FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sovit medans Rocker busat

Somnade i soffan och vaknade av att Rocker hade varit på sop-påsen för första gången, den stod i hallen och doftade väl rätt spännande gissar jag för hela innehållet låg på golvet med en mycket nöjd Rocker mitt i allt.

Så det blidde till att röja upp lite, sen har jag inte gjort mycket alls, sista dan på året, ingen stress. Är bjuden på middag ikväll hos Lotta, gratinerad hummer och sen smördegsinbakad oxfilé, gissa om jag är hungrig????

Ska plocka med mig en vinflaska och ta mig dit strax, har precis tagit ut en kaka ur ugnen som vi ska mumsa på senare.









Han högg -som mot Anna Lind

Läste på Aftonbladet att Anna Linds mördare varit på tapeten igen.

Min första tanke då jag läste artikeln var: Hur i helvete fick han tillgång till en skruvmejsel???!!

De intagna ska ha befunnit sig på Kumlaanstaltens terapiavdelning för psykiskt sjuka när Mijailo Mijailovic plötsligt gick till oprovocerat angrepp... 

Alltså bara för att man har en hel del skruvar lösa borde man inte ha tillgång till en skruvmejsel. Vad sysslar de med egentligen på Kumlas terapiavdelning? Röker svampar eller? Men uppenbarligen så är det inte bara Mijailo som har en skruv lös... Det är alldeles för lösa tyglar på kriminalvården och rättpsykiatrin här i Sverige. Skrämmande, minst sagt.


Mijailo har nu gett terapin på Kumla ett helt nytt ansikte:





God Morgon

Vaknade utan vidrig huvudvärk, har bara liiiite svaga känningar efter den men inte alls så farligt. Febern är borta men jag är tjock i halsen och snorar istället, men helt klart bättre än igår, ett bra "byte" av krämpor. ;-)

Har redan varit ute med Rocker 4 gånger denna morgon, jag fullkomligt älskar att ha en hund som jag MÅSTE gå ut med, har fått in helt andra rutiner, och rutiner i vardagen är typ A och O, speciellt för en sån som jag. :-)

Fast sen då han blir större behöver jag kanske inte springa ut flera gånger i timmen som nu, men då blir det förmodligen längre promenader istället på sikt, härligt!

Som synes är jag på ganska gott humör trots förkylningskrämpor, men ska vila så mycket jag kan idag på dan, sen så ska pojkarna till pappa över helgen så det blir en lugn och skön kväll ikväll med bara migsjälv och Rocker att ta hänsyn till.

Nu blir det soffläge med Rocker medans grabbarna grus spelar wii. Sen det där med städning, det tar jag tag i då jag mår bättre!









Typiskt!

Har känt mig väldigt varm och svettig sen jag vaknade, Vilder konstaterade att jag var jättevarm då han låg bredvid mig i soffan, så jag letade fram tempen och givetvis har jag feber. Ska försöka vila så mycket jag kan idag, leta fram alvedon och försöka bli frisk, fort!




Huvudvärken som jag haft ett par dagar nu vägrar ge med sig, det är nacken som strular, är i stort behov av massage, Vilder försökte massera min nacke men hans nypor är dessvärre inte så hårda som jag skulle behöva.





Vilgot myser med Rocker







God morgon!

Vaknade 07.30, förberedde Rockers mat och gick och la mig sen igen och sov till 8. Serverade lille herrn sin mat sen tog vi en promenad. Nu är det min tur att äta frukost, pojkarna ligger och drar sig fortfarande.

Härlig start på denna dag, får dock inte glömma lösa in bingolotterna som jag vunnit 2 nya av. Vi spelade bingolotto på uppesittarkvällen den 23:e, men rättade lotterna igår typ, var så mycket annat just då att vi inte hann med det.




Längtar till vanliga vardagen är här

Här hemma har vi precis som de flesta andra vänt lite på dygnet nu under julhelgen. Pojkarna spelar wii i vardagsrummet och jag smälter choklad till lite hemgjort godis av mandelmassa och hasselnötter.

Vanessa är inte hemma, sååå tråkigt och jag är rastlös och sjukt trött på samma gång, borde kanske sova snart?

Hmm

*beslutsångest*





BÄST!



-Mamma, jag är BÄST i hela familjen på att skura, kolla, jag kan göra det med EN HAND! Jag är BÄST!!








Ebay rockar!

Idag kom Vanessas mössa som jag köpt på ebay innan jul




På ebay kan man göra många fynd då dollarn rasar lite.





Rocker med sin vän Adde



Hehe, Rocker ser ut som en alien..











Dåligt skämt

"svensk pappa äter upp barnens julkalendergodis och filmar deras hjärtskärande reaktion"



Hmm, jag tycker faktiskt att det är fult att skämta med barn på det viset, det är enbart förnedrande då barnen är så pass små och här kommer lite fakta till folk som skämtar så på barns bekostnad; barn är inte dumma MEN de fattar inte ironi på samma sätt som vi vuxna!


Tänk dig detta cenario istället;


"barnen ger pappas nya bil en grym makeover med nagellack, ristar in fina mönster på lacken med en skruvmejsel och sprayar hela klädseln med glitterspray och sen givetvis spraylack ovanpå det så att glittret inte försvinner. Som pricken över i:et och grädde på moset så spacklar de även däcken och sprayar dem sedan omsorgsfullt med färg. Eftersom avgasröret lämnar avgaser efter sig så är det bortmonterat, såklart. Dessa barn tänker på miljön. Snacka om att dessa barn lagt ner TID och kärlek på pappas bil. Det är ju tanken som räknas! "


OBS!!

"barnen filmar givetvis pappans hjärtskärande reaktion!!!"





Nytt år snart!

Mitt nyårslöfte

är att jag ska fortsätta att vara den jag är, för min egen skull och inte för någon annans skull. Jag är jag och kommer så förbli, jag tänker inte låta mig påverkas av andras negativa vibbar, jag tänker fortsätta fokusera på sådant som tillför mig och mitt liv positiv energi, allt negativt lämnar jag kvar orört till dem som trampar just där.


Jag ska börja plugga på distans, motionera mera nu när jag har Rocker i mitt liv så hälsan kommer bara bli bättre, jag tror att år 2012 blir ett toppenår för mig!



Har räknat ut att jag har råd att studera på 75% om jag tar studielån, får helt enkelt handla smartare och snåla lite på inköpen av sk onödiga saker. Vill starta på 75%, sen om jag känner att det flyter på åt rätt håll kan jag bara öka till 100% längre fram.

Jag är fast besluten om att jag ska fixa detta nu, min vilja är stark som satan då jag väl bestämt mig för något!


I will shoot for the moon, even if I miss, I will land among the stars!!





Bilder från promenaden










Idag blir det frisk luft för hela familjen

Idag ska de ut, grabbarna grus. Lite paus från allt spelade är på tiden. Så strax ska vi ta oss ut och gå till en park i närheten. Ska bli skönt med frisk luft!




Spel spel spel

Igår var det MIN tur att få spel, på grabbarnas jävla gnäll om ta-mig-fan-precis-allt! Vilken gubbe de ska vara och INTE vara då de spelar wii, vilken bana de ska köra.. ja precis ALLT. Så jag talade om för dem att minsta lilla tjafs så tar jag bort spelen helt enkelt. Sen bröt Vilder ihop då de skulle borsta tänderna igårkväll, han gnällde och skrek som en jättebaby och mina öron höll på att trilla av och springa och gömma sig typ.

Då brast mitt tålamod tillslut och jag blev riktigt jävla förbannad. Det var lixom "hit-men-inte-längre"

Skittråkigt att en sån grej som att BORSTA TÄNDERNA ska få en hel kväll mer eller mindre förstörd.

Men efter ett tag så pratade vi ut om det hela och att "borsta tänderna" är nått som man SKA göra, utan tjafs och gnäll.

Sen är det ju faktiskt så att JAG bestämmer här, jag kan ju inte hålla på och ge efter för att DE inte vill nått, då blir det ju bara katastrof tillslut med snorungar som tror att de får som de vill genom att gnälla och skrika och bete sig illa.


Men jag somnade ovaggad igår kan man säga. Det tar på krafterna att bli förbannad. Men sovit som en klubbad säl har jag gjort, ställde mobilen på larm 7.30, det är ju endå vardag och jag vill inte skjuta på dygnet alltför mycket.





Tomt utan Vanessa

Pojkarna har jag knappt sett röken av idag, de spelar för fullt med sin granne och vän Kristian. Jag har fått en hel del gjort iallafall, tvättar och städar och plockar och grejar... och saknar Vanessa. Blir trist att kolla på Top Model utan henne ikväll, det är ju FINAL! Jag håller på Brittany, lätt. Tydligen ska någon av dem skada sig på catwalken, spännande värre ju!!

Får mysa med Rocker framför tv:n istället, grabbarna grus lär ju inte vara så intresserade av att kolla på det med mig.




På bättringsvägen!

Sovit som en stenad gris inatt men vaknade riktigt utvilad och på gott humör. Tagit tag i den värsta röran och kommit iväg och handlat, så nu går tvättmaskin och diskmaskin på högvarv och jag plockar och fixar.

Ska rensa ur kylen sen och möblera om där, just nu ser det ut som om Dagmar varit på besök därinne typ...






Rocker, min fina guldklimp!


såhär vaknade vi...


Nu ligger min trogna vän återigen i soffan med mig.





Stormen Dagmar

Stormen Dagmar, ännu ett trist och fantasilöst namn på en storm...

Varför inte "stormen Carola"? Då kan man ju snacka "fångad av en stormvind"!





Lite mörbultad

Har sovit mest hela dan nästan, pojkarna har spelat x-box hemma hos en kompis och jag har passat på att vila... magknip som kommit och gått i ett, samtdigt som jag har haft en konstigt sug efter GODIS! Jag borde ju må illa men nix, är sjukt sugen på att äta en massa gott men det gillar inte min mage alls.

Bläddrat massor i en superfin bok jag fick av syrran i julklapp, grymt sugen på att baka men det ska jag nog INTE göra idag.



Så fort den värsta magknipen försvann så passade jag på att röja bort det värsta i köket, tömma och fylla diskmaskinen, var lika bra att passa på då jag äntligen kunde stå helt upprätt.

Sen marinerade jag kött och champinjoner och förberedde en potatisgratäng, nu tillbaka till soffan och vila lite mer.


Här är en bild på min nya moppe förresten!








Vilken JÄVLA natt!

Precis då jag låg som skönast i soffan igårkväll så stack det till i magen som om nån kört upp en stor kniv i ryggen på mig. Jag vek mig dubbel och tappade luften, kröp in till badrummet och sen hade jag galet vidriga kramper i magen som fick mig att svettas, frysa, skaka och tappa andan om vartannat.

Under tiden så passade grabbarna grus på att röja ute i vardagsrummet vilket smittade av sig på Rocker.. givetvis.

Så med speedade ungar och uppspeedad hund som levde faan låg jag helt utslagen på toa i nästan 3 jävla timmar!! Har aldrig förr haft så vidriga kramper i magen, vid varje smärttröskel trodde jag typ att jag skulle dö eller nått, var helt groggy sen då kramperna ÄNTLIGEN började avta och lyckades jag ta mig till soffan och slocknade på 2 sekunder typ.

Men sovit grymt obekvämt inatt, legat som en hoprullad boll med en Vilder som låg skavfötters med mig i soffan med benen utsträckta till max, Vilgot sov i den andra soffan och på madrassen jag släpat ner där Vilder skulle sovit, låg Rocker.

Vilder hade tydligen mardrömmar, därför hade han lagt sig hos mig i soffan istället och terroriserat min från början bekväma sovställning.

Men vaknade av att mobilen ringde kl 9, tog mig upp och tog ut hunden, gav han mat och nu tillbaka i soffan, magen är öm och hela mitt väsen är helt slutkört efter gårdagkvällens kramper.

Pojkarna spelar för fullt och jag har förberett deras frukost så de kan äta då de börjar bli hungriga... nu ska jag lägga mig och slappa en stund, passa på då Rocker ligger lugnt vid mina fötter.






Trött!

Helt slut är jag, har krypit tilllbaka ner i soffan och om en stund ska grabbarna stänga av spelet och vi ska somna till en film i vardagsrummet alla 3 har vi bestämt efter att Rocker fått sitt kvällsmål. Ska bli grymt skönt att få släcka ner och bara somna sen, tänker inte göra ett skit mer ikväll, tar disk och annat imorrn. Nu ska jag bara njuta i soffläge MINST 10 timmar i sträck.

God Natt alla!






Pojkarna har valt middag

Pannkakor. Så nu ligger det en massa nygräddade pannkakor på hög och väntar på hungriga barnamagar, de spelar för fullt här och jag bara sitter i soffan och jäser som en å annan bulle. Men det är ju jul, jag skiter i att vara nyttig, har ju sen hela 2012 på mig om jag känner för att kliva ur soffpotatis-dräkten. Jag menar, vem bryr sig? Inte jag. :-)
Beach 2012 är bara för fanatiker. Jag tänker ligga i solen med en glass och inte bry mig så mycket om alla sex-pack och slimmade kroppar. De enda 6-pack som jag kommer lägga nån energi på blir isåfall iskalla Heiniken eller San Miguel, med en klyfta lime i!
Livet är gott och till för att levas!




No stress, underbara juletid.

Soffläge... mys!
Detta fick barnen idag bl a, recept och ingredienser till att göra egna badbomber!!!
Så här ska det pysslas en massa så fort speljävulen som tagit barnen i sitt våld släpper på dem lite.. ;-)
I julklapp av mig fick de bl a en varsin ny wii-kontroll, en blå till Vilgot, en svart till Vilder och en ROSA (såklart) till Vanessa. Sen Fick de spel oxå, mario cart och olympic game London.
Imorrn ska denna julklapp invigas, Vilders spontana kommentar när jag sa att vi kunde göra en massa godis-skålar och annat att ge bort;
-Eller så lägger vi ut skålarna på blocket och får PENGAR för dem!
Hahahaha, vilken kommentar lixom.... blivande affärsman tro?




Vilgot vet mest

När han fick se moppen på bild som jag fick i julklapp av deras pappa utbrast han triumferande;
-HA, du får inte köra den för man måste ha fyllt FEMTON år sådetså!!!

Hmm, SÅ ung ut ser jag väl endå inte ut att vara??? ;-p
Sen ropade han på mig då han var i badrummet och visade att spolknappen på toaletten hade fastnat/låst sig och talade myndigt om att;
-Mamma, vi behöver SPOLAR-VÄTSKA så fixar jag det här!




Slappardag idag

Har sovit sen bror och syster med familj åkte hem, slocknade i soffan jag å Rocker medans pojkarna spelat wii Mario cart för fullt.
Har inte blivit så många bilder, men här är några från igår och idag.
Granen på julaftonsmorgonen med brevet från tomten.
Vanessa myser med fina Rocker
Sam får lite hjälp av Vanessa med att öppna sin julklapp
Nu är det ganska tomt här, Vanessa åkte med syrran och blev lämnad hos mormor, där ska hon vara några dagar innan hon ska vidare till pappa, så nu är det bara grabbarna grus hemma.




Fröjd för både öga och mun!

Min mycket lyckade cheesecake på egetpåhittat recept!
Pepparkaksbotten, glöggspetsad aprikosgelé på toppen med lite stänk av kanel. Frukterna jag använde var stjärnfrukt, skivade torkade fikon och physallis (eller-vad-det-nu-heter)
Den vita fyllningen där emellan består av philadelphiaost, creme fraiche och florsocker.
inte mycket kvar av den nu...
kanske delar med mig av receptet, skrev för ovanlighetens skull upp exakt hur jag gjorde!




God morgon Juldag

Idag kommer bror och syster med sambo och son, vi ska fira lite jul tillsmammans, ska bli mysigt! Sams paket ligger under granen och väntar, jag har dukat fint i köket och så ska vi äta jul-brunch då de dyker upp här strax efter 11.
Ska bildbomba bloggen lite senare tänkte jag...




Jag måste varit snäll i år...

Har fått en MOPPE i julklapp. Är sjukt glad! Har ju varken bil eller körkort, så en moppe satt perfekt!
I övrigt har denna julafton varit över förväntan, barnen tindrar av lycka, alla julklappar blev så uppskattade som väntat, uppdraget från Tomten likaså.
Sen har jag gjort världens snyggaste och godaste laktriskola!!!! På heeelt eget påhittat recept dessutom!




God Jul

Barnen sover tungt, bara jag som är vaken och har förberett allt inför deras lilla uppdrag från Tomten, lappen ligger ihoprullad i granen och väntar...

Jag startade dagen med en stor kopp kaffe och nu hör jag att barnen vaknat på övervåningen...





Dan före... mera glögg

High Life men underbar dag, Rocker har extra mycket spring i benen, undrar om han känner på sig att det är en stor dag imorrn? Ja för barnens del en dag av presenter, mamsen kommer städa å greja, som vanligt. Men men, det är rätt soft att städa då barnen är glada och lugna runtomkring vilket de garanterat kommer vara efter sina julklappar som ligger och väntar, uppdraget ligger färdigt under granen.
Frågorna till uppdrag 3 har jag inte kommit på än, men tänkte att de skulle handla om MIG, hur gammal jag är, vilken månad jag är född och vilket datum jag fyller år. ;-)




Åh mår så oförskämt BRA!!

Har haft dryga och jobbiga månader bakom mig på många plan, men efter regn kommer solsken, och ibland har man tur och får en regnbåge på köpet! Jag mår bättre och bättre för var dag som går, sakta men säkert... kanske kanske att jag ska våga mig på att PLUGGA nu i januari, har sökt till några kurser som jag blivit antagen till, måste dock räkna ut om jag har råd med det eller om jag kanske måste plugga flera kurser samtidigt för att gå runt ekonomiskt? Är sjukskriven januari ut, men är så less på att sitta i detta träsk, vill ta mig ur det och stå på egna ben, måste bara kolla att det funkar ekonomiskt.

Tyvärr får man ju inte plugga halvtid och sen söka mellanskillnaden från soc... konstiga regler de har tycker jag. Det är det som är dilemmat för mig, att ta steget FULLT ut, skulle behöva ta lite i taget, men som sagt, det FÅR man inte. Antingen ska man gå hemma och leva på bidrag eller plugga/jobba på heltid, hur tänker de? Det är väl bättre om man pluggar halvtid, och därmed enbart söker ekonomsikt bistånd för mellanskillnaden upp till existensminimum, det lönar sig ju både för staten och min egen del. Så jävla sjukt det där!
Blev ju av med min SGI för att jag missade att anmäla mig DAG 1 på arbetsförmedlingen då min föräldrapenning gick ut efter mammaledigheten med Vilgot... Under denna period fick vi hot på oss och var därmed tvugna att bums lämna bostaden och levde på flykt med skyddad id dryga året, som om man hade koll på vilken dag det var då, och att infinna sig på arbetsförmedlingen just den dagen var omöjligt för mig pga omständigheterna, satt ju för fan gömd med 3 ungar!!!
Nåja, allting blir nog bra i slutändan, sakta men säkert så går jag mot ljusare tider! ÄNTLIGEN!!




Brevet från Tomten klart!





UTVILAD och på gott humör med världens snällaste hund

Har sovit gott hela natten i soffan, blev sent igår men det var riktigt skönt att sitta uppe i ett lugnt och tyst hus utan huliganer som röjer, gick ut med Rocker jättesent så han har sovit som en gris nedanför mig på golvet och inga olyckor alls inne på golvet! Härlig start på dagen. Jag satte mobilen på larm kl 8 och gav honom mat, gick ut med han och sen in igen och nu ligger han nöjd bredvid mig i soffan och myser.




Vanessa har en kompis som sovit över, Lottas son Kristian, våra grannar.

Titta så söta bilder från igårkväll på våra hundar tillsammans.








Hmm, vad är lagom?

Tar gärna emot förslag på förändringar i Sagan, alltid bra med råd utifrån, vill ju att den ska bli precis lagom.

Sen är ju alla barn givetvis olika, hade nog inte haft samma behov att visa hur andra barn faktiskt har det om mina pojkar inte varit så galet egoistiska och materialistiska, de gnäller om precis allt just nu, det är fel på glaset som de ska få vatten ur, det är fel på kläderna, det är fel och orättvist och jag är jättedum om jag säger att de inte får spela dator osv innan de städar sina rum.

De ger mig "hot" om att jag ska välja, antingen så ska jag ge dem en bulle/godis eller så ska de ha en julklapp i förskott!! Snacka om fräckt!!!  

Mina nej ekar här just nu och jag vill bryta det mönstret och att prata med dem räcker inte just nu, jag vill att de ska få se med egna ögon och samtidigt få känna att de får ansvar, att de kan få vara delaktiga i det som händer genom att välja något som kan göra det bättre för andra barn. 

Att vara ensam mamma till 3 barn och ha dem på heltid är mycket jobb och otacksamt att vara mamma ibland, särsklit då de alltid får en massa nytt och gott de helger då de är hos pappa osv, men jag har ju inte alls samma ekonomi. Samtidigt så tycker jag givetvis att det är roligt för dem att de är nöjda när de är hos pappa.

Men just nu vill bara ha och ha och ha och jag vill ge dem ett litet uppvaknande från den onda materiella cirkeln som de cirkulerar i just nu. Därför som jag först la en hel del "krut" i bilderna som kanske var lite väl "hårda" för dem att se... men de har pratat så illa här hemma emellanåt om både mig och varandra. Jag HOPPAS att det bara är en fas de går igenom, känner nästan inte igen dem och vill sätta denna boll ur rullning NU.




Sagan lite snabbt cencurerad, men ej klar



Det här är Olle. Han har precis fyllt 8 år. Hans pappa försvann i kriget och hans mamma är död, han bodde i en husvagn hos sin mormor med sina 2 syskon. Olles mormor dog så de fick klara sig själva, de blev ensamma kvar med sin hund Laban.


De bor lite överallt och tigger mat på dagarna, ibland får de göra kojor av kartonger och lådor som de hittar.




På nätterna fryser de ofta och det bästa som finns då är då de har turen att ibland komma in i ett soprum som brukar vara låst. Där inne luktar det hemskt men det är varmt så de slipper frysa. Råttorna som springer där är de inte rädda för längre.





Annars brukar de sova på gatorna, det är skönt då det är flera som sover tillsammans, då fryser man inte lika mycket tycker Olle. Sen har man nån att prata med om man vaknar på natten och är rädd.


 

 



På sommaren är det härligt tycker Olle, för då kan man sova ute utan att frysa så mycket, om det inte regnar förstås för då blir det kallt.

 

 



Det är många barn där Olle bor som inte har någon mamma eller pappa. De får ta hand om varandra och brukar hålla ihop.





Det är läskigt annars på nätterna då det blir mörkt, och sen när man blir sjuk så är det extra skönt att inte vara ensam.

 



Det är läskigt när det kommer soldater som slänger bomber och skjuter.


Hans syskon kom bort i kriget, han tänker på dem varje dag och saknar dem och hoppas att de har det bra. Han brukar tänka på hur det var för 5 år sen, då de lekte tillsammans och hade någonstans att bo, i en husvagn med sin mamma och pappa. De hade ingen el eller vatten i husvagnen, men det var varmt på nätterna och de var lyckliga för de hade varandra.



Deras mamma brukade berätta sagor på kvällarna, sen brukade de samla på stenar som de sedan bytte med sina kompisar, spelade med och byggde med. Plastburkarna från soptippen var de bästa leksakerna, speciellt då de hittade nån som inte var trasig, för de kunde man använda som racket om någon hade en boll, man kunde få iväg bollen jättelångt med en bra plastflaska. sen brukade de trumma med dem mot stora stenar och sjunga tillsammans.
 




Olle är glad idag, för han har hittat en RIKTIG fotboll tillsammans med sina vänner! Det är nästan så att han måste nypa sig i armen för att se att han inte drömmer.

 


Riktig glädje kommer från hjärtat, för det bär man alltid med sig. Var rädda om varandra!

Olles högsta önskan är nu att få gå i skolan och lära sig läsa och skriva.







Världens bästa julklapps-idé!!!

Har länge funderat över hur jag ska göra mina barn mer medvetna om hur BRA de faktiskt har det, till skillnad från miljontals barn världen över som verkligen lever i en annan verklighet.

Vill inte ge mina barn dåligt samvete heller, eller att de ska känna sig dåliga som har det bra, utan vill bara upplysa dem på ett BRA sätt och få dem att se vad "lite" man KAN göra för att dessa barn ska få det bättre.


Kom på en riktigt klockren lösning på min tankenöt kring detta ämne utan att göra det alltför dramatiskt eller dämpa julstämningen för barnen, de är ju trots allt barn.



Har googlat ner en hel del bilder från Google och skrivit som en liten påhittad "Saga" om barnen på bilderna som jag tänkte att de skulle få läsa/höra.

Tanken är sen att de skulle få välja en varsin gåva på unicefs hemsida för antingen 100:- vardera eller 300:- tillsammans. Då får de själva känna sig delaktiga och samtidigt få en helt annan inblick om vad dessa barn INTE har som de själva tar för givet dagligen eftersom de är uppväxta med bekvämligheter som de är "hemmablinda" med, som för oss alla andra.



Men att ge dem en sådan present i ett paket då de faktiskt förväntar sig något från önskelistan kan slå helt fel ut, de är ännu inte tillräckligt stora för att greppa idén så som jag har den utformad i skallen.


Sen alternativet att FÖRST ge dem sin morgonjulklapp och sedan detta, blir inte heller rätt, då är de ju såklart totalt upptagna med nya sakerna och lagt allt intresse där.


Men nu har jag löst det problemet, ska nämligen göra en form av "skattjakt/hemligt uppdrag".

Ska lägga ett gemensamt paket under granen från Tomten med en lapp med ett uppdrag i. Uppdrag 1 blir att lyssna på sagan och titta på bilderna.

(sagan kan du läsa längre ner i inlägget)


Sen blir det fler ledtrådar och uppdrag, och där kommer idén till gåvan de ska välja från unicef med in i bilden INNAN de kommer till "nästa level" där de får veta vart deras morgonjulklapp ligger.


Dels får de sammarbeta, sen se med egna ögon vad dessa barn har för behov, vad mycket man kan få för t ex 40:-, att många barn dör enbart pga VÄTSKEBRIST osv... att de inte ens får gå i skolan i stora delar av världen och att SKOLBÖCKER och PENNOR inte är "självklara" som för dem här i Sverige.

Då de valt ut vad de vill "köpa" på unicefs hemsida så får de en annan lapp med nästa ledtråd, som ska leda till ett ställe där jag ska gömma en nyckel som går till hörnskåpet i vardagsrummet där jag tänker lägga deras julklapp. Smart va??

Då kommer de istället få känna sig upplysta på ett positivt sätt, och samtidigt tacksamma (förhoppninsgvis) över hur bra de har det, och sist men inte minst får de känna att DE har bidragit en bit för att andra barn ska få det bättre. Kan inte bli bättre start på julaftonsmorgon än såhär!!

Här är "sagan" som jag hittat på, inte den bästa och jag ska försöka finslipa lite på den men vill samtidigt inte göra den alltför komplicerad eller "djup". 


 



Det här är Olle. Han har precis fyllt 8 år. Hans pappa försvann i kriget och hans mamma är död, han bodde i en husvagn hos sin mormor med sina 2 syskon. Olles mormor dog så de fick klara sig själva, de blev ensamma kvar med sin hund Laban.


De bor ingenstans och tigger mat på dagarna.




På nätterna fryser de ofta och det bästa som finns då är då de har turen att ibland komma in i ett soprum som brukar vara låst. Där inne luktar det hemskt men det är varmt så de slipper frysa. Råttorna som springer där är de inte rädda för längre.





Annars brukar de sova på gatorna, det är skönt då det är flera som sover tillsammans, då fryser man inte lika mycket tycker Olle. Sen har man nån att prata med om man vaknar på natten och är rädd.


 

 



På sommaren är det härligt tycker Olle, för då kan man sova ute utan att frysa så mycket, om det inte regnar förstås för då blir det kallt.

 

 



Det är många barn där Olle bor som inte har någon mamma eller pappa. De får ta hand om varandra och brukar hålla ihop.



Det är läskigt annars på nätterna då det blir mörkt, och sen när man blir sjuk så är det extra skönt att inte vara ensam.

 



Det är läskigt när det kommer soldater som slänger bomber och skjuter. Olle såg sin storebror bli skjuten, nu har han inga syskon kvar, från början var de 3 syskon. Hans lilla-syster Eden, frös ihjäl förra vintern.



Olle försökte hålla värmen åt henne på nätterna med det var svårt, det var en kall vinter och soprummet de brukade sova i hade fått nya lås så där kunde de inte vara. Och hade man tur så kunde man hitta något att äta där ibland.

 



Han brukar tänka på sina syskon ibland, på hur det var för 5 år sen, då de lekte tillsammans och hade någonstans att bo, i en husvagn med sin mamma och pappa. De hade ingen el eller vatten i husvagnen, men det var varmt på nätterna och de var lyckliga för de hade varandra.



Deras mamma brukade berätta sagor på kvällarna, sen brukade de samla på stenar som de sedan bytte med sina kompisar, spelade med och byggde med. Plastburkarna från soptippen var de bästa leksakerna, speciellt då de hittade nån som inte var trasig, för de kunde man använda som racket om någon hade en boll, man kunde få iväg bollen jättelångt med en bra plastflaska. sen brukade de trumma med dem mot stora stenar och sjunga tillsammans.
 


Olle är glad idag, för han har hittat en RIKTIG fotboll tillsammans med sina vänner! Det är nästan så att han måste nypa sig i armen för att se att han inte drömmer.

 


Riktig glädje kommer från hjärtat, för det bär man alltid med sig. Var rädda om varandra!

 

 

 









Lite julefrid trots allt

Pojkarna har åkt iväg med sin pappa, så nu är det verkligen sååå tyst och lugnt och skönt här hemma. Jag bara NJUTER av tystnaden, både från deras gnäll och min egen röst på repeat i ett allt högre, desperatare och gällare läge allt eftersom. Tillslut var jag lika less på mig själv som på dem.


Har varit lite dålig sista tiden men inte skrivit så mycket om det på bloggen dock, var iallafall i morse på sjukhuset för en operation, så nu mår jag lite bättre, alltid nått! Fick skjuts dit tidigt på morgonen och blev sen hämtad efter lunchtid ca.


Haha liiite galet då man SER fram emot att få narkos!!! Men jag hade verkligen sett fram emot det, särskilt nu de sista dagarna då ungarna varit som värst och min ork helt tvärdöd.


Att få SOVA helt OSTÖRT under mycket kontrollerade former
utan nått somhelst ansvar för någon annan än sig själv
om ens knappt det!!
Wow, man måste ju se saker och ting från den ljusa sidan ibland!



Har förresten fått svar på magnet-röntgen jag gjorde för nån dryg månad sen, de hittade inga fel i min hjärna, wow! ;-) Och jag HAR en! Det du! ;-p







Back on track

Sista dagarna har varit inte sådär skitroliga, galet jobbiga ungar och en sönderstressad och söndertjatad mamma på gränsen till kocko-landet.

-Mamma, när man är kocko, då blir det såna här ringar runt huvudet och en massa fåglar och stjärnor!



förklarar Vilder och viftar med händerna i cirklar runt huvudet.

Ja tack för informationen lixom.




Rocker växer





Taskiga bilder dock tagna med min skitmobil...





Nätet äger!!

Var på Toys´Rus och handlade julklappar igår, sen då jag kom hem kollade jag efter samma grejer på nätet och gjorde ordentliga fynd, ska lämna tillbaka grejerna på Toys'Rus för jag handlade samma grejer för nästan halva priset på nätet med extra snabb frakt innan jul inräknat! 

Vill inte avslöja vad jag köpt innan jul ifall kidsen snokar i bloggen, men så fort julklappar är öppnade så berättar jag vart och VAD jag fyndade. Är grymt nöjd iallafall, det som skulle kosta sammanlagt 3245:- på Toy´sRus fick jag för 2100:- och då är även express-frakten som jag betalade extra för inräknad!!!

Har blivit på lite bättre humör under dagen, ringde mamma och sköt upp vårt julfirande den 23:e till efter jul istället, så skönt, fick jag lite mer tid på mig innan stora dagen för de små.

Sen har jag handlat lite i centrum och lämnat in papper, fick skjuts av Lotta, bjöd henne på lunch som tack, så nu har jag fått det mesta gjort i dag som jag hade på min "måste-lista". SÅÅ skönt!








God morgon

Dukade i vardagsrummet i morse, men Vilder surade för att han inte fick lussebullar till frukost. Som han envist påstår att jag lovade honom igår, jo tjena, så som han betedde sig igår så lovade jag definitivt INTE lussebullar till frukost, snarare arsenik i såfall!.

Vet inte vad som flugit i honom, tror nästan jag får ta hit nån sån där filur som driver ut onda andar eller nått.
Jag har mått riktigt dåligt de sista dagarna, ont i magen som fan, kramper och sen känns det som om nån sticker in en kniv i magen och vrider om så jag får ligga dubbelvikt och kippa efter luft. Tror att STRESS är en stor bov i dramat bl.a. Men iallafall så fick jag sådär vidrigt ont igår så jag låg dubbelvikt i soffan och trodde att jag skulle kräkas för det gjorde så jävla ont, och jag ber Vilder hämta en hink till mig och skitungen säger demonstrativt
-NEJ och FLINAR!!! 

Vilgot sprang istället och hämtade en hink till mig tillslut, jag spydde aldrig som tur var och de värsta kramperna lättade sen framemot kvällen med hjälp av lite vila och smärtstillande. 

I morse vägrade han klä på sig och satte sig på tvären och sa att han minsann INTE skulle gå till skolan. Fan blir galen på det där beteendet, har verkligen inte tid med det på MORGONEN strax innan de ska gå till skolan för att inte komma för sent! Jag talade om för honom att om han INTE klädde på sig NU och slutade med tramsigheterna så skulle jag klä ut honom som en jättebebis och BÄRA honom till skolan och berätta för hans fröken och hela klassen VARFÖR han kommer försent och att han beter sig som en liten bebis.

De kom iväg tillslut, Vilgot har redan lyckats slarva bort sina nya vinterskor och nya vantar, hur faan lyckas man slarva bort ett par SKOR??? Vantarna får han leta efter i skolan, likaså kolla om han hittar sina skor där oxå.

Har ju inte direkt råd att köpa vantar och vinterskor så fort de slarvar bort sitt. Särskilt inte då jag lagt lite extra pengar på kvalitén så de inte ska frysa och bli blöta så fort när de är ute i snön och leker.






Julen står för dörren och jag är INTE redo, inte ett dugg

Denna jul känns som om det blir bäst att fira julen aldeles ensam med min hund, utan griniga sura, bortskämda skitungar som bara vill ha mer.... vart tog glädjen vägen, den där mysiga glädjen när man i god tid långt innan de ens börjart julpynta var klar med det mesta, då man handlade utan stress, umgicks och fikade mitt i julrushen och man hade tid för tjejkvällar med julrim och allt som hör till.
Men det krävs planering, mediciner för att ha situationen hyffsat under kontroll, eller så kan man hoppas på att få sånt där flyt bara kanske? sådär så att allt man rör vid blir till guld typ.
Svammel svammel. Nu ska vi försöka få ta lite fina julbilder på barnen, de ska klä upp sig eller UT sig,  sen ska de plåtas framför granen, de ska även välja mina kläder för bilderna... ska bli spännande.




Hela ligan hemma

Det har hostats och snörvlats inatt så idag stannar alla hemma från skolan, de sitter och skriver önskelistor nu, ska jag skratta eller gråta?? Får köpa en triss och hoppas på att skrapa hem en storvinst om jag ska ha råd att handla ens hälften av det som står på listorna.

-Men mamma, man får ju ÖNSKA vad man vill ju!

Jo, givetvis, önska är ju gratis, absolut. Men klart de bygger en förväntning när de skriver sina önskelistor.


Men jag vet redan på ett ungefär vad jag ska köpa, har lite tanke bakom julklapparna i år, är så fett less på hur de sköter om de grejer de redan har..





Imorrn ska allt fixas.

Ja, jag hade tänkt det iallafall. Måste handla alla julklappar imorrn, iallafall en del av dem, sen har jag även halva onsdagen på mig. Sen är det kört, ska till läkaren på onsdag eftermiddag, sen även på torsdag typ hela förmiddagen så då försvinner hela dan mer eller mindre, sen den 23:e ska vi fira jul med mamma pappa och bror som kommer hit. Sen är det julafton, det ska vi fira hemma bara familjen typ, mysa och äta gott och bara ta det lugnt, ingen julhets på julafton tack. Sen i mellandagarna kommer syrran med kille och son för att fira jul.

Ikväll ska vi baka lite pepparkakor och fixa lite annat julgodis, vi har ju en massa nougat och mandelmassa och blockchoklad som ligger och väntar på att bli använt! Fan, tiden har gått lite fortare än jag önskade... skulle vilja ha typ 2 dagar extra iallafall innan jul. Men men, det är bara att gilla läget typ.

På nyår är jag barnledig, ser jag fram emot!













Rocker är galen i snön!!

Ska ta bilder imorrn, han är helt galen då han kommer ut i snön, han attackerar den, skuttar fram som en kanin och gör små utfall och nafsar och biter på snön. Ser nästan ut som om han dansar fram över det vita täcket ute.

Men inatt var han inte lika charmig, jag vaknade runt 3 och kände att det STANK hundskit... så det var bara att tvinga sig upp, tända lampan, kika runt och sen hämta skurmoppen. Tror aldrig förr att jag har haft så rena golv som nu iallafall, dammsuger och skurar typ dagligen!

Jag tog ut han på baksidan innan jag la mig för att somna om, barfota i snön och med bara en tröja på mig... det var liiiite kallt!! Brrrr!! Men var för lat för att hämta jacka och skor.

Har köpt ny mat till honom idag, Pedigrees. Ska blanda ut hans nuvarande med den och hoppas att den nya maten faller honom och hans mage i smaken.









God morgon måndag

Igår hade vi lite adventsfika på kvällen, mysigt!



Inatt var det Vilgots tur att få ligga nere i vardagsrummet med mig i ena soffan, jag ligger nämligen nere i 3an i vardagsrummet numera när Rocker är så liten och behöver komma ut snabbt då nöden kallar.

Men vaknade kl 2 av att både Vanessa och Vilder oxå kommit ner, trång och härligt, fy fasiken vad drygt. Och givetvis var Vilgot sur för det då han vaknade, det var ju HANS tur att sova här nere, de andra har ju redan gjort det...

Vilder hostar och hostar, snörvlar och nyser, så han blir hemma från skolan idag igen. Jag ska försöka få lite vettigt gjort idag hade jag tänkt, det är ju jul snart!! *panik* Har inte en endaste julklapp inhandlad, ska sätta mig idag och skriva en lista på sånt jag ska köpa.. så får jag ta mig iväg imorrn och fixa allt typ.





God morgon söndag

Pojkarna har hostat massor inatt. Vilder kom ner till mig runt 3-tiden inatt, men det var bara bra för Rocker ville ut i samma veva och uträtta sina behov, annars hade jag nog haft golv att skura på morgonen.

Vilder somnade om bredvid mig i soffan, riktigt trångt blev det och jag känner i nacken att jag inte legat sådär jättebra då jag sovit så trångt...

Äntligen är det snö ute, visserligen är det ett tunt lager snö och inte direkt minusgrader så den lär nog smälta bort under dagen om det inte blir kallare.

Jag har noll motivation att städa idag, men måste, ungarna ska oxå städa, kan tänka mig att denna dagen blir minst sagt högljudd och händelserik!

Bakade bröd till frukost idag med, så gott med nybakat bröd!!!!




Tomten

-Mamma, du LJUUUGER!! Det FINNS ingen jultomte det är bara nån som klär ut sig!! väser Vilgot surt och sätter armarna i kors över bröstet.


-Jo, han finns visst, klart att han finns, varför tror du att han inte finns för?


-För han kan ju inte hinna till ALLA i hela världen heller fattar du väl och han bor inte alls i Nordpolen!!! Du LJUUUUUGER!!!


Men då förklarade jag och Vanessa att tomten gör som alla andra stressade företagare, hyr in vikarier, såklart!! Så är det inte tomten själv i hög person så är det någon som TOMTEN hyrt för att komma, så även om det kommer någon som klätt ut sig till jultomten så är det den riktiga Jultomten som är hans chef, och man vet ALDRIG när den RIKTIGA tomten dyker upp. Så detså!


Den prickade rätt, för han blev tyst och såg nöjd ut med den förklaringen.


 

Phuu, julen är räddad! För stunden!!





Rocker med sin kompis Adde


Bilder från igår...






Inte nått vettigt gjort idag

Inget blev som planerat idag, ingen städning, inget julbak, däremot gjorde jag en pepparkaksdeg som man skulle kunna slå ihjäl nån med, totalt misslyckad, med andra ord STENHÅRD!

Ät trött och haft ont i huvudet hela dan, inget verkar hjälpa och barnen bråkar och gnäller, härlig dag!

Men jag väntar på andra andningen och det är ju trots allt lördag, så då gör det ju inget om jag är uppe hela natten sen och städar. Rocker är riktigt seg han med, han har mest legat och sovit hela dan typ.








Nybakade tunnbröd till frukost

Jag bakade och stekte tunnbröd så fort Rocker fått sina behov tillgodosedda, nu sitter jag och Vanessa i vardagsrummet med en varsin pepparkakslatte och frossar i nybakade tunnbröd och kollar på tv. Det spöregnar utanför men tycker det är mysigt, blir en inne-dag idag, städning i deras rum, sen ska det bakas julgodis i mängder.

Vi ska göra laktris-knäck och laktris-kola bl a.




Rocker gav oss sovmorgon!!

Jag vaknade kl 9 och kikade runt i vardagsrummet och såg Rocker ligga precis nedanför soffan och sova sött.
Inget kiss eller bajs inomhus, jag tog ut han bums så han fick kissa, sen mat och sen ut igen för att bajsa och nu ligger han bredvid mig i soffan här... duktiga vovven!





Svenska hjältar, inte ett öga torrt!!!

Emma Petterson misshandlades svårt och lämnades för att dö, men överlevde. Hon är en helt underbart fantastisk och otroligt stark människa!!!

Bilderna är tagna från Aftonbladet, du kan läsa hela artikeln här

LÅG I KOMA I VECKOR För ett och ett halvt och år sen misshandlades Emma Pettersson, 21, svårt av sin före detta pojkvän. Sen lämnades hon att dö på ett fält utanför Kristianstad.



Men hennes kille fick 12 år... seriöst???

Han borde användas till forskning, testa krockkuddar, nya mediciner och sen skickas på straffarbete i sibirien om han har turen att överleva. Blir så jävla arg på att människor som har sådan ondska i sig kommer undan så lätt i vårt samhälle. ´







Så duktig min lilla valp

Tack Ylwa-Lii för tipset, nu har han en egen kategori! :-) Han lyssnar så himla bra min lilla valp, över förväntan. Behöver inte ens säga "sitt" då vi ska ut och ta på kopplet, han sätter sig automatiskt, likaså då vi kommer in igen och ska ta av kopplet. Han skäller typ bara åt sin egen spegelbild och sen åt Musse Pigg när han är på tv... hahaha ser lite kul ut. Sen kan han skälla om han behöver gå ut och bajsa. Åååå jag är KÄR!!

Nu ligger han utslagen hemma i soffan precis intill mig efter en massa bus och lek hos Lottas hund Adde.




Bara jag och Vanessa

Idag är pojkarna och sover över för första gången hos avlastningsfamiljen jag har fått, de ska på sikt vara där en helg i månaden så att jag får regelbunden avlastning osv. Pojkarna har räknat ner dagarna hela veckan och var superglada då de åkte, de kommer hem imorrn. Mina små gullungar! De fick med sig en massa chips och chokladpudding som de ville bjuda på. Ska bli mysigt att få lite paus ikväll och få hem 2 små pojkar som har en massa att berätta.

Ikväll är jag å Vanessa bjudna på middag hos Lotta och Kristian, Oxfilé och hasselbackspotatis, jäklar vad gott det ska bli!!!





Enought!!

Idag upptäckte jag ytterligare 2 ställen på MIN tomt där nån hund som INTE tillhör mig har bajsat. Så nu har jag satt upp en lapp, ska ju kunna rasta MIN hund på min egen tomt utan att riskera att han blir sjuk för att han äter/slickar på ANDRAS hundbajs. Han är ju bara valp för sjutton!!







Soffläge

Nu ligger jag i soffan med en mycket trött Rocker bredvid. Tänkte försöka vila en stund innan jag börjar städa och röja, blev riktigt dålig igårkväll, fick en huvudvärk som vägrade ge sig trots alvedon, mycket vatten och vitaminer, lite migrän-känningar, mådde skitilla, allt snurrade och det värkte i ögonen. Söta Vanessa gav Rocker mat på kvällen och tog ut honom på promenad så jag kunde vila i soffan. Har sovit grymt bra och mår mycket bättre idag, men ska nog ta det lite lugnt endå, vill INTE må så som jag gjorde igår. Dock märkte jag att lite chips dämpade det värsta illamåendet och på sikt huvudvärken, det kanske var just salt som saknades bara?








Morning from hell

Idag blev jag skitförbannad på ungarna, de har blivit sååå slappa och Vilder speciellt är hur jobbig somhelst nu. Gnäller för precis allt, gör fula miner, härmas då jag säger till honom och säger fula saker.

Jag är DUM för att han måste klä på sig kläder på morgonen innan han går till skolan.

Jag RETAS för att jag säger att det kommer bli kallt att gå naken till skolan... sen gnäller han och piper så det skär i öronen och skiter fullständigt i vad jag säger.

Så det slutade med att jag blev skitförbannad och läxade upp dem ordentligt, upptäckte nämligen att deras sk städning igår var en bluff för blotta ögat... ALLT var nerknölat och nertryckt överallt där man kan knöla ner saker. De fick med sig en tom tvättkorg upp för att lägga alla kläder som var smutsiga i, den gapar tom fortfarande, sen var lådan jag redan sorterat åt dem tömd, ALLT hade de knölat ner i den stora vita tvättkorgen med deras RENA kläder som de skulle sortera ut och lägga på plats i garderoben.

Talade om för dem att inte en endaste julklapp kommer att komma in i detta hus så länge det ser ut som det gör på deras rum. Allt de får från andra kommer får stanna där de fått det sa jag, och det som de får av mig hamnar i en påse på vinden då de öppnat, sen får de grejerna först då de har städat ORDENTLIGT.

Jag HOPPAS att poletten trillade ner hos alla 3 och att det blir en ändring på städfronten och stökandet på rummet.

Nu är de i skolan och jag samlar krafter för att få lite saker gjorda idag, ska gå igenom hela min garderob och rensa ut allt jag inte använder.




Julstämning

-Mamma, får jag ta snösprayen och spraya på mitt nintendo?? frågar Vilder


-Nej absolut inte då blir det förstört.


-Men mamma, jag tänkte ju göra det lite mer juligt bara!











Barn som mördar

10 åriga mördare... tyvärr inte tillräckligt ovanligt i dagens samhälle.

Vad beror det på? Barnet? Föräldern? Samhället? Hur straffar man ett mord, för ett mord är alltid ett mord, någon annans liv har släckts. Tragedi, ja minst sagt. Men jag tror att alla har dragit ett strå till den stacken. Brister i tillsyn, uppsyn, och framförallt hänsyn och empati i dagens samhälle.


 

 

Bor det en mördare i oss alla tro? Och isåfall, vad är det som väcker den till liv? Det är så lätt att avfärda sådana händelser med att det är en STOR TRAGEDI, ja självfallet är det en tragedi, ett livslångt jävla drama för de inblandade!!!

Hade det varit MITT barn som blivit dödat av ett annat barn hade jag nog gått i taket av att få höra det avfärdande ordet "tragedi" och att mördaren har tillsyn dygnet runt. Det är som att konstatera att "det blir blött om fötterna om man inte har gummistövlar på sig då det regnar" .

Denna tillsyn och KOSTNADEN av denna tillsyn kostar samhället så mycket mer än att t ex se till kärnan av problemet som jag anser bottnar i brist av engagemang i allas vår framtid, våra barn!!

Skulle man lägga pengar på fler personal inom barnomsorgen, mindre barngrupper och att ALLA barn får SYNAS i tid, så kan jag slå vad om att denna typ av händelser skulle minska kraftigt.

Det gäller att FÖREBYGGA, att värna om det som är VIKTIGAST. Men staten lägger istället 11 miljarder på att ta bort riktnummer....

HUR kan vi eliminera/förminska den typ av händelser som förlamar människors liv för all framtid?


Jag tycker att det är solklart, samhället vi har idag är empatilöst och suger fett rent utsagt!!

Mer pengar till barnomsorgen för där i ligger vår framtid!





High Life på kidsen

Idag var Vilder hemma från skolan för han hostade massor inatt men det är inget större fel på honom förrutom hans humör... sur och grinig och allt är fel. Vanessa och Vilgot kom hem direkt efter skolan idag för att vi ska göra julgodis och annat efter att de städat på rummet. Men de håller inte sams och Vilder springer tjutandes ner 1 gång i minuten... den lille gossen vet hur man driver sin mamma till vansinne typ.

Har lovat dem en mysig kväll med julgodis och julpyssel, de fick nybakade lussebullar och oboy till mellis, men inte fasiken är de nöjda. Bläää!!


Har tänkt steka pannkakor till middag men ska de hålla på såhär så blir det inga pannkakor såvida de inte gillar dem kolsvarta... Idag är de skitungar allihopa och jag hoppas att de förvandlas till enbart UNGAR inom kort!!





This one´s for the children





Den juligaste frukten är....

JULGUBB!!

Det berättade Vilgot för oss nu på morgonen vid frukostbordet.
Så nu vet ni oxå att den juligaste frukten som finns är JULGUBB.

Självklart, vad annars lixom??!!





Crasch!!

Min stora laptop dog igår, tvärdog, tror det är för att Vanessa har klickat sig blå på allt man kan klicka på, tester på facebook osv... den laddar inte ens, den är bara DÖD. Så jävla drygt, nu surfar jag med min rosa mini-laptop, saknar photoshop och irriterar mig på att jag inte hann klart med att fixa färdigt min nya header, en del justeringar som jag ville göra får jag helt enkelt skita i

Ligger i soffan nu i ett mörkt och tyst hus, med Rocker strax intill mig nedanför på golvet. Min lilla vakthund, han får ta och växa till sig, just nu skrämmer han inte en fluga ens, och han är livrädd för ena grannens 7!!! hundar (tror hon är uppfödare och har nån slags schnauzer?) men så fort han hör dem skälla eller ser dem då vi går ut så gnyr han som en liten bebis och flyr fältet galet snabbt, tokspringer mot dörren och vill hem.

Så fort han fått sin andra spruta så ska jag försöka socialisera honom med dem en efter en så han lär känna dem och slipper vara rädd.












Cyklat som ett skållat troll

Så fort Vanessa kom hem från skolan idag så drog jag till centrum för att skaffa pepparkaksdräkter till pojkarna, jag hann preciiiis i tid innan de skulle lussa på fritids, 3 min innan så fick en superglad Vilgot sin pepparkaksdräkt, deras klass gick sitt luciatåg kl 15, Vilders skulle gå 15.30. Så jag hann precis i tid men var galet stressad och uppe i varv, men helt klart nöjd, hade flyt, det fanns bara 2 pepparkaksdräkter kvar i affären i deras stl!!

Sen hem, fixa middag och Vilgot däckade i soffan.

Nu bakar de pepparkakor här och imorrn blir det lussebullsbak efter skolan.





Favorit i repris

Ja, att man aldrig lär sig? Idag har pojkarna öppet hus i skolan och luciatåg för föräldrarna, och redan igår så sa Vilgot att man inte behövde ta med sig kläder för att det fanns att låna där.

Så jag brydde mig inte om att leta fram deras pepparkaksdräkter på vinden.

Sen idag nyss ringde Vilders fröken och sa att Vilder varit ledsen i skolan för att han inte hade några kläder med sig... är det inte typiskt??? Tydligen så skulle de visst ha med sig kläder.

Men har tid på mig iallafall, hittar jag inte förra årets dräkter så får jag köpa nya i centrum innan jag går till skolan.

Tog så söta bilder igår på Vilder och Rocker










Så sjukt söt!!





Har ni sett så söt han är i sin regnjacka? Våra närmsta grannar har en söt liten chichuaua som heter Messi, och hade beställt kläder till honom, regnjackan som kom var för stor så jag fick låna den till Rocker. Han gillar nämligen inte att gå ut när det regnar.

Tack Linda!






Feelgood-tv.

Extreme home-makeover kollar jag på rätt ofta då det är på tv, speciellt nu då jag är hemma på dagarna, jag blir så inspirerad och löjligt rörd av att titta på den typen av program, där de hjälper andra som verkligen förtjänar det. Program att må bra av och som får ens egna små "ilands-bekymmer" på distans, man får perspektiv på tillvaron och det behövs lite "uppvaknanden" som ger livet en slags medveten balans som gör att man landar stadigt med fötterna.









God morgon igen

Trots den dåliga starten så blev denna morgon rätt lyckad endå, inget tjafs vid frukosten, inget tjafs vid tandborstningen och inget tjafs på promenaden till skolan. Tröttmössan Rocker ville inte följa med på promenad, så han fick vara hemma själv en liten stund. Har redan varit ute med honom 2 gånger på morgonen, sen brukar han sova hela förmiddagen mer eller mindre.

Längtar tills han blir större så man kan ta långa promenader och vara ute längre stunder en dessa mini-promenader som det blir nu när han är valp, tror jag är ute minst 30 gånger om dagen fram och tillbaka, rekordsnabbt då han ska ut och kissa osv. Sen sätter han sig utanför dörren och vill in igen direkt typ.




Lucia och griniga pojkar

Vaknade kl 5 då mobilen ringde, väckte Vanessa som ska vara i skolan redan kl 7 idag. Pojkarna är supergriniga, jag gick upp för att väcka dem varav Vilgot vrålar;

-ALLTING ÄR DITT FEEEEL!!!! DU VÄCKTE OSS, GÅÅÅÅÅ NU!!!! UÄÄÄHÖÄÄÄHÄÄÄÄ!!! VI ÄR REDAN VAKNA, SEEER DU INTE DET?? DU VÄCKTE OSS!!!!

Nu ligger han nere i soffan och tar igen sig efter utbrott nr 2, för att jag sa NEJ till att ha på sig BADBYXOR i skolan idag.

Sen kom utbrott nummer 3, att jag hade städat bort deras kläder som låg i en tvättkorg nere i hallen, huuur kunde mamma göra något så hemskt??? Deras kläder ligger nämligen sorterade och vikta uppe på deras rum nu.

Hur ska denna dagen sluta tro?










Änglar finns!!

Frågade min nya granne i sista paniken på chatten på facebook om hon råkade ha ett lucialinne i Vanessas stl, och det hade hon!!!! Så himla glad är jag nu!!!!! Tack snälla söta Linda!!

Phuu, NU kan jag sova gott inatt!!





Skit fan jävla skit!!!

Lucia imorrn, Vanessa ska vara i skolan kl 7 med lucialinne och glitter. Glitter, ja det har vi. Lucialinnet... är spårlöst försvunnet. Har gått igenom hela jävla vinden, men inte nått jävla lucialinne i hennes stl hittade jag. Bara från då hon var typ 3-4 år...

Blir så fett less på migsjälv ibland, sista-minuten-panik är ju inte första gången jag har.. och förmodligen inte sista gången heller. Vet att jag hade ett lucialinne till henne i stl 140 som jag hittade på jobbet förra året, men då sa lilla damen att hon inte skulle vara med i några fler luciatåg.. så det hamnade, nånstans i nån låda, eller påse, på vinden? Eller har det hamnat i soporna tro? För det FINNS inte NÅGON-JÄVLA-STANS!!!








Soooover och sover...





Vart är snön???

Så trist ute när det inte är nån snö ute, så mörkt och tråkigt... har köpt en massa låtsas-snö som jag har inne i några glasvaser med ljus i, så lite vinterkänsla finns det iallafall, inomhus. Sen så ger ju granen hög julkänsla såklart!





Julkrubban hamnade i hörnskåpet, bakom ligger en lampa.
Sen såklart lite granris. Plast, givetvis. Barrar inget! ;-)


Framför spegeln står det några glasvaser med låtsas-snö och ljus.
MYSIGT!!







Rocker

Igår sket han ingenting på hela dan. Först blir man orolig för att han skiter massor på mattan och spyr, sen orolig när han inte skiter nått alls... imorse sket han visserligen lite men sen har han bara sovit och givetvis varit ute å kissat hundrafemtio gånger.



Men å andra sidan så fylls min tomt av skit endå, en av hundarna på gården som springer lös skiter på min tomt. Typ dagligen har jag märkt. Trevligt, not!


Tänk om det är därför han blivit dålig min lilla Rocker? För att han ätit nån annan hunds skit? Han äter ju bara valpfoder än sålänge, och kokt ris då magen strulat. Förjävligt att man inte ska kunna rasta sin egen hund på sin egen tomt utan att antingen trampa i hundbajs eller så hittar Rocker det först. Och det är INTE kattbajs, utan HUNDbajs från en liten hund, och det är definitivt inte MIN hund som bajsat, för jag plockar upp efter min hund.

Tydligen så är det inte bara jag utan mina närmsta grannar får oxå hundskit på sina tomter titt som tätt.

Det är INTE ok!










Bla bla bla

Är riktigt riktigt sugen att åka och handla mer belysning till granen, förra årets trassel klippte jag som bekant sönder tillslut, och den sista härvan är verkligen mission impossible så jag måste handla nytt. Min mamma tycker att granen är jättefin som den är nu, men jag tycker inte det. Vill ha MER belysning i granen, MASSOR!!!! Sen ska vi näcka granen idag och klä om den hade jag tänkt, klä den lite mer omsorgsfullt.

Har även möblerat om i vardagsrummet för att kunna använda altandörren smidigare, granen stod framför den innan men står nu i ena hörnet i vardagsrummet istället. Fick flytta runt möblerna för att det skulle synka något hyffsat, men har nu fått såna där gröna kompostgaller (eller vad det nu heter) som jag satt ihop till en liten kvadrat som jag kan sätta Rocker i då han vaknar om natten t ex så man slipper gå ut på framsidan. Väldigt smidigt.









Dislike


1: En bortslarvad fjärrkontroll... finns det nått mer irriterande då man bänkat sig i soffan med en massa gott och sitter huuuur bekvämt somhelst???


2: Komma iväg till centrum för att upptäcka på plats att man har glömt plånboken hemma... sånt kan göra mig gråtfärdig.

 


3: Upptäcka att de viktiga möten som man duktigt och noggrant skrivit in i sin kalender... var igår.


 

4: Att kliva ur en varm dusch och inse att man glömt ta in en handduk att torka sig på.. brrrr fy satan för att springa runt naken och leta efter närmsta handduk och samtidigt be till gud att persiennerna är nerdragna typ.






Bläää!!

ÄR DU KÄNSLIG OCH ÄCKELMAGAD... VARNING, LÄS INTE!!!!

Vaknade inatt av att det luktade väldigt illa.... det tog en stund innan jag fattade att jag inte drömde, sen slog det mig typ;

-Visst fan, HUNDEN, det luktar HUNDBAJS....!!

så jag klev upp, tände lampan och lokaliserade lukten för att snabbt se en fläck på mattan. Han är dålig i magen upptäckte jag då, sen nån timme senare så kräktes han... BAJS... och då måste han alltså ha ÄTIT av det som han lämnade efter sig, förmodligen därför det inte var en jättehög på mattan..

Jag kan ju säga att det var svårt att somna om efter det, typ omöjligt, jag tog ut den lilla stackaren och han kräktes mer på gräsmattan, så idag blir det enbart ris till den lille herren tills magen funkar som den ska. Själv sitter jag med tända doftljus i vardagsrummet (TACK GODE GUD FÖR DOFTLJUS!!!!) och dricker te och äter lite mackor, vill dels ha Rocker under uppsikt sen så fick jag ett ryck och städade och plockade undan i köket.

Sprayat och torkat med en massa diskmedel och annat så det ska lukta gott och sen om en stund tänkte jag börja med lite julgodis. Igår var en rätt jobbig dag, mådde typ apa hela dan mer eller mindre, pojkarna blev kvar hemma, allt drog ut på tiden och inget blev som planerat.

Men pojkarnas pappa stannade oxå kvar så jag kunde vila på dan igår då jag mådde som värst. Frossa, illamående och yrsel. Men fick en hel del handlat, passade såklart på eftersom han har bil, så nu har jag en massa gott att göra julgodis av, skulle gjort igår men mådde inte så bra som jag hade önskat. Då är det lixom bara att sova.. och hoppas på att vakna i bättre skick än då man somnade.

Det enda som blev gjort igår var chokladkola... men den ska skäras i bitar idag och slås in i papper.













Vilgot älskar att skriva





Han skriver av ett recept på  Mintkyssar.

Sen vill han gärna testa hundgodis..




-Usch Vilgot! säger jag när han frågar;

-Mamma, tror du inte att jag VÅÅÅGAR eller? Jag VÅGAR faktiskt äta HUNDGODIS, KOLLA!!!!




Morgonpigg idag

Klockan ringer 05.20 här hemma på vardagsmornarna (om tyvärr ibland nån lördag då jag missat att stänga av larmet....)

Men i morse vaknade jag strax innan klockan ringde, gick upp och förberedde maten till Rocker och sen gick vi ut... brrrrr satan vad kallt och blåsigt det var ute, nästa gång jag går ut ska jag ta på mig byxor, nu på morgonen sprang jag bara ut med skor, tröja och jacka.. men det lönade sig för Rocker hann inte kissa på golvet i morse.


Nu ligger han och myser under bordet i vardagsrummet på en kudde och jag å Vanessa ligger i varsin soffa och kollar på tv, Rachel Ray börjar nu, gillar hennes program för hon är alltid så glad och positiv och det smittar av sig.


Sen är jag fett avis på hennes kylskåp!!!!!!!






Julminnen

Jag å syrran beställde alltid hem såna där "fyndpaket" på postorder med en massa småkrafs i som vi omsorgsfullt slog in i fina paket.

En jul minns jag tydligt, både jag och syrran ogillade STARKT en släktings pojkvän som skulle fira julen med oss... och det visade vi såklart, med våra fina "gåvor" till just honom...


En toarulle som vi hade pimpat ordentligt med en brun tuschpenna och ritat bajskorvar på, sen skulle han få en krossad glastavla med kattmotiv, minns att vi omsorgsfullt lindade in glasskärvorna efter tavlan med stålramen som skulle sitta runtom glaset. Otippat att det var arrangerat lixom...



Av nån andledning dök denna pojkvän aldrig upp, vilket jag såhär i efterhand är ganska tacksam över. Eller hade det kanske blivit en julaftonskväll att minnas för oss alla annars?? ;-)



Kan ju tillägga att denna pojkvän inte längre är en pojkvän till min släkting. Bara ett passerat ex. Phu!!!





Som om jag kunde hålla mig??

Har googlat på vem som vinner masterchef nyss... tålamod, vad sjutton är det för nått??

Minns då jag och syrran då vi var små rotade i garderoben och synade våra julklappar, dåtidens Stor och Litens inslagspapper var grymt genomskinligt så det var ingen större utmaning att se vad paketen innehöll. ;-)






SKITUNGAR

-Mamma, varför kan du inte laga RIKTIG mat till oss???? gnäller Vilder då jag enbart för HANS skull stekt kyckling separat med endast kycklingkrydda som han gillar, och sen vanlig spagetti till på sidan.


Hade först tänkt laga fetaostöverbakad lax bla bla bla med basilika osv men då hade han inte ens tittat på sin tallrik...



RIKTIG mat, ja vad fan e det i hans ögon?? Mc Donalds, pasta med HÅL i och skolans fiskpanetter, mina hemgjorda fiskpanetter sög ju fett, de var inte trekantiga som skolans och smakade inte samma.



*gäsp*


Sen var Vilgot SKITSUR på MIG för att hans pappa hade druckit upp COLAN som var kvar i kylen... hur i helskotta kan ungen få det till MITT FEL??



 

Sen så vet de mycket väl att de inte får dricka läsk till vardags, endast vid ytterst få tillfällen och till helgen, men han hade planer på att göra egen glass på Colan han trodde fanns i kylen..


Ja det är faan inte lätt att vara morsa på heltid, värdet sjunker snabbt, kan likna mig själv med kattguld eller nått. En slipad diamant blir man bara om man är sällsynt frånvarande..?






Rocker sover som en baby







Give me Five!

Nu har vi lärt Rocker att göra Give me Five. Så himla sött när han lyfter tassen då man säger det.

Just nu är världens bästa Vanessa på väg hem från fritids, hon hämtade pojkarna medans jag förbereder middag, de är oftast rätt hungriga då de kommer hem så lika bra att köra tidig middag än en massa mackor medans maten blir klar...








Snart jul..

och inte en endaste julklapp har jag köpt än! Men det får bli sista-minuten i år, typ dagarna innan julafton eller nått.

Imorrn är det fredag, pojkarna ska vara borta hela helgen så det blir bara jag och Vanessa hemma, tänkte passa på att göra julgodis med henne, som vi kan gömma innan pojkarna kommer hem, för annars finns det nog inget godis kvar till julen...

Vi tänkte göra laktris-knäck, polka-knäck, mandel-knäck och vit ischoklad med lite rivet mandarinskal, riktigt gott är det!


Har nyss varit ute med Rocker, så fort nån passerar oss så sätter han sig ner och tittar, skäller inget alls, bara då han ser sig själv i spegeln, hade lite kul åt honom för han attackerade sin egen spegelbild och det såg väl inte sådär jätteskönt ut direkt.. men kanske han lärde sig nått? ;)











Gäsp och god morgon

Vårt nya liv som hundägare är underbart, så himla skönt att komma ut oftare på dagarna, om än i små korta promenader så gör det gott för oss alla. Han är så himla go och fin. Häromdagen hörde vi honom skälla för fullt och det är inget han brukar göra, så jag kollade vad han gjorde... och han hade upptäckt sin egen spegelbild i hallen och skällde alltså på sig själv. Så sött!!





Sådan matte sådan hund?

Idag var jag riktigt trött, så strax innan barnen gick till skolan gick jag ut en liten sväng med Rocker och sen la jag mig på soffan och somnade. Han har legat snällt vid min sida och sovit han med, jag vaknade nånstans runt 11 och Rocker sov fortfarande, så jag la honom i min famn som en liten bebis och han vaknade sakta sakta och sen gick vi upp, käkade lite och sen ut. Nu är vi tillbaka i soffläge, mys!!

Kollar på Oprah och tårarna rinner, fasiken så sentimental jag är ibland då, jag behöver lite mera sömn nu innan alla barn kommer hem.

Sitter uppkrupen i soffan och känner mig frusen och vissen, håller jag på att bli sjuk tro? Sitter under 3 filtar men har gåshud endå... Och i samma veva är jag sjukt sugen på... GLASS!!! Wtf lixom?

Förresten så hörde jag nått riktigt kul på tv i morse...

Ring 118 118 och fråga om adressen till Mekonomen i Falun. Lovar att du kommer dra ordentligt på smilbanden!!!

Eller så kan man "fuska" och kolla på eniro eller nått sånt, men det är inte lika roligt. Ring får ni höra!





Rocker äger





Rocker myser med sin lilla nalle...




Sötnosen, så himla snäll och go. Barnen och jag är så lyckliga över vår nya familjemedlem.

Nu tränar vi för fullt på SITT, och han sitter fint då vi varit ute och ska ta av kopplet, UTAN godis, men nu höjer vi ribban lite och belönar med godis så han blir riktigt lydig, det krävs mycket jobb från början med den rasen (schäfer/amstaff) och vi ska göra allt för att han ska bli en trygg, lydig och vaktande familjemedlem.

Inga rövare finns i skoooogen!

För våran Rocker kommer skrämma bort dem. I värsta fall får jag släppa ut grabbarna Grus, Vilder och Vilgot!











Hundlivet är underbart

Så himla mysigt med en hund, jag kommer upp lättare på morgonen, får regelbundet frisk luft då han ska ut vilket i sin tur är ett enormt lyft på hälsan i allmänhet. Och sen en massa kärlek som bonus!!!





Idag fick pojkarna nya skor, deras vinterskor från förra året är spårlöst försvunna, iallafall hälften av dem, hittade 3 st udda skor på vinden... inte mycket till användning! Sen fick de nya vantar, för dessa är oxå spårlöst försvunna från förra året, hittade 6 st UDDA vantar.. så typiskt mig och min fina ordning lixom... sen slarvar de bort en hel del i skolan oxå.



Rocker fick lite nya leksaker, en liten sovplats i rosa köpte vi, den invigde han så fort vi kom hem igen.





Monsterchef!

-Mamma, skynda dig, det är det där MONSTERCHEF på tv nu!!

Vilder ropade på mig då Masterchef började igår... sötnosen.





Vilder uttrycker sig i tal och skrift

Vilder var skitsur igår för att jag inte ville ladda ner Minecraft (eller vad det nu heter, nått spel på datan). Jag sa nej, dels för att det kostar pengar, och dels för att han beter sig illa, gnäller och svär en hel del. På utevcklingssamtalet med hans fröken i skolan gjorde vi en överrenskommelse att de dagar Vilder inte pratar för mycket på lektionerna så skulle han få ett klistermärke, och då han fått ihop till 10 st så ska han få nån form av belöning från mig hemma.


Jag sa till han att när han fått ihop till 10 klistermärken så laddar jag ner spelet han så gärna vill ha, men det var ju oxå fel tydligen... för tårarna sprutade och han vrålade:

-Jag kommer aaaaaaldrig få det där spelet, för jag KAN Inte vara TYST, det GÅÅÅÅÅR bara inte!!! Uääähääääää!!!

 

Sen sa han en del fula ord, bl a

-Håll käften! till mig, 2 gånger desssutom och avslutade de fula orden med denna mening;
-Och jag MENAR det faktiskt!!!


Efter att jag sagt till honom att så säger man INTE så gick jag därifrån in i vardagsrummet så fick han tjura bäst han ville i köket... Rocker behövde lite uppmärksamhet så vi andra satte oss i soffan med honom och kollade på tv.

Och rätt var det är susar det in en hopknölad pappersboll... som jag öppnar, och kan inte hålla mig för skratt då jag ser att han skrivit nått och VAD han skrivit.







Sen pratade vi lite han och jag då han fått sura en stund, och sen kom han på bättre tankar och skrev en till lapp som var betydligt trevligare


(mamma, jag Vilder älskar dig)





Alla sover.. utom jag

Sån härlig sovstil han har va??

 

 

 

Nu ska jag lägga mig jag med... imorrn ska jag blogga lite om några fula lappar/meddelanden som Vilder skrev till mig idag då han var arg på mig... fula saker skrev han men jisses vad jag skrattade för jag blev verkligen paff av att det var ett MEDDELANDE på pappersbollen (bollarna) som haglade in i vardagsrummet, har aldrig sett honom skriva förrut sådär på fri hand och med egna ord...

 

 






Familjelycka












Något att tänka på

Disney borde göra en prinsessa utan hår, så att små tjejer med cancer kan känna sig fina.





ÄNTLIGEN!!!




Är kär, vad annars kan man bli i denna underbara varelse???





Så roligt man kan ha med en babybarnstol...






ROCKER



Denna bild är bara någon timme gammal, fick den som mms för en stund sen.

Nu är han på väg hit!!!! Men busen ville först bajsa på golvet på pojkarnas pappas jobb och sen äta, så leveransen av Herr Prins Rocker blev lite försenad. ;)

Men den som väntar på något gott!

♥MYS ♥






Haha, är det sant?

Hittade en energidryck på Ica som jag bara var tvungen att köpa... för att tro att det var sant. Den är.. gjord AV KVINNOR, FÖR KVINNOR!!!

Hahahhahaa, så sjukt ju, hmmm, vad händer om en kille dricker den? ;p





Har inte smakat den än, spar den tills imorrnbitti, förväntar mig att förvandlas till SUPERWOMAN!!!






Alltså, vem har snott min energi??

Sov typ hela dan igår... sen cyklade jag till Ica och handlade lite gott till kvällen, sen gick vi och la oss för natten redan kl 8.... Är så galet trött, känns som att vakna upp ur en narkos som inte riktigt lämnat kroppen....

Vaknade runt halv 8 (läs: blev väckt av pojkarna), klev upp och sen somnade jag om i soffan en stund. Vilgots energi är det däremot inget fel på, gullungen dukade fram frukost åt oss alla i vardagsrummet.




Rocker har inte kommit ännu, men den som väntar på något gott.... om ca 5 timmar kommer han hit, längtar massor och springer runt och städar å fixar här hemma.




*gäsp*

Somnade i soffan då barnen kommit iväg till skolan, idag var de INTE roliga, pojkarna bråkade det första de gjorde då de vaknade vilket resulterade i att de vägrade klä sig, äta frukost... ja allt var katastrof och sen hittade vi inte Vilders matteläxa för jag har städat bort den... fan, alltid när jag städar så försvinner det saker, jag är nog en sån som inte borde städa, men inte fan har jag råd att skaffa hemhjälp heller. ;)


Har även råkat slänga alla kvitton från igår så nu kan han inte byta de plagg som inte passade... (pojkarnas pappa alltså). Ja så just nu känner jag väl mig inte sådär superlyckad, men men, vad ska man göra, det är faktiskt i-landsbekymmer, man kan ju inte gräva ner sig för skitsaker, världens undergång är ju inte här direkt. *positivt tänkande*





Det börjar bli kallt ute..

Och ni vet väl här man svär då man får vänta alldeles för länge på en taxi då man inte är rätt klädd för att stå ute och vänta i kylan... och sen vet vi ju alla lyckan man känner då man väl sätter sig i värmen inne i taxin och är på väg... HEM, till en varm säng, kanske ett varmt bad, några mackor och te...


Men det finns faktiskt, människor ute i vårt samhälle, som inte har ett hem att åka till, ingen värme att vänta sig, och det bidrar i sin tur till många brott osv för att människor som fryser inte vill frysa t ex.... en helt naturlig instinkt om du tänker efter lite..


Är man hungrig och inte fått äta... så blir man grinig... Fryser man och inte får tag på taxi eller hittar sina vantar... blir man grinig....


Tänk då på alla dessa människor som inte ens äger ett par VANTAR.... t ex.
De har inget hem att åka till, ingen värme att få...

SÅ nu till saken... jag och Emma, en underbar tjej som jag känner som födde denna idé som jag snabbt hookade upp på, vi har bestämt att samla in JACKOR och VANTAR att dela ut till hemlösa i Stockholm. Sen är tanken att bjuda på något värmande, som soppa t ex.


Jag är på, är du??


Sprid gärna detta vidare på din egen blogg eller på facebook, datum för "kvällen" kommer nästa vecka!


To be continued...







Fullt upp idag!!

Var i Väsby och shoppade lite åt pojkarnas pappa, han hatar att gå i butiker så jag sprang runt med hans pengar och handlade det han ville ha. Sen hittade jag 2 sååå snygga och billiga vinteroveraller till pojkarna från Didriksson, det var nån tillfällig outletbutik som skulle ha öppet till söndag bara. Didrikssons kläder är skitbra men oxå rätt dyra, en overall kostar strax över 1000-lappen men jag betalade "bara" 590:- st!!! Skitfina var de och pojkarna blev superglada.

Jag försökte nämligen vara väldigt ekonomisk då jag handlade åt pojkarnas pappa så det blev pengar över till att handla till pojkarna oxå...




Sen handlade jag till Vanessa oxå, klänningen jag köpte på HM till henne för några dagar sen  trådar av sig nått enormt, det måste ha slagit slint i skallen på den som klippte och sydde ihop den... för allt tyg i blom-mönstret blev bara trådar på nolltid. Ska lämna tillbaka den i helgen tänkte jag, är glad att jag hittade en liknande på Lindex idag, köpte även en matchade Bolero till.



Väskan hon håller i har hon gjort alldeles själv, stickat och sytt ihop till en liten väska, min fina tjej är så himla duktig!!!!!


klänningen från HM som ser nästan likadan ut ser ut såhär efter att ha varit använd i några timmar;



inte så snyggt direkt med hundra trådar som bara blir fler å fler...  har inte kvar kvittot då jag inte hade för syfte att byta den eftersom hon ville ha den, men det borde inte vara nått problem att lämna tillbaka den endå, har ju clubkort så de kan ju se där vad jag handlat....?






Hennes klass hade en Elvis-musical idag i aulan, de var verkligen skitduktiga, spelade egen musik, dansade och sjöng! Vanessa blev så glad för mormor och morfar och min bror kom oxå och tittade. Sen firade vi Vilgots födelsedag med lite lussebullar och pepparkakor innan de åkte hem.



Jag fick en bok av mamma, Förstå hunden, blev jätteglad, ska sträckläsa den ikväll, Rocker kommer först imorrn, men lika bra det så jag hinner städa undan allt som ligger på golven och fixa med sladdar och annat som små hundar kan tänkas vilja gnaga på...









Nu ska jag mysa med Vanessa framför tv:n en stund....

Såhär fint blev det förresten med vårt "nya" vardagsrumsbord som vi fick av pojkarnas farmor. Är så sjukt nöjd, har målat själva krukan under bordet i lite guldfärg från min färgsamling av akrylfärg... (innan var den ganska mörkt terakottafärgad) jag är inte klart än men är sjukt nöjd redan nu endå! Måste köpa lite nya färger, vill att krukan ska gå i en ljusare sandbeige färg med guldiga detaljer och inte så jätteguldig som den är just nu.




Har dekorerat den gamla ljuskronan som satt i köket innan och hängt den på en krok i taket ovanför bordet...

så jävla svårt att få en bra bild på den bara!



Ok, nu har jag blandat allt i ett och samma inlägg... men va faan... har ju bloggat iallafall!!!





Jag är så jävla trött

Zombie typ, men det vänder snart hoppas jag, har haft galet mycket att göra men snart ska jag bli flitigare på att uppdatera bloggen.





Om medias uppmärksamhet av sjuka personer

Alltså, helt seriös, är riktigt fett less på medias uppmärksamhet av de vidriga massmördare som t ex den där tönten i Norge som helt galet sköt ihjäl en massa människor.


Varför låter man honom tala? Och vem bryr sig förresten om han blev påsatt som barn?


Ger det honom rätten att döda då eller? Som om alla som blivit utsatta som barn blir mördare?


Jag anser att sådana människor ska tigas ihjäl, NOLL uppmärksamhet ska de ha och sen tyna bort på kåken i tystnad. Givetvis ska man tala om brotten, hur man kan förbättra beredskapen för den typ av vansinnesdåd och hedra offren och deras anhöriga osv.


Men det som dessa människor som dödar på det viset är ute efter är just UPPMÄRKSAMHET. Och det är ju precis vad de får!! Med andra ord är det en "morot" för andra sjuka individer som känner sig "osynliga" och missanpassade och bubblar av hat....
det blir en jävla dominoeffekt som media bidrar till med den typ av uppmärksamhet som dessa mördare får.

Det finns väl annat att skriva om i media, det är ju inte så att det inte händer saker i denna värld. Men att bjuda dessa sjuka människor på den typen av uppmärksamhet är som att tigga efter fler liknande händelser. Det fattar väl varenda människa??


Kan slå vad om att idioten kommer få en hel del fortsatt uppmärksamhet i media av olika slag, skulle inte förvåna mig alls om han skriver en bok som nått penningkåt förlag ger ut... riktigt vidrigt. Vad är det för jävla samhälle vi lever i där förövarna görs till "kändisar" och offren bara glöms bort i det tysta?

 





RSS 2.0