FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla goda ting är 3

Tog mig upp från soffan för att ta in tvätten och fixa lite te, och för att slippa springa flera gånger så gjorde jag 3 koppar på engång.
Rocker jagar hare, och jag jagar Rocker som jagar en hare!

Gick ut med Rocker på en kvällspromenad och tog med bollen för att kasta till honom, vi brukar göra det och han är jätteduktig utan koppel, hämtar bollen och kommer tillbaka och lämnar den osv. Frid och fröjd tills han fick syn på en hare och drog iväg efter den... och jag hade väldigt liiite lust att springa överhuvudtaget idag, sån träningsvärk så det värker bara då man går normalt, eller knappast normalt typ utan mer som en cowboy, gissa om jag är ännu mera trött nu för denna cowboy fick springa dessutom!

Solfrossa och träningsvärk

Satt ute i den varma sköna solen en bra stund idag, vilket resulterade i solfrossa. Sen har jag röjt och fixat lite på framsidan, flyttat på stenar och stockar och det känns ordentligt i hela kroppen, ont som sjutton nu och går som en cowboy typ, att jag aldrig kan vara lagom, men hur sjutton ska man kunna vara det med så många måsten som hägrar? Vila får man väl göra i graven eller nått!

Har blåsor fulla munnen, förkyld och känner mig inte alls på topp, har haft jobbiga nätter sista tiden, legat sömnlös till 4 på morgonen, det är riktigt drygt, att inte kunna sova men samtidigt vara för trött för att kunna göra nått "vettigt" och sen rullar dagarna på och tiden är bara något som tickar på väggen där klockan sitter och vips så har en massa timmar försvunnit och inget vettigt blivit gjort, om möjligen påbörjat men aldrig avslutat.

Är konstant trött men kommer aldrig riktigt till ro för att vila, alltså RIKTIG vila, inte att försöka ligga stilla och blunda när det pågår en evighetsstafett i skallen med alla måsten och inte måsten osv.

Idag har jag ialllafall fått lite gjort, men vad fick man för det? Jo grym tränigsvärk och ont i varenda led! Visserligen en något finare framsida utanför huset, men det är irriterande att inte orka mer än så, för det är ju ingen annan som gör det ÅT mig tyvärr, det är det största dilemmat med att vara ensam med allt. Men å andra sidan är jag hellre ensam än lever tillsammans med någon som ständigt går mig på nerverna eller så, eller så är det kanske jag som trampar på någon annans nerver? Hmm, jag är kanske inte lätt att leva med? Men det är inte heller lätt att leva utan mig har jag hört!! ;-) Vilket dilemma!!

Häng ut en maskin tvätt har jag oxå, men den lär ju inte plockas in och vikas av sig självt precis, men jag är trött tröttare tröttast nu och skiter i tvätten, släpar väl in hela tvättstället innan natten bara utifall att det kommer regn i natt.
God morgon!

Igår var jag galet trött så jag och Vilgot gick och la oss redan halv 9, sovit som en stock hela natten, inga drömmar (vad jag minns iallafall) men galet ont i ryggen, måste fixa en egen säng till mig, för tillfället sover jag med kidsen, antingen i grabbarnas rum eller i Vanessas, hon fick min 140-säng för den är endå alldeles för mjuk för min rygg att sova i. Nacken känns iallafall bättre idag, alltid nått! Strax ska jag ut med Rocker, vaknade av att han hade spytt å skitit i hela vardagsrummet... bläääää, han hade lyckats få tag på en stooor skål med godis under natten, hur han bar sig åt är och förblir en gåta då jag hade satt för kompostgaller in till köket och sen ställt godisskålen på en hylla där.


Gårdsstädning

Idag var det gårdsstädning så jag har sopat grus och rensat ogräs, givetvis överansträngde jag vänster arm så jag fick ont i nacken och blev lite yr så jag la mig på soffan och somnade bums och drömde galet mycket så jag var helt slut då jag vaknade efter ca 2 timmar. Hade lovat Vilgot att cykla till centrum å handla godis och glass men det får vi ta imorrn istället. Han har surat en stund men vi bakade en kladdkaka så nu är han lite nöjdare och ligger inte under bordet och svär längre... Alltid nått!!!

Drygt

Är trött och vill bara sova men det går inte. Det kryper i kroppen och jag måste komma ihåg att ringa min läkare för mina insomningstabletter har tagit slut. Jag måste börja jobba mer på att ha bättre framförhållning och planera!!!

God natt snart godmorgon

Åkte med Lotta idag för att storhandla, kylen är nu välfylld och jag skiner mer än en sol varje gång jag öppnar kylskåpsdörren. Blev inget läkarbesök idag bestämde mig för att vänta tills imorrn. Nu ligger jag i vanessas säng och väntar på John blund. Oddsen att han dyker upp är en på hundra, men plötsligt händer det !!

Blä!

Vaknade av att det gör satans ont i hela handen, den bultar så fort jag bara rör armen och såret har blivit svullet och infekterat (tror jag) så jag ska väl ta mig till en läkare.

Oron igår för en viss person har nu ersatts med irritation, först lättnad över att människan typ lever och inte sitter inlåst eller nått, sen irriterad för att människan ändå inte gör som det är sagt, jag skulle ringa och väcka honom i morse när jag vaknade, har ringt och ringt och ringt men inget svar, han skulle varit här nu på morgonen och fixa mjölk och bröd till barnens frukost men jag fick låna mjölk av grannen och så hade jag knäckebröd och korvbröd hemma.

Ser ut som en svinstia här nu, kan ju inte använda handen till att lyfta nått alls, och sen är jag rädd att jag ska överanstränga vänster arm så att jag får problem med nacken och domningar igen vilket jag alltid får då jag överansträngt mig.

Åh så skönt att gnälla lite, nu ska jag blunda för röran här hemma och lägga mig i soffan med en stor kopp kaffe och försöka samla lite enregi, för nått måste göras men hur och när har jag inte kommit fram till ännu.
Orolig och ogillar känslan starkt!!

Ett dygn har nu gått utan ett ljud, nu börjar oron sprida sig och jag känner mig riktigt illa till mods av denna ovisshet. Varje gång telefonen ringer så tänds en strimma hopp för att lika snabbt försvinna då det inte är från honom.

Barnen känner av min oro men vet inget, men jag har tyvärr befog att vara orolig då det finns en hel del som pekar på att det inte kommer vara några bra nyheter jag kommer att få, när jag nu får nån information... Time will tell.


Men jag hoppas hoppas att jag har helt fel, och att jag bara behöver ge personen en rejäl smäll på käften för att han oroat oss i onödan isåfall!


Sen har jag lyckats skada högra handen så att jag inte kan använda den till nått förrutom att knacka på tangenterna försiktigt typ. Råkade ha Rockers koppel mellan pekfingret och långfingret då vi var ute igårkväll och jag tog lite kort och han drog iväg efter en boll och dum som jag var så tappade jag kopplet och greppade snöret mellan fingrarna....
och han har ett flexikoppel... riktigt riktigt oskönt. Och som grädde på moset råkade Rocker hoppa upp på mig då jag låg i soffan med klorna preciiiis där. Var nära att svimma av smärtan.

Mera regn tack!

Alltid blir det moln på himlen, inte undra på att jag älskar regn och oväder, för då kan det ju bara bli bättre!! Är det så tro, att det är så jag tänker omedvetet?

Jag har alltid gillat dåliga väder och regnrusk, tycker att det är så rogivande för själen och luften blir lättare att andas på nått vis och sen är det inga förväntningar på en "dålig dag" men skiner solen så får folk panik om det inte slukas sol och utomhusaktiviteter , för då har man ju "slängt bort en hel dag".

Nä tacka vet jag regniga dagar som är fulla utav outforskade möjligheter och helt utan förväntningar och krav.

Alltid nått som händer...

Idag har varit en fin dag, just en sådan dag som fått en att vilja stanna upp och njuta av att leva i nuet, inte som skitdagar då man bara önskar att klockan blir dags för sängen.


Men som på alla himlar så finns det moln, och en oro sådde ett frö som genast slog rot efter ett telefonsamtal och timmar av tystnad.


Har efter det väntat och väntat hela dan på att bli uppringd som lovat. Men det samtalet lyser skarpt med sin frånvaro och genast så pinkar instinkten sitt revir och det är lite som att gå på en nyslipad knivsudd.


Har haft den känslan förrut, och den är tyvärr inte så främmande längre men lika obehaglig varenda gång.


 

Blandade känslor och kanske helt bortkastade känslor, idioten kanske hör av sig och har en grymt bra förklaring, som alltid, men sen vet man ju inte, för allting har hänt och allting kan hända, har sett och hört och upplevt det mesta redan så jag har en inbyggd katastrof- beredskap för sådant som inte FÅR hända, hjärnan går på högvarv och vem som än ville testa skulle kunna spela fiol på mig i nuläget.

RockerVackert!Himlen är vacker ikväll...

Hjärtat smälter!!

-Mamma, här, jag har plockat blommor till dig på väg hem från fritids. Jag har ju inte varit så trevlig mot dig.Sötaste lilla unge, mammas hjärta smälter här!!!

Och han kom på ideén helt själv, trodde först att det var Vanessa som sagt åt honom att plocka (hon hämtade på fritids idag) men han hade tydligen bara satt sig ner och plockat dem längs vägen så de hade fått vänta lite på honom.

En bättre dag idag än igår

Idag har jag inte varit så trött, fått iväg lite viktiga mail och ringt samtal och betalat några räkningar som jag legat efter med. Så skönt att slippa tröttheten, ska ta vara på energin på bästa sätt nu, inte ta i för mycket (även om det är grymt svårt, det är typ som att säga till nån som är vrååålhungrig att äta LITE!!)

Men har bestämt mig för att röja upp lite och sortera alla mina teckningar och fota och maila dem som ska in till skolan så att jag har det gjort, har en del kommande uppgifter som jag redan gjort klart och kollade med min lärare idag om det var ok att jag lämnade in uppgifterna utan ordning, för ett moment som jag hade i uppgift förra veckan har jag kört fast i, men det var ok så nu ska jag lägga lite krut på den och komma ikapp.

Sen ska jag njuta av att det är bra på tv ikväll, Top Model, Desperate Housewives och Criminal Minds!!!! Snart är det dessutom wife swap där 2 mammor/fruar byter hem i 2 veckor, så jäkla kul program att kolla på tycker jag, det borde sändas oftare!!!

Funderar starkt på att skaffa premium på tv4play.se, finns ju såå mycket att kolla på, precis när man vill och har tid!! 79:- i månaden kostar det, inte alls så farligt tycker jag.Ignorera!

-Mamma, jag tänker inte sova jag tänker vara uppe hela natten, så detså!!!! För ni är dumma och jävla puckade idioter, jag vill inte ha nån familj!!! Stick och BRINN för faaaan!


Vilgot har humör och speciellt då han är trött och/eller nått blir fel... detta utspelade sig igårkväll då det var dags att sova.

Jag sa till honom att sluta svära så mycket och att han visst skulle sova för att JAG bestämmer här och klockan är mycket!


-Jag tänker IGNOREEEERA dig! säger han surt och sätter armarna i kors över bröstet och ser lite smått nöjd ut av att ha kläckt ur sig en kommentar som fick mig att tappa fattningen några sekunder.

-Ignorera, jaha, vad betyder det?  frågade jag och såg en utväg ur hans arga bubbla.


-Det betyder att man struntar i nån och inte hör och inte lyssnar!


Sen berömde jag honom för att han kunde ett sådant "svårt" ord och så var det arga borta och han somnade för han var så trött.


Phuuuu!!!

Hemma igen

Kom iväg till mötet med Vilder, han fick komma samtidigt som mig kl 9 för han satte sig på tvären då det var dags att gå till skolan så Vilgot gick själv. Nu äntligen är bollen i rullning, bara att vänta på utredningen som det är ca 10 månaders kö till. Men nu är det iallafall påbörjat, alltid nått!

Jag är riktigt trött idag, kunde inte somna igår heller och har bara fått ett par timmars sömn. Men har massor att göra, ligger efter med skoluppgifter men ska maila läraren idag och meddela det, sen så har jag en annan kurs som startar idag, måste kolla upp allt som har med skola och csn att göra men har NOLL energi.

Måndag å less

Känner mig maktlös och något less på situationen, jag ger allt jag har, dygnets alla timmar. Då jag är vaken och pigg så försöker jag få så mycket gjort som möjligt, med barnen som Prio 1.

Inte alltid det lättaste då det finns en massa måsten och tider och annat att anpassa sig efter, inte heller blir det lättare för att mitt mående sätter käppar i hjulet mellan varven som antingen går på högvarv eller sniglar sig fram. Ibland vet jag inte hur fasiken jag ska orka, det är så mycket att jag tappar kollen och räkningen på det mesta ibland, och att jag blir bokstavligt talat sjuk av stress gör ju ingenting särskilt mycket lättare!

Försöker lyssna på kroppens signaler, och i den mån jag kan, även ta hänsyn till dem. Men det går inte alltid eftersom jag inte bara har mig själv att tänka på utan 3 barn som jag har allt ansvar för och ett hem och studier att sköta.


Vilder har under en längre period blivit allt sämre på att äta, han har noll energi i skolan och har alldeles för mycket frånvaro så nu ska jag på möte idag med skolläkaren ang Vilder, vi ska prata om hans situation och vad man kan göra för att det ska bli bättre, sen ska han även utredas för ADD och annat för att kunna utesluta vissa saker som han har problem med.

Så denna tid idag var/ÄR viktig, så jag meddelade deras pappa om detta i GOD tid för jag anser att det är viktigt att även han är med och kommer fram till hur vi tillsmammans ska kunna göra det bättre för Vilder, och han lovade att komma.

Men nej, han är kvar i norra delen av landet för att han har en massa jobb att sköta. Fine, alla har vi jobb att sköta, men detta handlar om Vilders framtid och livssituation, så jag är riktigt ledsen och besviken att han sent kvällen innan hintar om att han inte kommer kunna vara med.

Jag pratar inte skit om honom som han vill påskina, jag slår mig inte för bröstet och varken tror eller påstår att jag är bäst och felfri, snarare tvärt om, känner mig alltsom oftast ganska misslyckad och det enda jag faktiskt VILL och BETT om är ett bättre samarbete med barnen, att dela upp ansvaret lite mer och tömma någon av alla stenar utav ansvar i ryggsäcken jag ständigt bär på.

Han är jättesnäll och ställer upp när han kan och hjälper till att handla och fixar och ger oss saker och även Vanessa som inte är hans, han har en del BRA sidor som jag uppskattar, jag har aldrig varit otacksam och det handlar inte om det, men det ena MÅSTE inte utesluta det andra, jag vill FORTFARANDE att han ska vara mer delaktig i sina barns liv och VARDAG, jag vill att saker och ting i möjligaste mån faktiskt BLIR som man planerar. Är det så jäkla mycket begärt av mig??


Han är supersnäll och ger oss massor när han kan, inget ont om honom så, det är bara det att det är mer regel än undantag att det skiter sig ang sådant som man planerat och det är jag riktigt trött på, att saker ständigt ändras i sista stund och det ger mitt eget mående ett rejält krokben och rubbar lixom min vardag som jag kämpar för ska gå ihop någorlunda....

Gäsp

Kunde ironiskt nog inte somna igår, hade myrkrypningar i benen och kramp i vaderna, så fruktansvärt irriterande och mina insomningstabletter är helt slut, tog istället 4 sobril men det funkade uppenbarligen inget vidare. Slutade med att jag sprang upp och ner för trappan här, fixade te och nattmackor, försökte somna framför TVn men det gick inte heller så tillslut tog jag en bok med mig upp och sen måste jag ha somnat nån gång efter kl 4 och vaknade av att Vanessa väckte mig nångång runt 10 och då bakade jag frallor och sen la jag mig på soffan och somnade och väcktes av Vanessa igen runt halv 5. Snart kommer grabbarna grus hem och idag är vi lata och tänker beställa pizza på hemkörning. Jag är trött fortfarande och det är grymt irriterande, vill bara sova i hundra år som Törnrosa typ. Vanessa har varit med Tuva de har ritat massor och gjort tvålar.

Tjejmiddag!

Jag och Vanessa slog ihop oss med min vän och granne Lotta och Vanessas kompis Tuva, så nu har de dukat fint här för vi ska ha TJEJMIDDAG!!!

Mys med Vanessa

Pojkarna åkte iväg strax efter kl 5 så då passade jag på att ha lite mor-och-dottertid. Vi cyklade i regnet till centrum där vi käkade pizza på bästa haket Lilla Valentina, sen handlade vi en massa gott och drog hem. Vanessa skrattade åt mig idag då vi hade ätit, vi var mätta båda 2 och tallrikarna långt ifrån tomma då Vanessa frågade om hon måste äta mer för hon var mätt och jag svarar; men Gud absolut inte du måste ju spara lite plats i magen till allt godis och annat vi ska äta sen! Hon tycker att jag är lite knasig men bäst! Men det är ju så tycker jag. Varför ska man äta om man är mätt?? DET skulle vara knasigt däremot anser jag!

En vanlig morgon hos oss

Dagen börjar med att grabbarna sitter i köket och gör allt annat än att äta frukost. Så jag frågade dem vilken bil de var och då funderade de en stund, Vilgot var en lamborghini och Vilder en Ferarri. Och för att kunna få igång bilarna så måste de tankas, med frukost. De gillade idén och jag kände mig grymt nöjd, i typ 2 minuter.

För sen skulle Vilder vara en annan bil, en GRÖN bil som finns i Kina tydligen, som är världens snabbaste. Och då ville såklart Vilgot oxå vara det. Men det gick minsann inte sa Vilder för det var HANS bil och det finns bara EN sån bil. Och där var bråket i full gång och Vilgots stubin blev överhettad för sen var han sur för preciiiis allt allt.


Höjden denna morgon var när de bråkade om vart pingisbordet skulle stå. Ja, alltså, VI HAR INTE ENS ETT PINGISBORD!!!! De bråkade alltså riktigt ordentligt om ett jävla pingisbord som vi inte ens har och aldrig har haft och förmodligen inte heller kommer att skaffa!!!!

Sen skulle han minsann inte gå till skolan. Det regnar ju. -Men ni får ju skjuts idag med Lotta, så då slipper ni ju gå i regnet sa jag. Men nej, han skulle inte gå till skolan endå, för att det regnar.

-Det regnar ju i skolan oxå och på rasterna! förklarar han.


Sen var det såklart MITT fel att det regnar, eftersom jag ritade en teckning igår med några barn under ett paraply.... har fått order om att rita en sol istället.Slutade med att Vilder åkte med till skolan i bil, och Vilgot satt och surade här hemma. Tillslut fick jag honom att klä sig klart men han vägrade ta på sig regnbyxorna.

-Det är faktist VÅR nu för det har DU sagt och det här är VÅRbyxor! säger han envist och pekar på sina lätt fodrade byxor som står emot vind rätt bra men INTE regn... försökte förklara att det regnar och då har man regnbyxor om man ska promenera utan att bli blöt om byxorna. Men nej, envisa Vilgot fortsatte sin envisa föreläsning om att JAG minsann sagt att det är VÅR och att brallorna han har på sig är VÅR-brallor, annars LJUGER jag! Så detså. Att jag inte har fått några grå hår än är för mig en gåta! Sen kom vi iväg tillslut, gick i regnrusket till skolan och Vilgot drog verkligen benen efter sig så idag kom han en timma för sent. Men han kom iväg iallafall och jag kom hem med en mycket blöt hund, ett väl prövat tålamod, kalla fötter och blöta kläder, nu blir det kaffe och krypa ner under en filt i soffan en stund innan jag sätter igång med alla måsten.

 

 

älskar mina kritor!!!

Testar och testar de är så jäkla underbara att rita med!!!!
Bästa Vanessa

Har världens bästa dotter, idag hämtade hon sina bröder på fritids och så gick de till en park i närheten och köpte glass. Så jag kunde vila lite, har haft de jäkla domningarna som jävlas och yrsel hela dan så fort jag ansträngt mig, så idag har Rocker fått kortare men flera utevistelser med lite "jaga boll".
God morgon

Sovit som en stock inatt, men är trött som sjutton, känns som om jag fått en tegelsten i huvudet typ, börjar få tillbaka domningarna i ansiktet och är sjukt snurrig, sådär som man blir då man inte har sovit på väääldigt länge.. fasiken så jag irriterar mig på det!!! Idag vågar jag inte sätta mig på en cykel känner jag.

Vad gör man?

Vilgot har temperament, minst sagt. Han är oftast världens goaste lilla kille med ett väldigt stort hjärta, men då det "rinner över" så blir han jätteledsen och arg och destruktiv och det blir lixom TILT, funkar inte att prata "normalt" med honom då som det gör med andra ungar då de är arga... Vilgot lixom fastnar i sitt arga moln och pratar man med honom så är det oftast som att hälla bensin på eld.


Han blev sur ikväll då de skulle lägga sig, skitsur. För han ville inte alls sova. Så han låg och skrek i sängen att han var arg... och sen lät det ungefär såhär;-Dumma jävla idiot, puckade jävla mamma, puckade jävla Vilder, gååå, försvinn härifrån, jag vill inte ha en familj, gååå sa jag, fattar ni inte, stick härifrån, stick åt helvete, jävla skit ni STINKER!!!

Vilder låg bredvid och försökte prata med Vilgot och jag låg bredvid Vilder och försökte få Vilgot lugn genom att klappa lite på honom och säga att vi älskar honom, ja vad ska man göra?? Att bli arg och säga åt honom GÅR inte, det funkar lixom inte för just då är han inte mottaglig för kritik, inte ens för fina ord... men tillslut somnade han min arga lilla kille, först jättearg, sen ledsen, sen arg igen och sen vänder han det till sig själv och säger att vi hatar honom och att han bara är en dum jävla pojke... men det är bara att ignorera det han säger och bemöta det med ännu mera kärlek, men fasiken vad det tar energi att höra honom så arg och ledsen utan kunna göra nått annat än att vänta tills den värsta stormen ebbat ut...

Vilgot förklarar

Vanessas kompis Tuva frågar Vilgot vad hans läsläxa handlar om.


-Den handlar om en sån där bok som man läser i, och så är det lite sidor i den oxå.

Jag = Tröttmössa

Idag somnade jag på soffan efter att ha lämnat barnen i skolan, och sovit hur djupt somhelst tills nu. Så jäkla drygt att bli så trött trots att jag lagt mig tidigt på kvällen innan och sovit en hel natt ostört. Men visserligen drömmer jag sjukt mycket nu, intensivt och levande och verkligt och det tar en enorm energi märker jag.

Nu ska jag ut med Rocker, solen skiner och hela himlen är full av vackra fluffiga sockervaddsmoln!

Sen måste jag lägga på ett kol om jag ska bli klar med några skoluppgifter denna vecka....

Tänk att det blir fel även då man gör rätt?

05.20, mobilen ringer. Trött som attans så jag snoozar, till klockan är 06,20 och inser att det är dags att kliva upp och fixa frukost och väcka barnen.


Fixade gröt och dukade fram, fick upp kidsen och tillslut satt alla vid bordet för att äta frukost.


Vilgot tappade en tand igår så han upptäckte att tandfeén varit framme inatt, 2st 5-kronor låg i glaset konstaterade han och såg nöjd ut över att tandféen infunnit sig, hon brukar annars vara lite sen och glömsk..;-)


Sen då det var dags att klä på sig blev det liv i luckan, Vilgot blir SKITSUR för att jag tvättat hans kläder...!!! Och för att jag även sorterat och vikt dem och lagt dem i lådorna där de SKA vara. Ja det är inte lätt att göra "rätt" minsann! Så han stampar upp för trappan och går och gömmer sig under sin säng.-Men mamma, VARFÖR ska du städa och så för, nu har jag ju inga kläder nere i soffan ju!!!!

Tisdag

En vanlig morgon, mobilen ringer 05.20 och jag snoozar ca 20 min innan jag kliver upp, tar ut hunden och sen fixar frukost för att sedan utföra uppdrag 1; väcka barnen.

Bar ner Vilder som är en riktig sömntuta och har svårt för att vakna ordentligt, han lägger sig genast i kökssoffan och somnar om medans jag gör rond 2 som består i att väcka Vilgot.

Med andan i halsen för vilken sida han behagar vakna på väcker jag honom försiktigt, denna morgon fick jag ett leende, wow!

Sen i rond 3 så kollar jag att Vanessa är vaken och påminner henne om vad klockan är, för hon har sååå mycket att göra på morgonen, välja kläder, fixa håret... osv.

Under tiden som jag kollar Vanessa så har det redan börjat låta från köket, morgonens första diskussion har startat och som väntat slutar den med att de börjar tjafsa, om typ ingenting. Vanessa kommer ner och de sitter som spott-kobror alla 3 och skjuter giftiga kommentarer till varandra så fort tillfälle ges. Och finns det inget tillfälle, så skapas det ett!!


Jag gör mitt bästa för att rädda situationen genom att avleda deras konversationer med småprat som INTE leder till ytterligare diskussioner, inte det lättaste, tro mig!!


Jag lyssnar på Vanessa då hon berättar om sin dröm, samtidigt pratar Vilgot med mig och jag hör inte vad han säger eftersom jag försöker lyssna på Vanessa, och givetvis surnar Vilgot till på 2 sekunder;

 


-Du LYSSNAR ju inte mamma, du lyssnar AAAALDRIG på mig!!!


Sen så blir det diskussioner om de ska cykla eller inte till skolan, Vilgot vill GÅ och Vilder vill sitta bak på min cykel. Sen blir Vilgot sur för att inte HAN får sitta bak på min cykel, även fast jag frågade om de skulle turas om, jag föreslog att en av dem cyklade på sin cykel och den andra satt bak på min och sen skulle de turas om, men han skulle bestämt GÅ och skulle INTE ha hjälm. Så han fick gå.

Slutade med att jag gick med min cykel och hade Vilder på sadeln, så att jag kunde gå i samma takt som Vilgot tills han fick ett ryck och sa att han skulle springa och att jag kunde cykla en bit.


Men iallafall så kom alla iväg till skolan i tid! Sen hem, plocka disk och duka av frukost, dricka mer kaffe och snart ska jag ut med Rocker.

Måndag och skola

Idag vaknade jag riktigt tidigt och tog en tidig promenad med Rocker medans barnen fortfarande sov, jag var uppe strax innan 5 redan och kände mig ganska utvilad. DUkade fram frukost och väckte barnen, sen var friden slut. Vilgot hade vaknat på fel sida, helt klart, sur som ättika och arg som ett bi. Varför förblir en gåta. Jag frågade:

-Men, vart har min glada Vilgot tagit vägen någonstans? han fräser som en arg katt till svar:

-Det FINNS ingen glad Vilgot, bara en elak och dum Vilgot. Vilgot är en RIKTIGT jävla elak pojke!!!!


Sen surade han för allt och inget, sprang upp och ner för trappan och skulle gömma sig för alltid och minsann inte gå till skolan och allt var det fel på. Allt. Som att han fick den sista danoninon som fanns i kylen som han så gärna ville ha, jag gjorde gröt till Vilder och det brukar inte Vilgot vilja ha annars, så jag serverade bara Vilder gröt och Vilgot fick danoninon (som han tjatat om!!) och smörgås, för tydligen så tycker han inte om Oboy längre. Det har han minsann slutat med. Och jag var dum som bara gav Vilder gröt.... ja ibland spelar det ingen roll vad man gör eller säger, för har Vilgot bestämt sig för att vara sur och tvär så har han.


Trötter

Kunde inte somna natten till igår, då klockan närmade sig 4 så fick jag nog och tog en insomningstablett. Sov som en stock men drömde galet mycket , såna där jobbiga verkliga drömmar om människor och platser i min närhet som utspelar drama, jobbiga situationer och konflikter så pass verkliga att jag har skitsvårt för att sortera ut vad som har hänt och vad som bara varit dröm. Har städat mera, är helt slut och känner mig minst sagt tom på energi, fått det där snurret och dimsyn tillbaka, dags att varva ner för korttidsminnet är ett stort skämt just nu, måste ringa min läkare för medicinen börjar ta slut och jag ska byta till en annan sort som inte har intensiva och jobbiga drömmar som biverkning.

Lite duktig endå

Har städat som ett jävla arsle (eller säger man arsel??) sista dagarna, därför som bloggen är grymt dåligt uppdaterad och mina vänner börjar skicka sms och fråga om jag lever eftersom de inte sett mig online som de brukar dagligen...Men iallalfall, så lever jag, och börjar få lite mer ordning och reda hemma trots grabbarna grus intensiva närvaro och busiga upptåg.


Ska ta ett gäng bilder imorrn på hur fint jag gjort det, nu ska jag försöka sova eller nått, klockan är mer än den borde och jag är piggare än vanligt.
Vilgot blir en hund

-Mamma, jag kan oxå vara en hund, titta...!!

Kvällen i bilder

Bilder

Älskling du har blivit en tjockis

Älskling du har blivit en tjockis

Jo tjena, hade jag haft en karl som anmält mig till ett sådant program så hade jag sagt;


-"Älskling, packa din väska och dra så blir jag av med övervikten bums"


Visserligen har ju de som deltar i programmet valt det själva... men endå lixom?? Klart man kan gnälla på sin partner och ställa lite krav men hallå.... på TV för allmän beskådning????


Typ: Älskling du har blivit en knäppis, sen får man se hur medicineringen och psykologsamtalen utveckar sig eller...?

Min pappa är bättre än din pappa

WTF????


Seriöst, hur fan kan man ens komma på den sjuka idén att göra ett sådant program?!!

Vilket budskap förmedlar det? Jo det kan ju vemsomhelst med en IQ över 1 räkna ut.


Jo, man måste vara BÄST för att duga, och har man ingen pappa kan man sitta där med en ångest som blir ännu större för att alla "bra" pappor ska tävla för att se vem som är BÄST, för det är ju DET som räknas och betyder något, att vara BÄST på allt. Sen är det många barn som har dåliga och frånvarande pappor, men skitbra tv3, ge alla dessa ungar en ännu större klump i magen än de förmodligen redan har!!'


Visst, det är ju bra att det FINNS bra pappor osv, men fan i helvete måste det vara en TÄVLING????? Hade hellre sett "bra pappor" blivit framlyftna på ett bättre sätt en detta.


Livet är redan hårt nog för många barn och för de flesta sitter det i bakhuvudet ett enormt tryck på att vara just STÖRST BÄST och VACKRAST!

Vad blir nästa briljanta programidé tv3? "Vem får mest julklappar?" Skulle inte förvåna mig det minsta!

 

 

Helt sjukt tycker jag och det gör ont i magen på mig då jag tänker på alla dessa barn som inte har en pappa, och det är inget som de själva kunnat välja.


Skäms på er tv3!!!

Jag i ett nötskal

Vi åkte till centrum idag för att kolla på marknaden som de har här nu, och så hittar jag inte min Iphone och tänkte, SHIT, glömde jag den hemma??? Eller har jag tappat den någonstans, jag var ju typ säker på att jag tog med den... Men iallafall, hittar den inte och letar som en dåre hemma... för att sen upptäcka att den legat i bakfickan på mina jeans hela tiden, med 4 missade samtal dessutom!

Ja det är verkligen JAG i ett nötskal!

Dagen bara försvann typ

Ligger i vanessas säng å kollar på film, har städat och röjt hela dan sen fick jag så jävla ont i nacken så jag fick ta en paus och några voltaren, försov mig i morse inte för att det spelar så stor roll då barnen har påsklov, men jag hatar att sova bort dagar som jag inte borde sova bort, lyckades stänga av larmet istället för att snooza 10 min som jag brukar så istället för att komma upp halv 8 vaknade jag strax innan 10 så det var bara att sätta fart, ut med hund å sen fixa frukost till kidsen,., Vanessa har börjat rita med mig ibland , hon är duktig och lär sig snabbt

Rocker!!!

Idag damp det äntligen ner i brevlådan, halsbandet är på tok för stort ännu men så SJUUUKT SNYGGT!!! selen är invigd och passar på de innersta hålen så den kan han växa i, ska göra nått extrahål runt magen bara där sitter den en aning för löst.

Här är han i nya tröjan förresten som jag fick för nån månad sen ca.... sååå söt, min lilla rödluvan/vargen look-a-like!

Här är nya halsbandet!!
Såhär stor är det på MIG!Vilken snygging va?? Och selen är guld då man är ute och går med honom, han drar inte alls på samma sätt som innan, vi märkte stor skillnad både jag och Vanessa då vi var ute med han. Så det var ett grymt bra köp, både praktiskt och sjukt snyggt!!!Mera egobilder, I Love Instagram!

Bok

Jag har fått en skitbra idé, ska jobba med material till en bok som jag sen ska skicka till olika förlag, och idén jag har är riktigt klockren, finns inga sådana böcker alls vad jag sett då jag letat, och jag skulle själv LÄTT vilja ha en sådan bok.

Fast nu måste jag vara hemlig så ingen snor min brilijanta idé! Så inte förrän jag är klar med konceptet och fixat den biten kan jag avslöja min lilla hemlighet. Sen kommer förmodligen just denna bok vara ett MÅSTE i ditt hem. Låter kanske kaxigt, men jag tror fan det!!

Och jag brukar väldigt sällan skryta.

Bara jag


Det man inte har i plånboken..

får man ha i huvudet och å vinden!!!

Har gjort en liten make-over här hemma, helt gratis men snyggt blev det och jag är skitnöjd!

Har varit sååå less på trappan här, färgfläckar och annat på de fula trappstegen, men har inte sett så mycket av trappan då de alltid stått en massa grejer där.

h

(bardisken som står mot trappen har jag täckt med ett tyg så man slipper se rakt in i den fula bruna hyllan där det trängs en massa böcker och annat.)Ikea-filt och lite spikar eller vad fan det nu är i påsen, svåra var de att spika in så jag bytte till vanliga häftstift efter ett tag. Sen en sax å hammare....NÖJD, ska fortsätta imorrn å göra klart allt... just nu njuter jag bara, av snälla barn och ett sällsynt lugn som ramlat över detta hem *kors i taket*!!!
Läckert!!

-Mamma, visst är jag LÄCKER?? säger Vilgot och smilar brett och visar sina nyborstade tänder för inspektion innan läggdags igårkväll.

-Fast LÄCKRAST där nere?? Kolla, jag har borstat SKITMYCKET och speciellt där nere, visst är det läckrast där???

Ja ungar är roliga, vilka uttryck de har ibland!

God morgon

Ligger i sängen och testar att blogga från mobilen, sen måste jag gå ner och baka tunnbröd, har lovat pojkarna det till frukost... Har sovit rätt bra inatt men jisses vad jag drömmer mycket, antagligen därför som jag blir trött så snabbt igen efter att ha varit vaken några timmar. Och det är inte bara hjärnan som jobbar febrilt om natten utan även kroppen, drömmarna gör så att jag ligger och spänner mig så jag har träningsvärk utan att ha varken tränat eller ansträngt mig särskilt mycket om dagarna... Riktigt drygt att vakna och vara helt slut....

Pysslat lite i köket

Eftersom köket är hemmets hjärta (tycker jag) så valde jag att samla de flesta kära minnen/saker som
har med familjen att göra. De torkade blommorna på skåpet framför farmor och farfars bröllopsbild är blommorna jag fick på BB då Vanessa föddes, jag torkade dem och gjorde ett litet arrangemang med dem. Sen är skålen på tallrikshyllan efter farfar då han gick bort, den har många minnen med sig, varje barndomsjul så var den fylld av valnötter hemma hos dem och jag kan fortfarande känna den söta hemtrevliga lukten som fanns i deras lägenhet när man kom dit om jag blundar.
Porslinet är efter farfar, det använder vi dagligen typ.Klockan är efter min farfars far (eller om det var farfars farfar?), den har iallafall en historia likaså bilderna som är gamla familjebilder, knäckebrödet som hänger under tallrikshyllan är skapad av Vilder då han var 2 år och gick på dagis, så det är en ganska skön blandning på årtalen men med en gemensam nämnare, nämligen familjen.
Söndag, solsken och bra humör!

Igår blev jag bjuden på en underbar påskmiddag hos min vän och granne Lotta.

Pojkarna åkte med pappa till farmor och farfar för påskmiddag och Vanessa åkte till mormor. Får hem henne på tisdag och grabbarna grus kom hem redan igårkväll, nu leker de för fullt med Kristian som sov över här inatt.

Vaknade och kände mig riktigt pigg och utvilad, varit ute med Rocker i det fina vädret och nu blir det kaffe i mängder sen tänkte jag ta mig ut igen.


Ritat lite mer

PåskfrukostMamma är PANK, fatta!!

Då Vilgot öppnade dörren då det plingade på en massa påskkärringar igår så höll jag på att bita mig i läppen HÅRT för att inte skratta för jag hör hur han säger;


-Mamma är PANK, fatta, vi har inget godis, ni får ta VITA BÖÖÖÖNOR!!!!!

En LÅÅÅNG fredag idag

Vaknade kl 8 av att Vilder berättade att Rocker hade bajsat eller spytt på golvet nere i vardagsrummet. Mysigt, not, det var högar på typ 7 ställen så jag var ganska sysselsatt ett tag med att plocka och torka och skura. Sen tog jag ut Rocker, tog fram frukost och la mig på soffan... och somnade... och vaknade sen igen strax efter 16.30!!!!

Wtf??? Hur kan man sova så sjukt mycket??? Har ju inte varit vaken sent utan lagt mig hyffsat tidigt på kvällarna och sovit hela nätterna.. men visserligen har jag haft galet intensiva drömmar som fullkomligt sugit musten ur mig. Sen är jag så sjukt less på PMS, jag blir verkligen riktigt dålig och helt sänkt, sover och äter bra men känner mig aldrig riktigt utvilad utan mer som en zombie eller nått. Hatar det, det är äckligt förlamande att må så, men så vet jag ju oxå att det ingår i det fina paketet med diagnoser som jag har, att periodvist drabbas av sömnproblem åt bägge hållen, att antingen vara sjukt kreativ och pigg och sen helt tom på energi utan att man behövt slarva med mat och sömn. Sjukt drygt är det iallafall!

Världshälsoorganisationen (WHO) räknar det till en av de tio mest handikappande sjukdomarna
men det dryga är att det lixom inte syns utanpå så folk kan ju säkert tycka och tro en massa, men folk får tycka och tro vad de vill, jag kan inte vara någon annan än just den jag är. På både gott och ont. Take it or leave it lixom.

Har iallafall städat lite då jag vaknat till ordentligt, jag å Vanessa badade Rocker idag så han luktar såååå gott nu!  Pojkarna spelar spel med Kristian, grannens son, och nyss blev jag serverad en supergod pannacotta som Vanessa gjort.Men jag är fortfarande trött ironiskt nog, skulle somna på en sekund om jag la mig ner typ.Vilgot får en idé!

Att vara övertydlig kan ge barnen ideér.

Förklarade för barnen varför jag inte har en skål med godis redo innanför dörren och varför jag inte vill att de ska ut och tigga hos folk de inte känner.


-.Man vet ALDRIG vad folk har gjort med godiset, vem vet, de kanske har stoppat dem i rumpan innan de bjuder på dem och barnen äter glatt för att de inte vet nått... fy så hemskt! förmanar jag.


-JAAAA, vi GÖÖR det mamma, vi tar godis och stoppar i rumpan, sen bjuder vi på det när det plingar på dörren och säger -GLAD PÅSK!!!!
vrålar Vilgot och ser sjuuukt nöjd ut!

VÅREN. Dissa och Hissa, jag väljer att dissa.

Hissa och dissa med våren, jag börjar med att DISSA!


1: Allt damm och smuts syns alltför tydligt i den envisa vårsolen, shit, måste tvätta fönsterna! *panik*


2: Ena dagen sååå varmt, på med tunna jackor och upp med alla vinterkläder på vinden... för att nästa dag stå och slänga ner alla jävla vinterkläder igen för att det är KALLT!!


3: Vårkänslor, jo tjena, jag gillar inte våren alls, blir mest deppig denna årstid, solen sticker mer i ögonen än den värmer och näsan rinner för att man är så jävla dum och naiv och klär sig för tunt så fort solen hoppar fram och teasar för att i nästa sekund gå och gömma sig på något "bra" ställe där man inte hittar den på flera dagar typ...


4: Alla är så jävla positiva och njuter av att "ljuset är på väg" men jag föredrar faktiskt levande ljus inomhus och höstrusk utanför fönstret. Plötsligt ser man sig själv i dagsljus, blek och glåmig efter vinterns mörker som man kunde krypa in och gömma sig i medans alla vårälskare lyriskt pratar om glass ute i solen....

Nej tack, väntar tills sommarlovet börjar med mina förhoppningar om en värme som är hyfsat stabil för en glass utomhus även då solen gått i moln.

 


5: Alla vaknar på våren, även myggen. BLÄ!!


6: Det som göms i snö kommer upp i tö... Så jävla sant, nu måste man ju röja upp och göra fint ute på tomten så att inte alla grannar får tuppjuck över att det ser ut som en soptipp här. Å vad jag saknar snön då jag tänker på det, ett vitt täcke över allt man vill gömma! Nu är det bara att fet-glömma. Hehe, det rimmade! ;-)

ÄNTLIGEN feberfri!!!

Börjar må bättre nu, första dagen som feberfri, så skönt!! Har varit helt sänkt de senaste dagarna, knaprat ipren regelbundet och varit helt slutkörd typ.

Idag är det SKÄRTORSDAG. *suck* Med andra ord kommer det en massa ungar hit och plingar på och tigger godis. Här ska de fan inte få nått jävla godis!! Har inte köpt nått faktiskt, för jag tycker att det har tappat sin glans det där med att gå påskkärring.

På min tid minsann var det annorlunda. (trodde aldrig de orden skulle formuleras av mig....!!) Då jag var barn så minns jag att man satt länge och knåpade ihop fina påskkort innan man klädde ut sig med omsorg och gick ut och sa glad påsk till grannarna på samma gata.

År 2012 är det massvandrig från hela områdets ungar som jag aldrig sett förrut och tigger godis med knappt en målad fräken på näsan typ. Det är inte påsk för mig, det är tiggeri!

Kommer det nån hit som är UTKLÄDD och lämnar ett litet kort (ingen papperslapp som hastigt blivit nerklottrad med en ful kyckling på utan känsla) DÅ ska jag nog ta och leta fram godis ur skåpen här. Annars tänker jag bjuda på kikärtor eller nått annat nyttigt. Hahaha, gissa om de kommer komma tillbaka nästa år då? ;-)

Mina fina påskgubbar

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Eller när matte sover röjer Rocker i köket.

Hur han lyckades vet jag inte, men ATT han lyckades, jo tack, DET vet jag! Hade pannkakor på ett glasfat på bordet i köket. Då jag vaknade ur min törnrosasömn i soffan och gick ut i köket så var bordet tomt, Rocker mätt, och glasfatet låg splittrat på golvet.. har synat hans tassar noga och han har inte skurit sig vad jag sett iallafall.

Så irriterande, nu dammsuga, svära för att det var mitt FINA DYYYRA glasfat som jag köpte för länge sen i en inredningsbutik med en fin ställning till, som ett kakfat typ. Får väl springa på loppisar och leta efter ett liknande som passar den nu nakna ställningen...John Blund måste ha fått fnatt

Jag la mig tidigt igår, så fort Top Model var slut på tv så kröp jag ner under täcket och somnade ganska omgående. Sovit som en stock hela natten men då mobilen ringer så känns det som om jag inte sovit nått alls, så galet trött, som när man precis vaknat upp efter en narkos och bara glider in i dimman igen. Men fick iväg alla till skolan i god tid, cyklade upp med dem till skolan sen hem igen, och det var sjukt nära att jag somnade bakom styret, skitläskigt, hur fan kan man vara så trött när man sovit massor???

Kom hem och tog ut Rocker, sen la jag mig på soffan och somnade om för allt snurrade och det gick inte att göra annat än att blunda, kunde inte ens prata i tel för jag var så trött så orden snubblade på varandra märkte jag. Nu har jag vaknat till och öser i mig kaffe och måste piggna på mig ordentligt, ska ta ut rocker så han får springa av sig, sen ska jag iväg på möte i skolan med Vilder kl 14.


En sån BRA dag idag!!!

Jag har blivit moster igen, grattis syster till ännu ett underverk!

Som ni märkt har jag varit riktigt kass på att uppdatera bloggen, har haft sjukt mycket att göra, röjt och fixat hemma, pluggat och varit sjuk. Vaknade i natt av att det var så satans kallt, jag frös och hämtade flera täcken och låg i Vanessas säng så jag trodde såklart att hon oxå frös så jag låg som ett plåster på henne för att hålla värmen och fick för mig att hon frös hon med såklart så jag lixom gnuggade hennes armar sådär som man gör när nån fryser... men hon vaknade och tyckte att det var sjukt varmt, så då insåg jag att det var jag som hade feberfrossa. Kände mig riktigt dålig igår, snurrig, frusen, yr och sådär allmänt krasslig. Är lite smårisig idag men humöret är på topp, loggade in och såg att jag fått MVG på mina första inlämningar i nya kursen och sen fick jag samtalet från mamma om att jag blivit moster igen strax efter kl 9 i morse.

Just nu sitter jag och fryser igen, dags för en till av den intelligenta värktabletten och vila en stund innan grabbarna grus ska hämtas på fritids.


Mobilbilder...


Coolt va? Såg detta då jag var ute med Rocker i morse.
Hollywood har fått konkurrans! ;-)

RSS 2.0