FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag veeet!

Bloggen ligger verkligen och slumrar i nån slags koma nu, men det gör definitivt inte barnen, de både hörs, syns och känns i varendaste del av ett mycket hårt prövat tålamod. Nämligen mitt. Igår hade jag bara Vilgot hemma visserligen, det var riktigt mysigt men idag ska han till pappa där Vilder är så jag blir HELT barnledig, Vanessa är redan hos mormor och myser.

Med andra ord kan jag PLUGGA, STÄDA och PLUGGA och STÄDA, utan att bli störd!! Yeah! Alltid nått!!

Det där med att städa förresten, det är verkligen som att spotta i motvind eller nått, tar TID och sen ser det endå ut som det gjorde INNAN man städade iallafall på några timmar om man lever/har ett liv typ. Visst kan man städa och göra fint, som då man städar i ett dockskåp kanske, men inte fan kan man leka där sen för då förstör man ju städningen lixom..? Bädda sängen är rätt meningslöst oxå, ska ju endå riva upp allt och sova där sen igen, och jag har inte direkt gäster hemma som kan se om jag bäddat sängen eller inte, det är ju lixom enklare att bara stänga dörren till sovrummet? Sparar både tid och energi. Det ligger ju dessutom i tiden, det där med att leva energisnålt?Denna sitter på min kyl, en väldigt korrekt och informativ magnet!
Hej bloggen

Allt har halkat efter på sista tiden, galna barn, galna dammråttor som förökar sig i rekordhastighet, och en dator vars internethastighet skulle få vilken snigel somhelst att känna sig som världens snabbaste!


Sportlov, för barnen. Extra jobb för mamma. Plugget har halkat efter med råge, tvätthögarna förökar sig galet fort och jag ångar DJUPT att jag ringde pojkarna lediga från fritids några dagar.. vill ju vara snäll, sportlov å allt, men jag själv har inte sportlov, har ju massor att göra gånger tusen typ, men de ska få vara hemma imorrn med, sen ska det vara med pappa från onsdag. (hoppas jag). Vanessa ska till mormor, så har jag tur blir jag helt ensam några dagar så jag kan plugga som fan.

Idag har det inte varit en tyst stund, högljutt när de bråkar, och lika högljutt när de leker. Har stekt pannkakor, städat, käkat alvedon och voltaren för halsen gör ont, är trött och öm i kroppen, fattas bara att jag blir sjuk nu...!

Lördag

Sista veckorna har varit minst sagt intensiva, sjukt mycket att komma ihåg och sen med facit i hand ännu mer som jag glömt bort.. för att sen upptäcka (lite glad först, wooow, jag SKREV upp det på väggkalendern!!!!)

Men tror ni jag kollade på väggkalendern?? Nä, just det gjorde jag INTE. kollade senast idag, oj, det var visst utflykt med matsäck förra veckan i skolan, jo jag hade skrivit upp det med stora bokstäver, det är ju bra att skriva upp saker, men vem fan ska påminna mig att kolla allt jag skriver upp??

Jag frågade kidsen;

-Vad är det för datum idag?? samtidigt som jag inser att UTFLYKT/MATSÄCK är förbi... sen kommer jag ju på, visst ja, Vilder var ju hemma från skolan den dagen!!!
Och då jag tröstar migsjälv med den tanken så säger Vilgot;

-Mamma, jag fick matsäck av skolan när vi var på den där musikgrejen med klassen, jag fick en festis och en macka av fröken.  What? Har ju kollat det där förbannade jävla skola24.se och skrivit ner sådant i familjekalendern, men det e så himla krångligt tycker jag, att logga in på 3 olika klassrum, kolla veckobreven som för övrigt inte ens går att öppna i min cp-data ibland.. Så jag hade iallafall skrivit in Vilders matsäcks-dagar och annat... men inte Vilgots, uppenbarligen, även fast jag var säker på att jag kollade även hans veckobrev, men fan alltid rör man ihop nått!

ADHD??

Blir tokig på migsjälv och är för en gångs skull less på att INTE få papper!! Vore sjukt mycket lättare om barnen hade sina grejer uppdaterade i sina kontaktböcker eller med lapp hem än att behöva logga in på en massa olika konton och hitta rätt på klassrum/ fritidsaktiviteter/möten osv för 3 barn i olika klasser..

Alltid är det nått på G, är det inte barnen som tar tid och energi så är det skolan, eller så är jag på väg ner i ett hål och enda räddningen är just då att sova.. eller så blir det kaos på andra plan.. ja det känns att man lever, penseln är min bästa terapi för tillfället typ..

Målat mera...

Fortsatt på tjejen som "faller".... har bestämt mig för att hon drunknar istället, iallafall att hon är i vatten.

Före                                              Efter


Dessa tavlor är de jag påbörjade häromdagen,..


Tavlan här nedan, tjejen i orange klänning, är fortsättningen på tavlan jag började, den till höger på bilden ovan, svarthårig i grå/vit klänning. Lite skillnad!!                                                  Tavlan som går i rosa/grått påbörjade jag idag, de övriga är gårdagens tavlor som jag grejat med idag


 
oljefärg, en konst i tålamod

Ska bli grymt skönt att vakna imorrn och slippa skaka liv i griniga ungar som inte vill gå upp och äta frukost i tid innan skolan, imorrn behöver jag bara gå ut med Rocker nån gång runt 7-8, sen ge han mat, sen kan jag lägga mig igen om jag vill.

Idag följde jag med min granne och vän Lotta till Väsby för att äta Lunch, söta Therese fyllde år idag så vi mötte henne och hennes kille där. Jag sprang in på Claes Olsson och köpte några fler målardukar innan vi skulle tillbaka hem, som jag givetvis redan börjat på. Nu är det bara att vänta... och vänta... nån vecka ca, innan jag kan fortsätta måla utan att kladda ut och smeta ihop den satans oljefärgen till en grå sörja!

Dagens påbörjade tavlor har jag målat direkt från skallen, inte kollat på nån bild eller så. Måste ju träna att använda skallen mer kreativt och inte bara måla av bilder, nu ska fantasin få flöda fritt så får det bli vad det blir av dem.

Ingen tavla är klar, inte ens i närheten, så jag har all tid i världen på att fundera på hur de ska avslutas, vilka färger jag vill använda osv... för som sagt så tar det eveigheter för oljefärg att torka! Dessa målade jag på nån dryg timme, turbo-duracell, som alltid när jag gör nått.

Fredag

Har halkat efter massor med skolarbetet på sista tiden, den mesta tiden har gått åt till att agera fredsmäklare här hemma på alla möjliga tänkbara och o-tänkbara plan.

Som grädde på moset igårkväll då pojkarna äntligen somnat fick jag sååå jävla ont i sidan, bröstkorgen så jag trodde jag skulle gå sönder eller av på mitten, kunde varken sitta eller stå typ, gjorde ont att andas och var på gränsen till att svimma av smärta. Sen tillslut var jag på väg in till akuten men då släppte den värsta skärande smärtan på vägen dit så jag åkte hem istället. Hatar akuten och att vänta där i all evighet, ville bara sova när smärtan väl avtog. Satt i telefonkö i nästan 45 min till vårdguiden innan, och där sa de att jag skulle åka in akut om det inte blev bättre. Å jag som skulle pluggat och lämnat in skoluppgifter med deadline igårkväll men det kom av sig helt.

Men idag mår jag bättre, har lämnat in en del av skoluppgifterna nu på morgonen, betalat räkningar och sen ska jag fortsätta med skola och sånt efter lunch.
Mera tavlor i olja från idag...Målat lite mer med olja idag, började kladda färg på några fler dukar, nu sitter de på tork så att jag kan fortsätta måla då de inte är så satans kladdiga... Tyvärr har jag skitpenslar, har handlat på Claes Olsson och Panduro men de som finns i deras sortiment tappar strån hela tiden, måste leta efter BRA penslar för oljefärg, så trist och jobbigt och irriterande att ständigt plocka bort en massa hårstrån som lossnat, betalar hellre mer för penslar som håller som de ska!!

Målat lite för att sortera tankarna

Denna hittade jag en bild på google som jag snodde idén från...
Dessa målade jag rakt ur skallen, visste dock inte VAD jag skulle måla då jag började utan det fick "växa" fram typ...


Tror det blir en tjej som faller typ... ser ju ut som det iallafall?


Sen blev det sorgsna ryggar....  fast den med rött ser det ut som hon skiter... det måste jag ändra på sen! Eller om jag målar dit en toalett? Haha, skoja, blir väl möjligtvis en stol kanske?

Ska gömma dem minst en vecka nu så de hinner torka (målar i olja) annars kommer jag säkert bara måla sönder dem som jag gjort med alla andra typ...

(adhd och oljefärg är en UTMANING!!!!)

Intensiva dagar

Denna vecka har varit lita kaos-artad minst sagt. 2 sömnlösa nätter för min del, ringde min läkare idag har slut på insomninstabletter, alltså man blir ju ett vrak om man inte sover... sen blir det plugg plugg plugg för min del.

Svea
skön sovstil!Fick tillslut Vilder i säng efter låååånga enträgna diskussioner och annat, Vanessa gick upp med honom och satte på en film de skulle få somna till medans jag städade i köket och gick ut med hunden osv, lovade att väcka henne kl 9 då hon brukar kolla på mammor och minimodeller (eller-vad-det-nu-heter) men hon var omöjlig att väcka, försökte i dryga 10 min innan jag gav upp, får ta och kolla reprisen sen (om-det-går-nån-men-det-borde-det)

Ibland undrar jag om mina barn är synkade? De lyckas ALLTID lösa av varandra med att sätta sig på tvären, är det ett strategi de har tro? Börjar faan undra, så fort det luktar seger med ena ungen väntar nästa världskrig bakom hörnet med andra.


Under tiden som Vilder ÄNTLIGEN blir någorlunda medgörlig och samarbetsvillig så sitter Vilgot och surnar till mer och mer efter att jag talat om att det är dags att avsluta lek för tandborstning och sängen, han vill INTE gå till skolan imorrn. Då han inte får det svaret han fiskat efter sätter han armarna i kors över bröstet och utbrister;

-Meeeen, fattar du ingenting?? Jag mååår inte BRAAAA, jag är riiiktigt dålig ju men du BRYYYYR dig inte om mig bara om Vanessa Vilder och Rocker!! INGEN bryr sig om mig jag kan lika gärna flytta till SKOOOGEN!


Så tacksamt att vara MAMMA

NOT!

Surskallen Vilder gnällde hela vägen till skolan:

-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.

Han vägrade klä sig för att gå till skolan, för han ville inte GÅÅÅÅ han ville åka BIIIL!!!

Men mamma HAAAAAAR INGEN BIL!!! Inte körkort heller.

Så dumma mamma fick jaga honom, tvinga på honom overall och skor och mössa och allt som man ska ha på sig... sen iväg. Med hans ljuva muntra stämma heeeela vägen till skolan. Envist på repeat.

-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.
-Du är dum, världens dummaste mamma.

-Jag HÖR vad du säger Vilder, och jag veeeet att du tycker att jag är dum.

Så bekräftad blev han, på repeat givetvis. Tålamod, ja för i helvete det har jag, det ska gudarna veta, men det som tar energi förbrukar energi, massor. Så jag känner mig ganska tom på energi. Minst sagt. För all energi har gått till att hålla mig LUGN och sansad, inte tappa humöret osv. SUPERWOMAN på utsidan, stenhårt. Men som sagt, PÅ UTSIDAN, inuti är det lite mjukare nu, typ som lava i en vulkan som är på G att spy i samma takt som en vinterkräksjuk. Gånger hundra. Typ.

Stor höstack söker liten nål

Ja lite så känns det för mig, får inte ett skit gjort, blankt i skallen och så fort jag sätter mig och försöker koncentrera mig på något skolarbete så blir det nada resultat, om inte SÄMRE resultat än innan, då saker och ting inte funkar så som jag vill och tänkt mig, så har jag en förmåga att blunda för det, och köra "all in" i nån slags rysk roulette typ. Jag försöker måla lite för att dämpa ångest och komma på bättre tankar, som en tv som plötsligt slår om till svart/vitt, tills det bara återstår myrornas krig.
Mina tavlor skiftar mest i grått just nu... blir lätt så när man inte väntar tillräckligt för att färgerna ska torka så man kan måla mer, men med andra ord sagt borde jag ha en sjukt stor lokal med ett oändligt utbud av canvasdukar!

Ett hål

Vilgot har ett ganska stort hål i sin nya rosa t-shirt som är en av hans favorier. En bit ner på magen strax ovanför tröjkanten sitter det och är inte det minsta direkt. Jag påpekade det i morse och tyckte att han kunde byta tröja, men då skiner han istället upp som en sol och säger;

-Mamma, det är bra med ett hål där, titta, man kan stoppa in ett batteri till exempel, (han tar ett batteri som ligger på bordet och drar det igenom hålet på tröjan), sen kan man stoppa in en penna där oxå, eller så kan man bara ha tummen i det, såhär! (han demonstrerar utförligt medans han pratar).


Ja argument hade han ju så han fick ha tröjan på sig endå. ;-)
Trött och fredag

Hade svårt astt komma upp imorse trots att vi la oss tidigt igår, men det är klart, man kan aldrig ta igen förlorad sömn utan det enda man kan göra är att sköta sina sömnrutiner bättre i framtiden.

Ska till läkaren idag, har verkligen ingen lust alls att promenera dit och sen hem, men måste iväg dit idag. Blää, vill bara sova!!


Seg dag

Kom aldrig i säng igår, klockan gick för snabbt och helt plötsligt var klockan 04.30 och jag insåg att det var lönlöst att gå och lägga sig då eftersom mobilen ringer 05.20... men däckade på soffan och sov väl kanske runt 30 min, sen upp igen, sååå drygt var galet trött, men fixade frukost, promenerade med pojkarna till skolan och sen gick jag hem och la mig i soffan med Rocker.. och sov tills klockan var 13.45.

Nu känner jag mig ganska trött och bara längtar efter att få lägga huvudet på kudden och sova i sängen hela natten! Imorrn fredag, då blir det nya tag. Är barnledig denna helg så jag har massor med tid till att plugga.
God kväll!

Onsdag och jag börjar blir piggare, sakta men säkert!
Barnen sover sött och jag är vaken och är inte sådär medvetslös-trött som jag varit sista dagarna!
Borde kanske lägga mig men nu vill jag vara vaken och NJUTA av att inte vara så satans trött!
Har ju hela helgen helt barnfri så jag kan plugga utav bara helvete!

Fullt upp, hinner knappt blogga ju!

Lite bilder från igår.. alla-hjärtans-dag-bak blev det.
Nya regler

Har infört lite nya regler här hemma nu, tillsammans med kidsen har vi valt en speciell SPELDAG och om/när man säger fula ord eller beter sig illa så får man ett streck på en lista, och ett streck är likamed en utebliven speldag.


Så nu är det TORSDAGAR de får spela wii, från skolans slut tills middagen är klar. OM de skött sig i övrigt och inte dragit på sig några "streck" vill säga.

Tänkte att vi börjar så, sen ska jag försöka inför något slags belöningssystem om man hjälper till utöver det som är "normalt", dvs så gäller det INTE att duka av sin tallrik, plocka undan efter sig osv. Utan om man gör något lite extra utöver, då får man en stjärna. Hade jag tänkt.. nått sånt. Aja, tanken är iallafall planterad!

Vilka dagar...

Jag försöker ta en powernap, lägga mig ner och bara blunda, andas djupa andetag och försöka slappna av. Men då kommer de, som en galen flock antiloper som jagas av hungriga lejon, alla tankar, idéer, måsten!!!

Jag antecknar i min skalle det som ploppar upp, allt jag ska göra då jag vilat klart i 20 minuter. Försöker fokusera på att andas luuuugnt och fint, slappna av och bara vara. Men då blir jag stressad igen, tänk om jag glömmer allt viktigt som nyss ploppat upp, fan, tänkt om allt försvinner om jag somnar???

Min hjärna jobbar på övertid, energiskt skjuter den skott efter skott mitt i prick! Måste ju göra det, sen det, och DET, och ringa dit och dit och dit. Slutar med att jag efter 10 minuters "vila" flyger upp ur sängen för att påbörja allt som ploppat upp, innan jag glömmer det. Men så slår det mig då jag letar... vad faan letar jag efter??? Jag har redan glömt... vad faan skulle jag göra nu, nu, nu? VAD var det som var så viktigt? Jag letar febrilt efter tankelistan som jag så tydligt hade på näthinnan för en sekund sen. Borta, givetvis...!

Men jag kom ihåg att jag skulle hämta pojkarna kl 14 idag direkt efter skolan, letade efter kvarglömda kläder i lådan på fritids, hittade ensamma vantar som hade sina äkta hälfter här hemma hos oss, hela 4 par lyckades jag återförena! *lite nöjd endå*

Men sen säger Vilgot besviket på vägen hem;

- Men åååååh mamma, idag var det ju BANDY på fritids!!!!!


 

Ja alltid är det nått som blir fel, vi som bestämt tillsammans att på måndagar så ska de hem direkt efter skolan. Får väl se över schemat imorrn, det viktigaste är ju att de är nöjda och inte missar roliga aktivitetet och sånt på fritids.


Tänkte ha dem några dagar längre på fritids, och sen några dagar får de gå hem direkt efter skolan. Så som de själva haft önskemål om. Så istället för att gå på fritids till kl 16 varje dag så kommer det bli 2 dagar som de går hem direkt efter skolan, 2 dagar som de går till 17 (som de sååå gärna vill för då slås de mindre barnen ihop med de större) och sen en dag till 16 som vanligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag

Igår blev det inte som planerat.. (otippat??? Inte det minsta!!)

Vilder har varit hängig ett bra tag sista tiden, var hemma från skolan igår (igen) och sen ringde hans pappa och vi bestämde att ta honom till en läkare för lite prover för att utesluta barndiabetes. Så Vilgot blev hemma medans de var hos läkaren igår, sen blev alla kvar här så nu sitter jag med 2 spelande grabbar, har ställt timern på en timme, sen är det slutspelat, ska bli spännande att se hur det blir då klockan ringer.

Inte så konstigt att Vilder varit hängig förresten, det visade sig att han har streptokocker så nu har han fått penicillin, att truga i honom första doserna tänker jag överlåta till hans far, det är ju faktiskt HANS helg, och det är alltid annars jag som får göra dessa saker. Och Vilder är inte den lättaste att få i sånt han inte gillar...

Själv är jag inte heller särskilt kry, svettas och fryser och ska bädda ner mig efter att jag tagit Rocker på en morgonpromenad efter frukosten. Då tänkte jag att deras far ska få ta över, han ligger just nu och snarkar i barnens rum och Vanessa sover som en gris i min säng.

Kul namn va??

Fick post av en myndighet häromdagen, kan ju säga att jag drog på smilbanden då jag såg namnet...

Kallt men vackert!


Lite blogg-koma..

studie-koma och mental koma, allt på en gång, skitstressig vecka, somnat redan kl 20.00 på kvällen 2 dagar i rad nu.. kör fast i allt jag gör och det gör mig bara mer stressad. Håller på för fullt att försöka lära mig Dreamwiever, har ingen studie-ro alls, korttidsminnet är ett skämt just nu och grymt frustrerande.

Vilder är hemma från skolan idag, han är blek och hängig och lixom grå i ögonen, måste ta han till en läkare på hälsokontroll, han har ont i benen och är trött för det mesta. Kanske att han kan behöver extra järn, han föddes ju med järnbrist, så första halvåret fick jag ge honom flytande smörja 3 ggr om dagen med järn...

Återstå att se, har idag ringt och avbokat ett möte jag skulle på idag som jag inte kunde åka till, sen måste jag ringa skolan ang nya kurser, ringa min läkare och kolla vilken dag och tid jag har återbesök (givetvis har jag slarvat bort lappen och missat att skriva upp i kalendern) och då jag är där måste jag be honom skriva ett intyg till brottsofferfonden ang giltliga skäl till att jag är för sen med ena ansökan om skadestånd. Har ju varit lite mycket för mig sista åren, nya mediciner, diagnoser och nya rättegångar osv... så det ska väl inte bli några större problem att få igenom en sådan ansökan kan jag tycka?

Grabbarna ska vara hos pappa i helgen, så jag ska ägna större delen till att plugga, har så mycket att läsa ikapp och ta igen..
Zlatan
Klart att min kille ska ha en tröja, han dribblar ju som Zlatan!


Till Vanessa

Köpte vit choklad till min prinsessa idag då jag var och handlade, ville göra henne lite glad, jag har inte varit så rolig sista dagarna då pojkarna tagit precis all energi och mer därtill.

Seg morgon

Hade skitsvårt för att somna igår, hade kramp i vaderna och det killade i benen så jag höll på att bli tokig, kände mig något stressad och irriterad över pojkarnas beteende, tog en bra stund innan jag somnade, fick ta både sobril och stilnoct för att stressa ner lite men det hjälpte inte mycket, eller så gjorde de det, vad vet jag? Kanske att jag hade mått sämre/värre utan dem?

Nåja, vi försov oss lite i morse men alla kom iväg till skolan i tid, de fick åka bil med söta grannen Lotta, tack!!

Bra början, tråkigt slut

Ja vad ska man säga? Denna dag började iallafall riktigt bra, det var 2 glada pojkar som jag hämtade på fritids idag, hade fått ett paket-avi med posten, barnens nya skor som jag beställt hade kommit så jag gick till centrum först och hämtade ut paketet så de kunde ha sina nya skor bums.

De älskade skorna och promenaden hem var väldigt trevlig och mysig. Sen kom vi hem, jag tog ut hunden en sväng och fixade middag och de var ute en stund och lekte.
Sen då klockan började närma sig 8 och det var dags att gå och lägga sig brakade helvetet loss, det slutade med att jag fick BÄRA upp dem till deras rum medans de sprattlade och skrek fula saker och Vilgot såg rött och snackade sitt "döda-snack".

Han kan verkligen slå om som en huvudströmbrytare i ett proppskåp, han säger så sjukt fula saker som han definitivt INTE lärt sig av mig!! Jag svär en del när jag pratar och mitt ordförråd är inte det bästa, men då snackar vi ord som "skit" "jävlar" osv och aldrig riktat MOT någon utan mer i allmänhet om jag tappar nått eller slår i tån typ.

Definitivt inte;
-Jag ska döda, jag ska döda dig, fan jävla idiotjävel, du är en idiot puckomamma, jag längtar tills du dör, eller tills du skaffar ett jobb, eller tills JAG skaffar ett jobb. Vad fan vilken jääääävla attityd sen, attityyyyyd va fan skit!!

Jag talade om för den idag då vi gick hem från fritids att det var väldigt trevligt att hämta så glada och trevliga killar, jag berömde dem för deras goda uppförande, för det sägs ju att man ska vara snabb med att uppmuntra och belöna bra saker och i största mån negligera dåliga saker. Jag sa att om vi hade en fortsatt trevlig och mysig kväll utan tjat och tjafs och sängdags utan trassel och protester, så skulle jag ta fram deras wii-spel som jag gömt så de skulle få spela en timme efter skolan imorrn. Ville ta tillfället i akt då det var så trevligt och mysigt och uppmuntra det genom att låta dem spela imorrn som en belöning att gott beteende lönar sig.

Men som sagt, det sket sig med råge och deras wii får de väl tillbaka den dagen de flyttar hemifrån om jag
utgår från nuläget.

Både Vilder och Vilgot vrålade då jag stängde sovrumsdörren och släckte lampan, sen kom Vilder ner några gånger (typ 50) men blev snabbt uppskickad på rummet igen. Tillslut gick jag med han upp och tände lampan lite så att han skulle se när han gick och la sig, och givetvis reagerade Vilgot på det och högg som en kobra;

-Faaaan att man inte ska få sova ifred heller, tyst ni STÖR mig, GÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!

Alla här är idioter, alla!!!


Ja gissa om jag känner mig lite matt här nu... Vanessa kommer tyvärr lite i kläm då pojkarna jävlas på detta viset, men Vilder kom iallafall ner och var väldigt ångerfylld och ville kramas och säga förlåt och att han älskar mig. Visst, det är jättebra att han kan tänka lite efteråt och säga förlåt, men jag tänker köra mitt race stenhårt, jag tog emot hans ursäkt, sa att det var bra att han hade tänkt lite och sagt förlåt, men att man inte kan säga och göra vadsomhelst och tro att det räcker med "förlåt" jämt.  Jag talade om att jag blir både ledsen och arg då de säger sånt och att det är förbjudet att säga så och att det bara blir tråkiga konsekvenser av sådant. Denna vecka har de spelförbud, HEEELA veckan, även utegångsförbud imorrn, kanske kanske att jag plockar fram spelet till helgen OM de sköter sig resten av veckan.

Eftersom Vilgot somnat så får Vilder vara uppe en stund till här nere med oss, pallar bara inte att han väcker Vilgot igen... men han får sitta som en liten skugga resten av kvällen tills Vanessa ska sova, Vanessa har fått te, låna min ena dator och får sitta med fjärrkontrollen till tv:n. Vilder kan gott se på och kanske lära sig att bra beteende belönas.


Annars blir det till att packa ner spelhelvetet tills de flyttar hemifrån!

Mysig morgon

Vilder hade ont i ögonen sa han i morse.En ovanligt friktionsfri morgon blev det i morse, såå skönt, vi kom upp i tid, iväg till skolan i tid och helt utan tjafs, hoppas på en eftermiddag och kväll i samma anda. Tröttheten är väck nu och jag hoppas att den håller sig borta ett bra tag nu, har massor att göra och fixa med skolan och annat.
Trött helg

Har varit helt ur gängorna på sista tiden, snuskigt trött trots regelbunden sömn, mat och frisk luft/motion. Hela mitt väsen har gått in i nåns slags koma och barnen (läs pojkarna) har varit riktigt intensiva. Från morgon till kväll, så fort man andas ut då de slutit fred i nått krig, så gaddar de snabbare än kvickt ihop sig och krigar mot mig istället. 

De har fått spelförbud nu, (wii och data), men helvete vad de tjatar, och tjatar. och tjatar. OCH TJATAR!!!  De trugar, smörar och ber.. men då de inte får sin vilja igenom så byter de snabbt ut sina smöriga repliker mot giftiga ord och hot som de tror ska ha nån form av effekt för att infektera mitt tålamod så jag ruckar på mitt NEJ.

Men NEJ, det går inte, jag har låst in deras kontroller och spel i ett skåp nu och gömt nyckeln väl. De har försökt med allt, komplimanger, gett mig massage, men så fort de inser att mitt nej inte blir ett ja bara för det så tar det hus i helvete. Men det är bara att härda ut, bita sig i kinden, HÅRT, plundra medicinlådan eller barskåpet, vadsomhelst, men INTE ge med sig för deras tjat!

Har sjukt mycket plugg att ta tag i imorrn, men hoppas på ny energi imorrn.


Vilder har slutat sura...

För Vilgot har tydligen vaknat av allt liv, pigg som en nötkärna, och roliga Vanessa och Vilder har lurat honom att det är morgon och att de ska till skolan snart...


Aaaaa, skitkul, verkligen!!! Jag har ju inget bättre för mig ikväll med plugg och allt. Biter bara ihop just nu, men kidsen är skitnöjda över deras roliga practical joke, peppar peppar så är de sams alla tre och Vilgot lyser som en stjärna och säger att han har sovit AAAAASA-LÄNGE och kan vara uppe hela natten nu!


Tjohooo!!!

ÅÅÅHH!!!

Inga gråa hår, kors i taket!!! Vilder är stört omöjlig och jobbig just nu, jag försöker verkligen in i det sista att blunda för det mesta som är negativt och provoverande med hans beteende och vara snabb med att berömma och uppmuntra de positiva bitarna.


Nyss har han slängt en madrass på Vanessa så att hennes glasögon flög av och blev snea, sen springer han och gömde sig, arg som ett bi för att han inte får använda min dator ikväll!!!! Han hotar och beter sig fruktansvärt illa, slänger saker argt omkring sig och svär... inget passar han är sur för precis allt och inget. Punkt. De ska få somna till en film som han ska få välja, han är inte nöjd, han ska få använda min dator 2 timmar imorrn efter skolan, fortfarande inte nöjd.


Talade om för honom att passa sig noga nu och be Vanessa om ursäkt och ta upp hennes glasögon samt kuddar och madrassen. Fortfarande sur, hade han varit en drake hade jag brunnit upp för länge sen!!!!


Tillslut brast mitt tålamod och jag talade om för honom att om han inte slutade bråka så skulle han få bada i snön med bara kallingar.

 


Sur unge gick stampande demonstrativt upp för trappen... nu ber jag till gud (om han finns) att bums skicka John Blund till honom.

En vanlig torsdag hos familjen duracell-upp-och-ner!

Vilken dag!

Pojkarna fick stanna hemma, de är hängiga och har hostat hela natten, men de är tillräckligt friska för att bråka om precis allt. Vilgot surnade till ordentligt på Vilder, och sen var han sur på precis allt. Allt.

Vi spelade spel, Othello, i köket jag och Vilgot, sen kom Vilder ner efter omgång 35 efter fula ord och skrik efter att ha blivit uppskickad på rummet, och kors i taket, han var på bättre humör och ville spela han med. Så Vilder tog över mina marker och jag passade på att gå ut med Rocker en stund. Det tog väl några minuter innan det hördes världens vråååål och skrik från huset, jag sprang in och kollade vad som hände, och 3:e världskriget hade brutit ut. För 3:e gången idag!!

Sen var Vilgot riktigt arg, han skulle rymma, flytta till skogen. Han ville inte ha "nån jävla familj" "Ingen tycker om mig endå, så jag drar nu, till skogen!!"

Jag fick stå vid dörren som en dörrvakt för han hade jacka och skor på sig och skulle verkligen dra iväg. Jag försökte prata med honom, busa bort den värsta udden (att "prata vett" funkar inte då han låser sig i sin ilska), så efter att ha kittlat honom, jagat honom, så fick jag tillslut MOONA för honom för att han skulle brista ut i skratt och kliva ur den stora bubblan av ilska.

Det funkade, sen sprang han runt här och fnittrade och visade rumpan... Ja men vad fan ska man göra lixom? Att chocka är ibland bästa sättet att ta udden från något. Så jag chockade honom med min rumpa.

Men min fina mamma räddade min dag, hon bokade av ett läkarbesök för att åka enda hit från södra sidan stan i detta väder, för att hämta Vanessas skridskor i Väsby centrum som jag ringde och la undan igår. Jag har verkligen världens bästa mamma, hon handlade det sista som behövdes till Vanessas matsäck imorrn och vi fikade innan hon åkte hem. Jag fick dessutom min födelsedagspresent från dem, presentkort på min favoritbutik Desigual!!!!!


Jag har känt mig riktigt risig och trött hela dan, Vilgot somnade i min säng kl 3 på eftermiddagen och sen gick jag upp och la mig jag med en stund efter att ha upptäckt att jag oxå blivit sjuk, feber. Svettas och fryser och ömmar i kroppen. Sååå typsikt.

Men har sovit en stund, sen varit ute med hunden, fixa middag, förberett matsäck och försökt väcka Vilgot men det var stört omöjligt.. han sover en riktig törnrosasömn.

Jag har deadline ikväll på en skoluppgift, ska sätta mig med den då Vanessa och Vilder lagt sig och hålla tummarna för att Vilgot fortsätter sova...

Ja det känns att man lever!!

Blääää

En dag av kaos, drog till täby i morse strax innan 10 för att ta ut mina pengar från csn men det gick inte för mitt konto i deras bank (swedbank) hade jag avslutat, så det var bara att åka hem, vänta på posten som kom med en sån där utbetalningscheck, sen iväg igen till Nordea här där jag bor, men där kunde man inte överföra pengarna till mitt konto, så panik panik, ringde runt (tack gud att pojkarnas pappa orkade skjutsa mig fram å tillbaka hela dan) tillslut kom vi till rätt sorts bank för att få in pengarna på mitt konto, sen hem å betala en massa räkningar jag legat efter med, gå ut med hunden, plugga, hmm, nä har fan inte hunnit med ett skit.

Stressat som ett jävla arsle har jag gjort, massor att komma ihåg och styra upp, fick samtal av skolsköterskan ang Vilder för han äter tydligen nästan inget alls i skolan och är trött på dagarna så där ska det bli möte snart med skolläkaren, sen mailade jag min lärare i ena kursen om att lägga om studietakten från 100% till 50%, men måste ringa imorrn igen för att få allt rätt.


Deadline imorrn på den andra kursen jag går, har inte hunnit nånting i princip, ångesten har börjat gnaga i mig som en jävla råtta som aldrig fått mat,jag har skrivit ut domar från tingsrätten och postat papper till brottsofferfonden, ringt och lagt undan ett par skridskor till Vanessa då hennes stl inte fanns då jag för en gångs jävla skull var i Täby Centrum i BUTIKER och fick skjuts hem!!!


Så imorrn måste jag;

Gå ut med hunden, väcka barnen, fixa frukost, tvinga på dem kläder, se till att de kommer iväg till skolan utan tjafs, sen ut med hunden igen, sen ta bussen till Väsby (hur-nu-fan-jag-ska-hinna-med-det) sen plugga och göra färdigt en skoluppgift, hämta barn från fritids... och fan... komma ihåg att ANDAS och försöka TA DET LUGNT!!! Logiken är som bortblåst i mitt liv för närvarande.


Men allt löser sig tillslut på nått vis, måste just nu panikleta efter positiva saker, som att jag börjat plugga och faktiskt klarat mig HITTILLS med att studera på 100% efter att ha varit sjukskriven i flera år... sen att det skiter sig, får jag inte ta så hårt, utan bita i kinden, vara duktig och lägga om studietakten. Har gett mig fan på att klara detta och viljan är som sagt starkare än både förnuft och känsla just nu.

Rocker kan spela fotboll!

RSS 2.0