FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

BARNLEDIG helg väntar

Kl 17 så åker pojkarna bort över helgen, Vanessa är kvar ute på landet hos mormor, så med andra ord är det bara jag och Rocker denna helg. Härligt! Ska städa (blä, vill inte men måste passa på) sen tänkte jag bara njuta lite och fixa sånt som måste fixas. Hmm, blir nog fullt upp med andra ord denna helg endå!
 
Har börjat sy en hel del på sista tiden, tar gamla kläder och klipper och syr och fixar så det blir nya kläder av dem. Skoj!! Ska försöka få arslet ur vagnen och lägga ut lite bilder på det jag gjort. Men det säger jag ju jämt men det blir sällan så. (otippat??)
 
Jag har inte käkat varken concerta eller ritalin på 6 dagar nu, och jisses vad svårt jag haft att varva ner och somna på kvällen!! Får ta 2 stilnoct för att kunna somna, sen då jag väl somnat så drömmer jag hur mycket somhelst, och beroende på vilken typ av dröm det blir så har jag ibland ap-svårt för att vakna på morgonen, jag vaknar men somnar lätt om och sen sitter drömmarna kvar sjukt länge under dagen och det tar en hel del energi. Men drömmarna beror nog på den dubbla dosen stilnoct, men vadfan jag måste ju sova.
 
Men idag ska jag hämta ut resten av min medicin (har varit galet pank därav huvudanledningen till att jag inte haft varken concerta eller ritalin). Men idag får jag pengar för att hämta ut det som är kvar att hämta ut på mina recept jag fått över sommaren.
 
 
 
 




Bloggen har visst tagit lite semester

Har inte varit hemma så mycket och mobilen går det inte att blogga ifrån, måste kolla inställningarna. Men iallafall så lever vi i allra högsta grad!
 
 
Kolla in regnbågen i bakgrunden!
 
 




Midsommar





Best friends

 
Rocker med sin trogna vän Adde.
 




Så vackert!!!

Igårkväll tog jag dessa bilder med min iphone.




Godmorgon!!

Solen skiner och fåglarna kvittrar, ska lägga sista handen på Vanessas midsommarklänning idag, sen ska det storstädas här eftersom vi åker bort några dagar, inte så kul att komma hem igen till ett bombnedslag ju!
 
För övrigt känner jag mig lite kränkt, blev anklagad igår för att ha lagt en PADDA i nåns brevlåda???
 
Ehh, what?? Jag gillar paddor, skulle aldrig göra så mot en padda och det talade jag om.
 
Då fick jag frågan;
 
-Jaha, men du skulle kunna göra så mot L?
 
Jag tror jag lät tystnaden tala där en stund och sen klargjorde jag att de fick tro precis vad de ville, jag kan ju inte göra nått åt vad andra tror/tycker/tänker, det är ju deras problem inte mitt. Men jag gjorde det tydligt och klart att jag definitivt inte skulle utsätta en padda för något sådant hur mycket jag än ogillade en viss person.
Nån måtta får det väl endå vara?? Varför skulle jag låta en padda lida? Det var det dummaste jag hört på länge!
 
 
 
 




Me and my Prince!

But he´s not so charming, have planes to leave him. ;-)




Lite ego, för en gångs skull!





Lite bilder...

 
Men internet suger så det blev inga fler bilder just nu... men fortsättning följer!!
 
 




Mitt hjärta smälter!!

Har stressat som en jag-vet-inte-vad sista dagarna och kollade dotterns blogg först nu, å gissa om jag blev rörd????
 
Kolla själva!
 
http://vanessafotar.blogg.se/2012/june/till-min-kara-mamma.html#comment




God morgon

Varit kass på att uppdatera bloggen, men varit lika kass på att städa å fixa här hemma, grabbarna grus är i sitt esse så de tar den mesta av energin just nu, men har iallafall sytt lite, grymt bra terapi! Datan har gått varm men inte pga mig utan barnen för det mesta, sen har internet strulat och att blogga från mobilen har inte heller funkat.


Idag fyller en väldigt speciell och underbar människa år, nämligen min vän och granne Lotta!!
Stort grattis till dig Lotta!!!!




God morgon

Måndag och sommarlov, barnen är lediga och dygnets alla timmar flyter ihop på nått lustigt sätt.. (eller olustigt?)
Har iallafall haft ganska fina dagar med goda vänner men barnen (läs pojkarna) testar mitt tålamod men snart ska de till pappa och då ska jag ladda batterierna ordentligt.

Har börjat sy och laga gamla trista/tråkiga klänningar, kommer lägga upp bilder senare idag om det blir tid för det, är rätt nöjd och så kul med nått "nytt" i garderoben som inte kostat en krona! Ska ha en av dem på midsommar tänkte jag. Blir det kallt och regn så får jag väl ha jeans under och kofta över. Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!





Till dig min vän!





Tradera

Hur kan man kalla ett plagg för klänning som slutar strax ovanför rumpan? Ja Tradera är riktigt kul att kolla, särskilt alla "ombloggade" SJUUUUKT snygga kläder!


Jag ska lägga ut lite annonser nu i helgen och simma mot strömmen, bara för skojs skull så ska jag beskriva det jag säljer så o-attraktivt som möjligt.



Typ:

-"Sommarens absolut fulaste klänning, totalt o-om-bloggad, passa på, bli festens mittpunkt med denna trasa på kroppen, så fruktansvärt ful att alla kommer vända sig om efter dig då du bär den!"




Sommar, igen, fort går åren!

Skolavslutningen kom lite av sig då Vilder inte kunde öppna sitt öga på morgonen och blev hemma med pappa första timmarna, så jag stressade klart med tårtan (tårtorna, blev en till Vilgots klass oxå till hans stora förtjusning)

Kom iväg i sista minuten men tårtan/tårtorna var uppskattade som tur var, gjorde nått helt nytt denna gång (men såklart minns jag inte VAD och hur mycket av allt) men GOTT var det fick jag höra! Phuu, tur det då allt till tårtan gick på strax över 700:-!!

Men jag älskar att göra mina barn lite stolta för en gångs skull, vet att det betyder sjukt mycket för barnen det där med tårtan så det var värt varenda krona. Jag har ju inte så mycket annat att komma med lixom, arbetslös, sjukskriven och allmänt WT och glömmer det mesta för det mesta som man måste komma ihåg.



Vanessas tårta



Vilgots tårta



ett sista-minuten-projekt på morgonen, hade velat lägga mer tid på tårtan men det fick bli som det blev, huvudsaken var ju att jag hade tårta med mig och att barnen blev lyckliga! Och så hade jag bara TVÅ klassrum att springa emellan eftersom Vilder hade ont i sitt öga och kom senare med pappa.













Sommarlov!

Korv med Chokladsås...





SUPERHEMLIGT!!!!

Har alla områden en egen Ove? (Ove i Solsidan).



Klicka på bilden för en liten filmsnutt;))


Ja iallafall, så är våran "Ove" här på gården en kvinna(???), men med betydligt sämre egenskaper och självinsikt, riktiga Ove är ju mest patetisk, jobbig och påträngande MEN ganska harmlös dock.

Våran "Ove" däremot, som vi har på gården, är ett riktigt skräckexemplar. Hon mobbar andras barn på gården, flirtar med alla andras karlar och tror sig vara guds gåva till mänskligheten, styr och ställer som en Hitler och snackar skit om allt och alla andra så fort tillfälle ges, (givetvis viskar hon det i förtroende, för hon äääär ju en sann vän, den bästa man kan ha typ!!) hon har dessutom VÄÄÄRLDENS lyckligaste äktenskap, det är hon noga med att tala om i var och varannan mening till alla omkring samtidigt som hon ligger runt på fyllan med främmande karlar på stan, hon kör även bil på fyllan!!!


Men det är en hemlighet. Bara så ni vet. RIKTIGT hemligt! För hon är ju på utsidan sååå himla lycklig, viktig och präktig och lite förmer än alla andra.

Gör man rätt så blir det rätt. Gör man fel så blir det.. FEL. Men det vet hon inte. Tyvärr. Men den som gräver en grop åt andra...






Turbo duracell

Ja fy satan i gatan vilken dag detta har varit, imorrn är det skolavslutning till barnens glädje men för egen del så innebär det mest stress inför morgondagen. Tårta ska bakas till Vanessas klass, och ribban ligger högt då den förr om åren varit populär, men mitt största dilemma inför morgondagen är att jag omöjligt kan dela mig på 3.


Tre olika klassrum ska jag vara i, samtidigt, kommer springa som en skållad råtta eller nått, och som pricken över i:et denna kväll mitt i tårtbak och annat sista-minutenkaos så ramlar Vilder ute och får en tagg i ögat, säger han.

Har gråter och skriker, ena ögat kan han inte öppna alls, det gör ont, han skriker mer och mer och som tur är så är pappa här, så han tröstar och försöker kolla ögat medans jag ringer till läkare, eftersom det inte blöder så fick vi recept på nån salva till ögat, pappan åker till apoteket och hämtar, Vilder är både trött och ledsen, mamma stressad, tårtan väntar, samtal väntar, post som skulle postas helst i förrgår väntar, hundmat glömde jag köpa, men skjortor till pojkarna inför skolavslutningen är fixade. Allt i sista minuten.

Och som grädde på moset på allt annat så ska Vilgot bada, sen ska han ha "frukost på sängen", sen baka muffins till hela klassen, sen tycker han att mamma ska ta bort all tvätt som hänger på tork på tvättstället för han ska göra en koja där, att sova i... allt inom loppet på 20 minuter.... jag gör mitt bästa för att inte explodera typ...

Vilder har lugnat ner sig betydligt och snart kommer salvan hem. (eller pappan kommer hit och lämnar salvan strax)


Vilgot SKA baka här, TJAT-TJAT-TJAT, mamma säger NEJ men han lyssnar inte alls på det örat, envis som en get rasslar han i lådorna i köket efter skål och ska minsann baka själv! Men det finns inga rena skålar för allt står i diskmaskinen eller i jättehögen på diskbänken, och givetvis är allt MAMMAS fel!!!


Att jag säger att vi kan baka imorrn så fort han vaknar, det skiter han fullständigt i.


Så nu är mamma dum, barnen sura och trötta men man måste tänka positivt, eller hur? Jag har ju faktiskt HELA natten på mig att fixa färdigt tårtan!!!!!





Kloka ord





Dag 4

Written words





Tvära kast i livet

"Upp på ett dunigt moln och ner i svarta hål, livet gungar mig fram och tillbaka"..

(eva dahlgrens fina låt "Gunga mig".)

Mycket som händer nu, både underbara och jobbiga saker på samma gång, förnyade systerskap och kärlek blandat med praktiska dilemman och funderingar... har ångest över huset, att fixa allt själv, det är ett stort ansvar som jag känner står mig uppe i halsen just nu, familjen på andra sidan stan och själv sitter jag i skogen utan bil och körkort. Jovisst, skaffa körkort då kanske är första tanken, men det kostar både tid och pengar och jag har varken det ena eller det andra, sen så sätter mina diagnoser ständigt käppar i hjulet och det är en jäkla balansgång att få allt i vardagen att flyta på särskilt då saker runtomkring skiter sig och inte blir som planerat.

Men hoppet är det sista som dör, jag kämpar på, men som sagt, det skulle vara grymt skönt att få segla i medvind ett tag nu, stormarna som jag ständigt parerar börjar trötta ut mig känner jag.






Dag 2 och 3

Igår strulade uppkopplingen då jag försökte blogga från mobilen...

så idag blir det 2 bilder;


Someone I love, kidsen såklart!!



3 Makes me smile





Upp och ner

Igårkväll tvärdog min energi med jag kunde inte somna när jag ville somna, så jäkla drygt när det blir så, sen vaknade jag av att jag drömt vidriga och intensiva och verkliga mardrömmar, tog ut hunden sen la jag mig för att sova vidare.. så jag har mer eller mindre (mer stark betoning på MER) sovit hela dan tills nu. Tvingat mig upp nyss med nöd och näppe och fyllt diskmaskinen och skrivit en lista till söta Vanessa som fick skjuts av söta Tuvas snälla mamma till centrum för att handla lite gott till kvällen. Ska slänga mig i badet och försöka piggna till lite mer, så galet sugen på cola så när Vanessa kommer tillbaka ska jag dricka läsk tills det sprutar ut genom öronen eller nått.







Vilder säljer, vill nån köpa tro?

http://www.blocket.se/stockholm/Trumma_40914623.htm?ca=11&w=1

Ja, han är seriös. Sååå gulligt ju!!!






Dag 1

Gammal bild på mig, var väl runt 18 tror jag... ute på vift, Café Opera för oss små prinsessor! ;-)








20 Days challenge, fotouppdrag för bloggen 20 dagar framöver.

Så nu blir det bilder i 20 dagar framöver... 
 

1:Old picture of me

2:Someone I love

3:Makes me smile

4:Written words

5:Something new

6:Best Friend

7:Nature

8:Daily Routine

9:Something funny

10:Sunset

11:Artwork

12:Something I love

13:clouds

14: a smile

15:Family pet

16:Something that means a lot

17: Hands

18:Memories

19: Todays outfit

20: Self Portrait





Bara lite bilder från idag

Kl 05.20 började jag steka plättar, Vanessa skulle ha matsäck



Sen handla lite



Till pojkarna i hemmet, benet är till Rocker såklart! ;-)






Vacker kväll!!








Pojkarnas rum

Har gjort om i deras rum (igen!)










Mysväder!





Tacksamhet

Jag vill tacka alla arslen, svikare och idioter som under livets gång korsat min väg och preparerat den med minor, gropar och annat trevligt.
Jag är inte arg, jag är konstigt nog tacksam, för det har gjort mig starkare, utrustat mig med viktiga redskap som självinsikt och katastrofberedskap.
Inga smällar är längre för hårda, inga bakslag längre förlamande, för jag har lärt mig hantera dem på ett annat sätt, på bästa sätt, genom att acceptera läget, inte lägga onödig energi för att förändra det, det vore lönslöst, det enda jag KAN förändra, är MIN inställning till saker och ting.
Bara för att jag accepterar något behöver det inte betyda att jag gillar det.
Livet går vidare och efter regn kommer solsken, man får bryta ihop för det är en del av livets skola, att gråta och skratta, förlåta och fatta, att glädjen kommer till den som skrattar, och tårar är de känslor som hjärtat
inte finner orden för.





Rocker min snälla vovve!

I lördags var jag helt barnledig och passade då på att gå ut å dansa lite med Karin. Det var riktigt skoj förrutom att DJ:n var kass, men men, fick röra på mig och byta miljö, alltid nått!

Gick ut med Rocker strax innan vi drog till centrum vid 11-tiden, kom hem igen strax efter halv 2 och tog ut honom för att kissa. Sen sov jag.... till klockan 13.30!! Har jag världens snällaste hund eller?? Han väckte mig inte utan låg snällt bredvid mig i sängen.



Lite bilder på sötnosen från idag







Ute på vift





Bloggkoma

Ja det har varit mycket nupå sista tiden, är sjukskriven igen och plugget fick läggas på en hylla i väntan på bättre tider eller nått. Så irriterande men SÅÅ jag, att sätta igång nya projekt som sen strandar värre än en påtänd val typ. Jag vill ju så mycket och sen kommer smällen, jag VET ju att den kommer, dem välbekanta väggen, den kommer alltid som en delgivning på dörren , en äcklig påminnelse om att jag vill mer än jag faktiskt kan och orkar, på sikt. Surt men så är det, ska jag gräva ner mig för det eller gilla läget och ta det för vad det är? Ja enkelt, såklart gillar jag läget, eller accepterar det, för det ÄR så och det är inget jag kan förändra. Som att be en rullstolsbunden att resa på sig och springa... en ganska klockren jämförelse.

Har varit hos läkaren och uppdaterat medicinförrådet över somaren, fick ökad dos på både concerta och ritalin, sen så är jag typsikt nog allergisk mot en medicin som enligt min läkare skulle vara som handen i handsken för mig. Fast för min del skulle det bli handen i dörrspringan när nån smäller igen den.




Nä nu måste jag sova... ögonen går i kors här nu







RSS 2.0