FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Riktigt trött!

Var iväg på magnetröntgen i morse, det tog ca en timme men gick oväntat bra, jag fick inte huvudet lika hårt fastspänt denna gång och sen hade jag en annan lättare mask över ansiktet än den jag fick sist. Sen fick jag lite stesolid innan så jag var rätt avkopplad. Så skönt att ha det avklarat!!! Nu är det bara att vänta på resultatet.

Sen är det nån jävla idiot som har knivhuggit en 16-åring här i Vallentuna gymnasium, så det har kryllat av poliser runt skolorna, läskigt då det går dårar lösa, särskilt runt skolor där ens barn går!!

Jag har varit ap-trött idag, somnade i bilen hem, somnade i sängen då jag kom hem sen och vaknade nu men skulle kunna fortsätta sova... fryser gör jag oxå så jag hoppas INTE att jag håller på att bli sjuk!!

Imorrn får jag hem Rocker, gud så jag längtar!!!!

Nä nu måste jag sova en stund till innan grabbarna grus kommer hem och röjer.

*gäsp*





2 dagar kvar!!

Sen är jag hundägare till söta lilla Rocker!!!

Han är en blandning av Schäfer amstaff och labrador.
 
här är han med sina syskon, ska bli så mysigt att få lära känna honom!!





 <3




Tröttis idag

Är riktigt trött idag, ska vila en stund sen fortsätta med evighetsprojektet STÄDNING.

Ligger i soffan och kollar på tv, ögonen går nästan i kors men jag orkar inte resa på mig för att stänga av den, fjärrkontrollen har rymt och det ogillas starkt!






Vilgot 6 år!

I morse firade vi vår 6-åring med sång, nybakade muffins och presenter.


muffins med chokladbitar i, mums!








Trollen har bakat pepparkakor

-Titta mamma, jag gör en ängel-familj!





Mina söta pepparkaksbagare








Snål, ekonomisk eller sniken?

Ja det är frågan. Men när det gäller dotterns pappa så finns det 2 ord, SNÅL och SNIKEN.


Alltså, snubben har pengar som gräs... både han och tjejen jobbar och är välbetalda, har bl a ett biorum med värsting-tv hemma i huset, har värsta bilen/bilarna, åker på semester med sin nya familj 4 ggr om året...

och vad får min dotter???

Jo, JAG fick betala halva hennes biljett för att hon skulle få följa med till Portugal på en semestervecka!!!

Och då är jag ENSAMSTÅENDE och blivit nollad av försäkringskassan...

Och jag fick typ BE om att hon skulle få åka med för hon blev ju såklart ledsen då de planerar semester inför henne som hon inte är inräknad i....

Jag är inte ett dugg avundsjuk på deras ekonomiska status, för pengar kan inte köpa allt, men då han snålar till sin egen dotter, då ser jag rött!


Sist hon var där pratade han om att hon kanske skulle få en ny mobil av honom, men då skulle hon få betala en del själv.... Ehhh, what???

Men som tur är så är pojkarnas pappa varken snål eller sniken, så han gav Vanessa en iphone igår, gissa om hon blev lycklig????


Men tycker det är så jävla sniket av hennes farsa att snåla så som han gör... pinsamt, men snubben har ingen skam i kroppen överhuvudtaget och ringer henne då det passar och ibland glömmer han höra av sig då han lovat.

 


Ja sånt gör mig PISSED OFF och han borde bry sig mer om sin dotter. Hon fick inte ta hem sin cykel därifrån som hon fick i present... hon är alltså där ca var 3:e helg knappt, och hon har sagt att hennes cykel här hemma år trasig och hon vill såklart ha SIN cykel som hon fick av dem HÄR då hon har användning för den dagligen...

men nä... rika pappsen hade inte nån plats i bilen för att köra cykeln.... och han var väl rädd att han inte skulle få den tillbaka till sina yngre döttrar (som jag gissar var tanken). Jag fick säga till Vanessa att hon kunde säga till sin pappa att han får tillbaka cykeln då hon vuxit ur den så syrrorna kan ta den... men hmmm.... den kanske blir sliten? Förmodligen därför hon inte fått ta hit den...


Ok, nu fick jag gnälla av mig lite!






Vilgot kan skriva!

Men inte så kul då han skriver med bläckpenna på bänken i köket...



-Det var JAG som skrev!!





Skitstolt utan minsta skam i kroppen.


Sen visar han hur man gör armhävningar...







Barnen diskuterar Tandféen.

-Tandféen är snål!


-Eller kanske bara lite pank, som mamma brukar vara?


Mina sympatiska barn diskuterar efter att Vilgot "bara" hittade en 5-krona i sitt glas med sin tappade tand...






Godmorgon Måndag

Har varit kass på att uppdatera bloggen nu i helgen, men jag var bortrest lördag till söndag, var i Uppsala på middag och stannade kvar över natten och blev hämtad av pojkarnas pappa så jag slapp ta tåget, kändes rätt lyxigt och bekvämt.

Vi handlade på Ica på vägen hem och sen bakade jag lussebullar eftersom det var 1:a advent igår. Denna vecka blir det full rulle, imorrn fyller Vilgot 6 år, på onsdag ska jag på magnetröntgen och på torsdag så får vi hem valpen och sen så har Vanessas klass dessutom en Elvis-konsert på kvällen.


Förresten, så var ena ljusslingan trasig, tog mod till mig och kollade dan efter, den rosa var död men den andra funkade, men har ännu inte fått bort trasslet så snart slänger jag skiten endå!

Nu ligger 2 trötta pojkar i soffan i köket och vägrar sätta sig upp för att äta gröt... underbara måndagsmorgon eller hur??!



Jag bar ner dem under en del protester, men vet ju att de är rätt dåliga på att vakna till om de ligger kvar i sängen, särskilt på en måndagmorgon.






Sverigedemokraterna och annat crap

SD ute och cyklar igen... otippat, inte det minsta, skrämmande, JA, att dela in folk i olika fack, sak samma om det är av kultur, inkomst eller civilstatus.


Sverige i allmänhet verkar ha dille på att dela in folk i olika grupper, en slags rangordning på vilket värde man har som människa. Skrämmande.
Mallen som avänds är omänsklig och oetisk, nu ska man som människa dömas efter sin "status" i samhället och inte för sina handlingar.



Fördomar kommer aldrig att försvinna i ett samhälle som styrs av kategorikåta "ledare" som tror sig vara förmer än alla andra.




God morgon!

Shit vad jag har sovit inatt, vaknade först kl 10.30!! Ungarnan vaknade långt innan dess, de har lekt och roat sig själva, nu äter vi sen frukost här och Vilgot sitter och surar i hallen under en stol för att han inte fick skära sitt bröd själv, men det var ju för hans egens skull då den enda kniven som fanns ren var en sån där riktigt vass kniv...

så nu sitter tjurskallen i hallen och lär väl sitta där en stund till om jag känner honom rätt...

Vi försöker prata med honom men han sitter demonstrativt med händerna för öronen och vrålar;

-JAG HÖÖÖÖR INTE, JAG HÖÖÖÖR INTE, JAG HÖÖÖÖÖR INTE!!!!





Såå trött

Ska bli galet skönt att somna ikväll efter Idol, och veta att man slipper vakna av mobillarmet (om man inte är så klantig som jag varit ibland och glömt stänga av det så man blivit väckt 05.20 en lördagmorgon och sen inte kan somna om....)

Barnen leker på övervåningen för fullt, Vanessa Vilder och Vilgot leker med Kristian som ska sova över här inatt. De har lekt riktigt fint hela kvällen, ja visst låter de en hel del, men inga slagsmål eller tårar på hela kvällen, wow!!!

Jag sitter med Lotta, Kristians mamma (vår granne) och snackar skit å kollar på tv. Känns så trist att vara så äckligt proppmätt för jag VILL ju egentligen ligga i soffan under den mysiga filten och äta en massa glass....



Dessa smaker har jag i frysen, den ena är nästan tom, den med strawberry cheescake får jag inviga imorrn om jag inte lyckas bli lite hungrig innan kvällen är slut..


Kidsen leker för fullt tillsammans , de är företagare, har öppnat ett Mc Donalds bl a och nån är hemlös och tigger pengar i leken... de är ju för roliga ibland.

Nyss kom Vilder ner till mig och kikade på skärmen och frågade:

-Ska du lägga ut glassen på blocket??

Hahahaha, sötnosen!







När tålamodet tryter...

...och man ingen sax hittar, då funkar det rätt bra med en brödkniv. Alla sätt är ju bra utom de dåliga!



Men jag har missat en sak, nästan så att jag skäms att skriva det... (nästan).. men jag har suttit med dessa jävla ljusslingor i typ 3 dagar, nu bestämde jag mig för att offra en utav dem, men gissa om jag testat dem först om de ens funkar....?

Svar... NEJ.


Men tar det imorrn, vågar inte testa nu ikväll, det räcker med att man blir sentimental av att lyssna på alla fina kärlekshyllningar på Idol.


Funkar de inte kommer jag få psykbryt, inte för att de är trasiga, det är inte så dyrt att köpa nya, utan för att jag lagt ner så många timmar på att försöka trassla ut skiten utan att ens kolla först om de funkar..

IQ-fiskmås, ja det är jag det!









Barnledig helg men huset fullt med ungar

Pojkarnas pappa är sen, så nu leks det för fullt här hemma och jag sitter och har matkoma i soffan och kollar på tv. Efter att jag hämtade pojkarna på fritids så drog vi till centrum för att handla lite gott, och det är faktiskt rena vansinnet att handla då man är både trött och hungrig.

2 timmar senare sitter jag PROPPMÄTT, alldeles full utav Ben & Jerrys goda glass, chips, godis, ölkorvar och baguette med en massa ost... och nu känner jag mig som en ballong som ska spricka närsomhelst. Lagom, vad faan e det?

Kan ju drömma om att komma i mina vrålsnygga G-star jeans på måååånga timmar. (ok, dagar... men timmar låter inte lika avlägset..) Tur att jag får min vovve snart, då jävlar blir det till att motionera mera.

Sen sitter jag och irriterar mig grymt mycket på tomten i Bredbandsbolagets reklam, han ser så hatisk, elak och hotfull ut när han sliter fram grejer från jackan. Som om han vore en terrorist som närsomhelst ska slita upp en ryggsäck med spikar i.



Vanessa är med en kompis och kommer hem först runt 9 nångång. Jag hade planer på att hitta på nått ikväll men det verkar inte kunna bli av, pojkarnas pappa har inte ringt ännu, med andra ord är han kvar i Kalmar än..






Alla sätt är bra utom de dåliga



Så jag har lagt all min energi på julpynt för att slippa tänka på annat, granen är provklädd lite ikväll, men har fortfarande inte fått upp det där jävla nystanet...



Såhär ser granen ut NU, men katastrof för inget sitter på rätt plats och 3 ljusslingor fattas ännu.. men jag har haft lite mycket att tänka på så jag ville koppla bort allt det jobbiga och fokusera på GRANEN.



Suddig bild, men med blixt blir den såhär ful:







Nu sover barnen...

Idag fick Vilder vaccination i skolan, jag drog dit och han fick en spruta sen cyklade vi till centrum och handlade lite mjölk å annat som var slut hemma. För att de följde med å handlade så fick de en varsin glass, så då tänkte jag att, "wow, frid och fröjd tills vi kommer hem iallafall".... Men det sket sig. På vägen hem blir Vilgot TVÄRSUR, till synes helt utan anledning.. men jag hade börjar cykla vääääldigt sakta (hade cykelkorgen full med varor) och Vilgot vrålar VÄÄÄÄNTA! varav jag saktar ner en stund innan jag stannar cykeln. Men det var för sent. Han hade redan ilsknat till med råge, VÄGRADE att cykla därifrån. Sen vrålade han och skrek heeeela vägen hem på sin cykel, "jävla idioter, ni är jävla pucko-idioter!!! malde han på för full hals mellan gråtattackerna...


Sen då vi var hemma igen var mina öron lika trasiga som tålamodet, fixade ugnspannkaka till kidsen som de vill ha, sen har de kollat på tv, lekt med en kompis och nu sover de.... själv har jag försökt trassla ut de förbannade ljusslingorna som är som ett garnnnystan utan ände eller slut.... fan, snart ger jag UPP!!!!  Eller inte...

Iallafall så har jag tryckt in lite andra ljusslingor i granen tills vidare.

Och jag ber till gud att tomten finns och att han är tät... har gått igenom barnens önskelistor....







Trött idag

Hade riktigt svårt att komma upp i morse, men med lite självdiciplin så blev denna morgon ganska friktionsfri och barnen kom iväg nöjda, glada och sams till skolan. Själv går jag runt och snorar fryser och har nu bäddat ner mig i soffan en stund.

Sen ska jag fortsätta med min terapi och tålamodsträning... nämligen få ordning på denna boll som innehåller 3 ljusslingor.






Så sant!!!

We don´t make mistakes ,we date them:)­




Tack Anna för sanningen då den är som BÄST!!!






Mycket som händer nu...

som jag väljer att INTE skriva om på bloggen i nuläget med tanke på att jag anser att ämnet är grymt känsligt. Ja, kan ni tänka er, jag som annars skriver om PRECIIIS ALLT!!

Men iallafall, har jag haft en del att tänka på, mycket som snurrar i skallen just nu och sen är Vilder ett riktigt jävla "pain-in-the-ass" just nu. Han ska bråka om precis allt allt allt. Och om absolut INGET.

Jävla DRAMA och tragedi här,
om nån tilltalar honom fel, om nån tittar på honom eller vad fan vad som helst! Han har visst bestämt sig för att vara för-jävlig oavsett, hmm, kan han brås på sin mor tro? ;-) Skämt åsido, men jag har lärt mig att då livet suger som mest ska man skämta om det ännu mer.

Precis vad jag försöker göra nu... bluuuuuunda, andaaaaas, vara harmoooooonisk, negligera dåliga beteenden och enbart uppmuntra bra beteenden... fan, jag är tyvärr inte Tomas Dileva!
Skulle mer än gärna flumma bort det negativa i några fina rosa moln med positivt tänkande, men tyvärr är det inte så mycket positivt att suga fast i för tillfället. Var på apoteket idag å hämtade ut medicin, ser ju sjukt löjligt ut då jag går därifrån med den största påsen SMOCKFULL med diverse piller.. och endå hade de inte allt inne så jag måste dit imorrn igen för att hämta resten.



Ok, nu har jag fått gnälla lite. Skönt.





Hemsk morgon med hemska barn, iallafall ett!

Denna morgon var en sån där morgon som man sist av allt önskar sig... Jag klev upp i god tid, dukade fram frukost och bar ner kidsen till köket, tog även fram kläder åt dem så att det skulle bli smidigt med allt denna morgon eftersom jag dessutom hade en tid att passa då jag skulle till min läkare.

Men nått blev fel, vart eller varför vet jag inte, men Vilder lägger sig på golvet och gnäller, som en stor jävla bebis;

-JAAAAG VILL INTE GÅ TILL SKOLAN.... JAG VÄÄÄÄÄGRAR JAG SKA STANNA HEMMA!!!!

Allt var det fel på, hans macka, kläderna jag hade lagt fram, mackan jag packade ner i hans väska, allt var bara fett värdelöst och ljudnivån blev en aning jobbig.

Och som grädde på moset så skulle givetvis Vanessa och Vilgot lägga sig i och det blev bara en jävla soppa som slutade med att den ena slog den andra och det gnälldes ännu mer. Jag kollade på klockan och svettades som en gris när jag såg hur tiden tickade på och Vilder låg i en hög på golvet och vrålade konstant. Tillslut fick jag honom utanför dörren, men efter att ha sagt att han fick följa med mig till läkaren och vänta i väntrummet, tänkte att det var bättre det än att inte komma iväg alls till läkaren.

Mötte Lotta och Kristian då vi klev utanför dörren så vi fick skjuts, och Vilder tog sitt förnuft till fånga i sista minuten och gick till skolan endå efter att Lotta oxå sagt åt honom.

Jag kom iväg till läkaren iallafall, fast jag var inte där först så jag fick vänta nån timme ca. Men nu är det avklarat, fått nya recept och förlängd sjukskrivning. Då jag promenerade hem i regnet plockade jag lite mossa och blåbärsris som jag tänkte ha till några julgrupper jag ska göra. Det som kostar pengar på blomsteraffären är ju typ gratis i skogen. (mossa, ris osv)

Nu är jag helt färdig, ap-trött och funderar på om jag ska vila en stund.. men ska ju iväg sen igen till kuratorn kl 14, blir nog ett bad istället och mera kaffe.





Lite mycket just nu..

Tusen bollar i luften och armar som inte fungerar som de ska. Har galet mycket att tänka på just nu, vill inte alls men måste.

Pratat med vänner om råd och ska ta upp samma grej imorrn med min läkare för ett o-partiskt svar.





Hahaha, såå klockren ju!





LITE SKOJ!



Såg denna på facebook, riktigt rolig ju!





God morgon... *gäsp*

Blir så less, försov oss rejält i morse så alla blir hemma idag. Igårkväll kunde jag inte somna. Var så sjukt trött i hela kroppen utom i skallen typ. Förskte med allt, avslappningsmusik och varm mjölk. Sen tänkte jag ligga i sängen och läsa mig trött, men var för trött för att läsa, hade sån dimsyn så jag klarade inte av att läsa ens en textrad...


Skulle ringt min läkare idag kl 8 men den tiden sov vi ju bort som sagt.  MÅSTE ta mig dit imorrn på öppna mottagningen, måste ha nya recept så att jag kan SOMNA på kvällen och inte ligga vaken hela nätterna tills klockan närmar sig morgonen.


Dimsynen är fortfarande kvar, ser knappt vad jag skriver, irriterande. Hpppas det ger med sig snart eller behöver jag skaffa glasögon tro? Är aptrött nu och tänkte försoka vila en stund medans barnen spelar wii. Sen ska jag städa hade jag tänkt medans kidsen gör lite skolarbeten.




Måndag...

Hade riktigt svårt att somna igårkväll, så när mobilen ringde i morse var jag sådär äckligt trött. Men fick iväg pojkarna till skolan, Vanessa fick vara hemma då hon haft ont i halsen och huvudet inatt. Men nu mår hon bra så det blir skola imorrn och dans ikväll för hennes del, hon har börjat på jazzdans.

Vi har bestämt att bojkotta allt rött denna jul i hela huset, så alla kulor som är röda håller vi på å målar rosa och vita.

Ska käka lite lunch nu å sen vila en stund, ska på utvecklingssamtal i skolan för Vilder, och sen iväg å lämna papper och sen ska vi träffa kontaktfamiljen ikväll och bestämma hur vi ska gå till väga framöver.








Mera julpyssel, tema pastell


Några "tags"






Sen lite strutar att hänga upp i granen eller nån annanstans och fylla med det man önskar...





Gravid 5-åring, alltså har nån jävel våldtagit en 4 åring..

Vanessa har pratat en massa om världens yngsta mamma, tydligen en tjej som var FEM år då hon blev gravid!!!!

Så jag googlade nu på morgonen om detta och kolla, fy fan det är ju helt sjukt...



Här nedan kopierar jag in en lånad text;

Lina Medina var bara fem år gammal när hon födde sitt första barn. Detta på grund av brådmogen pubertet.


 

Lina Medina föddes år 1933 som ett av nio syskon i byn Antacancha, Peru. Hon fick sin första mens då hon endast var åtta månader gammal (eller vid två och ett halvt års ålder - uppgifterna varierar). Vid fyra års ålder var Linas kropp nästan färdigutvecklad. Detta på grund av något som kallas brådmogen pubertet.


Då flickan fyllt fem hade hennes mage börjat växa. Shamanerna i byn trodde att det bodde en orm däri och gjorde sitt bästa för att driva ut den. Detta till trots fortsatte magen att växa.


Föräldrarna blev oroliga och flickans far beslöt sig för att ta med Lina på en rundresa på jakt efter en läkare. De fann en i staden Pisco och denne dr Lozada gick med på att ta sig an Lina.


På grund av hennes ringa ålder trodde läkaren först att det rörde sig om en tumör. Döm om doktorns förvåning när det, efter flera tester visade sig vara ett långt gånget foster!


Pappan blev anklagad för incest och arresterades. Inget kunde dock bevisas, varpå han släpptes igen.


Den 14 maj 1939 blev Lina förlöst med kejsarsnitt då hennes bäcken var för litet. Sonen vägde 2,7 kg och fick namnet Gerardo efter doktor Lorenzo.


Gerardo växte upp i tron om att Lina var hans storasyster. Dock fick han reda på de verkliga omständigheterna när han var tio år. Han dog vid 40 års ålder av en benmärgssjukdom. Detta hade dock inget med hans mamma eller hans märkvärdiga födsel att göra.


Lina avslöjade aldrig vem barnets far var eller omständigheterna kring graviditeten. En utav doktorerna trodde att Lina kanske inte visste själv då hon inte kunde ge några precisa svar.


Medina gifte sig senare med Raúl Jurado som blev far till hennes andra son år 1972. De bodde så sent som 2002 i ett fattigt distrikt i Lima som heter Chicago Chico (Lilla Chicago).


Doktor Lorenzo såg senare till att Lina fick en utbildning och gav henne så småningom jobb som sekreterare på sin klinik i Lima. Han såg också till Gerardo och hjälpte honom på liknande sätt."



Alltså, det sjuka är att nån jävel satte på en unge, hur i helvete är man funtad om man vill ha sex med en 4-åring lixom?? Visst, tyvärr finns det alldeles för många vidriga människor i vår herres hage, och den typen av människor som våldtar barn borde avrättas med nackskott på plats. Fy fan vad vidrigt!





God morgon

Sovit bra inatt med, tror att den "värsta" krisen utan insomningstabletter börjar ebba ut, haft en grym abstinens och kämpat hårt, visserligen borde jag ha insomningstabletter hemma vid behov, men nu har jag ju inte fått arslet ur vagnen och tagit mig till min läkare ännu.

Men iallafall så somnade jag helt utan problem igår med, och sov bra hela natten tills jag vaknade runt 9 av att barnen satt och pysslade. Mysigt!




Dessa bilder tog jag dock igårkväll innan vi skulle sova. Titta vad fint Vilgot skriver, först framlänges sen helt plötsligt bakvänt...





Jag vet!

Jag har verkligen varit kass på sista tiden med att skriva på bloggen, allt har legat lixom i lite dvala här...

Ska slänga mig i sängen snart, vi har julpsslat hela kvällen typ, Vilgot kunde inte gå och lägga sig innan hans JULKORT var klart sa han, och jag förklarade att det är lååångt kvar till jul, vi är bara ute i god tid, men han envisades med att få göra klart kortet ikväll. Så nu sitter jag här och väntar, å ska plocka undan lite i köket, sen få barnen i säng. Imorrn ska vi träffa min faster och gå på museum med kidsen, det ska bli skoj!!





Gör lite eget julpynt...

Dekorerar flirtkulor med lite allt möjligt, nu ligger de för att torka innan jag kan fortsätta med dem.













Yoanna In Wonderland



Lekt i ps... igen.





God morgon!

Sov riktigt bra inatt då jag väl somnade, vaknade utvilad utan äcklig huvudvärk. Har haft sån vidrig huvudvärk senaste dagarna, som om jag festat alldeles för hårt och fått en rejäl baksmälla. Inte så lite irriterande att bli bakis UTAN alkohol!

Men idag mår jag bra, utvilad men lite förkyld bara, men det är ju en världslig sak faktiskt. Har satt en deg på jäsning så idag blir det nybakade frallor till frukost. Sen cykeltur till centrum där kidsen ska shoppa loss på "Candy-shop", ja det är ju LÖRDAG idag.

Har plockat bort alla julsaker vi drog fram igår, bara granen som står kvar, och den ska få stå där den står, kan jag vrida och böja till alla grenar i granen till perfektion innan det blir dags att klä den.

Sen plockade vi fram adventsljusstaken och stjärnorna som ska upp i fönsterna såklart, resten får snällt ligga och vänta i sina lådor tills det iallafall är december....










Julen är tidig

Blev lite rastlös under kvällen och fick för mig att inventera alla julsaker i förrådet.... och så blev det, ungarna blev såklart skitglada, Vilder lös hela han och han utbrast lyckligt;

-Åh mamma, vi har den FINASTE julen av ALLA nu. För det är bara vi som har jul hemma och såhär fint!! Vi är nog FÖRST!!!


Har beslutsångest då det gäller julpynt, ville först ta bort allt rött men sen så ändrade vi oss och så kör vi vitt/silver/pastell-tema i köket istället, å allt rött får vara i vardagsrummet.

Julgranen är uppe, men pyntet ska vi vänta med iallafall... nån måtta får det väl vara! ;-)



Satte upp förra årets gardiner som hängde i köket i öppningen in mot vardgasrummet för att testa, å det var ju inte så dumt faktiskt! För i år blir det en röd jul bara i vardagsrummet.



Ser dock INTE fram emot trasslet av alla jävla julbelysning... tålamod för sånt är inte min grej riktigt, den som känner sig manad är välkommen!

Jag är lika korkad varje år då jag städar undan julen... fort ska det gå, och då jag skyndar mig för att få undan julen är jag inte så noga med att se till att belysningen inte ska trassla ihop sig, jag tänker typ;

"Va faaan, det är en helt jävla år kvar, jag tycker säkert det är mysigt att pyssla med det då."







Photoshop



Lekt lite mer... photoshop är så jävla kul!!





Snart dags för julpynt!!

Satt för några dagar sen och gjorde små smällkarameller i miniformat. Lite pillrigt men väldigt sött.






Fredagkväll

Gud vad jag är slarvig!! Alltså, hade en tid för magnetröntgen, den 20:e november... men det är ju på söndag så det kan inte stämma. Så antagligen har jag läst fel, men hittar inte kallelsen och när jag ringde idag hade de ingen telefontid utan jag får ringa dit på måndag... aaaa såå jävla typiskt mig att röra till allt.

Men ska leta igenom alla lådor ikväll, nånstans måste den ju ligga!





Vår blivande familjemedlem; ROCKER.



Han är 6 veckor nu, om 2 veckor flyttar han hem till oss!

*längtar*






Ännu en sömnlös natt..

Låg vaken inatt IGEN, sista gången jag tittade på klockan innan jag somnade, stod den på strax efter 4... och ringer 05.20 för då är det dags att kliva upp. Med andra ord har jag sovit i nån dryg timme. Alla blev hemma idag med, ont i halsen och förkylda, men inte tillräckligt sjuka för att låta bli att bråka om allt och inget. Jag höll mig vaken tills efter lunch, sen la jag mig för att vila och sov nån dryg timme ca. Det var ruggit skönt att få lägga sig på sängen och blunda och falla in i sömn på stört.

Ska ringa min läkare imorrn, har för mig att han har telefontid då, måste se till att få lite insomningstabletter utskrivet för om jag ska fortsätta vara vaken hela nätterna så kommer jag rasa in i första bästa vägg snart!

Här bråkas det och gnälls, märks på ungarna att de varit hemma, har lovat dem att få baka pepparkakor men att de måste plocka upp och städa på rummet först.

-Du är den ELAKASTE mamman i heeela världen!!! väser Vilder och rynkar ihop näsan så att överläppen blottar tandraden och fnyser med näsan.

(om jag varit mer utvilad hade jag nog skrattat åt det, men skrattet ligger i dvala nu märker jag...)











Ibland är man fantastisk!

Snart jul, helvete vad tiden går fort ibland!!!

Ungarna har kryssat för fullt i alla kataloger som kommit, och Vilgot hade bl a kryssat en ROSA lampa med hjärtan. Hihi, så sött att han vill ha en sån!!





Sen har han även kryssat ett garage som är för typ 1-åringar... motiveringen lyder;

"-Ja för Sam snodde ju mitt!" (Sam är barnens kusin, syrrans lilla kille som är 2 år, vi hade ett sånt där gammalt garage som vi köpte på loppis eftersom det var ett precis likadant som jag å syrran hade då vi var små *nostalgi*.)


Det gav jag till Sam för det tog bara onödig plats här hemma tyckte jag, men tydligen så tyckte inte Vilgot det...


Idag har jag haft fullt upp med kidsen,
pojkarna verkar rätt pigga och krya, däremot har Vanessa varit hängig och sovit en stund på dan, ont i halsen osv... så får se om hon blir hemma imorrn med. Grabbarna Grus ska till plugget iallafall är det tänkt.


Idag så har jag hjälpt pojkarna lite med att röja på rummet och sortera leksaker osv, och hittade bakstycket till deras walketalkies, och Vilgot utbrister;


-Men ÅÅH, mamma, du är ju alldeles FANTASTISK!!!!

 





Hund eller pojkvän? HUND!

Hund eller Pojkvän?

Vägde noga fördelarna och nackdelarna mot varandra för drygt ett halvår sen, men tog det felaktiga beslutet att skaffa pojkvän.


Konstaterade DÅ att :


-en pojkvän kan gå ut med soporna, men inte en hund....


Men å andra sidan kommer jag ju gå ut med hunden regelbundet flera gånger om dagen, och slänga soporna själv då jag endå går förbi soprummet.

-en pojkvän kan handla mat å hämta barn i skolan om man blir sjuk, det kan inte en hund.


Men en hund är inte otrogen eller missbrukar, en hund ljuger inte, en hund säger inte en sak och menar en annan, en hund pissar inte på dig om det inte är absolut nödvändigt. En hund ser upp till dig, som en flockledare, det gör knappast en pojkvän.


I bästa fall (med en stor portion tur) blir du betraktad som en jämlike av en pojkvän, i bästa fall, men det hör då inte alls till vanligheterna dessvärre.

 


Jag får se ut hur jag vill, men blir villkorslöst älskad endå. En hund är tacksam för att den får omvårdnad, kärlek, mat och får göra sina behov.

En pojkvän är mest otacksam.

Jag VET vilket jobb det innebär. Ett hårt jobb som kommer ge ett strålande resultat på sikt, främst för välbefinnandet i allmänhet, och sen får jag en vän för livet, någon jag ska binda till mig mer och mer för varje dag, inte som med barnen, få dem självständiga.


-JA, jag plockar gärna upp skit från en hund. Har tagit så grymt mycket skit från pojkvänner så att plocka upp det som kommer ut efter att min hund för att han har ätit ser jag knappast som ett problem snarare som en ära i jämförelse.


-JA, jag vill ut i ur och skur. Inte för att jag VILL VILL VILL (har inget direkt pockande behov av att ensam springa runt i skogen, även om jag VET att det skulle göra mig gott) utan för att jag VET att ett hälsosammare liv med fasta rutiner står för dörren. Tror inte det ska bli skitlätt, absolut inte, men är helt säker på att det inte kommer besvära mig ett skit, jag kommer gå på vinst ur detta, likaså hunden och barnen.


En hund må bli sjuk och en hund må lukta apa då den e blöt osv...


men en POJKVÄN som blir sjuk eller luktar apa (bakis å äcklig) , det går lixom inte att acceptera, och tyvärr så blir ju alla pojvänner förr eller senare sjuka (fysiskt eller i huvudet) så att skaffa en hund blir bland det vettigaste jag gjort på MYCKET länge.

Att ha barn och hund är egentligen 2 skilda saker, den enda gemensamma nämnaren är egentligen ANSVARET. Ett barn uppfostrar du till att bli självständigt och på sikt klara sig själva och flytta hemifrån.

En hund, blir en trogen vän, och desto mer tid och engagemang du lägger på hunden desto mer får du tillbaka. Evig trohet och en underbar livskamrat. Sen så lär sig barnen ta ansvar bättre, den fysiska hälsan kommer att förbättras och så i sin tur förbättras den psykiska hälsan. Vetenskapligt bevisat.


En del utbrister;


-Nej!! Ska DU ha HUND??? VEEET du vilket jobb det är??


-Nä, jag är totalt urblåst i skallen, jag vet verkligen INGENTING och fattar ännu mindre...


Not.

 

 

 

 

 





Hemma med hela barnaskaran..

Kunde verkligen inte somna igår... så jävla drygt!!! Har kanske sovit nån timme drygt, så när mobilen ringde på morgonen så var jag helt förstörd typ, galet trött och barnen var inte heller på topp, börjar de bli sjuka tro? Själv börjar jag bli förkyld och ungarna snorar ikapp med mig här. Så jag sjukanmälde dem, fixade frukost och sen la jag mig för att sova lite mer... det behövdes verkligen. Men givetvis missade jag att ta mig till läkaren imorse...







Sååå typiskt!!

Tänkte lägga mig i god tid ikväll eftersom jag ska iväg och vara hos läkaren strax innan 8, men jovisst, tjeja lixom.


Legat i sängen , tokblundat, tänkt på andningen och lyssnat på avslappningsmusik.

Men icke, för i mitt huvud är det nån som bestämt sig för att ha typ en skränig efterfest...


Vilgot däckade dessutom TIDIGT idag, strax innan middagen var klar kl 6, sov han som en gris och var omöjlig att väcka. Men antar att han vaknar tidigt imorrbitti om han inte vaknar nu inatt redan och envisas med att det är dag eller nått...


Så just nu försöker jag bara skita i att jag är sömnlös, VET ju att det inte hjälper att "ligga stilla och blunda och räkna får"... Har testat det sååå många gånger och det har bara slutat i en enorm frustation av att man legat typ STILLA och blundat i 5 timmar utan att John Blund ens sneglat åt ens håll.


Tyvärr så bor jag inte ute i skogen med flera hundra meter till grannar, så jag kan ju inte heller börja städa å sånt som man kanske tycker att man borde ta tag i då man endå inte får nån sömn i ögonen.














Lekt i ps...





Ny dikt





Lite bilder..



Väntar hem ett vardagsrumsbord som jag ska få i dagarna hoppas jag!



Har plockat och städat lite mer i Vanessas å mitt "nya" sovrum.



Lampan är ett loppisfynd som jag målat och så har jag satt änglavingar bakom bara





Spikade upp den lilla hyllan som jag målade förrut, gillar när det blir en "tom" vägg eller utrymme som man måste fylla ut med nått. Det är ju det som är det roligaste när man inreder, alla små detaljer och sen praktiska lösningar.

Har "möblerat" om lite i tvättstugan oxå, eller fixat så att pojkarnas grejer till gymnastiken i skolan finns där inne istället för på rummet, skor, handdukar och deras "gympakläder" finns nu i tvättstugan så vi slipper leta och gräva uppe i deras rum. Ska försöka fortsätta med denna nya "ordning" och hitta fler lösningar som underlättar vardagen med 3 ungar i huset.






Blogg-paus

Ja som ni säkert redan har sett så har bloggen fått vila några dagar, men det kan man ju knappast säga att jag har gjort.

Har fått massor gjort här hemma, börjar bli riktigt fint och det kliar i fingrarna att få börja julpynta snart.

Men sömnen har det varit sämre med, sover skitdåligt och vaknar efter bara några timmar och kan inte somna om. Men har iallafall varit utan insomningstabletter och oxascand i snart 2 veckor!! Lite "stolt" är jag ju såklart att jag klarat mig utan, fast å andra sidan är det ju för att jag missat mina läkarbesök som gjort att jag inte haft nått hemma... men endå. :-)

Men jag vet ju att det är som att spela rysk roulette det där med sömnbrist, men ska till läkaren imorrn. Skulle gått dit i måndags på hans öppna mottagning eftersom jag missade det inbokade besöket i torsdags, men hade pojkarna hemma från skolan igår så det får bli till att ta sig till läkaren på onsdag, imorrn istället.








God morgon fredag!

Igårkväll var grabbarna riktigt på krigsstigen, jag la mig tidigt för jag var helt färdig, men känns toppen nu idag för jag är grymt utvilad med ny energi! Vi sitter och spelar spel, Tjolahopp, ett frågespel från Astrid Lindgrens böcker, och än så länge går det ganska friktionsfritt... *peppar peppar*





Ungar!

-Vilgot det är becksvart ute, så det är bättre att ni är inne och leker.

-Näää, de e inte becksvart ute.. det är bara liite svart!!


Vilgot kommer in och har gjort illa långfingret, ramlat eller nått. Gnäller en stund och fingret är lite rött och varmt som det blir då man stukar det typ. Men tillslut kan han röra fingrarna som vanligt och hissar långfingret med ett triumfierande leende och utbrister;

-"Titta, nu funkar det igen, det är bra nu... jag går ut... hej då!"






Skitkul, not!

Vanessa berättade att hon skulle ha med sig fika till skolan imorrn och att hon ville bara kanelbullar. Fine, jag cyklade och handlade det som fattades till baket, fixar middag och sen en deg. Då den jäst och hon ska baka så ska hon tydligen inte baka, hon hinner inte, för tydligen så har hon matteläxor... Givetvis så ska läxorna komma först, men hade jag vetat det hade jag köpt några färdiga bullar istället. Har nu stått och bakat kanelbullar samtidigt som pojkarna tjafsar om allt och inget, nu är de ute och leker så just nu är det rätt tyst här....

Min kurator ringde idag, kände igen numret och tänkte då jag såg det att "va fan säg inte att tiden imorrn blir ändrad"... Men det visade sig att jag hade tid där idag, både till läkaren och sen till henne. Givetvis hade jag MISSAT det, fan så less jag blir, hade ju skrivit det i min almenacka men var bombsäker på att det var IMORRN jag skulle dit...


Hmm, sånt som händer, alldeles för ofta. Längtar så tills imorrnkväll, då ska pojkarna till pappa efter discot i skolan.

Idag har jag ritat en del för att skingra tankarna, blir aldrig nöjd och aldrig klar, men har hållt mig sysselsatt med nått vettigare än nät-shopping!!









Hemlagat, inte värt ett skit typ!

Ställde mig och panerade fiskfiléer till Vilder för han älskar tydligen fiskpanetter. Men då jag var klar fick jag höra att de ska vara trekantiga, och de jag gjorde var "inte så goda" så alltså hade det varit bättre med butiksfärdiga som man bara steker upp.



Vilka i-landsbekymmer va??! ;)




Försov oss

Hade riktigt svårt att vakna i morse, snoozade för länge så vi kom upp först i sista minuten typ, stress stress, frukost, påklädning sen medla mellan Vilder och Vilgot som varit som katt och hund hela morgonen. Vilder är hes och snorig och lite röd i ögonen så han fick stanna hemma idag. Jag är riktigt aptrött så jag ska försöka vila så mycket det går, sen måste jag ringa en massa samtal och dela upp en del räkningar som jag slarvat med.. fy fasiken vad sånt är tråkigt, och ännu tristare när man han noll koll och sen ringer från ett kontantkort så ibland så bryts det för att pengarna tar slut på kortet... Aja, ska sluta klaga och försöka se allt från den ljusa sidan. Inget blir ju bättre av att man bara gnäller, fast fasiken så skönt det är att gnälla av sig ibland.

Har plockat och städat lite nu på morgonen, sen lånat en disktablett av grannen och satt på diskmaskinen, kört en maskin tvätt, bytt duk i köket, lånat en termos kaffe av grannen, har inte druckit kaffe på snart 3 dygn och det känns kan jag lova, har brygg-kaffe men ingen bryggare efetrsom jag för det mesta dricker pulverkaffe men det är slut sen några dagar tillbaka... 

*gäsp* Idag blir nog en sån där dag när man ska känna efter så lite som möjligt och bara ta allt som det kommer... men imorrn är det fredag, sen efter skoldiscot så blir jag barnledig till på söndag. Som det känns just nu vill jag bara sova hela helgen men som sagt, man vet ju aldrig hur man mår från dag till dag.








Imorgon är en annan dag...

Just nu bråkar känsla med förnuft, men jag tänker gå och lägga mig innan känslan vinner, har slut på vissa mediciner (otippat??) Jag är så jävla bra på sånt som kallas framförhållning och planering!!

Jag bjuder barnens vänner på middag, för att jag VILL, för att jag är mamma, för att jag är dum i huvudet som ständigt tar mig vatten över huvudet,  för att jag vill vara den där mamman som jag önskar att de hade, för att dämpa mitt självförakt som ständigt skriker;

-Du är värdelös!!! För egentligen så är jag lat och fruktansvärt ego, borde inte tänka alls på mig själv, borde inte känna nått men endå gör jag det, för att jag är så fruktansvärt egoistisk!!! Jag försöker vara något som jag inte är, för att jag vill, man måste väl försöka? Kräks av mina egna dubbla budskap, bedövar smärtan då den är som värst, sen ångest för att jag har ångest och för att jag måste bedöva den, med shopping, mat, what ever.... försöker vara duktig, sluta röka, motionera, göra fint hemma mellan varven, vara en bra människa, arbeta, plugga, sen mera ångest för att det skiter sig ständigt.

Gör potatis i ugnen, rosa tzatziki, lammfärsbiffar och nybakade vitlöksbröd och sen glass och kramar till efterätt, sen crashar jag och förbannar mina dumma jävla tårar när orken är helt slut och barnen skriker för att de inte vill sova, borsta sina tänder, de vill inte lyssna för mamma är bara fett dum och en dörrmatta, en egoistisk dörrmatta som inte ens duger till dörrmatta och som glömmer köpa diskmedel, låter barnen få nybakade bullar till frukost en vanlig vardag för att mjölken och brödet råkar vara slut, värdelöst att inte planera och ha sånt hemma!! Glömmer tider, glömmer svara på sms och mail. Inser ju tillslut att jag inte ÄR tillräcklig, ibland inte ens livsduglig, en börda för samhället och en nagel i ögat på allt som är perfekt där utanför i den perfekta verkligheten som jag aldrig kommer i närheten av.... så jävla misslyckat, men mest av allt tragiskt, att jag tillåter dessa tankar och känslor våldta min sinnesfrid och inkräkta så på mitt liv... hur kan man känna sig så fruktansvärt tom och proppfull med skit på samma gång?




Ångesthelvete

Ingen hör min gråt för jag sväljer den brutalt, vilket leder till översvämning i själen,
ingen ser mina tårar för jag blinkar bort dem, slungar mig ut i en trasig lian över helvetsgapet, känslan är svindlande, sådär så man blir alldeles skitnödig ända in i hjärtat, man dör några gånger men återuppstår ständigt, och undrar om det är ett hån eller en komplimang, en vinst eller förlust.

Hjärtat är uttorkat som ett jävla russin, ekonomin rasar på nolltid och allt man skulle göra imorgon hamnar i nån slags koma... Sen vaknar man och inser att det är verkligheten. Välkommen lixom. Eller inte... så jävla duktig ska man vara, barnen äter upp en med hull och hår, jag kämpar för att inte kvävas av ångest, håller envist den dumma näsan ovanför ytan, blinkar bort det som tränger fram i ögonen och ler. Som ett dumt jävla fån. Som ett hån, mot allt jag känner. Vem fan tror på det man inte ser?

En osynlig kamp, en tråd som ständigt brister, knyts ihop och lindas upp i ett nystan, till nästa gång, för nu snackar vi inte björntråd utan en tunn billig sytråd, och jag är en gammal symaskin som ständigt strular, syr med raketfart, raksöm, sicksack, så länge man håller en jämn takt blir sömmen ganska rak och fin, sen blir man fartblind och är det inte trådhelvetet som går av så är det nålen, eller så tar undertråden slut och så slänger man tyghelvetet i soporna för att allt man rör vid skiter sig typ.



Trött på dramat i mitt hjärta, trött på allt som leder smärta, trött på cirkusen som kallas livet, trött på att ha hela världen på mina axlar, vill få släppa allt en stund, vill bort, bort härifrån, vill bli liten och försvinna, men det går inte. Jag får inte. Måste orka, måste ständigt springa i mitt ekorrhjul, för hur ska det annars rulla? Ångest!!




Powernap..

Har nyss vaknat efter en sk powernap, ställde mobilen på larm men sov tydligen ganska så hårt för jag vaknade inte av larmet trots att den låg på bordet bredvid sängen...

Känner mig lite trött och fryser, ska försöka komma i säng tidigt ikväll så jag inte vänder på dygnet... sömnen är inte det bästa att slarva med för min del.




Vilken jävla dag..

Inte fått en blund i ögonen, inte ett dugg trött bara rastlös och typ ganska oduglig för tillfället, ser ut som nån släppt en bomb i köket, men både disktabletterna och diskmedlet är slut... så jag låter det vara tills jag handlat, ska iväg senare idag med min granne Lotta, har en massa burkar att panta och det är lite drygt och svårt att få med allt på cykeln.

Så idag har jag mest suttit stilla, grisat ner köket ännu mer för jag fick en idé om att göra rosa tzatziki av några rödbetor som legat i kylen ett tag, de kom med förra matkassen från Tasteline men jag använde dem aldrig då.

Så jag googlade lite och hittade ett enkelt recept på tzatziki på rödbetor. Det är väldigt rosa, inte bara på skärbrädan utan lite överrallt i hela köket, på golvet och sist men inte minst, jag! Ser ut som en unge som målat med fingerfärg på dagis eller nått.....




Helgonet Vilgot bytte skepnad

Han som varit en liten ängel denna vecka i det mesta, lyssnat bra och varit hur go och samarbetsvillig somhelst, men iallafall, så lessnade han på det nu i morse, med råge. Allt var fel, han skulle inte ha sin mössa utan Vanessas mössa, och det fick han inte, han satte sig och surade på golvet, det var en fight bara att få på honom skorna som han samtidigt sparkade av.... sen gick han ut, smällde igen dörren, svor nått och sen sparkade han hårt på dörren i protest. Givetvis ska Vilder lägga sig i och knuffar Vilgot och säger till honom att;

-Nu ska Vilgot få konsekvenser, eller hur mamma?? För han beter sig illa så han får utegångsförbjud nu och bara jag får vara ute å leka sen...

Ja verkligen skitsmart av Vilder att lägga sig i då Vilgot visar sin sämsta sida...  som att hälla bensin på elden typ.

Men de kom iväg till skolan tillslut tillsammans med Vanessa och jag ska försöka vila, men det blir svårt för helt plötsligt är jag inte trött längre. Irriterande som fan för hela min kropp är trött typ men hjärnan går på högvarv typ.






Dålig sömn inatt

Tog en insomningstablett för att kunna somna igår och la mig i sängen med datan för att surfa en stund i väntan på John Blund. Ja det syns kanske på mitt inlägg tidigare, fan måste lära mig att ligga och bara BLUNDA efter intagandet av stilnoct... men det är lätt att glömma och särskilt när man har lite svårt att komma ner i varv, men jag somnade tillslut, och vaknade drygt nog redan strax efter kl 4 och kunde inte somna om... så idag ska jag sova lite så fort barnen kommit till skolan, är så trött att jag bara vill kräkas just nu typ...





Imorrn blir det tjejkväll

Då pojkarna somnat för natten så ska vanessa få massage och ligga och lyssna på skön lugn musik, ska ta hand om min lilla prinsessa, och är man inge blåblodig prins bör man hållamsig borta-d


shit nu moste jag sova, har en enntröfgebn meloduied..... hhah, mummek nmummen hwgavgas dfvnjhknbbbbbx
totrr




Kontaktfamilj/avlastningsfamilj

Bra möte idag!!

Har sen en tid sedan tillbaka blivit beviljad en avlastningsfamilj/kontaktfamilj för mina pojkar, både för deras och för min egen skull. Vi var och träffade en tilltänkt familj idag, och så fort vi kom innanför dörren kändes det bara sååå rätt! Vilken härlig känsla och vilka underbara människor! Ett par med 4 vuxna barn varav 2 bor kvar hemma, 17 och 20 år. Vilder och Vilgot blev hem-tama där på kort tid.

Vilgot började spela pajas, rullade med ögonen, trippade runt stel på hälarna typ och vaggade fram å tillbaka å pratade med tillgjord röst och nån konstig dialekt...

-Jag är KNÄPP, jag är KNÄPP jag är KNÄPP!!!

Han gick fram till en stol och sa;

-Det här är en SÄÄÄNG,
sen till en matta och sa;

-Det här är en soooofa! (med breed dialekt typ) och så fortsatte han så en bra stund medans Vilder hade myror i rumpan och sprang runt runt och kände sig som hemma typ.


Men jag fick iallafall superbra magkänsla då jag träffade familjen, tanken är att pojkarna ska vara där en helg i månaden så att jag får lite mer avlastning å så får de ha lite skoj på annat håll.

Får besked senare i veckan hur det blir, men går jag på magkänslan så är det bara att tuta och köra!




Hittade detta hos Emma, skickar vidare!

Ok, nu är det snart jul! Wieeee!

Men när det närmar sig jul, närmar sig också kylan och mörkret.

Mysigt kan många tycka, jag också för den delen, tända ljus, mysiga filmkvällar, vinkvällar med tjejerna mm..






MEN det finns ju faktiskt dom som inte har det lika bra som vi!





Nu till saken!

Jag tänkte dra ihop några som vill göra en liten, liten insats i samhället,

kan vi stå på stan någon kväll och servera varm soppa? Dela ut smörgåsar?

Varm choklad? Varma kläder? Skor? Göra något för någon annan.





Någon som är med?





Någon som kanske har någon värdefull kontakt?

Någon som har en massa termosar hemma att låna ut?

Någon som har en buljong hemma som kan koka en soppa?

Någon som har vinterkläder hemma som inte används?





Kom igen! Det blir skoj!




Bilder från dagens jobb

Har slitit idag i vår nya walk-in-closet

Lite bilder;



















En hel del kvar att göra, sortera grejer och röja bort sånt som ska slängas eller upp på vinden. Men slet hårt med att få upp spotlighten i taket idag, den gamla lampan som hängde där innan blev superfin i det andra rummet.








To be continued...




Monterat upp lampan nu...

Jäklar vilket pyssel, och inte de bekvämaste att stå och skruva å greja i taket. Känns lite i kroppen nu men jag är nöjd, det blir bättre och bättre, sakta men säkert i rummet. Rätt belysning gör så himla mycket!

Nu försöker jag vara sjukt nyttig och äter en soppa jag gjort av.... yougurt, färsk koriander, paprika, vitlök, morot, gurka som jag mixat först och sen spädde ut med lite vatten och hönsbuljong...

Det blev mera nyttigt än gott om vi säger så, men fullt ät-dugligt om man inte är alltför kräsen. ;p






God morgon.

Det första vi gjorde då vi vaknade var att mäta hur mycket växten vuxit under natten, och den har vuxit ytterligare 1,5 cm!!





Mysko växt!

Köpte blom-lökar i våras som jag planterade, av denna blev det bara fula tjocka typ grodblad, inga blommor alls i sikte så jag struntade i den helt enkelt, den vissnade, och jag tog in den samtidigt som jag tog in alla andra växter då det började bli kallt ute. Ställde dem under trappen och råkade av en händelse vattna den tillsammans med de andra i bara farten, hade inga soppåsar just då för att slänga den.

Men iallafall, så skjuter den skott på skott i en hisnade fart!! Jag å Vanessa mätte för skojs skull längden mellan blad och rot, på 2 olika ställen, och efter 20 min drygt så mätte vi igen för skojs skull innan hon skulle lägga sig, och ta mig fan den har växt 3 mm på 20 min! Ska bli spännande att mäta den imorrn, och så är jag galet nyfiken på vad som döljer sig i alla knoppar!

Vad det är för växt har jag ingen aning om, men vet att jag köpte blomster-lökar för att jag ville ha BLOMMOR..



Denna bild tog jag för nån dryg vecka sen...


Detta är taget idag;


Såg att det var bladlöss på växten för en vecka sen, och hade ingen blomspruta (har hört att man ska spraya på den med diskmedelvatten) så jag dränkte den istället med en massa diskmedel, sköljde ur hela skiten typ så det bubblade om jorden. Lössen försvann, men växten verkade inte må dåligt av en överdos diskmedel...









Imorrn ska jag sortera alla skor..




Börjar sakta men säkert bli som jag vill ha det... helvete vad kläder å annat jag å Vanessa sorterat idag och lagt i garderoben. Imorrn ska jag fortsätta, tog ner spotlighten jag hade i köket förrut, den ska upp i taket där så det blir bättre belysning.




Vilder = Vrålapa

Jisses vilken skitunge han varit idag. De fick gå ut efter maten, fast han egentligen skulle bada efter maten, men de hade så kul med alla kompisar på gården så han fick vara ute och så skulle de komma in på en gång då jag ropade in dem...

Vilder blir helt knäckt, SKITSUR för att han måste gå in, SKITSUR för att han måste bada, han kallade mig både det ena och det andra.. (idiot, skit-jävel, dumma mamma, pappa är mycket snällare osv...)

Nu är han iallafall nybadad och har tvättat håret, jag bet ihop och lät det han sa gå in i ena örat och ut genom det andra... han är för trött för att ta en diskussion nu ikväll, tar det imorrn då han vaknar, att han har utegångsförbud imorrn OCH på onsdag. Nån måtta får det vara på vad man säger till mig, särskilt då han fick vara ute extra länge....

Sånt kan göra en mindre galen, fan man tycker att man gör precis ALLT men inte är man värd ett skit endå!! Pappa rockar såklart fett med helger med godis, Mc Donalds och saker.. (men jag tycker endå att det är bra att de har en relation med sin pappa, men hallå, JAG vill inte ha skit för att jag är den som alltid finns där...)

Vilgot har däremot varit ett helgon idag, lyssnat noga på allt jag sagt och betett sig väldigt bra och trevligt.

-"Mamma, jag måste prata med dig, i ENRUM, kom"... säger han och lockar in mig i vår nya "walk-in-closet"

-"Vilder, du vet", (han himlar med ögonen så jag tror de ska försvinna inuti hans huvud typ), han är ju lite gapig, vi borde slänga in honom här en stund så vi får lite tyst och lugn och ro, jag tänker faktiskt försöka sova och det går inte när han låter så jävligt!


Sötnosen, fick bita mig hårt i läppen för att inte börja skratta, för han såg så himla allvarlig och lixom vuxen ut då han pratade.




Sitter just nu och väntar på Tastelines Matkasse

Den ska komma idag, nån gång melklan 17-22, det är verkligen en höjdpunkt de dagar det är leverans, en massa mat och recept, perfekt då idétorkan är som värst. Idag stekte jag plättar till middag, imorrn blir det nått från matkassen, Vanessa ska få välja.







Hmm

Har upptäckt att min nya besöksräknare är analfabet eller nått, ja räkna kan den då inte! Antar att det är för att man kan gå in på min blogg från 2 olika adresser, www.yoannas.com, och sen www.tigilove.blogg.se och uppenbart räknar den bara en av dem. Ska kolla om det går att ordna till, inte för att det är ett dugg viktigt men det är ju ingen vits att ha en räknare som räknar fel..






Snart jul

Fick hem några leksakskataloger i reklamen igår, så nu kryssas det för fullt i dem här..



Pennorna glöder och jag hoppas att tomten är tät.

Vilder kommenterade leksaken på framsidan;

-Kolla, vilken VÄRDELÖS leksak!!!




Motiveringen för hans kommentar:

"För när man kommer i mål så vänder man och kommer ut igen"

Inte för att jag fattade direkt..




Nu sover barnen...

Bara mamma vaken.. och jag är inte så jättetrött så jag tänkte hålla mig vaken en stund till. Vanessa fick googla fram en bild hon ville att jag skulle rita till henne, hon valde Brittan;



Har börjat på den och ska fortsätta imorrn, såhär ser den ut nu;



Har en hel del kvar, men har iallafall börjat!





Nu sover barnen...

Bara mamma vaken.. och jag är inte så jättetrött så jag tänkte hålla mig vaken en stund till. Vanessa fick googla fram en bild hon ville att jag skulle rita till henne, hon valde Brittan;



Har börjat på den och ska fortsätta imorrn, såhär ser den ut nu;



Har en hel del kvar, men har iallafall börjat!





Jobbar hårt


Såhär ser det nu ut i vårt nya sovrum, det som var "pysselrum/gästrum" innan.



Så här ser vår walk-in-closet ut i nuläget men ska röjas upp lite mer såklart...




Svettigt!


























Nu blir det en paus, sen måste jag fortsätta med vår nya "walk-in-closet"... och fixa i det andra rummet där det står en stor säng mitt på golvet i all röra typ.





Ombyte förnöjer!

Fick för mig att göra om lite här hemma, mitt sovrum ska vi förvandla till en "Walk-in-closet" till mig och Vanessa, hon är ju rätt stor nu och kan ha en del av mina kläder, sen så har vi ju ett ganska stort intresse för kläder å sånt båda två så det är nog ingen dum idé alls faktiskt. Min säng har jag flyttat över till "gästrummet/pysselrummet" och nu håller jag på att montera ner hyllor från en vägg och sätter upp på en annan.

Bilder kommer senare, just nu har jag städat bort min mobil, eller antar att den ligger nånstans under alla lådor och grejer... men den kommer väl fram då jag är klar sen.







God morgon!

Sovit ganska bra, inga konstiga drömmar vad jag kan minnas.. skönt!

Igårkväll blev det kaos då det var dags att sova, Vilgot flippade ut precis innan vi skulle sova och vrålade som en stucken gris... för HAN VILLE HA MERA MUFFINS!!!

Han vrålade så att jag trodde grannarna skulle ringa polisen, han var helt i upplösningstillstånd och övertrött, härlig kombination (not).

Men han fick inte nån jävla muffins, han fick tid att lugna ner sig samtidigt som jag försökte undvika att bli biten för ARG kunde man inte undgå att han var, han var rasande.

Men tillslut så lugnade han ner sig och somnade.

Sen däckade jag med kort därefter, inte så konstigt kanske...

Eftersom jag slappat hela helgen så har jag massor att göra idag, plocka och sortera all ren tvätt som ligger utspritt över hela vardagsrummet, sen dammsuga och skura.. Fy fan så tråkigt men det måste verkligen göras. Pojkarna spelar wii och Vanessa sover fortfarande.

Jag vågar mig på en kopp kaffe idag, måste få energi så jag får saker gjorda!!












Till mina älskade ungar

Vanessa, Vilder och Vilgot, jag lovar er min eviga kärlek, jag kommer alltid finnas där för er och ska aldrig göra någon skillnad på er, ni är lika mycket värda och ska få så mycket stöd och hjälp närsomhelst i livet när ni behöver.

Ni valde inte att födas, JAG valde att föda er, därför anser jag att ni är mitt ansvar även då ni växer upp och blir stora, flyttar hemifrån, skaffar barn, ni kommer alltid vara mina barn och finna stöd i mig närhelst ni behöver, jag vill alltid vara en viktig och närvarande del i era liv oavsätt vad som händer, vill finnas där ofta och regelbundet (om ni önskar det såklart), hjälpa er genom de svårigheter som livet ibland överraskar oss med.


Jag skriver detta med en tagg i mitt eget hjärta, det plågar mig stundtals då jag tänker på gamla minnen från förr, min barndom, mina ungdomsår, känslan av skuld och att för det mesta känna sig som en nagel i ögat, gruset i skon. Det där "nödvändigt" onda har jag i princip alltid liknat mig själv vid, och livet har stundtals varit hårt, kallt och ensamt.








Bakat

Vilgot har bakat muffins idag, stora killen tog fram allt själv och läste i kokboken...

-50 kg margarin mamma, fixar du det?

Sötnosen!! Förklarade att det var 50 GRAM inte kilo. Nu doftar det underbart här och jag har bakat matbröd till kvällens sena middag med Lotta, tomatsoppa med räkor, ska bli riktigt gott.

Sitter med pojkarna i köket och tittar på Spökhuset som går på 5:an, en thrillerkomedi med Eddie Murphy, de sitter som klistrade.

 

Denna dag blev rätt ok endå, trots att jag fått lite kalla fötter och dragit mig lite undan på ganska många plan i livet, men behöver det, behöver ladda batterierna nu utan sådant som gör mig ledsen eller upprörd. Fick sms av exet nyss, men har inte svarat, pallar inte. Är det nog så är det nog, är det slut så är det slut. Sen har jag inte pratat nått med min mamma heller, igår så skickade jag ett sms där jag var ganska tydlig med vad jag känner och tänker... gissar att hon blev sårad, men jag är OXÅ sårad!

Och man måste vara ärlig har jag lärt mig, för annars funkar inget på sikt endå. Ska man gå runt och bita ihop och låtsas gilla läget eller ska man göra nått åt det? Och kan man inte göra nått åt det, då är det bara att backa. Ganska enkelt men givetvis jobbigt och känslomässigt tröttande....

 

 

 

 

 

 

 

 





Ibland är det en liten liten droppe som får bägaren att rinna över.

Igårkväll hade vi det skitmysigt och jag var på ganska gott humör men så givetvis ska jag få ont i magen då istället.

Jag fick sådär panikont högt uppe i magen, eller snarare i brösthöjd och runt bak på ryggen. Vek mig dubbel och fick svårt att andas, såg stjärnor och det kändes som om nån körde upp en kniv i mina revben, riktigt obehagligt, började först som en slags magkatarr-känsla, men flyttade sig längre och längre upp. Låg dubbelvikt på golvet tillslut och kunde inte resa på mig eller räta ut kroppen alls. Min goa granne Lotta kom över och hjälpte mig få barnen i sina sängar, sen lyckades jag krypa uppför trappen och lägga mig i sängen jag med. Somnade tillslut av ren utmattning, men har fortfarande känningar av stickningar och det lixom strålar till i mellangärdet och bröstkorgen. E så fett less på hela situationen, och jag vägrar ringa sjukvårdsrådgivningen och är fett less på att hela tiden besöka diverse läkare som bara slussar en vidare. Har tagit det väldigt lugnt idag, sov länge men drömde en massa konstiga och jobbiga grejer så jag kände mig ganska trött då jag vaknade trots en lång natts sömn.

Men har räknat dagarna nu då jag varit helt utan oxascand, och ta mig fan det är en hel VECKA som jag varit helt utan det nu! Ja inte helt utan besvär och utsättningssymptom, men jag är en fighter och ger mig inte i första taget... inte i andra taget heller. Beslutade att trappa ner rökningen stegvis istället, kan ju inte sluta med ALLT på engång, nån måtta får det vara. Och 2-3 cigg om dan är rätt ok i några veckor till, sen har jag som mål att vara helt rökfri vid års-skiftet.

Ätit ordentligt och massor idag, hoppade över kaffet och drack te till frukost istället (om det nu är nån form av magkatarr jag har/hade) sen blev det fiskpinnar och potatis till lunch och jag sitter nu med Vilgot och frossar i glass, maränger kola- och chokladsås och strössel.
Vanessa och Vilder är ute och hoppar studsmatta och detta blir en lugn dag på hemmaplan för oss alla, mysigt att bara göra "ingenting" ibland för att man känner för det och inte för att man har tråkigt.










Ängel



Nu blir det lite paus i ritandet innan jag ritar sönder den... inte klar än, fan jag blir aldrig riktigt nöjd. Funderar på om jag ska måla den med svarta skuggor sen?





Vilgot busar..

Idag har de firat Halloween på fritids, och Vilgot talar om då han kommer hem att;

-Idag är det bus eller godis, jag går ut och busar!!!

-Vänta jag vill duscha först innan du går ut,
svarar jag och han väntar motvilligt och knackar på dörren till badrummet och stressar på.. snabbdusch blev det, klar på 3 min typ.


Sen en stund senare plingar det på dörren här, och jag öppnar. Och jag upptäcker att hela dörrhantaget OCH låset är insmetat med läppglans... ordentligt.

-BUUUUS!!! vrålar Vilgot och ser skitnöjd ut.

Han har nog missuppfattat det där med bus... det är ju inte insidan av dörren man ska kladda ner, och inte sin EGEN dörr lixom...

Nu drog han nyss ut här med en läskig mask över ansiktet, det som är kvar av läppglanset står kvar på diskbänken...





Fastnat i en jävla teckning...




Jag hatar när det bara blir mer å mer plottrigt, har inte fått riktigt kläm på hur jag ska få till skuggorna så som jag vill!!!!




Sitter och laddar... åååh.. orkar inte... men måste






perfekta städmusiken? ;)





God morgon!

Sovit bra inga drömmar vad jag kan minnas, la pojkarna i min säng inatt, så mysigt att vakna med de små prinsarna på varsin sida.

Fast det går ingen lång stund innan prinsarna förvandlas till små krigare, för allt ska det krigas om här hemma! Allvarliga saker som vems tur det är att spela, vem som säger/tycker vad, ibland krig för att en viss envis liten herre VÄGRAR inse att 6+2 blir åtta.... för det blir NIO!!!



Och när Vilgot säger att 6+2 är nio, då är det lika bra att vara tyst eller så får man ta att det bryter ut ett 3:e världskrig.


Ja sådana trevliga små samtalsämnet kan bli mycket heta minst sagt, kan se framför mig en fullvuxen Vilgot i riksdagen, det vore nått!




Bakvänt

-Mamma, titta, jag kan skriva mitt namn baklänges!

kläcker Vilgot ur sig och skriver snabbt sitt namn så att det blir bakvänt för honom och rättvänt för mig som sitter mittemot.







Ordmärkare

-När vi kommer hem så får ni spela wii en stund om ni vill, men om ni börjar bråka och tjafsa så slänger jag ut er, ok?

Sa detta till grabbarna på väg hem i bilen då det var High Life i baksätet och världens kalabalik då deras pappa skjutsade oss hem efter ett möte.

-Men mamma, om vi GÅR ut själva, så behöver du inte SLÄNGA ut oss, bra va??


Ja mina barn är ordmärkare som du ser.





Jorden runt på 12 timmar typ

Ja det känns lite så nu, så jag är lite trött... denna dag var händelserik utan att det hände nått typ, flängt runt på möten och annat och inte blev jag klokare för det... läkaren jag träffade idag skojade lite när han såg mina journaler...

-Oj, ja här har de gått igenom hela FASS!

Och sen frågade han mig hur min kontakt med frivården gick..

-Ehh, va?? Vad är frivården för nått??? undrade jag och såg ut som ett livs levande frågetecken.


Sen trillade poletten ner och jag förklarade att jag inte var ett dugg kriminell, jag finns ingenstans i polisens register, inte ens nått snatteri lixom!

Men jag blev ju lite chockad, vad fan står det i mina journaler?? Några hundra sidor har jag för mig han sa... kanske ska be att få en kopia av dem så kan jag släppa en bok?

Antar att det var några av mina psykopat-stalker-X som nämndes i mina journaler, han sa att det stod lite om frivården bara och att han inte läst allt.. att det var därför som han frågade.

Sen när jag sa att jag ville sätta ut mina medicner så sa han att man får ta en sak i taget, att det är lite typiskt "ADHD" att göra allt "hux-flux-nu" och jo.. jag är lite otålig ibland.. men det är ju inte så konstigt eftersom jag har ADHD.

Sen så sa han bara sånt som jag redan hört förrut, att allt tar sin tid bla bla bla.... och att jag skulle ta upp det med min läkare (detta var en annan läkare, på en bokad "akut-tid" typ...)







*suck*






Onsdagkväll

Sitter i vardagsrummet med grabbarna grus, tänderna är borstade och toalettbesöken innan natten avklarade, så nu tänker jag bara sitta här och mysa med dem framför filmen och så kan vi crasha i soffan om vi känner för det...

Är galet trött, helt slut känner jag mig och ser fram emot att träffa John Blund.







Vilder vet bäst!


Jultidningarna jag beställt från Kristian, Lottas son, kom idag. Hade beställt en skiva med avslappningsmusik och sen 2 pysselböcker som grabbarna ska få i julklapp, sen en bok.

 

 

"Efter att Monika nästan längtat ihjäl sig, visar almanackan äntligen på år 1953. Det är året med stort Å, året då hon får börja skolan. Som "Förstekladdare" öppnar sig skolans skimrande värld för henne med "Far ror, Mor är rar", rastens filmstjärnebyten och hårda duster med klassens retsticka Bo. En rar bok om 50-talet för både stora och små."

 

 

Jag försökte locka pojkarna att vilja lyssna på lite högläsning i köket och berättade att det handlar om hur det var förr i tiden när man gick i skolan osv;


-"Så som det var när er pappa var liten, eller mormor snarare",
(rättade jag mig själv, eftersom hon är född på 50-talet.)

 

-Ja, för min pappa, han fanns på stenåldern! utbrister Vilder och ser ruggigt säker ut.





Elak?

Funderar lite på om jag faktiskt varit elak eller inte, kanske att jag var det igår/inatt?

Men var så satans arg på en viss person som gjort mig så grymt besviken, så jag brände av ett sms med ett medvetet ganska kryptiskt innehåll för att jag ville att HAN skulle få känna hur det känns att vara orolig och osäker på nån utan att kunna göra ett skit åt det...  Jag ville bara att han skulle få uppleva samma oro som jag upplevt alldeles för många gånger med honom innan jag gjorde slut.

Så fett jävla barnsligt av mig, det erkänner jag. Riktigt onödigt, det håller jag med om. Men jag står för det och ångrar ingenting. Är så less på att vara så snäll och mesig och förstående och förlåtande hela jävla tiden.

Så jag messade precis innan jag la mig och sen satte jag mobilen på ljudlöst och somnade...

Men helvete vad jag blev skrämd, vaknade av att HAN står i mitt sovrum mitt i natten då jag sover som djupast.
Hade inte en susning om att HAN hade mina nycklar som jag letat mig blå efter här hemma och överallt i några dagar nu....

Men det var tydligen HAN som hade dem, och jag blev riktigt sur då han inte sagt ett ord om det eller gett mig dem tidigare, men enligt honom så visste han inte att han hade dem... vilken jävla bullshit, den nyckelknippan är inte direkt liten, och sen känns det en aning obehagligt att vakna av att det står nån i sovrummet när man låst alla dörrar lixom...






Sovmorgon

Sov till strax efter 12, riktigt skönt att sova ut. Idag kommer pojkarna hem från pappa, sen ska jag träffa en läkare på Danderyd imorrn efter att jag lämnat grabbarna på fritids. Sen senare på dan har jag ett annat möte inbokat, sen är torsdagen över och det är fredag typ. Veckan har gått fort! (och kommer fortsätta gå fort hoppas jag!!)


Nu sitter jag i köket, kollar på tv och håller uppsikt på brevlådan utanför fönstret, väntar nämligen paket... brevbäraren är riktigt sen ibland, det har hänt alldeles för många gånger att posten kommit efter kl 18!!!!




Lite tankar på pränt

Jag dömer ingen annan för mitt handlande, det tar jag eget ansvar för. Jag vill inte ändra på någon annan, för det går inte, jag vill inte att någon ska ändra på sig för MIN skull, för det är inte det rätta, det är ren bullshit och jag är så fett less på martyrer.


Jag är någonstans konstigt nog " tacksam" för dem som gjorde mig illa på olika sätt, de lärde mig att jobba med mig själv, de förvandlade mina svagheter till en styrka, rädsla till mod och osäkerhet till självinsikt. Mina misstag i livet är mina, jag kan inte skylla dem på någon annan, men jag kan välja vilka jag vill omge mig med i mitt liv och i framtiden, i vilken riktning jag går, och jag väljer helt själv vilka som får göra mig sällskap och vilka som jag lämnar bakom mig.


Livet är inte lätt, en turbulent resa och utmaning för alla sinnen. Det är inte hur eller varför man snubblar och faller som är det väsentliga, utan hur man tar sig upp och borstar bort den värsta smutsen och går vidare, och att kanske på sikt lära sig att upptäcka livets gropar i tid, och istället för att trilla ner, lära sig att hoppa över dem?

 



 

Livet är inte alltid rättvist, inte alltid enkelt och smärtfritt.

 


 

 

 

Gör du mig illa eller sårar mig, blir jag givetvis ledsen, men jag tar av mig offerkoftan illa kvickt för jag tycker att den kliar och sticks, den passar mig inte alls helt enkelt.


Lite naken känner man sig först såklart, utlämnad och sårad, men hellre det än att sitta och gnälla och tycka synd om sig själv med offerkoftan välknäppt ända upp till halsen typ.


När jag backar, så är det bara för att ta sats!

 

 





Värsta pojkvänsakademin...

Alltså... kollade idag på värsta pojkvänsakademin (värsta pojkvänsepidemin..., bättre namn!!)


Va eeee de för snubbar å va e de för stackars tjejer?? Lider med dem och skulle vilja vara där och smälla killarna på käften åt dem, och be dem dra åt helvete. (ok, kanske inte slå dem... men sparka dem hårt där bak så de går därifrån i enkelriktad väg utan att ens våga blicka tillbaka) Men tjejerna är tyvärr låsta och förlorade med sina offerkoftor som de tyvärr blivit alltför vana vid, been there, done that!

Sååå lätt att säga förlåt, för stunden är allt såååå bra sen blir det samma skit igen och de faller vana in i sina roller som den "stackars killen som ständigt gör fel" och "den stackars flickvännen som ständigt förlåter sin misslyckade kille", för va faan, han grååååter ju, han ÄLSKAR mig, egentligen!!

Sen så blir man tacksam för inget, jävla krokodiltårar bara för att HAN är misslyckad!!!

 


 

Lita aldrig på någon som sviker dig och får dig att må dåligt, inse att du är värd bättre. Visst fan gör det ont, men jag är ett levande bevis på att man överlever.. det mesta! Inte såååå bitter och trasig är jag, bara sådär lagomt misstänksam och lite på min vakt, öppen för förslag men när det börjar brännas och göra minsta ont, då finns det bara en väg kvar, och det är bort från mig.


Nolltolerans på bullshit och ordet -Förlåt.





Känns som om klockan är 8 på kvällen

Tyst och tomt här, riktigt skönt och jag passar på att njuta lite. Har städat lite och givetvis råkade jag ha ner en glaslykta på golvet som sprack då jag var klar... så det var bara att plocka glas och dammsuga hela köket en gång till. Ja det är tacken man får för att man städar!

Men nu är golvet rent i köket och skurar gör jag imorrn, tänkte ta det lite lugnt nu bara och koppla av, är bjuden på middag ikväll hos Lotta, så jag behöver inte tänka på att laga nått, så skönt!

Tack Lotta! ♥

Jag njuter verkligen av att vara ensam hemma, känner att det är grymt viktigt med egen tid för att kunna vara en fungerande mamma och människa, ibland behövs det så lite för att må bättre, och ibland så lite för att falla. Ja det känns att man lever det ska gudarna veta!

Längtar efter julen och allt som hör till. Fast själva julafton är inte själva höjdpunkten tycker jag, utan allt pyssel och mys innan den stressiga dagen D där man vill vara på alla ställen och endå ta det lugnt. I år ska vi vara hemma och de som vill fira med oss får komma hit. Vill ha en lugn mysig jul med mina barn först och främst, men självklart skulle jag bli glad om släkten ville komma hit och fira med oss, men de bor på andra sidan stan.. men drömmen är om en julafton UTAN stress med familjen här, skulle jag få som jag ville skulle de komma dagen innan och stanna över natten. Skulle vara galet mysigt men så blir det nog inte dessvärre. Men man kan väl få önska?











All in!

Har kommit till ett vägskäl i livet och när jag ser tillbaka på de sista 5 åren i mitt liv så har min hälsa bara blivit sämre i ungefär samma takt som allt strul omkring som skedde, och samtdigt så har den ständigt ökade medicindosen inte heller gjort nått bättre, enbart för stunden men jag vill inte leva för stunden, jag vill se och kunna planera framåt, bli hel på riktigt och inte bara tillfälligt lagad med karlssons klister.

Har fått benzo (insomningstabletter bl a) utskrivet i över 2 års tid, alltså ätit det varje dag (mer eller mindre) i dessa år, och så fort jag försökt sluta så har jag blivit sämre och då har de skrivit ut nån ny medicin eller trappat upp nån annan som jag redan äter...


Risk för tillvänjning föreligger.
Iakttag försiktighet vid förskrivning av detta läkemedel.

Behandling med sömnmedel bör vara tillfällig. Kontakta din läkare om dina sömnbesvär kvarstår efter 7-14 dagars behandling



Jag kan läsa, är rätt bra på det vid det här laget, men tydligen så måste jag missuppfatta det som står på FASS ganska kraftigt eftersom ingen läkare verkar se problematiken då jag ber om hjälp och SJÄLV tycker att det är ett problem, fakta är ju att jag blivit sämre de sista åren och i samma takt som jag blivit sämre har enbart medicineringen ökat och ökat.

-Jaha, så du tror att det kan vara biverkningar på medicinen som gör att du blivit sämre? frågar de när jag berättar hur jag mår och hur min vardag är.

Men för i helvete det är ju det jag inte vet och vill ta reda på, och det finns bara ett sätt, det är att sätta ut alla jävla mediciner och börja från noll!!!!!! Men tydligen så måste man fucka up helt och sätta sig på centralen med en ryggsäck full av spik eller nått...??


Dagens samhälle, då vi ber om hjälp, får vi inte det, och när det händer nått så är det oftast åt helvete försent!











God morgon!

Lyckades somna om igår, satte på en avslappningsskiva som jag fått låna av min sjukgymnast, blundade och somnade uppenbarligen eftersom jag vaknade för en stund sen. Nu har jag käkat frukost och det är tyst och lugnt här nu, och jag känner att det verkligen är precis vad jag behöver just nu. LUGN och RO.




Sen har jag sänkt ribban lite, visst det var jättebra att sluta röka, men att sluta så tvärt som jag gjorde och i kombination med situationen i mitt liv just nu och med tanke på att jag även fick sluta tvärt med ena medicinen vilket ger en hel del utsättningssymptom, så har jag faktiskt tillåtit mig att TJUVRÖKA. Inte mycket alls, och jag står för det. Rökte 3 cigg igårkväll, men inget efter det, är inte minsta sugen heller.

Men jag erkänner, står för det och tänker inte låtsas att jag är bättre än jag är. Jag är en vanlig människa som har ovanligt höga förväntningar på mig själv ibland 



Hahahhaaa, titta vilken rolig bild jag hittade på google!!

 





God morgon, eller godnatt?

Legat vaken sen strax efter 00.30... gav upp tillslut och tog mig ner till köket och nu sitter jag här med lite tända ljus och dricker te och käkar macka. Vilken tid jag la mig igår minns jag inte, men det var väl strax innan 22 tror jag.

Mina insomningstabletter är slut, men jag hade theralen hemma och några oxascand... theralen är inget jag brukar ta i vanliga fall eftersom jag oftast är ensam med barnen för dem blir man så himla trött och seg av och det tar tid innan de går ur kroppen så oftast är man helt mosig och seg dagen efter, men å andra sidan så är de mycket snällare mot kroppen på nått vis då de inte är beroendeframkallande.

Men eftersom jag inte har barnen hemma nu så tänkte jag passa på eftersom kroppen skriker efter sömn och vila men jag kommer inte ner i varv även fast jag är så galet trött och slut. Så jag trodde att jag skulle få sova läääääänge så att jag skulle vakna utvilad, och inte efter bara några få timmar!! Så galet jävla drygt att vakna efter bara några timmar, och inte kunna komma till ro för att somna om!! Drömt en massa har jag oxå, om små möss som bara blev fler och rymde och sen katter.


Idag ska jag till kuratorn, sen kommer jag förmodligen ägna resten av dagen åt att vila. Hoppas jag!

Nu ska jag ge mig på ett nytt försök att somna, sätter mobilen på larm så att jag åtminstone inte missar mitt besök hos kuratorn....

Godnatt, godmorgon tar vi om några timmar!










RSS 2.0