FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Musik som slår huvudet på spiken

Eller säger man sista spiken i kistan? Just nu är det riktigt tomt och tyst här, jag är så snuskigt trött och slut men får ingen ro alls att slappna av och sova... sitter vaken med tankar och funderingar, pendlar mellan mental och känslomässig koma, vill ha energi nu så att jag kan ta itu med mig själv och gå vidare utan gråa dumma moln... det tar på krafterna att komma till insikt om att något man trodde var fint bara var en dum jävla lögn, jag vill inte vara älskad av någon som sårar, vill inte ha kärlek som gör ont, vill inte sitta med en jävla offerkofta på mig, måste bara slicka mina sår lite nu och samla kraft.

Man kan säga att jag backar... men det är bara för att jag tar sats, för att komma vidare. Utan dumma ord som.. "jag vet, förlåt", "jag kan ändra på mig, jag lovar", "jag kan inte leva utan dig "jag älskar dig mer än allt annat" bla bla bla..

Det enda jag kan svara på det är;

-Det skiter jag i, för jag vill inte leva med DIG!!!

Kärlek ska inte göra ont, det ska inte göra dig ledsen, sårad, osäker och besviken.






Nya bilder från idag
















Jävligt bra låt!





God morgon!

Denna helg har varit minst sagt intensiv och händelserik, tagit galet mycket energi och idag känns det som om jag sprungit jorden runt på ett dygn typ.

Novemberlovet startade idag, pojkarna ska vara hos pappa i några dagar, sen ska Vanessa till mormor, så jag ska försöka vara så ego jag kan dessa dagar och göra precis det som faller mig in, sen förhoppningsvis blir jag fett less på det och saknar barnen och allt som hör till det hektiska familjelivet.


Nu laddar jag batteriet till kameran, ska iväg och fota sen tänkte jag för solen skiner. Men denna gång ska jag tänka på att typ vifta på benen eller nått sånt om jag tänker ligga i en lövhög igen, så ingen tror att jag är död och kommer och petar på mig!

Min cykel är för övrigt inte gjort för nattliga cykelturer, måste skaffa en lampa på den eller nått, cykelkorgen är bucklig och hjulen fulla utav lera och gräs, här i Vallentuna är det inte direkt generöst med nattlig belysning på gångvägarna genom skogen... 



 









Lite mera höst











Ok, min koncentration idag var inte den bästa, bråkiga ungar i parken, tog av sig jackor och strumpor och skor!!!! Och blir tvärsura då jag säger till dem... sen har hela dagen varit i samma anda.. men jag har bitit ihop, nu sover de och jag börjar andas normalt igen.

Så av 100 bilder så var det endast dessa som blev hyffsat ok... men det blir bättre, siktar uppåt sakta men säkert.








Vilken galen jävla dag!

Idag har det varit väldigt intensivt, på många plan. Utvecklar det senare, just nu är jag bara glad att jag lugnat ner mig så pass att jag börjar känna mig som en människa igen.

Uppdaterar senare med galen info om mitt galna liv, jag undrar vad det är som gör mig till en psykopat-magnet???

Fast det vet jag ju, har ju googlat sönder mig på den typen av personer, det är helt enkelt så att människor som har psykopatiska drag drar sig till känsliga/öppna människor, som är förlåtande, förstående, och därmed väldigt lätta för en psykopat att hantera... Men nu jävlar får det vara nog. Måste sluta förneka magkänslan..

Är så fett less på killar som ständigt gör bort sig och säger-... förlåt...!!


Sen kan de inte leva utan mig och trakasserar med en massa sms osv.. som växlar friskt mellan anklaganden, ursäkter och självömkan...

Har varit med om det förrut, men nu är iallafall min idiot-radar betydligt bättre inställd, testat till max och uppdaterad med alla senaste appar, och jag backar tidigare och tidigare, men fan klart man blir ledsen endå... så jävla trist, att det man trott så hårt på bara grusas på nån sekund.


Har analyserat och funderat, och har lärt mig att jag måste lyssna på min magkänsla bättre och sluta tänka att "jag tänker fel, det är mig det är fel på".. osv. För med facit i hand, så är det ENDAST de killar som betett sig som underbara män/slash/snedstreck/ *PANG* och förvandlats till svin på sekunde för att sen agera gråtmilda offer, som jag haft "dålig" känsla om, en slags misstanke, oro som jag försökt blunda för osv...

Men nu vet jag, att jag MÅSTE lyssna på min magkänsla bättre, det ÄR inte hos MIG felet ligger, för då vore det ju solklart att samma story skulle upprepar sig med ALLA, men jag har faktiskt en del EX som är HELT NORMALA och som jag aldrig känt minsta uns av osäkerhet gentemot..  måste våga lita mer på mina känslor, men det är faan svårt ibland.
















Lite knasigt!

Idag så fick jag för mig att gå ut med kameran och ta lite höstbilder. Cyklade iväg till ett träd en bit härifrån, ställde cykeln mot en stolpe och sen låg jag på mage bland alla löven och fotade. Som bekant så går tiden fort när man har roligt.

Här låg jag....



Jag höll på att bli ihjälskrämd av 2 pensionärer, och jag skrämde skiten ur dem på samma gång.

De hade sett mig, liggandes bland löven... stilla, låg ju och försökte få in bra skärpa osv, sen så hade de börjat undra om jag levde, (jag kollade på klockan sen, och upptäckte att jag legat bland dessa löv i en dryg TIMME!)

Mem iallafall, så ligger jag där och koncentrerar mig på fotandet när nån plötsligt petar på mig. Höll på att flyga i luften, och de med, hahaha, fan vilken syn!!

-Oj, vi ville bara kolla om du levde! sa de förskräckt när de såg att jag levde, i allra högsta grad!

Sen kände jag mig riktigt frusen, genomblöt som ett dagisbarn som lekt ute en hel dag typ.. och jag hade inte direkt galonisar på mig, utan mjukisbrallor. Smart... not.


Frös om händerna så det gick inte att hålla stadigt i kameran efter en stund så jag cyklade hemåt och väntade in Vanessa.

Snopet att jag hade fel inställning på kameran, skitbilder allihopa typ! Så typiskt MIG.

Men men, frisk luft fick jag ju...

Av 189 bilder sparade jag typ 6... som jag sen lekte med i PS för att de inte ska se alltför jävliga ut...
















Så jävla nyttig!

(om vi bortser från 3 saffransbullar igårkväll)

Ätit lunch nyss, broccoli, morötter och hommus (hur fan det nu stavas??), sån där kikärtsröra med en massa vitlök å annat. Har riktigt ont i nacken idag, men gissar att gårdagens besök på vinden har ett litet finger med i spelet. Har legat i ett varmt bad och försökt massera mig själv så gott det går, men det vill inte ge med sig riktigt. Får göra som jag brukar, rulla huvudet på axlarna och hoppas på att det knäpper till, åt rätt håll. Min sjukgymnast är bortrest så jag har inte varit där som jag brukar, och det känns.

Skulle varit möte idag men det blev uppskjutet till nästa vecka, lite typiskt...

Igår var jag riktigt duktig och lagade en jacka som jag hade på vinden, fick hem den från jobbet för ganska länge sen, riktigt billigt eftersom den var väldigt trasig, typ 15cm stor reva vid dragkedjan och en massa trassel och dun. Hade tänkt slänga den först, men är glad att jag inte gjorde det, för min lagning blev över förväntan och nu väntar jag bara på snö och kyla, är grymt redo för det i den jackan!







Lite svårt att fota sig själv med jackan på...





Här har jag lagat den... längs med sidan, sytt massor men det syns inte alls så mycket som jag trodde det skulle göra.


(från kanten längst ner och upp till kardborrband nr 3 typ)

Det skumma är, att då jag googlar på jackan, alltså märket i den, så existerar det inte!! Jag har aldrig hört talas om det märket, och tydligen inte google heller! Lite konstigt va??? 











God morgon!

Idag var det riktigt drygt att ta sig upp... men nu sitter jag nere i köket och dricker kaffe, Vanessa åkte tillsammans med pojkarna till skolan idag.  

Skönt att det är fredag, inte för att man är särskilt extra pigg på fredagar, men det är grymt skönt att veta då man lägger sig att man inte behöver gå upp en viss tid dagen efter!

Ska ta itu med barnens rum sen, slänga allt som JAG inte tycker att de behöver, sen får de städa och sortera sina grejer då de kommer hem. Det känns som att man inte gör annat än plockar och plockar, städar, rensar, röjer.. ett jävla evighetsjobb är det som aldrig tar slut. Nyckeln till det mesta är PLANERING har jag förstått, vilket INTE är min starkaste sida...

Sen så går det inte alltid att planera heller när man blir dålig titt som tätt, utan man får ta stunderna då de kommer och göra det bästa av det!





Lyckligt lottad

Min resa här i livet, har varit som en berg-och-dal-bana, minst sagt, jag har tagit mig igenom djupa svackor och upplevt underbara höjder, klivit ur svårigheter och lämnat dem bakom mig, men såklart att det som var förrut, finns kvar, nånstans. Men man väljer själv vad man gör av det man har, jag känner att jag sjunker ibland, men i samma veva så får jag kraft nånstans och slungar mig bara högre.

De gånger jag backar... så är det bara för att jag tar sats.

Jag vill vända allt dåligt som jag upplevt till en lärdom, ett vägvisning, upplysning, en varning. Den som inget satsar vinner inget, livet är hårt men det som inte dödar, det härdar.


Döm inte dig själv och dina känslor, acceptera dem istället, och stör dem dig så bearbeta dem. Men förneka inte, upplev dem, så som de är. Man får vara ledsen, besviken, arg, upprörd. Det som är fel är när man förnekar det som endå brinner inuti. Ärlighet gör ont, för stunden, men med facit i handen så går vi alla ur stormen på stadigare ben, det som är dåligt ska vi lämna bakom oss. Utan dåligt samvete.






Vad händer?

Gjorde ju slut med min pojkvän pga att jag kände mig osäker och sen så är minsta tendens på svartsjuka nått som jag är livrädd för, men vi har pratat lite och han säger att det bara var ett skämt... hmm, ok. Men då jag inte gillar den typ av skämt så är det ju faktiskt inte kul. Och jag är fortfarande singel, eller snarare upptagen, av mig själv. Då jag sett och upplevt det jag gjort sista åren så har jag inget överseende med vissa saker.

My way, or the highway. Ganska så enkelt.


Men iallafall, så har vi hörts av sen dess och han kom över igår då jag blev dålig och hjälpte mig med barnen.

Idag fyllde han iallafall år,hela 37!  Och han fick visa leg På bolaget!!

Men som sagt, jag är i skrivande stund SUR på honom, och han skäms för att han fick visa leg. Men jag tycker att han borde skämmas för viktigare saker än så!!!




NU sover barnen...

Vilgot däckade på soffan...



Vanessa och Vilder lägger sig nu, jag är måttligt road över röran efter alla jävla utklädningskläder...

Och såhär ser det ut då de STÄDAT...



Grrr, jag är liiite irriterad, men det går nog över. Fortfarande rökfri, bara hornen i pannan som vägrar försvinna






Kloka ord en torsdagkväll

Lekt med lite bilder och lagt på texter jag tycker passar...










Tack google! ;)





Förresten!

Är fortfarande rökfri!! *stolt*





Bakat bullar.





Bättre dag idag än igår.

Idag har jag mått mycket bättre, så jävla skönt. Har varit på vinden och tagit ner barnens utklädningskläder, det är ju halloween snart. De testar kläder för fullt nu och jag fixar middag. Sen ska jag plocka lite... eller så skiter jag i det. Har ju hela helgen på mig...





Höstbilder, Vilgot bjuder på bär!


Tog med mig kameran då jag hämtade pojkarna på fritids. Vilgot hade plockat bär....

-"Jättegoda bär, smaka mamma!!!"





Pokerface, vad är det???







God morgon.

Mår bättre idag, ingen dimsyn eller dubbelseende och inga domingar. Så skönt! Men ska försöka ta det hyffsat lugnt endå, klockan är ju ännu bara barnet!

Har fyllt på dosetten med mediciner nu på morgonen, var riktigt skönt att få stoppa ner iallafall EN tablett mindre! Så nu är det "bara" 7 st om dan. Fast då räknar jag inte in insomningtabletterna. Har riktigt svårt att somna på kvällarna ibland (ofta), kan vara hur trött somhelst men så fort jag lägger huvudet på kudden så är jag uppe i varv och det går inte att slappna av och somna. Stilnoct funkar ju men på sikt ska jag försöka trappa ner dem, nu får jag ta 2 st för att kunna somna inom en timme....

Men som sagt, försöker få in bättre rutiner och bättre hälsa i mitt liv, så sakta men säkert kommer det nog gå åt rätt håll. Är fortfarande rökfri och har inget sug alls. Så jävla skönt. Men som sagt, skynda långsamt... (även om det är grymt tråkigt att ta det lugnt....!!) Rom byggdes inte på en dag!

Fast otålig, det har jag alltid varit.




Pratat med läkaren

Min läkare ringde nyss upp mig och vi (han) bestämde att sätta ut en av mina mediciner, den som jag fick senast. Blir det inte bättre får jag gå till husläkaren, men jag hoppas på att jag mår bättre redan imorrn.

Funderar på om det kan vara fibromyalgi ? Min mamma har det så det vore ju inte helt osannolikt att det kan ha ett finger med i leken och symptomen är rätt träffande.





Fan!!

Det snurrar fortfarande och jag ser suddigt- det Pirrar i fingrarna och nedre delen av svalget känns bortdomnat... likaså kommer det och går i resten av kroppen, domningarna. Har försökt få tag på min läkare, väntar på att han ska ringa mig. Vågar inte resa på mig, Vanessa är och hämtar pojkarna på fritids och jag har ringt efter lite hjälp med barnen ikväll. Är så fett less på att må såhär, funderar starkt på att avbryta all medicinering och börja om från början. Nått MÅSTE ju fan vara fel?? Ingen verkar ju veta nått heller, blir bara runtslussad av alla jävla läkare och vårdinrättningar.






Så söt!!

Snodde bilden från hennes blogg, måste ju visa vilken liten sötnos jag ska passa i januari!


Bowee.





Höstbilder!

Tog med mig kameran idag, min gamla kamera, för laddaren till den andra är spårlöst försvunnen...

Men typiskt nog så dog batteriet efter 4 min...





Så less på snurret!

Kom nyss hem från en liten cykeltur, har varit hos Mica och fikat lite. Träffat hennes sååå söta vovve, jag är KÄR!! Men han är dessvärre upptagen, men i januari ska jag få låna han lite, ska vara hundvakt då.

Allt snurrar nu och jag har dimsyn, fattar inte varför det blir så när jag sköter hälsan så bra, äter nyttigt och regelbundet, käkar vitaminer, sover på nätterna osv.. Så jävla drygt!!

Är det stress? Är det en jävla nerv i nacken? Jag har fan inte stressat idag, ätit frukost och lunch fast jag inte var sugen, NYTTIG mat dessutom, broccoli, morötter å potatis! Men endå mår jag så jävla skumt och det sticker i fingrarna...

Har iallafall fått en ny tid för magnetröntgen av skallen, den 20:e november ska jag dit. Ska bli så skönt att få det avklarat.

Nu får jag väl lägga mig och skräpa på soffan en stund och vänta på att det ska sluta snurra så förbannat...






En SÅN morgon..

Vilgot satte sig på tvären då vi skulle gå. Jag var ute i god tid, då klockan var 8.25 så var vi klara med alla morgonbestyr, jag hade lagt fram deras överdragsbyxor, jackor och ryggsäckar. Men Vilgot blev sur, till synes helt utan anledning.

Allt var fel, vantarna, nya reflexnallen som man sätter på jackan som han fick igår (den slet han av och slängde på golvet), cykeln, låset, mamma var dum, Vilder var dum.... ja... ALLT och ingenting och han morrade och slog på buskarna utanför huset med cykellåset så att löven yrde.

En cykeltur som i vanliga fall tar mellan 5-8 minuter tog istället dryga 30 min.

När Vilgot surar, jag då surar han ordentligt, går lixom inte att missa.. Och mitt tålamod blev ordentligt prövat, Vilder cyklade som vanligt i vanlig takt, Vilgot smöööög fram som en snigel på sin... med mungiporna nere. Jag stod nånstans där emellan och väntade på sölkorven, jag sa inget för det hade bara fått motsatt effekt utan väntade in honom lite i taget samtidigt som jag cyklade med Vilder, han ska ju inte behöva komma försent för att lillebror sätter sig på tvären, men Vilgot är så pass liten att jag inte heller vill lämna honom helt själv, speciellt inte på DET humöret.

Vad fan gör man lixom?

Men jag höll mig riktigt lugn och sansad, (trots att jag slutat röka ganska nyligen!!!!)
Vilder kom typ nån minut försent bara, Vilgot kröp typ som en snigel ända fram till klassrummet, jag tömde hans skåp på kläder som behövde tvättas, sa hej då och cyklade hem.

Det är riktigt kallt ute nu, men oj så vackert!!! Måste leta efter laddaren, vill ut och fota lite!!







God morgon!

Sovit gott, inga drömmar och har nyss ätit gröt med Vilgot i köket. Vanessa och Vilder är på väg upp, de är inte lika snabba som mig och Vilgot.

Idag ska vi laga nått ur Tastelines matkasse som kom i måndags.



Spenat och getostfyllda canneloni med rödbetsallad blir det ikväll, spännande!





Wtf!

Hittade inte godispåsen jag köpte på båten.. såå irriterande, var ju såå sugen på Gott och Blandat, men jag hittade en låda Coccosbollar... :S

Nu saknas det 8 st i den!!!



Nu fan blir det sängen innan jag äter mer. Pallar inte vara vaken längre, skiter i tv:n ikväll!

Men jag är fortfarande RÖKFRI!

Kanske ut och springa imorrn?






Försöker!!

Det jobbigaste med att sluta röka är inte nikotinet. Utan det är TIDEN och STUNDERNA man lägger på rökning.


Man tar en "paus" med en cigg,

lite "frisk" luft,

en "timeout"..

Inte fan går jag ut på altanen eller ställer mig under fläkten med en morot lixom!!!

Så det känns minst sagt konstigt, eller snarare ovant.. men jag har tagit mig igenom värre draman än detta, så jag kämpar på, men fy helvete vad jag måste vara duktig då jag tröstäter... SALLAD!! Har tryckt i mig en grekisk sallad nyss, men nää...

nån måtta får det vara på duktigheterna, nu tänker jag öppna en påse godis!!










I kylskåpet

Där kan man hitta det mesta hemma hos mig.

Som t ex handväskan...

råkade tydligen slänga in den i bara farten då jag packade upp några matkassar....! Så numera när jag eller barnen letar efter nått, så är kylskåpet några av de första grejerna vi letar i.

För där hittar man som sagt, det mesta!





Men ingen laddare till kameran i sikte... får leta vidare efter den... *suck*







Världens bästa storasyster!

Min fina tjej, hon är så himla duktig! Först på kryssningen, så tog hon med sig matteboken. Helt på eget initiativ. Och fick massor gjort i den dessutom då jag vilade!

Nu läser hon godnattsaga för sina bröder, hon tycker att det är jätteskoj och erbjuder sig helt frivilligt att läsa, gärna för mig för jag är inte direkt någon högläsare... slukar jag böcker jag det helst under tystnad och i duracell-tempo.

Snart blir det top model på 3an, bara hon och jag, har köpt en grej till henne nyss på ebay för att jag ville överraska, men nu e de ju såklart ingen överraskning längre... men endå.



Denna mysiga jacka kommer dimpa ner i brevlådan framöver. Kanske att jag lånar den nån gång... hon lånar ju mina kläder. ;-)




Bättre!

Illamåendet är nästan borta och nacken värker mindre. Är fortfarande rökfri, riktigt stolt är jag!! Sen har jag lagt om kosten så att jag ska må bättre, idag hade jag palsternacka, sötpotatis, morot och broccoli i ugnen med örtsalt. Nyttigt värre, inte var jag direkt sugen på det men man blir faktiskt mätt, och då man är mätt på bra saker mår man bättre på sikt, än en macka som det oftast annars blir..

Känner redan resultat av omega-3 forte, tar 2 kapslar om dan, sen en matsked av det där äckliga med vitaminer å annat i... Men det är värt det och jag tänker kämpa, inga cigg, bättre kost, och sen kanske motion, hehe, men tar en sak i taget tror jag, har ju faktiskt slutat röka och bara det är ju faktiskt ett stort kliv på vägen mot bättre hälsa!!!

Denna månad är jag inte sen med räkningarna som alltid annars, känns riktigt bra. Jag har dessutom skrivit in allt som ska kommas ihåg för resten av veckan på våran griffeltavla i köket.

Oooops, hahaha, typiskt mig, såg nyss att jag skrivit upp AVBOKA MÖTE med stora bokstäver... på TISDAG. Idag alltså...  minnet är underbart, men kort! Jag gör verkligen skäl av mitt fina citat ibland...








Lite snurrig...

Fastnade i en blyertsteckning idag som jag inte alls fick till det, sen började det snurra i skallen och jag såg dubbelt, så det var bara att lägga sig en stund och titta på stjärnor som dansade i taket.. Mår illa men hoppas att det bara är för att jag är yr och koncentrerat mig för länge, Vanessa kom tidigare från skolan idag för hon hade ont i magen men nu mår hon typ bra igen.

Kan ju hända att jag mår illa för att jag fortfarande är rökfri? Men bara tanken på en cigg just nu gör mig bara mer illamående, hoppas det INTE är  nån magsjuka på G för det är fan det värsta som finns!

Ont så in i helvete i nacken slulle behöva en rejäl omgång massage, sen slog det mig nyss att jag har glömt att äta idag, är ju mycket möjligt att det är en del av orsaken till mitt mående? Har druckit 3 burn och kaffe till frukost. Inte fan är jag piggare för det.





Kalla mig vad du vill.. nästan.

Du kan kalla mig för det mesta;

knasig, knäpp, otålig, långsint, naiv, lat, pinsam, ombytlig, nyckfull, hysterisk, dramatisk, oseriös, tramsig, fjantig, löjlig, sorglig, fegis, tönt, idiot, barnrumpa, pucko, psyko, jobbig, irriterande, dum, osmart, menlös, ja du kan även kalla mig hemsk och fruktansvärd.


För jag ÄR hemsk och fruktansvärd, hemskt och fruktansvärt ÄRLIG.


Och det är inte alltid så poppis har jag märkt. Och javisst, jag har temperament, men det ska vara mycket till innan jag faktiskt brinner av och exploderar. För somliga så kan det kanske komma lite oväntat, men jag sparar på krutet ganske länge och kan svälja nästan hur mycket skit somhelst... ja, precis, nästan... Sen säger det bara pang och jag exploderar.

Som lillebrors ångmaskin ungefär, fast mina "karlsson-på-taket"-vänner har jag dumpat. Gillar inte den stilen, folk som slår sig själva för bröstet och tror sig vara förmer och bättre än alla andra. Jag tror att det är viktigt för den psykiska hälsan och för att utvecklas som människa, att rensa upp i sin egen garderob och umgänge innan man dömer andra och deras liv.

Karma kommer tillbaka, och jag vill bara omge mig med människor som är positiva och ärliga, även när de är negativa. Livet ÄR faktiskt lite som en fest, super du ner dig får du ta konsekvenserna dagen efter. Att se sina egna brister är en bra egenskap, istället för att blunda för dem och låtsas att det regnar.


Detta kan man ju tycka vore ganska logiskt, häller man olja upp till kanten, sätter på ett lock och sen max-värme... ja då borde det ju inte vara så förvånande att det kokar över och börjar brinna?

 

Den mesiga kattungen får plötsligt vassa klor och huggtänder som hon inte alls vet vad hon ska ta sig till med. Anfall är bästa försvar ibland, det ska gudarna veta! (och alla andra med för den delen;))

 

 


Men kallar du mig falsk, avundsjuk eller lögnare då är du helt fel ute. Jag kan vara det mesta, men INTE det!!

 

 

 

 

 

 

 





God morgon tisdag

Har nu varit rökfri i 34 timmar (om jag räknat rätt). Har gått ganska bra hittills. *peppar peppar* men det känns lite konstigt emellanåt, gör mig lixom rastlös och lätt iriiterad, men måste försöka hitta på nått annat att göra, röka morot kanske? Jag har get mig fan på att sluta röka och ska göra precis allt jag kan för att inte trilla tillbaka ner i det stinkande tobaksträsket. 





Bilder från gårdagen..

Kalas för Sam hos syrran i söndags, buss och tunnelbana dit.


























Sen dog batteriet i min kamera då jag, Vanessa och mamma var på väg till båten.... men men så blir det ibland, måste leta fram laddaren har städat bort den.






Hemma igen och RÖKFRI!

Haft en mysig kryssning med mamma och Vanessa, men en väldigt lugn sådan. Har sovit massor, vi la oss vid 11 igårkväll och sen la jag mig och sov en timme efter att vi ätit frukost i dag... hade nog sovit längre om de inte väckt mig, håller jag på att bli sjuk tro? Haha, troligtvis eftersom jag plötsligt bestämde mig, för att SLUTA RÖKA. Mamma gav mig en "morot", en sååå fin rosa Odd Molly tröja som jag fick från Taxfreen, och om jag börjar röka måste jag betala henne för den, dubbelt pris. Sen så fick jag ett ryck och gav jag mitt sista ciggpaket till Vanessa (trots att vi bestämt att jag skulle få röka upp det som fanns kvar först) som förvånad och strålande nöjd öppnade paketet och bröt sönder det som fanns kvar innan det åkte ner i papperskorgen.



Handlade en massa godis på taxfreen som jag tryckte i mig istället, alldeles för snabbt och för mycket, så nu har jag ont i magen här, men ska sova snart tänkte jag... fast först BADA. På taxfreen var det jättebra priser på några produkter från Body Shop, bodybutter och duschcreme för 138:- tillsammans! I butik hemma kostar en bodybutter 175:- och en duschcreme 80:-. Lite skillnad i pris lixom..!



Blev förälskad på båten, i en ny doft som kommit ut, Pradas Candy. Åååh så gott den luktar, den står högst på önskelistan hos mig!






Kryssning





God morgon söndag

Sovit rätt ok men drömt massor, fast inga alltför obehagliga drömmar. Nu har vi galet massor att göra idag, kl 2 ska vi vara på andra sidan stan, hos syrran för att fira Sam som fyller 2 år. Måste kolla hur bussarna går, attans att man inte har varken bil eller körkort!

Så nu är det frukost här, sen ska pojkarna badas, sen ska vi slå in presenterna, sen måste jag packa en väska för direkt efter kalaset så ska jag, Vanessa och min mamma dra på en 24-timmars kryssning. Ska bli så skönt att komma bort lite!

Ok, nu måste jag släppa datan en stund, för det är galet mycket att göra nu innan vi drar....










Bakat bullar hela dan!

Cissi och hennes pojkar kom hit sen har vi bakat i typ 4 timmar. Trevligt!



Fick prata av mig lite och desto mer jag tänker på hela situationen desto mer förbannad blir jag. Borde skaffat mig en hund istället!!




Förresten är jag singel.

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig, men som sagt, jag tar ingen skit och svartsjuka är det värsta jag vet, har haft nog med draman i mitt liv.


Det är inte bara i modebranchen detta citat passar in, utan även i mitt liv.

-"One day you´re in next day your out!" -Heidi Klum, Project runaway.






Supernanny, välkommen!



Vilgot har slagits och sagt fula saker till mig och sina syskon, så jag satte honom på pallen i köket och satte klockan på 5 minuter och han bankar som en galning i väggen och skriker:

-Haha, jag tycker OM att sitta här, jag ska sitta här hela DAN!!!

Hmm, det är väl inte så det ska vara?




God morgon!

Sovit rätt bra inatt, drömt en del men inga direkt jobbiga drömmar. Nu sitter vi på rad i köket och äter frukost och ungarna kollar på tv. Sen ska de städa på sina rum, fy fan så det ser ut där!!! Jag vägrar plocka där åt dem hela tiden men det lär ju bli lite cirkus och protester eftersom de är mästare på att skylla på varandra och jag har ju knappast någon koll på vem som har dragit fram vad...

Så det blir en liten utmaning för tålamodet kan man säga.

Ska upp på vinden sen och ta ner alla utklädningskläder till barnen, det är ju halloween snart. Men får se hur det blir med städningen först....




Första tanden ut!

Vilgot har tappat sin första tand alldeles nyss.








FREDAGKVÄLL

I goda vänners sällskap ska jag spendera denna kväll, på gott humör trots en del svarta moln, men blundar jag så ser jag dem inte och ikväll tänker jag blunda. Saker och ting tar sin tid och allt har en mening...

Det man inte kan göra nått åt, det får man låta vara, har lärt mig att det är bättre att gå än att strida sig trasig, (bättre fly än illa fäkta) för i stridens hetta så blir saker och ting mest fel endå. Det som är meningen, det händer. Allt har en orsak och verkan.

Jaaaa jag talar i gåtor.. men ibland vill jag inte vara alltför tydlig. Det är jag ju rätt bra på annars! ;)





Så är det!

Tänkte klargöra VARFÖR jag bloggar, jag är absolut inte ute efter att snacka skit eller "hänga ut" nån, det enda jag gör är att ventliera MINA tankar och känslor, MINA åsikter, allt jag skriver är enbart för MIN skull och om MITT liv och MINA känslor, och den som vill får gärna ta del av det såklart...

Men som sagt, att läsa min blogg är helt valfritt, den är inte "offentlig" på det viset att ALLA vet att JAG bloggar. Utan de som hittat till min blogg känner mig eller vet vem jag är genom andra forum på internet. Jag tänker inte på något vis sluta uttrycka det jag känner och tycker, gillar man det inte så är det bara att klicka vidare ut i cyberrymden...







Fredag och massor gjort.

Idag har jag fått massor gjort, först möte i skolan som jag själv bokat, så nu är all personal informerad om mitt "hälsotillstånd", tycker att det är bra om det vet om situationen så de inte tror att jag/barnen är sena eller glömmer saker ibland av nonchalans eller lathet.

Det kändes jättebra att få berätta och förklara en del saker, hon var verkligen förstående. De kommer att starta en ADHD-utredning, på både Vilder och Vilgot. Tydligen så har Vilder lite svårt att koncentrera sig i skolan, sitta still och komma igång med uppgifter. Visserligen kan det stämma in på vilken 7-åring somhelst, men med tanke på att jag har ADHD (och pappan) så är det lika bra att utreda i tid.

Jag har även handlat mat, lämnat papper, fått akupunktur och så var jag på Hälsokost och köpt detta;



Tydligen så kan Johannesört, som jag först tänkte köpa, ta bort effekten på en del mediciner så jag avvaktar med det tills jag träffat min läkare, dumt att chansa. Så det blev vitaminer istället.

Och tro det eller ej, jag har inte stressat så mycket idag! :-D Cyklat lugnt och inte i duracelltempo och varit ute i god tid osv.. *nöjd*





Alternativ medicin

Alternativ medicin, nu fan ska jag testa det, köpte Omega-3 Forte igår och idag ska jag kolla på hälsokost om det finns johannesört i tablettform. Sen ska jag försöka trappa ner medicinen sakta men säkert, helt klart värt ett försök!





Har läst igenom alla biverkningar på mina mediciner och finner det då inte så konstigt att jag mår som jag gör ibland... här nedan har jag samlat ihop några av de VANLIGASTE biverkningarna;


 

 

  • förvirring, upprördhet, oro och nervositet, nedsatt koncentrationsförmåga och tankeverksamhet
  • Huvudvärk, sömnproblem (till exempel mardrömmar, sömnlöshet), yrsel, viktminskning, utmattning, trötthet och dåsighet, upprymdhet.
  • Mag-tarmsymptom såsom diarré, illamående, kräkning, matsmältningsproblem, svårighet att svälja, smakförändringar
  • Muntorrhet
  • yrsel (kan leda till fall), huvudvärk, muntorrhet
  • sömnighet
  • snabb hjärtrytm
  • nästäppa
  • förstoppning, orolig mage (matsmältningsproblem)
  • kraftlöshet, svimning (kan leda till fall)
  • svullnad i armar eller ben
  • blodtrycksfall då du reser dig upp. Det kan få dig att känna dig yr eller svimma (kan leda till fall)
  • ökad blodsockerhalt
  • dimsyn
  • onormala muskelrörelser, t.ex. svårt att påbörja rörelser, skakningar, en känsla av rastlöshet eller muskelstelhet utan smärta
  • konstiga drömmar och mardrömmar
  • ökade hungerskänslor
  • känsla av irritation
  • störningar i tal och språk
  • självmordstankar och försämring av din depression.
synstörningar såsom dimsyn, utvidgade pupiller, svettning, kärlutvidgning, ledvärk, muskelvärk, blodtrycksfall, blåmärken.




Citat






Kan andra så kan jag! ;)





God morgon fredag!

Sovit rätt bra inatt, inga drömmar vad jag minns heller. Nu sitter vi i köket och snart ska jag göra mig klar jag med för jag ska iväg samma tid som barnen idag.

Som vanligt ett mindre kaos på mornarna, det ska väljas kläder, det ska vägras kläder, det ska väljas frukost, det ska vägras frukost osv... Men ska försöka få in bättre rutiner här hemma, som att välja kläder dagen innan och sen så kommer de få äta den frukosten som står på bordet helt enkelt. Hur det ska gå i praktiken, ja det återstår att se!!




Ritar, bra terapi...

Köpte ritblock idag i Väsby, hade ju rabattkuponger som jag utnyttjade.





Inte klar på långa vägar... har inte orienterat mig riktigt bland alla olika typer av blyertspennor, men övning ger färdighet!






Vilgot

I morse sa Vilgot;

-Ge mig ett papper mamma, jag ska byta namn. Måste rita ett ansikte och sätta på min bild på skåpet i skolan, och skriva mitt nya namn. Jag ska heta Fille!






God morgon!

Sovit gott men lite trångt, kom upp när mobilen ringde, bakade lite tunnbröd eftersom vårt bröd var slut, och fick iväg alla barn till skolan utan större problem!

Nu går jag igenom lite räkningar som ska betalas, sen ska jag åka och handla nu på fm med Lotta och sen till min kurator kl 13.

Har anmält mig till några utbildningar som startar i januari, på distans, jag hoppas att jag är fit for fight då så att jag kan plugga och utveckla mig själv lite och sen jobba med sådant som jag tycker är KUL!

Snart är det JUL och jag längtar, det är verkligen den bästa högtiden, jag är galet såld på JULEN fast det vet nog de flesta redan som följt min blogg ett tag. ;) Julen har fått en egen kategori hos mig, i spalten till höger längre ner.





On air!

Nu ska Vanessa låna min dator och sända "live".. ;p


Lyssna här om ni vill.





Kom igen. Testa!



Klicka på bilden ovan så får du 300:- rabatt på DIN första matkasse, och sen så får jag MIN matkasse billigare för varje ny medlem som använder denna länk, och det bästa av allt är att man inte binder sig till att köpa ett viss antal kassar, man kan när man vill avboka/pausa leveranser, bara man gör det 8 dagar innan leveransen sker. Så du tjänar verkligen på att testa det, oavsätt om du kommer fortsätta att ha den eller ej, bra va??








Sååå irriterad, på migsjälv!

Har massor att göra, borde städa, handla, men jag pallar bara inte, är rätt trött men känner mig så fruktansvärt rastlös och oduglig på samma gång, känner mig lat och ego men jag måste ta det lugnt, men fasiken så drygt det känns. Det fyller mig med grymt dåligt samvete, både gentemot mina barn och nära och kära. Just nu känner jag mig mest som en börda och det svider, vill ju vara till nån nytta oxå!!! Men som sagt, viljan är det inget fel på, och det lilla kanske jag får vara glad för just nu? Det är väl endå tanken som räknas?






Sovit...

Drömt hur mycket somhelst men nu känner jag mig ganska utvilad, väntar på att Vanessa ska komma hem från fritids, sen måste jag se till att fylla på mobilen så att jag kan ringa en del viktiga samtal.

Imorrn är det äntligen den 20:e, så då ska jag betala alla räkningar som halkat efter, då blir det en börda mindre att ha i skallen iallafall. Så galet mycket att hålla reda på just nu, måste hitta tråden till nystanet och börja från en och samma ände (eller början kanske man ska säga?)

Är glaset halvtomt eller halvfullt, ja sånt måste man bestämma helt själv...


Sen slog det mig nyss, det där programmet, "Du är vad du äter", jag gillar inte alls titeln, den borde göras om till "Du BLIR vad du äter".  Man kan ju inte VARA det man äter, men man kan BLI. Äter man ingenting så blir man ingenting, tillslut. Men man kan väl för fan inte VARA ingenting? Jag vet, det halkade in på ett bananskal, men med mig blir det så ibland, men tanken slog mig faktiskt då jag såg reklamen nyss...

Denna bild hittade jag på google, visst är den klockren??









Vilket jävla dygn!

Har nyss kommit hem från akuten på Danderyd... då jag kom hem från fritids med pojkarna igår började allt snurra igen och jag var tvungen att lägga mig ner och sen kunde jag inte röra armarna och benen... så jag fick be Vanessa att hålla mobilen åt mig och slå numret och jag ringde mamma, Vanessa skrev samtidigt på facebook till  min kompis Thina som kom över medans jag väntade på ambulansen och sen kom Cissi över och hade koll på ungarna innan min mamma kom hit och stannade över natten. Tack alla fina för hjälpen!

Efter ca 2 timmar började jag få tillbaka rörelseförmågan i armarna och sen började det krypa och pirra i benen och jag började återhämta mig (som vanligt) men fy helvete så drygt att ligga på en jävla brits i 12 timmar, då läkaren väl hade tid för mig efter den låååånga väntetiden så var jag inte direkt så pigg på att prata och i skallen var det riktigt tomt just då...


Nu ska jag vila en stund... är riktigt trött och less just för tillfället. Ska pussa på barnen innan de ska iväg till skolan, sååå skönt att vara hemma igen iallafall!!




Regnet bara öser ner!

Så mysigt väder ute, mindre mysigt att jag måste cykla till centrum och handla!! Men det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, så jag får ta och leta fram bra kläder helt enkelt innan jag drar!!


 

 

 







Pang i foten

Det pangade lixom till i foten i morse medans jag satt och åt frukost, kändes lite som en gummisnodd som brast och det snärtade till ordentligt och jag blev svullen och blå på ovansidan.

Såg ut som när man typ tappat nått tungt på foten och kändes likadant. Ont gjorde det och jag fick lite panik, ringde vårdcentralen som sa att "det var för avancerat" för dem och att jag skulle ringa neurologmottagningen på Danderyd eftersom jag är under utredning där.. (berättade om hur jag mådde igår, undrade om det kan ha nått samband?)

Sjukvårdsrådgivningen hänvisar till vårdcentralen, vårdcentralen hänvisar till neurologen på Danderyd, som i sin tur hänvisar tillbaka till vårdcentralen "om jag skulle bli sämre" men att det inte var något att oroa sig för om det gick över bara och sen sa hon nått om att det kanske kunde vara nån av medicinerna jag äter..... Fine, det fattar jag med, men det är inte första gången som det händer och det känns jävligt läskigt och NÅTT måste det ju bero på, och är det verkligen bra lixom? Det gör ju ont men vad fan inte så att jag dör av smärta direkt, det känns bara otäckt att kroppen reagerar som den gör utan förvarning och minsta ansträngning emellanåt... har ju ett hem och tre ungar att ta hand om, kan ju inte bara tänka på migsjälv då...

Ska försöka få tag på min läkare som skrivit ut mina mediciner och fråga honom...

Svullanden gick ner efter ca 30 min, sen efter 2 timmar såg det mycket bättre ut, ser ut såhär nu bara.






God morgon!

Larmet på mobilen ringer 05.20 här hemma på vardagarna. Så att jag har tid på mig att vakna, hinna snooza ett tag utan att stressa alltför mycket, men idag var barnen trötta, iallafall Vilder, fick bära ner honom tillslut för att han skulle vakna. Vilgot har sprungit runt med en ballong nästan hela morgonen som han blåser upp och sen drar i så att det piper sådär underbart gällt när luften går ur den...







Phu!!

Vilgot däckade i soffan och Vilder var som tjurigast och bråkade med Vanessa och anklagade henne för att jävlas med flit med honom bara för att hon råkade släcka lampan i badrummet då hon gick därifrån när han skulle in efter, det blev världens diskussion och Vilder verkligen LETAR fel på precis allt, Vilgot städade på "fel sätt" och givetvis städade han just så bara för att jävlas med Vilder. Och jag var elak och dum för att jag sa att han skulle plocka upp alla leksaker som han spridit ut på golvet i vardagsrummet....

Min kille kom som en räddande ängel, nu ligger Vilder i sängen i sängen, sur, men tänderna är borstade och han lär somna ovaggad.

Och jag med... då jag väl kommit ner i varv för att lägga mig.






Dinner is done!

Jag mådde bättre efter en stund så då passade jag på att fixa middag så nu är det avklarat. Pojkarna bygger koja i vardagsrummet, inget de brukar få göra annars men ikväll tänker jag inte gå in i nån diskussion utan det får bli lite som det blir, de är ju nöjda och håller sams. Sen när min kille kommer får det bli tandborstning, städning och sängen....





Poff!

Det bara smällde till i skallen nu på eftermiddagen och jag blev sådär jätteyr så jag var tvungen att lägga mig ner och bara blunda för det snurrade så mycket, som att sitta i en karusell och må riktigt dåligt, sen försvann känseln i bägge benen samtidigt som det lixom gjorde ont/värkte i benen, svårt att förklara, helskum känsla som gjorde mig riktigt rädd, pulsen skenade iväg och jag var helt utslagen med ett obehagligt tryck över bröstet och det stack i fingrarna och i ansiktet har det lixom domnat lite på ena sidan.

Nu först har jag vågat resa mig från liggandes till sittandes, den värsta "svimningströttheten" eller vad man ska kalla den har avtagit nu. Vanessa hämtar pojkarna åt mig på fritids, sen kommer min kille hit som tur är. Hatar när det blir sådär, att bli så fullständigt hjälplös, handikappad och obrukbar sådär bara från ena stunden till den andra. Nu har jag lite lätt huvudvärk men vågar inte resa mig upp och gå, dumt att chansa.

Måste nog ringa min läkare imorrn, men vad fan de kan ju endå inte göra nått åt det lixom.. och det gör mig galen. Det kommer ju så snabbt och går över nästan lika snabbt, men jag blir riktigt riktigt trött efteråt, såklart. Men kanske att de skyndar på med min magnetröntgen iallafall så jag slipper vänta till slutet av året...?






Om falskhet, vänskap och avundsjuka

Avundsjuka är en farlig sjukdom, den ska man akta sig noga för. Den drabbar oftast människor som ofta talar om för alla andra hur de ska leva sina liv eller hur fantastiskt just deras liv och förhållanden är, för att i samma stund tycka enormt synd om sigsjälv och tala nedlåtande om andra bakom ryggen på dem och beklaga sig över att "den och den minsann inte ens klarar av att spika upp en spik i väggen eller byta en glödlampa utan att få hjälp av sina föräldrar med barnpassning", men så fort de springer på dem utanför på gården så dras smilbanden ända upp till öronen och det falska leendet är så falskt att jag bara väntar på att läpparna ska spricka och tänderna trilla ur munnen.

Ja guuud så orättvist det är att några här på gården har sina föräldrar nära och ofta tillhands och får hjälp.. världen går verkligen under av det! Ja iallafall verkade en viss person störa sig riktigt ordentligt på det.

Avundsjuka människor har jag lärt mig att man ska akta sig för... för ur avundsjukan kan det växa otäcka tumörer som inte alls är bra för själ och sinne. Och sen gråter de över att andra har det som dom inte har, men vad faan, kan man inte vara GLAD för nån annans skull?????  I deras leenden döljs en inre osäkerhet, avundsjukan lyser igenom och  om  man tittar riktigt noga kan man se att lampan är tänd men det är ingen hemma...

Det värsta var nog när personen i fråga bokstavligen BAD mig att INTE låta mina pojkar leka med ett visst barn... och uttryckte sig ordagrant såhär; "Jag hoppas verkligen att XXX blir MOBBAD då h*n börjar skolan, snälla snälla måste de leka där kan du inte gå och säga att de måste hem nu, jag mår så dåligt av det hela, jag orkar inte ens vara på min egen baksida för då ser jag det falska xxxx och mår ännu sämre, tänk på MIG nu jag har minsann ställt upp på dig då DU mått dåligt!!!! Och du ska bara veta vad hemska saker de sagt om DIG och andra här på gården!!! "

Enligt henne så blev hennes barn mobbade, de skulle splittras och delas in i två läger... (sjuka tankar!!!)  och det var ju katastrof att de hade en finare och bättre xxxxx än dem nu, de ville bara ha makten på gården och bestämma över alla, det var ju uppenbart att de enbart för att sabba för hennes barn som grannen skaffade finare studsmatta och pool...

 

Sen alla andra grannar hon ifrågasatt genom åren hur de levde, att de skaffade barn för fort, var dåliga föräldrar, fick för mycket hjälp av andra, eller så var det annat det var fel på...



Och vad var JAG för tönt som svalde och köpte det mesta hon sa med hull och hår?? Godtrogen och korkad, javisst. Men jag brukar faktiskt lita på mina vänner. Därför är hon ingen vän längre. Enkel matematik som vemsomhelst förstår. Till och med JAG! Och jag HATAR matte!!




Sann vänskap är en vänskap som är ärlig och sympatisk
. Den är inte missunsam eller girig. Det har jag lärt mig nu. Tyvärr fick andra lida, som min goa granne och vän Lotta.


Det började med att en viss person inte gillade våran vänskap, pikade den titt som tätt genom åren och jag fick höra att det tyvärr inte klickade att umgås alla 3 tillsammans de gånger vi försökte. Fine, det kan jag köpa, man behöver inte gilla eller funka med alla, det är ju ganska naturligt. Men det som INTE är naturligt i denna soppa är hur historien slutade;


Vedebörande bjuder hem Lotta en sommarkväll, och bjuder på vin och sen börjar de prata.. om mig. Fine, jag bryr mig inte direkt om att folk pratar om mig, det får stå för dem, det som störde mig i denna historia var att människan har fräckheten att VARNA henne för .... håll i er nu.. MIG!!!!!

Och med detta inleder hon kvällens tema, skitsnack om mig som blir mer än vad som är sant/tänkt överhuvudtaget vilket fick min vän (Lotta) att i stunden hålla med om saker som hon sen inte alls kände var varken rätt eller ok, vilken hon som en god vän tog upp med mig efteråt och då jag får höra detta så öppnade jag mig i sin tur för henne om vad som sagts om henne tidigare vilket fick sanningen att framstå i en helt annan dager. Man kan väl säga att min buk blev ren medans en annans full med skit. Men som man bäddar får man oftast ligga.

 


Lotta fick plötsligt dagarna efter höra hur go och underbar hon var som människa  (till mig har det inte låtit så alls om henne tidigare... snarare tvärt om) och jag fick kämpa/anstränga mig ganska hårt för att hålla ihop det hela på ett bra plan för oss alla 3, ja som vuxna människor borde. Hon beklagade sig de gånger hon tidigare bjudit över Lotta som sällskap och bett att jag skulle komma och "rädda" situationen för tydligen så var det jobbigt att sitta ensam med henne...


Men denna sommarkväll så gick jag inte över. Och det är jag glad för. Att sanningen kom upp till ytan även om det gjorde ont och sårade just då. Lotta fick ta mycket skit efter det som hon inte alls förtjänade, vedebörande lade all skuld på Lotta och uppmanade henne att "ordna det här".  Även hennes man var över till henne med utskrifter från FACEBOOK där de skulle polisanmäla en vän till mig som skrivit i min logg.....

 

Och allt detta är varvat med smicker i en massa sms till Lotta från henne, jag fick även några sms med varvade budskap, ena var:

"kom över och spela kubb så det blir som vanligt mellan oss igen" och sen kom det

"Vore något bättre om du ringde och pratade direkt med mig om det är något som du är irriterad över. M berättade precis att du visst börjat med dina halvtrevliga kommentarer på Facebook. Hon tror att det är MIG du syftar på! Om vi nu är vänner är det bättre att du ringer mig"

 

Endast DETTA skrev jag på facebook:

 

Yoanna Knasig Tigerlily

bara så ledsen just nu. Besviken och sårad, fan att det ska göra så ont. Varför ,vad fan har jag gjort för fel?

den 25 juli kl. 19:59


Anna KnazFia Isaksson va ere som hänt???=/ ♥ ring om du vill..finns här.

den 25 juli kl. 20:07 ·


Yoanna Knasig Tigerlily tack , messar om en stund... marken gav vika här nyss

den 25 juli kl. 20:10 ·

Anna KnazFia Isaksson gör det! ♥

den 25 juli kl. 20:11 ·


Sen skrev samma vän detta  i min logg,

 

"Fin fina du..Jag hoppas att du inte tar åt dig av vad den där falska jävla bitchen som kallar sig "din vän" säger om dig,vad fan vet hon,o vem fan e hon att döma dig..Du e en av mina bästa vänner,o ja skulle hemskt gärna vilja ta ett snack med den där kärringen!!! Du ÄR BRA som du är..!!!Vänner beter sig inte så!!! o ja hoppas du kan radera henne ur ditt liv,DU ska inte flytta någonstans,de e hon som borde passa sin tunga annars kommer ja o hälsar på henne!!!STÅ PÅ DIG!!!! LOVE YOU ♥ ♥ ♥"

 

vilket de hakade upp sig ordentligt på uppenbarligen eftersom de skrev ut papper och sa till Lotta att de skulle göra en polisanmälan... mig har de inte pratat med, jag har bara fått sms och mail som, varit rätt dryga.

 

 

 

Ingen ursäkt eller förklaring fick jag alls, så; Nej tack, jag klarar mig utan sådana människor  i mitt liv, kände jag.


Sms:en avtar sen i samma takt som hon inser att Lotta faktiskt sagt som det var till mig. Då fick istället Lotta skiten och att allt var hennes fel..

 


Sen då hon märkte att vänskapen med mig var ordentligt skrotad så fick jag bittra konstiga mail och sms om hennes lycka, framgång och liv, och hon talade tydligt om för mig "att mitt liv skulle sett annorlunda och bättre ut om jag lyssnat på henne och att allt jag tänker på är att söndra och härska medans hon utvecklas som vän och medmänniska"... ehhh what lixom??

 


Dagen efter den där sommarkvällen pratade jag med en mycket ångerfylld Lotta som var väldigt ledsen över det som sagts kvällen innan, men såklart förlät jag henne, hon gjorde ju bara det en sann vän SKA göra, stå för det man sagt och säga ifrån då det inte känns bra!

Min vänskap med Lotta växte sig starkare den dagen och jag blev samtidigt av med en 50-kgs ryggsäck. Det som stör mig är att de försökte göra Lotta till syndabocken för att hon sagt... SANNINGEN!!!


Och det gjorde jag med sen då jag fick höra allt, jag sa precis som det var till henne om allt vedebörande sagt genom åren och hur jag försökt "förlika" mig mellan dem och alla dessa gånger hon genom mig ofta lånade öl och vin av Lotta som jag sen för det mesta köpte tillbaka eftersom denna person tyckte att "allt jämnar ju ut sig" vilket jag oxå alltid tänkt, tills jag fick höra vad hon varnade Lotta för, att bli UTNYTTJAD!!!! av MIG!!!!!

Det var droppen för min del som fick bägaren rinna över, att hon smutskastar mig och baktalar mig för nått som HON egentligen är grunden till när det är HON som lånat det mesta och inte köpt tillbaka... fy fan där går gränsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite kusligt va? Tänk att de finns så nära inpå och utan förvarning så blir man ett offer själv...

 





Akupunktur

Kom nyss hem från sjukgymnasten, det var riktigt skönt med nålar idag, han satte i foten, benet, huvudet och senorna ovanför nyckelbenen typ vad det nu heter... och sen vid halsen.

Ja alltså det gör ju ont när han sticker in dem, men sen efter ett tag så är det riktigt skönt och man känner verkligen hur energierna i kroppen flödar och gör nytta.

Nu dricker jag kaffe, sen ska jag dammsuga upp alla popcorn och chips som ligger lite överallt här hemma sen gårdagens kalas. Sen köra en maskin tvätt. Sen ta det ganska lugnt, är ju en dag imorgon oxå.

Funderar på att ev börja plugga efter jul, på distans, som jag gjorde förrut, är sugen att fortsätta det jag studerade -08 men just den kursen finns inte kvar såg jag... AD-assisten (Art Director-assistent) men ska kolla om det finns något liknande, var inne igår och kikade på mina omdömen och betyg i de kurser som jag hann läsa då innan jag var tvungen att hoppa av studierna, och det gjorde mig glad och sugen på att ta tag i det igen.

Ibland behöver man påminna sig själv om sådant man faktiskt varit bra på och kan!

Jag har redan slutbetyg i 3 kurser;  Desktop, Grafisk kommunikation A och kommunikation.


"Du har jobbat på jättebra i denna kurs, och du har visat entusiasm och glädje.
Du har utvecklats och lärt dig mycket under denna utbildning. Ditt "examensprov" visar verkligen detta. En färgsprakande "hyllning". Ditt slutbetyg blir MVG. Lycka till nu, så kanske vi ses online igen. hälsningar L
Denna post är relaterad till kursen Desktop"


 " Hej Yoanna!
Vilket fantastiskt arbete du har gjort med "din" utställning om Stockholm. Imponerande :)
Det märks att du lagt ner tid och tankearbete kring detta. Kanonbra bildspel och musiken passar utmärkt. En mycket bra avslutning på denna kurs. VN++ med extra plus.
Jag ser att du ska läsa Mediekommunikation för mig nästa kursperiod. Trevligt, då hörs vi snart igen.
hälsningar L
Denna post är relaterad till kursen Grafisk kommunikation A"


"Hej Yoanna! Du har verkligen visat entusiasm och skaparglädje i denna kurs. Ditt "examensarbete" är föredömligt. Ditt slutbetyg blir MVG. Vi ses igen online. hälsningar L
Denna post är relaterad till kursen Grafisk kommunikation A"


 " Hej Yoanna! Nu är kursen slut och det är dags att sätta slutbetyg! Resultatet på hemtentan blev MVG och detta betyg sammantaget med resultaten på inlämningsuppgifterna ger slutbetyget MVG. Jag får tacka för den här tiden och önska dig lycka till med fortsatta studier eller jobb! Dessutom får jag önska Glad Påsk! Hälsningar S
Denna post är relaterad till kursen Kommunikation"

 " Hej Yoanna!
Du är så rolig. Jag gillar verkligen dina lämningar. Om jag skulle säga något så är du regnbågens alla färger. Du vågar använda färg :) Det är viktigt att tänka på att färger sänder signaler, både vad gäller kläder och på web eller papper. Det finns ju olika tolkningar av färger, och i vilka sammanhang de uppträder. Också väldigt personliga tolkningar.
Du väljer rosa... du tolkar rosa som den personlighet du är. Och svart. Spännande.
Bra jobbat.
hälsningar L
Denna post är relaterad till kursen Grafisk kommunikation A"



Inte så dåligt va?? :-)




God morgon!

Idag var vi alla trötta, Vilder var riktigt gnällig och pipig och Vanessa tjurig som få. Härliga morgon! Vilgot var rätt glad förrutom ett litet utbrott han fick och vrålade;

-Faaan, faaan förbannade jävla skit oxå!!!! och hick ut i hallen och gömde sig i garderoben...

Vad han blev arg för, det minns jag inte. Men han är som jag, exploderar ganska fort och sen är det över för det mesta om man får vara lite ifred och inte rör om nått i grytan just då, för då kan det mycket lätt koka över....









Ja, jag tycker om att fylla i listor...

 

 Vem är viktigast för dig: Min familj..

Bästa film: Finns många, men "Förtrollad" älskar jag, likaså filmerna efter böckerna av Stieg Larsson (tror jag han heter...) sen så är "Livet är underbart" en helt fantastiskt film som alla borde se nån gång!


Tror på liv på andra planeter:
Ja


Kommer du ihåg din första kärlek:
Ja


Älskar du henne/honom fortfarande:
Ja, det blev även min sista kärlek.


Har du några homosexuella vänner:
Ja


Tror du på mirakel:
Ja


Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid:
Det tror jag


Ser du dig själv som tolerant mot andra:
Ja


Ser du på kärleken som ett misstag:
Nej


Hur många barn har du, vill du ha:
Jag har 3 ungar, sen blir jag ibland sugen på en liten till, fast med en man vid sidan isåfall som låter mig sova och vara människa och inte bara en sönderstressad mamma...


Bio eller promenad:
Bio


Är du kittlig:
Ja, lite


Snarkar du?
Ja ibland, gör massor i sömnen, skrattar, slåss, bits... Därför är jag ofta trött på dagarna.


Stjärntecken?
Vattuman


Rädd för insekter?
Nja, inte rädd direkt men stora spindlar äcklar mig, likaså tvestjärtar och somliga karlar...


Äckligaste insekten:
spindlar med tjocka kroppar och tjocka ben. Och vissa karlar, men de kan jag räkna på en hand som tur är


Största svaghet:
Dålig självkänsla.



Det här är jag bra på:
att vara en bra vän


Bästa bok?
Stieg Larssons böcker


Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
förvandla negativa känslor och tankar till positiva, för både egen del och för andra.


Vad vill du jobba som?
Designer/inredare nått sånt...


Chips, morötter eller godis?
Godis



Pizza eller hamburgare? Pizza


Skriver du dagbok?
Min blogg är som min dagbok.


Har du någon flickvän/pojkvän?
Pojkvän


Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans?
Jag har hål i öronen, haft hål i näsan som vuxit igen, sen piercade jag naveln för länge sen men puckot satte den snett så jag retade mig så pass mycket på det att jag tog bort den tillslut. Jag vill tatuera ryggen med en stor ängel och barnens namn, sen kanske nått på armen.


Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.)
Stökigt, men jag vill ha det välstädat. Nån som fixar det?




Gungar du på stolen? Nä, sitter mest i soffan, den går inte att gunga



Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?
Ja det skulle jag vilja, men fasiken vad läskigt. Men det är skoj med läskiga saker ibland då man tagit sig igenom det. Det är så man växer och utveckas som människa.


Vilken hand håller du gaffeln i? Brukar inte tänka på sånt, äter nog med bägge.





Hur är din drömtjej/kille? Min!


Hur många syskon har du?
2 st


Vad är du mest rädd för?
Onda och falska manipulativa människor, och att bli övergiven och sviken/lurad

Är du rädd för blod? Nej


Saltar du på maten?
Ja, om det behövs


Gillar du att sjunga?
Japp, men suger på det, men kul är det endå.


Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför?
Barn & fritid, bara blev så. Men nu har jag för mycket barn och för lite fritid, så jag vill göra nått annat i yrkesväg... att vara ensam mamma är redan ett heltidsjobb.


Anser du att du är stark? Ja, ibland superstark men sen har jag en del dagar som jag känner mig riktigt svag och bräcklig. Upp och ner typ.



Brukar du sola?
Japp, men hatar egentligen att bara ligga i solen men vill gärna ha färg, men att läsa en bok i solen funkar sålänge man kan svalka sig på nått vis, nån enstaka gång i solarium men det var ett tag sen.


Vad gör du om du får hicka?
Hickar...?


Röker du?
Ja... men slutar ibland, det luktar ju jävligt äckligt.


Snusar du? Snusläpp?
Nej, vidrigt.


Kaffe, te eller inget?
Både och, Te är godare men kaffe är kaffe och det dricker jag nog bara "för att"...


Har du en besatthet?
Om jag skulle svara nej så skulle jag säkert ljuga, men jag kommer inte på någon på rak arm... hmmm... letar ofta fel hos mig själv istället för hos andra, men det är väl bättre det än tvärt om? Men om man kan kalla det besatthet, det vet jag inte. Men har svårt att sluta då jag börjar med nått, öppnar jag en påse godis, så slutar jag inte förrän påsen är tom. Lagom, va fan e det? Sen är jag lite besatt av shopping kan man säga... det är ju den absolut bästa terapin ever! Och sen möblerar jag gärna om ofta, för jag gillar när det händer saker annars lessnar jag.

 


Vad gör du:
Massor eller inget, varierar kraftigt.



Vad längtar du till: Julen



Vad händer i helgen: Barnkalas!!!!





Favoritöl: Carlsberg Hof



Vad blir du glad av: Nära och kära, shopping och inredning


Vad blir du ledsen av: massor, är en crybaby ibland, men annars är jag glad för det mesta


Vad ska du göra idag: Ta igen mig efter ett lyckat men energi-tömmande kalas!


Favoritsnabbmatställe: Izmirs kebab i hötorgshallarna!!



Vad dansar du till: Det som är bra, dåliga låtar hoppar jag över. Älskar Britney, Rihanna, Kate Perry, Carola andra och nostalgiska schlager




Vad saknar du: En hel natts sömn utan jobbiga mardrömmar...



Nått som ingen vet om dig: Haha, som om jag skulle skriva det på bloggen, tror fan alla redan vet allt, jag är dålig på att skämmas hehe.



Nått du vill ha sagt innan vi slutar: Jag vill ha ett jobb som funkar och som jag trivs med, bättre hälsa, mer energi och att kunna försörja mig själv på sådant som jag tycker om.


 


HUR




Svarar du i telefonen: -Ja Hallå-... eller -Yoanna, beror vem som ringer






Mycket pengar har du i plånboken just nu: 1 krona typ och en massa kvitton







Mycket är klockan: 22.07




Hur många kontakter har du på msn: Hmm, har inte fått idén om att räkna dem faktiskt, men alldeles för många som jag inte skriver till, över hälften är blockade och jag har varit för lat för att ta bort dem, har samlats på en hel del sista 10 åren om vi säger så... men det sägs ju att man ska ha sina fiender närmast? Har jag ju lite koll på när DE är online iallafall!




Spenderar du en regnig dag bäst: Inomhus med en massa levande ljus





VEM


Är ditt 10:e sms ifrån och vad står där?
Daniel; Vilken mack då? (undrade om han skulle förbi nån mack innan han skulle hem... (granne)



Pratar du med på msn just nu? min gamla vän Stefan

 


Ringde dig senast? Mamma




Pussade dig senast? Vilgot




Vill du kasta en sten i huvudet på? Juholt. Fast då får jag säkert fängelse och det är det inte värt. Eller nä, han är inte värd en sten i skallen. Det är ju endå inget där inne som verkar fungera som det ska... kanske en sten på ballen skulle sitta bättre?




Saknar du mest just nu? Mina nära och kära, och pengar!!



Ska du träffa imorgon? Ingen, bara sjukgymnasten


Sov du med senast? Vanessa


Festade du med senast? Minns inte... hmmm....Anna?




Vem fick du senast sms av? Min granne Lotta







Samlat ihop mig lite, passar på när barnen är ute på gården och leker.

11 barn blev det på kalaset, 20 var bjudna men en del hade tackat nej och 2 ringde idag och sa att de inte kunde komma för de var sjuka. Men det var några som varken tackat ja eller nej, lite märkligt då vi är grannar och när Vilder frågade dem (barnen) varför de inte sa att de inte kunde komma på kalaset, så fick de till svar att mamma och pappa inte fått nån inbjudan... de lekte utanför på gården under kalaset gång så de visste ju mycket väl att det var kalas idag... Jo tjena att de inte fått nån inbjudan, den las i brevlådan och jag hade även informerat via sms att kalaset som skulle blivit av förra helgen blev uppskjutet och att nya inbjudningskort skulle lämnas, vilket de oxå gjorde, direkt i deras brevlåda.

Men deras brevlåda kanske äter upp posten? :o Fast mer troligt att föräldrarna slängde inbjudan innan barnen såg den?


Men det gick bra att plinga på här efter kalasets slut och fråga efter visselpipor och annat som de barn som var med på kalaset fick vid fiskdammen....

Men men, jag bryr mig inte egentligen, men tycker det är lite dåligt att inte tacka varken ja eller nej, särskilt då vi bor så nära och barnen ses ju dagligen på gården annars. Det är ju bara barnen som blir lidandes, vilket jag tycker är trist. Vuxna människor borde kunna stå över sådant beteende.... bara för att de inte gillar mig längre och för att vi inte umgås som vi gjorde tidigare så borde ju inte barnen bli lidandes. Jag gillar dem inte heller speciellt mycket, men inte fan skulle jag låta barnen få lida av det. Inte deras fel hur föräldrarna är!

Vill/kan man inte komma, tackar man nej som de andra som inte kunde komma gjorde. Man kommer iallafall inte efteråt och frågar efter det som de andra fått....

Jag erkänner, jag är kass på att tacka nej eller ja till kalas ibland, eftersom jag har problem med minnet ibland och glömmer saker lätt, och ibland hittar jag inbjudningen för sent... men jag gör det inte med mening eller för att på något vis straffa barnen. Jag vet ju att dessa föräldrar alltid tidigare har varit så noga med att höra av sig ang sådant och gnällt på andra som inte gjort det... Barnen hade ju pratat om kalaset innan ute på gården.

Nu har jag gnällt färdigt för ikväll, fått vila öronen en stund och börjar landa lite. Skönt!

Ibland är det skönt att skriva av sig lite... det är ju det jag har bloggen till.















Slutkörd...





Ett lyckat kalas men att jag aldrig lär mig att ljudnivån blir högre än jag pallar... men världens bästa lekvärdar hade jag iallafall, Tuva och Vanessa, de fick sina välförtjäna pengar då kalaset var slut, 150:- var hade jag lovat dem.




Med hjärtat i halsgropen kollade jag på när de hoppade studsmatta som galningar, sen var det en STOR miss av mig att ha VISSELPIPOR i godispåsarna... Ja, härligt va?? Med ljudet från 11 visselpipor!!! Mina nerver har satt sig på utsidan just nu, domningarna kom som ett brev på posten och allt började snurra. Inte direkt otippat men väl irriterande. Mina barn är övertrötta här och griniga, Vilder är skitsur för att jag städat bort hans bandyklubba...

-ALLT ÄR DITT FEL MAMMA!!!


Jag som gjort fint hela dan och plockat undan för att det skulle vara fint då gästerna kom.. jo tack för det lixom. Minns inte vart jag lagt den, och orkar inte tänka för det är mest blankt i skallen för tillfället.

Fick ihop en middag iallafall, pasta och korv, sen la jag mig på soffan och räknade stjärnor som dansade framför ögonen en bra stund innan jag kunde resa på mig.

Nu längtar jag tills klockan blir tillräckligt mycket för att lägga mig och sova med kidsen.

Just nu är jag bara ap-trött, ledsen och känner mig misslyckad som både människa och mamma, fan att jag alltid ska tappa orken, hatar att jag inte pallar mer, jag fullkomligt AVSKYR det. Men vad fan, jag har inget val utan måste gilla läget, det är inte så kul alla gånger... :-(

Pausar denna dag nu och hoppas på en mer avslappnad morgondag.....







Kalas... tack gode gud för Tuva och Vanessa!





















Snart kalas, fullt ös medvetslös!

Fick skjuts av söta Cissi då jag skulle handla, tack snälla! Var grymt skönt att slippa släpa allt på cykeln.

Nu väntar vi på gästerna här... Vanessa och Tuva, mina festfixare, har förberett för lekar, dans och fiskdamm.

Jag har dukat fram allt gott och städat och plockat.





Ett duschdraperi får agera kalasduk...







Söndag.. ingen vilodag idag.

Pojkarnas pappa skulle handlat till kalaset igår, men det blev lite ändringar i den planeringen så nu sitter jag här, en söndagsmorgon, med 800:- .... i 5-kronor! Schysst!! Han lämnade pengarna till mig igårkväll så att jag får handla istället, så det blir till att sätta sig på cykeln om en stund och handla för ca 20 ungar, dricka, godis, glass och allt som hör till. Jag hatar verkligen att vara ute i sista minuten, men jag har inte så mycket att välja på idag.





På fredag är det dags!

Jordens undergång är på fredag den 21:oktober.

Det står i aftonbladet, att det säger Domedagsprofeten Harold Camping.


Min första tanke, varför får han ens en plats i tidningen???

Sen min andra tanke, de har kanske nyhetstorka så de måste fylla ut sidorna med vadsomhelst?

Min tredje tanke, Harald borde byta jobb, han har ju haft fel innan...

Min fjärde tanke, OM jorden verkligen går under den 21:a, då kan jag utan större problem bränna hela barnbidraget som kommer den 20:e, på onödig shopping! Och går jorden inte under... kan jag kanske stämma honom? Och få mina pengar tillbaka? Plus för sveda och värk och psykiskt lidande, jag kan ju bli rik på kuppen! ;p


Men visst fan, jag bor ju inte i USA där man kan stämma folk hur somhelst. Attans då!






Min fina Vanessa!!!

Hon kom nyss hem efter en heldag med en klasskompis, de har shoppat, gått på bio och klättrat på klättervägg.

Och den söta ungen kommer hem med 2 presenter, till MIG! Gissa om jag blev rörd, men fan, får inte gråta mer idag ju!!!





Rosa rosor och en bok från Panduro.





Sovit en stund...

Känns så tomt utan Vanessa hemma, alldeles tyst är det och jag har småröjt och plockat lite men kommer inte igång med den energin som jag önskar ville infinna sig. Jag är riktigt uttråkad och rastlös och TRÖTT i en salig röra.

Min kille sover tungt uppe i min säng och jag har inte hjärta att väcka honom, han är väl helt slut efter mitt lilla "PMS-utbrott", kan ju erkänna att jag inte var sådär jättetrevlig. Snarare riktigt oförskämd och elak, men jag står för det och är glad att han pallar trycket när jag inte gör det. Men jag tänker inte be om ursäkt, för allt som kommer ut måste komma ut, det kallas för att ventliera, och då jag gör det så gör jag det helst med råge, så att det lixom inte ligger kvar nått och "pyr" efteråt.

Katla has left the building, kan man säga.



 





PMS!

Ja som sagt, helvetes humör jag har ibland, jordskalv, explosion av ilska,  tusen tårar, sen koma. Men tur att de som står mig nära och älskar mig står ut! Nu har jag iallafall lugnat ner mig lite, pratat ut och beklagat mig. För typ allt och inget. Men man måste ju få rasa lite ibland hur ska man annars kunna resa på sig?


Måste skaffa dessa tabletter tror jag.. det är ju samma "visa" varje månad vid denna tidpunkt.



Ja man känner att man lever som sagt!





Mig i ett nötskal.

Jag klarar verkligen inte av relationer, uppenbarligen. Jag springer alltid ifrån dem då det bränns, magen vänder sig ut och in och jag blir lixom bara anti. Reser en hög mur i pansarstål som ingen kan ta sig igenom eller förbi. Inte över eller under heller.

Varför blir jag så trasig alla gånger jag bara vill bli hel? Men ensam är stark, är det inte så det heter?




Tar dagen baklänges idag..

Inga barn hemma och jag är rastlös och seg på samma gång, har druckit en massa te, nu tänkte jag ta en öl faktiskt, är ju ensam hemma. Sen middag, sen lunch och sen till kvällen gröt. Så får det bli idag. Är lite irriterad på en viss person och ska försöka komma på lite bättre tankar. 

Har lite grejer jag måste reda ut med migsjälv, några frågetecken som blinkar och som jag inte kommer underfund med riktigt... känner mig obeslutsam, irriterad, arg och ledsen men vet inte riktigt varför?

Lite förvirrad just nu... men det går nog över. Som alltid.





God morgon!

Sovit som en stock inatt, men klev upp tidigt eftersom Vanessa skulle iväg redan halv 9 med en kompis. De ska på bio och lite annat skoj. Så jag blir ensam hela dan.... hinner jag städa i lugn och ro inför morgondagens kalas.

Måste bara se till att ta mig i kragen så att det blir gjort, vart fan ska man börja lixom? Just nu har jag noll motivation, men den kommer nog under dagen.





Lite nya bilder på mig

Hade så tråkigt idag så jag fick för mig att sminka mig, var länge sen jag orkade göra det, så då fick kameran åka fram. Ego, javisst, men vad fan, man får väl passa på när man inte ser alltför skräckinjagande ut... eller?






Ok, lite "normal" måste jag ju vara... så att ni känner igen mig!

;p







Så, nu har jag fixat länkarna rätt

Såg att mina länkar till awarden strulade och hamnade fel, nu är det iallafall åtgärdat!

Kollar på Idol med Vanessa, har nyss ätit sen middag med Lotta, ost och skinkpaj. Vägrar vara trött en fredagkväll då jag inte har några bus-pojkar hemma...!

Skam den som ger sig, ska vara vaken tills jag somnar stående eller nått!!




Sen som vanligt!!

NU först åkte pojkarna iväg med pappa... han skulle hämtat dem på fritids egentligen men som sagt, han blev "lite" sen...

Idag har jag ritat lite, det var skoj och grymt länge sen jag ritade med blyerts!! Måste skaffa lite tjockare och finare papper bara. Sen ska jag rita av alla mina barn, började med att rita av ett kort på Vilder.. men är inte klar än









Ska fortsätta med den imorrn eller senare ikväll hade jag tänkt, måste skaffa ett bra och litet sudd...




En award.

Tack Mica!


Man ska länka till den man fått den utav, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar!


Hmm, skicka till 5 andra bloggar.. nu har jag ju inga nära vänner som jag vet bloggar förrutom Mica då, men bekanta och andra trevliga människor som brukar kika in på min blogg då och då tänker jag länka till.


Happycobra

 


Lindisen
, min nya trevliga granne

Evelina

Västgötskan


Ylwa-Lii


1. När ingen ser eller hör mig...... Så lyssnar jag på Britt Nicoles Walk on the water
på repeat och sjunger med eller så blir det min andra favorit Stand in the rain med Superchick... några av världens bästa låtar enligt mig som betyder otroligt mycket för mig.












2. Jag går aldrig hemifrån utan
...... mobilen och nycklarna.


3. Min blogg heter som den gör för att jag.... Hmm, har ju 2 namn, tigilove.blogg.se sen www.yoannas.com, men tigilove valde jag bara för att det var ledigt typ... yoannas.com säger väl sig självt, det är ju min blogg lixom.


4. Om jag vågade skulle jag..... ??? hmmm... dyka bland hajar? Stå på mig mer i jobbiga situationer, Smälla nån jag inte gillar på käften? Skrika rakt ut nästa gång jag blir förbannad och sluta vara så jävla mesig och feg....? Råna en bank? Skipa rättvisa när staten inte gör det? Typ avrätta våldtäktsmän och dömda pedofiler utan att kunna straffas för det.

5.
Om tio år kommer jag att..... vara vuxen hoppas jag! ;-) Med god hälsa, ha ett jobb som jag trivs med och vara ekonomiskt oberoende och givetvis lyckligt gift!


 





Fredag

Försov oss i morse så det blev en riktig duracellmorgon här.

Under frukosten upptäcker Vilder att jag dricker ur hans glas så han vill ha ett nytt glas bara därför och jag säger att "vadå, du har ju legat i min mage, det väl inget om jag dricker en klunk ur ditt glas." Och sen hade vi ganska bråttom för att hinna med allt.

-Jag har inte legat i din mage, jag låg i dina ben mamma, det var därför de blev så tjocka och feta! utbrister Vilgot och ser riktigt nöjd ut.

-Och jag låg i din hjärna, det är därför du är så knäpp mamma! säger Vilder sen och skiner som en sol över sin fyndiga kommentar.

Ja, vad ska man säga lixom? Knasungar!





Galen torsdag!

Idag har pojkarna varit fullständigt odrägliga, på alla möjliga sätt och vis. Nu sover de tungt och jag andas ut... fy fan så jobbiga de är ibland!!! Imorrn blir jag lite ledig från de små, gud så skönt! Haha, jo jag älskar mina barn men de driver mig till vansinne emellanåt. Den förälder som inte vågar erkänna det är en fegis!

Vilder var lite sur när han kom hem, han hade blivit retad sa han, för att han hade nagellack. I går morse så hämtade han ett svart nagellack med glitter och började måla sina naglar.. och min duk i köket. Jag tog tag i det och räddade hans naglar men duken fick lida. En svart fläck som jag misstänker inte tänker flytta på sig hur mycket jag än tvättar och gnuggar.

Men, iallafall, så hade nått jävla ljushuvud till unge sagt till honom;

"-Killar kan inte ha nagellack!!!"

Jag talade om för honom att nästa gång nån säger så ska han visa sina naglar och säga;

-Titta, det kan de visst ha, men bara modiga killar vågar ha nagellack!!




Dags att deklarera??

"Missa inte Juholt-avdraget på deklarationen i vår. Nu kan du dra av kostnader för en extra bil eller lägenhet så länge du kommer ihåg att inte vara klar över reglerna..."

så jävla klockren kommentar som jag hittade idag...




Bästa boken!!

Var på en bokhandel för nån dryg vecka sen i city och såg en väldigt intressant bok, utsidan var svart med den enkla texten; Allt män vet om kvinnor.

Jag fastnade för den boken direkt och började bläddra i den... och sen kunde jag inte sluta skratta... hahahahaha, för alla sidor... var helt blanka!!!!

Sååå jävla klockrent!!!

Ska dit så fort jag får pengar igen och köpa en, en sån där bok som man bara MÅSTE ha!!! Har jag nått att lusläsa på kvällarna... ;p






Typiskt mig!

Missade ett inbokat läkarbesök jag hade idag kl 14.... blir så irriterad på mig själv, hade ju skrivit in det i ena almanackan å allt, men glömde helt bort det tills hon ringde och frågade vart jag tagit vägen.

Men ska dit igen nästa vecka, har skrivit upp det nu med STORA bokstäver så att jag inte ska missa det igen.


Vanessas klass ska ha skoldisco för att samla in pengar till en klassresa, jag ska fixa flyers och inbjudningar, har lekt lite med uppdraget idag, lika bra att börja i tid, känner mig själv rätt väl och hinner väl ändra mig tusen gånger innan jag blir nöjd typ.

Nått i den här stilen hade jag tänkt det... fast är långt ifrån klar, en hel del info som fattas osv. Men har iallafall börjat!







Lite koma-dag här typ..

Känner mig trött och rastlös på samma gång. Vill plocka och städa men kommer inte igång, vet inte vart jag ska börja och samtidigt så kanske jag bara borde just "göra ingenting"... men det är ju så.. tråååååkigt!

Funderar på om jag ska gå upp på vinden och släpa upp alla säckar som jag packat, men det är tungt och jävligt dumt om jag gör det för då vet jag att jag får tillbaka... sen. Med värk och yrsel som tack.

Min kille ska hjälpa mig i helgen med det, men fan det är ju så grymt störande med alla svarta säckar som står överallt här och tar plats! Och till helgen är det alldeles för många timmar kvar... hur ska jag kunna hålla mig???

Imorrn ska pojkarna till pappa över helgen, sen på söndag då de kommer tillbaka, då går Vilders kalas av stapeln. Vanessa och Tuva är "festfixare" så det känns skönt att slippa tänka på det och koncentrera sig på enbart inköpen och städningen typ.

Lekar och annat fixar tjejerna, härligt!





Ska fortsätta på tavlan idag tänkte jag...











Har en slags hat-kärlek till denna tavla, den går mig på nerverna och jag tycker den är skitful men på nått sätt gillar jag den oxå.. Har lagt ner många timmar på den sammanlagt, och jag blir aldrig nöjd.





Vilgot, en tjurskalle!

Han var riktigt tjurig i morse, det slutade med att Vanessa och Vilder åkte till skolan och Vilgot fick bli hemma. Jag pallade helt enkelt inte med stressen som blev på morgonkvisten och sen blev jag sådär löjligt snurrig och yr så jag var tvungen att sätta mig ner i trappen en bra stund innan jag kunde resa mig och gå upp och lägga mig på sängen i barnens rum. Vilgot gjorde mig sällskap och kollade på film medans jag sov bort en timma ca. Mår bättre nu efter vilan, ibland behövs det inte mycket bara man ser till att lyssna på kroppens signaler exakt i tid.

Idag ska han få städa här hemma med mig efter att vi handlat mjölk å annat som är slut i kylen. Nån nytta måste han ju få göra då han inte är i skolan... det ska lixom inte vara KUL att vara hemma för att man strulat och bråkat...

Vanessa tjatade om att få låna min rosa tjocka dunjacka, men nej, det är ju rätt dumt att ha en sån varm jacka redan nu, sååå kallt är det lixom inte. Men försöka duger, jisses vad jag är allergisk mot tjat! Vilder å andra sidan, gnällde för att han INTE ville ha nån jacka på sig alls. Jag skickade ut honom utanför dörren och frågade om han tyckte att det var skönt och varmt ute och fick tillslut på honom en jacka under väldigt sura miner och protester.

Härliga morgon lixom! Phu!!








God morgon torsdag

Lovade kidsen att jag skulle baka tunnbröd till frukost så jag har stått vid spisen hela morgonen typ. Nu sitter de i köket och äter frukost, Vilgot satt i trappan en bra stund och surade för nått han tyckte är Vanessas fel... Ja.. syskonkärleken spirar här som ni märker!

Hade inga mardrömmar inatt så vitt jag vet, och sov rätt bra. Vilder hade svårt att somna igår så han fick somna med mig, i min säng. Mysigt!

Idag ska jag forstätta röja lite och släpa upp alla färdigpackade säckar på vinden, sen måste jag ta det lite lugnt oxå tror jag, men det är ju så frestande att fortsätta med att röja och fixa när energin är fullt närvarande.







Lite kvällstankar

How clean is your house?
 (hur rent är ditt hem)

Ja vem bryr sig egentligen? Det folk egentligen borde fokusera på är ett helt annat ämne, nämligen;

How clean is your conscience?
(hur rent är ditt samvete?)

Jag har gjort massor som jag inte är ett dugg stolt över,
en hel del som jag med efterkloka "vuxna" ögon gärna hade gjort på ett annat sätt, men faktum är, att jag ångrar inget.


Ingenting.


Har givetvis haft ångerkänslor en massa gånger, de gånger när man frågar sig själv ("varför gjorde jag inte si eller så, varför sa jag inte det" osv), men ånger ingår i livets skola. Det är så vi lär oss, genom våra misstag.


För om jag inte hade levt mitt liv exakt som jag levt det, om jag inte mött de människor som jag mött, om jag inte gråtit de tårar jag gråtit, eller skrattat de skratt som jag skrattat, ja då hade jag aldrig varit just den jag är idag.

 


Ångra inget, livet är för kort. Du kan endå inte backa tiden. Lägg istället energin på att bli en bättre människa i morgon, misstagen du gjorde idag och igår, är endast ett minne nu.

Förfluten tid, överstökat, been there, done that. That´s it.
Ganska enkelt. Men samtidigt riktigt svårt ibland...

Att bara vara, och leva, här och nu.

 

 

Haha, lite flummigt jag vet, men det är ju sååå sant ju!





REGNBÅGEN!!

Fick den efterlängtade regnbågen på bild tillslut!!! Underbara höstväder!!!











Såhär såg himlen ut på andra sidan...













Himlen öppnade sig

Precis då jag skulle slänga mig på cykeln för att hämta pojkarna på fritids så var himlen riktigt vacker så jag tog med mig kameran och tänkte ta lite fina bilder på vägen hem. Men då jag var framme vid fritids så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Riktigt härligt, jag älskar ju regn, men blött blev det. 

Jag hann inte fota de vackra molnen för de försvann med regnet, så bilderna jag tog blev ganska blöta och mörka...









Här hemma har pojkarnas jackor försvunnit på sista tiden så jag bad dem tömma hyllorna på fritids och ta hem de jackor som de har där... och det var inte så lite jackor som jag fick släpa hem, 8 st!!!! Men då vet jag att de inte är borta iallafall, de har bara varit lite frånvarande!

Då vi var hemma slutade det regna och solen kom tillbaka, men ingen regnbåge i sikte, trist.

Idag skulle jag ha vilat men har städat istället... nu börjar det bli riktigt fint här hemma och en massa grejer är ihoppackade och färdiga för att gå i idé på vinden. Sen nån gång i vår eller nått så ska jag rensa ut hela vinden och slänga så mycket som möjligt.




Min vind...

Ser ut som om det har varit en knarkrazzia här uppe på min vind. Men det är bara lilla jag, som stökat till det lite då jag letat efter grejer...



"Den som söker han finner"
(den som söker... finner inte alltid...)



"Ordning är till för idioter, vi genier behärskar även kaos"


 Slänger in lite fler tänkvärda citat när jag endå är i farten;



"Bäst att köpa upp pengarna innan de tar slut"


"Det är inte de utslagna som ska in i samhället. Det är de inslagna som ska ut"


"Kyrkan är ett sjukhus för syndare, inte ett museum för helgon"


"Inled mig icke i frestelse, jag kan gå själv"


"Man kan inte kämpa ihjäl en skugga, den dödar man med ljus" 


"Varför glädjas åt andras skandaler, fixa egna"


"Jag är villig att medge att jag inte alltid har rätt, men jag har aldrig fel"

"Alla har rätt till min åsikt"


"Vi lever alla under samma himmel, men vi har inte alla samma horisont"







Tanken som räknas?

Min aptit på mornarna är det inget större fel på just nu, äter som en häst och det är ju bra.

Gröt, mackor, kaffe, te och sen lite av varje som jag hittar i kyl och skafferi. Frukosten är ju dygnets viktigaste måltid och då jag vaknar har jag oftast drömt intensivt under natten vilket jag tror gör mig extra hungrig periodvis? Lunchen däremot glömmer jag oftast, middag är det lite slarvigare med för min del, så mycket stress för det mesta med barnen och allt omkring middagsbestyren, och då jag stressar för mycket kan jag inte äta alls typ.


Jag säger varje vecka att "nästa vecka" ska jag börja träna. Promenera ute, whatever, yoga på wii fit eller skaffa träningskort någonstans.

Men som sagt, dert är väl TANKEN som räknas? För påbörjat nån träning, det har jag inte. Inte än. Men nästa vecka så ska jag börja! ;p

Nu på morgonen har jag fyllt 4 svarta sopsäckar, 2 av dem med sånt som ska slängas, och 2 som ska upp på vinden. Och då har jag bara rensat ur tvättstugan..


Tänkte fortsätta rensa ur hemmet nu, alla sommar-saker ska upp på vinden och sen måste jag leta lite mer noga efter vantarna från förra året uppe på vinden.

Nånstans ligger de ju... men vart??? Haha, ska ta en bild på hur det ser ut på min vind så fattar ni ångesten jag har inför att leta efter nått så smått som VANTAR.


Inom en timme så kommer bilderna ligga uppe på bloggen, har samlat krafter nu en stund för att ge mig in på att leta efter en nål i en höstack typ....

Wish me Good Luck!







Brrr, satans kallt idag!!

Kom nyss hem från en cykletur till skolan med pojkarna, riktigt kallt idag och vi fick skrapa frost från cykelsadlarna. Men det är inte bara bedövande kallt om fingrar utan vantar, utan även bedövande vackert ute, solen skiner och frosten glittrar och naturen visar sig från sin absolut bästa sida!

Ska nog ta mig ut med kameran idag och fota lite. Först mer kaffe så att jag tinar upp lite.






Och hur trött var inte jag igårkväll??

Alltså, helt seriöst, jag var så trött att jag inte orkade kolla klart på Desperate Housewives igår!!!

Kollade ca 20 minuter innan jag gav upp och gick och la mig. Så nu ska jag kolla när reprisen går, den vill jag inte missa.

Jag har drömt en massa inatt med, om katastrofer, jättevågor, försvunna barn och blodiga döda kroppar bland stora folksamlingar. Kaos-drömmar typ.

Skönt att vakna men känner mig inte sådär jätteutvilad. Men men, that´s life, det kunde ju varit värre.





Juholt = kriminell

Blåser man staten på pengar så får man höga fängelsestraff som påföljd, att lura staten på pengar är bland det värsta man kan göra om vi tar oss en titt i vår Svea Rikes Lag.


Att mishandla, mörda eller våldta ligger långt efter på straffskalan.


Men istället för att blåsa staten, så blåste Juholt skattebetalarna och befolkningen på pengar.


Vad blir straffet? En liten knäpp på näsan och ajabaja i media och nu KRAV om att avgå...!!! Seriöst??? Avgår man så får man ju för fan en avgångslön eller är jag helt ute och cyklar...??




Detta vore ett utmärkt tillfälle för regeringen/staten att vinna tillbaka folkets förtroende, sätt Juholt på kåken.





Max-straff, för att statuera exempel. Sen får vi se hur många gånger dessa "tobleroneaffärer" upprepas.






Skola anmäld för fruktstund

Du kan läsa artikeln här

Jag kan förstå föräldern på sätt och vis, absolut. Min första tanke var att det var störtlöjligt, men med eftertanke så faller det inom rimlighetens ramar faktiskt. Visst kan man tycka att det låter "snålt" och att det inte kan vara så svårt att se till att barnen tar med sig frukt till skolan varje dag, samt matsäck på utflyktsdagar... MEN, det finns faktiskt ett MEN. Ett STORT sådant. Ett understruket MEN.

Skolan i Sverige ska vara avgiftsfri!!!

Att inte ha råd att låta barnen ha med sig frukt varje dag, ja det handlar väldigt lite om prioritering, alla har inte den ekonomin att det faller sig självklart att alltid ha färsk frukt hemma. 3 barn blir 3 frukter om dan, det blir 15 frukter på en vecka. Jag anser att skolan bör stå för frukt om de ska ha schemalagd fruktstund, eller så får eleverna äta sin frukt på rasten. Punkt.

"Ja, men varför skaffar man barn då om man inte har råd"
kanske många tänker, men det är faktiskt så att i vårt avlånga land så är skolan avgiftsfri, så att ha SCHEMALAGDA fruktstunder, förstår jag att en del föräldrar är emot. Man måste tänka lite utanför boxen, se allra längst in i hörnen ibland, för att upptäcka att allt är inte så jävla självklart som man faktiskt tror och alla skiter inte pengar eller har ett berg med frukt hemma.

Det borde däremot skolan ha. Skolans ekonomi tillåter inte det, vilket jag oxå tyvärr har förstått, men då får väl Juhult och hans lärjungar se till att pengarna som försörjer dem istället går till vår framtid, till våra barn.

En liten historia, som huvudet på spiken;

En liten pojke frågar sin far:
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan. Får jag ställa
dig en fråga?

- Självklart min son, fråga på?

- Vad är politik, far?


- Tja ... i politiken finns det fem folkgrupper:
1) befolkningen,
2) regeringen,
3) den ekonomiska makten,
4) arbetarklassen och
5) landets framtid.

- Jag förstår inte far ... Kan du förklara det för mig?

- Ok, jag använder vårt hem som exempel.
Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet,
alltså är jag den ekonomiska makten.
Din mor administrerar och använder pengarna,
hon är alltså regeringen.
Vi ser efter dina behov. Du är alltså befolkningen.
Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen.
Förstår du det, min son?

- Mer eller mindre ...

Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät.
Pojken gick upp för att se vad det var som var fel,
och han upptäckte att lillebrodern hade bajs i blöjan.
Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt.
Så han gick till barnflickans rum,
men genom nyckelhålet såg han fadern i gång med barnflickan.
Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren,
gick han tillbaka till rummet och sov vidare.

Nästa morgon sade pojken till fadern:
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är.

- Strålande, min son!
Försök att förklara det för mig med dina egna ord.

- Jag tror, att det är så här:
Medan den ekonomiska makten
rövknullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen,
befolkningen blir fullständigt ignorerad,
och landets framtid står i skit upp till halsen!









God morgon!

Segt att komma upp i morse med, men nu är alla barn i skolan och jag ska ösa i mig lite mer kaffe så att jag orkar vika tvätt å annat sen. Ska ta itu med att rensa ut en massa kläder i min garderob idag, hälften ska upp på vinden, är så fett less på överfyllda lådor med sånt som bara tar plats och jag tänker att;" hmm, nån gång vill säkert ha den tröjan" men den där "nån gång" verkar inte existera.

Idag var det riktigt kallt ute, så nu måste jag skaffa nya vantar och annat till barnen, förra årets vantar hittar jag inte, såå typiskt!

Ikväll är det en massa bra på tv, top model och Desperate housewives! Ser fram emot kvällen framför tv:n med Vanessa, och 2 buspojkar som sover sött i sina sängar..(förhoppningsvis!!)

Ska sparka mig själv i baken strax så att jag får lite gjort, skulle inte vara helt fel att bli klar med det mesta innan lunchtid.





En dag på halvfart...

Skulle vilat idag men kom aldrig till ro för att lägga mig en stund, jag tog tag i några gamla tavlor jag inte varit nöjd med och spacklade över dem med färg och ska göra nått annat där sen... och tiden rann iväg och sen cyklade jag och hämtade pojkarna på fritids, byggde lego med dem en stund innan jag började steka pannkakor.

Nu sitter de mätta och trötta och bygger pärlplattor och jag väntar på Vanessa som kommer hem från en kompis strax.

Sen ska grabbarna grus badas, hoppas det sker utan större konflikter och utan en massa gap och skrik, är inte riktigt upplagd för jobbiga höga ljud idag..

Ikväll ska de tidigt i säng, redan strax efter 7 tänkte jag att de skulle få göra sig klara för natten och lägga sig så de kommer upp imorrn utan större besvär. Sen ska jag ha lite "egen tid" med Vanessa innan hon ska sova. Sen vika tvätt... å tömma diskmaskinen. Bläää så trist. Men gör jag det ikväll så slipper jag det imorrn! Framförhållning har jag ibland. Ja iallafall i huvudet!









Sovit ruggigt dåligt!

Drömt massor och kände mig inte ett dugg utvilad då mobilen ringde imorse. Barnen var trötta de med så det blev ett litet projekt att få upp alla och sen fixa frukost och leta kläder.. Vanessa åkte med pojkarna till skolan i morse så jag slapp. Jag känner mig mörbultad i hela kroppen och undrar om det är en förkylning på intågande? Hoppas INTE, för i helgen ska Vilder ÄNTLIGEN få ha sitt kalas, ska skicka ut inbjudningar idag.

Har ätit ordentligt med frukost, gröt, mackor te och kaffe. Har jag en förkylning på g så lär den ju inte hålla sig på avstånd om jag inte äter ordentligt. Men nu skulle jag kunna lägga mig igen och sova... men har lite saker att ta itu med först. Som att leta vantar till barnen. Var uppe på vinden i morse men insåg snabbt att jag tog mig vatten över huvudet och gick ner igen. Helvete vilken röra där uppe!!!! Måste rensa och slänga där, kanske att jag orkar börja med det imorrn? Eller iallafall innan året är slut.

Nu mer kaffe, sen andas och sen vila... eller bädda sängen? Hmm, dumt att bädda sängen om jag ska vila kanske?






Svenska Hollywoodfruar.

Alltså, vad är det för varelser, den där Agnes Nicole (eller vad fan hon nu heter) och sen den där Gunilla med det stackars arma barnet som inte alls kan sjunga.. (ja förlåt, men seriöst??? det är ju nästan barnmisshandel!!)




Och de är ju inte gifta, de lever ju ensamma så hur fan kan de vara med i ett program som heter HOLLYWOODFRUAR när de inte är fruar??

Maria Montazami diggar jag skarpt däremot, hon är riktigt mysig och jordnära tycker jag!













Inte min dag idag... PMS, försvinn!

Mitt humör är inte på topp nu, känner mig galet kinkig, grinig och irriterad på det mesta.

Hatar det, men va faan ska man göra?? Det är bara att härda ut, undvika att ge sig in i djupare diskussioner, ja bäst att undvika ögonkontakt överhuvudtaget, och helst undvika att andas alls, är ju rädd att bränna ner stället så fort jag öppnar munnen...! Katla är en liten kattunge jämförelsevis.


Stackars min kille nu... jag hör ju själv hur grinig jag låter, är medveten om det till 100% men kan endå inte göra nått åt det förrutom att lixom hålla mig innanför mitt revir, men samma sak varje månad, så han får ta och vänja sig... hittade en påse daim i skafferiet, ska ta itu med den då barnen somnat ikväll. Såååå sugen på SOCKER och jag tänker INTE dela med mig!!!

Varför har jag ingen glass hemma för???? Skulle nästan kunna döda för lite god Ben and Jerrys...








 





ÅÅÅH helvete vilka nerver!

Drog till Täby centrum idag, grabbarna grus var i sitt esse, lyssnade inte på nått jag sa, det gick in i ena örat och ut genom det andra och de sprang runt och jagade varandra som två påtända och mycket full-laddade duracellkaniner.

Och mina nerver, är av stål. Nästan. Tålamodet tänjdes till max och jag kunde nästan se svart rök bolma ur näsan på mig tillsammans med eldsflammor då jag andades djupt och räknade till enmiljontvåhundranittioniotusen.









Underbart pinsamt!

Alltså, det där med pinsamheter... kolla in detta, jag brukar kolla på denna rätt ofta.

För att komma på bättre tankar om jag haft en dålig dag, eller bara för att jag har tråkigt eller om jag bara känner för att skratta. Hahaha!







God morgon!

Idag är jag seg, slet hårt igår så idag tänkte jag vara lite lat, måste ju bli lite balans!

Trött men vaken sitter jag i köket med en kaffe och kollar på tv, svårt att sova då pojkarna kivas och har sig om det mesta. Vilder är inne i en skitjobbig trots-period med ett gnällande som skulle gå vemsomhelst på nerverna.

Så jag funderar på att döpa om honom, från Vilder till..... Whiny. Vilket betyder gnällig på engelska.









Ringar valda!

Ska beställa dem snarast, är sååå nöjd med valet, på min ring ska det stå hans namn och datum, 11-11-11, och på hans samma fast med mitt namn då såklart.

Såhär kommer min ring se ut (fast inte samma text då såklart...!)



Å såhär ska hans ring se ut ungefär;





Mår toppen!!

Haft en helt underbar dag, fått massor gjort hemma och sen har jag chattat lite med en kär gammal barndomsvän på facebook. Riktigt skoj, har saknat mina gamla vänner en hel del! 

Nu väntar jag på att min kille ska komma hit, sen kommer jag sova riktigt gott, och inte snarka alltför högt hoppas jag! ;-)




Nostalgi, en lördagskväll





Reggae!!

Mina paprikor, goes reggae!






Så duktig har jag varit!

Rensat ut alla lådorna ur byrån i köket, fyllde 4 kassar med skräp därifrån!!! Så nu är det mer plats i lådorna och ordning och reda! Så skönt!










Lördag

Vaknade rätt sent, fick lite sovmorgon men har drömt intensivt hela natten, om precis allt och inget typ.

Idag är det/har varit gårds-städning här på våran gård, men jag cyklade till apoteket för att hämta ut penicillin till min granne Lotta som har blivit sjuk, hon ställer alltid upp på mig i tid och otid så det var det minsta jag kunde göra för henne.

Då jag var tillbaka från centrum var gården nästan tom, så jag kände mig en aning överflödig i städningen som endå såg ut att vara klar, så jag bidrog med lite småprat och kaffe med Linda, våra nyinflyttade grannar. Så nått har jag gjort iallafall!

Solen skiner men det är riktigt kallt ute, men det är skönt med frisk luft istället för den heta kvalmiga sommarvärmen som luktar gödsel. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Så sant som det är sagt!

Sen ska jag fortsätta gör fint hemma, alla tavlor som ligger i en hög ska sorteras och spikas upp på väggen i barnens rum hade jag tänkt.

Känns lite tomt utan Vanessa hemma, är ju så van att hon alltid är här.







Idag har jag....

Håll i er nu, jag har STÄDAT.

MASSOR!!!

Alltså sorterat grejer, och städat ur hyllor och skåp osv.

Tog även itu med golvet i mitt "pysslerum" där allt låg i en salig röra, sorterade alla grejer, pillade upp små strass-stenar och annat smått som jag ville spara och sen sorterade jag ut en hel del som jag inte kommer använda och la det i en stor låda till barnen som de kan ha när de oxå vill pyssla, klistermärker, papper, pärlor och annat skoj till dem.

Nu sitter jag i köket och det är tomt. Jag gjorde ett undantag idag, jag lät pojkarna gå ut en stund trots utegångsförbudet, men ville inte att de skulle somna alltför tidigt så lite frisk luft gjorde susen, så kanske man kan få lite sovmorgon imorrn.

Vanessa är hos pappa, saknar henne redan! Men det var en glad tjej som åkte iväg idag, hon skulle få lite egen tid med sin pappa utan småsystrar och gå på bio.

Hennes skolkort kom idag, har målat en ram och satt henne på väggen i köket nu, min fina prinsessa.








Kriminalvården i Sverige är ett SKÄMT.

Men det är ingen som skrattar.

 

Staten sparar pengar, samhället betalar. I liv. Regeringen investerar, i sig själva, ledningen göds medan undersåtarna, de flitiga arbetsmyrorna, flitigt släpar sina strån till stacken utan större lön för mödan, och då stacken börjar brinna häller de bara på vatten tills det slutar ryka. Grunden till branden skiter de fullständigt i så länge den går att släcka med vatten.

 

Nedskärningarna vill ingen ta ansvar för, det ska sparas pengar på allt men i slutändan så blir notan bara högre. Det är alltid någon annans fel, sandlådan blir plötsligt skrämmande stor och med varsin spade kastar de trotsigt sanden på andra utan att själva resa på sig, kliva ur och ta sitt eget ansvar. Ja åtminstone ansvar för sig själva, sin egen del i det hela. Någonstans måste man ju börja.

 

Pengarna som läggs på s.k. "psykiatrisk vård" borde läggas på resurser.


Personalbristen är helt klart den största boven i vårt samhälle, men det blundar alla för eftersom det är en kostnadsfråga. Efterkloka är de flesta, men varför gör de ständigt om samma misstag?


Har de ingen strategi för sin budget? Har de ens någon utbildning då de inte förstår att nedskärningarna de gör i samhället även bryter ner samhället? Ett trasigt och icke-fungerande samhälle blir DYRT, mycket dyrare, och i slutändan får vi alla betala överpris, både i psykiskt lidande och ekonomiskt.

 

Alla pengar som läggs på forskning t ex, lägg dem istället på att göra skäl för sista betoningen i ordet PERSONALSTYRKA, istället för att det är som nu, personalbrist.

 

Personalbristen inom barnomsorgen är likaså den, förjävlig. Barngrupperna blir större, i och med detta blir barnen mer osynliga och ska man bygga ett samhälle starkt från grunden, måste man lägga både tid, engagemang och pengar på att bygga från grunden, smida medan järnet är varmt, dränerar man jorden ordentligt och sätter fröna med omsorg så blir skörden mycket rikare. Visst, det kostar, både tid och pengar, men den som sår får skörda heter det som bekant.

 

Nu är det kanske dags för landets ledare att dra på sig arbetarhandskarna och kavla upp armarna och se till att samhället växer istället för att göda sina egna plånböcker.





Gnälliga ungar, nån som vill ha?

Jisses vad de låter och gnäller ibland, igårkväll var inget undantag, då det blev dags att gå och lägga sig började Vilder gnälla konstant tills han äntligen somnade, han gnällde som en jättebaby och drog på sig utegångsförbud idag, nån måtta får det ju vara på ljudnivån.

Givetvis börjar han dagen med... gnäll. *suck*

Vilder surade och gnällde för att JAG inte hämtade nya kallingar till honom i hans rum... gnäller man får man inget, och sen så tar jag inte order på det viset, och det vet de. Alltså, vem tror han bestämmer här lixom?

Sen kommer en mycket arg Vilgot ner till köket och frågar varför jag lagt en gnällig Vilder där uppe...



Alla surade, även Vanessa. Har de vaknat på fel sida allihopa idag??

Härlig start på dagen, men vaknade gjorde man ordentligt. Om en stund ska jag cykla med pojkarna till skolan, Vanessa har redan dragit, tiiiidigt i vanlig ordning.








Fredag!

Nu sitter vi alla i köket och äter frukost och kollar på tv, The bachelor, repriser från tidigare som jag redan sett men jag tycker det är riktigt underhållande med förnedrings-tv ibland som jag tycker att detta är, drama på hög nivå och jag fattar inte att man frivilligt vill utsätta sig för något sådant. Känslor är väl privata, eller?

Ni som missat detta tv-fenomen som handlar om att hitta "sin rätta" genom dejter, uteslutningsmetoden och skrattretande dödsallvarliga ros-ceremonier, ja ni HAR missat nått!







Flera nycklar..

Pysslat hela kvällen, pimpat några fler nycklar..





Ett riktigt pillerjobb men riktigt kul och avkopplande!





Middag för flera, mysigt!

Idag har varit en ganska bra dag, har mått rätt ok, varit i centrum med Vanessa och fikat efter mitt läkarbesök, sen hämtade jag grabbarna på fritids och deras kompisar Zacke och Anton, och sen kom Tuva hit, så vi blev många kring middagsbordet idag.





Lite mer pyssel...




Målat och pimpat några svarta trä-nycklar jag köpt på Panduro för ett tag sen då det var 50%.

Ska ha dem till några tavlor sen hade jag tänkt, jag har en förkärlek för nycklar, och allt som glittrar!

Lite annat pyssel och flera tavlor..











Måla är bästa terapin!

Jag har målat massor, för att det rensar skallen så himla bra , jag sniffar på färgen såklart!! ;p

Alltså, det var ett SKÄMT. Att jag sniffar på färgen alltså. Men att måla är som terapi, och det har en lugnande effekt. Utan att jag sniffar på färgen, och sen så luktar inte akryl-färg särskilt mycket heller...

Men nu är färgen slut, så jag måste vänta med att måla klart. Det knasiga med mig är att jag aldrig vet VAD jag ska måla när jag börjar, utan jag lixom bara målar... sen får bilden växa fram, spännande men samtidigt irriterande, eftersom jag inte kan måla på beställning eller som jag TÄNKT mig från början.

Men iallafall, här är dagens alster, som ska avslutas så fort mer färg är köpt.





Jag gillar att leka med effekter och kontraster som att limma på grejer, som trådar, utklippta pappersbitar, små bokstäver och annat som faller mig in... sen gillar jag stämplar oxå. Och tejp. Tejp är bra till det mesta!

Lager på lager, gör man fel eller ändrar sig är det bara att måla över och göra nått annat.

Bara fantasin som sätter gränser.

Och givetvis, ekonomin. När färgen är slut är det ganska svårt att måla...












Krympväxt.

Vad är det?

Vilgot förklarar;

-KRYMPVÄXT är när man är liten när man är många år.


(hmm, gissar att det är ordet KORTVÄXT som han menar...)




Drömt massor, men minns inte vad

Men minns i allafall att jag drömt en hel del för jag vaknade några gånger och insåg att jag drömt och så somnade jag om igen, kanske drömde jag att det var morgon och insåg att det var en dröm då jag kollade klockan på mobilen? Mest troligt eftersom jag har några vaga minnen av att jag kollar klockan på mobilen några gånger..

Var lite motigt att komma upp idag, snoozade 30 min innan jag orkade ta mig upp, sen duka fram frukosten och väcka barnen och se till att de klär sig och har med allt de ska till skolan. Sen kaffe i mängder framför datan då de åkt till plugget. Vanessa lämnar pojkarna i skolan åt mig idag, vi byter tjänster ibland, så jag ska vika och sortera hennes kläder och städa upp lite på rummet istället.

Idag är himlen alldeles grå, me like! Hoppas att jag blir lite piggare bara, just nu är jag rätt trött.

Måste dammsuga idag, perfekt väder för det! Fattas bara lite regn. Sen betala alla räkningar som jag ligger lite efter med, denna månad kom mina pengar väldigt sent och det var inte så lite frustrerande och irriterande!

Ska till läkaren i eftermiddag, sen hämtar jag barnen och deras kompis Zacke som ska leka hos oss efter fritids.
Innan dess möter jag upp Vanessa direkt efter skolan för hon ville följa med till centrum och kolla lite i butikerna medans jag blir klar hos läkaren.

Vilders kalas har inte blivit av ännu, var ju tvungen att flytta fram det och har nu spikat ett nytt datum, nästa helg. Så jag har god tid på mig att städa, baka och fixa det som måste fixas då det är kalas!






Irriterande smileys!

Märker i mina inlägg att en del bosktäver ibland byts ut mot smileys, särskilt då jag använder bokstaven P. Något irriterande, iallafall i de mer "seriösa" inläggen. Men så gissar jag att alla kloka som läser min blogg fattar att det bara blir så ibland. Måste kolla inställningarna, oftast brukar det funka att byta ut ett litet p till ett stort i texten, men inte alltid det funkar... varför det blir så bara ibland vet jag inte.

;p

Denna smileys ovan gör ibland oinbjudna besök i mina texter.

Men jag vill endå inte ta bort smileys-funktionen, för jag gillar dem när de sitter där de ska. Men å andra sidan kan jag ju googla på smileys då jag behöver dem så slipper de hamna fel?

Hmm, dagens dilemma!




Nu blir det sängen här!

Sitter med Vanessa i köket och dricker te och kollar på tv. Dagen flöt på utan större problem och konflikter, skönt!

Visserligen voltade Vilgot lite med cykeln ute på gården jag bar in honom och kollade benen och hakan, och sen blev han övertrött och grinig som sjutton och det var ju såklart MITT fel, ALLT var mammas fel. Såklart. Det är alltid MAMMA som är dum, han blev SKITSUR och skrek och grät så tårarna sprutade... för att jag sa NEJ till att äta godis!!!! Vem annars får ta skiten här? Han är envis som en get men jag är ännu mer envis, nej är nej och godis kan han enbart få drömma om, särskilt på en vanlig vardag!

Men då han tröttnat på att skrika sig blå kom han på bättre tankar och ville bada, och sen fick de låna mina målargrejer som jag hade framme och måla en stund innan de skulle sova.

-Jag är en RIKTIG konstnär!! säger Vilgot.
-För jag målar... såHÄR snabbt!!! säger han samtidigt som han drar med penseln i hundranittio på den lilla grejen han målade och sen mer färg, och mera färg... och mera färg. Så nu är i princip de flesta av mina färgtuber med akryl-färg tomma och pryder de små grejerna i väldigt tjocka lager, de målade med omsorg men det mesta av färgen ligger utklämd i alldeles för stora högar på ett tidningspapper. Och på bordet, soffan och magen, hur fan han lyckades med det? Men de gillade att måla, huvudsaken det.  Men måste skaffa vattenfärger å lite andra billigare material som de kan få "slösa" på, mina grejer som jag köpt på panduro vill jag jag gärna ha kvar till MINA grejer som jag gör. Ska handla lite egna grejer till dem så jag får ha mitt ifred sen.

Nu blir det sängen, nya medicinen gör mig väldigt trött på kvällen känner jag, men jag hoppas att jag får sova gott, inatt med, och vakna hyffsat utvilad.







Ett exempel

Ett klockrent exempel på att MÄN inte kan göra flera saker samtidigt.





Eller kan man kalla Jesus för man förresten...? Han har ju blöja!!





Vanessa skäms för mamma lite..

Hon kom hem för en stund sen och vi sitter i köket och äter mellis och kollar på tv då det plingar På dörren.

Jag ser genom fönstret att det är nån sekt-gubbe med bibel och jag säger till Vanessa som öppnar dörren att jag inte är intresserad men de står kvar så jag reser mig från bordet och går ut i hallen där det står en yngre kille med bibel och lite papper och gubben jag såg i fönstret står bakom honom som nån slags mentor.

Han öppnade bibeln och munnen samtidigt varav jag snabbt säger;

-Nej tack, jag dyrkar satan så jag är inte intresserad!

-Ok, ha en bra dag... hann jag höra då jag stängde dörren.


Och Vanessa tycker att jag är SJUUUKT pinsam,

-Mamma, varför sa du såååå för, att du dyrkar satan???

 Men jag tyckte att det var skitkul och att DE är sjukt pinsamma som går runt och knackar dörr för att pracka på andra sina åsikter, de hörde ju min röst väl innan jag ens visade mig, att jag inte var intresserad... ändå insisterade de att få prata med mamma eller pappa.

Och de fick ju som de ville och jag var inte otrevlig utan log artigt, trots att de störde mig mitt i maten! ;)

Ja de lär väl knappast plinga på här igen, eller kanske möjligtvis utrustade med vig-vatten, kors och vitlök då.

;p







Vilder värper!

Imorse ropade Vilder på mig när han satt på toa, och då jag öppnar dörren och undrar vad han vill så berättar han glatt;

-Mamma, man kan säga att jag värper ägg, som en höna. Ja, när jag bajsar, då värper jag ju!







Började igår

Började min nya medicin igår, och *peppar peppar* så mår jag inte sämre iallafall, alltid nått!! Men jag fick för mig att räkna antal tabletter jag äter om dan nu, och det är NIO st!!!! Och då har jag inte räknat in behovsmedicinen oxascand eller stilnoct... man kan ju bli depprimerad för mindre lixom!

Och så har den där apan till granne mage att säga att jag utnyttjar mina diagnoser hela tiden för att "slippa undan"!! Ja, jag äter ju all den här medicinen för att jag tycker det är skitkul, det är verkligen det bästa jag vet att gå till apoteket regelbundet för att hämta ut min STORA gröna godispåse med ett "kinderägg" i var och varannan gång typ.

Om hon bytte liv med mig en vecka så skulle hon nog hålla käften med sina antaganden och åsikter om mig, och om alla andra med för den delen, om hon rannsakade sig själv så skulle hon inte ha varken tid eller ork att snacka skit om allt och alla andra här omkring. Jag önskar att jag aldrig hade lyssnat eller trott på hennes skitsnack från början, men hon fick mig att tro att "alla andra" snackade skit om MIG och att hon var den enda som förstod mig typ... JO tjena!

Ja, jag vet, jag borde släppa det, eller HAR släppt det, men det retar mig endå..

Ok, NU har jag släppt det.

Ja, det är ju min blogg och mina åsikter. Måste ju få ventilera lite ibland, och gillar man inte det man läser kan man klicka vidare bara. Cyberrymden är stor nog åt oss alla.




Språkkunskaperna frodas här

-Jag kan räkna på olika språk mamma! säger Vilgot stolt och räknar på finska, spanska och engelska.

-Titta, jag kan prata teckenspråk!! utbrister Vilder stolt och visar mig alfabetet med teckenspråk.

-Jag vet vilket land de pratar det språket i! säger han sen.



Hahaha, ja, i vilket LAND pratar man teckenspråk lixom....? Sötnöt.




God morgon!

Sovit gott och kom upp utan större problem då mobilen ringde, riktigt skönt, nu sitter jag med hela barnaskaran i köket och äter frukost och kollar på tv, Dog whisper på 7:an, barnen får stå ut med mina kanal-val tills de ätit upp sin frukost, klätt sig och borstat tänderna, sen får de välja vilken kanal de vill i vardagsrummet innan de ska iväg till skolan eller så spelar vi kort eller nått. Dessa rutiner är ganska nya men de har funkat riktigt bra hittills, det blir mindre stress och de fastnar inte i tv:n innan de är klara med sitt, och ljudet från tv:n får oss alla att vakna ordentligt.

Försöker få dem klara så att de borstar tänderna runt kl 7 senast, så att man kan softa en stund sen innan vi drar iväg till plugget.

Vanessa den tokstollan drar tidigt till skolan, strax efter 7 drar hon iväg, fastän hon inte börjar förrän kl 8. Men de står tydligen och hänger utanför och snackar å lyssnar på musik, och det är ju trevligt att hon VILL dra till plugget och vara där tidigt. Bättre det än tvärt om iallafall.







Tänkvärda ord från en klok man.





Jag är nyfiken...

Vilka är ni som läser min blogg? Lämna gärna ett spår förrutom i statisitiks-kurvan är ni söta.




papper papper och mera papper... blir tokig!

Var hos kuraton idag för hon är även socionom och hjälper mig med bl a att skicka in och fylla i alla papper till brottsofferfonden så att jag kan få mitt/mina skadestånd nån gång.

Men det fattades en del intyg (otippat? inte det minsta!!) i min ansökan så hon ringde dem åt mig och kollade exakt vad jag behövde ordna för intyg osv, så nu måste jag bara vänta tills min magnetröntgen i november är klar, sen skicka in journalerna från dem och sen papper från min sjukgymnast och från min läkare. Måste även ha intyg som styrker att det föreligger synnerliga skäl eftersom jag lämnat in papperna för sent och de ska min kurator och läkare skriva.

Nu när en massa grejer utesluts bit för bit (som bl a ms/stroke, hjärnblödning/tumör osv) för mina domningar som kommer och går, så är det sen lixom svart på vitt sen att det "bara" är en nerv i nacken som blev skadad/kom i kläm under misshandeln (typ whiplash-skada) och som blommar upp ganska ordentligt då jag stressar eller överanstränger mig på andra sätt.

Allt hänger ihop som en röd tråd kan man säga
, stress ger spänningar vilket påverkar nacken som i sin tur klämmer till en nerv som ger mig dimsyn, yrsel och bortdomningar i kroppen.



Sen är det i sin tur en utlösande faktor för posttraumatisk stress vilket innebär att små saker blir enormt jobbiga och påfrestande, som ljud, höga röster, jag undviker vissa platser och att utsätta mig för konflikter vilket gör det svårt för mig att prata i telefon med vissa personer eller ta tag i jobbiga saker som dyker upp. Stressandet på dagtid gör att jag även stressar då jag sover, vilket resulterar i intensiva jobbiga och plågsamma mardrömmar och att kroppen jobbar hårt även i sovande tillstånd, vilket givetvis känns i kroppen då jag vaknar.

Sen sätter ju givetvis mina diagnoser käppar i hjulet till och från och förvärrar vissa tillstånd periodvist.
En evig kamp är det, som jag för det mesta klarar. Men ibland så hamnar jag lite under ytan, men brukar rätt snabbt komma på fötter igen, men det tar en hel del energi. Jag är envis och vill så mycket mer än jag kanske borde, men med en vilja kommer man långt. Jag måste bara få in lite mer förnuft i bilden så balansen blir lite bättre. Och sänka ribban på kraven jag har på migsjälv.

Stressreaktioner som minnesförlust är det första varningstecknet för min del att det är dags att varva ner, men jag har lite svårt att INTE stressa, har ju för det mesta häcken full med att vara mamma, städa, fixa mat, läxläsning, tvätta å allt sånt som hör till då man är förälder. Hämta och lämna barn, passa tider för möten osv. Jag VILL så mycket men måste inse mina begränsningar... och jag är dessutom den otåliga typen som gärna vill att allt som ska ske i morgon skulle skett igår typ.

Så när jag hittar mobilen i kylen, glömmer nyckeln kvar i dörren och tappar tråden då jag pratar för att det blir TILT i hjärnan, då vet jag... att det är dags att bara göra det som är absolut viktigast för stunden och det är att TA DET LUGNT. Lättare sagt än gjort för min del.

Har inte börjat med den nya medicinen som min läkare skrev ut igår, fick kalla fötter minst sagt då jag läste alla biverkningar, men min kurator tyckte att jag skulle ta den och sen ha kontakt dagligen i början för att kolla hur jag mår. Förhoppningsvis om allt går bra så borde min sömn bli bättre (eller iallafall lugnare) så att jag kan börja komma på fötter igen. Men måste skaffa ny dosett, den jag har får allt inte plats i.

Det som gör mig väldigt ledsen
är orden jag fick höra från en fd god vän och granne... Hon sa till en annan vän till mig att jag använder mina diagnoser som ursäkt för att SLIPPA undan saker och ting som jag inte VILL eller har lust att göra, att jag utnyttjar folk och att "man behöver faktiskt inte diagnoser för att må dåligt, alla kan faktiskt må dåligt ibland". Som om jag någonsin påstått nått sånt?? Jag har enbart förklarat hur jag mår ibland och VARFÖR. Har aldrig beklagat mig då andra mått dåligt eller påstått att mitt mående är "värre/sämre" än någon annans. Jag har inte heller använt mina diagnoser till att "slippa undan", det är med lika stor sorg och besvikelse och känsla av misslyckande varje gång jag måste inse mina begränsningar och backa, för mitt eget välbefinnande och hälsas skull.

Så tack för den lixom!
Det var verkligen som ett riktigt hårt slag i magen eller en loska rakt i ansiktet. Dessutom hade samma person aldrig sagt nått om det till MIG utan alltid sagt positiva saker till mig osv och att jag måste sluta vara så snäll och ställa upp till höger och vänster och att jag måste bli bättre på att säga nej. Sen går hon bakom ryggen och vänder allt dettta uppochner och emot mig. Jävligt lågt.

Och det har hon inte ens bett om ursäkt för, snarare tvärtom.

Men mig gör det detsamma, det var med facit i handen riktigt skönt att avsluta det negativa umgänget men givetvis blev jag väldigt sårad och besviken, vem fan skulle inte bli det?

Jag vill ju inget hellre än att orka mer än vad jag gör,
och de gånger jag väljer att stanna hemma och vila är det för att jag MÅSTE annars rasar jag som ett korthus i korsdrag typ. Jag har alltför många gånger nonchalerat signalerna för att jag så gärna VILL vara andra till lags, men vet ju hur det slutar, varje gång. Pang, in i väggen.

Har några riktiga vänner kvar som förstår mig och som tar mig för den jag är. Tack ni fina som finns där, ni vet vilka ni är!

















zombiedag..

Hoppade över mitt besök hos sjukgymnasten idag, var så jävla trött och tom på krafter så jag vilade en stund innan jag cyklade till apoteket för att hämta ut min medicin och sen handlade jag lite på Ica innan den var dags att cykla hem och förbereda mellis till kidsen.

Idag har jag varit riktigt ur form, en sån där dag man bara överlever typ och fokuserar på att vara på betydligt bättre humör imorgon.

Papprena jag skulle hämtat,
fyllt i och lämnat, blev det inget av idag. Får ta det imorrn, har endå en annan läkartid imorrn att passa så då kan jag ta det på vägen dit. Men fan så drygt, så jävla irriterande att behöva hämta ett sketet jävla papper! Pappers-sverige i ett nötskal!

Man ska fan ha papper på ALLT!

Pojkarna sover sött sen halv 8,
ikväll gick det ovanligt smidigt med att få dem i säng, gud så skönt! Vi som är vakna här kollar på Svenska Hollywoodfruar sen ska jag dyka ner i sängen och crascha där, om det inte slår om och jag blir sådär äckligt pigg och klarvaken istället... då lär jag bosätta mig i rummet med alla mina målargrejer... måste röja lite där imorrn... ser ut som ett bombnedslag eller nått.



Kreativt kaos är det så man kallar det?










God morgon!

Tog tid att somna igår, fastnade i några tavlor, lägger ut bilder på dem senare.. men som vanligt är ingen helt färdig..

Kom iväg till min läkare i morse, kom dit först (kors i taket!!) och var klar redan 20 över 8! Har man otur kan man få vänta typ 2 timmar. Men idag hade jag tur. Ska till apoteket senare å hämta ut en massa medicin, han skrev ut nån ny medicin oxå, hörde inte vad han sa så det får väl bli en överraskning då jag kommer till apoteket...


Nu är jag rätt seg och trött, ska till sjukgymnasten om en stund, sen hämta papper på ett ställe för att lämna dem på ett annat. Hatar papper!!!!

Men sen efter kl 4 ska jag bara mysa och softa med barnen.. inget mer står på dagens schema!





Sovit bra i natt, första natten på länge

Har märkt att då jag gör mycket på dagarna och stressar, så sover jag oroligt. Drömmer massor med obehagliga och verkliga saker så att när jag vaknar vet jag inte vad som är dröm eller verklighet, riktigt påfrestande och tar enormt med energi. Häromnatten (de korta stunder jag sov vill säga, hade ju en riktigt vidrig huvudvärk som mestadels höll mig vaken) så slog jag tydligen min kille i sömnen, rätt hårt typ. Trodde han skämtade först... men insåg sen att han inte gjorde det. Det känns ju trist, att slåss i sömnen! Jag som aldrig slåss annars, men jag tar väl förmodligen ut en del ilska då jag sover, berarbetar nog allt jobbigt från förr eller nått, att man aldrig kan vara riktigt avslappnad, det är ju ett skämt!!

Men inatt sov jag som en klubbad säl... gjorde inte mycket mer på kvällen än att ligga i soffan och kolla på film med Vanessa å pojkvännen, kände mig sååå slut i hela kroppen och hjärnan kändes lixom tom, sen gick ögonen i kors på mig så jag gick och la mig, först av alla. Men jag sov gott, inga drömmar och vaknade och kände mig utvilad och ganska lugn.

Men jag ska vara hemma mer ett tag framöver, vila på dagarna i den mån jag kan så att jag landar lite med stressen och allt omkring. Så fort det blir för mycket så är det som om kroppen strejkar, den säger ifrån långt innan jag hamnar i mental koma som det känns som ibland. Har ju missat inbokade läkarbesök och annat så jag måste dit imorrn och få nya recept och annat, tror jag behöver byta insomningstabletter igen, till de jag fick innan som hjälpte mot mardrömmar och var kramplösande.

Har beslutat att tömma min garderob ordentligt, allt jag inte använder OFTA ska jag lägga i påsar eller lådor och ställa ovanför garderoben eller på vinden. Som det rä nu är det tjockt med kläder som bara hamnar i en hög på golvet då jag letar efter nått jag vill ha på mig...

Flyttade upp Lufsen (vårt lilla husdjur) till barnens rum, under trappen där buren stod innan ska jag ställa alla växter som jag haft ute på sommaren och fixa nån form av växtlampa. Vore grymt skoj att hålla paprikaplantan vid liv över vintern, den är fullkomligt överröst av paprikor som är riktigt goda dessutom!














Köpte faktiskt ett kort!!!

Kunde inte låta bli, hittade detta klockrena kort i en butik i Söderhallarna,
nu sitter kortet i en ram på väggen i köket.








Hemma igen, skönt!

Firade mammas födelsedag på restaurang Faros på söder, grymt god mat och härlig stämning.

I fredags så var det fullt ös hela dan, trots att jag inte skulle stressa och egentligen hade god tid på mig så kom vi iväg i typ sista minuten. Hade grym beslutsångest innan jag "hittade rätt" kläder som kändes bekväma just då, ett svart linne och en svart kjol och svarta ballerinaskor, jag var inte på nått vidare humör då vi åkte, trött, superstressad och uppe i varv och hade nog föredragit att stanna hemma och bara sovit bort resten av dagen om vi inte hade firat mamma.

Jag å Vanessa mötte upp min brorsa och min kille för en öl/cola innan vi slog följe till restaurangen. Dagen till ära hade jag släpat med mig min kamera, och då jag plockade fram den såg brorsan uppgiven ut och suckade;




















Kändes lite motigt att komma tillbaka hem igår till ett bombnedslag, innehållet i mina garderober låg utspridd lite överallt i huset, jag hade dessutom glömt att packa ner en av mina mediciner innan vi åkte (otippat att jag glömmer nått??) och vi sov över hos mamma fredag till lördag, eller sov och sov, jag hade piss-ont i skallen hela natten, att jag aldrig lär mig det där med att inte blanda öl och vin och att sen dricka varannan vatten...

Det första jag gjorde då vi kom hem igen var att fylla några ikea-kassar med allt som låg utspritt och bara ställa undan, slarvstädning, men sen såg det iallafall rätt ok ut och jag låg i soffan resten av kvällen och glodde på film tills jag somnade.

Vi gjorde stan igår iallafall innan vi åkte hem, hade lovat Vanessa att shoppa lite, hon hade fått pengar av min faster så hon handlade lite och vi strosade runt och kikade i en massa butiker, fy vad jobbigt å tråkigt det är att gå runt och se en MASSA FINA ROLIGA BILLIGA ONÖDIGA MEN UNDERBARA SAKER OCH INTE KUNNA KÖPA NÅTT ALLS!!  Inte ofta jag åker till stan och de få gånger jag är där så brukar jag föredra att han nånting att handla för.

Men jag hade några rikskuponger som jag fick av mamma så vi käkade lunch i hötorgshallen på Izmirs kebab, helt klart stockholms bästa kebabställe och istället för pitabröd kan man få franskabröd. Såååå gott!



Sen fick jag lite rolig och intressant info av en uteliggare som stod bredvid i kön på Mc Donalds när jag skulle äta lite innan vi åkte hem sen till mamma i fredags, jag gav honom en 20-lapp och han berättade att det där strecket på sedlarna, är en dikt/text av Selma Lagerlöf om man kollar i förstoring. Det hade jag inte en susning om! 

Min snälla pojkvän gick och hämtade en sån där haklapp i plast för barn, ställde sig bakom mig när jag skulle äta och knöt fast den runt halsen på mig, jag fattade inget utan satt snäll på stolen och det tog ett tag innan jag såg vad han gjort, fan det tyckte han var skitkul, och alla andra som såg. Men jag var inte lika road... haha, inte just då iallafall! Tur att ingen tog kort då!


Efter att ha googlat lite om dolda budskap i sedlarna fick jag veta att även 50-lappen har dolda budskap.

Om man tittar riktigt noga, gärna med ett förstoringsglas, så ser man att det inte är raka linjer i högerutkanten av sedlarna utan text!



"Linjen" ovanför Selma Lagerlövs namn är inget annat än inledningen till Gösta Berlings saga. Så här lyder mictrotexten:

"Sjön har sina källor ganska långt upp i norr och där är ett härligt land för en sjö skogen och bergen upphöra aldrig att samla vatten åt den strömmar och bäckar störta ned i den året om den har fin vit sand."




På 50-lappen finner man, i vad som ser ut som ett streck, ett citat av kompositören Arnold Schönberg:

"Musik överbringar ett profetiskt budskap, vilket uppenbarar en högre livsform som mänskligheten utvecklar sig i riktning mot. Och det är på grund av detta budskap som musik appellerar till människor av alla raser och nationaliteter".


Det finns dock varken punkter eller mellanrum i de tryckta microskrifterna, vilket gör dem så gott som osynliga för blotta ögat.














RSS 2.0