FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

tacksam

Jag har blivit sviken, lurad och övergiven.. ordentligt. Snudd på hjärntvättad. Men så finns ni där, mina änglar, mina sanna vänner som får mig att må så bra, som får mig att känna att jag är värdefull. Idag då jag mådde som värst fick jag från olika håll höra ett gemensamt ord om mig.. att jag är en underbar människa. Det värmer att höra. Jag är otroligt tacksam över att ni finns! Ni ger så mycket mer än ni någonsin anar. Jag finns här för er..alltid, så ni vet.

Nu sitter vi här och kollar på film.. luften har nog gått ur oss alla efter denna dag. Men barnen är nöjda, och jag tror det är jag som ser dagen så hemsk, de har ju haft det ganska bra, bara det att jag inte känt mig nått vidare då jag varit helt under isen ett tag. Men nu är jag tillbaka igen.

Men man ska akta sig för att läsa in andras känslor... bara för att JAG känner en sak..betyder inte det att ANDRA känner så. Allting är så relativt, det är otroligt viktigt att komma ihåg det. Att inte fastna... utan låta känslorna komma och gå.. ta dem för precis vad de är.. känslor, och inte fastna för länge i dem.

Jag känner mig själv vid det här laget, vet hur jag funkar. Men känslor kan vara förbannat jobbiga.
Till en viss gräns kan jag hantera dem.. sen brister det bara, blackout. Men vet att det bara är att härda ut.. då stormen kommer med allt som varit, allt sköljer över och dränker en på engång. Som en tsunami, orkan, jordbävning. Men gud så skönt då det är över.. då är det som att födas på nytt.

Och jag vill tro att jag bara blir starkare för varje gång.

Vakum

Idag blev det tilt, bröt ihop ett tag, helt och hållet. Trött, utmattad, sjuk.. det blev för mycket. Tack söta snälla Lorencita för att du tog pojkarna åt mig! Har gråtit och gråtit och sovit. Haft långa kanske ganska givande samtal på mobilen.. det visar sig. Just nu känns det lite konstigt, jag känner mig nyvaken, trött och utmattad.

Hatar mitt känsloliv ibland, allt förflutet snurrar upp till ytan på 2 sekunder och blir katastrof. Det är som en jävla vulkan. Men nu har den haft sitt utbrott här.. så det lär förhoppningsvis vara ganska lugnt ett tag framöver.

Behöver semester tror jag. Eller nått.

Ja det känns att man lever. Ångest, släng dig i väggen, här snackar vi tyngre saker än så!

God morgon söta läsare

Vaknade och är fortfarande sjuk, skallen full med snor, ont i halsen och feber. Men jag är inte lika ledsen idag. Så det känns som en ganska stor lättnad. Drömt konstigt och obehagligt, men det har jag gjort sista dagarna. Blir så i perioder, speciellt då det är mycket omkring eller på gång. Igår fick en viss person en del sms av mig.. inte så snälla men grymt ärliga. Kanske att jag delar med mig av dem här. Ni som känner mig vet att det sitter långt inne och krävs ganska mycket för mig att vara riktigt elak, det krävs en del innan jag blir sån. Så då kan ni ju tänka er att det ligger en hel del skit bakom den relationen.

ett av mina typ 20 sms;

"Om jag kunde skulle jag spotta dig rakt i ansiktet, så jävla mycket irriterar du mig. Du har gått över gränsen en gång för alla. Tycker du ska passa dig jävligt noga och komma på en riktigt bra ursäkt inom kort på ditt jävla beteende mot mig den sista tiden. Stoppa upp din skenheliga idiotmoral där bak!"

personen i fråga vet exakt hur man retar upp mig, och gör det endå.. genom att ignorera, undvika vissa frågor och låtsas som att det regnar eller pika mig. Men jag får skylla mig själv, som har tagit skiten, jag måste sluta vara så jävla snäll när jag inte får nått tillbaka.

Är nog inte bra för hjärtat att bli så arg. Men som sagt.. det ligger en HEL DEL bakom detta. Har pratat med vänner som sagt att de hade reagerat sju resor värre än vad jag gör. Så det är inte små skitsaker som gör mig så förbannad, utan det var mest en droppe som fick jordens största bägare att rinna över, med råge.

Men som sagt, jag jobbar på det. ;p
EN ödla

Jag ser ut som en ödla då jag gråter.  Snyggt!


Min luft har typ tagit slut

Mår apa, av många skäl just nu. Har ingen lust alls att vara ensam nu, inte det minsta. Samtidigt som jag vill vara just det..ensam.. men det är jag inte, för barnen är här. Jag vet varken ut eller in. Har kaos i skallen. Är rosenrasande arg, besviken, förbannad... fast mest uppgiven. Irriterad. Har tänt en massa ljus här.. och barnen har fått godis framför tv:n. Jag tål mycket, tills det kommer till en viss gräns.. sen är det kört. Tvärkört. Hatar den känslan. Går inte att ta bort. Den bara finns där och äter upp mig. SVEK, det absolut värsta värsta värsta värsta som finns. Att bli SVIKEN. Lögner. Det fulaste som finns. Att känna sig totalt överkörd och övergiven. Fy faan.
Feber

Ont i halsen, näsan rinner och huvudvärk, knappast min dag idag. Pojkarna är ute och leker, cyklar och spelar bandy, jag skulle helst vilja vila, men måste ha koll på dem genom fönstret. Halsen är svullen och det känns som jag ska kräkas typ, har käkat lite värktabletter å dricker en massa te. Hoppas jag mår bättre snart! Tycker lite synd om mig själv men det blir bättre. Snart hoppas jag. Ungarna är inte roliga... de bråkar och har sig. Men hoppas de bråkar sig trötta iallafall så jag kan lägga mig tidigt. Detta är en dag jag helst skulle vara utan.

Och även en dag då man önskar att man hade en trevlig sambo som kunde pyssla om en lite!

Tomt

Tänk att du springer i ett kolsvart rum... utan väggar. På golvet finns det bottenlösa små hål som du plötsligt rasar ner i. Du ser inget, du hör inget, du känner bara paniken i ditt bröst när du faller utan förvarning.


Detta är hål som du själv inte skapat, hål som redan fanns där och som andra har gjort större.


Mörkret faller plötsligt för dig och det blir väldigt kallt, och det finns ingen där när du faller.

Du är utlämnad i mörkret och fryser, ingen ser dig eller hör dig.
Allt som du såg som en trygghet var bara en illusion.

Avslut

Att ta beslut..är bland det svåraste som finns. Beslutsångest är mitt största dilemma, och då jag är en riktig känslomänniska så går jag extremt mycket efter känslor. I det mesta, på gott och ont. Men nu säger jag STOPP. Hit men inte längre.. dags att klippa av en gren, och gå vidare.


Blir nog det svåraste jag gjort. För det finns en del som binder mig till den personen endå. Men jag ska klara det. Det blir tufft, men tror det blir så mycket bättre på sikt. Jag har gått igenom tuffa saker innan som jag klarat ganska bra. Den största förlusten denna gång.. är att JAG försvinner ur den personens liv. Och det innebär en hel del.


Så h*n kommer bli ganska varse om hur mycket man faktiskt saknar kossan då båset ekar tomt. Jävligt tomt.


Kossan has left the box. Typ.


Jag har insett mitt eget värde och jag värderar migsjälv numera så mycket högre än jag faktiskt blivit behandlad. Jag är inte felfri, långt ifrån, jag har mina brister och tråkiga sidor, men mitt hjärta är gott, ömtåligt och väldigt stort, att vara elak är inte min grej, och jag är det inte i onödan, för det gör ont. Men trampa inte för hårt och för länge på mina tår.. det kommer en dag då jag faktiskt tröttnar. Den dagen har nu kommit för en viss person.

H*n har hjälpt mig massor med en del praktiska saker och det är jag tacksam för, men samtidigt har h*n gjort mig svagare och mer osäker genom att hela tiden analysera och påpeka och pika mig för det mesta jag gör eller inte gör. Lovat massor som inte blivit av, strulat med tider och gått mig på nerverna ordentligt. Sen alla dessa lögner har stått mig upp i halsen. Förtroendet är helt på botten. Enought!
Nu vill jag gå vidare utan nån jävla bromskloss och analysator som bara ser saker ur en negativ synvinkel.

Då jag är känslig pga en del tråkiga upplevelser så HATAR jag då människor antingen UTNYTTJAR det MOT mig eller fullständigt ignorerar det trots att jag tydligt talar om hur det känns. Kan man inte visa den respekten för mig så har man inget i mitt liv att göra.


Nej jag vill INTE prata om det så ring INTE och fråga VEM det handlar om... det är sånt som kommer märkas. Nu ska jag slicka mina sår ett tag här. Och fundera över nästa steg i mitt liv.


Jag vet bara att jag förtjänar mycket bättre än så. Med råge dessutom.Treo och te

Pissigt att vara sjuk då ungarna röjer.. inte mycket till vila direkt. Har försök göra lite påskfint idag, slutade med att jag skar mig i fingret på en lykta och givetvis hade jag innan lagt på en ny duk som jag blodade ner.. tvätthögen växer här, tar aldrig slut. En evighetsmaskin.. typ. Pojkarna sjunger manboy här för full hals och ritar. 

Har haft mardrömmar 2 nätter i rad, drömt om rättegångar och död. Fy, inte roligt att vakna av att gråta och med pulsen på högvarv. Har varit lite mycket i skallen ett tag. Sen har jag fått en ny kallelse för rättegång mot P, i maj blir det av. Om han nu dyker upp.. den lilla råttan håller sig gömd i USA och har mage att snacka skit om mig på facebook. Patetiskt. På sätt och vis är det skönt att han är på avstånd, men jag vill få rättegången avklarad, vill slippa den skiten i mitt liv sen. Sen kan han åka tillbaka forever typ. Inte mig emot! ;p


Så blev det min tur

Vilgot var det inget fel på, lite röd i halsen men det var ingen fara sa doktorn så länge febern håller sig borta.
Så plötsligt började jag känna mig dålig... ömmar i halsen och självkart får JAG feber. Har tagit treo nu och känner mig helt sänkt. Vilogt var nöjd med läkarbesöket, han fick välja nått i doktorns låda och valde en strassblomma som man klistrar fast som en slagt tatuering. Sååå sött! Nu pryder den hans arm här.


Barnen är pigga och rastlösa, Vilgot gullungen envisades med att vi skulle köpa blommor då vi var på ica efter läkarbesöket. Så det blev en massa rosa tulpaner till mamma, ja fast som jag fick betala såklart. Helst ville han ha blommor som LUKTADE, men vi hittade inga på ica. Det blev lite påskris oxå och en häxa på kvast som hänger här hemma nu. Och glass såklart, en låda piggelin, den lilla ljugpottan sa att allt var slut hemma, men så var det inte riktigt såg jag sen.. ;)

Jag måste krya på mig snabbt, måste till stan imorrn och byta skorna jag köpe i helgen, puckot i kassan stoppade ner 2 olika storlekar i kartongen, och det upptäckte jag först då jag skulle ha dem på mig.. lite snopet och väldigt irriterande, i lådan låg en 36:a och en 39:a! SURT!!

Härliga Helg

Har haft en väldigt barnfri helg!!! Men jisses vilken abstinens jag haft efter min dator! Nästa gång packar jag med den då jag är hemifrån en hel helg! Har haft helgen full utav god mat, ostörd sömn, bad, fest och lite mera fest. Goda vänner och lyx. Även lite shopping. Har bott på hotell, Chrystal Plaza och badat jacuzzi.

Utsikten från rummet

Var lite kul för det var i samma rum som jag en gång i tiden (för typ 16 år sen) var med och intervjuade Howard Jones, jag hade turen att praktisera på tidningen Frida och fick följa med. Så det var lite kul, att hamna i samma rum lixom!På söndagen firade vi min pappa som fyllde år, ännu mera god mat.

passade på att gosa med syrrans söta lilla son Sam. MYSIGT!!!!

uppdaterar mer senare.. nu ska jag med Vilgot till doktorn, han är sjuk fortfarande.
God morgon!

Vilgot vaknade inatt kl 2 och var het som en kamin, darrade och yrade. Han tyckte vi skulle tända alla lampor i hela huset och gå ner, vi skulle INTE sova. Lillplutten hade 40 graders feber och var ARG för att vi inte skulle gå ner till vardagsrummet och titta på tv. Han blev lite nöjd då han fick följa med mig ner till köket för att leta efter alvedonen. Sen var mamma ett PUCKO för att han fick alvedon, ja inte var jag poppis direkt. Tills den började verka och han somnade med armarna kring min hals.

Nu sover de som grisar här, både han och Vilder, Vanessa min duktiga stora tjej går upp av larmet på mobilen, fixar frukost och klär sig. Idag hade jag råkar somna om en gång extra mellan snoozen på mobilen, men då jag kom ner var hon klar. Annars brukar jag gå upp samtidigt och fixa hennes frukost och umgås en liten stund innan hon drar till skolan.

Hon har stenkoll på plugget, läxor och annat, så då gör det inte så mycket att hon är en liten slarver hemma och droppar prylar överallt. Så länge hon sköter skolan så himla fint så tänker jag ha överseende med att det är lite stökigt och så hemma, nån måtta får det vara! Jag är ju likadan!

Att man TRIVS är ju viktigast. Städa.. det gör man när man hinner och orkar. Eller nått sånt.
Man måste ju LEVA oxå.ÄNTLIGEN

Nu sover de här... allihopa. De fick somna i soffan, så det arrangerades och flyttades på fotöljer, kuddar och filtar, givetvis bråk om vem som skulle ha vad.. men tillslut så somnade de. Phu!!

Jag fick iallafall i mig halva pizzan, barnen fick i sig lite kebab, pommes, köttbullar och chips.
Sen fick de faktiskt GODIS idag.. en varsin klubba efter maten. Då var de tysta å snälla i iallafall 4 minuter. Ja, det var en SÅN dag idag , en sån där dag som man med facit i hand gärna varit utan.. en dag som man är grymt glad för att den är över. En dag som känns som en hel vecka i både nerverna och psyket.

Imorrn är en annan dag, och den kan ju omöjligt bli så mkt sämre!!! :) Jag är dessutom barnfri!*peppar peppar ta i trä*  eller hur är det man säger?

Ska kasta mig i säng strax, har nyss burit upp pojkarna, Vanessa hade önskemål att få sova hela natten i soffan så hon får ligga kvar.


GOD NATT alla söta som läser min blogg!
Vilken j-a dag!!!

Vilgot och Vilder har kivats, busat och lekt och stojat hela dagen. Högljutt och intensivt. Sen däckade Vilgot på soffan till en film, och får en riktigt febertopp när han vaknar, han har ont och gråter. Han somnar om igen efter att han fått alvedon, nu är han iallafall inte ledsen längre. Äter gör de inte alls nästan, och isglassen är slut. Lite saft och chips verkar gå ner..men bättre det än inget.

Jag är riktigt riktigt less på det mesta och som pricken över i:et fick jag besök idag.. Det plingade på dörren här för en stund sen, och jag sprang och öppnade, trodde att det skulle vara en kompis till Vanessa, men där tog jag fel. Nej det var inget blombud heller, ingen granne som ville låna ägg, ingen Paketleverans. Nä, ingen delgivning heller faktisk. Man kan väl säga att det kändes som att öppna Pandoras ask... ingen nämnd, ingen glömd, ligger lågt med att hänga ut.. men snart är måttet rågat känner jag. Ska andas lite och smälta saker och ting.Och sen fick jag deklarationen idag.. jippi, ska betala restskatt. :(


VILKEN DAG!


Fattas bara att jag blir magsjuk av pizzan som vi beställt... optimist? En annan dag.

Nu ska jag andas.. och räkna till.... enmiljonåttahundratusen typ och hoppas att det är en annan dag då jag räknat klart!

Tack till dig vännen!

Igår fick Vanessa en försenad födelsedagspresent. Hon blev som väntat superlycklig och en aning överraskad och lite chockad.

Tusen tack till dig min "hemliga" vän för att du hjälpte mig att fixa den!! Du vet vem du är, men vill inte hänga ut dig på bloggen utan din medgivan såklart. ;p

En signerad tröja från TOKIO HOTEL! Det ni! ;p

God morgon

Ja... det är ju lite svårt att se att Vilgot hade feber inatt. Han väckte mig innan klockan ringde och står nu och spelar wii fit. Febern är borta och det lär väl visa sig ganska snart åt vilket håll det går. Vilder sover fortfarande, Vanessa ska till skolan om en stund. Hon sitter på www.gosupermodel.com och spelar.. ja eller vad man nu ska kalla det för. Testar olika kläder och frisyrer på sin "model".


Vilgot smilade förtjust efter att han mer eller mindre tvingat (tjatat, tjatat, tjatat på mig) att göra ett Bodytest på HANS gubbe.. som är inställd på hans vikt... så då jag vägde in mig.. så sköt räknaren i höjden och gubben blev jättetjock.

-Åhh, du blev TJOOOOOOCK!!!! skrek han förtjust.Här var det sjukt

Nu har Vilgot fått feber.. otippat? De var ute och cyklade för första gången i år, jag släpade ut cyklarna ur tvättstugan. Efter en kvart med frisk luft var de härligt griniga, mamma med. Hela denna vecka känns som ett enda vakum typ.. sjukt sjukt sjukt... runt runt runt.. men inte sådär tillräckligt sjukt för att bara ligga och sova hela dagen.. utan fullt ös medvetslös på dagen..och feber och gnäll på kvällen. Härligt! Not.

Vilgot har svårt att vara stilla ibland... eller ofta.

Fast han ligger ganska stilla när han väl sover... för han slockar, vartsomhelst, och ganska FORT.
NÄR han väl är trött.


Här är han in action tidigare idag:som ni ser har mamma massor att göra oxå... väggen.. golvet.. kläderna... *suck*
Har lixom inget att skriva.. egentligen

Bloggtorkan håller i sig, men desto blötare blir det utanför fönstret, är våren här tro? Fast våren ger mig ångest... det är då mina deppressioner brukar blomma, fast på sista åren har de slagit ut året runt typ. Fast kanske inte konstigt med tanke på alla galna omständigheter som varit. Snacka om växthuseffekt, kan det vara klimathotet tro? ;)


Men nu börjar jag komma på fötter tror jag, trots att vårsolen inte är nådig och visar varendaste gnutta damm och allt som jag inte städade bort innan snön kom. Men hade jag höststädat så hade jag nog sluppit vårstäda, eller så drar jag på mig skygglappar och härdar ut tills nästa snöfall kommer och gömmer allt igen. Något frestande.. men nja... får allt ta mig i kragen.. eller nått sånt.


Julgranen måste ut i förrådet, den ligger här i hallen fortfarande och tar plats, ja den är ju inte så liten precis som ni kan skåda i min jul-kategori här nere till höger i bloggen. Jag är ett stort fan av julen och allt som hör julen till.


Våren är ingen höjdare, antingen är det för kallt eller för varmt, är man för tjockt klädd så svettas man, och klär man sig tunt.. så fryser man för då kommer de sista isvindarna givetvis. Det slår aldrig fel, sååå svårt att klä sig rätt på våren!

Snart är det APRIL, påsken står vid dörren.. måste skaffa lite fjädrar och ris, och så drar jag kanske till blåkulla och har lite sex med satan eller nått. ja nu var jag lite ironiskt, jag har haft nog med satan i mitt liv.

Men tänk att för sådant brändes man på bål förr, så sent som 1779 avskaffades dödsstraff för trolldom!

År 1633 dömdes "Olof Fets hustru" till att halshuggas och brännas i Örebro av Svea Hovrätt sedan hon bekänt att hon varit i Blåkulla en gång och haft samlag med Satan." Helt galet..! I SVERIGE lixom... sjukt.

Tur att vi lever på 2000-talet! Ja det var inte särsklit mycket "bättre förr" kanske?

 

Är jag en självständing kvinna med skinn på näsan? Hmm, jag tror det. Försöker, Do my best lixom. Fast ibland känns det mer som Britneys "Im not a girl, not yet a woman"


Men jag har nog knaprat för många krumelurpiller som barn, för stor kommer jag nog aldrig bli! Ja inte stor som i Vuxen iallafall.

God Morgon

Idag strålar solen, Vanessa har gått till skolan, hon ville så gärna.. jag tyckte hon såg hängig ut men eftersom hon varken kräkts eller har feber så fick hon gå eftersom hon så gärna ville. Är ju toppen att hon trivs i skolan!

Vilgot fick vara ledig idag, så nu ligger han i soffan och kollar på tv medans vi väntar på att Vilder ska vakna. Sen blir det till att åka till doktorn idag, om han nu inte råkar vara tiptop då han vaknar. Men är han det så åker vi nog till centrum iallafall, och kanske går och fikar eller så, det tycker de nog är mysigt. Så kan jag passa på att hämta skorna som kommit. Drar med en vagn så slipper jag bära kassarna, kan jag passa på att handla oxå. Åka buss är ju gratis med vagn. Måste göra lite nödvändiga ärenden och lämna in papper oxå. Usch så trist!

Men känner jag mig själv rätt så blir vi nog hemma hela dagen... och så tar jag tråkärenderna imorrn istället, då ska jag ju endå iväg, det är ju torsdag..(ja om Vilder är frisk, annars blir jag hemma..igen!) Har missat ganska mycket på terapin och kursen nu, ska sätta mig och läsa idag tänkte jag.. om jag får ro i skallen en stund.

Är barnledig till helgen, det behövs känner jag, att bara få rå om mig själv lite! Och få sakna barnen en stund, och så behöver de få sakna mig lite oxå. 

Ska försöka bli klar med väggen i helgen, vore toppen om det blev färdigt iallafall. Ska leta efter en passande tv-bänk bara..


Så typiskt

Vilder har blivit sämre... feber igen och han ligger och gnyr och har ont. Halsen ser svullen ut och han hostar, så det blir nog ett besök till doktorn imorrn. Har precis gett honom alvedon och han ligger här i soffan bredvid mig, han får ligga här tills jag går upp och lägger mig i sängen, vill ha honom nära då han är sjuk.

Nu är syrran i frankrike med kille och son och åker skidor.. är inte ett dugg avis. ;p

Fast jag skulle inte vilja åka på skidsemester, fryser bara om tårna. Men det är ju inte fel att vara lite ledig och sitta i solen. En vecka på typ Teneriffa skulle sitta fint!

Glass

-Såhär ser RIKTIG vaniljglass ut Vilder, säger Vanessa och öppnar lådan med vaniljglass.

-Den är gul, ser du?

-Jaa, det ser ut som nån har kissat på den! konstaterar han efter en titt. 


mm, så sugen man blev på glass då.. not. ;)

Lite funderingar

Jag har upptäckt.. att jag inte gillar ensamhet, ja inte då jag känner mig ensam. Samtidigt gillar jag INTE att ha folk omkring mig då jag känner för att vara just ensam. Vilket dilemma! Vart hittar man en karl som passar lixom? Nån som är smart nog att både hajja och gilla läget? My way or the highway, ja... kanske inte så konstigt att man är singel? Vill jag äta kakan och ha den kvar kanske? Nä.. jag gillar ju inte kakor faktiskt.
De bara smular ner och så måste man städa...

Oj vad det regnar ute ser jag nu, gud så härligt!!!!

Måste leta på blocket efter tv-bänken jag vill ha sen... snart är väggen klar att tapetsera nämligen.

*gäsp*Sjuka barn hemma

Fast inte sådär tillräckligt sjuka för att det ska bli LUGNT. Vanessa ser lite hängig ut och mådde illa igårkväll å ville ha några vitpepparkorn. Imorse var hon TRÖTT trots att vi sovit mer än 12 timmar. Så brukar hon inte se ut direkt på morgonen... och Vilder hade ju feber igår, så han ska vara hemma idag. Han hostar en del men de är inte trötta direkt. Själv känner jag mig rätt slut och matt i kroppen, 12 timmars sömn till trots. Men imorrn känns det nog som vanligt igen hoppas jag.

Såhär pigg och fräsch var jag igår.. och känner mig ungefär lika pigg och fräsch idag med.
Låg i grabbarnas säng och fick låna en anka att gosa med av Vilgot, han tyckte jag såg ut att behöva det.

Utekväll

Igår.. så blev jag i sista minuten utbjuden av Lorencita, en spontan grej som blev av eftersom pojkarnas pappa kunde komma hit å vara hos barnen då jag var ute. Kändes lite ovant men kul! Fast klart... e väääldigt trött idag, sovit ca 2-3 timmar. Knappt.
Träffade min vän Ronny där som höll oss sällskap, vi hamnade på East.
Vilder är sjuk

Feber har han min lilla kille, så han är hemma med mig. Tråkigt för honom, han missar besöket från Polisen som de ska få på dagis imorrn.
:( Får försöka fixa en snut själv då som han får träffa.
Vad döljer sig bakom fasaderna?

Har funderat... haft ångest.. över MITT liv osv.. men va faan, vad vet man om vad som sker bakom stängda dörrar?
Folk har det nog inte så jävla bra som de vill påskina... jag har det nog ganska bra kanske, jag är medveten, fantiserar inte och framförallt så SPELAR jag inte ett SPEL.


Där jag bor... finns det lite udda folk,. Ja, förrutom JAG då! ;)

Vi har en sadist här i krokarna... ja, iallafall så spekulerar jag å mina allierade om det, att han styr familjen med järnhand och torterar sin fru osv. Han har säkert en tortyrkammare i källaren som han hotar med då han tappar humöret eller nån lyfter gaffeln till munnen fel. Han har stål i blicken och ser ut att kunna mala sten utan problem med de spända käkarna.

Sen så har vi "gynters". Ja, vi kallar dem så. Hehe, roligt folk, eller vad man ska säga, med mindre roliga husdjur.. som bara förstör. Usch. Som om jag skulle låta MINA familjemedlemmar kissa ner DERAS ägodelar? Kanske ska börja fundera på saken om det inte blir skärpning där.

Alltid trevligt att ha nått att irritera sig lite på sådär i smyg lixom.. Hur frun i huset går som en anka och kvackar på kidsen. Det finns säkert folk som snackar å tror saker om mig, haha, Be my guest! ;) SKiter jag fullständigt i.


Hade köpt en ståtlig snygg PLAYBOY-flagga som fick svaja ibland utanför huset. Till somliga grannars FASA. Ja, fy... folk kan ju tro att jag har PORRKLUBB här!!!??? :o

Fritt land, eller?


Så nu hänger den på baksidan av huset, för husfridens skull. Brukade hänga den på framsidan då jag skulle få gäster, så de skulle hitta lättare. Den är STOR. Ja alla som har sina små blå-gula flaggor.. det e väl lika fjantigt det isåfall? Men ska skaffa en piratflagga helt klart.

Vad ska jag med en sverigeflagga till lixom? Såna svajar ju endå i stängerna häromkring.

Liiite balans tack, nån måste ju stå för det ROSA å lite... hmm..fräcka oxå. ;)

 

Undrar om jag ska sätta ut flaggan då grannarna har visning? Då kanske jag får grannar i MIN smak? :p

Renoverar lite..

Har rivit lite tapeter i vardagsrummet, tänkte faktiskt ta mig i kragen och få upp fondtapeten Vanessa valde innan det blir sommar iallafall. Så nu ska jag riva lite varje dag, sen spackla, bli av med skåpen..och sen ska nya tapeten upp! Framförhållning har aldrig varit min grej.. men nu ska jag ge det ett försök.

Här är tapeterna Vanessa fick välja


de är i nån slags satin så de skiftar. Blir spännande att se hur det blir då det kommer upp på väggen!
Är det fult e de bara å riva ner dem igen.. å skaffa nån annan. Det är det som är guld då man bara ska ha till en vägg.
Nederbörd fick jag...

Men vad faan.. det SNÖAR ju! Massor!


Men bara det blir liiite varmare så blir det regn! ;p
animated-rain.gif rain image by KittKatt_010

då ska jag tända en massa ljus och lägga mig i soffan under en filt och bara mysa och lyssna på regnet!Ja, intressant va? ;)

God morgon

Vi har ett internetcafé här typ... alla ungar sitter framför en varsin dator nu.. och chattar på msn. Vilder fick en igår, och Vilgot i morse (msn alltså, datorerna är lånade). Så nu sitter de å cammar å chattar här.. ser lite kul ut.
Vilder vill ha en BLOGG oxå säger han..men då får han allt lära sig skriva först!

Det ska börjas i tid, nu rustas de inför framtiden som är ganska datorfixerad endå! ;p

De vibbar för fullt på sina msn och gör grimarser till varandra. Jag och Vilgot sitter i köket, och Vanessa och Vilder sitter i vardagsrummet. Snart dags för frukost här... sen ska de ut och få lite frisk luft och gegga i vattenpölarna.

Igår då Vilder skulle på toa... så skojade jag men honom då han drog ner byxorna och sa
-Åh, vilken söt och gullig rumpa du har!!

-Mamma, du får inte lägga upp min RUMPA på bloggen är du snäll. Det e lite hemligt.
Haha, gullungen, som om jag skulle plåta hans rumpa lixom!! :o
Brorsan lirar svampbob!var ju tvungen att filma... hehe.. å nu har jag lärt mig hur man lägger upp videoklipp på youtube!
Kalas dagen lång!

Först ut var grabbarna som skulle på kalas på McDonalds, de fick välja kläder själva...

han är svår att fånga på bild... gillar sällan kameran.


Vilgot han posar gärna!

en kapten måste ha pengar i fickorna säger han!

sen flirtar man... såhär!!!De blev målade på kalaset, titta va söta de blev!

Tiger och Blixten

FÖDELSEDAGSBARNETSen åkte de inlines med min faster... min mamma testade oxå


min faster in action!


kidsen njuter till fullo då morbror Ronny lirar gitarr och sjunger
SVAMPBOB FYRKANT!


Jag gjorde en slags soppa med cremefraiche, lax, hummersoppa och räkor, å en massa dill, curry å en del andra kryddor. Den fick full pott av gästerna!


Grabbarna åt ingen soppa... de hade hela magen full av mat från kalaset på McDonalds.. men cola, glass å chips gick ner såklart!


What what??

;p

Sjukt rolig låt... kolla!

Letade fram mina kort i morse

La en stjärna, känns att det var länge sen sist! La för 3 månader, inga direkt oväntade kort, många stavar som representerar arbete, stämmer bra då jag arbetar massor med mig själv just nu, vilket korten oxå visade. Trevliga händelser borde dyka upp, men om en månad ca når jag botten i någon händelse/aspekt. Vad det gäller kan jag inte se dock. Vill lära mig tyda korten bättre!
Men jag har ju klarat det mesta förrut, så jag klarar nog en svacka till. Det vänder sen efteråt iallafall och blir sjukt mkt bättre. Många positiva kort i övrigt, och en del påminnelser och varningar.

hmm, misstänkt lik en viss T, fast han hänger åt fel hål.. är det pengar som glider ur fickorna tro?
och "efter regn kommer solsken"? ;p

*tolkar fritt här*

ja ibland måste man kunna skämta om saker tycker jag, det visar att man börjar gå vidare, eller?
Kaffe, det e viktiga grejer det!

Nu sitter jag iallafall i köket med kaffe och barnen spelar en stund innan frukosten.


Ångrar lite att jag la mig så sent igår... men var å andra sidan inte särskilt trött heller. Och är inte särskilt trött nu heller faktisk. Skönt! Idag ska jag städa lite iallafall, plocka bort alla kläder här.. typ 7 maskiner tror jag det är som väntar på att vikas och sorteras!


Det svider i mina ögon.. har gnuggat mig i dem, för att sen inse att jag gick och la mig igår utan att tvätta bort sminket först, så jag ser ut som en tvättbjörn nu fast med typ röda ögonvitor.
racoon-animated.gif

God morgon!

Blev väckt av en mycket rastlös duracell mini strax innan 7 av att han hoppade i min säng.. slängde sig ner sittandes för att studsa upp nästan stående å utbrista:

-Va cooolt! med samma förtjusning efter varje studs.


När han fått liv i mig leverarar han nästa kommentar:

-När snön har smält vill jag cykla på ISEN i backen, jag ska ta bort guppet först!!


Hmm, smart och genomtänkt, lite svårt att cykla på isen om den smält kanske? Och nej, han får INTE cykla i pulkabacken bakom huset. Oavsett om han tar bort snö-guppet eller ej.


Nattens låt

Be nice

Nästa karl som jagar mig får gärna göra det med mer stil.. jag går inte igång på att få stryk, dödshot eller att få håret avslitet.. inte min grej helt enkelt. Sen behöver han inte skrika som en jävla grottmänniska, ok, jag hör dåligt, men att skrika så att fradgan bokstavligen sprutar ur munnen är lite överdrivet. SÅ dåligt hör jag inte. Självömkan kommer man inte heller långt med. Vill du ta livet av dig, GÖR det, men blanda faan inte in mig!

Skicka en blomma vettja?! ;p

I fortsättningen så kommer ALLA som jävlas med mig att hängas ut på bloggen. ALLA.

Be nice, är ett bra råd.


Vill du ha respekt? GE mig respekt.


kan man inte göra det med stil.. ska man inte göra det alls.
Dödshjälp

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6797030.ab

Jag tycker inte att man ska ERBJUDAS dödshjälp, däremot att man ska kunna FÅ det om man önskar och har "skäl" för det. Vilket grymt öde för stackas Kim, om hon kunde så skulle hon avsluta det själv, men det kan hon inte. Det är förbannat tragiskt och oetisk! Hennes liv är HENNES, BARA hennes, varför ska nån ANNAN bestämma om hon får eller inte får dö?


Man väljer inte att födas, men nog faan väljer man om man vill dö? Nu pratar jag om att leva med smärtor som aldrig avtar, jag talar om KIM som föddes med en sjukdom.


Blir lite irriterad då jag läser Martin Engquist artikel;
för den handlar ju om honom, och han har inte alls samma öde eller situation som KIM. Hans jämförelser och frågeställningar är absurda i mina ögon, jag fattar ärligt talat inte relevansen i hans ord, han skriver bl a;

------------------------------------------------------------------------
"Vilka ska erbjudas döden?

Men om inte alla, oavsett fysisk status, ska erbjudas dödshjälp, vilka talar vi då om? Hur stor funktionsnedsättning ska man ha? Hur hjälpberoende ska man vara – och hur mäter man lidandet?

En stat som formulerar svar på de frågorna har i samma stund fastslagit en skala för människovärdet. Då skiljer samhället – vi – ut en grupp människor och säger: "Ni förtjänar att få dö".

------------------------------------------------------------

Att ERBJUDAS dödshjälp är LÅNG ifrån samma sak som att BE om dödshjälp. Lidandet mäter den som LIDER, det är HENNES smärta ingen annans. Alla är vi olika.

Ingen stat behöver formulera några satans frågor, ingen grupp kommer att pekas ut som att "de förtjänar att dö" Gillar inte folk som skriver på vinklade sett, bara för att HAN har fått det bättre så betyder det ju inte att HON får det? Osmidigt att utgå från sig själv tycker jag.. visst, naturligt må hända... men seriöst? Hur kan aftonbladet ens publicera hans åsikter som en jämförelse? Det går inte att jämföra 2 olika individer på ett sådant sätt. FAKTA.

Hoppas på REGN i helgen

Jag fullkomligt ÄLSKAR regn. När himlen lixom öppnar sig och bara gråter. Så fantastiskt underbart och befriande.
Jag kan må dåligt om solen skiner var eviga dag.. usch och fy. Jag måste ha regn om jag ska leva.ett sånt här vill jag ha!!!Äntligen!

Kom iväg till läkaren idag.. som jag skjutit på så länge. Fick utskrivet Concerta, och ska nu framöver gå tillbaka en gång i veckan för att väga mig och mäta puls och blodtryck. (har jag för mig att det var).

Dosen ska tydligen höjas veckovis.. ska bli spännande och se om den funkar som den ska på mig, vore ju guld isåfall!

Imorrn blir det fullt upp, först ska grabbarna på kalas på Mc Donalds.. sen får vi gäster för att fira Vanessa, familjen kommer hit på middag.


Igår fick jag en Tack-present av min granne och vän Lorencita, blev jätteglad! Tack vännen! Hade hjälpt dem med en grej.. fast jag egentligen inte hade så mkt ork just då. Men man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad! Ett väldigt bra motto att leva efter faktiskt!
En så fin ljusstake, jag som älskar att tända ljus!
TACK!
Ica återkallar frysta hallon..


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6801955.ab

Kollade nyss frysen, exakt det märket som vi brukar köpa, är det därför Vanssa är sjuk tro? Hmm, hoppas INTE! Än har hon inte kräkts..men hon är yr och har feber och mår illa så hon har svalt en massa vitpeppar här.
Hon som fick en smoothies med just dessa hallon från Euroshopper senast i morse, hon har dille på hallon, brukar alltid äta det i olika varianter då vi har det hemma. Nu återkallar Ica dem läste jag nyss på aftonbladets hemsida. 

 
Mina ligger nu i papperskorgen här. URK!

eller vaddå..ska man spara dem å lämna tillbaka? :o
Trött..

vägrar bli sjuk jag med, men ser ut som ett lik..hua!! Jag tror att bästa medicinen för mig vore en vecka i solen nånstans... eller kanske en kvart i ett solarium iallafall!

Har plockat här... massor. Men det syns inte. Eller jo..lite då. Men inte tillräckligt. Hoppas på ett infall idag, att dammsuga..skura... gå ut med soporna, sortera alla satans småprylar överallt.. baka bröd... har även lust att slänga ut de stora chippendale-skåpen, har tröttnat på dem, de tar bara plats, vill ha en NY tv-bänk.. en liten ljus sak.. bort bort bort med de stora klumsarna. Jag bor ju inte i ett slott lixom.

Sen vill jag få upp tapeten på ena väggen... väntar bara på att det ska dyka upp en idé, impuls.. ja sånt som gör att allt bara går av farten, i raketfart dessutom.
Vet inte i hur många svängar de varit ute på blocket, å sen efter att tag.. har jag ångrat mig. Så jävla typsikt mig, jag MÅSTE handla på impuls..direkt, annars blir saker sällan av, för jag ändrar mig hela tiden.. eller kommer på nått annat.

Jag är en impulsmänniska ute i fingerspetsarna. Satt och fikade i mitt kök med några vänner... och så fick jag för mig att väggen borde vara ROSA. NU.

Så jag sa åt dem att;
-Jag är strax tillbaka, ska bara fixa en grej.

springer ner till färgaffären, köper färg och pensel, kommer hem.. och tar ner hyllan från väggen... och börjar MÅLA. Medans de fikar. Ja, det är jag i ett nötskal.

Eller då vi förfestade.. och jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle ha på mig... rassel rassel..fram med symaskinen och vips, en klänning på 4 min. Hade nått paljettyg hemma som jag fick för mig att jag skulle ha på mig. Har fortfarande kvar den. Fast använder den som en top numera. ;p

Eller då jag fick för mig att måla i trappen här... blått. Där har vi ett exempel på något av alla mina påbörjade/icke avslutade projekt.. ja inte ens genomtänkta en del... eller jo.. fast för stunden.

Men ville ju testa.. hur det skulle se ut med BLÅTT. Då måste jag ju MÅLA blått. men nu står burkarna.. utblandade med andra färger.. för jag använde dem till taket i pojkarnas rum. Som inte heller är färdigmålat. såklart.

En annan gång var affären stäng... (då jag bodde på söder) så då målade jag en hel hall med VATTENFÄRGER. För affären var stängd.. så man tager vad man haver sägs det ju? Men det blev verkligen skitsnyggt! Hade målat väggen i en ganska ljus turkost färg innan, men då det var klart såg det så sterilt och sjukhusaktigt ut, så jag svampade hela hallen (eller som ett "förrum" innan vardagsrum och kök, efter själva hallen lixom.) Svampade med en disktrasa, använde dotterns väldigt turkosa vattenfärg. Sen kunde man då man ville, slicka på fingret å skriva saker på väggen.. eller bara kladda typ.
Ja om man nu kände för det.


(Såhär ser vår trapp ut)

Vann jag pengar skulle jag anlita nån att avsluta alla mina påbörjade projekt!
För jag kan inte.. det går inte.. funkar inte. Inte alls. Tålamodet finns inte, inte energin heller. För den dalar om jag inte gör nått NYTT.

Här är det lyhört..

Vi bor i ett radhus och bor lixom längst ut På gaveln i själva längan, dvs har bara grannar från ena sidan. Har haft turen att ha grannar vägg i vägg som aldrig eller sällan varit hemma. Eller ska man säga att DE hade tur? Inte förrän de nu ska flytta.. så hör man steg i trappan, ja..att nån lixom LEVER där bakom väggen.

Kan ju förseställa mig hur det låter från OSS, allt spring i trappan här! För det hörs ganska tydligt då nån går i trappan, i början då jag flyttade hit trodde jag alltid att det var barnen som gick i trappan fast det kom från grannen.

Minns att jag några gånger ropade till Vanessa:
-GÅ OCH LÄGG DIG!!! fast hon förmodligen låg och sov sött.. eller iallafall höll sig inne på sitt rum. Haha, det har jag iallafall bett om ursäkt för.

Sen vill jag inte ens tänka på ljudvolymen då det gapas och lever om här...! Har inte hört grannarna, men det är kanske inte så konstigt då de aldrig varit hemma typ och då de varit det så han man enbart hört ljudet från deras förmodligen grymma bio-ljud till tv:n. Sen gapas det kanske mer från en barnfamilj än en som bor själv med sina vuxna barn varannan vecka som är av den lugna och skötsamma sorten? Ja den sorten som inte märks, alls!

Att de ska flytta innebär ju iallafall EN sak, att vi får NYA grannar. Spännande..! Kan det inte flytta in nån som är precis som jag? Eller iallafall nån som står ut med en sån som jag! ;p
Eller nån som aldrig är hemma kanske? Haha, vore det ultimata, eller att en döv familj flyttar in?
God Morgon

Vanessa är sjuk.. feber och alldeles mosig är hon mitt lilla hjärta, så hon får vara hemma och vila idag.
Här hemma ser det ut som ett bombnedslag, men jag vet inte vart jag ska börja.. får se om jag får ett ryck idag.
Får ångets bara man kollar runt här typ! Men ska försöka börja med kläderna som ligger lite överallt, får ju gäster på lördag.

Vilgot har lite frustations och raseriutbrott här på wii Sims, han får inte ihop pizzamaskinen! Jisses vilket temperament, mamma upp i dagen tro? Nu får han lite hjälp av Vanessa. Jag har ingen susning om hur det funkar.
Vilder ligger och sover fortfarande, min stora kille som var så ledsen igårkväll, mycket som snurrar i hans lilla huvud ibland på min lilla tänkare. Tänk att han börjar skolan till hösten, jisses vad tiden går fort!!

Ska vila en strund här nu... sen ska grabbarna lämnas på dagis strax innan 9. Har lovat fröknarna lite tårta, de gillar tydligen lakrits.
Till M

Madatcho!!

-Vanessas madatcho har bajsat!! Den har blivit ägg eller nått.. och pruttat, sen kom det bajs, vart ääääär hon?? Ring henne, hon måste komma!!
Vilder blev nästan i upplösninsgtillstånd här på morgonen då han hittade Vanessas tamagotchi efter att hon gått till skolan.

-Vad hette det sa du? frågade jag.

-MADATCHOOOO!!!! skriker han hysteriskt. Fick bita mig hårt i kinden för att inte skratta. För honom var det blodigt allvar, som om det var en riktigt bebis typ... och så var det så sött att han sa MADATCHO istället för Tamagotchi.;p

Vanessas tårtor klara!färgen på tårtan högst upp stämmer bäst med verkligheten.

massor med glitter, såklart!!!!

fyllningen ser lite snuskig ut.. :S men faktiskt riktigt god, om man gillar turkisk peppar, salt och blandat och violgodis.


smörkrämen gjorde jag med 100 g rumsvarmt margarin, 2 dl florsocker och ca 1 dryg dl pulveriserat godis.

Grädden vispade jag och hade i en massa pulver från violgodiset jag mixade, och för lakritsen så smälte jag ner en hel påse gott och blandat Salt, och sen hade jag ytterligare 5 dl grädde som jag vispade ihop med den snuskiga smeten..ja den ser verkligen snuskig ut. Har ingen bild på grädden med lakrits.. haha lika bra det, för den såg verkligen SNUSKIG och smutsig ut!

Men Vanessa tyckte det var SUPERGOTT!

Båda tårtorna har samma fyllning, men på olika lager bara.
Grädden mellan bottnarna, och smörkrämen spacklad på hela tårtan under sockerpastan.
Vilolen blev tjock så den e på ovansidan, lakritsen är på sidorna typ. Hade nästan 2 dl violpulver i nämligen.. tömde hela burken jag hade, spara är tråkigt! ;p

Så lätt att göra endå, bara mixa det man gillar lixom.


Hur tänkte jag?

Inte alls.. tydligen. Planering är inte min starkaste sida. Långt ifrån. Motivation.. hmm, vad är det? Blir trött innan jag ens börjat tänka på att jag måste STÄDA idag. Vika all jävla tvätt, dammsuga... och sen är det ju typ lite öppet hus här idag eftersom Vanessa fyller år. Hmm, ska kanske börja med att ta ett bad?

En av tårtorna är iallafall näst intill klar, blev ganska nöjd med tanke på impulsiviteten och spontaniteten i morse medans grabbarna röjde kring benen på mig i köket. Nu är de på dagis, de var tydligen hundar idag
-voff voff! sa de och slickade mig i ansiktet då jag lämnade dem. Mysigt! Hahaha!

Många födelsedagsbarn idag!

Inte bara Vanessa fyller år idag, utan även min bror, min fasters man och syrrans kille.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS får man väl säga.
Vanessa 10 år

Tänk vad fort tiden går!! Här är den lilla bakelsen jag gjorde till frukost.


Fyllningen består av violgrädde, lakritsgrädde, violsmörkräm och lakritssmörkräm, allt efter födelsedagsbarnets önskemål.

Hon ville sova i soffan så hon fick äta sin frukost där.


2 tårtor väntar i kylen på att dekoreras för att ätas upp i eftermiddag eller nått, nu ska hon till skolan här.
Energitjuvar

När människor omkring en förminskar en.. får en att må dåligt och känna sig otillräcklig.. då är det dags att avsluta relationen. Det funkar inte på sikt att stanna i en relation som enbart kräver energi och gör en slut i tankarna. En relation ska tillföra något, få en att må bättre och inte sämre.


Vad gör man om en sådan person endå måste finnas kvar någonstans av andra skäl? Ja då får man vara på sin vakt och väga allt man säger och gör. Det är väldigt tröttsamt ibland, och gör en väldigt ledsen och LESS. Tillslut måste man bara ersätta det gamla med något nytt. Som då man skaffar en ny kyl t ex, man kan inte slänga den gamla förrän man fått en ny, men då man väl fått den nya kylen som funkar precis som den ska... då vill man inte ha den gamla tillbaka.


Vill man inte bli ersatt, så får man fundera på sitt eget beteende och på vad man ger i en relation. Och är man less på något, så gör man nått åt det.. annars får man skylla sig själv. typ. eller nått. Men allt kommer med tiden, en del saker tar sin tid, sakta men säkert sker förändringen, och när det väl skett, är det ingen återvändo.

JAG bestämmer över MITT liv, folk jag inte gillar tänker jag inte ha omkring mig. Ut med det gamla och in med det nya...
ja iallafall då det gamla bara tar en massa energi, som ett gammalt kylskåp t ex. Bättre med en enegrisnål variant som kan förvara desto mer i en jämnare och stadigare temperatur, utan att man behöver frosta av och hålla på stup i kvarten. Orka lixom!

Mår lite illa

Kan det bara blandningen av viol/lakrits-grädde och viol/lakrits-smörkräm och sen sockerpasta med chokladsmak?
Hmm... tårtorna nästan klara.. blir 3 st! Typsikt mig, jag å planering och beräkning är inte min starka sida, men å andra sidan så blir det ALDRIG för lite! ;p

Så är ni sugna på tårta imorrn så välkomna hit! :D

Slänger ut bilder på dem då de e klara. Nu blir det lite paus med tv:n som sällskap.
Husdjur

Är med på veckans blogg-ämne i en tråd på familjeliv denna vecka, ämnet är husdjur som ni ser.Då jag var liten ville jag ha en hund. Ja egentligen en delfin, men det var ju ganska orimligt att ha en sådan, ja de får ju inte plats i ett akvarium precis. Sen var jag inne på att ha en apa... en chimpans, hade en klasskompis som lurade mig att han kunde fixa en från sin kusse men så blev det inte..såklart.


Sen en tiger... eller ett lejon... och en period ville jag ha en get! Och såklart har en gris stått på önskelistan.


Men jag har haft en massa andra smådjur som substitut för den där hunden jag ville ha... råttor, salamander, fiskar, kanin, katt... och sen har jag faktiskt ägt en hund i ca 4 timmar då jag olovandes köpte en som jag såklart inte fick behålla. Det var riktigt surt, minns att jag var pissförbannad på mina föräldrar och tyckte de var elakast i hela världen.


Vanessa fick marsvin.. 2 st. Underbart är kort, eller var det nyhetens behag? Det tröttnades snabbt på de 2 små grisarna som för övrigt var ganska tråkiga. Så de blev inte långvariga hos oss, de fick en ny familj nånstans i Haninge efter en del letande. För det blev givetvis JAG som fick sköta dem, byta i buren, klippa klor, kela.. å allt sånt. Och så måste man vara rättvis, så kelade jag med den ena, så kände jag mig tvungen att även ta den andra sen.. och så satt man där, med ett litet marsvin som alltid kissade ner en. Var det inte den ena, så var det den andra. Och sen tålde jag inte höet så värst mkt heller. Ja jag åt det inte såklart, men grisarna gjorde, och skvätte en massa utanför buren då de röjde om nätterna.


Nu har vi funderat på katt.. men nej.. tror inte det blir nån faktiskt.
Man blir så bunden, och då jag väl är barnfri..ska jag vara hemma med KATTEN då? Nej tack, då vill jag gärna kunna vara lite mer fri faktiskt. Orka leta kattvakt jämt? Fast ibland så blir jag såå sugen.. men då måste den se ut och vara som en gammal katt jag hade tidigare, världens mysigaste och keligaste kisse, Baileys, som oftast låg på rygg och sov. raklång på golvet eller i sin lilla hängmatta. Tyvärr fick jag avliva honom då han blev sjuk och fick svåra kramper och hade fel på levern. :( Men en mysigare katt har jag sällan skådat, så skulle en sådan dyka upp i mitt liv skulle jag inte tveka en sekund faktiskt. Han var otroligt fin och långhårig, brun och gråbeige-randig, blandras mellan perser och birma tror jag det var. Grymt söt med världens finaste lynne.


De enda husdjur jag har nu är dammråttor och i sällsynta fall silverfiskar.
Mössen i skåpet har inte heller fångats, de har förmodligen hittat roligare skåp hos grannen att rota i eller kommit på andra tankar. I musfångaren hamnade de inte iallafall!

 

Riktigt trött är jag

Dricker kaffe och bakar tårtbotten till Vanessas tårta. Har kört hårda violgodisar i mixer och blandat ner i grädden. Det svarta sega hårda slemmet som består av grädde och smält lakrits värmde jag på lite i micron för att ens kunna få ner en sked i det, sen vispade jag ner allt i 5 dl grädde... Blev faktiskt godare än jag trodde men ser inte så mysigt ut...  

Ska bli spännande att göra denna tårta med lakrits och viol.

Nu gäspar jag här.. mera kaffe och kanske en powernap innan trollen ska hämtas? Känner mig helt färdig efter idag, och dagen är inte slut än på långa vägar.. ska ju fixa färdigt tårtan ikväll, ja iallafall fylla den, dekorerar gör jag imorrn. Å sen måste jag städa.. och vika tvätt... och förmodligen tvätta om en del oxå efter fyndet av ostbollen i klädhögen i morse. Så jag har att göra, med andra ord!
Hemma igen

Rättegången blev INSTÄLLD. Den fega kloakråttan hade mailat rätten 6 i morse och sagt att han hade ramlat och slagit i ryggen och inte kunde komma därför. Bullshit! Så rättegången belv därför inställd och framflyttad... väldigt irriterande då jag var så inställd att ta itu med det idag. Sovit dåligt helt i onödan. Tack söta Anna för att du följde med!

P lär ju inte dyka upp nästa gång heller... han vågar inte visa sig överhuvudtaget, hans ombud hade inte ens pratat med honom tydligen. Så lite snopet minst sagt, att ta sig dit, sitta och vänta.. gå in, och sen läste de upp hans mail.. och så blev det en paus innan de meddelade att de flyttar fram den. Fattar de inte att han ljuger? Han gör ju ALLT för att slippa, och hade han inte mailat rätten så hade rättegången blivit av, så han vet ju precis vad han gör.. så himla kallt och utstuderat. Att inte stå för sina handlingar är FEGT. Jag undrar hur lång tid detta egentligen kommer ta...? Men skam den som ger sig, han kommer att bli dömd, tillslut. Irriterande bara att få vänta... igen!
P är en feg jävla luffare!

God Morgon

För att få lite egen tid igår så fick barnen lite chips för att kolla på en film... jag hade(har fortfarande) en jättehög med ren tvätt som ska vikas och sorteras. Då jag letade efter en tröja nu på morgonen.. så gjorde jag ett oönskat fynd i högen, nämligen detta:
en OSTBOLL!!  Ja vi alla vet ju hur det luktar...

Mjölken är slut hemma, så jag fick lägga sliskig söt äcklig vaniljglass från Lidl i kaffet.. och sen spraygrädde. Inte så gott för nån som inte har nått sött i kaffet direkt.. men vad gör man inte för lite koffein? Att dricka det svart är uteslutet nämligen.
 
Inte så farligt nervös är jag nu faktiskt, men det kommer väl då jag är där, typ 10 min innan rättegången börjar. Men skitsamma, vissa saker måste göras helt enkelt, och det som inte dödar gör en starkare. Jag har inget att skämmas för, men det har han, om han nu har nått vett nånstans, tveksamt faktiskt.

Får väl hoppas att hans advokat inte spyr otrevlig galla på mig, men då jävlar ska han få svar på tal, jag är taggad idag faktiskt!!Jag säger som Grynet, TA INGEN SKIT!!


Barnen sover strax

Satte på en film till Vanessa och Vilder, Vilgot har redan somnat. Jag är nervös inför morgondagen.. kan inte komma ner i varv alls..och får inget vettigt gjort heller!! Har sovit en stund idag och sen sett till å ha sällskap, både till lunchen och middagen. Har bara kaos i skallen.

Men imorrn gäller det, borde inte må dåligt för en kloakråtta som han, och det e inte det.. utan att jag har ingen lust att prata om det, eller se honom (om han dyker upp) Det irriterar mig bara att människor som han tar TID från mitt liv, men han förstörde så mkt att jag inte bara ville släppa det, låter det bli en läxa och tankeställare till honom. Jävla idiot, att en arbetsledare på ett ställe får trakassera någon på det viset!!

Hota med att ta livet av sig för att han inte får en... och sen inte nöja sig med 1 nej, inte 2 nej..inte 3 nej.. inte nöja sig med "hör aldrig av dig igen", "lämna mig ifred" ,"jag ringer polisen om du inte slutar"  osv...

Dessutom innan dess...ljuga för att få min sympati, nästla sig in i mitt och barnens liv på falska grunder, utge sig för att vara en riktig vän att lita på, få mig att må dåligt och tycka synd om stackars honom som blir misshandlad och ligger på sjukhus... när han inte alls gör det. Polisen frågade om han var störd... eftersom de inte hittade honom på något sjukhus alls då han sa att han var där.

Han vände uppochner på min tillvaro när jag mådde som sämst, utnyttjade mina svagheter och mitt mående och min godhet, och då han hotade att ta livet av sig för att han inte ville leva utan mig.. på samma sätt som en viss annan person (hade anförtrott mig om detta till honom) så fick det bägaren att rinna över.. och utlöste i sin tur posttraumatisk stress som gjorde att jag brakade totalt.

Och sen inte nog med det... han FEJKAR ett självmordsförsök..för att få komma till sjukhuset där jag är. Men hade förvarnat om det då jag misstänkte att han skulle kunna göra nått sånt.. så han hamnade på en annan avdelning. Sen fick han syn på mig av en händelse då han blev utskriven..och skickar ett sms: "Åh, tack för att jag fick se dig idag,. lika vacker som alltid,. Jag kom nyss ut efter ett misslyckat självmordsförsök, hoppas vi kan dra ett streck över allt och att vi kan ta en kaffe en dag, men extra mjölk".

Psykfall!!! Han slutade inte sms:a förrän han fick besöksförbud... å sen då det gick ut..så tar han kontakt med mig på facebook... för att be om ursäkt. "förlåt för allt som blev".

Sen lämnade han landet, för det var fler som var less på honom uppenbarligen, inte en så poppis kille.
Men nu e han delgiven.. och det blir rättegång imorrnbitti.


Blommor till tårtan

Har gjort lite blommor till Vanessas tårta. De går att äta såklart! Även glittret är ätbart.Nu ska jag vila en stund... nacken krånglar lite. Blää!

Vilders nya frissa

Jag klippte honom igår efter en liten diskussion, han fick välja på att tvätta håret och klippa sig. Kan ju tillägga att han blev klippt... OCH fick håret tvättat med lite list från min sida då han satt i badet. ;p

Vilders nya frissa, han vill spara lilla svansen lång.


Här spelar de wii tillsammans mina pojkar, färdigklädda i väntan på att gå till dagis.Vilgot har en tröja han fått av Vanessa som hon vuxit ur, han älskar den!


De är superfina i rött och rosa!


God Morgon

Sovit konstigt, tror det beror på morgondagens rättegång. Hatar att sånt skit ska behöva påverka mig så starkt!! Ska hålla mig hemma idag och vila så mycket det går, känner mig jättenervös och illa till mods, vill bara att det ska vara överstökat NU! Men imorrn så blir det av. Bättre sent än aldrig, och som sagt, skönt att få det avklarat.

Vanessa har gått till skolan nyss, och Vilgot spelar wii, Vilder ska jag väcka om en stund. Blir nog en låååång dag idag misstänker jag, en sån där dag som känns som en evighet.
Men såna dagar måste väl oxå finnas, annars skulle nog inte de braiga dagarna kännas så himla bra! ;) Synd bara att de dagarna oftast går alldeles för fort!
Vilgot goes Vilma

Ungarna kom ner för trappen... och sa att de slängt ut Vilgot genom fönstret, för det fanns bara en Vilma nu.


Mina härliga ungar!

Rastar husdjuren i parken
BOLT och BLIXTEN heter de. ;)

Vanessa är djurskötare

Vädret var helt underbart idag, så vi tog oss lite frisk luft.

Nu leker de här, Vilder är nyfrissad och sen har han och Vanessa badat de med idag.

Vilgot springer runt med 3 lager kallingar:
-"En bra idé om det kommer lite kiss, då tar jag bara av och av och av..och tar på mera sen! säger han entusiastiskt och strålar som en sol. Lät som om han funderat länge på den fantastiska idéen.

Jo, visst låter det som en väldigt BRA idé? Hmmm... ;)Förbereder för Vanessas tårta

På onsdag fyller min prinsessa 10 år! Då har hon önskat en laktris-tårta. Så jag har förberett lite av fyllningen, smälte ner en påse laktrisgodis i vispgrädde. Tog ca 2 timmar.... sen har jag även mixat en påse hårda laktrisar till pulver som jag ska använda till smörkrämen tänkte jag... sen blir det ett lager fyllning med viol-smak av nån variant. har inte kommit på hur bara, men förmodligen krossar jag hårda violtabletter och blandar i antingen grädde eller smörkräm.Givetvis ska tårtan vara SVART, med lila glittriga blommor på.

Grädden som jag smälte ner godiset i ser ut som svart slemmigt tjockt snor typ.. men Vanessa blev mycket nöjd då hon provsmakade. Misstänker att hon kommer få ha tårtan helt för sig själv!


:S
Bästa låten! SÅ jävla bra, fullkomligt ÄLSKAR den!

God Morgon

Vaknade med en huvudvärk som hette duga, alldeles genomsvettig, och det tog en stund innan jag lyckades samla ihop tankarna och inse att jag har DRÖMT, men riktigt intensivt och vidrigt om gamla saker som vävts in i nytt. Fy att drömmar kan påverka så satans starkt!

Men vaknade på ett ganska mysigt sätt endå, av att Vilgot satt bredvid och pussade på mig massor och sa:
-Söta mamma, söta mamma, söta mamma!
med lite tillgjord röst, han ville att jag skulle gå upp med honom...


Han tyckte även att jag skulle skaffa en annan säng så att det skulle vara lättare att ligga UNDER sängen, han hade lite damm på huvudet så jag mistänker att han krypit under sängen då jag sov. Han hade hittat min mobil och som låg på ljudlöst och påpekade att jag hade meddelanden och missade samtal.Så jag klev upp och så tog vi ett bad han och jag, avloppet i badrummet är fixat förresten, tack M.


Nu kollar de på tv här och snart blir det dags för frukost. Hade en del att röja upp i köket från igår, och så är det ganska kul (NOT) att upptäcka att disktabletterna till maskinen är SLUT.


Jag dricker första kaffen för idag, men definitivt inte den sista. Huvudvärken är snart ett minne blott, skönt! Och genomsvettig är jag inte heller, var skönt med ett bad direkt på morgonen.


-Åh, vad GOTT du luktar!
säger Vanessa då jag kommer ner och ger henne en puss. Hon sitter inne på www.stallet.se
SKITKUL tydligen.


Vilder är som hypnotiserad av tv:n och Vilgot ligger bredvid och tittar han med. Det brukar ta en stund innan de blir sugna på frukost, men jag har förberett så allt är framdukat i köket. Så jag dricker min kaffe i lugn och ro och surfar lite sålänge...

så jag har det faktiskt ganska bra!

Kullerbyttor

Pojkarna har röjt järnet här.. dansat, gjort volter och kullerbyttor, slutade med att Vilgot bet sig ordentligt i tungan så det började blöda en del. Då fick han sitta hos mig en stund med en blöt kall trasa i munnen.

-Är blodet borta snart mamma? Jag vill göra en kullerbytta!! frågar han otåligt.
-Nej det blir inga mer kullerbyttor ikväll, det är färdiglekt och vi ska ta det lugnt nu! svarar jag bestämt.

-Men jag kan ha munnen stängd!?? säger han hoppfullt.

 

Försöka duger.

sen slocknade han ganska tvärt i min famn.Bara 2 barn kvar nu.. och jag. Är så läskigt trött att det är ett under att jag fortfarande kan hålla ögonen öppna. Vanessa ser hängig ut och känns varm.. så lite sömn gör nog oss alla gott här.

Melodifestivalen, GO DARIN!!!

Darin, Jag fullkomligt RYYYYSER, en låt som jag definitivt skulle kunna ha på repeat på väldigt hög volym här hemma.

-Åh vad jag ÄLSKAR denna, titta jag ryyyyser! säger jag och Vanessa svarar;

-Fråga chans på honom då?


"Waterboy"... en charmig prick och en trallvänlig refräng

Pernilla.. alldeles för klämkäck, men en glad låt som man säkert gillar att lyssna på efter ett par öl. Klänningen var riktigt snygg men ganska beige.. både bildligt och bokstavligt talat.
Hade varit snyggare med en marinblå klänning på henne!

Andreas.. urk..
-Han ser ut som att han har kommit ner på jorden från rymden!! säger Vilgot. Ja han är ju grön.. som aliens brukar vara. sången och låten är ganska kass faktiskt, plus att han ser lite slemmig ut.


Timotej
, söta röster och ganska öronvänligt trallande. Gillar den faktiskt


Ola
.. nej, dålig och tråkig låt


Resten...
gick in i ena örat och ut genom det andra typ, minns dem inte, men så är min koncentration som den är oxå.

Om inte Darin vinner är det antingen fel på hela svenska folket eller så är röstsystemet uppgjort.
Har prövat att ringa flera gånger och det har varit fel på linjen, fick ringa 5 gånger!! innan jag kom fram. Samma då Vanessa skulle rösta.. dåligt, men otippat? Nee. Inte det minsta.

Om han inte vinner vill jag ha pengarna tillbaka! ;p...;p
Duracell gånger tusen

Vad har det tagit??? Vad går de på??

De springer runt som påtända skållade troll här grabbarna. Jag å Vanessa sitter i soffan med varsin dator och middagen är avklarad. Har plockat bort allt med socker i, de får dricka vatten till chipsen, räcker med läsken de fick tidigare idag. Då grabbarna slocknat ska jag och Vanessa plocka fram lite godis.
De har endå varit ute massor i dag, så de är ju knappast understimulerade.. kanske snarare överstimulerade?
What ever, myror i brallorna iallafall, Vilgot höll på att somna i soffan direkt efter middagen, han satt och blundade och jag lyfte upp honom för att han skulle hinnna kissa.

-Åh TACK mamma, att du väckte mig, ta fram CHIPSEN!! säger han och strålar med nytänd gnista efter att han kissat. Och äter.. och äter.. och äter. Hade jag tagit honom 3 sek senare.. så hade han sovit nu. Men men, de är ju underbara de små liven, även fast de driver mig till vansinne ibland! De är ju faktiskt ganska lika mig alla 3... på gott och ont. Fast mest gott måste jag erkänna. ;p
Trött Lördag

och inte så mycket barnledig direkt som planerat. Inte barnledig alls faktiskt. Pojkarnas pappa tog dem inte med sig, och Vanessa har haft ont i huvudet å lite feber, så hon stannade hemma i helgen hon med. Men de leker för fullt här, det mullrar som åskan går då de åker inlines. Gissar att de somnar ovaggade ikväll.

Vi har varit ute idag efter frukosten, de fick leka en stund på baksidan, lunch blev det på taket. Sen godis i massor såklart.
de fick låna mina solbrillor, man blir nästan bländad då det är så mkt snö oxå dessutom.

Jag har sovit i typ 20 min i soffan.. en liten powernap. Bakat vitlöksbröd och förberett för dagens middag som är pasta med köttfärssås.

Igår vart jag bjuden på middag hemma hos Lotta, jag och Vanessa. Pojkarnas pappa var hemma hos mig med pojkarna så det var skönt att få lite tid med bara stortjejen, sen så åkte jag till Karin och därifrån gick vi till kvarterspuben Tre Kronor. Rätt ok, sjöng karaoke, skoj! ;p (ja för mig iallafall;))

Kom hem sent, det var svinigt kallt, så kallt att jag inte iddes/kunde ringa en taxi och sen stå och vänta på den. Hade lösnaglar, vilket gjorde att det var skitsvårt att trycka på knapparna på mobilen, sms ska vi inte tala om. Hatar lösnaglar! Det är skitsnyggt med långa naglar.. men det passar mig inte, fast det är kanske en ovana? Jag är nog inte den typen bara helt enkelt.  Bet av en redan på stället för att kunna skriva sms, resten satt för hårt så de har jag klippt av idag.


Så jag gick, trodde jag skulle frysa fast nånstans om jag stod stilla, och inga vantar hade jag heller. Jag tinade upp mig med en massa te då jag kom hem. Tog en bild då jag gick hem för att jag tyckte så synd om mig själv. Den enda knappen som typ gick att trycka på med stelfrusna fingrar! Hade tänkt ringa taxi men fingrarna var lite för stela för att slå rätt nummer dit. så jag gav upp. Brrrr!!


Vilgot valde förresten mina kläder för kvällen.

Haha visst ser jag GLAD ut??

Sov i Vanessas säng, vaknade kl 7 av att det var alldeles ljust i rummet och pojkarna röjde och for. Hade varken stängt dörren eller dragit ner rullgardinen.. och jag har svårt för att somna om så jag klev upp, såklart.

Tanken var att M skulle ta med dem idag, men det blev inte riktigt så... han åkte utan dem, så han får ta dem nån annan gång helt enkelt. Så jag är en aning trött men det funkar. Har laddat med en massa gott inför Melodifestivalen ikväll.

Oh, JIPPIE, M har lämnat en massa kartonger här som kidsen röjer i.. en aning irriterande. Har nog med grejer som står överallt. Givetvis är det fight om vem som ska ha vad...Vilder har tejpat ihop en koja han ska sova i inatt.. så nu ser det ut som jag vet inte vad i vardagsrummet, kuddar madrasser å filtar har de släpat ner. Men va fan, de är ju faktiskt barn, så vill han sova i sin koja så klart han får det, det är ju faktiskt HELG dessutom. Hoppas bara friden infinner sig och att minstingen slocknar först!
Fredag

Skönt med fredag, dock blir det inget city för mig ikväll som planerat, håller mig på hemmaplan.

Är lite småtrött, men besöket hos advokaten gick bra, lite väl tidigt på morgonen bara. Tydligen så har P blivit delgiven, så det blir rättegång nu på tisdag, men antar att han inte dyker upp, ganska skönt vore det i såfall så jag slipper se honom. Rättegången blir ju av i vilket fall somhelst endå, men i hans frånvaro isåfall.

Blir lite tufft med rättegång igen, kommer förmodligen påminna mycket om rättegången mot Mr Monster, hatar att behöva sitta där inne och prata inför ett gäng främlingar om det som varit. BLÄ!!
Men sen är det över, och det som inte dödar gör en starkare, ska bli skönt att få lämna det bakom mig och gå vidare!
Nyttigheter i all ära

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6761018.ab

Läste denna artikel i Aftonbladet, om hur man ska välja att äta nyttigt även på fredagkvällar, sk myskvällar.
Visst, det är en VISS poäng i det hon skriver, att man ska göra det festligt med nyttiga saker så att de förknippas med mys lixom. Men jag tyckte att det hon skriver i slutet, låter riktigt riktigt egotänk! Har hon barn??

"Om inte barnen är så förtjusta så får ni vuxna desto mer."

What? Tänker man så om man har myskväll med barnen? Vilket jävla egotänk!

Jag skäms då inte för att ta fram en massa chips på helgen, man måste väl få unna sig? Det handlar inte alltid om hur mkt och VAD man äter.. utan hur mycket man aktiverar sig till det man stoppar i sig.

Jag tänker då inte ha ångest om jag tryck i mig en påse chips nån fredag eller lördagkväll. Kanske att man inte ska äta så VARJE dag, men att inte ens få unna sig på helgen?

Sure, inte dör man av grönsaker, och det ena behöver inte utesluta det andra. Men att välja bort chips och annat gott bara för att det inte är nyttigt? Nej tack.

Gurkstavar, morotstavar och annat grönt brukar jag ställa fram i en skål på bordet innan middagen är klar.. då brukar de småäta av det innan då de är hungriga. Det är det bästa sättet anser JAG att få i dem det som är nyttigt. Visst kan man käka det resten av kvällen med, men varför enbart om man inte gillar eller vill ha chips istället?

Fjanterier i mina ögon, nyttigt hit å nyttigt dit, LEV för fan och NJUT av ALLT som du tycker om.
Gör man så på helgen, exakt VAD är problemet?

Äta bör man annars dör man,
                                                                äter gör man, endå dör man.

Ett litet tips

När du blir riktigt förbannad/arg/ledsen/upprörd... försök att handla tvärt emot känslan. Grym känsla, jag lovar! Svårt, men övning ger färdighet.

Try it!Ballar av stål

Vilken tönt, han den röda nissen i Ballar av stål. Hans ballar kan inte vara gjorda av stål för han har uppenbarligen inga. Vem somhelst kan väl utklädd göra en massa hyss?

Han är ju rätt anonym i sin förklädnad, fusk tycker jag. De andra är ju grymt mycket roligare, de VÅGAR ju skämma ut sig offentligt medans lacknisssen (Mikael Reuter) spelar allan-ballan i sin röda pyjamas.

Bitterfittan är en personlig favorit, hon är ju bara för rolig!!!

Snart har det premiär igen, den 18:e mars närmare bestämt, då ska jag sitta klistrad vid tv:n.
Vanessa doing business

Vanessa tappade en tand häromdagen, och jag la den såklart i ett glas och skulle fylla på vatten och ställa undan det så att tandféen kunde komma.

-Neej mamma, inte VATTEN, då blir ju sedlarna BLÖTA!! ropar hon förskräckt.

Hmm, sist fick hon tydligen sedlar av M då hon tappade en tand. Så tack M för att du sätter ribban så jävla högt! ;)
Nya garderoben

Nu är den uppe, äntligen!! Är verkligen supernöjd, den var helt i nyskick, och kostade mig bara 1000:- istället 3280:- som den kostar ny på IKEA. Så himla kul att göra fynd! Visserligen är jag HELT pank nu, men det gör inte så mkt, kyl å frys är välfyllda och barnbidraget kommer ju på fredag nästa vecka.


Lite svårt att fota i det trånga lilla rummet som ni ser... å inte har jag städat där ännu.

Tack för hjälpen M, som du ser så lånar jag din kofta som du glömde... ville inte ha på mig min då jag åt ifall jag skulle spilla. ;p

Irriterande eller vad?

Nu är den hemma, garderoben. I hundra delar typ. 2 svettiga lite småsura människor mötte mig med flyttbilen... ;p den fanns tydligen på 3:e våningen i en villa med en väldigt smal och konstig trappa.

-Det är nyttigt med kroppsarbete!!

försökte jag säga lite uppmuntrande, men hade svårt att hålla mig för skratt. För de SÅG verkligen roliga ut, helt anfådda och svettiga.

Men man ska se positivt... har ett minne av ett annat tillfälle då jag skulle få hjälp att hämta en skinngrupp.. och det visade sig att tjejen bodde på våning 12 UTAN hiss. Då vart man poppis.. not! ;)

Jag var såklart inte med utan satt bara hemma å väntade på leveransen.
Somliga har det bra va? :p
Look Of Today!

Har lekt lite med nya sprayburkarna! ;p


Kolla in publiken

Provocera lite mera! me like! ;pkul att kolla in publikens reaktion På texten och dansarna. ;)
Dagens LåtNOSTALGI så det skriker om det!
Vanessa tänker på Laktris...

Jag berättade för Vanessa att min lillebror käkade nyckelpigor när han var liten...
-Wow, tänk om det smakar LAKTRIS!!???? var hennes spontana kommentar.
Efter att hon utvecklat det hela jämförde hon dem med sina favoriter;

Ja med lite fantasi kan man ju se en "viss" likhet...?Appropå nyckelpigor så är det något som Vilder INTE gillar, han tycker de är så läskiga att då vi spelar memory måste jag plocka ut korten med nyckelpigor på först!
God Morgon

La mig tidigt igår, så idag är jag ganska utvilad, blidde ingen garderob igår förresten, den ska hämtas idag på morgonen. M var inte såååå glad då han fick veta att det var en STOR garderob han skulle hämta åt oss. ;p


Men den är SÅ perfekt till grabbarnas rum, plus att det är spegel på ena skjutdörren.

Idag ska jag iväg och sen lär jag vara rätt busy med att fylla garderoben i eftermiddag. Borde sätta upp taklisterna i deras rum, men har ju inte tapetserat klart än, fattas ca 2 våder. Irriterande. Alltså, de fattas inte utan de har helt enkelt inte blivit avslutat bara, tapetrullar finns det. Men orka släpa upp klister å allt? Nån annan dag får det bli. Ska iallafall försöka dammsuga innan den nya garderoben kommer upp kanske?
Grymma åkare

De har verkligen tagit sig från igår, stadigare och stadigare, gissar att de kommer åka väldigt bra innan sommaren. Vanessa var det svårare för dock, min lilla Bambi på hal is... hon gick mest längst väggarna.
Första gången för henne idag.Vilgot är lite fartblind;psyskonkärleken spirar ordentligt! Retstickor båda 2!!


Bråket började med att Vilgot blev sur för att Vilder hade dockmadrassen...


ja som vanligt kunde jag inte välja EN bild.. beslutsångest, som vanligt!
Men det är MIN blogg, så jag bestämmer! Hehehe, HÄRLIGT! ;pEffektivitet

Idag fick jag ett litet ryck.. tror det var den antågande garderobens förtjänst, brukar alltid få en del gjort när jag köper nått nytt eller gör om. Dammsugit i vardagsrummet, ORDENTLIGT, ja iallafall halva rummet. Vände möblerna upp och ner och dammsög under dem bokstavligt talat. Kan ju tilläga att jag städade på mitt eget vis, tror ni jag plockade bort högarna med 3 maskiner rent tvätt som jag lagt där innan? ;) Nix! ;p

De fick följa med, golvet var ju rent så det gjorde inget. det var ju bara å slänga upp tvätten igen då jag vänt tillbaka möblerna. Jag viker dem imorrn.. eller nån annan dag.

Har även sorterat pojkarnas kläder och vikt i högar och sen har jag borstat den vita mattan i vardagsrummet så att allt förbannat ludd är borta, nu syns bara fläckarna från en glass och vanessas smink.. hon fick av någon underlig anledning för sig att gnugga ansiktet i mattan då hon sminkat HELA ansiktet i grön, blått och rosa. Ska försöka tvätta bort den fläcken, likaså fläcken efter Vilders glasspinne med alldeles för mycket nogger kvar på. Lär kännas i ryggen imorrn, känner redan av domningarna i ansiktet. Men det var jag beredd på.

 Kikar man in i vardagsrummet nu.. ser det inte alls städat ut med all tvätt som ligger i högar på sofforna. Men känslan av att det är dammsuget och skurat är skön, det luktar gott och luften känns friskare. Har öppnat altandörren och vädrar lite. Så i mina ögon är jag nöjd, riktigt nöjd. Huvudsaken det!

Lite att göra idag

Idag får pojkarna en ny garderob till sitt rum, så jag har röjt ut den gamla, flyttade den till lekrummet och fyllde den med lite spel å annat. Tömde den så det blev lättare att flytta den, jag ska ju helst undvika att lyfta så mkt.. men det är svårt!

Så nu ligger allt i gamla garderoben på golvet och väntar på att den nya garderoben ska komma.
Byrån får knappt plats, men blir väl att jag slänger den sen. Ska se hur det blir då allt e klart. Den går nog knappast att sälja då jag har målat å klistrat grejer på den. Hittade en garderob till ett superbra pris på blocket, ett riktigt fynd så jag är mer än nöjd. Ikväll blir den hämtad, längtar efter att få plocka in alla kläder å samtidigt sortera bort allt urvuxet på samma gång.

här ska den nya garderoben stå, den är 2 m lång med skjutdörrar, så jag kommer få plats med betydligt mycket mer än i den gamla. den är djupare dessutom och högre. Lägger ut bilder sen då den nya är på plats.Ska hjälpa Vanessa sen oxå med hennes rum... hon är sin mamma upp i dagen då det gäller att släppa kläder lite varstans, en sk "dropper". ;)

Bästa Vitlöksbrödet ever!Degen gjorde jag på 5 dl varmt vatten, ca 2 msk olja, 2 tsk salt, nån msk honung och en hel påse torrjäst, sen mjöl då såklart tills degen blir lagom tjock.


Låt jäsa i ca en timme. Baka ut och dela degen i lagom stora delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.


Nu ska du blanda den goda smeten som är fyllningen:

En burk kesella,
50 g mjukt margarin, ca 1 1/2- 2 dl riven ost och 2-3 vitlöksklyftor och salt efter smak. Jag hade i ganska mycket salt, för locket lossnade, men det blev väldigt lyckat!snitta brödet då det har jäst i ca 30-40 min på plåten, sen ska du spritsa i smeten ordentligt där du skurit med en vanlig sprits som man har till grädde å sånt. Som ni ser har jag inte ens rullat/knådat ut bullarna, utan bara skurit dem och lagt ut på plåten. tycker de blir mycket snyggare så plus att det går snabbare;p

In i ugnen i 200 grader ca 25-30 min... beror på ugnen och hur du vill ha dem.


Vill bort

Ladda batterierna med lite sol och bad, vore inte helt fel. Jag får väl dra på mig bikinin idag å doppa rumpan i snön ute på tomten, närmare en semester än så kommer jag inte. Attans.

Tänk och vinna en miljon på Lotto?? Då skulle jag ta med mig hela familjen till Thailand i 2 veckor.. eller zanzibar... *drömmer*

Tänk att göra spår i stranden och känna vattnet skölja över fötterna medans solen steker på ryggen.


Jag får ta av mig barfota och göra spår i snön här istället... och hoppas på att solen åtminstone killar mig liiite i nacken eller nått.

sen hålla tummarna för att man inte drar på sig en förkylning på köpet!

Men jag har hört att chocka kroppen sätter igång en massa endorfiner, kan ju vara lite nyttigt kanske? 
Matlagningsprogram

Kollar på Top Chef, tycker det är skitkul att kolla då de lagar en massa mat, speciellt under tidspress å i tävlingsform. Man får en massa olika idéer, för oftast så gör man ju bara samma lika hemma.. kul med lite nya influenser.
Experiment är roligt, särskilt i köket!

Minns då jag som barn micrade banankola å blandade med nått så det såg ut som spya... sen hällde vi ut det utanför en klasskompis port, ringde å sa att en alkis hade spytt utanför. Haha, så kul kan man ha! ;) Det roligaste var att hennes syrra hade klivit i det! :p
Vanessa har tappat en tand

Och jag har suttit med Lorencita å snackat lite tjejsnack. Mysigt och mycket trevligt. Goda vänner växer inte på träd! Vitlöksbröden blev en hit, måste jag göra fler gånger!
Slänger ut receptet imorrn. Några kilo har jag nog lagt på mig, men who cares? Äta bör man annars dör man, äter gör man endå dör man.. så jag har bestämt mig för att göra det jag mår bra utav, alltså det jag är SUGEN på.
Livet är så kort endå, så jag tycker att man ska släppa en massa tråkiga måsten om man kan och njuta i det lilla. Går man bara och längtar och drömmer så missar man ju det som finns NU.

Nu ska jag springa över med ett smakprov till Lotta, min granne bredvid.

Sovit..

som sjutton! Däckade i soffan kl 1 och sov tills klockan ringde 15.30 ca. Men var med grannen å storhandlade innan, inte konstigt att man blir trött av att göra av med alla pengar typ på MAT. Köpte en parmesanost stor som ett hus idag, barnen äter ju så mkt av den, så det lönar sig att köpa större bitar. Till middag blev det korv med bröd, ketchup å senap... å strössel (Vilgots ord på rostad lök). Bakar vitlöksbröd men gissar att grabbarna har hunnit slockna innan det är klart. Vilder har ätit 3 korvar!!! sist åt han bara brödet.. han gillade inte korven sa han, hade köpt wienerkorv. Det enda han äter i korv-väg är "den fyrkantiga korven" Dennis Hot Dogs. Så jag köpte sådana idag. Det gick ner.

Ska försöka komma i säng tidigt ikväll, men ibland känns det bortkastat att sova massor.. blir ju lika trött endå i perioder oavsett hur många timmar jag sovit på natten.

Ska till läkaren igen nästa vecka.. om det inte ger med sig. Det här funkar inte i längden..då brakar det bara tillslut. Mår ju bra å så, men vet att det slår till senare endå... framförhållning är aldrig fel, har lärt mig känna igen mönstret lite bättre. Men ska till min advokat på fredag inför rättegången mot P i nästa vecka.. inget jag direkt ser fram emot men blir nog skönt då det är över. Kan jag lägga det bakom mig sen.

Om P kan jag berätta nån annan dag, vilka sjuka människor som blir anställda av komunen att arbeta med människor som haft det svårt och ska rehabiliteras tillbaka till arbetslivet.. kan ju säga att hade han inte suttit på den posten, som arbetsledare, så hade jag förmodligen haft det bättre idag. Ganska skrämmande, speciellt med tanke på att han tydligen fått besöksförbud å annat innan för liknande händelser!!! Och han hade dessutom tillgång till mina papper från läkaren och sjukskrivningar. Snacka om att utnyttja sin position!


5 ord som inte borde finnas typ

Ord som jag har sjukt svårt för är:

1: Nej

2: Vänta

3: Inte nu

4: Sen

5: Därför

Dessa ord borde inte finnas, annat än i MITT ordförråd då såklart! ;)

Tillökning i familjen

-Åhh, den soooover fortfarande!


-Nuuuu har den vaknat! Titta!


-Oj vad den bajsar.. nu har den bajsat IGEN!!!!
Vanessa meddelar oss andra vid frukostbordet.


-Åh, får vi seeee!! utropar pojkarna nyfiket.God morgon

Solen skiner och det är typ VÅR ute. Hemskt vad solen avslöjar allt SKIT!!! :S Måste tvätta fönsterna ser jag!
Å dammsuga... blä. Varför har jag ingen städerska?? Jo visst fan, det kostar ju. Måste drilla barnen bättre! ;p

Jag är lite halvtrött, ska kanske vila sen så jag orkar städa. Blir väl inte förrän barnen är hemma som jag börjar, brukar vara så, varför vet jag inte. Men då de är borta står det lixom still. Inatt fick de sova i vardagsrummet, vi gjorde mysigt med en massa madrasser och filtar.


Idag funderar jag på att baka vitlöksbröd till middagen, funderar på att göra nån slags skaldjurssoppa. Fast det lär ju inte Vilder äta så jag får göra nått annat till honom.BAMBI(no)SAR på hal is


-Hej Bambi!!!
säger jag till Vilgot då han kommer vinglandes.
-Jag e BAMBI!! 
svarar han glatt och stolt med samma eftertryck som en 10-åring skulle säga:
"Jag är RAMBO!" Hahahaha, kan tillägga att han varken sett BAMBI eller RAMBO.


Faster Lottas 50-årsfest
kortet jag gjorde, knöts ihop som en korsett med ett rött band med vita prickar på.
På baksidan av den lilla lappen stod denna text:

Faster Lotta din gamla tant
nej det är inte riktigt sant
Du är mera som en flicka
än en tant som brukar sticka
Vi älskar att höra ditt galna skratt
som en gnäggande åsna som alldeles fått fnatt
Därför tar vi dig till Norra Brunn
Där ska vi även mätta din mun

Presenten från mig å syrran är alltså att vi bjuder ut henne på middag på Norra Brunn. :)
födelsedagsbarnet!


jag å syrran


mamma å jag


skål för födelsedagsbarnet!


Far och bror stod för underhållningen


 

VANESSA PARTYPRINSESSA, MAMMA UPP I DAGEN!;phon dansade sig väldigt trött och åkte med min mamma hem så jag bestämde mig för att
dra vidare...

hamnade först på Mango med min supersnälla omtänksamma vän Jovan,
en kille som ställer upp i vått och tort, han följde med mig på rättegången så jag skulle slippa vara ensam.Haha jag var typ äldst på stället nästan, det var 18 år där.
ser ni bebisarna som dansar i bakgrunden? ;p

sen hamnade jag på Grodan med den "mystiske mannen" hehe Gary

en rolig å snäll prick han med.sen taxi hem för att sova en stund...
vaknade med en hårig dam vid mina fötter!! :o
 

Vårkänslor

Idag har jag solat. :)


Efter att jag var klar idag så åkte jag till Täby och handlade rollerblades till pojkarna, även nya hjälmar och skydd. De kommer bli skitglada då de kommer hem från dagis, då ska de få åka i sitt rum hade jag tänkt.
De hade rea på STADIUM, förra årets färger, who cares, betalade 149:- istället för 499:- de är dessutom ställbara i stl.
 
NU blir det ÅKA av!
Jag ska sova en stund... är en trötter idag, somnade till i bilen. Tur att jag inte har körkort! ;p

God Morgon

Igår blidde det inga bilder som synes.. jag valde att gå och lägga mig tidigt, måndagmornar är SEGA. Pojkarna sover fortfarande.. fattar inte att VILGOT som däckade kl 6 igår fortfarande ligger och snarkar! Ska väcka dem strax, sen ska de till dagis halv 8 idag, för jag ska iväg. Får skjuts, gud så skönt, tveksamt att jag kommit iväg annars, hade fått promenera till centrum då för att köpa nytt busskort först och sen stå och vänta på en buss i kylan. Brrr! Jag skulle mer än gärna fortsätta sova hela dagen, men det går inte för sig, inte idag. Får vila då jag kommer hem isåfall. Har sovit 9 timmar, men är endå väldigt trött och känner mig inte så särskilt utvilad endå.

Satt nu på morgonen och fyllde i alla hemuppgifter, som vanligt är jag ute i sista minuten! Men det är gjort iallafall, fast egentligen så borde jag fyllt i efter varje dag typ, men ja.. det ligger inte riktigt för mig, tyvärr. "kursen" jag går på.. är en del av min terapi. Vi får bl a lära oss att reglera känslor, medveten närvaro, validering och att stå ut när det är svårt och lite annat. Det mesta handlar lite om att inte döma sig själv och att känslor bara är just "känslor" och att man inte ska fastna i dem ibland, en nyttig lärdom särskilt då det kommer till negativa och obehagliga känslor.

Mycket givande trots att jag är skitdålig på att faktiskt läsa mina läxor så har jag tagit till mig väldigt mycket. Men jag har alltid funkat så, att om något intresserar mig mycket så tar jag till mig, annars går det inte alls. Därav mina bra betyg med tanke på min brist på närvaro och engagemang i läxor framförallt i skolan.

Det enda jag inte kan styra över är min trötthet egentligen, men mycket av den kan ju även vara psykologiskt, så på sikt kanske det blir bättre på den fronten med. Nacken är väl en liten bov i dramat den med, spänningar ger ju i sig andra spänningar.. och så är ekorrhjulet igång. Måna aspekter det där. Likaså min väntan på utredningen av adhd, där kan nog oxå väldigt många svar hittas. Med rätt medicin så kanske allt funkar precis som det SKA  och BORDE göra, och jag kanske får saker gjorda ordentligt som de SKA göras, i RÄTT ordning dessutom. Utan att bli så förbannat TRÖTT av att redan ha gjort allt i skallen typ.
Lite trött

Men mår oförskämt bra endå. Ska laga middag här strax... men en middagsgäst har precis däckat här såg jag...


Har tinat upp ganska mycket kött ur frysen, och potatisgratängen från i fredags finns det massor kvar av, så jag rindge grannen så vi ska äta tillsammans, hon hade sallad från igår som hon tar med, mysigt med spontana middagar!

Grabbarna har varit på maskerad-disco idag. Så söta var de! Titta vad knäppa de ser ut med vapen i handen!Vilders ögon, lätta att drunkna i...Dags för middag här.. kanske att jag slänger upp mer bilder från gårdagen senare ikväll.
God Morgon

Vaknade kl 10, gick om la mig kl 6! Endå är jag inte ett dugg bakis, trots en salig blandning igår på både öl, vin och drinkar! Jag behövde inte visa leg på heeela kvällen, fast det berodde nog på att jag såg ut som Al Bundys fru i mina leopardleggins å skor! ;p *vuxen*

Efter 50-årsfesten drog jag vidare och gjorde stan ordentligt...

Jag å mamsen på bilden.


Mer bilder kommer senare.. nu väntar jag på skjutsen hem från mamsen där jag och Vanessa sussade inatt. Jag trodde Vanessa låg i sängen jag skulle sova i då jag kom hem, och klappade på henne å tyckte att hon betedde sig lite spattigt och småskumt.. sen såg/kände jag att det var mammas HUND! Vanessa sov tydligen inne hos mormor.

kunde inte låta bli att ta en bild på min sängkamrat. :)
ASKUNGEN, den sanna versionen.
Turbofart

Denna morgon har flutit på rätt bra, fått massor gjort. Det blev våfflor istället till frukost, sen gick barnen upp på Vanessas rum och grejade medans jag gjorde kortet till min faster, blev riktigt nöjd faktiskt!
Har lagt en ansiktsmask, städat köket och lagt fram kläder jag ska prova strax.

God Morgon kära läsare!

Somnade TIDIGT igår.. var en riktig zombie-dag för mig. Nu är jag väldigt utvilad, skönt, är ju 50-årsfest ikväll! Som vanligt, gör jag saker i sista minuten, kortet, som jag skulle göra.. är fortfarande ogjort. Med andra ord har jag att göra... IDAG! ;p

Har lovat kidsen pannkakor till frukost, så jag ska strax ställa mig vid spisen.
Prova kläder gissar jag att jag gör en halvtimma innan vi åker... eller nått sånt. Planering är inte min starka sida som synes!

Håller på att laddar kameran, sen ska jag bjuda er kära läsare på en SAGA.
Den SANNA versionen av vår klassiska ASKUNGEN;
vad som EGENTLIGEN hände.
Hittade den nyss i Vanessas nya bok då Vilgot bläddrade i den och ville att jag skulle läsa.
Så jag fotar av sidorna och slänger upp bilderna rakt av på bloggen. Tro mig, denna saga vill du inte missa, rikigt roande.. och lite HEMSK. Och den är på rim, sånt är alltid trevligt!


Fredagkvällen i bilder

FÖRE:

lövbiff, potatisgratäng, tomatsallad med lök och mozarella.


EFTER:


MÄTT!


barnen åt de med såklart

ser ut som de käkat svampar... :p kolla ögonen på Vilder!


chips i kojan var roligare än att äta mat i soffan...

Vilgot lutade sig mot mig.. och somnade.

Vilder kollar i nya boken och Vanessa har en kompis på rummet.

Barnarbete

Vanessa skalar och skär potatisen till kvällens middag. Duktig liten tjej mamma har!

Hon ska ha sin nya Tokio Hotel t-shirt imorrn på festen. Där är hon orubblig!
Jag kanske ska matcha henne med t-shirt jag med? ;p

Hjälp, vad ska jag ha på mig??

50-års fest imorrn, min faster fyller år. SKOJ!! Men har nu lite beslut att fatta, skor att välja.. likaså klänning. Eller om jag ska ha kjol... hmm.. Blir nog klänning. Frågan är bara vilken, och sen då klänningen är vald.. måste jag ju välja skor till, och väska. Hmm, har ett hårt arbete framför mig! ;p

Funderar på en svart ny axelbandslös klänning, leopardfärgade tights och mina leopardfläckiga klackskor till. Å sen en vanlig kofta över. Eller om jag tar rosa tights under å svarta stövlar... eller nått. Eller min knallrosa klänning med mina rosa stövlar till. Hmm, får prova mig fram ikväll.

Har en ganska rolig bild på mig då jag har min rosa klänning på mig... nästan så att man skulle kunna döpa den till Horan och Bruden
Kolla in kontrasten lixom...;p

Jag å Mica på hennes bröllop. Haha, klänningen är inte SÅ kort, ser bara ut så på bilden. Visar ju hela rumpan nästan! :o ;phmm, blev lite sugen på att vara rosa imorrn.. var länge sen jag var det. Iallafall SÅ rosa!
God morgon..

eller nått. Idag var det segt... har sovit en stund, nu dricker jag kaffe och Vanessa läser i sin nyinköpta bok. Vi tog oss till centrum, eller det var väl en överdrift att säga att vi tog oss dit.. vi åkte nämligen bil, med Lotta. Annars hade jag nog inte kommit iväg alls.

Vanessa sa idag då vi var där att hon är stolt över mig.
-Jaha, varför då? undrade jag såklart.
-För du är en sån bra mamma, du har slutat röka och så ser du ut som 15-16 år på längden. Det är kul att ha en kort mamma.

(fick visa leg då vi var inne på bolaget idag för att handla dricka till 50-årsfesten vi ska till imorrn)


Lycklig Vanessahon hade sparat pengar i 6 månader... det var hon nog glad för!
Ibland är det bra att mamma tjatar. ;p

Fan vad jag älskar denna underbara tjej!!♥
Memory

Vilder är KUNG.. men jag är DROTTNING.

han vann... men ETT par!
Väntar...

Väntar på att Vanessa ska komma hem från Tokio Hotels konsert. Jag pratade med henne på tel nyss:

-Cooooolt mamma, det var COOOLT! blev svaret då jag frågade hur konserten varit.

-De hällde vatten på publiken längst fram.. sen slängde de UT flaskorna på publiken!!
Criminal Minds

Säsongsstart... ikväll..NU!!! Laddad och taggad sitter jag i soffan, pojkarna sover och jag har tänt en massa ljus...
Tjejerna innan konserten

Nu har de åkt för att titta på Tokio Hotel i Globen, jag önskar jag kunde vara en liten mus och sitta i hennes ficka, jag hoppas och tror att de kommer få grymt kul!!!Mamma är
NYFIKEN!

Ett TIPS

Att skala potatis.. är inte kul. Varken rå eller kokt. Då jag kokat potatisen, så spolar jag kallvatten på och lägger den i iskallt vatten innan jag skalar, då glider nästan skalet bort av sig självt, supersmidigt! Plus att potatisen inte heller blir för varm för barnen att äta. :) Kanske nått som alla redan gör.. vad vet jag.. men upptäckte det själv av en slump, så nu gör vi alltid så här hemma, lägger den i en skål med kallt vatten. Try it!Baddräkt

Jag är en bikini-tjej, var sjukt länge sen jag hade baddräkt, typ då man var liten! Men idag såg jag en.. som jag faktiskt skulle kunna tänka mig. Gissar att baddräkt kommer bli inne i sommar om JAG har en. ;p ;)


visst e den snygg? 199:- från H&M, står i valet och kvalet om jag ska köpa den... är ju som sagt en bikini-tjej.. hmmm, vad tycker DU?

Vanessa
När hon är som värst, då hon beter sig som en liten ettrig och kaxig morrhoppa ibland, (mamma upp idagen har jag hört:o) riktig tonårsvarning ibland, då brukar jag gå in och läsa just här på hennes blogg...
så känns det genast lite bättre.


GULLUNGEN!! Under den ibland kaxiga ytan klappar ett stort och varmt hjärta. Hon kommer alltid att vara min LILLA bebis endå.. ;)
Goda Grannar

Kaffet tog slut i morse.. till min stora förtret! Jag dricker MESCAFE (nescafe heter det såklart, men kallar mitt MES-cafe istället eftersom jag blandar det väääldigt svagt;))

Dagens hjälte Lotta, granne och vän, gjorde mig en termos kaffe, tack!


Lotta, våga inte flytta.. jag svär på Gud att vara världens vidrigaste granne om du skulle ha visning nån gång.. så att INGEN annan vill flytta in. ;p


Bläää

Snuskigt trött är jag.. måste vila en stund. Sen laga lunch till tjejerna här som laddar inför Tokio Hotel ikväll.
Kärt barn har många namn

Negerboll?

Nej,. det heter inte negerboll, jag säger inte det. Det är ju choklad?? VARFÖR ska man använda ett begrepp som faktiskt MÅNGA tycker är kränkande? Varför?


Jag fattar inte, tycker det är ganska ocivilicerat att använda det ordet.. riktigt äkta "svennebanan" dessutom.
Negro betyder ju svart påpekar en del. So what? En chokladboll är väl fan inte SVART? Jag säger inte FITTA till folk.. även fast det egentligen betyder "fuktig sommaräng".


Det handlar för min del om RESPEKT och sunt förnuft. Jag är då inte världens mest korrekta och pryda person.. men LITE vett har jag faktiskt, och brukar för det mesta uppträda ganska så civilicerat, och framförallt aktar jag mig för att KRÄNKA folk. Ja iallafall helt i onödan.

Fattar ju såklart att det är svårt att vänja sig av vid ett ord man kanske vuxit upp med, men man behöver inte använda det ordet i onödan. Tycker JAG.

Laila och Niclas

Det är ju synd om Laila Bagge och Niclas Wahlgren, fy satan vilket trauma.. att ALLA inte dyker upp på deras bröllop, ja en del hinner bara till FESTEN.

Jag lider så med dem.. verkligen..(hrrmm)

Alltså, har man en familj som arbetar i den branchen så få man väl isåfall anpassa bröllopsplanerna i GOD tid innan om man vill att alla ska kunna närvara?

Nöjsebladet erbjuder stackars Pernilla HELIKOPTER för att hinna till bröllopet, yes, please, ta en tur förbi Vallentuna oxå, jag åker gärna helikopter. ;p

ALltså, om JAG skulle gifta mig, så skulle jag vara väldigt nöjd om min blivande MAN kom, resten av gästerna skulle jag faktiskt se som en bonus, ja en mycket trevlig sådan då såklart.
--------------------------------------------------------------------

(snott från aftonbladet:Det här pysslar alla i familjen med under vigseln

  Pernilla Wahlgren Tävlar i Melodifestivalens Andra chansen i Örebro.” Jag är jättebesviken att jag missar bröllopet, men det är klart att det hade varit värre att inte gå vidare alls.”


 
Hans Wahlgren Spelar i ”Bruden som visste för lite” på Maximteatern i Stockholm. ”Det hade ju varit roligt om de hade valt ett datum som jag kunde vara med på men de har massa andra som de måste rätta sig efter och det är väl det de har gjort.”


 
Linus Wahlgren: Spelar i ”Liket som visste för mycket” i Sundsvall.)
Fast som vanligt så ska tidningarna överdriva allt.. men det är ganska lustigt och skrattretande att se vilka RUBRIKER det blir om sådana SKITSAKER.

Trött Michilingubbe typ

Min nya hoodie kom igår.. varm å gosig, men ganska TJOCK. Hittade den billigt på ebay-.. plus att den blev ännu billigare då det var några sömmar som var felsydda eller nått. Vilka det skulle vara vet jag dock inte, för jag hittar inga fel på den alls. Ja förrutom att jag ser ut lite som en michilingubbe i den. Hehe! ;p Men den är fodrad med fuskpäls så det KAN ju vara därför. ;)


Den passar rätt fint på Vanessa oxå!

På Lidl

Finns det lite bra grejer ibland... igår köpte jag ett Memory till kidsen på ENGELSKA då jag var där.
Inte särskilt dyrt heller... minns inte vad det kostade dock, men runt 50-60:- har jag för mig.
Memory är i övrigt ett väldigt bra spel tycker jag, passar ju precis alla åldrar, och barn är ofast bättre än oss "vuxna".
God Morgon

Sitter och spelar kort med fusk-Vilder, finns i sjön.. på HANS regler, och Vilgot sitter bredvid..och hejjar på VILDER, håller med i att reglerna visst är så varenda gång Vilder fuskar. Lite sött;p
Låter dem hållas, i vanliga fall är jag ganska dålig förlorare.
Då Vilder pausar spelet för att gå och kissa.. tar han MED sig sina kort in på toa för att JAG inte ska fuska!!! :o

Minipaketen med flingor de köpte på Gekås i Ullared är poppis.. kan tänka mig det, bara socker i typ.
Brukar inte köpa sånt i vanliga fall, tycker det är lite onödigt. (men ibland är det trevligt med undantag, på mina villkor givetvis;)) Och har vi sånt hemma för att nån annan köpt så brukar jag försöka hålla dem till helgerna.

Vid ett tillfälle ville Vilder köpa nått paket med kalaspuffar tror jag det var.. och då sa jag att han fick välja på kalaspuffar och godis.. (det var en lördag) och då valde han glatt Kalaspuffar. Ja, han blev lite skum i magen sen...

Baddags

Då det är stopp i avloppet på övervåningen så fick de bada i en balja idag.
Lite bilder..
Vilder blir oftast sur då jag tar fram kameran... men nu bjöd han på lite spex.Vilgot den lilla skitungen försöker alltid spruta vatten på mig...


Vanessa stylar Vilder...
Det spelas för fullt här..

Wii Sims, ska bli spännande hur länge de håller sams om vem som ska spela. ;)
Har sagt åt dem att om de bråkar så stänger jag av och så får de fortsätta leka uppe på rummet.Jag är riktigt trött, men försöker få i mig lite vitaminer, Berocca, rätt gott faktiskt och jag tycker det funkar rätt bra, sålänge man inte glömmer att ta det då givetvis.


Har blivit lovad massage ikväll, inte helt fel, jag har som vanligt glömt att ringa sjukgymnasten... jag skjuter på det hela tiden.. så det blir inte av, och de gånger jag tänkt ringa har jag tänkt att: "Nej, nu känns det ju ganska bra".. för att det gör det för STUNDEN, även fast jag VET att det kommer förr eller senare och behöver "underhållas" eller vad man ska säga.

Har köpt en film idag, kunde inte låta bli, så den ska jag se ikväll hur trött jag än blir!
Längtar redan nu tills barnen somnat, jag har rätt svårt för att sitta still å se på en film i vanliga fall om jag inte får göra något annat samtidigt, men IBLAND, om filmen är tillräckligt BRA, då funkar det och jag kan sitta ganska klistrad. De andra filmerna från Stieg Larssons underbara böcker var klockrena så jag gissar på att denna håller måttet den med.

Noomi Rapace spelar sjukt bra, helt suverän tolkning av Lisbeth Salander så som jag såg henne då jag läste böckerna. Ang Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) blev jag lite besviken då jag såg filmen, ja, jag hade nog föreställt mig nån lite mer åt Persbrandts håll då jag läste boken iallafall. Och Persbrandt är väl yngre dessutom? Eller? Nåja, filmerna är iallafall sjukt bra de 2 jag redan sett, så jag ser fram emot att se denna sista i trilogin.
Lite tankar från mitt innersta

Priset på mitt psykiska lidande är 13000:- Vill du köpa?

Hade en åklagare.. med en uppenbart taskig kvinnosyn, han vägrade att ändra rubriceringen innan rättegången trots att både jag och andra påpekade felet med rubriceringen, polisutredningen var ett skämt dessutom, tjänstefel efter tjänstefel. Polisen och åklagaren i Gävle/Sandviken är kass!!!


EFTER
rättegången säger min åklagare:

-OJJJ! Vilken MARDRÖM!!! Det måste verkligen ha varit VIDRIGT det du varit med om...!!
och ser förvånad och chockad ut...

Uppenbarligen trodde han inte på min historia förrän Mr Monster erkände på rättegången, att allt jag sagt stämde. Och en sån ska kallas ÅKLAGARE? Galet och sjukt.

 

Vårt fina rätts-Sverige.


Det fina är.. att då jag väl får mitt skadestånd...NÄR jag nu får det och OM, så går pengarna till soc. Jippie!!! Med andra ord kan jag inte unna mig ett skit för dem. Visst förstår jag att det kostar att leva.. men sitsen jag sitter i har jag inte riktigt satt mig i själv, ett skadestånd är ett skadestånd, ingen vinst eller lön, utan en slags kompensation för något man varit utsatt för. Vad är då vitsen om jag inte får ANVÄNDA dem till just det?


Inga pengar i världen kan ju ta bort det som gör ont, men med pengar kan man betala en resa och få komma iväg på lite välförtjänt semester och VILA.

Vill så gärna få all kapacitet tillbaka, orka jobba utan att falla på dag 2. Har ju massor med resurser, problemet är bara att de inte kan fördelas jämnt. Skulle mer än gärna ha ett jobb, men det står och faller då måendet och tröttheten slår till.. vem fan vill anställa nån som är borta i perioder?


Ibland orkar jag allt och mer därtill.. men sen orkar jag INGET. Tro mig, jag HATAR det.


Särskilt då min pstd (posttraumatiskt stressyndrom) kommer och går utan förvarning ibland, och gör att jag mår skit och inte funkar alls en period. Jag jobbar hårt med det, går i terapi och ger allt. Men ibland räcker det inte helt enkelt, för saker är som de är ibland.


Och det i sin tur, gör ju inte att man känner sig mer duglig. Det idealiska för mig vore att jobba hemifrån, på icke fasta tider, då kan jag själv styra över mina arbetstider, eller alt ha en jävligt förstående chef och ett arbete där min frånvaro kan kompenseras genom arbete hemifrån. För som sagt, ibland klarar jag massor och mer därtill, men jag kan aldrig veta innan för hur länge...

Jag vill vill vill, men hur ska jag få det att funka?

Vanessa blir snart 10

Tiden går fort... tänk att det var snart 10 år sen hon föddes, den bästa ängeln på jorden!
Hon vill ha

 så jag måste hyra lokalen här. Jag får oxå komma om jag lovar att inte dansa.. eller KANSKE att jag får dansa.. ;)

Schysst va?? ;pTokio Hotel Noise

Vanessas favvolåt.

Area Turns Red

Liter mer musik från förr. ;p

Dagens LåtDenna låt var jag heeelt såld på då jag var 18 å hängde på Dailys i Kungsan. Önskade alltid denna låt!!
Vanessa är Grymt taggad

Gissar att hon lägger sig tidigt ikväll.. Imorrn är det en STOR dag för henne.
Hon ska nämligen gå på sitt livs första konsert i GLOBEN.


TOKIO HOTELHon ska dit med sin kompis Jessica, så ikväll gissar jag att damen här har beslutsångest framför sin garderob! ;p
Och hon är lite orolig att folk ska tro att hon har en VÅRTA i ansiktet.. gullungen, Vilgot nöp henne lite väl hårt i kinden härmodagen då de lekte så det blev rivmärken...

Idag strålar solen

Och barnen med. Klarblå himmel och jag är rätt nöjd då jag fick en del gjort här hemma igår. Mår bättre idag, sovit som en gris alldeles ensam i natt, pojkarna sov i Vilders säng, kände för att kunna röra på mig i sömnen, bättre för min nacke att sova så. Idag ska jag fortsätta städa lite, och pojkarna ska ta hem en kompis efter dagis.
Tror att grannarna renoverar här... för det knackar ständigt i väggarna här och låter.

-Öppna mamma, det knackar på dörren!! ropade barnen flera gånger innan jag förklarade att det var grannarna som lät..


Dagens citat

"Kinky är när man använder en fjäder
Perverst är när man använder hela hönan."


/Anonym

Fantastiska ungar!

Vanessa ville leka Askungen, fast hon sa att i leken är jag snällare än den elaka styvmodern. ;)
Hon tycker det är KUL att göra köksarbete, rummet sitt är det däremot inte lika kul att städa.. så vi ska byta bestämde vi. Huvudsaken är ju att det blir rent, vem som gör vad.. det gör detsamma!-Låt mig gissa mamma... Bloggen!!? säger Vanessa då jag tar fram kameran.
Vilgot Dammsugare

Jag har en levande dammsugare, det ni! Men han suger ganska dåligt.. men att han är så söt och charmig väger upp resultatet med råge. ;pInnan ni ringer socialen, läs!

(Jo.. det FINNS faktiskt störda människor som gör så!! :o)

Vilgot satt och åt flingor i mitt precis nystädade kök, och nästan allt låg på golvet sen, då bad jag honom att plocka upp efter sig, och tog fram dammsugaren åt honom.
Då svarar han finurligt och bestämt:

-Nej mamma, JAG är en dammsugare!!!

Så kan det gå, här hemma flödar kreativiteten! Alla sätt är bra utom de dåliga.

Lite tankar

Kollade in Mogis blogg, en rolig tjej som myntade ordet PÖÖÖRDIG.

(här kan du kolla ett sjukt roligt videoinlägg)


Skrattade så tårarna rann då jag hörde och såg detta första gången.

Men iallafall, på hennes blogg går det att läsa om hennes favoritväska, en chanel,  som hon köpte för 23 000:-

En väska för 23 000:-?!! Eh.. skulle jag inte ens köpa om jag hade råd.

Kopior duger gott åt mig, jag är ju själv ett sjutusan till original så det väger upp precis varenda kopia som kommer i närheten av mig. ;p

Hos mig kryllar det utav både kopior och original av en mängd olika märken i garderoberna, sen skiter jag fullständigt i om de är just kopior eller ej, jag har valt mina plagg för att att jag tycker att de är SNYGGA!
Jag är inte rik, inte det minsta, mina kläder har jag antingen fått eller fyndad väldigt billigt.

Och ibland så sägs det ju att originalen håller bättre än kopior, men så behöver det inte alltid vara faktiskt.
Jag tänker mer som så att desto FLER plagg/SKOR/VÄSKOR man har.. desto MINDRE sliter man dem.

Sen skitsamma om de är billiga kopior. Har du många.. så spelar det väl ingen roll? ;) Inte lika mycket ångest om ett billigt plagg går sönder heller.. ;)


Jag blandar och mixar det mesta, kan både klä upp, klä ut och klä ner mig om jag känner för det. Eller inte klä mig alls.


Vilder


Det är något magiskt med sovande barn! Så fridfullt och vackert!
Kunde inte låta bli att ta en bild på honom innan jag kröp ner bredvid för att sova jag med.
;)
God morgon!


Pojkarna kom iväg till dagis snabbt idag, sovmorgon, sen blev de klara på 20 min. Bra jobbat! ;)
De var förväntansfulla att få komma tillbaka till dagis, träffa alla kompisar igen.

Vanessa hade nattgäst här, Kristian. Nu leker de för fullt, ska göra lite frukost till dem strax. Själv har jag städat och plockat mest hela morgonen, kläder kläder kläder till en förbannelse överallt här hemma. Och mer är på G, tvättstugan är full!

Ska sortera och rensa ur garderoberna idag, ja iallafall innan dagen är slut ska det vara gjort har jag tänkt.
Sen måste det dammsugas... popcorn ligger över hela golvet i vardagsrummet och trängs med några dammråttor. Märks att en matta saknas, inget för dammet att sätta sig i! ;p

Pojkarna måste ha nya garderober på sitt rum, ska kika lite på blocket. Sen är det nog läge för mig att skaffa en större frys, fattar inte varför det fanns en sån liten frys då jag flyttade in, knasig tant som bodde här innan, eller så plockade hon med sig dem och satte in andra därav den kostiga fördelningen på kyl och frys kanske?Det är alltså bara ena lilla delen till vänster på bilden som är frys, resten är kyl och sval.
Lite knäppt, en stor frys skulle vara mycket mer praktiskt för min del så man kan handla smartare och frysa in mer.


Män VS Kvinnor

En het diskussion på familjeliv.se handlar om RADIKALFEMINISM.
Ja, sådana kvinnor som tycker att MÄNNEN har för mycket fördelar. Jag tycker TVÄRT OM. Det är vi kvinnor som egentligen har fördelar.. eller så kan man säga att våra olikheter jämnar ut sig, på sikt, ge och ta-principen.Skillanden mellan man och kvinna är GENETISK och BIOLOGISK. Nej, jag tänker inte hänvisa till någon litteratur eller länka, lika lite som man behöver länka för att bevisa att jorden inte är platt som en pannkaka.


Att vi skulle födas LIKA är ju löjligt, vilken hån mot de som byter kön för att de känner att de vuxit upp i fel kropp... där spricker radikalfeministernas teori med en smäll. Hur ska de förklara deras känslor om nu könsroller skulle bero ENBART på uppväxt och samhälle och INTE sitta i generna? Klart som FAN att det sitter i generna och att det inte enbart beror på SAMHÄLLET och UPPFOSTRAN??Jag uppfostrar mina pojkar med att regeln "damerna först" gäller.. och tycker inte att det är det minsta fel. Våra kön är olika, och vi ger och tar..för att skapa balans. Vi kvinnor föder barnen till männen, och männen i sin tur bör respektera kvinnan därför som en slags GRUNDBALANS.

Mina barn uppfostrar jag i övrigt på samma sätt, de har 1000 möjligheter istället för 2, men jag tänker fan inte sudda bort deras kön. Sen är det inget som säger att killar inte får måla naglar, använda rosa osv.. eller att tjejer inte får vara coola å tuffa. Men är man radikalfeminist så går det ju inte för sig att klä sin dotter i prinsessklänning, för hon kan ju bli förstörd!!! DET tycker jag är att BEGRÄNSA sina barn, med råge.Jag anser personligen att det är mer fördelar att vara kvinna än man, och förstår inte varför dessa radikala feminister gnäller om precis allt. Har de bara MAKT=PENGAR i huvudet? ser de inte makten/äran i att föda och bära barnen t ex? Vår framtid?


Det ENDA jag tycker är rimligt/rättvist är lika lön till lika arbete.
Tragiskt med kvinnor som känner så starka behov att hävda sig och beklaga sig att kvinnan är i något slags underläge. Dags att vakna! Det är vi kvinnor som ÄGER, som har den största makten. VI föder barnen, VI väljer vilka som SKA födas och INTE födas.


Vad har männen för makt där?


Ingen. Varför kan man inte som kvinna vara glad och tacksam och se alla fördelar som vi faktiskt har? Vi har rösträtt, så sluta gnäll! ;)


Bara för att man är KVINNLIG betyder inte det att man är ett OFFER. Tvärt om. Det beror helt och hållet på vad man gör det till.Kvinnor är från Mars.. och män är från Anus.. ;p


Ja, de flesta. ;)

20.gif image by aadi1295

Borta bra med hemma bäst

Phuu... packat upp hälften, lagat middag... är helt slut. Barnen sprudlar av energi, Vanessa jättenöjd efter att ha sovit hos min syster, och pojkarna utvilade till max efter att ha sovit som små grisar i bilen. Härligt! Hrrmm.

Middagen var mysig, vi tände ljus i nya lyktan och dukade med nya skålarna.

Skålarna roterar med den runda skivan, Vilders val! syns lite dåligt på bilden mot den svarta bänken dock.


Snygga ljus va? Ser ut som stenar. Men ska tända dem vid något annat tillfälle...Nu ska jag snart packa upp mina nya kläder jag fått, måste bara röja lite plats i garderoben först, det blir en utmaning i sig! Kanske jag tar det imorrn stället..


Lite bilder

Hittade sladden till mobilen i väskan här, så nu kommer lite blandade bilder från helgen.


Vilgot ger mamma manikyr på sängen. Vilken service!hotellfrukost


-MMmm, kakorna är säkert HEMLAGADE! Jag TROR det!!! utbrister en nöjd Vilgot.


Mamma är lite trött...


grabbarna gillade att springa i trapporna medans mamma tog hissen..


vilgot i hotellfoajen                         Falkenberg sightseeing


Vilder på Gekås, Ullared


Inkomster ger utgifter!


Snigelfart blir det i detta väder!


kaffe till mamma


glass i baksätet. brrr

God morgon!

Sitter i bilen nu på väg upp till Stockholm, Ullared igår tog sin lilla tid... hrrmm.. hade kunnat vara där heeeela dagen! Blev en del fynd, tack M. Bilder kommer senare.. sitter ju i bilen nu som är mer packad än värsta partyprissen kl 5 en lördagsmorgon.

Pojkarna har varit på strålande humör, lite väääl kanske, humöret har varit på topp men ljudnivån av deras skratt ringer i öronen här. Vilder är nöjd, han har äntligen fått sin efterlängtade frukost, pannkakor från McDonalds. Vilgot gick ner med mig tidigt på hotellet och åt frukost där med mig.

Somnade bredvid en mycket kärleksfull äldsta son igår...
-Godnatt min prins, sa jag som jag brukar.
-Mmm, god natt min PRINSSSSESSSSSSSSSSSSA! fick jag till svar och en väldigt gosig kram. Underbara killar jag har!

Vilgot är charmig värre, utbrister med glimten i ögat då vi sitter och väntar på att få  nyckel i recpetionen
-Res på dig mamma, jag vill lukta i din rumpa om du har PRUTTAT!!!!

-Schhh!
viskar jag och då upprepar han sig igen ännu högre. Skitunge! ;p

(nej, jag hade inte pruttat, ingen hade.. han tycker bara att det är kul att säga sånt ibland, speciellt då det är tyst runtomkring)
RSS 2.0