FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lugn och mysig kväll

Vilder har feber, över 39 grader, men hyffsat pigg och glad endå. Har haft en mysig eftermiddag/kväll med bak och mys. Jag å Vilder bakade saffransbullar, jisses så goda de blev, fast kanske inte så konstigt då vi hade hela 4 påsar saffran i! *dyyyyra bullar med andra ord*



Vanessa vaknade efter sin tupplur i soffan och åt middag med oss, hon var nog bara trött efter en måndag i skolan. Har hjälpt henne med läxorna och nu myser vi bara här...

Det är Top Model strax på tv, sen blir det sängen gissar jag.










Middagsplaner

Har nyss gjort en deg till lussebaket. Frågade Vilder om vi skulle äta falukorv och pasta till middag.

-Nej, för det är ju FARLIGT, det heter ju farligkorv!!!

Jaha, då sprack den middagsplanen. Ja, jag kan ju inte fråga och sen göra det iallafall. Skulle isåfall inte frågat...

Men men, alltid lätt att vara efterklok! Vanessa har somnat i soffan, undrar om hon oxå håller på att bli sjuk?

Ja det visar sig väl rätt snart isåfall.









5-års kontroll.

Vilgot var på 5-årskontroll idag, det gick bra men han gömde sig under bordet då hon gick för att hämta sprutan...



Efteråt fick han välja en liten sak som brukligt, han valde en självlysande plastspindel. Som han sen 7 minuter senare tappade... så vi gick till leksaksaffären och handlade en förpackning med en massa självlysande stjärnor och månar och planeter. Så jag hade en ganska så nöjd 5-åring med mig hem iallafall.

Har bokat en tid för hans adhd-utredning, fick en tid i början på mars, det vore ju grymt bra om allt sånt är klart innan han börjar skolan i höst. Inte minst för hans egen skull!

Nu har han åkt iväg med pappa, kommer hem igen på onsdag. Så det blir en ganska lugn kväll gissar jag.






Bilder från NU







30 dagar...

Har sett den på andra bloggar, tänkte sno den jag med. Så varje dag ska jag skriva om de ämnen som står, i turordning, dag för dag.

Börjar imorrn tänkte jag, med dag 1. OM MIG

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick





Måndag

Vilder har feber, igen. Typiskt! Det betyder att han blir hemma idag, och imorrn. Vilgot är oxå hemma idag för han ska till bvc på 5-årskontroll. Hade fått en kallelse i december men öppnade brevet lite för sent... så det var bara att ringa och boka om tiden. Och det blev, IDAG.

Ikväll först åker Vilgot iväg med pappa iallafall, blev lite ändring i planeringen. Otippat? ;)

Men å andra sidan så får vi skjuts till och från BVC idag, inte helt fel, måste handla en massa oxå, slipper jag släpa allt på bussen.

Jag mår ganska bra idag, iallafall nu i skrivande stund, och det är ju stunderna som räknas, och det är väldigt viktigt att leva HÄR OCH NU.

Grabbarna spelar nintendo ds här i soffan i köket, jag dricker kaffe och burn samtidigt som jag steker ägg till Vilgot.

Senare idag ska det bakas hade jag tänkt, fick en massa saffran av mamma, så det blir lussekatter i mängder!!






Hej hopp jag lever!

Ja allting är relativt, och man måste försöka tänka positivt: Jag lever. Jag överlevde denna nattsvarta djupdykning under isen. Tack vare lite avlastning som jag faktiskt fick just då jag behövde den som mest.

Annars hade jag nog legat på sjukhus igen, inte att leka med då man bränner ut sig och craschar in i väggen, då är det bara spillror kvar från mitt forna jag och att återhämta sig är en ganska lång väg. ´

Har ju känt signalerna ett tag nu åt vilket håll det var på väg, har riktigt bra självinsikt nuförtiden, känner snabbt igen då det är dags att varva ner/få lite avlastning. Men vissa saker är ju MÅSTEN och blir det för mycket så blir det bara kaos och oreda i skallen.

Städat har inte blivit mycket av, men det är ínte direkt prio 1 på mina listor. Var mysigt att få hem barnen igen efter en ganska tyst och händelselös helg. Nu sover de små och jag ska strax försöka mig på att sova jag med.





God morgon

Sovit massor denna helg, varit galet trött men inte så konstigt kanske. Blev bjuden på middag igår igen av Lotta, min granne, hon har verkligen pysslat om mig denna helg så att jag fått i mig mat åtminstone. Min sjukgymnast var lite orolig/bekymrad över mig sen mitt senaste besök där, och jag å Lotta går ju till samma sjukgymnast.

Iallafall, inatt hade jag mardrömmar igen, men de rann av mig ganska snabbt då jag väl vaknade, skönt!! Det är vidrigt då känslan från drömmen biter sig fast och stannar kvar, men nattens mardrömmar känns redan väldigt avlägsna, och jag är lättad över att det bara var just en DRÖM.

Jag har bestämt mig för att avboka allt som är inbokat kommande veckan, behöver ta det lugnt känner jag, så det är nu bara sjukgymnastiken och terapin som står kvar i almanackan.

Vilgot ska vara med pappa dessutom fram till onsdag, så det lär vara en aning lugnare på hemmafronten då, eftersom Vilder och Vilgot är inne i nån slags trotsperiod då det bråkas och provoceras och gapas och svärs alldeldes för mycket.

Idag ska jag försöka städa lite, massor att göra på städfronten, vart faan ska man börja?? Tror det blir i denna ordning:

1: plocka upp alla kläder från golvet
2: sortera och vika alla kläder
3: byta sängkläder
4: låna nyckeln till grovsoporna
5: släpa ut alla julsaker till förrådet
6: slänga alla säckar med grovsopor som nu står lite överallt och bara tar plats
7: dammsuga
8: skura
9: tvätta fönster

Jag är glad om jag lyckas greja nr 1 och 2 iallafall!








Födelsedagen kom av sig lite...

Har gjort en liten resa... kan man säga. Långt under isen, ja jag blev lite som ett skeppsbrott, nu har jag flytit i land men är lite tom på energi.




Det började redan i torsdagskväll, kände mig så utmattad att jag inte orkade göra så mycket mer än att bara gråta. Sen igår, på min födelsedag å allt, så blev det TILT tillslut.


Var på jobbet nån timme innan jag skulle till sjukgymnasten, så jäkla skönt att komma hemifrån, på sista tiden har Vilder och Vilgot varit som galna, de gapar, skriker, bråkar och provocerar in i det sista. Om precis allt och inget. 

Sen hade jag en del jobbiga och energikrävande samtal på telefonen under förmiddagen.
Då jag var hos sjukgymnasten så brast det bara och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Fick en massa nålar och massage, tog en stund innan jag ens kunde slappna av, ska dit igen på tisdag.


Blev firad av mina kids på morgonen med sång och fick världens bästa present av Vanessa.


Nu är hon hos mormor och pojkarna med sin pappa. Jisses vad jag har sovit.. och sovit.

Min granne bjöd mig på middag igår, annars hade jag förmodligen inte ätit nått alls. Har haft lite problem med det på sista tiden, brukar bli så efter en period med för mycket stress omkring, har tappat ca 6 kg på 1 1/2 vecka.




Sen har sömnen varit grymt jobbig,
haft så svårt för att somna, och sen har jag haft mardrömmar så gott som varenda natt och har känt mig hyperkänslig för ljud, bara av ett sms så har jag hoppat till och hjärtat har slagit dubbelt typ. Jag har även haft jobbiga flashbacks. Sen har jag ju dessutom varit sjuk och käkat antibiotika, så det blev nog lite för mycket med allt bara.



Inatt var första natten på grymt länge som jag sovit gott och haft härliga drömmar!!!





Nu ska jag försöka se till att jag får mer avlastning framöver, annars kommer jag glida ner under isen snart igen. Ställde även in födelsedagsfikat med närmsta familjen som jag skulle haft imorrn, ska bara vila och vila nu så att jag orkar med veckan som kommer, har nått inbokat varenda dag nästa vecka såg jag i kalendern. Så då blir det inte så mycket vila direkt. Ska se om jag kan boka om nån av tiderna, känns som att det behövs.





High Life denna morgon

Den började bra, tills ungarna ville spela wii innan skolan, och jag sa NEJ. Vilder sket fullständigt i vad jag sa så jag stängde av och låste in skiten i ett skåp.



Herre jävlar vad sur han blev, han skriker och gormar och säger en massa fula saker. Men det kan han göra, så kommer han märka att det inte funkar efter ett tag, och på sikt så låter han nog trevligare skulle jag gissa. Ja om han vill spela då såklart..





God morgon!

Igår blev det svårt att somna. Tog en imovane.... låg still i sängen och blundade, i över en timme, kroppen var trött men hjärnan hur pigg somhelst. Så jag tog en till.. och sen efter nån dryg halvtimme lyckades jag somna....


Hatar när hjärnan går på högvarv, men det blir alltid så då jag stressat för mycket och om det har varit mycket runtomkring att stå i, har tusen saker i skallen som ska sorteras idag, viktiga saker måste jag skriva upp, oviktiga saker ska jag försöka lägga åt sidan.



Nu sitter jag med en nyvaken Vilder och spelar Svarte Petter och äter frukost.

 





Imorrn delar jag med mig..

..av mitt recept på tunnbröd, såååå gott och super-enkelt och fort går det oxå, kan det bli bättre?




Ungar.. vad får de allt ifrån???

-Mamma, när du dör, då kan vi låtsas att vi har sålt dig på Blocket!! utbrast Vilder häromdan som om han fått en smart idé.

-Men fy vad hemsk du är!! svarar jag lite chockad av kommentaren.

-Men mamma, det är ju låååångt kvar tills du dör. Pappa dör före för han är ju gamlast, typ 50 eller nått. Å sen så låtsas vi ju bara att vi har sålt dig på Blocket, det är ju lite roligt, inte på riktigt.

Ja vad säger man?

Ungar är lite knasiga ibland! Minst sagt!





yr å ont i skallen..

Gissar att det är pga antibiotikan som jag mår som jag gör. Har legat på soffan och allt har typ snurrat å jag har mått illa som faan. Tack snälla Lotta som ringde efter mat till mina barn och låter dem äta där!! Nu har jag iallafall satt mig upp och huvudvärken är inte längre lika intensiv. Skönt!

Pisstråkigt att bara vara hemma,
hoppas att jag mår bättre imorrn så att jag kan jobba en stund, sen måste jag lämna papper och en massa annat. Sen blir helgen full utav städning, börjar synas att man inte varit på topp sista tiden...

På söndag kommer familjen och firar mig, min "fest" som jag skulle ha på fredag har jag skjutit upp, vill vara på TOPP då jag festar loss!!

Känner att det ska bli grymt skönt att få vara lite barnledig i helgen, var ett tag sen sist och det känns, i precis hela kroppen och i öronen och tålamodet börjar tryta.

Funderar lite på att låsa in barnens wii och nintendo ds på obestämd tid, sånt jäkla tjaffsande och bråkande om det heeeeela tiden!! Man kan ju bli galen för mindre lixom!






Onsdag

Igår tisdag, var en ganska jobbig dag, kände av stressen med råge och la mig väldigt tidigt, känner att det är dags att varva ner lite, har även ställt in min födelsedagsfest på fredag, flyttar fram den istället, ska ha en lugn helg med vila tänkte jag. Känner ju mig själv ganska väl vid det här laget, vill inte bränna ut mig helt.

Var i centrum med Vilder igår, var tvungen att hämta papper så vi tog en fika då vi ändå var där. Började bli yr å kände mig jätteskum efter en kort stund i centrum, så vi tog en taxi hem, sen vilade jag på soffan och supersöta Vanessa hämtade Vilgot på dagis åt mig.



Idag mår jag lite bättre, men ska försöka ta det så lugnt det bara går. Är iallafall ensam idag på dan, alla barn ska iväg till skola och dagis. SKÖNT!


Vanessa å Vilder innan skolan.




Ungar är roliga

Igår så viskade Vanessa något i Vilders öra, och antagligen så tyckte han att hon viskade lite väl högt för han sa;

"-Ajje, du kanske spräckte mina trumpinnar!!!!"







God morgon!

Sovit heeeela natten, och mår *peppar peppar* mycket bättre än igår!! :-D

Yes!!

Vilder har däremot varit liiite krasslig så han får bli hemma idag med. Men Vanessa ska till plugget å Vilgot till dagis.

Så det blir nog en ganska lugn dag idag endå.

Har bakat tunnbröd nu på morgonen, lovade Vanessa det igårkväll.



Sen gjorde jag färskpressad juice till henne med apelsin, morot och kiwi, så vitaminer har hon fått i sig i mängder nu!









Mina underbara barn!

Jisses så gulliga de var i morse då jag mådde som sämst.

-Mamma, jag hämtar laddaren, din mobil har snart slut på batteriet! säger Vilgot och springer runt och letar efter laddaren.

Vilder kommer upp med en kiwi och sked till mig då jag ligger i badet och Vanessa kommer upp med en massa vatten att dricka, värktabletter som hon sms:at grannen för att ordna till mig, samt vattenkokaren i flera omgångar med hett vatten eftersom jag fryser så och varmvattnet i kranen började bli kallt.

Jag kände mig helt väck och hade galet ont, sen började tröttheten och värktabletterna få effekt.. och jag somnade på en brits där då jag väl kom till vårdcentralen, och sov som en gris tills doktorn kom å väckte mig.

Ska nu äta 3 tabletter om dagen i 5 dagar, känner mig fortfarande risig och öm i kroppen, revbenen är ömma och jag vågar inte hoppas ännu att antibiotikan jag fick har börjat verka. Men jag hoppas att jag är helt symtomfri imorrn då jag vaknar.

Stekte pannkakor till middag, Vilgot somnade strax innan, inte så konstigt med tanke på att han varit uppe sen kl 3 med mig.

Nu ligger jag i min säng och kollar på Dr Phil, jävla idioter det finns till människor, blir så arg!

"Den dysfunktionella familjen med Alexandra, Erin och Marty är tillbaka. Sist var Alexandra gravid i sjunde månaden men fortsatte festa och ta droger. Nu har det blivit dags för förlossningen vilket ytterligare har ökat spänningarna mellan Alexandra och hennes mamma Erin"



Vanessa och Vilder spelar wii och ska strax komma upp å lägga sig här de med, å sen ska vi kolla på Top Model... sen SOVA! Ostört hela natten hoppas jag!









Bläää!

Sovit nån timme på soffan, mår illa av trötthet och har ont i magen... känner mig helt slutkörd, typ som om jag blivit påkörd av ett tåg eller nått. Barnen har fått äta en massa glass efter lunchen, allt för att de ska vara nöjda och för att jag ska få så mycket lugn å ro som möjligt.

Vilgot är feberfri nu så imorrn ska de alla iväg till skola och dagis... och jag ska SOVA. Massor hoppas jag!

Men får väl se hur det blir med den saken...

De enda gånger som jag verkligen känner mig ENSAM med 3 barn, det är när jag blir sådär jättesjuk, för då känns det lixom sju resor värre, jag känner mig som minst i hela världen och ensammast på jorden typ. Och ett jäkla pyssel att få ihop allt eller åtminstone få det att funka och hålla sig någorlunda ovan ytan, barnen måste ju ha sitt lixom. Inte direkt så att man kan VILA som man borde.

Men jag är en överlevare, och så har jag snälla och goa vänner som ställer upp för det mesta då det krisar!







Mardrömsnatt!

Vaknade igen runt 3-tiden inatt och mådde riktigt riktigt apa, tog en insomningstablett men kunde inte somna, hade frossa och så jävla ont i kroppen, satte mig i ett hett bad och frös endå... kändes typ som om jag skulle dö.



Tack supergulliga Lotta för att du körde mig till vårdcentralen, där fick jag lägga mig direkt i ett rum medans jag väntade på min tur, var alldeles svimfärdig.


Fick antibiotika utskrivet och mår nu lite bättre, men helvete vad trött jag är!! Ungarna är hemma idag allihopa, så sova kan jag inte ännu. Har nyss lagat lunch till dem, nu ska de få spela lite å jag ska försöka vila en stund på soffan under tiden.



Lotta hade ett öga på kidsen då jag var borta, tusen tack, hade även turen att bli hämtad sen oxå så jag slapp ta taxi.

 





Hmm, vaknade strax efter 11

Hade sjukt svårt för att somna om, så jag gick upp tillslut, vågade inte dammsuga för att inte väcka barnen, men jag flyttade några skåp och tavlor. Nu ligger jag i sängen igen och väntar på John Blund, oxascanden och stilnoct hjälpte föga för nattens sömn kan jag lugnt påstå... Men nu ska jag blunda tills jag somnar, om det så ska ta hela natten!


'




Barnen sjuka

Vilgot har feber fortfarande och Vanessa är snorig å hängig, så det blir till att stanna hemma imorrn. Men men, så är det att ha barn. Min tid hos sjukgymnasten imorrn får jag avboka helt enkelt.

Sen har jag åkt på urinvägsinfektion misstänker jag, sprungit på toa hela dan typ... så jag har druckit hur mycket vatten somhelst med massor av citron i, surt som faan! Men det har gett effekt, börjar kännas en aning bättre nu faktiskt.

Ringde läkaren tidigare idag och fick en tid kl 16.00 i täby, men fick såklart avboka den då jag inte kunde ordna med varken skjuts eller barnvakt. Så det blir till att gå till vårdcentralen här hemma i centrum imorrn istället med kidsen. Ja alla utom Vilder är ju sjuka här.

Men i övrigt är det rätt ok, dammsugaren är lagad så imorrn ska det städas!!! Kidsen spelar wii för fullt och snart ska jag steka pannkakor till middag.











God Morgon!

Fick sovmorgon, sov till 9.30, så skönt! Vilgot har feber fortfarande stackarn och nu har jag nyss gjort smothies här till oss alla, med hallon och mango, smaskigt!!

Jag känner förresten en tjej som heter Emma, hon väntar sitt första barn nu i mars, en liten pojke, och hon är nog den gladaste och mest positiva människa jag vet, hon är så underbart och härligt sprudlande lycklig hela tiden så det smittar av sig! Tack Emma, för det går inte att låta bli att suga åt sig lite av den sprudlande positiviteten du sprider omkring dig!

Jag är helt säker på att du kommer att bli en helt underbar mamma till din lilla son!!



Hon har börjat blogga nu, ska bli skoj att följa hennes liv där. :-)

Nu ska jag börja röja hemma, ser ut som nån släppt en bomb här typ, men idag känner jag mig piggare än igår, så nånting ska väl bli gjort åtminstone.







Nu är de hemma mina underbara små!

Vilgot fick en alvedon, nu verkar han lite piggare och spelar My sims på wii. Han vägrar ta en tablett som smälter i munnen, flytande alvedon går inte heller, så suppar är det enda som funkar även om det såklart inte är sååå poppis, men vi har iallafall kommit på ett "magiskt" ord man ska säga precis innan så gör det mindre ont;              -TJILLEVIPPEN!!!  Och det funkar faktiskt. :-)

Vilder somnade på vägen hem så han ligger bredvid mig i soffan och sussar sött.

Vanessa följde med M för att handla lite gott till kvällen, jag är riktigt seg idag men ska bli mysigt att bara dega i soffan och slappa med alla mina underbara små runtomkring.

Det är KÄRLEK det!

Min stora lilla familj, jag å mina kids. Det finaste som finns!





Vilgot är sjuk..

Snart får jag hem pojkarna, Vilgot har fått feber stackarn, och Vanessa hostar och börjar bli ordentligt förkyld, gissar att det blir en måndag med sjuka barn hemma. Men ska inte ta ut nått i förskott, imorrn är det ju söndag och de kanske hinner krya på sig innan måndag.

Hoppas det, för jag ska till sjukgymnasten på måndag och det vill jag gärna inte missa! I fredags fick jag akupunktur där, grymt skönt! Sen har jag varit ganska mycket på jobbet på sista tiden, gillar det och trivs där, vi är dessutom nu typ 3-4 st som har ADHD så ni kan ju tänka er duracell-tempot! ;p

Men samtidigt så vet jag att jag inte ska ta ut mig för mycket, men fan, viljan är starkare än förnuftet ibland!

Är ju heltidsjuksskriven i botten men arbetstränar för min egen skull i den mån jag orkar typ. Det går upp och det går ner, men med bra människor omkring mig mår jag bättre och bättre, får ta en dag i taget helt enkelt!

Min läkare är toppen, och jag känner mig uppskattad av mina nära och kära, har en underbar familj och underbara vänner. Känner mig lyckligt lottad och har verkligen kämpat mig upp från en kolsvart avgrund, så jag är starkare än jag tror och det som inte dödar gör en starkare.

Jag är snäll som faan, men trampar du mig på tårna så har du satt en snöboll i rullning, det kan jag lova!










En mycket lat dag idag

Idag har jag inte fått mycket gjort, legat på soffan i köket hela dagen och vilat, Vanessa bakar kakor och jag sitter och surfar runt lite och njuter av att huvudvärken sakta men säkert lämnar mig.

Ska försöka få i mig lite kaffe nu, så att jag förhoppningsvis piggnar till lite.
Får hem pojkarna runt 6 och ska då till centrum å handla lite lördags-gott till oss alla. Ikväll blir det mys i soffan framför tv:n gissar jag för hela familjen. ♥ Saknar mina småkillar även fast det har varit skönt att vila öronen lite. ;)





Lördag, nu har jag vaknat, igen.

Började må illa efter 3 koppar kaffe, och vinet till middagen igår bidrog med en huvudvärk som var riktigt vidrig, så jag tog en iskall dusch och sen en kokhet över skallen, (brukar vara effektivt mot huvudvärk då den är som mest outhärdig, att chocka kroppen/hjärnan så den kommer på lite andra tankar) sen kröp jag ner under täcket igen med lite värktabletter innanför västen och sov tills nyss.


Det behövdes. Var sjukt länge sen jag drack rött vin, glömde helt bort det där med "varannan vatten".

Idag ska jag förhgoppningsvis hämta några grejer jag köpt på Tradera, sen blir det till att städa järnet ikväll, nu på dan pallar jag inte, vågar inte sätta på nått som låter just nu eller röra mig för snabbt, avvaktar tills huvudvärken är helt borta.

Sen e dammsugaren endå trasig, den pallade inte trycket med alla granbarr som låg som en stor myrstack under trappen.

Så nu är det mindre granbarr där, men lite mer granbarr på andra ställen här i huset... Alltid är det nått, men som Karlsson på taket skulle sagt; -De e en vääärldslig sak!







God morgon

Det blev lördag lite väl fort idag... vaknade första gången kl 5. Sen igen strax efter 6 å då gick jag upp och nu sitter jag i ett mycket tyst kök och dricker kaffe.

Slänger in 2 bilder på en färdig-stylad Vanessa innan hon gick till klassfesten;




Min stora lilla tjej!





God morgon lördag eller god natt fredag!

Har njutit av underbart god mat hos Lotta, och sen med en underbart glad och lycklig tjej som varit på klassfest.

Skvallrat och tyckt å tänkt om allt och inget, populärast för tillfället är att diskutera/prata om den enormt egoistiska och misslyckade mamman, alias KOMMANDORAN... jisses det är ju så man nästan smäller av.... av skratt!

Ja du vet vem du är... å ändå kan du inte låta bli att läsa min blogg...

Moahahhahha!!!

GET A LIFE BITCH!









God kväll underbara fredag!

Barnen är borta, pojkarna med sin pappa och Vanessa på klassdisco. Själv ska jag iväg på middag hos Lotta, min granne. Sååå himla lyxigt för hennes mat är underbart god!





Imorgon är det FREDAG!

Längtar tills imorrn.... ska till sjukgymnasten och sen blir jag bjuden på middag. Pojkarna ska vara hos sin pappa och Vanessa ska på klassfest. 

Alltså lite EGEN tid för lilla mig. :-)


Gjorde hallonsmothies till kidsen efter middagen, det var poppis. Nu ska vi lägga oss alla i min säng strax å kolla på film. *mys*

Satsar på att vara utvilad och *fit for fight* imorrn!








Hej hopp!

Idag har jag fått massor gjort, jobbat, handlat och varit hos min läkare. Han är rikitgt bra, är så glad att ha en läkare som är insatt i hela situationen och väldigt proffisionell i sitt yrke, till skillnad från kärringen jag hade först som testade hela fass på mig utan att ge mig någon utredning som jag fick tjata mig till... och såklart visade det sig att jag har ADHD och posttraumatisk stress pga det som hänt sista 4 åren, vilket jag själv hade räknat ut genom att googla.

Hon var hur snurrig somhelst och sa bara "-Du är så liten och söt, och det är klart att det är jobbigt att vara ensam med 3 barn och sen med alla karlar som dras till dig." och sen hade hon noll koll då jag var där på återbesök en gång för att jag hade bytt medicin och då måste man följa upp efter en viss tid...

-Jaha, å vad har du på hjärtat då?
frågar hon då jag dyker upp på återbesökstiden och får påminna henne om att hon kallat mig för att kolla hur medicineringen funkade och sen för att kolla blodtryck och puls och vikt.

Blir glad för era kommentarer, de värmer! Jag är inte världens bästa, men jag försöker göra mitt bästa och är snäll mot alla som förtjänar det. Om man däremot jävlas med mig eller är elak, ja då kommer de vassa klorna fram och hornen i pannan växer ut. Men det ska vara mycket till innan det sker.

Appropå detta, så vill jag tala om för "Kommandoran" att i Sverige, har vi något som kallas för YTTRANDEFRIHET. 


I Sverige är åsiktsfriheten grundlagsskyddad enligt Regeringsformen där man skriver att "Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad...

yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor", samt genom Sveriges upphöjande till lag av den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna där det framgår att "Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser.


Så, lite information. Och som jag tidigare sagt, gillar man inte det jag skriver, skit i å läs det.

Sen så är jag inte elak eller lögnaktig överhuvudtaget, utan enbart ärlig. Jag KAN inte ljuga helt enkelt.

Och för det andra, så blir jag INTE glad när en person som hon "den där näbbgäddan" kläcker ur sig till min vän;
-Du lämnar väl inte barnen ENSAMMA med den där Yoanna??? och påstår att hon bara är orolig för sina barn!!

Eh what?? Jo jag är ju kannibal och barnmisshandlare, en riktigt HEMSK och FARLIG person som har ensam vårdnad om 3 barn.

Och sen så måste ju pappan till hennes barn ha EXTREMT dåligt omdöme dessutom eftersom han umgås med en sån som MIG och sen stör det väl henne GRYMT mycket att ungarna gillar mig så skarpt att de sagt att de önskar att JAG var deras mamma istället för henne.

Avundsjuk kanske? ja det är nog där skon klämmer!








I FN:s universella deklaration om de mänskliga rättigheterna behandlas yttrandefriheten i artikel 19, som lyder:

Artikel 19:

Envar har rätt till;

åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.







God morgon!

Idag fick barnen frukost på sängen. Färskpressad apelsinjuice, rostad macka med avocado för Vanessa. Vilder fick oboy och rostad macka med leverpastej. :-)

Nu måste jag slänga mig i duschen, sen se till att alla kommer iväg dit de ska i tid, å jag med, idag blir det jobb, läkarbesök, jobb igen och sen så är det en BRA dag idag, för BARNBIDRAGET har kommit.

Tänkte betalat lite räkningar nu på morgonen men har uppenbarligen lagt min nordeadosa på ett mycket bra ställe, alldeles för bra faktiskt. För jag hittar den inte. Typiskt!





Vilgot myskillen

Idag fick han vara ledig från dagis, och kors i taket han har varit extremt kramig och go mot mig idag, han som har varit så "anti" -mamma och extremt pappig ett tag. Han har kramat mig massor å sagt;

-Åh mamma, du är så mjuk och go!!!

Då smälter mitt hjärta! ♥


Nu har vi lill-lördag här och kollar på tv, Vilder sover som en gris på kökssoffan... ska lyfta upp honom till sängen strax, och sen ska jag själv lägga mig tidigt hade jag tänkt.





Stress stress stress typ

Fått en del gjort idag, men känner av duracelltempot och ska nog varva ner lite... ja så mycket det går då för att vara jag. Ska till läkaren imorrn, sen jobba, sen sjukgymnasten på fredag. Hoppas på en mycket lugn helg med massor av sömn. Denna vecka har gått fort känner jag, och det är massor kvar att göra här hemma.

Lunchade med Mark idag, alltid lika trevligt. Vanessa fixar middag idag, hemgjord pizza, Vilder slocknade på soffan i köket redan strax efter 4...

Appropå näbbgäddan, ja den där "lilla my" som lägger näsan i blöt överallt och är världens mest egotrippade morsa, ja vi skulle även kunna likna henne vid Kommandoran, den där kärringen i Emil som bara tänkte på sig själv ni vet.



Fattar inte hur man kan skita fullständigt i sina egna ungar för en ny karl å genast skaffa en ny unge?

Och sen 2 år senare "ångra sig" och vilja ha dem tillbaka MOT deras viljor och göra precis allt för att smutskasta deras pappa som verkligen funnits där ALLTID.

Istället för ett TACK, fick han skitsnack och lögner... och helt sjuka sådana. Trots att han gjort allt som stått i hans makt för att de ska VILJA vara hos sin mamma då hon behagade träffa sina barn igen, trots att barnen INTE velat.

Vilket jag förstår till 100% att de inte vill. Vem fan tror hon att hon är? Nån jävla primadonna som kan styra å ställa utefter sina egna behov. Fan tänk på barnen! Vill de inte så vill de inte! Svårt att fatta det eller?

Respekt lilla damen, vet du vad det är? Kanske dags att börja respektera dina barn åtminstone och sluta sätta dig själv främst hela tiden?

Vem fan vill ha en sån människa till morsa?

Kommadoran så det stänker om det! Men hon ska nog akta sig för varggropen! ;p









God Morgon

Var galet trött i morse trots att jag la mig tidigt. Surt! Men nu börjar jag sakta men säkert piggna till, Vilder är hemma från skolan idag, han hade lite ont i magen igår, men misstänker att det är för att de skulle åka skridskor i skolan idag, vilket han inte kan...



Skridskor har han, men de är oanvända. Han vill nog inte inviga dem inför hela klassen antar jag.

Idag MÅSTE jag städa... plocka undan allt jävla barr... har inte rört nått under trappen så jag misstänker starkt att varendaste litet barr finns kvar.

Sen måste jag iväg å handla... kylen ekar tom här typ.

Så dags att sätta fart nu kanske??







Hektiskt dag!

Drog till jobbet kl 8 efter att jag lämnat alla barn, sen var jag hos sjukgymnasten för första gången i år, och det kändes vill jag lova! Men nu blir det 2 ggr i veckan som innan jul, perfekt, känner mig som en ny människa varje gång jag går därifrån.

Sen stannade jag på jobbet till 4 idag, sen hämtade jag barn och sen hem.... och ikväll orkade jag bara inte laga nån mat så vi beställde hämtmat tillsammans med grannen till barnens stora förtjusning.

Och disken slapp jag oxå! Helt jävla underbart!!

Nu är det dags för mig att krypa under täcket, känner mig mörbultad och öm i kroppen efter idag.
Imorgon är en annan dag!







God morgon god middag god kväll och god natt

Igår satt vi klistrade allihopa framför tv:n för att titta på det efterlängtade SOLSIDAN.

Sen blev det sängen.

Nu kommer lite "stölder" här... kunde ju inte låta bli att kopiera dem då jag läste dem, en del har ni nog hört förrut, men de är ju sååå klockrena så de tål att upprepas lite.

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 3 år sedan så är de värda kring 4 600 kronor i dag.
Om man istället köpte Telecom för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 kronor.
Om man för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt, och idag går och pantar flaskorna så får man 6 741 kronor.
Det är därför grabbarna på parkbänken kallas för A-laget


 
Har man ingen mössa så blir man förkyld.
Är man förkyld så blir man troligen hes.
Är man hes så måste man viska.
Den som viskar han ljuger.
Ljuger man så åker man i fängelse.
...
Åker man i fängelse börjar man troligen knarka.
Knarkar man så dör man!
SÅ GLÖM FÖR HELVETE INTE MÖSSAN!!!


Hur skulle du förklara den gamla historien om "Blommor och bin" för dagens barn? Jo, förstår du. Ni möter varandra över Internet och är överens om att träffas på ett internetcafé. Om det finns en bra anslutning, så tar han sitt USB-minne och sätter in det i din USB-port. När överföringen är klar upptäcker du att du h...ar glömt brandväggen. Nio månader senare får ni ett litet virus.


Girls are like phones we love to be
held but if you press the wrong button
you'll get disconnected.


Life is like a box of chocolates...
bite into each one until you find
a nut you like!


If he was stupid enough to walk away
be smart enough to let him go.





Mitt kök börjar ta form




den söta gamla köksvågen och vägglampan med ängeln på fyndade jag på loppis igår.

Köpte även 2 gamla sockerkaksformar.





God morgon!

Sovit som en stock inatt, kidsen gav mig sovmorgon, jag sov till halv 12. Nu har jag bakat frukostbröd och vi sitter allihopa i köket och äter en något sen frukost och ska spela spel om en stund. TP Disney.Mysiga söndag!!





God Morgon Lördag!

Sovit som en stock inatt, barnen med, sååå skönt! Har röjt å städat lite nu på morgonen å snart ska jag iväg till ett av mina favoritställen! ;p

Sen ska jag fortsätta röja å fixa, tänkte lägga allt krut på att röja idag, slänga grovsopor mm. Ja ídag ska allt jävla granbarr och kvistar bort iallafall!







God kväll

Äntligen fredag, Vilgot var ledig idag så han fick baka muffins.






God Morgon!

Tog emot lite att släcka ner helt och lägga sig igår, varför vet jag inte, ibland blir det lite panik inför att sova, vem vet om vad och vem man drömmer?

Men somnade iallafall, sovit gott och inga drömmar vad jag minns.

Nu ligger en trött Vilder i soffan i köket, jag bar ner honom för en stund sen, han är en riktig sömntuta och inte alls lätt att få liv i på mornarna.



Vilgot är en annan femma, vaknar oftast först av alla och har oftas duracelltempo från start.









Grymt osocial men effektiv

Idag har jag fått en del gjort, fast jag borde kanske lagt krutet på annat, som t ex slänga ut de bruna pinnarna under trappan som har en grön typ myrstack under sig, fast utan myror... Ja en jävla massa granbarr!!

Men det ska ut imorrn tänkte jag, och så måste jag göra saker i MIN ordning även om det kanske för någon annan helt saknar logik.

Ska lägga upp bilder imorrn, håller på att renoverar köket ganska ordentligt kan man säga... farsan skulle gråta om han såg mig "in action", för jag gör saker lixom på mitt sätt, ibland lite baklänges...

Så jag lägger inte ut bilder förrän det är klart tänkte jag. ;p

Förresten, så fick jag idag veta att jag nån gång under våren ska få en av mina högsta drömmar uppfylld, att klappa delfiner!!!! Min faster ringde, hon tar med mig till Kolmården där vi ska få träffa delfinerna på väldigt nära håll!



*längtar så in i helvete*





Nu ligger vi alla i min säng och kidsen kollar på film, Långben.

Imorrn ska de till skolan och jag ska till läkaren såg jag i almanackan, har visst ett återbesök på vårdcentralen.

Har slarvat lite med att skriva in saker i kalendern, måste gå igenom en hel hög med papper imorrn, har en massa tider inbokade på olika håll och i nuläget är inte läget alls under kontroll!

Just nu är det lixom lite multiball och jag vet att jag måste passa mig väldigt noga för TILT.








Lite kreativ idag

Vilder å Vanessa var hemma från skolan idag, Vanessa hade ju som bekant feber igår och Vilder var hostig i natt och sov dåligt så de fick stanna hemma båda 2.

De är friska nu, de har gjort chokladbollar och jag har målat 2 fula trä-grejer så de har blivit lite finare. En liten trähylla som jag hittade i soporna på jobbet och en ruggigt ful träplatta med pinnar och äggkoppar till.

Lite papper, servetter och färg...  lim och tålamod.
Å lite snören å annat.

Men inte klart än... som alltid.









Favorit i repris





Lill Lördag lite baklänges

Vilgot vaknade efter en stund, SKITSUR och skulle absolut INTE ha nån paj, för det har han minsann slutat tycka om.

Men efter nån timme så dög det med en bit paj endå... Nu har de borstat tänderna óch tagit på sig pyamas... blev lite senare än tänkt, men skitsamma, de får somna till en film ikväll i min säng.

Jag har fixat färdigt lite mer i köket, börjar bli riktigt nöjd! Jag mår mycket bättre nu än jag gjorde tidigare idag, ibland är det guld att se till att vara sysselsatt upp till tänderna typ.



skåpen borttagna och lite spackel


sen lite färg, koncentration, såg, vattenpass, jävlar anamma, och några hyllor senare...



Inte färdigt ännu men nu börjar det likna nått iallafall. Ja, likna nått som JAG vill att det ska vara.

Kan själv, är mitt motto!

Det du kan göra imorgon ska du helst göra idag om du inte gjorde det igår.



Buspojkarna i sina pyamas.







Jahapp

Vilgot däckade i soffan strax efter kl 4... Vanessa somnade i min säng, väckte henne och hon är alldeles varm, blank i ögonen och rosig om kinderna.. FEBER. Så det blir till att vara hemma imorrn för hennes del.

Jag håller på att fixa middag, ost och skinkpaj, Vilgots favoriträtt. Men gör den till lite senare, så att han hinner vakna och bli hungrig.  Gissar att det blir sent ikväll. För oss alla utom Vilder då som hållt sig vaken och börjar se en aning trött ut här....

Vilder har jag lovat pannkakor, för han äter inte paj.

Så jag har att göra.... som alltid. Busy woman. ;)





Ganska tuff dag idag

Åkte med M till Nacka idag för att handla på Lagerhause där jag hade presentkort...

men valet av köpcentrum slog helt fel, en massa jobbiga minnen från förr då vi levde under hot och hade skyddad id slog till som en svindel i hjärtat på mig. Det känns lite som att sakta kvävas inifrån, tankarna rusar och jag börjar frysa och alla ljud blir enorma. Syns inte alltid utanpå, men inuti så jobbar jag frenetiskt med att slå bort envisa förträngda minnen som återkommer och våldgästar min själ och mitt sinne.

Flashbacks är grymt jobbiga, tar enormt med energi och jag får arbeta riktigt hårt med att använda "redskapen" jag lärde mig på terapin... "Att stå ut när det är svårt" Då ska man alltså gå in i känslan man har, känna, utan att stanna kvar i den. Ja inte det lättaste alla gånger, riktigt riktigt svårt ibland.



Att lixom hålla näsan ovaför ytan då man samtidigt drunknar i allt.



Har funderat till och från på el-chocker då mina flashbacks varit som vidrigast, det sägs ju att det raderar en del minnen. Men frågan är ju VILKA minnen det raderar?? 

Har inte fått det föreslaget/erbjudet från läkaren, men funderat starkt på att be om att få det. Eller så får jag pilla lite längre i elkontakten nästa gång jag tapetserar och hålla tummarna eller nått? Nä, skämt åsido. Jag e ganska allvarlig nu. Inte ang el-kontakten, men det där med el-chocker... ska googla en massa om det å ta reda på mer.

Låter rätt galet/drastiskt, jag vet, men på sikt är det kanske mer galet att stå ut med känslorna av det jag upplevt som ständigt kommer tillbaka.

Skulle vara grymt skönt att slippa må så som jag gör ibland, bara för att jag upplevt vidriga och tråkiga saker som vägrar lämna mig ifred. Hatar de svarta hålen som drar ner mig emellanåt. Fuck them!!!


Vill ju bara radera allt jävla skit som ligger i ryggsäcken som tusen kg sten. Garanti tack??









God morgon Lill-Lördag!

Onsdag, alltså lill-lördag här hemma. Dvs chips/popcorn eller nått annat gott efter middagen till barnen.


Appropå chips så tänker jag tillbaka några år, typ 10, till en viss episod då Vanessa var bebis å satt i vagn. Det var en viss tv-reklam som gick flitigt då, för Estrella-chips;
-Party party!!!




Iallafall, så ÄLSKADE Vanessa den reklamen
och satt ofta och sjöng på den, överallt, hemma och ute då hon satt i vagnen, med tummarna uppåt sjöng hon glatt:

-PAAARTY PARTY!!

Supersött,
men inte liiika skoj den gången jag var på Systembolaget för att handla vin till hennes dagisfröknar och hon sjunger för glatta livet på repeat;

-PAAARTY PARTY MAMMA!!! och viftar med tummarna för fullt.



Då var det lite pinsamt kände jag, då alla tittade nyfiket på den något unga mamman som fyllde barnvagnen med vinflaskor..



Idag ska jag måla klart väggen tänkte jag, å sen måste jag såga en planka på mitten som sen ska sättas upp på väggen och agera hyllplan.

Sen har jag några kilo granbarr under trappen efter granriset jag släpade in innan jul. Det ser mycket naket och brunt ut nu måste jag säga. Och golvet är väldigt täckt med tusentals otäcka små gröna stickor.








God kväll

Så är denna dag avklarad, ruggigt skönt! Barnen har varit på dagis och skola, jag har jobbat och sen har vi bara slappat resten av dan.. eller slappat å slappat, jag har lagat middag, vikt tvätt, målat en vägg och dammsugit lite. Men nu är det bara några timmar kvar tills barnen sover... och jag med gissar jag, om det inte vänder och jag blir sådär onödigt pigg typ.





God morgon!

Nu är vi uppe här, före tuppen typ. Vanessa och Vilder har ätit frukost redan å ska nu få spela wii tills de ska till plugget. Vilgot äter frukost på dagis. Jag har fått i mig 2 knäckemackor me ost å gurka och kaffe, en bra start på dagen för min del hoppas jag!!

 Ska till jobbet idag, ska bli grymt skönt att komma hemifrån en stund och träffa lite vuxna människor, inte minst Anna, har saknat henne massa nu under ledigheten. Sen måste jag betala in några räkningar jag glömt.. fan så trist! Igår hittade vi massor med superfina kläder till Vilder inför skolstarten på Kappahl, handlade en stor påse till honom som jag snopet nog fick lämna tillbaka efter en kvart ca då jag insåg efter en titt på mitt konto att jag inte hade råd med det.

"-Men mamma, prova en ANNAN bankomat, det finns en DÄRBORTA oxå!" sa både Vilder och Vilgot.

Sötnötterna, som om det skulle finnas pengar på kortet bara man bytte bankomat, jo det vore nått det. Som jag själv sa då jag var liten till min mamma:

"-Det är ju bara att gå till det där hålet i väggen och hämta pengar."


Vilken dröm....!!!!



Jag skulle då inte gråta om det började regna pengar, finns massor jag skulle vilja köpa!!!

Med pengar kan man köpa det mesta, dock inte äkta kärlek, lycka och hälsa, men en god ekonomi ger givetvis en massa fördelar och underlättar helt klart hälsan och lyckan genom att man har "sitt på det torra" och slipper oroa sig för ekonomin och har råd att sköta hälsan så som sig bör.

Man kan väl säga som så att med en god ekonomi har man ett problem mindre iallafall.

Ja om man nu inte tillhör den snåla skaran, då gör det nog ont, de som inte uppskattar och förstår hur BRA de faktiskt har det utan de gapar ständigt efter mer och blir aldrig nöjda.

Ja då har man fastnat rejält i "statusfällan" och kan räkna med att inte bli lycklig.

Appropå ingenting, ÖNSKA är gratis, och snart fyller jag år... har dregglat över en viss jävligt dyr grej, men som sagt, ÖNSKA är GRATIS.

Men kolla... *dreggel* Den skulle vara GULD i mitt kök, både utseendemässigt och praktiskt.



Smakar det så kostar det, den går på runt 5300:-!!! :o





Fullt ös idag

Drog med kidsen på en busstur till Upplands Väsby, där fikade vi å handlade lite, skämde bort mina små, nya skor till pojkarna på rean,


 och lite annat smått å gott som klistermärken, pennor osv. Så nu är jag helt slut. Å barnen med hoppas jag, ikväll ska de i säng tidigt, imorrn är det skola och dagis som gäller.

Lite bilder från dagen...











Hahahaha dagens första skratt!

Vilgot och jag sitter vid frukostbordet och busar lite, han sätter sitt ansikte jättenära mitt och vill att jag skrämmer honom genom att "skrika" framför hans ansikte (lite som Shrek gör i filmen typ).



Han tjuter av skratt varje gång, men sen ser han plötsligt helchockad ut och utbrister med skräckblandad förtjusning över sin nya upptäckt;

"-MAMMA, DU HAR EN SNOPP I MUNNEN, JAG SÅG DEN!!!!!!!!!"







Hahahaha, att det kallas gomsegel, vet han nu.





God Morgon!

Ja som en del märkt, så funkar det inte att gå in på www.yoannas.com, alltså länken funkar, men den går inte till min blogg som den ska. Den har blivit typ kapad eller nått, webbhotellet hade/har fått lite strul, men jag hoppas att detta ska åtgärdas inom kort iallafall!!

Vaknade strax efter kl 3 ur en ganska jobbig mardröm, så jag väntade en aning för länge med att somna om, för somnar jag om direkt då brukar jag oftast trilla tillbaka till samma dröm igen. Men det slutade med att jag blev klarvaken istället, och trångt var det, en viss liten herre vid namn Vilgot sparkade av täcket stup i kvarten och beklagade sig i sömnen så att jag fick väldigt svårt för att hålla mig för skratt;

"-Fy faaaan, de e så jäääävla trångt här!!"

Nu sitter jag i köket och dricker kaffe och funderar lite över hur jag ska fortsätta mitt påbörjade projekt "köksrenovering".
 
Etta på listan: låna en kofot. Ena skåpet sitter som BERG nämligen!

Sen lite spackel, sen behövs det lite vit väggfärg, sen är det klart nästan. :-)

Igår var förresten en ganska hemsk och jobbig dag, jag mådde piss och var trött och grinig som fan och ungarna var som ett gäng pirayor typ.

Slutade med att vi alla gick upp och la oss i min säng strax innan kl 8 och somnade till Långben på dvd.


Idag hoppas jag på en bättre dag, men den kan omöjligt bli sämre än gårdagen. Ska till sjukgymnasten och sen måste jag handla lite, det ekar nästan i både kyl å frys hemma.

Först imorrn, TISDAG, börjar skolan. Så idag blir sista dagen på jullovet. Härligt! Ska bli ruggigt skönt att komma in i normala rutiner igen!!!

Idag ska jag väcka ungarna strax efter kl 6 så att det inte blir pissjobbigt imorrn då de MÅSTE gå upp så tidigt.







Trött

Energin jag hade då jag vaknade försvann efter bara nån timme, så jävla irriterande. Fick inte i mig nått mer än kaffe och Burn till frukost, försökte truga i mig en macka men icke, det lixom växer i munnen bara då jag försöker äta.

Min sjukgymnast ringde idag, har fått nya tider där, ska dit redan imorrn, behövs känner jag!

Fick några näringsdrycker av Lotta att testa, tusen tack!! Toppen då jag haft grymt svårt för att äta på sista tiden.

Kan man inte äta maten, så kan man leka med den... bilder från middagen från Mc Donalds vi fick igår..



Barnen har varit inne hela dan, så imorrn ska de ut. Har blivit lite för mycket wii och nintendospelande på sista tiden och de kivas om allt och inget.

GIVE ME A BREAK!!!!








God morgon!

Har varit riktigt kass på att blogga sista dagarna, men jag har inte känt mig på topp direkt. Nu sitter jag i ett mycket tyst hus, alla barn sover utom Vilgot som ligger skavfötters med mig i kökssoffan och spelar nintendo ds.

Så just nu njuter jag av "lugnet före stormen", och sen längtar jag tills imorrn då skola och dagis börjar igen så att vi kan komma in i normala rutiner igen, känner att det blivit lite kaos på tillvaron sista tiden här.

Igår städade jag bort julen, eller det var väl att ta i, men jag plockade ner och bort julgranen, städningen får bli idag eller nått.

Igår mådde jag inget vidare, men nu är jag grymt utvilad och känner mig rätt pigg och glad här i skrivande stund.

Idag hoppas jag på att jag kan hämta min traderavinst, tycker att jag gjort ett riktigt klipp, men det återstår att se då den är på plats, stod inga mått nämligen i annonsen.

Vad det är säger jag inte än... ;)




Irriterande smileys

Har märkt att det ofta hamnar en ;p smileys då jag skriver bokstaven P. Mycket irriterande och ska försöka åtgärda det under dagen.





God Morgon!

Haft mardrömmar om de jävla mössen, att de rymde å ställde till det på absolut värst tänkbara sätt typ.

Men vaknade sen och kollade att de faktiskt fortfarande var "fast" bakom "lås och bom" i den lilla lådan jag la dem i.

Svullnaden har gått ner, gör bara lite ont men det ger sig väl under dagen hoppas jag.



Snart kommer syrran, mamsen och syster med son hit å hälsar på. Måste ta mig i kragen å röja lite här nu...






Kista

Drog till Kista för lite shopping och byte utav julklappar som kommit i fel stl.

Gick förbi djuraffären där och fick idén att köpa nya möss, och en ny bur. Så det blev en stor fin bur, 2 små hon-möss och sen väl hemma då jag packar upp allt och gör i ordning buren, så lägger jag märke till att de jävlarna är för SMÅ för buren och kan smita genom spjälorna på flertalet ställen. PANIK!!!

Hade ju faktiskt frågat i butiken om buren passade för just dessa möss. Och jo det skulle den göra.

Fick tag på dem iallafall innan de smet ut och skulle lägga dem i en trälåda sålänge, och den ena jäveln hugger tag i min hand så att det går hål, det bara pulserade ut en massa blod. Gjorde svinigt ont och nu ca 2 timmar senare har jag en snygg liten svullnad som börjar skifta i lila...



(syns lite dåligt på bilden... )

Har pratat med både djuraffären och vårdguiden, går inte svullnaden och smärtan ner/bort under natten får jag ta mig till vårdcentralen imorrn, sen måste jag även till Kista och byta tillbaka buren, bad om att även få lämna tillbaka mössen, vill inte ha några som hugger på det viset! Och visst det skulle gå bra sa dem. Men lite pissigt att behöva ta sig till Kista imorrn, har som sagt varken bil eller körkort så nu måste jag ragga skjuts av nån.

Vilgots möss han fick då han fyllde år, Oliver och Teo, bits inte, det enda Teo gjort har varit att nafsa lite lätt i mitt finger EN gång, inte alls så att det gjorde ont eller gick hål.

Ja alltid ska det hända nått!






Ut i snövädret!



Vilder och jag ska dra iväg på lite shopping här strax med Mark & Co.








God Morgon!

Sovit riktigt bra heeeela natten utan att vakna en endaste gång! Nu lite mer kaffe sen bygga lego med Vilder, jag har börjat sortera deras smågrejer, jisses vad de har lego!!!

Brukar ibland handla åt dem på warehouse och grejerna är SMÅ så det gäller att veta vart man har dem, annars försvinner de snabbt då man dammsuger. Trist för det är ju inte direkt gratis med LEGO.

Så här sorterar jag för fullt nu, alla pyttegrejer i var sin ask. Vilders senaste favorit är detta lilla "huvud" eller vad man ska kalla det...






Lite lugnt och skönt

Har börjat komma ner i varv, fått i mig en kebab med bröd å en massa cola. Tröttheten håller sig på lite lagom avstånd nu och en mycket nöjd och glad Vilder bygger lego här med Kristian.

Har släpat ner lite kuddar och täcken för vi ska sova i vardagsrummet inatt. Vilders idé.

Det blir ju bara han å jag inatt, så klart att vi ska slagga i vardagsrummet! Jag ska kolla Criminal Minds kl 23 om jag är vaken då. Mitt absoluta favoritprogram, på delad 1:a-plats med Desperate housewives.

Det bästa med Vilder är att han är en riktig sömntuta på mornarna, han kan ligga och dra sig hur länge somhelst. Passar mig alldeles förträffligt utmärkt.

Vilgot kommer förmodligen tillbaka imorrnkväll, men sen ska de båda vara hos pappa över helgen. Ska bli skönt, jag behöver verkligen vila både öronen, rösten, kroppen och hjärnan.

Och bara ha migsjälv att rå om. För ingen annan gör ju det åt mig lixom. Själv är bäste dräng, eller va e de man säger?

Nu ska jag fönstershoppa lite på nätet, bästa terapin! ;p
















Trötter fortfarande

Sover jättekonstigt, vaknar efter 2-3 timmars sömn och känner mig klarvaken i skallen men ögonen svider av trötthet.

Jag kommer lixom aldrig till ro ordentligt. Har nog stressat för mycket de senaste veckorna eller nått.

Det som är jobbigt är att min aptit försvinner helt och det är näst intill omöjligt att äta då jag stressar som mest, allt står lixom ända upp i halsen som om jag nyligen ätit alldeles för mycket. Resultatet är 4 kg mindre på vågen den sista veckan.

Har en rastlös Vilder här hemma som har tråååkigt, vill ingenting typ bara gå hem till grannen och leka som inte är hemma. Och tyvärr kan jag inte trolla.




Försökt att vila lite

Så fort kidsen åkt iväg med pappa så satte jag allt på ljudlöst och la mig i sängen och försökte sova. Låg där en bra stund men somnade inte, så sjukt svårt att slappna av, men pulsen började gå i lite mer normal takt och flimret/stickningarna jag kände i bröstkorgen har avtagit nu. Ska leta fram mina gamla avslappningsskivor med lugn musik å sätta på, kanske funkar bättre att somna till det?

I morse läste jag ut hela min dagbok för Vanessa, hon skrattade gott åt mig som 13-åring, och jag med. Många gamla minnen kom tillbaka, de flesta ganska roliga sådana. Vilken liten skitunge jag kunde vara!!! ADHD:n lyser igenom på väldigt många ställen. Ombytlig som få, var 3:e sida består typ av kärleks och hatlistor, och den som satt på topp på kärlekslistan ena veckan hamnade överst på hatlistan veckan efter typ... å tvärt om. Hela 10 killar har legat 1:a på mina kärlekslistor och hälften av de som legat 1:a har även legat 1:a på min hatlista. Hahahaha!!!

Och dagboken skrev jag i flitigt från 1:a januari 1990 - 28:e april samma år! Jisses!!

Fotade några sidor ur min dagbok...



















En skol-match som minst sagt spårade ur...





Min spontana reaktion då vi blev av med våra gäster som var 2 tanter (bekanta till min mormor typ) som hade fått låna mitt rum då de var i Stockholm å hälsade på.

















God Morgon!

Lyckades efter en stund somna om igår, la mig i Vanessas gamla rum, sov riktigt skönt tills minstingen kom och kröp ner vid 6-tiden, då blidde det ännu mysigare några korta sekunder tills jag frågade om det var mysigt att ligga i en riktig prinsess-säng, men jag ändrade mig snabbt till KONUNGA SÄNG då han gegerad drog upp täcket över ansiktet av förnärmelse.

Sen låg vi kvar och busade en stund, ringde min ena telefon som säger BABIANARSLE och han dog av skratt varje gång HANS bild kom upp, råkar nämligen vara så att enda bilden jag har i den är på Vilgot, och den la jag in som bakgrund.

Men det uppskattades och vi skrattade tills tårarna rann. MYS!

Vanessa är vaken nu,
har lovat henne att forstätta läsa ur min dagbok jag skrev som 13-åring, vi började igår, skitkul tycker hon och lite kul för mig med, för mycket knas som jag gjorde som barn hade jag glömt.. ;)

Nu ska vi samtidigt spela wii med Vilgot här, många bollar i luften!

Men snart blir jag BARNFRI!!!




Ironiskt och fett irriterande!

Blev lite ändrade planer och jag blir helt barnledig först i morrnbitti.
Gick och la mig runt 8 med kidsen,
Vilgot hade somnat i bilen innan då han åkte med pappa en sväng.

Jag kände att sömn var det enda som jag pallade med just då och det enda jag verkligen hade behov av, och eftersom jag inte skulle vara ensam vuxen här över natten så passade jag även på att ta en propavan till min vanliga insomnings och en oxascand. Jag somnade, efter nån timme drygt. Och vaknade, 22.45! och kände mig pigg som en nötkärna. Galet, min hjärna spelar min kropp ett elakt spratt typ.

Ögonen känns lite tunga, jag dricker lite te och ska ge mig på ännu ett försök att sova strax. Imorrn kan jag iallafall sova hela dan om jag vill, sååå skönt!

Nu fortsätter jag jakten på den försvunna John Blund!






Tänkvärda ord

Läste nyss detta på fejjan och givetvis kopierade jag det för att sprida det vidare till mina läsare.

 
Du kommer till en tid i ditt liv när du inser;

Vem som betyder något
Vem som aldrig gjorde det

Vem som inte kommer att göra det
Vem som alltid kommer att göra det.

...s
å, oroa dig inte för människor i ditt förflutna
Det finns en anledning till att de inte finns med i din framtid.





Trötter

Börjar bli sådär trött nu som jag var förrut, äckeltrött i hela kroppen, men hjärnan är på högvarv och jag har skitsvårt för att slappna av och vila eller sova.. minsta ljud är som en jättetrigger och pulsen går på högvarv.


Känner igen signalerna och vet att jag måste ta en paus i det mesta för tillfället, pallar inte rasa in i en vägg igen och hamna på sjukhus för att min kropp är för utmattad för att ens kunna sova typ. Sist svimmade jag 2 ggr och drog på mig hjärnskakning dessutom.





Nej tack, och så gillar jag inte maten där heller, och sen så upplever jag de andra patienterna som potentiella triggers hela högen, plötsliga och oväntade ljud är inte riktigt min grej.
Det är ju egentligen ett vilohem jag behöver men såna kostar ju en del som sagt. Sjukhus är ju nästan gratis.





Ska bli lite barnledig nu från i kväll, behövs känner jag. Ska slappa så mycket det bara går.. och stänga av ljudet på allt, även peta ut batterierna i dörrklockan om så behövs!



 

 





Vilder

"-Mamma, när jag flyttar hemifrån, då tar jag med mig guldet!!"

kläcker han ut sig då vi sitter i köket och äter en mycket sen frukost.

-Eh, jaha? Vadå för guld? undrar jag ju såklart.

Han pekar på takkronan:







God morgon!


Fick sovmorgon till halv 12 av kidsen idag!!! Sen stod de alla 3 som strålande ljus i mitt sovrum och Vilgot sjöng.





Mysdag!

Har sovit och slappat mest hela dan, kidsen leker för fullt, bygger lego och spelar wii. Jag har vikt lite tvätt, stekt pannkakor och sen legat på soffan i köket och sovit i några omgångar. Riktigt härligt, ska greja lite sen senare ikväll, vi har vänt lite på dygnet här, ska byta i buren till mössen, dammsuga å sortera allt nytvättat.

Ser konstigt nog fram emot det! :-)




God morgon 2011!

Blev sent igår, men en väldigt lyckad och mysig kväll med många glada skratt och en massa gott att äta.



Glada skratt middagen igenom, barnen var verkligen såååå nöjda, det var en fröd att lyssna på deras klingande och smittande skratt.



Oxfilé med sparris, grillad annanas och potatisgratäng
och en massa småplock.


Sen "efterfest" hos mig sen med en massa godis, chips, bål till kidsen och annat.


alkoholfritt bubbel till oss alla på 12-slaget till kidsens förtjusning!


skorna är grymt snygga, men var liite svåra att gå med ute i snön

Kvällens outfit.

Men det var riktigt skönt att få ta av sig det sen och krypa ner under täcket med en t-shirt å pyamasbyxor.

Sen delade vi på en liiiten flaska skumpa.
Det räckte gott, skumpa är inte nam-nam direkt, utan mer för sakens skull.




Favoritjackan, kan det vara mer rosa??? ;p





Smaskig bål med färgglada isbitar, kidsen älskade den, å jag me! Hade lagt frysta citronskivor med socker, (jag skivade citronen tunt och doppade skivorna i socker innan jag la dem i en låda i frysen)
sen fanta lemon, passionsfrukt-läsk, flädersaft och lite blå karamellfärg och frysta hallon. Riktigt lyckat!

Sen fortsatte vi skåla och umgås en stund sen gick vårga gäster hem, vi kollade lite på Solsidan och tryckte i oss en massa chips, (vi som inte hade somnat, dvs Jag å vanessa) vi kom i säng strax efter 3 nån gång.

Vilgot däckade först, sen Vilder.









RSS 2.0