FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Orättvist!

Har sådär galet ont i skallen som man brukar få som straff, dagen efter en blöt utekväll.... och jag som bara druckit vatten och cola... e de tacken för att man sköter hälsan???  FY tusan så orättvist det känns!!!

Känns som om jag flitigt har blandat öl, vin och sprit och totalt glömt varannan vatten.

Men det är från nacken det kommer, den jävla skallevärken, å närmsta apotek som är öppet ligger 2 km bort.. å jag går inte en meter till ikväll. Så jag har försökt med det mesta, kullerbyttor och andra akrobatiska övningar för att få nacken att "klicka till" så att värken försvinner, men utan framgång änsålänge.

Tur att ingen ser mig!!! Hahaha, ser nog lite kul ut då jag står på huvudet i sängen och gör kullerbyttor osv...












Gått typ tusen mil...

Det tog en bra stund innan jag hittade Vings service-kontor. Väl där så fick jag kompensation för att deras chaufför släppte mig vid fel hotell, jag fick 25 Euro. Inte illa, så jag blev rätt nöjd.

Har promenerat i ca 4-5 timmar, backe upp och backe ner, ätit en supergod glass i solen och tittat på vågorna.

Nu skriker magen efter mat, middagsbuffén öppnar först om dryga 30 min...

Jag fotade en massa idag, lägger upp några bilder av alla 250 st jag tog. Mitt huvud oxh min nacke värker som fan, gissar att det kan bero på den långa promenaden med en ganska tung kamrea runt halsen och sen lite annat som man måste ha med sig, plus det jag handlade på vägen...

Hittade en butik med skitsnygga kaffemuggar i porslin som kostade 1 euro st, så då kunde jag inte låta bli att köpa några... men tänkte inte på att det skulle bli lite tungt att släpa på.

Imorrn ska jag stanna på hotellet hela dan hade jag tänkt, måste nog vila upp mig lite efter dagens motion. Inte min grej att röra på mig sååå mycket!
















Jag är en riktig tröttmössa!

Sovit som en gris... vaknade av mobil-larmet som ringde kl 9, vill ju inte missa frukosten som stänger kl 10.

Tog mig ner till resturangen, åt lite och sen gick jag tillbaka upp på rummet och somnade en stund igen.

Har inte vant mig riktigt ännu vid känslan att jag har semester, ensam, utan barn! Känns riktigt konstigt och stundtals svindlande läskigt.

Jag verkar vara enda svensken på hotellet, och den enda som reser just ensam. Alla andra sitter med någon vid frukosten och middagen, utom jag... känns både skönt och konstigt, jag som är så van vid sällskap som jag kan prata sönder öronen på!

Det är mest tyskar här verkar det som, bara tyska tidningar utöver de spanska finns att köpa på den lilla butiken här på hotellet.

Tur att jag tog med mig en massa böcker hemifrån, annars hade jag nog inte klarat en vecka i ensamhet, blir rastlös av att bara ligga stilla, antingen så sover jag, och i vaket tillstånd så föredrar jag att läsa.

Nu slänger jag in några bilder från min promenad igår, känns ordentligt i ryggen och benen att det är många backar och trappor här!










Detta träd vill nog inte bli klättrat i! ;p



Entrén till mitt hotell...


Gick runt lite på hotellområdet och hittade 2 små dammar med supersöta ankungar i!






Här uppe bor jag.... många trappor=motion!



M ringde igår då jag var på väg hem och han hade riktigt roligt åt mitt flåsande i luren, tror han trodde att jag skämtade först, men så var det inte. Jisses vilken urdålig kondis jag har! M fik sig ett gott skratt ialafall, men det kan jag bjuda på. ;-)

Nu ska jag iväg å leta rätt på vings servicekontor å kolla så att jag blir hämtad på MITT hotell och ingen annanstans!





Galet trött!

Efter min lilla promenad med kameran så slockande jag på sängen då jag kom tillbaka till mitt rum. Som tur var hade jag ställt larmet kl 19 så att jag inte skulle missa middagen. Tur det annars hade jag nog sovit tills imorrn eller nått. Nu har jag fyllt magen med mat och är dyngtrött å tänker sova..

Bilder från min promenad kommer imorrn, orkar inte nu.

Natti natti söta läsare!!




Vilat massor i solen

Har legat i solen vid hotellpoolen och vilat hela förmiddagen, ätit lite lunch och glass... och sen vilat ännu mer.

Nu ska jag ta mig ut på en promenad med kameran hade jag tänkt, så himla vackert här ju! Vill inte vara ute och gå då det är mörkt här, reser ju trots allt ensam och ingen skulle sakna mig bums om jag försvann.





God morgon!

Lite bilder på mitt lilla rum och utsikten från balkongen... fixade lite bilder med min kamera, mobilbilderna får jag ta itu med då jag kommit hem.



Såhär ser det ut då man kommer innanför dörren.


Här är utsikten från min balkong





mitt rum från balkongen


Mitt resesällskap



Vaknade redan kl 5 första gången med gräsligt bultande huvudvärk, givetvis nacken som krånglar sen allt släpandes på väskor igår. Har försökt att stretcha nacken så mycket det går, känns en aning bättre nu iallafall, huvudvärken har lättat en aning.

Måste leta reda på Vings kontor här idag och meddela att deras chaufför suger och dubbelkolla så att jag blir hämtad på MITT hotell då jag ska hem och ingen annanstans....

Blev jag lämnad på fel ställe så är ju risken ganska stor att jag blir hämtad på samma ställe... en aning irriterande att behöva ta tag i den biten faktiskt. Men men, så är det. Bara att gilla läget lixom.

Nu ska jag sova en stund, är riktigt trött. Maten här är riktigt god förresten, frukostbuffén är underbar och middagsbuffén likaså och så ingick det i resan så det enda jag egentligen behöver tänka på är lunch om jag skulle bli hungrig där emellan.





Jävla busschaufför!!!

Efter en ganska behaglig flygtur så satte jag mig i bussen som skulle ta mig till hotellet i Puerto de la cruz, Teneriffa. Bussresan tog en dryg timme, det var 4 stop, mitt hotell var sista stoppet och efter 3:e stoppet så var jag ensam kvar i bussen.

Sen blir jag avsläppt och chauffören pekar upp i en gränd åt mig och säger att hotellet ligger där.

Jo tjena, det var helt fel hotell, fick en karta av gubben i receptionen till mitt rätta hotell, jippie, så skoj att släpa en blytung resväska en dryg kilometer, uppför och nerför hur många trappsteg, trottoarkanter och branta backar somhelst...

Kom rätt tillslut men kan ju säga att det känns ordentligt i rygg, armar och nacke.

Var nästan gråtfärdig då jag väl kom upp på rummet, men tog en dusch, bytte kläder och la mig i sängen för att sova bort en timme tills middagsbuffén öppnade.

Med lite god mat i magen blev jag på bättre humör och tog en liten promenad (utan resväska!!;.)) för att bekanta mig med området.

Väldigt vackert är det här, vackra byggnader i läckra pastellfärger och hur mycket blommor och blad somhelst överallt! Och trappor och smala gränder, och ännu mera trappor, och branta backar.

Är helt slut nu och mör i hela kroppen, ska alldeles strax krama nallen.. är glad att jag packade ner den, är inte så van att sova helt ensam ju!

Har tagit lite bilder med mobilen men får inte igång bluetooth på datorn jag har med mig. Ska försöka fixa det imorrn, nu ska jag sova.... ZZZzzZZZzzzZZZzzzz






God morgon!

Nästa gång jag skriver i bloggen så är jag ca 6 timmars flygtid från Sverige.

*resfeber*




Börjat packa..

Imorrn åker jag, shit, jag börjar få resfeber. Har varit på jobbet idag på förmiddagen och nu väntar jag på att sista maskinen tvätt ska bli klar, sen ska det tumlas och ner i resväskan.

Pillade ner en massa medicin i en dosett igår, slipper jag ta med mig en massa askar och burkar. Men jävlar vad trångt det blev i den en del fick inte plats, har ju även sk "behovsmediciner". De får följa med på sidan av i väskan helt enkelt.




Känns jäkligt skumt och konstigt ibland att jag ska behöva trycka i mig dessa piller varje dag. Blir nästan lite ledsen då jag tänker på det, men å andra sidan så behöver jag den för att må så bra som möjligt, så jag brukar jämföra det med synskadade som måste ha glasögon för att se, det är ju i princip samma sak.









Trött idag

Har varit trött hela dagen idag, känt mig nästan groggy av trötthet. Idag var jag på kalas med Vanessa och Vilder, bowlingkalas. Stannade kvar på kalaset och drack kaffe och skvallrade lite med Cicci, födelsedagsbarnets mamma.






Sen då vi kom hem åt vi kinamat, Max, mina pojkars halvbrorsa på pappas sida, hade köpt med sig och kom hit med. (Ja alla utom Vanessa och Vilder åt, de fick ju mat på kalaset), sen gick jag upp och la mig för att försöka sova en stund, tänkte passa på då pojkarnas pappa endå var här och hade ett öga på dem.

Men låg mest stilla, klarvaken men endå trött, med hjärtklappning som vägrade trappa ner... det är förmodligen ökningen av min medicin som är boven i det dramat, så det är nog bara att vänja sig helt enkelt.



Ikväll då barnen somnat ska jag städa här, pallar inte nu är helt slut. Sen måste jag packa, åker ju på Tisdag! Känns galet overkligt och jag börjar få lite resfeber... ska ju resa helt ensam!










Vidrig dröm inatt

Hade en vidrig mardröm inatt, så sjukt verklig på alla sätt, alla människor och platser/tankar/känslor som var med i drömmen var samma som de är i verkliga livet och som finns i min omgivning, och i drömmen dödade jag en våldtäktsman i självförsvar på en toalett.

Jag ströp honom med ett vitt kraftigt snöre från en rullgardin, sen lämnade jag kroppen och låste toadörren utifrån och fick panik och tusen tankar for i skallen, skulle jag ringa polisen? Skulle jag ringa nån annan för att få hjälp med att flytta kroppen?




Jag tänkte att jag skulle ringa till exet och be honom komma och hjälpa mig och be honom att i sin tur ringa en polare som kör likbil... Ja kroppen skulle ju börja lukta annars om den låg kvar och nån kunde ju hitta den.



Jag var precis på väg ut från lägenheten då våldtäktsmannens son kom och låste upp dörren utifrån på toa och jag tänkte febrilt på vad jag skulle säga till polisen, och om jag skulle få fängelse och hur det isåfall skulle bli med mina barn.

För det började som självförsvar från min sida då han började kladda på mig och jag sa nej och ville därifrån och hans händer tog tag hårt i mig så jag kände mig fängslad, jag kämpade i panik men sen då jag fick kontrollen över honom så kunde jag inte sluta strypa honom och hugga honom, jag kände mig så äcklad av allt hat till den mannen i drömmen, sådär så man blir illamående och bara vill spy.

Ja det var en liten snabbgenomgång av drömmen... den var mycket detaljerad både bildligt och känslomässigt.


Fy fan, vaknade alldeles kallsvettig med hjärtklappning
och grymt vidrig ångest strax innan 5, och vågade inte somna om.





En liten film



En liten filmsnutt från omklädningsrummet innan vi ska in till delfinerna!




Närkontakt med favoritdjuret, delfiner!!!

Var ju på Kolmården igår med min faster för att förverkliga en av mina högsta drömmar som jag haft sen barnsben, nämligen att få träffa delfiner och röra vid dem. En så otrolig känsla, går inte riktigt att beskriva.

Skulle bloggat igår om upplevelsen men var helt slut då jag kom hem, så nöjd med upplevelsen och var lixom i en bubbla av lyckorus hela kvällen.



Pratade sönder öronen på min faster i bilen på vägen ner till Kolmården, hon lyssnade flitigt förrutom då hon "pausade" mig då hon skulle hitta rätt väg.

Vädret var underbart, humöret på topp och allt bara flöt på riktigt smidigt.


Vi var framme strax innan 10 då det började, och då fick vi veta att vi skulle haft badkläder med oss. Hade inte förväntat oss att få vara nere i bassängen med delfinerna så det blev en riktigt glad överraskning och bonus på vår upplevelse.
 


Som tur var kunde man köpa badkläder på hotellet. vi fick lite fika och sen en massa info om delfiner osv innan det var dags för lunch.











och sen blev det dags för närkontakt med de vackra djuren! Inför mötet med dem fick låna våtdräkter, helvete vad tight och skumt det kändes att ha dem på, nästan så jag kände mig som Spiderman eller nått.




Vi fick tyvärr inte ha med kameran ut till bassängen, lite trist, hade sett fram emot att fota delfinerna på nära håll, men tjejen som ledde vår grupp hade kamera och lekte paparazzi och vi ska få alla bilder på en skiva sen. Längtar tills den kommer med posten. Så häftig känsla att komma nära de vackra djuren, och jag fick både klappa och pussa på dem!!

Sen fick vi snorkla i bassängen, lite obehagligt att använda snorkel, har ju aldrig testat det förrut, men riktigt coolt att vara dem näsa mot näsa typ!

Sen bastade vi med delfinerna simmandes på andra sidan glasfönstret, kändes riktigt häftigt!



Förresten, visste ni att delfinernas ungar kallas för KALVAR???? Det hade jag ingen aning om, det låter helknasigt tycker jag!

Alltid lär man sig något nytt. :-)







Nedräkning...

Imorrn ska jag till Kolmården med min faster för att hälsa på hos delfinerna! Ska bli grymt skoj, ser verkligen fram emot morgondagen!!

Sen måste jag börja packa, för på tisdag åker jag bort en vecka.. helt utan barn!! *lyx*

Just nu känner mig mig som en liten unge dan före julafton eller dan innan man fyller år. :-)





Hos läkaren

Min läkare passade på att kolla blodtryck och puls när jag endå var där, annars brukar man få gå till en sköterska för det.

Jag har tydligen lågt blodtryck, kan ju förklara min trötthet lite kanske... ?

Fått nya recept och lite ändringar i dosering, nu ska jag ta både concerta och ritalin 2 gånger om dan, och den övriga medicinen som vanligt.

Äntligen fredag, kom iväg till jobbet oxå idag, nu är jag hemma och njuter av lite tystnad innan kidsen ramlar in här.




Tänk om...

Vad händer om vi byter ut Danny i EMD?



Om de bytte ut Danny med Ola...



så skulle de heta EMO.



Hahahaha, lite kul!





Lite mer pyssel...

Till senaste tavlan..





nu måsté jag sova..





Borde sova...

Men gud så skönt att vara vaken och bara "störas" av ljudet från tv:n, ja den kan man ju lixom stänga av på ett annat sätt än kidsen.


Imorrn ska jag till min läkare kl 9, så jag drar nog samtidigt med kidsen och tar en sväng till jobbet innan och efter sen efter läkarbesöket. Sen hem, fixa middag... å sen iväg till hökarängen där faster bor, sova där och sen blir det upp tidigt på lördag morgon mot Kolmården för att träffa mina favoriter, delfinerna!!!

Sen på tisdag, så drar jag iväg till Arlanda för en veckas semester UTAN barn, bara Me Myself and I på en veckas semester!!! *tror jag drömmer, fan nyp mig i armen... eller nått*

Pojkarnas pappa tyckte/tycker att jag behöver vila ut ordentligt utan barn... Yes please! TACK!!!









Helig tid!

Criminal Minds, 21.00-22.00. Den tiden är HELIG, skulle bara flytta mig från tv:n om det brann typ.

Barnen hade svårt att somna ikväll, de kom ner och la sig bakom mig i soffan i köket, de vet att de inte får titta på "läskiga" vuxenprogram.


Nu sover de här.. mina små pojkar. Vanessa somnade först utav alla.




Slänger in en bild på en trött JAG;


 

Längtar som faan tills på lördag, ska få en av mina högsta drömmar uppfylld då, nämligen att få närkontakt med delfiner!!!


Ska ladda kameran ordentligt och ta massor av bilder!









Lite pyssel..



Har klippt å målat lite... på en "docka" jag ska ha i nästa tavla...



sen har jag påbörjat ytterligare en..

som ska heta Fear (tror jag) får se hur det blir då den är klar





Åhhh!

Fick en sån jävla fin, ärlig och spontan komplimang idag av en nära vän då vi satt och pratade, hon hade haft en grymt dålig dag och var inte alls på topp, så jag gjorde vad jag kunde genom att finnas där och lyssna, sen fixade jag middag.

"-Varför är inte alla som du?? Gud så enkelt det skulle vara att leva då!"




Hur fint är inte det lixom??

Gissa om jag blev glad??





Lite tavlor...

Är väldigt nöjd med denna, GONE FISHING, för den symboliserar mig själv lite...

gillar färgerna, detaljerna.. ja nästan allt. Inte ofta jag blir så nöjd. Jag klipper och klistrar, leker med kontraster och målar, vill ha tavlorna lite 3-D.






En annan... som det blidde en fågel av, började tavlan utan en tanke på motiv alls. Det fick växa fram, så funkar det med de mesta av det jag gör.




Denna är inte klar... har limmat fast gipsfigurer (änglarna) på den och kladdat lite med sandfärg och guldfärg för kontrasten. I mitten har jag limmat på ett papper med effect-tryck på.





Och en annan tavla.. som oxå bara är påbörjad änsålänge.





God kväll.

Sitter i köket å kollar på tv med Vanessa, Sveriges mästerkock. Idag fick Vilgot vara ledig från dagis, de hade maskerad där idag och det gillar han inte alls av nån anledning.

Han har varit ganska trevligt sällskap, inga större diskussioner och inga utbrott, men däremot har han envisats med att tillbringa hela långa dagen spritt språngande NAKEN. Fast då lunchen serverades så tvingade jag honom att ta på sig kallingar iallafall, men de åkte av kort efter att vi ätit klart. Vad är det för nått kul med att vara naken?

-Jag blir ju svettig mamma!! fick jag till svar då jag frågade.

Jag har målat en hel del idag, snart är mina nya tavlor klara, ska ta bilder senare, lovar. Hade tänkt avsluta dem ikväll om jag orkar efter att barnen somnat.




Här är en av dem jag målat på de sista dagarna... inte riktigt klar ännu.


Stekte pannkakor till middag idag, alla åt med god aptit, så även jag. Riktigt gott med en massa sylt och grädde på! Vågen har jag gömt.... typ. Skiter i siffrorna på den endå, är nöjd sålänge jag kommer i nått av mina kläder.

Äta bör man annars dör man, äter gör man, endå dör man.

Detta ordspråk (eller vad man ska kalla det) tyckte Vanessa att vi skulle ha som väggord i köket.

Nja... skulle inte tro det!







God morgon!

Det var segt att komma upp i morse, snoozade i en dryg halvtimme då mobilen ringde 6.45, men *peppar peppar* känner jag mig ganska utvilad. Skönt!!

Vilgot har varit iväg på charmskola i natt tror jag, för jag kände inte igen honom riktigt då jag vaknade.;)

-Mamma, jag ÄLSKAR dig! sa han och gav mig en kram så fort jag kom ner för trappen.

-Du är världens bästaste mamma!! Jag ÄLSKAR DIG!


Myskillen!!!





Näst intill mördande ångest

Trött och kaos i skallen, "låste in mig" i hobbyrummet för att måla lite... så jag kunde skingra tankarna lite.

Sen hämtade jag en glad Vilgot på dagis, det är ju SPELDAG här idag så han fick spela wii.

Frid och fröjd tills Vanessa och Vilder kom hem. Vilder var hungrig och jag hade dukat fram middag, Vilgot ville inte äta utan spela, vilket resulterade i att han rök ihop med Vilder ordentligt för att Vilder ville äta först. Resulterade i slagsmål och givetvis plockade jag bort spelet efter den scenen.

Vilder och Vanessa äter, hade lagat en massa mat idag och det var bara att välja och vraka på bordet.



Under tiden vrålar Vilgot som en stucken gris en massa fula ord och sen börjar han kasta saker vilt omkring sig.
När han väl blivit arg går det inte att bryta mönstret... det är bara att vänta ut och hålla hårt i det man är rädd om typ.

Såhär såg det ut då han var klar...



Det är riktigt illa, både för honom själv och oss andra, vad fan ska man göra lixom? Min aptit försvann bums och jag försökte kolla läget med Vilgot och närma mig honom utan att tränga mig på. En jävla procedur som tar sjukt mycket energi.

Vilgot lugnade ner sig så pass efter dryga 45 min så jag kunde närma mig honom och lyfta upp honom utan att bli slagen alltför hårt av den arga lilla killen. Sa till honom att han fick ta middagen baklänges idag, dvs börja med efterätten som bestod av en Piggelin. Han lugnade ner sig efter det och kom för att äta middag. Hungrigt vräkte han i sig en massa mat, och sa förlåt till Vilder och sa att han älskar honom.

Vilder somnade sen i soffan i köket och Vilgot åt mängder med pasta och ännu mer parmesanost, det tar på krafterna att vara arg för den lille mannen så han måste fylla på förrådet ordentligt efter sina utbrott.



Jag försöker att "inte se" hans dåliga beteende och istället uppmuntra hans BRA beteende. Jävlar vad man biter sig i kinden för att inte bli förbannad själv, men blir man det så blir det bara värre... han e lite speciell Vilgot då han tänder till på det planet. Då funkar inget förrutom att avvakta och se till att ingen gör illa sig eller att nått går sönder.

Då han lugnat ner sig förklarade jag att han fick städa upp det han rivit fram, så kunde han få sitt nintendo och spela på i soffan en stund.

Jisses vad den lille gossen städade fint! *glad*


Vi pratade efter att han städat om hur det känns då han blir arg och jag förklarade att han var duktig som kunde prata om det och städa upp allt han dragit fram. Och så kramades vi en stund, såklart! Närhet och kärlek är viktiga grejer!!


Jag kom iallafall ihåg att ringa idag och kollade vilka tider jag jag hade inbokade hos läkaren. På fredag kl 9 ska jag dit, den 11:e skulle jag varit där för att väga mig och kolla blodtrycket. Men får försöka få tid till det på fredag då jag endå ska dit.













Zombiedag

Galet trött då jag vaknade, är fortfarande trött, trots att jag sovit hela natten, ätit frukost och druckit både Burn och kaffe.

Jag har drömt massor och inte direkt behagliga drömmar. Drömt om skuld, anklagelse, svek och ilska.

Ska försöka vila en stund nu, hatar då tröttheten sätter klorna i mig, känns så jävla orättvist då jag lixom HAR lagt mig tidigt på kvällarna och sovit x antal timmar, ätit regelbundet osv (sköta hälsan som man ska).

Men jag vet ju att det ingår i sjukdomsbilden, så det enda jag kan göra är att leva med det och göra det bästa av situationen då den kommer.

Som t ex att sova. ZZZzzzzZZZZZzz





Man väljer sina stunder...

Vilgot satt på toa för att göra nr 2, och ropar på mig. Trodde att han var färdig och ville bli torkad så jag frågade om han var klar.

-Nä mamma, men kom och krama mig, det är så mysigt, du är så mjuk mamma!! Jag tycker om kramar!!!

Gissa om jag smälte?? Han som aldrig brukar vilja kramas med mig eller visa känslor, han är mer pappas kille lixom.

Så jag hade lite överseende med "kulisserna" och dofterna om vi säger så.







Ungar och mat

Idag åt vi grillad kyckling och Vilder och Vilgot diskuterade högljutt om matens ursprung;

-Är det ett DJUR vi äter?

-Ja, kyckling.

-Vad då för djur, är det GRIS?

-Nä, det är kyckling, fågel.

-TÄNK om kycklingen har BAJSAT, då kanske vi ÄTER bajset!!! VA ÄCKLIGT!!!!

-Ohhh, titta, här är SNOPPEN!!!
säger Vilgot och tittar med skräckblandad förtjusning på kycklingbiten som ligger på tallriken.

-Vi dödar den, vi dödar snoppen!! säger han sen och hugger med kniven på tallriken.

*suck* ungar!!! ;p







Lite hektisk dag idag..

Kom på att jag måste ha pass om jag ska till Teneriffa, så det blev till att åka till Täby idag och fixa det, låååång kö där och sen skulle jag till apoteket för att hämta ut medicin, lika lång väntan där för att få veta att hälften var beställningsvara och andra hälften hade läkaren inte förnyat recepten på... har ett vagt minne av att jag hade en återbesökstid hos min läkare, men när den var... ja det vete fan. Jag och papper och att komma ihåg saker, ja det är inte på samma våglängd precis.

Måste ringa imorrn och boka ny tid och fixa nya recept. Sen måste jag ta itu med skadeståndspapperna till brottsofferfonden. Blä, ingen lust alls att gräva i gamla minnen och ta dem upp till ytan.

Varit aptrött idag, mått väldigt skumt, somnade i bilen på väg till Täby, och sen på vägen hem. (Hehe, givietvis satt jag inte framför ratten, har ju varken bil eller körkort!)

Ångesten ramlade över mig som en mörk dimma idag framemot eftermiddagen och jag la mig på soffan i köket och bara blundade och försökte få stopp på allt kaos som trängdes och snurrade i huvudet.

Tack snälla M för att du tog tag i middagsplanerna så att jag fick vila. Gjorde susen att bara få vara en stund.

Har börjat på en ny tavla idag... lägger upp bilder senare. Fick handla lite på Panduro, min favoritbutik! Tack M!

Nu kollar jag å Vanessa på Top Model, vi hejar på Ann, Chelsey verkar lite väääl självupptagen och ego, ja lite i överkant så det blir drygt lixom.

Självförtroende är aldrig fel, men dryga människor, näää, inte Top 1 på min lista!









Hängde upp mina tavlor på väggen i trappen.

För att få mer plats över i "hobbyrummet" så hängde jag upp alla påbörjade tavlor, ja jag gör som bekant sällan en sak i taget. Det är toppen att ha dem framme så, då kan man lixom ha ett öga på dem och kolla om det är nått som stör eller nått annat man väl ändra på, ta bort/lägga till.

Så här ser det ut i trappen nu...











God morgon!

Jag sov gott i natt, inga mardrömmar och värken i nacken håller sig änsålänge på avstånd. Så jäkla skönt då man lixom somnar med ångest och vaknar grymt utvilad och mår BRA! Ja alltså, inte att det är skönt att somna med ångest, men det känns lite som en vinst då man vaknar och mår bättre än man vågade hoppas på.

Ska ta itu med mitt sovrum senare idag, jag ska ta en bild så fattar ni vilken projekt det kommer bli! :p



Och då syftar jag inte direkt på mängden kläder eller röran, utan att det redan är proppfullt i garderob och lådor, så jag måste verkligen sortera och rensa hela rubbet!

Jäklar... nu sprang tröttheten ikapp i samma takt som jag sprang uppför trappan här med kameran....










Bilder från dagens firande!

Syrran har skickat bilderna från idag... här kommer några;







Nu ska jag stupa i säng här, har fått tillbaka domningarna i ansiktet, hatar då det sakta kryper fram i ansiktet, känner mig stel i nacken och det känns att jag ansträngt mig och det var ett tag sen jag var hos sjukgymnasten, han är bortrest dessvärre så det blir inget kommande vecka....

Får muta kidsen för lite massage istället! :)





Åh vad glad jag blev!

Då jag loggade in på facebook häromdagen så hade Veronica, en gammal klasskompis skrivit detta;

"Gillar verkligen din blogg och den du är Yoanna ♥ Åh,när ska vi ses?!Kram kram"


Blev så himla glad över de orden! Får ibland för mig att jag är mer eller mindre pest och pina för min omgivning, självförtroendet kan dala kraftigt och jag känner mig lixom i vägen, som en börda och mest till besvär och jag känner det som att ingen tycker om mig egentligen, att allt jag gör, är, och tycker, enbart är FEL.

Ibland vi vissa tillfällen vänder det dock och jag känner mig meningsfull, behövd och otroligt älskad. :-)

Det är de stunderna man lever för kan man kanske säga.


Idag har hela tjocka släkten varit här för att fira Vanessa, vi bjöd på en gigantisk salladsbuffé och sen hade jag bakat sjukt mycket (som vanligt!) 3 olika sorters cupcakes och kladdkaka. Kylen är fortfarande full utav cupcakes, funderar på att ta med mig några till Vilgots fröknar på dagis imorrn.

Nu är jag galet trött, ligger på soffan i köket och pojkarna spelar wii för fullt.

Inga bilder blev det idag tyvärr, batteriet hade dött och jag hittade inte laddaren förrän alla åkt hem.

Men syster yster hade kameran med sig så jag ska be henne maila några bilder till mig.










Enda nackdelen med för många handväskor...

Min ena mobil dog igår, inga problem med det, har ju laddare. Men har dessvärre slarvat bort kortet med pin-koden. Har letat i 5 olika väskor som jag använt på sista tiden... utan resultat.

Så jag kan bara nås på -666 numret framöver.




Fastnat i ett arsle typ hela dan!

Ja ... alltså, jag målar ett. Har målat hela dan mer eller mindre.



Inte nöjd på långa vägar, ska släppa den ett tag å fundera lite på hur jag ska avsluta den...


Vilgot har hostat en hel del idag och somnade redan strax efter 4... och sover fortfarande. Jag sitter med Vanessa och kollar på X-effect på MTV, kul!

Vilder sover sött efter att ha lekt och busat sig trött hos en kompis.



Gissar att Vilgot vaknar tidigt imorrn... vore ju inte helt otippat!




God morgon Lördag!

Igår var en intensiv och jobbig dag, flängde runt hela eftermiddagen, var å handlade och annat. Fick feber och mådde skitskumt framemot kvällen och Vilgot och Vanessa hade oxå lite feber och jag tänkte:
-Fan nej, vi får inte bli sjuka NU!!

Men i morse då vi vaknade mådde vi bra allihopa. Beror nog på att vi la oss sjukt tidigt igårkväll.

Har städat hela morgonen, nu måste jag leta reda på laddaren till mobilerna, annars tror väl folk att jag har dött då jag inte svarar på varken sms eller samtal... de dog igår (mobilerna) och jag orkade inte leta efter laddare då.








Fredag!

Idag har jag varit galet trött, tvingade mig verkligen upp ur sängen i morse och hade sjukt svårt att ens få upp ögonlocken! Riktigt obehagligt att vara så trött! Zombie-varning typ.

´Fixade frukost och packade Vilgots matsäck och lämnade honom på dagis.

Sen läste jag en bok för Vilder i hans säng och somnade... skulle vilja sova hela dan känns det som.

Jag har drömt intensivt sista nätterna, konstiga och obehagliga drömmar som sugit musten ur mig innan jag ens hunnit vakna.


Och det brukar som bekant göra mig väldigt trött efter ett tag.


Vilgot är ju rolig förresten, så som han tjatat om ost och skink-paj till sin utflykt, gissa om han rörde maten idag?

Nix, allt han åt var ett ÄPPLE.

Men gissar att det var för mycket runtomkring med nya och spännande saker där borta, han kommer antagligen vilja äta sin matsäck snart så fort magen börjar kurra.











Barnen sover..

Jag sitter i köket och kollar på tv och väntar på att pajen ska bli klar i ugnen. Funderar på att tömma diskmaskinen på ren disk och fylla den med skitig men pallar inte. Tar det imorrn..

man behöver ju inte vara duktig jämt!

Lilleman får sin paj tills imorrn, gjorde 2 små hjärtformade mini-pajer till honom.









Vad gör man inte för de man älskar?

Kom nyss på att Vilgot vill ha med sig ost och skinkpaj imorrn då han ska på utflykt. Jag lånade ägg av grannen och började fixa. Såklart han ska ha paj med sig imorrn. Har ju lovat.







Mysdag med en mycket nöjd Vanessa

Nu är vi proppmätta här... Snart slocknar pojkarna och jag funderar på att fortsätta städa eller så kommer jag fastna i vårt "nya" hobbyrum och måla...

Har mått ganska bra idag hela dagen, så skönt! Imorrn är det fredag och Vilgot ska ha matsäck med sig för de ska iväg på museeum. (skit i stavningen;p)

Han vill ha ost och skinkpaj säger han, men VARM. Nja... blir nog svårt om de inte har micro där...

Jag börjar snart räkna ner till mitt besök på Kolmården för att klappa delfinerna! *längtar*

Sen strax efter det så ska jag på semester igen, fast ENSAM. Ska bli grymt skönt (hoppas jag).











Vilgot

"-Mamma, blodet åker runt i heeela kroppen. Hit å dit å dit å dit... heeela tiden."


Vilgot gestikulerar vilt med en allvarlig min då vi äter middag.

 

"-Mamma, GUD räddar mig!" säger han sen och pekar på sitt kors i pannan.

 

Sötnosen!

Vilgot föddes med ett litet kors i pannan, som bara blir tydligare för varje år. Riktigt coolt och annorlunda! Han är "beskyddad" sägs det, och det hoppas jag, någon våghalsigare person får man leta efter!

'





Speldag..

Har bestämt mig för att ha vissa speciella speldagar, dvs då barnen får spela wii eller nintendo, det har blivit lite väl mycket spelande på sista tiden och de har fastnat lite väl mycket i spelandet..

Så jag bestämde helt enkelt att Tisdagar, torsdagar och söndagar får bli speldagar. Dvs man får spela efter dagis/skolan på vardagar, söndagar kan de spela hur mycket de vill typ hade jag tänkt.

Funkar rätt bra, jag tar helt enkelt bort spelen de andra dagarna och gömmer dem på ett säkert ställe.

Nu har jag gjort en massa cupcakes till lilla damen som fyller år, Lakrits och viol-tema är det. Smeten såg sjukt äcklig ut, alldeles mörkt spy-grön typ... jag smälte ner en massa laktris från en gott och blandat-påse, sen körde jag en massa hårda godisar i mixer tills det blev pulver och hällde i, både i smeten och i frostingen.

Men hon gillar ju lakrits så det fick bli så. Med lila frosting på så ser de inte alltför äckliga ut. :-)










Målat å pysslat lite...





den sista tavlan ska heta Heal.. den är inte klar ännu.





God morgon!

Firade Vanessa på morgonen med frukost på sängen och sång. Hon blev superglad för presenten, en One Piece som vi ska beställa till henne, det fanns bara blå/vita i butiken på Mästersamuelsgatan i hennes size.

Vilder är hemma idag med, förkyld och snorig.

Idag fyller även min bror år, sen syrrans kille och min fasters man!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Jag har gjort en fruktpaj nu på morgonen som vi ska äta efter middagen. Sen har jag dammsugit och plockat, nu kaffepaus och sen städa lite mera....

Vanessa får välja middag idag, lövbiff med pommes står det på Menyn.










Ingen vanlig dag idag

För 11 år sen kom det en ängel ner till mig. En ängel som kom för att stanna och sprida ljus och kärlek i mitt liv. Mitt liv fick en särskild mening då, kärlek fick en helt ny innebörd.
Kärleken blev plötsligt vacker och full utav glädje.

Kärt barn har många namn sa prästen då du döptes... i en klänning jag sytt till dig med vingar på, såklart!

 

Vanessa Heavenly Angel Christina Delphine Tingeling Julia Kenza.


 

Grattis min fina prinsessa på 11-årsdagen!



Hittade lite bilder i en låda nyss... tänk att hon har varit så liten!







HM-reklamen...

Är det bara jag som tycker det ser ut som om hon skitit i brallorna?? :O

Som en dålig BagINBox, fast ShitInThePants istället?

Ja eftersom modellen är trådsmal så ser det mest ut som om hon fått laxeringsmedel efter en riktig middag. Eller nått...





Det här med relationer...

Har funderat. Och kommit fram till följande;

 jag kommer inte hitta nån pojkvän med stort P. 

Fast helst vill jag ju gifta mig. Nån gång. Helst bara en gång. 

För det första... så skulle jag inte hitta nån som jag stod ut med.. och för det andra, om jag gjorde det, så skulle han förmodligen med all säkerhet inte stå ut med mig.


Jag är underbar, kan vara hemskt charmerande och helt fantastiskt emellanåt. Men samtidigt ganska omöjlig och ombytlig. Lite rastlös i själen typ.

Men jag har ju barnen, mina fantastiska ungar. Fast idag var de inte så fullt ut fantastiska, Vilgot bet Vilder HÅRT i benet så att han fick blåa märken, sen surade han demonstrativt hur länge somhelst och sa att han TYCKER OM att bitas och vara elak... tills han somnade av ren utmattning.

-Det STRUNTAR jag i!!! Jag HÖÖÖÖR inte! JAG BRYR MIG INTE!!! säger han surt och sätter händerna för öronen och drar ner mungiporna till knähöjd typ...


Jo tack, det känns att man e morsa ibland!







Härlig dag!

Mår bättre än igår, haft grannen och hennes kids här på middag, mycket trevligt. Sen är det Desperate Housewives NU!!!!

Yeah!




Det som göms i snö...

..kommer upp i tö!

Min mobil har blivit hittad i snön utanför dörren. Legat där ca 2 veckor men funkar utmärkt endå. Så glad, alla telefonnummer som jag hade har jag nu fått tillbaka. Och bilderna från festen... när jag fyllde år och var utklädd till Snövit.






Piff och Puff

Tänkte passa på att presentera våra nya familjemedlemmar.

Piff och Puff fick de heta.

Den ljusa heter Piff och den mörka Puff.









God morgon eller nått

Idag är det lite upp och lite ner, försöker att inte tänka så mycket. Panikångesten har de sista dagarna kommit lika snabbt som den försvunnit, skönt men även lite otäckt, tänk dig den värsta tandvärken man kan ha, då det ilar så in i helvete i tänderna, tänk dig samma intensiva smärta fast i själen/hjärtat. Fast bara i några sekunder och helt oväntat. Det som är läskigt är ju att man aldrig vet hur lång tid som ångesten tänker stanna kvar med sina vassa och kalla klor.

Mindfullnes-tänkandet jag lärde mig på terapin har hjälp mig mycket, nu har jag lixom fått "verktyg" att använda mig av. Sen är sömnen och hälsan A och O för den psykiska balansen och jag har blivit bättre på att inte fastna i negativa känslor men det tar på krafterna och energin ibland ska gudarna veta.

Det som egentligen är svårast, är att få andra att förstå ibland. Hur hårt man jobbar inuti, balanserar över ett helvetsgap som ingen annan ser och får ge 110% för att hålla balansen och inte falla.







Bältros??

Bränner så in i helvete på huden på en liten yta på höger sida av magen och sen bak på ryggen på höger sida och det vägrar ge med sig, kom smygandes strax efter 4-tiden idag.

Syns inget (än) men det gör jävla ont bara jag nuddar huden på dessa ställen. Gör ont bara tröjan ligger emot.
Hopas att det avtar och att min misstanke är helt fel, annars så lär jag få röda utslag där inom några dagar. Hoppas INTE!

Fick bältros för 4 år sen, inte alls kul... å tabletterna jag fick då var SKITSTORA!! Typ som sockerbitar nästan.

Men nu ska jag inte måla faan på väggen. En dag i taget. Men endå... blä!




Vilgot är observant

-Om man tar ett sånt där A som ser annorlunda ut, om man vänder det uppochner, så blir det ett lite konstigt E istället!

Ja det har han rätt i den lille mannen, det har jag faktiskt aldrig tänkt på. Kolla in!

     





Måndag

Älskar måndagar tror jag. Eller snarare så älskar jag MÅNDAGSKVÄLLAR. Alla är sådär härligt trötta och sen så är den lixom över, den där långa måndagen man nästan börjat få ångest för redan på lördagkväll typ...

Imorse var det en sur Vilgot jag lämnade på dagis, men det var en solstråle som jag fick hämta, han hade borrat idag och varit med att bygga och måla en fågelholk. Skitmallig var han, min lilla kille. Nu är de ute och leker tillsammans hela ligan, och jag gör typ inget. Har satt på en maskin tvätt och dricker kaffe. Städar gör jag ikväll då barnen somnat. Nu ska jag bara vara lite lat.

Jag gick till jobbet tidigt imorse, kände mig nästan löjligt utvilad trots att jag inte sovit speciellt mycket. Så då är det ju bäst att passa på lixom. Hade utvevklingssamtal med Vilder och hans fröken idag, och tydligen hade jag även ett utvecklingssamtal för Vanessa med hennes fröken kl 9 på morgonen.. som jag glömt bort helt.

Vanessa ringde mig från skolan då jag inte dök upp... faan att jag missade det, jag som var så nöjd med mig själv på morgonen att jag kom ihåg Vilders samtal och kommit ihåg att även ta med lappen som vi skulle fylla i hemma å allt sånt. Jag som glömmer det mesta var för en gångs skull liiite stolt över mig själv...

En kort sekund.

Underbart är kort. Men det löste sig rätt smidigt iallafall, fick en ny tid på eftermiddagen direkt efter samtalet med Vilder. Så nu är det avklarat iallafall.





Jaha, alltid samma!

Har varit lite trött å seg hela dan, längtat tills klockan blivit halv 9 å sen tänkte jag lägga mig och sova med kidsen. Men det blev inte riktigt så. Tog en insomningstablett (stilnoct) strax innan 8, och några theralen innan dess för mina oxascand är slut

Men som synes, är jag ännu vaken. Ska ta en till snart och sen lägga mig.... men tycker samtidígt att det är så skönt att vara uppe då barnen sover, det blir lixom som en liten efterlängtad Timeout för mig, EGEN TID!

Men det är en dag imorgon,
även om jag helst just nu inte vill tänka på den, ska upp tidigt, fixa frukost å lämna barn.. sen ska jag plocka lite hemma och sen iväg till jobbet en stund och sen på utvecklingssamtal med Vilder i hans skola.

Måndagskvällar är dock de bästa, Top Model och alla är såå härligt trötta! Me like! ;p




Lite fler bilder på tavlorna

Snart är de klara. Jag gillar dem men ska försöka få dem lite finare...










Dessa ska jag försöka avsluta innan veckan är slut.





Nu börjar hobbyrummet ta lite form

Bar upp en hylla/skåp till Vanessas gamla sovrum idag och samlade ihop alla papper och pysselgrejer som legat i lådorna i byrån i köket, så nu ska det bli lite mer struktur här hemma hoppas jag.

Grabbarna Grus har blivit nintendo-besatta, de är helt speedade och fast i spelet, och inte nog med det så svär de oxå till varandra som borstbindare stup i ett om nån annan vinner eller tar nån svamp eller vad det nu är.


Imorrn då de går till skola och dagis ska jag gömma deras nintendo och deras wii. Sen ska de få spela var 3:e dag istället hade jag tänkt.

Denna månad blir en händelserik månad för mig, en massa skoj väntas! Först fyller Vanessa år den 17:e mars, sen den 26:e ska jag till Kolmården med min faster och hälsa på delfinerna.

Sen efter den veckan.. så drar jag på semester!! Igen!!! Fast utan barn denna gång, ska åka helt själv.
Pojkarnas pappa bjuder mig på resan och stannar hemma i mitt hus med barnen då jag är borta.

Det var hans förslag, och jag nappade direkt. Hade han frågat för några år sen om jag ville åka själv en vecka på semester hade jag sagt nej. Men nu kommer jag njuta av ensamheten och bara vara... och inte tänka på nån annan än MIG!

Jag kommer förmodligen få tuppjuck efter 3-4 dagar men det kan nog vara bra för mig, att få längta efter dem och att de får längta efter mig.





Nä nu får jag ta och skärpa mig!

Bloggen har legat på sparlåga ett tag nu som ni kanske märkt. Men har startat lite nya projekt på hemmaplan, möblerat om och en massa annat. Kommer bilder senare.

Vi har även 2 söta nya husdjur, riktigt roliga krabater är de, ska slänga in bilder på dem imorrn.

Barnen sover och jag med snart hoppas jag. Så att det inte blir som i torsdags då jag inte kunde somna förrän kl 4 på morgonen.

Måste till apoteket imorrn och hämta ut mer medicin, lika bra så att det inte blir som vanligt att den hinner ta slut helt och så får jag stressa.





Tjockbenet

-Mamma, här är tjockbenet! säger Vilgot och pekar på sitt lår.

-För här nere är ju smalbenet (pekar på smalbenet), och här är mellanbenet! (pekar på knät)









Bilder på trötta kidsen



lägg märke till Vilders snygga ögonbryn...





Några tavlor..




Den sista tavlan på bilderna är till Sam, min syrras söta unge. :-)

Klicka på bilderna så ser ni dem i större format.

Ingen är riktigt avslutad ännu, men ska försöka få dem klara till helgen. Har även fler tavlor på G, ja det är sällan jag gör en sak i taget. ;p





Kass på att blogga

Men har varit desto flitigare med att måla tavlor... det bästa som finns när man får ångest... att bara dränka alla tankar i en tavla och fokusera På färgval istället för livs-val.

Idag var både Vilder och Vilgot hemma,
såg i min almanacka som jag hittade igår av en slump att Vilgot skulle till läkaren idag för att påbörja en ADHD-utredning och det var precis vid lunchtiden de har på dagis så jag lät honom vara hemma. Vilket jag snabbt ångrade...

Vilder och Vilgot har varit som katt och hund idag, eller kanske pest/kolera? Jisses så de har bråkat, om precis allt. Det var även fel när jag dammsög deras rum för jag STÖRDE deras lek med "ljudet".

Leken slutade efter en stund med ett illvrål och sen kom Vilder ner med en ordentlig bula på ögonbrynet som skiftar i lila snart. Det var inte meningen att han skulle få ett racket i huvudet av Vilgot, men givetvis rev de upp himmel och jord. Vilder fick nått kallt på ögat, jag tog fram en glass ur frysen, som han istället tyckte att han skulle äta... och så blev det.

-Varför stod du där med ditt huvud då när jag kastade?? Vaa?? Det var väl dumt?? Varför stod du bara där? Jääävla onödigt!! vrålade Vilgot i försvar till Vilder som vrålade av smärta och ilska.

Slutade med att Vilgot låg under köksbordet och svor och surade rejält och klamrade sig fast i bordsbenen då vi skulle åka till läkaren, fick killa och bända loss den envisa lilla ungen, ta skorna i handen samtidigt som jag fick bära honom ut till bilen, tack och lov fick vi skjuts till läkaren av pojkarnas pappa. Kom dit 5 minuter försent, stressat som faan så pulsen gick på högvarv efter det besöket.

-Oj, ja det syns att du har ADHD! så läkaren och tittade menande på mig när jag bubblade i hundranittio med en sur och tvär Vilgot bredvid mig som lipade och viskade fula ord till mig.

-Ja du är verkligen uppe i varv, syntes direkt då du kom in!

Ja tacka faan för det, efter att ha medlat mellan och släpat på vrålande ungar och stressat arslet av sig för att få ihop det på nått jävla vänster. Vem fan är inte stressad i en sådan situation? Jo kanske heroinisterna på plattan möjligtvis?


ADHD går ju i arv, så ja, man kan väl säga att jag och Vilgot är ganska lika då vi kommer till humörbiten.

Exploderar för lite och smälter ibland för lika lite. Allt sker med hjärta eller smärta typ.


Nu ska jag slänga in några bilder på mina tavlor... i ett annat inlägg. Brb! ;p









Vilgot funderar...

Idag hade jag Vilgot ledig från dagis så han fick hänga med mig idag. Vi var i centrum med Lotta och åt lunch på kinastället och sen handlade vi lite mat. Middagen fick han bestämma, ost och skinkpaj blev det såklart!




-Mamma, jag vill titta hur Oliver mår. Han kanske mår bra nu?

(han ligger i frysen i väntan på att det ska bli varmare ute så vi kan gräva en liten grav)

-Men han är ju död hjärtat. svarar jag.

-Men han kanske mår bra nu?? Vi kan väl titta? Har han åkt till himlen, till gammelfarfar? Han kanske är frisk nu och kan komma tillbaka? Kan man komma tillbaka från himlen?

-
Nej hjärtat, det går inte, nu är han i himlen och ska stanna där. Det är bara hans lilla kropp som ligger i frysen, som ett skal typ.

-
Kan man ramla ner från himlen mamma?

-Nä det gör man inte.

-Jaha, ligger man på molnen då kanske?

Sötnosen vilka funderingar han har!




Dag 29 och 30 på 30-listan

Dag 29 – Mina ambitioner

 


Mina ambitioner.. hmmm... jag är ganbska ambitiös då det gäller saker jag gillar, antingen ratar jag nått eller så brinner jag starkt för det! Jag är en såndär "antingen eller", allt eller inget, pest eller fest. Jag önskar att jag nån gång kan (över)leva på att göra sådant som jag tycker om. Jag älskar inredning och att skapa på alla möjliga olika sätt, får jag inte vara kreativ så tröttnar jag fort.

Jag är även lite häxa har jag fått veta, så jag skulle vilja komma i bättre kontakt med min andliga sida och våga förlita mig mer på min intution, kunna fördjupa mig mer i mina tarotkort och komma i balans med mig själv och livet som helhet.




 

 


Dag 30 – Ett sista ögonblick


 

Ett starkt "sista ögonblick" för mig var då min farfar gick bort och Vanessa och jag åkte dit för att ta ett sista farväl efter att han somnat in. Det var första gången vi såg en död människa, det var en märklig känsla, men det var så fridfullt att se honom ligga där, alldeles slät och fin med en bukett blommor som min faster lagt dit i hans händer som låg lixom knäppta över bröstet, han såg så fridfull ut. Hade ångrat mig resten av livet om vi inte åkt dit, det betydde mycket för oss, att komma i närkontakt med döden och se den som en vän, som ett avslut på ett lidande.


Döden är inte alltid ond, den var varmt välkommen denna gång. Men visst gjorde det ont, att ta farväl av någon man älskar. Hans hand var kall och slät, kändes nästan som att ta på en vaxdocka. Men stillheten i rummet var slående vacker, jag tror att änglarna grät utav lycka för att få en sådan underbar person i sin himmel!

 

Ett annat sista ögonblick som sitter kvar, var då Oliver drog sina sista andetag i min hand, jag både såg och kände hur han lixom drog sina sista andetag och somnade in. (Oliver, Vilgots mus).

 

 

 





Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma igen, så himla skönt, hade hemlängtan sista dagarna. Sen blev jag lite dålig kvällen dag 5, var inte långt ifrån att kalla på en doktor men tryckte i mig värktabletter och härdade ut och den värsta smärtan avtog.

Antar och hoppas att det "bara" var den där jävla nervern som spökade... Har ont i höger sida vid böstkorgen, det strålar ner i högerhanden och jag kan fortfarande inte ligga ner på höger sida utan att det värker som fan.

Min sjukgymnast spände fast mig på britsen när jag var där igår och drog, och vred. I mitt huvud. Men det sitter kvar och jag mår lite bättre! ;p Det knakade till ordentligt i nacken och sen har jag varit ap-trött sen dess, därav min frånvaro på bloggen.

Barnen sover sött och jag målar tavlor och glor på tv i köket. Imorrn ska jag lägga ut lite bilder på mina nya 3D-tavlor tänkte jag. Om jag inte är alltför trött såklart.

Ska försöka ta mig till jobbet imorrn, skulle dit idag egentligen men mådde inget vidare så jag stannade hemma, och sov en hel del innan barnen kom hem från skola och dagis.

Imorrn måste jag dessutom städa och vika sjukt mycket tvätt! BLÄ!















Mera bilder



Inte bara barnen som doppade fötterna i vattnet.













DYYYYR GLASS!!!!!!



Dyyyyr cappuchino!



Smakar det så kostar det...

eller så smakar det inte alls, tyckte Vilder och åt hellre sockret än glassen han fick....

Men kostade gjorde det!

SHIT,
notan gick på 20 euro!!

För 2 glassar, 1 cappuchino och 1 sprite!

Lite ångest blev det i plånboken sen...



Men utsikten var rätt ok, och solen tittade fram bakom molnen en stund.










Vilder matchar klätterställningen









God morgon!

Här växlar vädret kraftigt! Me like! ;p

Regnet öste ner och sen sprack det upp och himlen blev plötsligt blå.

Nu kommer lite bilder från igår....




svårt att knyta skorna med lösnaglar tyckte Vanessa...










kärlek! ♥
















Nu har det slutat regna

Vi har nyss ätit lunch och pratat med lillebror i telefon.





Om en stund ska vi iväg här... promenad längs stranden till en lekplats och sen besök på en glassbar.

Tänkte ta med mig kameran så kan jag fota lite medans kidsen leker.




Mys i regnet.. lekt lite med kameran



Galet länge sen jag fotade med min kamera, hittade inte laddaren till min canon eos 450D så jag tog med min gamla samsung pro 815... har alldeles glömt hur man använder den, tror det var nästan 2 år sen jag använde den sist om inte mer!

Så idag ska jag bekanta mig med den ordentligt tänkte jag, har nästan glömt hur kul det är att fota med en riktig kamera!

Lite bilder på den fina ljuslyktan jag köpte igår.. fanns i blått oxå men bestämde mig för en lila. Vi tände den igårkväll och det luktade typ bränt, tror att kedjorna är en aning för korta eller nått, så vi blåste ut ljusen. Men det är ju lätt fixat hemma sen, bara att förlänga dem lite. Den lila pärlan som sitter nedanför där man hänger upp den var kokhet och jag trodde den skulle börja smälta eller nått om vi inte blåste ut ljusen.



Sen hittade jag några söta nycklar som jag oxå köpte, ska ha dem som prydnad hemma sen.



De var rätt billiga, 3 euro nånting. Ljuslyktan kostade 19 euro, inte sååå farligt dyrt tycker jag.







God morgon från ett mycket regnigt Mallorca.

Idag öser det regn från himlen och vi ska strax ner och äta frukost. Vilder fick tillbaka sitt nintendospel då han vaknade, och sen kläcker han ur sig;

-Mamma, det var lite skönt att få nintendoförbud!

Sötnöt!


Idag har vi en mysdag på rummet framför oss, vi köpte en kortlek igår som vi ska inviga ordentligt. Kylen är fylld med läsk och annat gott och idag har jag lovat mig själv att bara ta EN portion glass efter middagen...
och inte 2 jättelass som igår.

Igårkväll hade jag lite hemlängtan, var så sugen på att greja hemma och fortsätta med de tavlor som jag har påbörjat, fick nämligen ett ryck förra veckan och målade över mina gamla tavlor med svart färg och har skapat 3-d tavlor på dem istället.

Det var verkligen min grej, himla skoj och ganska nöjd blev jag. Ska slänga upp lite bilder på dem då jag kommer hem, men först ska de avslutas. Måste köpa mer svart färg och lite annat först.










Vilken dag!

Är helt slut trots att jag sovit massor idag. Åt alldeles för mycket glass på buffén, 8 kulor tryckte jag i mig... inte konstigt att jag fick världens magknip då vi var dumma nog och gav oss ut för att handla lite direkt efter att vi ätit.

Nu är denna dag strax slut, vi ligger i sängen och kollar på tv.

När det regnar ute får man hitta på roliga saker att göra inne, som att hoppa i sängen t ex.



Sen köpte vi sjukt dyra strumpor till Vilder, han råkade gå i en stor vattenpöl då vi var ute... och jag tänkte inte på att fråga efter priset innan Vilder tog dem på sig. 7.95 Euro!!!!








Dag 23, 24, 25, 26, 27 och 28 på 30-listan

Dag 23

Det här får mig att må bättre;

 

 

Kärleken från mina barn, ett vänligt ord, en kram. En cigg ibland, ibland en öl, ibland ett telefonsamtal, ibland en oxascand. Ja, visst är jag rolig? ;p

 



Dag 24 – Det här får mig att gråta;



Det är ganska mycket som får mig att gråta. Jag är en väldigt blödig och känslosam person, det skulle nog vara lättare att fråga mig vad som INTE får mig att gråta.


Det som INTE får mig att gråta är t ex om sverige förlorar nån match typ, likaså när det gäller AIK, Hammaby, DIF etc.. jag är inget fan av sport direkt.


Men det som ofta får mig att gråta är när jag är alldeles för trött och sönderstressad. Då gråter jag för att jag är helt slut bara. Sen gråter jag då jag tänker på döden och livets allvar. Gillar inte då jag tänker för mycket, blir lätt kaos i skallen då och så har jag svårt att sluta gräva ner mig lixom om jag väl har börjat gräva.

 


Därför som det är viktigt för mig att vara sysselsatt med sådant jag tycker om, att få vara kreativ rensar skallen och är som en slags meditation och hindrar mig från att drunkna i vilsna och oroliga tankar utan botten.

 

 



Dag 25 – En första;


En första... vad? Skiter i detta ämne.



Dag 26 – Mina rädslor;


 

Är rädd för att det ska hända mina barn eller mig något. Jag är rädd för starka känslor, rädd för att förlora mig själv, rädd för stora spindlar och rädd för våld och ilska och plötsliga ljud. Klarar det inte bara, mår skitpiss då jag omger mig av arga människor som höjer rösten och sånt... det skrämmer faktiskt skiten ur mig fullständigt och jag får ont i magen och blir alldeles kall inuti. Men det är ju inte heller sååå konstigt med tanke på vad jag varit med om.




Dag 27 – Min favoritplats;



Min favoritplats är mitt hem. Där känner jag mig som hemma, hahahhaa, roligt svar va? ;p



Dag 28 – Det här saknar jag

 


Jag saknar ibland att dela ansvaret i vardagen med någon. Saknar att kunna luta mig tillbaka utan att allt står och faller med mig. Saknar grundtryggheten, saknar någon VUXEN person att dela glädje och sorg med, jag saknar en själsfrände. Men det kommer väl... nån gång. Saknar nån som går ut med soporna, nån som köper blommor till mig ibland och så saknar jag att ibland kunna skita i allt och att det blir gjort endå av nån annan.







En seg dag idag...

Lite minigolf på morgonen, sen började det regna så vi handlade lite mat på minimarket som tillhör hotellet, felix köttbullar och pasta, fy satan vad dyra köttbullarna var!! Nått över 7 euro, dvs runt 60:-!!! :o

Men Vilder åt med god aptit så det var det värt. Sen somnade jag... idag är jag galet trött, vet inte varför. Kidsen har kollat på tv4 play medans jag sovit.

Har slarvat med min 30-dagars-lista, men kommer slänga in några på raken ikväll så den blir avslutad nån gång.

Vi köpte batterier för att testa Vilgots väckarklocka, den ringer inte så vi ska gå tillbaka med den idag, hur kul är det med en väckarklocka som inte ringer?

Vilder är sur idag, han betedde sig ganska illa i morse innan vi skulle ner och äta frukost, vilket resulterade i Nintendoförbud resten av denna dag.

Han måste ju lära sig vad som är OK att säga och inte, jag tar det mesta och har ganska få regler i övrigt, men respekt tänker jag jobba hårt med och tar inte att han är uppkäftig eller säger fula saker till eller om någon.

Ful i munnen kan man få vara, sålänge det handlar om materiella ting, men riktat till en person, det är ett BIG NO NO.





Kvällen i bilder








Vi tog en promenad längs stranden... stannade till på en glassbar, och sen skyndade vi hem för det var KALLT!

Nu myser vi på vårt varma hotellrum och trycker i oss chips godis och läsk!









Spelat lite minigolf

Det blåser ganska kallt ute nu, men fan så underbart det är endå, bara myser och myser.

Kidsen är så nöjda och glada, det är som guldregn i mitt hjärta.


Man ser liiite av vår balkong på den högra bilden här ovan .... våning 3 från höger. :-)




Kolla vilka söta glassformar vi hittade idag förresten, längtar nästan hem bums nu bara för att få fylla dem å ställa in i frysen!


Vilder är så jävla söt i sina lösnaglar, fast nyss klippte vi ner dem lite, de var lite väl långa på honom...


Kolla in hur han håller i sin lilla yougurt. ;p

Nu har vi bestämt oss för att "göra stan" ikväll, det ska tydligen bli regn och rusk imorrn, så vi tänkte passa på ikväll och skaffa oss en kortlek så vi kan spela kort imorrn på rummet när stormen och regnet öser utanför.

Idag är det nån "festdag" här på Mallorca, dvs så har de flesta butiker stängt och så, men lite är ju öppet, och det räcker gott åt oss. Nu har min trötthet jag kände de första dagarna börjat försvinna, antar att det tog ett tag för mig att "varva ner" och vänja mig vid semesterlunken.

Det finns förresten inga dåliga väder, bara dåliga attityder och kläder. Och så är det så att saker och ting oftast blir vad man gör de till!

Det stör mig inte det minsta att inte solen gassar på, gillar ju endå inte då det är sådär äckelvarmt så man flyter bort på plaststolen på uteserveringen och det känns som om man har kissat på sig typ.

Jag gillar sol och hetta OM.. jag kan svalka mig i ett bad... eller så ska det blåsa friskt så att man inte känner hur det steker typ.

Nu ska jag fixa Vanessa inför vår utekväll, Vilder ska oxå bli lite stylad.

Bilder kommer sen...






Jag

I Vilders mössa han köpte här igår...





Bara njuter!

Njuter till fullo av denna resa, har sovit massor, vi har lagt oss senast kl 9 på kvällarna, gissar att den friska havsluften gör oss trötta. Har inte behövt ta en endaste oxascand sen vi kom hit, riktigt nice, ingen ångest alls utan bara SEMESTER ända in i själen!







Har dessutom ätit massor, aptiten är det inget fel på här direkt, så skönt och skillnad från hemma då jag knappt kan få i mig nått till middag många gånger, trots att jag inte ätit varken frukost eller lunch.

Idag har vi promenerat långt och kidsen har lekt i olika parker som vi passerat. Sen lite shopping, såpbubblor, nagellack och annat smått och gott. Vanessa valde ett rosa och Vilder ett blått med glitter. Så snart ska vi ha lite manikyr här. Köpte även färdigmålade lösnaglar som vi ska testa, Vilder ville oxå ha lösnaglar....






Det blev en riktig utmaning för kidsen (och mig) att spela nintendo och skriva på datorn och ta på sig skor å gå på toa...

-Mamma, jag klarade det!!! ropade Vilder triumfierande från toan.




God morgon!

Sov till halv 10 idag, fick lite bråttom för att hinna ner till frukosten som stänger kl 10.

Idag är det typ storm här, det blåser som faan!



Nu ska vi klä oss för detta väder och ta oss ut för lite frisk luft. Vi skippar nog strandpromenaden, det blåser alldeles för mycket för det, och har ingen lust att få ansiktet fullt av sand. Så kanske vi tar en tripp till Lidl?

Funderar på om vi ska köpa mat och laga lunchen på rummet framöver, och äta middagarna på hotellet, glassen på efterättsbordet är grymt god och barnen äter ju gratis. Frukosten ingår i resan, så den behöver vi ju inte tänka på direkt.







RSS 2.0