vindar och mys hemma med levande ljus!

Ja nu står nog hösten bakom dörren hoppas!!!

Bilder från igår... jag med en av mina favorit-tröjor....






FREDAG!

Underbart regn utanför fönstret, frid i hem och sinne, jag och Vanessa myser framför tv:n i köket och kombinerar ihop en middag som vi ska bjuda Lotta och Kristian på.

Pojkarna åkte iväg med pappa nyss, så nu njuter vi av lugnet och umgås lite sådär som mor och dotter borde göra oftare.













Hektisk dag, sen vila!

Sov som en klubbad säl inatt med, riktigt skönt men hade grymt svårt att vakna. Barnen kom iväg till fritids i tid och jag fick helveteskramper i magen strax innan jag skulle cykla till mötet, så jag fick ringa och skjuta upp det och fick ligga dubbelvikt i ett hett bad i nån timme tills kramperna avtog.
 
Kom iväg till läkaren iallafall precis i sista minuten, det var skönt, vi pratade en del om stress och jag fick mina mediciner utskrivna så nu är det fullt i medicinlådan igen. Han höjde dosen på concertan, istället för 18 mg vid lunch ska jag ta 36 mg. Sen blev jag förlängt sjukskriven till slutet av november.

Jag bad att få 5mg:s tabletter på oxascanden istället för 10. Så kan jag trappa ner lättare med den och t ex ta 3 st 5mg:s istället för 2 st 10mg eller testa med bara 1 st 5 mg istället för en 10.... värt ett försök iallafall. Inte direkt skoj att behöva äta så mycket piller för att må bra, iallafall inte den sk "behovsmedicinen" som oxascand är för min del. 

Mitt mål är att kunna slippa dem helt och likaså insomningstabletterna. Men ska trappa ner i lagom takt och inte stressa på som jag är van att göra med det mesta så fort jag haft en bra dag lixom.

Men det är ju mitt dilemma, då jag mår bra och har energi så vill jag ju använda den, BUMS!

Men som min sjukgymnast och läkare säger, man behöver inte vara så jävla duktig jämt, vem fan belönar en för det lixom? Jag måste lära mig att sänka ribban ordentligt och ta bort de höga kraven jag har på migsjälv hela tiden.

Nu väntar jag på att pojkarnas pappa ska komma och hämta dem, får tillbaka dem på söndag, ska passa på att vila så mycket jag kan denna helg och kanske kanske att jag får nått vettigt gjort oxå.















Idag har jag varit som vädret

Ombytlig, mörka moln, knallblå himmel, regnskurar varvat med skinande sol och sen mera regn... fattades bara en regnbåge och lite åska och blixt!

Men kanske att det kommer till helgen? Denna helg ska jag iallafall njuta till max, pojkarna ska till pappa och jag ska bara rå om migsjälv och Vanessa, vila mycket, äta gott och sen om jag får nån energi över ska jag sortera lite kläder och gå upp med en del på vinden.

Och kanske att jag får ro att måla lite...?

Imorrn så fort de är lämnade på fritids ska jag sätta mig med en STOR hög papper på bordet i köket och gå igenom en massa räkningar jag missat och ringa runt och avsluta en del prenumerationer och annat som jag inte behöver. Barnbidraget kommer ju imorrn, liak bra att ta itu med de räkningar man kan redan då. Trist, men nödvändigt.

Sen har jag ett möte och efter det har jag tid hos min läkare... sen hämta barn på fritids och mellan kl 5-6 kommer pojkarnas pappa och hämtar dem.

Sen ska jag... VILA. Massor!












Lämnat barn på fritids

Cyklade hem, tog ett bad och dukade bort frukosten. Och denna ansträngning gav mig en puls på 110. Dags att lyssna på skivan och ligga still en stund... fan så drygt, har ju massor att göra, städa, tvätta å fixa. Men men, hälsan först.






God morgon!

Shit vad jag har sovit!!! Som en stenad gris, sååå skönt. Försov oss rejält, mobilen ringde kl 6 men jag snoozade och somnade om och vaknade halv 10 istället.

La mig med barnen igår strax innan 21.30 och lyssnade på skivan som jag lånat av min sjukgymnast.

-Magiska sagan! kallade Vilder skivan för.

Igårkväll gick det rätt smidigt att lägga barnen, (trots att de somnade i bilen då de var på väg hem från pappa, ja de fick följa med pappa öven dan till farmor och farfar igår istället för att vara på fritids!!!).

De var dessutom riktigt duktiga då de skulle tvätta håret och bada, så jag belönade dem bums med en liten cykelutflykt till en lekpark innan läggdags. Det var poppis.

Idag känner jag mig ganska lugn (ja änsålänge iallafall). Hoppas på en bra dag utan stress, domningarna i ansiktet har börjat avta och jag hoppas att de försvinner helt.






Min sjukgymnast är BÄST!

Kom iväg dit idag, har mått skitskumt hela morgonen, som om ett flipperspel fått tokspel inuti mina nerver typ... fick hålla HÅRT i cykeln för att inte trilla, snurrig, yr, skakig...

Min stressnivå är galet hög, det kunde han konstatera ganska snabbt. Likaså pulsen, stress är förödande för mig och jag MÅSTE ta det så lugnt det bara går nu, egentligen tyckte han att jag skulle behöva minst en timmes stresshantering dagligen.

Men ska dit på måndag igen å fick en längre tid då. Fick låna hem en avslappningsskiva att lyssna på och så får jag inte anstränga mig i onödan, inte flänga runt å städa å plocka sa han. Jag ska sitta stilla så mycket jag kan och försöka andas... lugnt.... haha, få se hur det går med grabbarna grus hemma!

Stress kan bli farligt och man kan få exakt samma symtom som vid hjärnblödning och andra sjukdomar eftersom kroppen reagerar starkt på stress vid en viss nivå och lixom pajar systemet i hjärnan, som en systemcrash i en dator ungefär.

Känner mig lite bättre nu, har kopplat av ordentligt sen jag kom hem, nu ska jag till centrum å handla lite nödvändigheter innan grabbarna grus kommer hem.










God morgon!

Sovit ganska bra inatt, nu frukost sen jobb sen sjukgymnasten... sen kanske vila en stund, sen parkhäng med kidsen i solen med en glass i handen.







Konstig dag idag...

Har varit som i nån slags vaken koma typ, bara längtar tills det blir sovdags och sen imorrn ska jag till sjukgymnasten. Grabbarna grus blir jättesena ikväll, gissar på att de INTE är hemma innan 12... men å andra sidan får jag hem dem garanterat sovandes så det blir förhoppningsvis inga problem med att bära in dem till sina sängar och sen väcka dem i tid imorrnbitti.


Imorrn ska de till fritids och sen ska jag vila så mycket jag kan efter sjukgymnasten innan jag hämtar hem dem. Börjar kolla runt lite på olika aktiviteter till de små, tror det kan vara en bra idé. Ska kolla med dem imorrn vad de vill göra, boxas, simma, handboll, fotboll, dans? Ja de får välja nått helt enkelt.

Längtar lite till den 1:a september då jag äntligen ska få göra mitt ryggmärgsprov. Liiiite nervös men inte så farligt. Inte än iallafall.

Snart blir det varma koppen här för mig å prinsessan, lite mys framför tv:n med mackor till. Sen nån film i sovrummet, bara hon å jag. Måste ju passa på när vi e ensamma utan grabbarna grus!

Vissa dagar överlever man bara, idag var en sådan dag. Men vet ju som bekant att då det är som värst brukar det bara bli bättre, är man på botten så finns det ju bara en väg, och det är UPP!

Tur att jag känner mig själv så jävla bra nuförtiden, vet vad jag tål och var gränsen går. Lite framförhållning dämpar de värsta fallen och har gett mig en otrolig självinsikt på sista året.

Jag jobbar ständigt med mig själv, kan ju bara bli bättre. Det dåliga släpper jag taget om, lämnar bakom mig, och sen går jag vidare med ljusa energier vid min sida. Mitt inre skräppostfilter är inställt på
Jag är en känslomänniska ända uti fingerspetsarna, därför måste jag undvika energitjuvar och negativ och dålig karma. Är pissdålig på att säga ifrån, säga nej, stå på mig osv... galet konflikträdd öga mot öga, och riktigt mesig ibland, men det jobbar jag på, dagligen. Måste tuffa till mig litegrann, skaffa lite mer skinn på näsan tror jag.


Fast å andra sidan så vill jag inte vara en kall bitch för det finns redan alldeles för många sådana människor på vår jord. Då är jag hellre blödig som fan men har lärt mig att backa i tid så fort det svider lite. Man lär så länge man lever, och jag tar ingen skit.






















Budgettips!

Ja såhär i slutet på sommaren så brukar inte ekonomin vara på topp direkt, så här är MINA bästa budgets-tips:


1:
PANTA burkar! Nu när de höjt panten så är det verkligen lönsamt och man får mer än man tror. Innan var det ju en aning B att panta burkar för 50 öre typ...


2:
Ät middag med vänner, dyk in i frys och skafferi hos varandra för nya idéer och sen har ni knytkalas!


3:
Rensa ur garderoben på kläder som inte passar och lägg ut på blocket, garderoben måste ju få bli lite tom innan hösten så att man sen kan frossa i nya fina höstkläder! (eller så får man bara mer space i garderoben och mindre kläder att leta bland då man ska klä sig)

4: I skogen är det gratis!! Plocka bär, äpplen och svamp. Koka egen saft, gör sylt, what ever, bara att googla så hittar man en massa olika recept. Ett tips är att plocka äpplen och sen skala dem, kärna ur och skära i bitar, sen på med socker och sen är det bara att frysa in, kan du göra äppelpaj hela hösten och vintern sen!


5: Pyssla, gammalt blir nytt!
Något man kan göra av gamla glasburkar (typ för sylt osv) är egna lyktor för värmeljus, bara att måla i den färg du hittar, sen har du jättemysiga och personliga ljuslyktor som sprider mysigt sken inför den kommande hösten. (roligt för barnen att pyssla med oxå) Locken kan man göra en massa hål i så har man en stormlykta som man kan ställa utomhus. Samla ihop ett litet gäng vänner och ha pysselkvällar med olika teman när det regnar....








Försov mig..

såklart, vad annars?

Skulle gått till läkaren kl 8 i morse, men tror jag behövde sömnen mer. Var ju vaken inatt mellan 2 och 6 innan jag lyckades somna om igen. Pulsen är fortfarande nere i 70 och jag försöker njuta av lugnet, både hemma och inuti. Ska ju endå till min sjukgymnast imorrn och sen på fredag har jag en bokad tid hos min läkare.

Försöker få tag på pojkarnas pappa så jag vet vilken tid de kommer tillbaka. Sen imorrn är det fritids som vanligt (mån-tis var stängt) och det ska bli galet skönt att få komma in i hederliga gamla skolrutiner igen efter helgen då skolan börjar! Och så närmar vi oss hösten, min absoluta favoritårstid, ett stort plus är att det mörknar om kvällen fort, såååå mycket lättare att lägga barnen i tid då!


Nu äter jag frukost med Vanessa i vardagsrummet, hon kollar tv å jag sitter med min dator i knät. Mysigt!










Galen dag igår!

Min puls skenade som en galopperande häst igår, fick tag på en oxascand då pulsen låg över 100 men den gav ingen effekt alls utan pulsen låg uppe i 110 slag i minuten innan jag tog en insomingstablett för att sova strax innan 21.30 igårkväll.

Ja, självklart vaknade jag hrmmm.. tidigt. 2 nånting kollade jag på klockan och kunde inte somna om.
Men det är tyst och skönt och pulsen är nere i 70 och jag passar på att ÄTA då jag kan. Igår då pulsen var hög så kunde jag inte äta, det jag försökte stoppa i munnen torkade lixom fast i gommen och att svälja nått var bara att fetglömma. Fick en näringsdryck av Lotta för att få i mig nått iallafall, sen strax innan jag skulle sova så lyckades jag peta i mig lite mat oxå.

Pojkarna fick stanna hos pappa så jag kunde få vara ifred och ta det så lugnt jag bara kunde. Min vän René fixade middag till Vanessa medans jag låg på soffan och försökte komma ner i varv.

Hon tycker att jag har en ÄNGELS tålamod och fattar inte att jag pallar hålla mig så lugn som jag har gjort då pojkarna varit som ettrigast. Maken till envisa ungar får man leta efter!!! Tror jag hörde ordet "inlines" ca 10 ggr i timmen (minst)... i nästan 2 dygn!!!! Trots mitt eviga och bestämda NEJ så ignorerade de mitt NEJ fullständigt och fortsatte tjata efter sina inlines som ligger NÅNSTANS uppe på vinden...



Fast lugnet håller sig som en falsk och mycket tunn fasad på utsidan medans jag fullkomligt löper amok som en skenande häst inuti typ. Nerver av stål har jag tyvärr inte vilket som visade sig tillslut. 

Konsekvent är jag så mycket jag bara KAN, men hur länge ska man orka??? Har förklarat för dem att det kommer dröja läääänge innan jag går upp på vinden för att leta efter deras inlines
(som de tjatat och bråkat sig blåa om)
om de inte börjar bete sig NORMALT och hyffsat och visa respekt för vad jag säger.

DET ÄR FAKTISKT JAG SOM BESTÄMMER OCH JAG VÄGRAR GE MED MIG!

Men fasiken vad det påfrestar hälsan! Läskigt!









Stressad, vem? Jag?

Har känt mig galet uppe i varv sista dagarna, börjar reagera på ljud igen, kan inte varva ner för att äta, och domningarna kommer och går, första varningstecknen på att bränna ut sig. Pojkarna är enormt påfrestande just nu, den vakna tiden är full utav ljud och envist tjat och gnäll och trots och bus osv....

Nu är de med sin pappa över dagen så att jag har kunnat vila lite, men tjena mittbena, har legat i sängen i ett mörkt och tyst rum i nästan 2 timmar och har fortfarande en puls som slår mellan 90-100 slag i minuten TROTS extremt viloläge och tystnad. Jag tog dessutom 2 theralen och 2 lergigan innan jag la mig för att hjälpa mig själv ner i varv men det gav ingen somhelst effekt.

Sååå drygt!!!

Ändå har jag inte ätit nån ritalin idag eftersom mina ritalin är slut.. och jag har läkartid först på fredag. Om inte pulsen går ner ikväll så blir det ett besök hos farbror doktorn redan imorrn istället.













TASTELINES MATKASSE

Idag kommer den, leveransen kommer mellan 17-22 till dörren. *lyx*

Är grymt nöjd, toppenfina råvaror och bra recept.

Testa får ni se, om du klickar på denna länk så får du hela 300:- rabatt på DIN första matkasse!



(såhär kan en exempelkasse se ut)




Kolla in sovstilen!

Då jag var uppe för att kolla till barnen igårkväll så hittade jag Vilgot i denna position i sin säng. Kunde såklart inte låta bli att ta en bild... han har ju samma position som Snurre Sprätt som ligger bakom honom i sängen!






Häcken full och trotsiga ungar!

Har varit livat här hemma, minst sagt, men nu blir det andra bullar.

Vilket man INTE ska säga till barnen, för Vilder la minsann bullarna på minnet och frågade när sjutton han skulle få "andra bullar", så det var bara för mig att öppna frysen och plocka fram en påse som låg där... och det var första och sista gången jag använde det uttrycket här hemma!


Har besök av en god vän så idag har vi röjt som sjutton ute på baksidan och fixat här hemma. Vilgot gillade gräsklipparen.



Vilgot har målat en gravsten till Oliver, dags att begrava honom innan det glöms bort... jag behöver platsen i frysen till annat. (Oliver är Vilgots döda mus, som ligger i tryggt förvar i frysen i väntan på jordfästning)



Vilder kläcker ur sig följande när han tittar på brorsan som målar gravstenen;

-Mamma, när du dör, då ska jag måla en JÄTTEFIN gravsten till dig!!!



Ja... hahaha, vad säger man? Tack eller? ;p



Lite andra bilder från igår..


Som ni ser så gillar Vilgot att ta kort... på det mesta... och på min RUMPA!!!


Adde har blivit kär.... i min kompis hund Emmie!













Underbara ungar!!!!

Har haft en underbar dag med goa vänner och kärleksfulla barn. Vilders sista ord innan han somnade var;

-Mamma, jag älskar dig. Jag älskar dig så mycket.... att jag nästan.... SPRÄNGS!!!!

Just nu är jag enbart lycklig av de vänner och älskade jag har omkring mig, livet är bättre nu än det varit på MYCKET länge!!!!


-Mamma, visst låter det inte så  jättebra, när man säger; God morgon mamma jag älskar dig?

Det passar lixom inte...

Det låter mycket bättre när man säger, God natt Mamma, jag älskar dig.



Fan vad jag älskar mina underbara ungar!!!!







Fredag och sol!

Underbar dag, mår riktigt bra och är så glad och tacksam för de fina människor jag har omkring mig nu.

Barnen har lärt sig lite av utegångsförbuden de drog på sig tidigare i veckan, idag njuter de av första dagen i "frihet" typ, och håller SAMS och lyssnar på mamma. ;p

Ja änsålänge, har haft dem hemma i 30 min sen de slutade fritids. Men alltid nått!






Fullmåne igår!










Härlig dag med besök från andra sidan stan

Sandra är en av mina äldsta vänner, vi har delat lägenhet som tonåringar och sen har vi haft kontakt till och från sen dess, en underbar människa är hon!

Ett av våra roligaste och bästa minnen tillsammans är då vi som småtjejer kommer in på Café Opera, och Sandra var dessutom bara 17 då och jag 19! Kolla så söta vi var!!

Hittade denna bild i en låda på vinden för ett tag sen, hade gjort en förstoring av den för lääänge sen, ska sätta den i ram å hänga på väggen nu tänkte jag. Riktigt skoj att ha just det ögonblicket fångad på bild!!!

Och i A4-format dessutom!!

 

Våra pojkar gick loss på studsmattan med ett gäng vattenballonger medans vi drack kaffe och pratade.





Livet är bra härligt ibland!!!






Vilgot har lånat min kamera...

Å jag har städat typ hela morgonen, får ju besök av Sandra å hennes goa söner om en stund.




(titta, bildbevis, jag KAN städa!!!! ;p)



Nu e jag heeeelt slut, forstätter städa ikväll då det är svalare.






Fiska!

-Mamma, jag vill åka och fiska! ropar Vilgot från tv:ntransparent gif file - gone fishing

Jaha ok.

"-Ja, jag vill fiska torsk så vi kan laga sån där god mat de gör på tv. Mmmm, sååå smaskigt det ska bli med TORSK!!

Man doppar i ägg, sen mjöl å sen ströbröd, sen steker man!!! Åhhh, mamma, vi måste åka och fiska torsk!"

 


Jag förklarade att det var nog enklare att åka till affären och handla torsk. Det går iallafall bra mycket snabbare.


Sötnosen!





Galet igår!

Give me a BREAK!!


Alltså, igår var pojkarna som galna heeeela kvällen. Jag hade Cissi på besök och eftersom hon var barnledig men inte jag så bestämde vi att ses hemma hos mig på lite mat och vin.


Jag dukade åt pojkarna i vardagsrummet så de fick se på tv när de åt medans jag å Cissi höll oss i köket.


Sen då de ätit klart var det dags för pojkarna att leka på rummet ett tag så att jag fick sitta själv och UMGÅS med Cissi. Men jo tjena, pojkarna var som påtända apor på ett dårhus eller nått.

De skrek, vrålade, bråkade, skrattade, tjöt och levde rövare, slängde ner saker från trappan, hoppade i MIN säng och slet ner grejer jag hade på en hylla ovanför sängen. I deras rum var alla sängkläder bortslitna och runtkastade... va fan gör man??

Säg mig, seriöst, hur FAN ÄR MAN KONSEKVENT då man är ensam med 3 ungar?? Hur GÖR jag då de springer åt olika håll, kan ju inte dela mig på mitten!!??? De moonade i trappan för oss, inget jag sa gick in i deras öron, det var som om jag var osynlig eller nått. Jag fick inte en lugn stund, jag for som ett skållat troll mellan över och undervåningen för att säga till dem stup i kvarten och säga åt dem att behålla kallingarna på för det är INTE roligt när de springer runt å visar rumpan här hemma på det viset och att det INTE var ok att de klättrade och slängde ner en massa saker från trappen.


Så kvällen kom lixom av sig, vinet jag hade köpt till maten hann jag dricka att HALVT glas utav på hela kvällen.


Cissi åkte hem och jag var heeeeeelt slut, hade en trött men hyper Vilgot i famnen som hade gjort sig illa och halkat och slagit i huvudet då Vilder jagat honom med en dammsugare. Vilgot vrålade och var ledsen och såååå övertrött, sen kläcker han ur sig med hysteriskt och anklagande röst:


-Mamma, varför ska du hälla SOCKER på oss??
Vaaaa, jag hörde nog att du sa att du skulle hälla socker på alla barn i huset!!! Wäääähhääääää!!!!!!!


What????? Jag blev helt tagen, va fan har han fått DET ifrån? Alltså seriöst, varför skulle jag säga nått sånt lixom?? Hälla socker över alla barn i huset??? Han är rolig han den lille mannen med sina påhitt.


-Nä lilla gubben, det har jag INTE sagt, vad har du fått det ifrån? undrar jag såklart


-Jag höööörde det, du saaaaaa så, att du skulle hälla SOCKER på alla barn i huset!!!!!


Sen började jag skratta åt den absurda situationen och försökte förklara VARFÖR jag inte skulle hälla socker på dem nånsin;

-Om jag skulle hälla socker på er skulle ni ju bara bli jätteglada och säga meeeera, meeeera, och gärna STOOORA sockerbitar! sa jag och förklarade att om jag ville straffa dem så var SOCKER det sista jag skulle hälla på dem lixom och tillslut började Vilgot skratta åt det hela.


Jag var riktigt riktigt färdig efter denna kväll som slutade alltför tidigt, Vilgot somnade i min famn i soffan strax innan 21.30, sen fick Vanessa och Vilder somna till en film uppe i sovrummet.


Jag själv var så galet irriterad, less och trött men sååå uppe i varv så det tog en bra stund innan jag lyckades somna trots en rejäl dos med lugnande för att kunna varva ner och ANDAS normalt typ. 2 stilnoct, 1 oxascand, 1 theralen och 1 lergigan... endå tog det dryga TVÅ timmar innan John Blund förbarmade sig över mig och lät mig somna...


Vanessa kom hem från Gröna Lund mitt i kaoset då jag hade en hysterisk Vilgot i famnen, hon hade haft jätteskoj iallafall och hade med sig små nallar till sina bröder.

Jag och Cissi bestämde att nästa gång vi ses, så går vi UT. UTAN barn.

 

 





Mys när det regnar!



-Alla har fenor mamma, alla har det!
Titta, här sitter mina fenor! säger Vilgot och drar upp tröjan samtidigt som han försöker hälla upp chokladsås på glassen...





så nu är det chokladsås lite överallt här.









-Nä hjärtat det heter inte fenor, det kallas för REVBEN. förklarar jag och bara ler.

Och regnet fullkomligt öser ner utanför fönstret och åskan dånar, så jävla underbart!!!!!!

 





Det man inte har i huvudet...

får man ha i benen. Och på cykeln. Glömde nämligen nyckeln till pojkarnas cykellås då jag hämtade dem från fritids, så de fick sitta på min cykel, de fick turas om att sitta på sadeln och pakethållaren medans jag drog cykeln. Så lite nöjde blev de endå, först blev de givetvis skitsura när jag berättade att jag glömt nyckeln...

Men jag känner i nacken och ryggen nu, att det är dags för ett besök hos sjukgymnasten. Har tid nästa vecka, sen har jag haft turen att bli bortskämd med massage ganska ofta på sista tiden av en väldigt betydelsefull person i mitt liv. ♥

Många knutar har blivit mindre och ryggsäcken några stenar lättare!

Sakta men säkert... så går jag mot ljusare tider.





Pojkarna på fritids

Fick iväg dem till fritids utan större katastrofer, Vanessa fick vara ledig idag för hon ska till Grönan med en kompis.

Pojkarna var INTE trevliga igårkväll, de var riktigt odrägliga och otrevliga så idag då de kommer hem från fritids så har de UTEGÅNGSFÖRBUD. Men det ska nog gå bra, de måste ju lära sig att det är JAG/MAMMA som bestämmer här.

Sen imorrn får de vara lediga istället, eftersom vi får besök av en gammal god vän och hennes pojkar, ska bli sååå mysigt!

Hade riktigt jobbiga drömmar inatt, intensiva och gastkramande, men VAD jag drömde, det kan jag inte minnas, förrutom känslan att det var riktigt riktigt JOBBIGT.










Det är mycket som händer nu

Inuti mig. Har stängt en del dörrar för gott och öppnat några nya på glänt, får lite svindel när jag tittar ut, vågar jag?















VACKERT!!!

Vilade en stund och mådde bättre då jag vaknade, sååå skönt. Har dammsugit lite å plockat, fy satan vad kläder det finns överallt här!!!

Sen skiftade himlen färger och jag fick mitt efterlängtade regn. Tog lite bilder, hade hoppats på en regnbåge men den uteblev... såg istället då jag gick igenom bilderna upptäckte jag att himlen var full utav änglar!!!

Mäktig känsla!! Kolla på bilderna, ser du änglarna bland molnen du med??

(nej, jag har varken rökt på eller druckit..;-))


(nere till vänster på bilden ser det ut som 2 änglar som kramas...)





(Underbart, änglar i profil som kramas och pussas!)

Tyvärr har jag inte Photoshop i denna dator, annars hade jag kunnat ringa in där jag tycker att man ser änglarna.







(nej, jag har varken rökt eller käkat svampar, jag lovar, ser du änglarna som jag ser?)
 Bilden här ovan tycker jag blev vansinnigt vacker, likaså bilden ovanför denna!!!!





(nere till vänster på bilden ser iallafall JAG 2 änglar som omfamnar varandra)

Googlade fram några bilder på änglar som jag tycker påminner om dem som jag såg i mina bilder...





angel angels god bless you blessed religious christian catholic
Unicorn









Typiskt.. feber

Ont i magen och känner mig illamående, tog tempen nyss och givetvis har jag feber, 38,4, inte mycket, men endå feber. Sen är min grundtemperatur ganska låg, brukar ligga runt 35,9-36,4 normalt.

Så nu blir det sängen och sätta mobilen på larm då det är dags att hämta barnen på fritids kl 15.





Trötter idag

Sovit lite dåligt inatt, la mig strax efter 22 med en Stilnoct och men vaknade endå redan kl 1 och hade svårt att somna om. Somnade igen runt 3 och sen vaknade jag runt 5 och sen gav jag upp sömnförsöken och klev upp.

Har nyss gett mina små pojkar pedikyr, klippt tånaglar och tvättat och skrubbat deras fötter med en nagelborste, det uppskattades;

-Oj, mamma, ååååh, det KILLAS, så roligt!!!







Slappardag

Det var en evighet sedan som jag suttit på mitt arsle så länge som jag suttit på det idag. Riktigt soft, soffpotatis med råge. Men vafan, imorrn blir det andra bullar, pojkarna kommer strax hem från att ha varit med sin pappa.

Annars brukar det för det mesta brinna som eld i baken på mig och jag brukar vara som AIK: ÖVERALLT!









ÅÅÅHHH!!!

Det REGNAR!!! Åhh, jag är som i himlen, underbara vackra REGN!!!! Hoppas det stannar i minst 2 dagar, så jäkla skönt.





Nä vad FAAN!

Solen vägrar lämna mig. Inget regn i sikte på låååånga vägar... tror jag smäller av snart! Vilken koma-dag, städat å tvättat men endå inte fått ett skit gjort endå typ.

Vill bara sova och hoppas att morgondagen blir bättre än idag. Energin jag hade, vart tog den vägen? Vem har snott den? Ge mig den tillbaka bara, tack!







Svälten i afrika, mitt hjärta blöder för de stackars människorna

Svälten i Afrika gör ont att se på, så ofattbart det som händer där... gör som jag, sms:a TIMME till 72970 så skänker du 50:- med Aftonbladets insamling till Läkare utan gränser.




Många bäckar små... 
klicka på nån av bilderna ovan så kommer du direkt till Läkare utan gränser.

50:- kan t ex rena vatten till 5000 människor!


Det går även att SMS:a TIMME 100 eller TIMME 200 till 72970. Då ger du en gåva på 100 respektive 200 kr. 

Du kan även sätta in ditt bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-60 32. Märk betalningen "Aftonbladet timme".

Ditt bidrag går i första hand till våra projekt på Afrikas horn, i andra hand till andra akuta kriser.

Genom att bidra till Läkare Utan Gränsers fond för akuta insatser stödjer du våra insatser i krisområden. Medel som skänks till fonden, som finns till för att stötta krisinsatser över hela världen, hjälper oss att agera snabbt, att arbeta där behovet av hjälp är som störst, och att stanna kvar så länge hjälpen behövs. Med ditt stöd kan vi hjälpa ännu fler!






God morgon!

Jisses vad jag har sovit, vaknade strax före 10 i morse trots min låååånga powernap igårkväll mellan 19-22. Inget illamående med halsen irriterar fortfarande, röd och lite svullen. Så nu öser jag i mig te med honung, sött och sliskigt, dricker ju vanligtvis både te och kaffe UTAN varken socker eller honung.

Men solen har ÄNTLIGEN tagit sitt förnuft till fånga och håller sig gömd. GUD så skönt!!!

Animated Rain and cloud ImagesFattas bara lite regn så är dagen räddad!


Och jag slipper gå ut och vattna alla blommor å annat.

Plus att jag får chansen att inviga mitt nya paraply då!!!!!












Sjuk

Är det inte typiskt, halsen är svullen och röd och jag har känt mig hängig från och till hela dan. Mådde illa tillslut så jag bestämde mig för att vila en stund. Sov mellan 19 och 22, Vanessa fick gå över till Lotta och Kristian på middag medans jag sov. Tack Lotta! ♥

Nu sitter vi, bara jag å Vanessa, i soffan i vardagsrummet och dricker the å kollar på tv. Jag äter för första gången idag, har inte kunnat äta förrän nu så nu jävlar äter jag upp mig lite!







Fina vänner växer inte på trän!

Fick ett kort av Lotta som gjorde mig väldigt glad, kolla här så fattar ni varför.

Framsidan fick mig att stråla värre än solen!



Och baksidan fick mig ännu mer strålande och väldigt rörd och tacksam.






Ont i halsen och mera Riga

Wtf ska jag bli sjuk nu??? Halsen känns riktigt svullen och det gör ont när jag sväljer... ja det skulle väl vara typsikt isåfall. Fast å andra sidan är det ju bättre att bli sjuk nu än att jag hade blivit dålig redan på båten... nu kan jag ju faktiskt vila ett par dagar och ta det riktigt lugnt.

Pojkarna ska ju som sagt vara hos pappa hela helgen, vi köpte presenter till dem på båten, inget godis för det får de ju endå ganska ofta då deras pappa handlar taxfree. Det blev istället lego och till mig själv köpte jag supersöta plåtburkar med Hello Kitty på, 3 burkar i olika stl, 114:- för alla 3, tyckte jag inte var så farligt dyrt.



Vanessa köpte choklad med laktris-fyllning... blä, inte min smak direkt. Sen en stor Pez Hello Kitty fick hon oxå, kolla vilken söt!

Sen i Riga så handlade vi lite oxå, jag fyndade kläder och ett paraply. Vanessa hittade en tröja hon ville ha, kommer bilder sen.

Då det var 4:e gången för min del i Riga så har man lite koll på vad som är billigt där och inte. Marknaden är inte särskilt billig som man kanske tror, visserligen KAN man pruta där men de är ganska hårda med sina priser och förstår knappt nån engelska alls. Däremot om man vill handla bär, blommor eller frukt är priserna på marknaden låga.
Skor kläder och annat är inte särskilt lönsamt att handla just där. 
 
I butikerna som ligger strax innan marknaden i nån form av mindre flott "galleria" på 2 plan är det klart billigare, sen hittade vi en butik inne i centrum som hade ordentligt med rea-priser.


Köpte ingen limpa cigg på resan då jag ändå har i tankarna att sluta röka helt. *stolt*
Köpte 2 lösa paket bara.

Och jag som har galet med beslutsångest och är rätt duktig på impulsköp hejdade mig själv i sista stund från att köpa en riktigt snygg men sjukt ONÖDIG klänning... hur ofta har jag det på mig lixom och sen så HAR jag ju drösvis med klänningar för precis alla tillfällen.

Iallafall, så provade jag en sååå sjukt snygg klänning i en butik, 20 LVL
(20,00 LVL säljs för 270,14 SEK) den satt perfekt och var väldigt bekväm dessutom, den var i nån slags stretchig satin och med en stooor rosett på magen (ett brett skärp i skinn som hörde till), marinblå, vit och röd, överdelen var marinblå och kjolen bredrandig i rött och vitt med underbart sött marinblått tyll under kjolen.

Jag blev såld men som "tur var" så tog hon inte kort inne i butiken, så jag var tvungen att gå ut och ta ut pengar från en bankomat, tjejen i butiken visade vägen dit och stod bakom mig med min fina klänning färdigpackad i en påse, det var nån före mig så jag sa åt henne att hon kunde gå tillbaka till sin butik sålänge då hon frågade om hon skulle vänta. Jag tog ut pengarna och under tiden slog det mig att "fasiken vad ONÖDIGT" att slänga bort 20 LVL på en KLÄNNING då jag har typ 30 st hemma. Så jag tog mina pengar, och lämnade gallerian, UTAN klänning. Det ni, lite stolt över mig själv blev jag allt!

Istället för en klänning
så fyndade vi istället i en annan butik, 2 tröjor, en till mig å en till Vanessa, ett riktigt snyggt supersött paraply, genomskinligt med svarta prickar på, och sen fick vi även en liten lunch med dryck för "klännings"-pengarna.






Vi gick förbi en kyrka och fick se skymten av ett bröllop. Kolla in hennes klänning...



Kvinnan med vitt huckle var en av 3 som sopade ihop alla rosenblad som ströddes över brudparet, de hann knappt landa på trappen innan de var där med sina sopkvastar, de kanske borde testa en håv nästa gång?

Och sen, kolla in BILEN!!



Sen kontrasten på fattigdom, den tiggande kvinnan i trappan som sitter med brun jacka och käpp... tror hon fick mest rosblad från de lyckliga tu i sin lilla ask denna dag. Inte ett riskorn i sikte, men rosenblad fladdrade över brudparet då de klev ut ur kyrkan.





Riga är en mycket vacker stad med vackra byggnader och ljuvliga parker.

Fattigdomen skymtar på vissa ställen men inte särskilt mycket och människorna är över lag påfallande vackra och klär sig riktigt snyggt, och staden är ren och fräsch i det stora hela. Vi såg en tiggare som satt och pratade i MOBIL, en aning motsägelsefullt va? Att tigga pengar samtidigt som man snackar i mobilen med polarna?

Oj det blev ett långt inlägg, nu måste jag fixa frukost till mig å kidsen här!












God morgon!

Sovit som en gris, men galet ont i ryggen då jag vaknade, ska leta efter en ärta nånstans under madrassen, kanske att jag är en prinsessa?



Och jag e gaaaalet nöjd, har somnat utan insomningstabletter flera nätter i rad nu!! Det är INTE vanligt om vi säger så.

Appropå "ärta" under madrassen, Vanessa hade roligt åt att gömma en sån där OSTBOLL under örngottet i kuddarna då vi var på båten. Ja inte direkt skönt att ligga på en sån... upptäckte det dagen efter, så nu måste hämnd sakta men säkert planeras! ;p
















Träffade en hel del trevliga och härliga människor på båten, en riktigt lyckad kryssning och sen fick jag så fina komplimanger så jag trodde att jag skulle rodna ihjäl mig typ. Men skriver inte vad, kan ju hända att folk tycker/tror att jag skryter eller är självgod på nått vis.. ;p










Hemma igen

Haft en helt fantastiskt underbar resa till Riga, men är heeeelt slut just nu och kommer lägga mig grymt tidigt ikväll. Så imorrn blir det líte mer om den underbara resan tíll underbara vackra Riga.








Som vanligt så gör jag mig snabbt hemmastadd genom att lägga alla mina kläder och saker lite överallt typ.

Ser i kors här snart, ska ta en riktigt kall dusch och sen krypa ner i sängen med en glass och 2 ungar. Vilder är med mig idag tills imorrn, sen ska pojkarna vara hos pappa hela helgen. Och DÅ jag ska VILA!

Vanessa blev dessvärre sjuk dagen då vi skulle hem, så hon har legat och sovit mest i hytten idag och inte orkat äta nått. Ska peta i henne nått innan det blri dags för att ropa på John Blund här.

Puss på er söta läsare, imorrn lovar jag att vara lite piggare!

.




Riga, here we come!

Nu är vi på båten, ja såklart tog jag med mig min dator! Underbart!!!! Fönster i hytten och humöret på topp!

Här väntar vi utanför på att klockan ska gå.....

Söta prinsessan Vanessa








Nu ska vi göra båten osäker här! ;p Uppdaterar bloggen imorrn eller sent inatt med lite bilder!

Puss på er alla söta fina människor.




Härliga morgon!

Vaknade strax efter 7, grymt utvilad och huvudvärken från igår är spårlöst försvunnen. Vi gick och la oss strax innan 9 igår, så skönt, har sovit som en gris och inga konstiga eller jobbiga drömmar. Vanessa sover fortfarande och jag har plockat och sorterat lite tvätt. Om en stund ska jag dammsuga och skura lite, packa färdigt det sista inför resan idag, jävlar vad jag läääääängtar!!

RIGA, here we come!

Kollade mobilen/mobilerna då jag vaknade,
och hade fått 2 lite sådär halvtrevliga sms från en viss person som jag redan ömsesidigt sagt upp vänskapen med av olika skäl.

Varför ens skicka 2 sms i den stilen då? Jag menar, vi är väl vuxna och går vidare utan en massa trams lixom?

Jag kunde inte annat än att skratta för mig själv då jag läste.

Nu är jag vuxen nog att inte lägga ut sms:en, särskilt då vedebörande NOGA poängterat hur BARNSLIG jag är och att allt jag tänker på är tydligen att SÖNDRA och HÄMNAS osv  ... och att JAG utnyttjar alla omkring mig.

Lustigt nog skrev samma person detta i min "mina-vänner-bok" för någon månad sen... en aning rubbat måste jag nog kalla det.



Att jag har mina diagnoser som försvårar mitt liv till och från plus att jag mått mycket dåligt pga väldigt tråkiga och traumatiska saker jag upplevt (misshandel, hot, trakasserier, skyddad ID osv), och att jag är impulsiv (ADHD) och en känslomänniska betyder inte att jag utnyttjar andra, snarare tvärt om, jag har alltid haft SKITSVÅRT för att be om hjälp, säga Nej eller hävda mig osv eftersom jag är galet konflikträdd "öga mot öga" efter misshandeln. Mår jag apa kryper jag in i ett hörn och gömmer mig tills jag mår bättre.

Har alltid haft lättare för att skriva vad jag känner och tycker, eftersom det lixom "låser" sig för mig ibland då jag ska prata om sånt som är lite jobbigt.












Ungar är roliga

-Mamma, jag har bajsat JÄTTEMYCKET idag! säger Vilder på kvällen efter att han legat i soffan hela dan däckad i kräksjuka och spytt typ en gång i timmen i en hink.

-Men det har du ju inte, det är ju första gången du går på toaletten på hela dan idag. svarar jag.

-Men man kan säga att jag har bajsat med munnen ju! När jag kräktes så kom bajset ut där istället!


Hahahahaha, ungar e bra roliga!





Vilgot pratar som Anki...



Min lilla knäppkänga med sin nya dialekt som han haft i en dryg vecka, vad han fått den ifrån vet jag inte, men lustigt låter det när han pratar iallafall!





Dan före dagen jag längtat SÅ efter!

Imorrn drar vi till Riga, så grymt skönt det ska bli med en liten semester, bara jag å Vanessa och Lotta och Kristian, (min granne och hennes son.)

Igår var en riktigt härlig dag, jag kände mig så lycklig och tillfreds, som om en stor jävla sten ramlat ur ryggsäcken! Riktigt fantastisk känsla faktiskt!

Pojkarna åkte till sin pappa, sen vilade jag en stund och sen tvättade jag en hel del, ska fortsätta idag, alla täcken och sängkläder osv... vill ha allt nytvättat innan jag åker, särskilt med tanke på kräksjukan vi haft här hemma.

Det känns som att det har infunnit sig ett inre lugn i mig som är här för att stanna, ett litet ljus som ingen annan kan blåsa ut.

Tänker iallafall njuta av den känslan så länge den varar, för vi lever ju här och nu!









RSS 2.0