FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

En pausfågel landade ett tag

Har fått lite tilt med det mesta, tagit mig vatten över huvudet känner jag, viljan är starkare än förnuftet ibland.

Har märkt att jag studerar på heltid, dvs 100%, och min tanke var ju att starta på 75%. Men som vanligt har jag ganska dålig koll på detaljer då det kommer till planering..

Ska lämna in en uppgift idag som jag inte ens börjat med, beställde boken på nätet men den har inte kommit än. Ska maila skolan och försöka lägga om den kursen från 100% till 50% i studietakt. Har stressat lite väl mycket med det mesta för att hinna med allt och nu känns det lite som att allt börjar rinna som sand mellan fingrarna, dags att stanna till lite och ta tag i saker i rätt ordning. Har en massa papper som ska fyllas i och skickas, ringde tingsrätten idag och fick domen som jag slarvat bort mailad så jag kan bifoga den i min ansökan om skadestånd till brottsofferfonden.


Så imorrn ska det fyllas i papper och postas, så att jag kan få mina pengar nån gång!! Perfekt nu ju då jag är fattig student, så jag kan spara lite så jag slipper jobba häcken av mig i sommar (vilket jag endå inte skulle fixa), men eftersom jag STUDERAR så får man inte söka försörjningsstöd från kommunen. Men nu jävlar har jag gett mig fan på att klara mig själv!!




Flera vinterbilder

Tog med mig kameran på Rockers förmiddagspromenad med.











Så trött!!

Drömmer så vansinnigt mycket om precis allt och inget, om galet vardagliga saker som gör att jag måste gå igenom mail och mobil för att se vad som har hänt eller om det bara varit dröm. Om skitsaker, men endå ganska viktiga, har jag svarat på frågorna jag fick i ett sms? Nä, för det hade jag tydligen bara drömt. Sen var det möten som inte alls är uppskrivna för det var också bara i drömmen som de fanns. Hatar såna drömmar, då drömmer jag hellre mardrömmar och vaknar och inser bums att allt var en dröm, inte som nu då skiljelinjen mellan dröm och verklighet suddats ut totalt.

Det tar enormt på krafterna och jag känner mig helt tom på energi, och det har jag inte alls tid med, ska åka och panikhandla en bok om dreamwiever idag och sen sitta hela kvällen och natten och morgondagen med en skoluppgift.  Sen ska jag även göra en annan skoluppgift i en annan kurs, ibland undrar jag om jag tagit mig vatten över huvudet med att studera, på heltid dessutom. Ganska stort steg att från att vara heltidssjukskriven till att studera på heltid, men jag ska kämpa på, skam den som ger sig!

Jag hoppas innerligt att pojkarna inte bråkar och strular idag då de kommer hem från fritids. Sen väntar jag fortfarande på mina pengar från csn så att jag kan betala räkningarna. Så stress från olika håll är på intågande just nu.





Vackra vinterland!

Tog med kameran på morgonrundan med Rocker











älsklingen!














Dreamviewer..!

Eller hur det nu stavas, ett program som jag ALDRIG tidigare satt min fot i... tyvärr. Såg NU först att jag borde läst om hur programmet funkar för nästa skoluppgift ska göras i just Dreamviewer... *panik*

Så fort jag tror att jag har allt under kontrol,
så visar det sig att det har jag då INTE! Imorrn ska jag jaga böcker, tokplugga och få till det tills på tisdag den 31:a för då är det deadline.

Åhh blir så irriterad på mig själv, det känns som att man måste uppdatera sitt liv 10 gånger om dan för att hänga med. Får inte heller glömma få iväg papper till brottsoffermyndigheterna så att jag får ut mina skadestånd innan det är för sent.

Sen ska vovven få sin 2:a vaccination, måste även ringa försäkringsbolaget och meddela att jag vill betala månadsvis och inte ÅRS-vis.... vet att jag kryssade i alternativet månadsvis betalning men nått måste blivit fel mellan mottagare och sändare för jag fick ett inbetalningskort på drygt 2000:-

Jo tjena med min inkomst. (kan man kalla det inkomst ens??)





Målat lite mer...







Men att måla med oljefärg tar tiiiiid.... nu måste skiten torka lite innan jag fortsätter, annars blir allt bara en grå sörja typ.





Idag fyller jag 35.

Det där med att fylla år känns numera bara konstigt, precis som julafton, tjusningen och pirret bleknar med åren!

Men har haft en rätt skön dag, vaknade kl 7, kom ner till present nr 1;

Rocker hade bajsat precis nedanför trappan.


Sen upptäckte jag present nr 2;

En stooor pöl med kiss utanför badrummet.

Men men, det är sånt som händer, gick ut med han å gav han mat, sen la jag mig i sängen igen och så kom Vanessa och sjöng för mig och gav mig ett gulligt kort hon ritat.


Sen blev det frukost och sen fick jag skjuts till centrum fram och tillbaka av Cissi för att hämta mitt paket.

Gissa om jag har varit sysselsatt idag? Har påbörjat 15 nya tavlor, sen städat och fixat här hemma som en tok.

Min goa granne Lotta fixar en födelsedagsmiddag till mig, hur gulligt är inte det??? Så snart vankas det oxfilé!

Idag skulle vi egentligen ätit ute på ett ställe i stan men jag ringde och avbokade, pojkarna blev kvar i Kalmar med sin pappa och kommer hem först imorrn. Men jag fick höra deras söta röster sjunga i morse då de ringde och grattade mig.






SÅ fina bilder på Rocker!!!











Åh!!

Så skönt jag har haft det idag, inget tjafs om wii-gubbar, nintendospel, mössor, vilken smör till mackan, vem som ska ha mest plats i soffan, mest täcke, vem som vaknade först, vem som har finast tänder, vad-man-ska-ha-på-sig osv!

Bara Vanessa hemma ikväll och hon bråkar inte alls på samma nivå som pojkarna som ligger på elitnivå. Obesegrade världsmästare skulle jag våga påstå.

I förrgår gjorde Vanessa chokladbollar och det fanns EN kvar i kylen i morse, så jag åt upp den (såklart) då jag skulle ta ut den stora stora tallriken som det låg EN chokladboll på, för att få mer plats i kylen.

Vilder fick syn på pärlsocker på bordet och drog snabbt slutsatsen att JAG var den skyldige.

Tydligen så hade Vanessa sparat en till mig för imorrn då jag fyller år, vilket jag inte visste men hon hade sagt det till grabbarna.

Så de var SKITSURA på mig... riktigt riktigt sura.

Visst, jättegulligt att hon hade sparat en till min födelsedag imorrn, men jag visste ju inte det faktiskt, vilket jag försökte förklara för pojkarna och att Vanessa hinner göra nya chokladbollar tills imorrn.

Vanessa hon brydde sig inte ett dugg då hon fick veta att jag hade ätit upp den för att jag inte visste, men Vilder bröt ihop i tårar i soffan medans Vilgot läxade upp mig för full hals:

-Du har faaan förstört hela din födelsedag mamma!!! Fattar du??? Vi tänker inte gå ut och äta på restaurang med dig imorrn för du har förstöööööört hela födelsedagen!!!

-Vanessa hade SPARAT den till DIG till din FÖDELSEDAG och nu har du förstört allt!!!!!











Sovit.

Somnade i soffan med Rocker i morse efter att han varit ute på sin lilla morgonrunda, vi sov som grisar tills för en stund sen, det var riktigt skönt, men jag drömmer mycket vilket gör mig rätt trött då jag vaknar och det tar en stund att sortera ut vad som är dröm och verklighet, ibland är drömmar alldeles för nära och samtidigt vardagligt obehagliga.

Har fått i mig lunch iallafall även fast jag inte var hungrig, hittade en färdig grekisk sallad i kylen som jag beställde igår då barnens pappa köpte hämtmat så jag kunde plugga å fixa lite ifred, han har nog förstått en hel del om hur påfrestande de faktiskt kan vara ibland och att jag får panik när alla måsten i vardagen blir oöverkomliga pga att de ska tjafsa om precis allt så att inget vettigt kan bli gjort här hemma.

Det är faktiskt ganska svårt att laga mat i köket samtidigt som pojkarna försöker döda varandra i vardagsrummet, sen blir Rocker helt till sig av allt ljud och vill ut, sen blir JAG tokstressad av ljudet och tappar koncentrationen på precis allt och glömmer det mesta, som om det lixom blir tilt i skallen bara.

Nu blir det kaffe i mängder, sen ska jag njuta av egen tid med Vanessa efter skolan, pojkarna ska vara hos pappa till seeeent ikväll alt att de kommer hem först imorrnbitti för att fira mig.









Så satans trött

Allt strular och krånglar nu, barnen, internet, sömnen, minnet, humöret....

Har haft skitsvårt för att somna på sista tiden, senast igår kröp det i kroppen och jag hade spring i benen trots stilnoct och sobril, for som en skållad råtta upp och ner för trappan här, fixade the å nattmacka, letade böcker, målade lite, stängde av datan som endå krånglade och la mig i sängen med en bok och väntade på John Blund.

Men han lös med sin frånvaro, istället dök det upp nån konstig vikarie som hette Kramp Duracell. Typ.


Det sägs ju att ljuset från datan inte är bra för sömnen och att ligga stilla och blunda eller kanske läsa lite i en bok tills man somnar är det ultimata efter att man tagit en insomningstablett. Men det kröp i kroppen på mig, som nån slags växtvärk så jag kunde inte ligga still en längre stund hur mycket jag än försökte.

Tillslut måste jag ha somnat för jag vaknade snuskigt trött av mobilens larm 05.20. Snoozade nån dryg timme innan jag kom upp.


Men hade under nattens stafett bäddat åt mig både nere i soffan, bredvid barnen, på madrassen på golvet och såklart i min egen säng. Beslutsångest, vad är det? Men jag försökte ju iallafall SOVA. Nånstans.

Hade deadline igår på en skoluppgift och idag är det deadline på en annan. Har fullt upp med skolan både på dagarna och kvällarna, men jag tycker det är skitkul annars hade jag deifinitivt inte haft nån motivation till att studera.

Men det känns att det tar lite på krafterna. Så skönt med fredag idag och imorrn blir jag tant, fyller 35 då. Ska ut å äta med kidsen då, ska bli mysigt.







Kan man skicka barnen till månen med en enkel biljett?

Skämt åsido, men de är alltså fett jobbiga nu, bråkar om precis allt, gap, skrik och skvaller.

Om precis ta mig fan allt allt allt  ska det vridas och vändas på till fördel VS nackdel. Tror att mina barn skulle kunna göra toppkarriärer som politiker.





Nattvaka

Kunde inte somna igår sen, det var stört omöjligt och alldeles för sent för att ta en insomningstablett eftersom man bör sova ostört MINST 7 timmar efter att man tagit en, och här hemma ringer klockan 05.20 på mornarna.

Så jag gjorde både det ena och det andra, ja sådant man KAN göra då alla andra sover utan att störa, som att måla, plocka och sortera lite tvätt å annat och sen kollade jag på tv4play och tror att jag lyckades somna strax efter 4. 

Så jag var ganska död imorse då jag vaknade, jag snozade galet länge sen bestämde jag mig för att barnen fick bli hemma idag, jag hade helt enkelt inga krafter alls att kliva upp så tidigt och fixa allt som ska fixas innan skolan, fan måste skaffa bil och körkort så blir allt smidigare.

Så jag är rätt trött idag, men har inga måsten att göra egentligen utan ska fokusera på att ta det lugnt, annars är risken stor att jaf brakar in i den välbekanta och hatade väggen. Stress och slarv med sömn är den absolut värsta boven för mig.




NU först har jag kommit ner i varv en aning..

Har kollat mig i spegeln, inga gråa hårstrån efter denna dag!! *kors i taket*

Vilgot ligger fortfarande på soffan och snarkar, ska lyfta upp honom till sovrummet strax, ville vänta tills han verkligen SOV innan jag flyttade honom, ville inte riskera ännu sämre hörsel och tinnitus på köpet.

Men nu är kusten klar, jag har återhämtat mig och är redo att flytta den söta lilla pojken en trappa upp.

Imorgon är en annan dag, eller hur??




Fy fan vilken dag!!!

Hela dagen har flytit på riktigt bra idag, fick massor gjort och sen blev det dags för att hämta pojkarna på fritids.

Vad som gick fel och NÄR det blev fel vet jag inte, men nog FAN BLEV DET FEL!!!

I huvudet på Vilgot.

Det tar ca 7 min att gå till fritids, kan ju säga att vägen hem tog nästan 45 minuter... nååågot drygt, Vilgot hade helt enkelt bestämt sig för att vara grymt osmidig och tjurig, vägrade klä sig, gjorde tusen andra saker när han skulle klä på sig för att gå hem och jag fick tjata och tjata... och tjata. Som att prata med en vägg typ.

Han tjurade och sprang in i skogen och satte sig där och vägrade röra sig en millimeter. Tillslut rör han på sig, saaaakta sakta.. med sura miner och arga ord;

-JAG VILL INTE HA NÅN FAMILJ!!! JAG SKA FLYTTA TILL SKOGEN! JAG HAAATAR ALLT!!! JAG SKA FLYTTA TILL SKOGEN FÖR JAG VILL INTE HA NÅN FAMILJ!!!!!!

Och så lät det i ungefär 45 minuter...


Då vi ÄNTLIGEN var hemma var mitt humör redan ganska dåligt men som grädde på moset så lägger sig ungen ner i hallen med kläderna på och VRÅÅÅÅLAR.


-JAG VILL DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!! på repeat. Vart fan finns stop-knappen? Gick inte ens att pausa oljudet och tårarna sprutade från den arga lilla pojken, men varför han blev arg... ja det vet nog inte han heller om jag frågar imorrn.

Men kan ju säga att kvällen kom av sig riktigt ordentligt, allt jag arbetade med sket sig för jag blev så jävla stressad av Vilgots hysteriska beteende och började ändra å fixa å sen blev det bara FEL FEL FEL och FULT FULT FULT. Vilgot vrålade och grät hysteriskt, sen blev han tyst då han fick sitta vid datan en stund.

Och jag satt med en stigande ångest, grymt irriterad och med alla nerver på utsidan och försökte stressa ner..

Mission impossible!

Vilgot däckade i soffan och Vilder kommer ut till mig i köket där jag sitter tokstressad och försöker vara kreativ och produktiv och säger;

-Mamma, nu är det lugnt och skönt, Vilgot har somnat!





Barnens rum..

Nästan klart, ska dammsuga och fixa lite smågrejer bara.








Sen får vi se vad vi gör åt väggen.... men det får bli ett framtidsprojekt. Funderar på att måla allt i en väldigt ljus grön färg...? Som denna fast mycket mycket ljusare?








Får inte mycket gjort nu.. sova kanske?

Hade tänkt att plugga å greja hela natten och kvällen typ, men tror det är bättre att jag går och lägger mig och får lite sömn i ögonen så jag är fit for fight imorrn. Var på apoteket idag och hämtade ut lite mediciner, bl a mina insomningstabletter så jag lär ju somna utan problem, ska bli grymt skönt!!!

Kolla in min "lilla" goodiebag från Apoteket...





Vilgot är uppmärksam

-Mamma, håll ut armarna, såhär! Säger Vilder och spretar med sina armar åt varsit håll som ett flygplan.

Jag gör som han säger och han ger mig en kram, gullungen.


-Mamma, håll ut armarna sådär igen!!
säger Vilgot!
-Sen UPP med armarna i luften!!


Jag väntade på en kram men ungen kläcker istället ur sig:


-Blääää, mamma, jag såg HÅÅÅR i dina armhålor!!!!!!



Ja när fan ska man hinna raka sig under armarna med ungar som tar all energi och tid??

Har på sista veckan för fan knappt hunnit duscha typ...

Men det är ju trevligt att barnen är uppmärksamma på små förändringar.

*positivt tänkande*





Askungen!!!


- Stackars Askungen!!!

- Knappt har hon en stund att vila,
- Ropar dom och hon får ila

- "Kom genast hit, kom genast hit"

- ASKUNGEN!


Hela dan får, hon arbeta,
hon får jobba,
hon får streta,
putsa, diska, tvätta, damma,
varje dag är det detsamma



här hon putsar,
där hon sopar,
så snart dom inte ropar,

det är ju hon som knogar
tills hon blir alldeles virrig,
darrig, stirrig.






Jag är inte blond och sen är jag kass på att sjunga, och prata med möss och fåglar kan jag inte heller, och inte fan tror jag på nån jävla prins!!

Annars är likheten ganska slående här hemma... ;-)


 





Mitt nya sovrum

För nån dag sen såg rummet ut såhär...



Nu ser det ut såhär istället.







Turbo duracell

Jag sover på nätterna, somnar tidigt och sover x antal timmar som man ska för att må bra, men endå är jag så galet trött på dagarna endå... irriterande.

Har galet mycket att göra ikväll, en massa skolarbeten och sen har kidsen inte tvättat öronen på länge för de hör inte vad jag säger, inlärningsdelen i hjärnan tycks även den vara ur funktion... allt jag säger som de SKA göra, glöms bort illa kvickt.

De fick gå ut innan maten, de skulle hålla sig i backen utanför fönstret så att jag kunde ropa på dem då de skulle in å äta.

Jag ropade, skrek... vrålade... tror hela Vallentuna hörde mig, men inte Vanessa Vilder och Vilgot.

Sen tog jag med Rocker på en promenad och letade, ropade och skrek.. inte en kotte som svarade.

Så jag gick hem, måttligt road och desto mer orolig tillslut.. sen ramlar de in här en efter en och hade tydligen varit i nån annan backe som låg en bit härifrån...

Så det blev kall potatis och kall kyckling till middag idag.




Satans effektiv idag

Kidsen har INTE varit roliga idag, fula ord, sura miner gap och skrik. Så för att inte gå upp i atomer så satte jag igång och började möblera om, nu har vi bytt rum, är så less på att pojkarna har TVÅ rum som de typ aldrig är i eller städar..

Såhär såg det ut för några timmar sen.....



Nu ser det ut såhär istället.... deras säng står i det som vi hade som "gästrum/pysselrum" förrut...





Min säng står nu i deras lilla rum där de hade bord och bänkar

Deras bord med bänkar till står i deras gamla sovrum, nu får det rummet agera "pysselrum" åt oss alla hade jag tänkt, och så får jag ett eget sovrum dessutom.

Sen blir det en hel del fixande med tavlor, gardiner, hyllor och annat som ska flyttas. Har ju hela helgen på mig...





Lördag!

Igår var en hektisk dag, blev klar med min skoluppgift i precis sista minuten, hade velat lagt mer tid på den, var inte riktigt 100% nöjd, vissa småjusteringar hade jag velat ordna men men, nu är den inlämnad i tid iallafall och jag är nöjd över lag om jag bortser från vissa små detaljer som kunde gjorts bättre.

Idag sov jag länge, Rocker låg snällt bredvid mig och jag snoozade med 10 minuters intervall från kl 6 och klev upp först kl halv 9! Ut med hunden och sen ge honom mat. Nu har vi intagit soffläge igen och snart blir det frukost för oss andra. Sen borde jag städa idag men funderar på om jag bara ska ta det väääldigt väldigt lugnt istället med tanke på stress-tempot igår.







Målar mer.. så nur går mina ögon i kors här








Trött?? Jag?? JAAAA!!!

Fasiken, somnade i soffan och vaknade först NU för att molbilen ringde, satans powernap att dra ut på tiden, jag skulle ju bara blunda en stund hade jag tänkt. Så nu har jag att göra, Vanessa kommer hem från skolan strax och kl 4 ska jag hämta ligisterna på fritids och sen fixa middag... har deadline idag på en skoluppgift så jag måste lägga på ett kol med den oxå.







Jävla papper!!

Fick min ansökan jag ska fylla i om brottskadeersättning idag... och HELVETE vad grejer man ska fylla i!!

"Har du sökt sjukhusvård till följd av brottet" Jo tack, har ju fan varit stammis på sjukhuset en period! Orka ta reda på varje specifikt tillfälle... allt hänger ju ihop i en enda röra endå med tanke på vad som hände innan dess som var en stor del i det som hände sen.

"sjukvårdskostnader"

"andra kostnader"

"inkomstförlust av skadan"


Ja hur fan ska man kunna veta det? Hade idioten inte trakasserat mig och ofredat mig då jag arbetstränade efter att jag åtehämtat mig någorlunda efter misshandeln så hade jag kanske haft ett jobb idag? Eller hur fan menar de?


Hmm, blir lite less på allt som ska fyllas i, har inte tid med sånt, har ju redan fullt upp med hem, barn, plugg och hund.


Men kom iallafall ihåg att ringa min läkare idag, mina mediciner börjar ta slut, har sovit pissdålig, haft grymt svårt att somna på kvällarna, saknar mina insomningstabletter som gör att man kan sova när man SKA sova och slippa ligga vaken flera timmar....

Imorrn är det deadline på en skoluppgift och jag har kört fast, sååå irriterande. Hoppas på ny energi imorrn så jag får allt gjort! 


För tillfället är det precis som om nån dragit ner rullgardinen i min skalle, såna där svarta man hade förr då det var krig.. ja så känns det ungefär, för allt blev lixom bara *poff* borta typ... hade tusen ideer i skallen, HADE!!! Nu har de "left the building" så att säga...

Sen har Vilder varit riktigt bråkig och jobbig sista dagarna, här hemma har det haglat mordhot och annat mindre trevligt ur hans mun.

Dags att tvätta med tvål kanske? Men vetefan om det hjälper, klorin kanske är bättre?
(obs, skojar, måste skriva det så ingen tror att jag är heeeelt galen och ringer soc eller nått ;-))


Nu ligger han i soffan och surar med en tomteluva på huvudet, Vilgot somnade av Vilders gnäll och tjafs och Vanessa sitter och gör lite skolarbete med mig i köket.

Luften gick ur mig helt och jag borde sova snart, men gissar att John Blund är en svikare och teaser ikväll, som vanligt.











Kass på att blogga

Sista dagarna har jag varit extremt kass på att blogga som ni kanske märkt, men jag har pluggat desto mer och målat en hel del.

Ska ta lite bilder ikväll och lägga upp, just nu står jag och steker pannkakor för fullt till kidsen.





God morgon!

Inte lika trött idag som igår då jag sov bort halva dan... känner mig pigg och utvilad och grymt taggad för att plugga idag. Först ska jag iväg och handla en sväng, sen blir det till att sitta vid datan resten av dagen innan kidsen kommer hem från skola och fritids.





....

Äntligen klar med skoluppgiften som skulle lämnas in senast idag, skönt! Har även påbörjat de andra uppgifterna så jag har iallafall börjat. Nu väntar jag på att få lite mer energi, går på sparlåga för tillfället känns det som.

När jag var i Kista idag för att lämna in min mobil passade jag på att kolla lite på kläder på Desiguals rea...

det var dumt gjort för nu har jag en massa "måste-ha-plagg" som jag inte alls har råd med!!! Dumt nog trodde jag att rabatten skulle dras av i kassan, men fick sen veta att rabatten redan var avdragen.. något snopet och jävligt irriterande!!!

Hade jag vetat hade jag aldrig provat kläderna, finns inget värre än att hitta kläder som passar en PERFEKT och sen inse att det är kläder man inte alls har råd med.








Vilken dag!

I morse ringde mamma och berättade att de var på sjukhuset, pappa hade blivit dålig och fick åka in med ambulans i morse, stroke. Så jag har varit lite disträ idag och haft mina tankar hos pappa, har fått veta att han mår bättre nu och kan prata igen men att han ska ligga kvar för observation och några tester.

Sådant får det mesta att stanna till, man får sig en tankeställare och hamnar lixom i ett nytt slags vägskäl, det som är viktigt hamnar i ett nytt skarpare ljus och sådant som egentligen är helt oväsentligt faller tillbaka i den skugga där det ska ligga.

Har massor med skolarbete att ta tag i imorrn, men Rocker är nu bättre i magen och hans jobbiga dygn utan mat är över så imorrn är allt förhoppningsvis som vanligt igen, ska ta en lång promenad med honom på morgonen så att han sover sött medans jag pluggar sen.








Smart eller?

Då jag hämtade grabbarna grus på fritids idag så var Vilgots ryggsäck väldigt tom, det saknades en gympapåse.

"-Jag tappade min gympapåse ute då jag sprang från matsalen idag mamma. Men det gör inget, den kan ligga där tills nästa tisdag så slipper vi packa påsen då."

Hmm, jovisst. Smart kille va? ;-)

Supergulliga och duktiga storasyster hade sett hans ryggsäck och tagit hem den.

Slutet gott, allting gott.


Ja nästan...




Vilken dag

Har varit mycket som hänt idag, men har fått lite gjort endå, lämnat in min iphone på service eftersom micken strular på den, sen har jag fått arslet ur vagnen och ringt brottsoffermyndigheten ang de skadestånd jag väntar, får papper med posten att fylla i imorrn och sen är det bara att vänta på mina pengar, ang T så måste jag fixa intyg/papper på varför jag är sen med min ansökan men jag väntade ju på utredning hos neurologen osv så jag behöver bara papper från min/mina läkare ang det.

Ska bli toppen att ÄNTLIGEN få mina pengar, 22 000:- och då är inte räntan inräknad. Det mesta av pengarna ska jag lägga på barnen och sen kanske unna mig själv nått onödigt.





God morgon tisdag

Fy fan vilken morgon, Vilgot var heeelt omöjlig, vägrade äta frukost, vägrade klä sig och vägrade gå till skolan. ALLT var det fel på. Precis allt, och alla var dumma. Dumma mamma dukar fram frukost som han inte vill äta, dumma mamma som gör en smörgås och lägger i ryggsäcken, dumma mamma packar gympapåsen, han HATAR ju gympa och tänker då INTE vara med.

Sen ska han inte vara med i skolan, utan BARA ha gymnastik. Så detså. Han ska gå på gymnastiken och sen HEM. För han är arg och alla är dumma och han tänker INTE gå i skolan.

Som grädde på moset ska givetvis Vanessa och Vilder lägga sig i, och det är som att hälla vatten på brinnande olja... de menar ju så väl och vill hjälpa mig men det slår helt fel ut på Vilgot när han lägger den sidan till. Då blir han totalt omöjlig att diskutera något överhuvudtaget med.

Tack och lov så skulle pojkarnas pappa köra dem till skolan idag, Vanessa och Vilder gick ut till parkeringen där han väntade i bilen, Vilgot fick jag brottas med en bra stund innan jag fick på den envisa ungen jacka och skor, mössan slet han av sig, sen tog jag honom under armen och bar honom ut till bilen... för givetvis vägrade han att gå.

Vad gör man när det blir så? Nu hade jag ju bara tur att deras pappa skulle köra dem till skolan, annars går de till skolan tillsammans. När EN unge krånglar så drabbar det givetvis de andra, vilken jävla ben ska man stå på jag är tyvärr ingen bläckfisk utan har bara TVÅ ben.

Jag blir skitstressad av sådana situationer vilket gör att jag är helt slut sen och tom i skallen ett bra tag efteråt och då är det rätt svårt att fokusera på studier och andra måsten, vill bara gå och lägga mig för jag blir så satans trött.

Nu är de iallafall i skolan, jag ska ösa i mig mer kaffe och sen gå igenom en del skoluppgifter och läsa i boken. Att Rocker är på fasta sen kl 6 igårkväll gör inte situationen lättare, han ska fasta 24 timmar för han har varit/är lös i magen och får bara äta nån slags tabletter som han ska ha var 8:e timme.. gissa om han är spattig nu och vrålhungirg, stackarn han måste tro att jag glömt eller straffar honom.. så jag får kela med han extra mycket idag så han inte känner sig bortglömd och egentligen har jag inte så mycket tid för det, så fort jag går in i köket eller rör på mig tror han att det är mat på G och skäller och skäller tills jag sätter mig med honom i knäet. Liiite svårt att fokusera på skolarbetet för tillfället.










Målat mera...

Fått dille på ögon för tillfället, har kladdat lite mer med oljefärgerna, köpte en tub vit färg då jag var ute å handlade häromdagen men ingen är färdig än på långa vägar... attans att det tar sån jävla tid för oljefärg att TORKA!!!




Tanken är att 3 ögon av dessa ska höra ihop typ, som 3:e ögat, alla goda ting är 3, att man med ett 3:e öga i pannan som är öppet betyder att man är öppen för alla sinnen typ.

Typ nått sånt här... fast inte klart än som sagt





Måndag, vilken start på veckan!

Började dagen med att som vanligt väcka barnen, ge dem frukost, få iväg dem till skolan, ut med hunden... och sen iväg till Täby för ett polisförhör. Lite jobbigt men rätt ok endå, vissa saker måste bara göras, och detta var en sådan sak, inget jag vill gå in närmare på nu...  förhöret tog drygt 1 1/2 timme och jag hade mitt målsägandebiträde med mig, men hon kommer till "användning" först då det hamnat hos åklagaren, får besked om en dryg vecka sa de.

Men iallafall, förhöret tog längre tid än jag räknat med, och lilla Rocker var helt galen då jag kom hem, hade bitit på det mesta och bajsat inne IGEN!

Han har varit lite dålig i magen ett par dagar nu så nu ska han fasta i 24 timmar och käka några tabletter var 8:e timme, så jag har räknat ut att jag måste sätta larmet på 02.00 inatt för att ge honom sin medicin och sen upp kl 05.20 igen, få liv i barnen, fixa frukost och packa gympapåsar... sen blir det plugg plugg plugg, har en deadline imorrn som ska lämnas in, sen en hel del annat som jag måste göra.






Söndag = häcken full

Har städat och fixat idag, sov riktigt riktigt dåligt inatt, vaknade av att jag grät så tårarna sprutade, måste ha gråtit en bra stund innan jag äntligen vaknade, för kudden var alldeles blöt. Jag bytte kudde och somnade om, för att kastas in i nästa vidriga mardröm. Drömde om död, bli jagad, gömma sig, skuld, svek, olycka och djupaste sorg, fy vilken känslofylld natt, var helt tom på energi då jag vaknade.

Men fått en hel del gjort idag endå, men att Rocker har varit dålig i magen har ju inte gjort dagen lättare, har varit ute med han tusen gånger typ och torkat och skurat golv galet mycket.









Lördag

God morgon!

Fick in uppgifterna i tid igår, ska försöka att inte vara ute i sista minuten med nästa veckas inlämningar. Idag ska jag iväg och sen handla alla böcker som jag behöver och sen läsa resten av helgen typ.

Sen ska jag ta itu med alla kläder som ligger överrallt, rensa ut allt jag inte använder och packa ihop å sen upp på vinden, blir tokig av att stå i garderoben och röja runt bland 100-tals plagg utan att hitta nått jag kan ha på mig.. Hmm, får se hur mycket jag hinner med, att plöja igenom skolböckerna blir prio 1, kläderna hamnar på 2:a plats.


Fick tillbaka en del av Vanessas gamla klänningar som vi lånat ut, vilken nostalgitripp att gå igenom dem,
Vanessa minns en hel del, klänningen från Vilders dop, klänningen från hennes 7-årsdag osv. Tyvärr var en hel del plagg fläckiga och en del saknades men det är sånt man får räkna med när man lånar ut kläder. Fläckar på barnkläder är ju ganska normalt. :-)







Vanessa och Rocker





Rocker




Tiden går fort, nu är han 3 månader gammal! Min lilla älskling.





Det snöar!

SNön vräker ner utanför fönstret och vips blev livet utanför lite ljusare. Jag pluggar och målar och grejar, börjar bli rastlös så det är dags att släpa ut hunden för lite lek i snön...




Igår kom det paket!

Fick ett jättefint hjärta som hänger i köket nu.



Tack Tori och Stefan!

Sen kom pojkarnas tröjor jag köpt på ebay.

Här är lite bilder från igår..


Spelnördarna...


Kvällsfika...


-Mamma, kolla, hööööörde du? Jag släppte värsta brakskiten!! Luktar det gott????

Vilgot på väg hem från fritids... på bushumör som vanligt.




God morgon fredag

Hade sjukt svårt att komma upp i morse trots att jag la mig tidigt igår, har drömt massor men minns inte vad men var sådär äckeltrött då jag vaknade och drogs tillbaka ner i drömmen så fort jag blundade minsta lilla.

Rocker hade skitit inne, igen! Så det första jag fick göra var å torka skit, sen väcka barnen och fixa frukost och medla då de bråkade om allt och inget. Härlig morgon va?? Nån som vill byta?

Har 2 skoluppgifter med deadline idag så jag har att göra. Men först nu så ska jag försöka sova en stund, ögonen går i kors här bokstavligt talat.




Tvättat idag...

och hittade mitt försvunna headset till min iphone....




Kan ju berätta att det inte funkar längre, men jäklar vad ren och fin den blev, och alldeles lockig av värmen i torktumlaren! Tog en stund att trassla ut den för att få loss den från mitt linne.

SHit HaPPeNs SoMeTiMeS!




Mysväder!

Ja då man är inomhus, så mysigt då det är en massa regn som smattrar utanför. Har nyss hämtat Vilgot på fritids, sen ska vi göra pizza till middag och kanske baka lite cupcakes. Om vi orkar. Just nu är jag rätt slut och tycker att klockan går alldeles för sakta... vill att den ska vara 8 så att middagen och bakandet är avklarad och vi sitter i soffan och kollar på Sveriges Mästerkock mätta och belåtna förhoppningsvis.




Regn!

Det finns inga dåliga väder, bara trist attityd och dåliga kläder. ;-p

Det regnar och är alldeles mörkt och grått ute. Men det var riktigt härligt att vara ute i regnet och sen komma in och krypa ner under en filt i soffan bredvid en varm och mysig Vilder. Rocker sover som en stock och jag hoppas att han inte spyr nått mer nu. Ska ösa i mig mer kaffe så jag kanske får nått gjort idag, men i nuläget ligger min motivation under noll-strecket. *gäsp*




Morgonstund har guld i mun...?

För Rockers del: Morgonstund har skit i mun.

Vaknade av att det luktade skit, klev upp för att upptäcka att Rocker både bajsat och kissat inne på golvet, och uppenbarligen hade han ätit en hel del av det för sen spydde han, på 5 ställen lagom utspritt på nedre plan, diarée-spyor. Mattan i hallen slängde jag, sen fick jag torka upp alla andra högar och har skurat golvet i 5 omgångar redan innan kl var 6 i morse, men tycker fortfarande att det luktar skit så jag får ta och skura en gång till.

Vilder kändes lite varm och hade haft ont i magen i natt så han blir hemma från skolan idag. Själv är jag snuskigt trött och är öm i hela kroppen, lixom på ytan bara, huden typ värker så fort jag nuddar den. Jag ska sätta på en film till Vilder strax och försöka sova en stund.. ögonen går i kors här.




Lill-lördag

Vilders tårar och värsta förtvivlan har ebbat ut, sakta men säkert. Det blev lill-lördag idag, glass efter middagen och en massa chips. Så de är nöjda och glada hittills. Får se hur det blir då de ska i säng efter Sveriges mästerkock...





Mera kladd




Min fågeltavla har fått fler fjädrar, sen ska hela fågeln pimpas med mera strass och pärlor och texten ska målas osv....



Såhär ser mitt köksbord ut då jag pysslar och grejar...




Testat ögonen på min Mangatavla, har satt dit dem på test bara innan de ska limmas ordentligt...




Nu måste jag fixa mer färg, vit oljefärg i mängder, står rätt stilla utan vitt, och har gjort vad jag kunnat med alla gamla tavlor med de färger jag redan har...







Vanessa och Rocker myser





Alltså brevbäraren..

Alltför ofta är posten sen eller så kommer den inte alls. Väntar på paket men inte fan kommer det nått jävla paket. Men fick post idag, ett brev från Attunda tingsrätt, har nu fått ett namn på mitt målsägandebiträde. En tjej tack och lov. Snart dags för förhör och sen får vi se åt vilket håll bollen rullar. Enligt polisen så var det ett hemskt och allvarligt brott, men jag vet inte ännu vad åklagaren säger. Jävla processer hit och dit, men som sagt, jag tar ingen skit och rätt ska vara rätt, jag har iallafall gjort vad jag kunnat. Om inte annat så kanske det hjälper någon annan som blir utsatt för samma sak av den här personen...

Folk har frågat mig; orkar du verkligen med detta, det kommer bli skitjobbigt för dig och jättetufft!

Jo, jag orkar, har tagit så mycket skit redan och vet hur jag ska hantera mina känslor, att blunda för det som hänt vore som att kasta pärlor åt svin och förnedra mig själv och mitt värde som människa. Jag sätter ner foten bums nu, sen vart det leder det spelar ingen större roll egentligen, jag är inte ute efter hämnd jag är ute efter rättvisa och att få säga som det är, sen skitsamma om han åker dit eller inte, jag vill bara göra rätt FÖR MIG och visa att SÅ BEHANDLAR MAN INTE MIG, INTE NÅGON!!!












Dramatik på hög nivå!

Här hemma har vi sorg just nu. Eller Vilder har men det gör ont i hjärtat på mig med att se honom så ledsen. Vilder gråter av förtvivlan så tårarna sprutar, han är heeelt förstörd och sååå ledsen. Otröstlig.



Han har råkat radera nått på sitt wii- Mario Kart, och han hade tydligen bara en bana kvar. Stackarn. Hur tröstar man en sådan förtvivlan kille?


-Aaaaallt är förstört mamma, ALLT ALLT ALLT jag jobbat så hårt för... är borta!!!! Jag som bara hade en bana kvar!!!





En annan tavla på g..



Håret ska inte vara blått sen, men min svarta färg tog slut. Ögonen till min "manga"-tavla har jag målat på två kraftigare kartong-bitar och limmat fast glitter på och sen spraylackat, de ska sitta på tavlan sen då den torkat och är färdig i övrigt, målade den i olja så det lär ju dröja innan den är riktigt torr.







Rastlös...

Har gjort en hel del skolarbete, nu måste jag fixa böckerna bara, har inte fått arslet ur vagnen ännu på den fronten... svårt att åka och handla utan pengar och sen med en hundvalp oxå. Hoppas att csn jobbar på snabbt nu så jag får mina pengar.

Har tvättat 3 maskiner till, vikt och sorterat en del, målat lite, jagat Rocker som lyckats slakta en toarulle de 3 minuter jag spenderade på övervåningen så det låg papper typ överallt här nere. Sen måste jag dammsuga, å skura.. å dricka mer kaffe med vispgrädde i... mjölken är slut och jag borde gå och handla, men tar det då Vanessa kommer hem från skolan så slipper jag släpa med hunden, vågar endå inte sätta en sådan sötnos utanför butiken alldeles ensam, han kan ju bli snodd!





Målat lite i olja

Alla akrylfärger jag har är slut så jag letade fram lite oljefärg istället. Färgerna ser typ likadana ut men oljefärgen tar ca 2-3 veckor innan den torkar, akrylfärg torkar inom en timme. Så trots att färgerna ser likadana ut i förpackning och konsistens så är det två helt skilda saker att måla med dem.

Men nu är all vit oljefärg slut så jag kan inte fortsätta måla.. men ska skaffa lite mer färg framöver så att jag kan fortsätta och avsluta mina tavlor.

Denna började jag på igår med oljefärg.





God morgon!

Sovit rätt bra inatt, somnade oväntat snabbt och smidigt men vaknade några gånger under natten men känner mig riktigt utvilad endå, så skönt!

En ganska smidig morgon på alla sätt, inga större draman och scener, barnen höll sams och fick i sig frukost och fick på sig kläder utan några större anmärkningar. Ja sådana dagar måste man få ha ibland, ja, helst alltid, såklart, men när det väl blir såhär smidigt känns det extra skönt och man får passa på att njuta för stunden.

Väntar paket med posten, har köpt dessa tröjor till pojkarna på ebay, de borde dimpa ner i brevlådan närsom.

Älskar färgglada kläder på barn, ja vuxna borde oxå vara mer färgglada tycker jag!

Item pictureItem pictureItem picture







Snart i säng

Är galet trött, har varit en ganska hektisk dag idag och jag har fått en hel del gjort men nu känner jag mig helt tom på energi så det blir sängen som gäller. Måste till apoteket imorrn, mina insomningstabletter är helt slut, jag hoppas hoppas hoppas att detta inte blir en vaken natt. Det lär väl visa sig annars.




Min fina vovve!!!





Rocker!




Smarta jag tog med en VIT bandyboll att kasta... inte det lättaste att hitta direkt







God morgon!

Fick alla troll i säng i hyffsat god tid igår... men inte tillräcckligt tidigt för att de inte skulle vara smågriniga och trötta idag. Men gissar att de kommer att somna utan större problem ikväll efter en hel dag i skolan.

Äntligen är det vitt utanför fönstret, kidsen ska åka i backen här utanför då de kommer hem från skolan och jag har lovat dem våfflor och varm choklad till mellis. Idag ska jag sitta med skolarbete medans de är i skolan hade jag tänkt, sen måste jag vika typ 8 maskiner ren tvätt... men det är RENT och man får se det frå¨n den ljusa sidan, hade ju varit jobbigare om jag hade haft 8 maskiner smuts-tvätt istället! *positivt tänkande, bra start på dagen*

Min mobil ringde 05.20 men jag var inte uppe förrän strax innan 6, fixade frukost till kidsen och sen väckte jag dem. Som vanligt blev det lite circus här hemma innan vi äntligen kom utanför dörren, Rocker hade hunnit göra både 1an och 2an inne på golvet, men men, det får bli så ibland. Jag kom ihåg barnens gympapåsar idag, vi förberedde dem redan igårkväll likaså kläderna de skulle ha på sig.

Igårkväll höll jag på att bli tokig på Vilgot, han glömmer nämligen bort att gå på toaletten då han blir kissnödig när han spelar wii eller nintendo... under 2 timmars tid fick han byta kallingar 5 gånger!!!!! Och ungen ser STOLT ut, ja det är riktigt kul verkar han tycka, cooolt på nått vis så han måste stå och göra helikoptern den lilla stunden han blir naken mellan kallsongbytet.Då började jag bli lite less, känns som om jag inte gör annat än att tvättar å fixar medans de fullkomligt skiter i hur det ser ut runtomkring en så länge de har ett spel framför näsan. Så tack gud för snön, för idag har de spelförbud, likaså imorrn, hoppas snön får ligga kvar nu så de kan hålla sig sysselsatta utomhus några dagar framöver.

Jag måste fixa böcker till skolan nu i veckan, har inte hunnit det ännu. Men har en hel del liknande böcker som jag kan läsa sålänge, ska ju inte lämna in nästa uppgift förrän nästa vecka.


Fullmåne, vackert, älskar månen!!




God morgon!

Vaknade på gott humör och lätt om hjärtat, mysigt!

Idag har jag en lååång lista med *kom-ihåg* som jag ska göra, en massa telefonsamtal, få tag på csn, skolan osv.. sen har jag en uppgift att lämna in med deadline idag, ska sätta mig med den om en stund.
Jag ska skriva en presentation av mig själv, vem jag är och vilka syften jag har med mina studier osv. Hmmm, vart ska jag börja lixom? Kan ju inte lämna in en hel novell!





Vanessas hår







Idag har jag varit duktig!!

Tvättat sjukt mycket, dammsugit, skurat, flyttat hyllor och vikt tvätt. Färgat håret på Vanessa och haft en väldigt mysig och bra dag idag. Sånt uppskattas. Det är det lilla i livet som man ska ta vara på, de små ögonblicken i vardagen av lycka. Ibland blir man blind för vad som är egentlig lycka, man rusar iväg i nått slags stress-maraton och sen vaknar man till (förhoppninsgvis) och inser att man inte alls behöver springa, livet är ju HÄR och NU.






Vi gillar rosa!








På söndagar vilar man..

eller?

Inte här hemma, har haft häcken full sen kl 5 i morse, städa, tvätta, plocka, sen är pojkarna enormt trotsiga och påfrestande nu, tjaaat om precis allt och när de inte får som de vill säger de fula saker och beter sig illa på diverse vis, det visas finger, knytnävar och fula miner. Så de har fått SPELSTOPP en dag nu. Fortsätter de så blir det en dag till som läggs på osv, har de blivit tydligt informerade om.

Sammanfattat så kan man säga att de fått spelförbud tills de fyller 35!!!

Pojkarnas pappa förbarmade sig över mig och tog med Vilgot på en biltur till Dalarna, så jag har bara EN pojke hemma, som jag hoppas ska sluta sura och tramsa innan mitt hår blir grått och krullar sig typ. Vanessa är ute med en kompis och jag ska strax fortsätta röja upp här hemma och sen förbereda för en sen lunch, det blev nämligen sen frukost idag. Lax och potatis med grekisk sallad och tzatziki står på dagens lunchmeny. Ikväll blir det samma middag som igårkväll, oxfilé med potatisgratäng. Jag klagar då inte, vissa rester är bättre än andra helt klart. ;-p


Har massor att göra, tvättmaskinen håller på att gå sönder dessutom, programmen hakar upp sig och den centrifugerar inget alls, jag HOPPAS att den åtminstone håller måttet någorlunda tills allt blivit rent bara!

Igår förresten så dök tidsoptimisten upp 13.54 förresten... bra jobbat då man först sagt 12-12.30, ringer 12.30 och säger att det är ytterligare 45 min kvar... och dyker sen upp strax innan 2!! ;-)

Man kan säga att mitt tålamod blev prövat ordentligt, men faktiskt så har jag blivit grymt bättre på att ha tålamod och räkna till 10 först... eller ja ibland till en-miljon-åtta-hundra-tusen typ. Men som sagt, skynda långsamt har jag hört att man ska.

Övning ger färdighet, och jisses vad jag har övat, särskilt sista åren som gått. Men som sagt, en riktigt dålig början till trots på det nya året, så ger jag mig fan på att detta år kommer att bli ett toppenår på mååånga plan!

Jag är typ kass på engelska men måste försöka få ihop ett typ klagomål till en säljare på ebay som skickat en del kläder som inte alls stämde överrens med beskrivingen och sen hade kappan jag köpte till mig (en sååå jävla snygg rosa kappa) röda märken efter en penna på flera ställen... och deras förslag var att jag skulle SLIPPA skicka tillbaka den mot att DE betalar tillbaka en summa som är mindre än en tredjedel av vad jag betalat för den och att jag kunde ge den till nån vän som passar bättre i den... Hmm, ska jag ge bort nått som har en massa fläckar från en röd penna? Dessutom var stl för liten och inte som måtten som stod på deras sida, nämnde även det i mitt första klagomål och ville ha en i en stl större då det endå var fläckar på den jag fått.

Hatar att klaga men vill verkligen HA den fina kappan men UTAN röda märken. Hade det inte varit märken på den hade jag ju behållt den och gett den till Vanessa eller sålt den vidare och sen köpt en ny i en stl större till mig. Men jag antar att jag skulle hållt mig till enbart klagomålen på fläckarna efter pennan..?

Här är några bilder på fläckarna...



sen fortsätter fläckarna hela vägen ner i typ samma höjd som knapparna.











Chillat ner

Ringde upp personen nyss och sa:

-Det bröts visst sist. ;-p

Hahahaha, eller hur lixom. Men jag gör bara som jag lärt mig, låtsas att det regnar ibland. Det är den bästa metoden mot folk som ofta säger och gör samma sak. ;-)







Har jag problem?

Alltså, nyss så tappade jag humöret och slängde på luren i örat på en viss person.

Anledning:

Personen i fråga skulle vara här mellan ca 12-12.30. Då tycker inte jag att man ringer prick 12.30 och säger att man blir ca 45 min sen... det borde man väl vetat innan dess???

Visst, inte heeela världen men jag är så fett less på att VÄNTA även fast jag egentligen inte har något bättre för mig. Men jag tål inte sånt, att man ringer i sista minuten när man gott och väl kunde hört av sig TIDIGARE.


Ok, nu har jag gnällt av mig lite... Phuu.







Rocker med sitt nya koppel






Han växer så det knakar och fick för första gången igår springa lös på en äng utan koppel. Han var jätteduktig och kom tillbaka så fort jag ropade. *stolt matte*





Börjar plugga på måndag

Nu är bollen i rullning, på måndag ska jag börja plugga, ska ringa och anmäla mig till flera kurser så att det täcker hela vårterminen. 

Grafisk kommunikation B 100% 100p
Mediekommunikation A 50% 100p

Dessa kurser ska jag iallafall börja med på måndag. Känns riktigt bra, ska gå igenom alla uppgifter ikväll och sen blir det bok-jakt, japp, mig i ett nötskal, sista-minuten!

Barnen sover tungt och jag sitter i köket med en kopp kaffe och Rocker sover sött efter sin lilla morgonpromenad.

Igårkväll målade jag en hel del, försöker avsluta mina gamla tavlor. Men en massa färg å annat börjar ta slut så det blir en målar-paus tills jag gjort en del inköp.





Helt ok

Haft full rulle hela dan typ, mina föräldrar å deras hund Ebba kom på besök för att fira lite jul i efterskott. Jag fick nytt koppel och halsband till Rocker, å en så mysigt stor filt/bädd han kan sova på. ROSA, såklart!

Kidsen fick presentkort på Kappahl så imorrn blir det shopping. Har ont i ryggen efter denna dag, har bakat massor och plockat å fixat..

lite bilder




Söta blommor jag gjorde av kiwin va?










Ingen ordning på varken kategorier eller bilder idag, men vad faan jag har ju iallafall bloggat!

Skitbilder men BILDER som sagt.

Nu ska jag i säng, så jag orkar med lite shopping med kidsen imorrn.






God morgon

Sovit dåligt inatt, grymt irriterande. La mig runt halv 10 igårkväll, tog 2 stilnoct för att kunna somna och vaknade sen första gången runt 1. Sen vaknade jag nån gång i timmen, drömde konstigt och livligt men inget obehagligt, bara lixom lite FÖR närvarande på något vis.

Då klockan visade 5 så gav jag upp och klev upp, första natten i MIN säng på evigheter! Har ju legat i vardagsrummet hittills för Rockers skull, men inatt fick han sova "ensam" i köket, satte upp en madrass som dörr ut mot vardagsrummet då han har sin lilla sovplats precis innanför hallen i köket, och han har sovit fint hela natten och inga olyckor vad jag såg inne. :-)

Kallt som satan var det då jag tog ut honom för att kissa, har kommit snö inatt så det var alldeles vitt ute. Så nästa runda utanför huset blir INTE i tunna pyamasbyxor, får helt enkelt rota fram täckbrallorna som legat i dvala denna sk vinter. Men bättre sent än aldrig?

Rocker fladdrade runt som en ivrig fjäril, han älskar snön och frosten. Nu ligger han bredvid mig i soffan framför tv:n och barnen sover fortfarande tungt på övervåningen. Igår kom mitt paket från HM, gjorde en massa fynd till pojkarna på rean.

Vilgot har redan lagt fram sina nya jeans och den rosa t-shirten i en prydlig hög mitt i kaoset uppe i deras rum, för att ha på sig idag.




Sen lite fler färgglada kläder som ska in i deras garderob idag.












Kärlek









Vilken start på nya året...

Buller och bång, trasiga revben och mörbultad själ. Men det kan väl bara bli bättre då? Sitter med min fina Vanessa och myser i soffan, ska strax bädda ner oss framför tv:n och imorrn ska jag till läkaren.

Sen ska jag se till att klara av mina studier som börjar snart, vägrar ge upp och kasta in handduken!! Ska på förhör till polisen i mitten på månaden, de ringde igår och var jättetrevliga och jag ska få med mig ett målsägandebiträde under hela processen. Inga detaljer jag vill gå in på alls, men jag tar ingen skit. Pojkarnas pappa har hjälpt mig genom en svår period som jag inte velat prata om, och ibland brister det, för mig med. Men inga berg är för höga att bestiga, och inga dalar för djupa. Det tar bara längre tid ibland att ta sig igenom vissa saker... Ner, sen upp. Alltid.






...

Ta på dig mina skor och gå samma väg som jag har gjort, ta dig över alla hinder jag har mött, ta dig upp ur alla gropar som jag ramlat ner i, gråt alla tårar och ta dig igenom samma förluster och uthärda samma smärta, överlev alla kalla ensamma nätter som jag har gjort.


Då först kan du döma mig.


Jag skyller inget på någon annan, jag är fullt ut medveten om mina fel och brister. Det är det som gör så ont. Jag är totalt värdelös på att be om hjälp, och då jag väl tar modet till mig, då jag väl blottar mina känslor och nästan kräks av sjävförakt och misslyckande, då gör det jävligt ont att se en rygg och få höra;


-Ryck upp dig!


Tro mig, jag kämpar HÅRT. Jävligt hårt. Men det är inte alltid det räcker och inte alltid så jävla lätt att vara ensam med allt.





Karma

Lie to me, and u will eat up every word when they return from your stomage as a vomit, cause shit always comes back, it calls karma.


 

Do me wrong, I will stay strong, I don´t eat shit, u must have missed, that I´m so much stronger than u.


Loser;


is not a word of mine, it´s all yours;

your first name, your nickname, and your real name.


Sorry for beeing honest. But maybe it will be a great lesson for u to learn, asshole.


Understanding, learn, go on, and rise up when I fall, that´s my names.


I don´t like u, I don´t hate you. I´m to old for the foolish game u play, u are the age u act, so; when will u get born??



Förmodligen en hel del grammatiska fel och andra stavfel, men tror budskapet går fram som helhet.





Grym låt på repeat just nu här... !!!




I´m indestructible!!!





Shit happens for a reason...

Ok, kan ju säga att första dan på året blev något exeptionellt. Minst sagt. Jag brann av ordentligt då jag fick veta att en viss person ljugit och gått bakom ryggen på mig.... Det absolut värsta jag vet!!!!  

VAR ÄRLIG för fan så slipper man otrevliga kallduschar, är man ärlig behöver man inte komma ihåg vad man sagt, är man ärlig har man sitt samvete rent och är man ärlig så vinner man, i längden..

Visst, jag fick den första kallduschen för att jag var en aning naiv och godtrogen, men fick snabbt mina misstankar bekräftade med en råge som heter duga, klev snabbt ur den jävla kallduschen och blev varm i kläderna igen, sen är det vedebörande som gav mig denna kalldusch som får stå och frysa och skämmas ett bra tag framöver. Visst är det varmt att kissa i brallorna för stunden, men han lär nog upptäcka att det blir kallt och obehagligt på sikt. Typ livstid. Knappast min förlust, blev bara så jääävla sur för jag tar inte skit och lögner när jag själv satsar på ÄRLIGHET!

Ge till andra vad du själv vill ha tillbaka. Mitt motto, inte hans, uppenbarligen. Men han fick tillbaka endå, för inte fan lurar man mig så lätt. Fick utlopp för min ilska och är nöjd med att jag inte förstört nått som är MITT.

Jag säger som Grynet;



TA INGEN SKIT!!!!


Som man bäddar får man ligga, och jag bäddar omsorgsfullt varje kväll, så jag sover gott om natten. Alla kan vi bli svikna, men det betyder inte att man fortsätter ta skit... utan man lär sig, kliver av den smutsiga banan och låter personen i fråga vandra på den själv och ensam sopa ihop skiten efter sina spår.











En idiot på resa

Zappade lite och fatsnade för ovanlighetens skull på tv 1! En idiot på resa heter programmet och jag skrattar så tårarna rinner åt den skönt pessimistiska engelsmannen och hans kommentarer.

Kolla själva, HÄR




My Destiny is in MY hands now.







Dag 1 2012

God morgon, hade en lugn och mysig kväll igår, åt gott hos Lotta, sen hem och kollade lite på film och försökte bli av med den envisa huvudvärken, men den stannade troget kvar i min skalle.

Men det gjorde inte så mycket, soffläge, mätt på underbart god mat och en stor kopp te, värktabletter och hela världen som smattrade in det nya året utanför mina neddragna persienner, som att sitta mitt i en krigszon, jag var glad och nöjd att jag satt inomhus i en varm och mysig soffa under ett varm täcke med en mycket mysig hund...

Rocker var helt oberörd av allt smällande ute, det trodde jag inte utan var beredd på att han skulle tycka det var pissjobbigt med alla raketer och smällare, men nix, han störde sig inte det minsta på det. Kan det vara så att man blir härdad tro av att leva i en familj som våran där det exploderar lite varje dag här hemma på olika sätt? ;-)


Nåväl, god fortsättning på detta nya år 2012. 



                    No more drama in my life, no more pain, that´s MY 2012.





RSS 2.0