FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blev en lång powernap!

Somnade på kökssoffan runt 12, skulle bara vila en stund, brukar i vanliga fall sätta mobilen på larm efter 20 min då jag försöker att inte ha längre powernaps än så. Men idag glömde jag sätta på larm... vaknade inte ens av att mobilen ringde 20 cm från mitt öra, måste ha sovit DJUPT! Drömt en massa men minns inte vad.

Ska hämta Vilgot om ett tag, dricker en massa te för att få bukt med den envisa hostan, börjar få ont i revbenen/lungorna, men misstänker ingen lunginflammation då jag inte har nån feber. Möjligtvis är det musklerna som värker eller så har jag kanske hostat sönder nått revben?

Har inte fått mycket gjort här hemma idag, men iallafall ringt en del viktiga samtal och samlat ihop alla viktiga papper i pärmar. Så jag är nöjd.

Har kollat lite på Tradera men inte lagt ett endaste bud! *stolt över migsjälv* Har bara lämnat omdömen på säljare som jag handlat av.

Hade fått ett negativt omdöme av en skata, hon kunde inte vara hemma den dagen jag hade möjlighet att hämta lampan jag budat på, erbjöd mig att sätta in pengarna på hennes konto eftersom det tog sin tid tills jag kunde nästa gång... men fick inget svar på det utan istället ett negativt omdöme. Men det gör inget för alla andra omdömen är positiva.

Väntar på pengar oxå, jag blev sen med att lämna in papperna denna månad... så gissar att jag inte får pengar förrän tidigast på torsdag. Attans, jag som inte har köpt några adventskalendrar till barnen än!! :o





Men det löser sig nog hoppas jag!





Skyltar

Har satt upp skyltarna jag köpte på Tradera för ett tag sen, denna sitter på dörren in till tvättstugan ute i hallen;


Funderade lite på att ha den på ytterdörren, men antar att den blir förstörd då i väder och vind.

Å dessa fick sitta i köket;





Möss och människor

Eller Vilgot och Oliver... :-)










God morgon!

Idag är nog första morgonen som jag tar det väääldigt lugnt på väääldigt länge. Så skönt, behöver det, har varit fullt upp de sista veckorna känns det som. Måste bli bättre på att bromsa mig själv, jag är ju endå sjukskriven på heltid, men vill ju såklart arbetsträna så mycket jag orkar trots att jag inte behöver...



Måste nog komma över det där med att jag känner mig lat för att jag är hemma ibland... det finns ju en anledning till att jag är sjukskriven på heltid, man måste inte vara så jävla duktig jämt, nu ska jag vila mig lite ett tag framöver så jag inte bränner ut mig, nu måste jag ner med bromsklossarna i tid.

Senaste 3 nätterna har jag drömt ruggigt verkliga och intensiva drömmar, men vet ju (antar) att det beror på doshöjningen jag gjorde på ena medicinen då jag kände att jag började må sämre. Måste ta det med min läkare sen såklart, men har en tid där den 10:e dec så jag väntar nog tills dess, har ju endå all medicin hemma som jag behöver nu... och en heltidssjukskrivning i botten så jag ska ta det mest lugnt bara ett tag framöver. Ja iallafall så lugnt det går då, när man e ensam mamma till 3! ;)

Har ringt en massa fler samtal i jakten på det förflutna, snart har jag fyllt en hel pärm inför nästa kontakt/anmälan/överklagan till försäkringskassan. Har gått igenom sjukskrivningar från 2008 tills nu, en salig röra som legat i olika lådor och skåp är nu samlade i en pärm. Ja inte i datumsordning, det tar jag sen, jisses vilket pyssel det kommer bli!

Sen har jag fått intyg från barnens förskola att de inte var närvarande där under första perioden då vi fick skyddad id, det borde det ju egentligen vara tillräckligt för att styrka att jag inte haft möjlighet att infinna mig på arbetsförmedlingen dag 1 efter att föräldrapenningen gick ut?

Tycker jag, men i detta vårt avlånga fosterland är människor bara papper i ett system som inte alls är särskilt rättvist många gånger.


Skadestånden jag väntar in efter T och P tar jag itu med senare, så mycket papper att fylla i till brottsoffermyndigheten, måste ta en sak i taget, men har iallafall fått brev från kronofogden om att de saknar inkomster, så där är steg 1 färdigt iallafall.












Myskväll

En mysig och bra dag, nöjda glada barn, inget bråk bara solsken här hemma!!

Middag avklarad och efterätten serverad, barnen gjorde en beställning som jag sedan serverade på silverbricka, ja Vilgot fyller ju som bekant 5 år idag.




Kelat med mössen har vi oxå gjort, eller snarare med Oliver, Theo är ganska skygg än sålänge och gömmer sig i rören då man öppnar.

Vilgot faschineras av hur mycket de bajsar!

Vilder tycker det är lite äckligt och vågar inte hålla i den, men Vilgot pussar och klappar, den kröp in i hans tröjarm och han skrattade för det killades. Såg så himla sött ut, han är skitlycklig för sina små husdjur. Fast man måste ha koll, Oliver är ju så väldigt liten, och kan säkert lätt klämmas ihjäl om man inte har honom under uppsikt då Vilgot leker med han.





Vilgot 5 år!

Morgonen i bilder...


Han väcktes till sång, levande ljus, paket och kakor...

Ett litet och ett stort paket...

Ett piratpussel!!


Och en bur med 2 små möss!



Hans pappa var oxå med och firade honom på morgonen, det uppskattades!


Han döpte sina möss till Oliver och Theo.



En mycket glad och nöjd 5-åring lämnade jag på dagis idag, sen skyndade jag mig iväg till jobb, sen på min ADHD-utredning, sen sjukgymnasten för akupunktur och sen jobb igen och sen hem.








Hektisk dag!

Men nu sover de små... de däckade i soffan efter att de badat.



Sååå söt!!! Och ganska lik min sovande ängel jag har i köket, eller hur?



Vilgot vattenkammade håret noga framför spegeln länge och väl innan han somnade i soffan.

-Vanessa, kolla, är jag söt??

frågar han sin storasyster som kom på att hon hade en del läxor kvar att göra..



Imorrn fyller Vilgot 5 år, gullungen. Tiden går så snabbt ibland.









1:a advent


Ungarna har röjt en massa, både inne och ute, å jag med, fast jag har röjt UNDAN de saker som ungarna röjt FRAM.

Blir bilder senare på allt som är jul-pimpat, just nu går barnen upp i limningen utav skratt här, de testar olika ord på rövarspråket...

-BOBAJOJSOSKOKORORVOV! (bajskorv på rövarspråket)

De är speedade av allt socker i pepparkakor och bullar. Nu ska de ut i snön så de blir trötta, å jag ska oxå ut i snön för att vakna till lite, är riktigt trött just nu.


Peka FUCK är poppis, å så måste man se så grym ut som möjligt...









God morgon

Igårkväll var barnaskaran stor, fick besök av Mark och hans 3, det bakades massor!







Egobilder...

(ja, jag är lite uttråkad..)









Fyllt i väggordet lite mer

Hittade min svarta vattenfasta penna så jag fyllde i väggordet lite mer. Fortsätter nån annan dag, får så ont i rygg å nacke av att skriva så högt upp. Men är nöjd, det kommer bli super då det e klart, å budskapet är underbart!





Lite julstämning






Ska till förrådet sen å hämta alla jullådor, sen blir det till att pynta resten av kvällen!





Frisk luft!

Blev en snabbis på julmarknaden, lördagsgodis och sen nödvändigheter på Ica, som pepparkaksdeg, mjölk och saffran... sen några fler pepparkaksformer.

Vilder åker på en plastpåse, SUPERMAN-BLÖJA kallar vi den... deras snowgliders från förra året är trasiga så de får turas om med de hela som finns kvar.







God morgon

Igårkväll blev det tufft, jobbiga minnen kom alldeles för nära och jag bölade tills jag somnade i en snorig hög i soffan efter att barnen slocknat. 

 

sadness

Men tror att det lixom ingår i processen av att läka inuti. Gå igenom sådant man förtrtängt och bara gråta ut det som gör mest ont.

Men fy satan vilka vidriga drömmar jag hade, grät då jag vaknade, drömde att barnen skulle bli mördade av en rysk snubbe som tog hand om en "såld skuld" och hur vi gömde oss och paniken växte, killen knivhögg fel barn i drömmen så mina klarade sig men min mammas hund blev mördad i drömmen.

Fy satan så verkligt allt var i drömmen, pissjobbiga känslor och känner mig riktigt lättad av att allt bara var en DRÖM!!!



Barnen byggde koja i vardagsrummet igår och tydligen hade jag lovat att det skulle få sova i kojan och jag höll såklart mitt löfte.







Vanessa fixade en kaffe till mig nyss här och de ligger i sina kojor och kollar på tv. Ska fixa frukost strax, ska steka pannkakor till mina underbara små sen är det Julmarknad här i centrum idag.


 





Ont ont ont!!!

Fan, om jag bara hade vetat, varför i helvete visste jag ingenting???? Förlåter aldrig mig själv för att jag skar ner den skiten...

http://gd.se/nyheter/gavle/1.966902-valdtaktsman-hangde-sig






Vilgot Live

En fredagskväll... i vanlig anda. Vila öronen får man göra i graven.







Årets julklapp!

Termos Ed Hardy 1 lTermos Ed Hardy 1 l

Termos 199:- st på JULA. Nått som de flesta har användning för plus att de är sååå jävla snygga!

Sittdyna Ed Hardy 355x330 mmSittdyna Ed Hardy 355x330 mm

sittdynor, 129:- st på JULA

Ja det ska ju bli en kall vinter, så detta är enligt mig bästa JULKLAPPEN 2010!











Fredagkväll

Överlevde denna dag med, nu är middag avklarad och det äts en massa glass. Tvättmaskinen går på högvarv, köpte hem kläder från jobbet igen, en massa fina kläder till Vanessa och pojkarna.

Mådde skit tidigare idag, men nu mår jag bättre, så jäkla skönt!

Har förresten kommit på vad Vilgot ska få då han fyller år på måndag, en bur med 2 möss! 



Fast med levande möss då såklart! ;)

Var hos sjukgymnasten idag, känner mig som en ny människa varje gång då jag går därifrån, han är verkligen toppen och vet vad han gör!

Ska tillbaka igen redan på måndag och sen blir det 2 ggr i veckan ett tag framöver.





Survive!

Överlevde denna dag! Barnen sover tungt efter en smått galen kväll, Vilgot övertrött och skrek tills han slocknade, Vilder sur och retsam och bråk om kuddar och bord för kojbyggen... och ordet FUCK är poppis här hemma nu, man kan tydligen peka FUCK med alla fingrar eller tår här..





Men GUD så tyst det är nu... !!

I will survive!


Imorgon är en annan dag, sen ringde syrran från Argentina ikväll, så mysigt att höra hennes röst, snart kommer de hem! *längtar*

Nu kollas det på Criminal Minds, lyssnar på en snarkande Vilgot och försöker döda min envisa hosta med te.

Sen måste jag ta itu med torktumlaren, den beter sig ganska illa, luktar bränt och är kass på att torka tvätten...

Ja alltid är det nått!! Sen fyller Vilgot 5 år på måndag, måste planera för kalas å grejer.

Fullt ös, medvetslös!





Jobbig dag

Stannade kvar på jobbet till halv 4 trots att jag slutade vid 12... orkade inte ta mig hem, mådde konstigt och kände mig skitdeppig, 5 oxascand utan resultat, jobbigt!! Tillslut ringde jag en taxi hem, skulle ju hämta Vilgot kl 4. 

Började gråta då jag kom innanför dörren, stekte pannkakor, torkade de dumma tårarna och hämtade Vilgot på dagis, fortsatte steka pannkakor och dukade bordet, sen kom Vanessa och Vilder hem med Zacke och Anton och deras mamma och vi åt pannkakor tillsammans.

Jag känner mig ganska tom nu, kidsen är ute och leker i snön nu, sen blir det tandborstning och sängen. Själv ska jag försöka hålla mig vaken å se Criminal Minds på 5:an kl 21.

Skönt att det är fredag imorrn, ska bli skönt att komma till sjukgymnasten, domningarna i ansiktet kommer och går och jag tror att lite nålar och massage kommer göra susen!

Tror att jag stressat lite för mycket på sista tiden, och tänkt mycket på sådant som jag inte vill tänka på, sånt sänker mig alltid i slutändan. Hate it! Det förflutna kommer ikapp för mycket ibland helt enkelt och mina flashbacks är rätt jobbiga att hantera då jag inte är på topp.

Men då det är som värst kan det ju bara bli bättre, eller hur?? *positiva tankar*







God morgon!

Igår var en riktigt jobbig dag, iallafall framemot eftermiddagen och kvällen. Ångesten kom inte direkt smygandes, utan den bankade hårt på dörren och trängde sig oinbjuden på.

Så jag gjorde det enda jag kunde, bet ihop, fixade middag till kidsen, sen tandborstning och sen fixade jag så att tv:n funkade i mitt sovrum och gjorde mysigt med en massa kuddar så att barnen kunde ligga där och kolla på tv tills de somnade bredvid mig, jag tror jag somnade först. Och klockan var strax innan 7 då vi la oss...!! Hemskt då jag mår så men känner ju igen det och vet att det inte blir bättre av att hålla mig vaken. 





Men det gick bra igår, barnen tyckte det var supermysigt att ligga i min säng med mig och titta på tv, jag somnade till ljudet av deras skratt.

Nu ska jag till jobbet!





Merry kiss my ass!




Låt oss alla denna jul stoppa en mistel i bakfickan så att alla som har problem med oss kan kyssa oss i röven!



Klockren bild!!!

Synd att jag inte har photoshop i denna dator, hade varit grymt kul att leka med denna bild!





Riktigt trött

Har ringt en massa samtal i dag i jakten på det förflutna, år 2007 var ju ett år då vi inte fanns typ. Men har ringt runt efter läkarjournaler och annat, även till förskolan som kan intyga att barnen inte var där under tiden då försäkringskassan nollade mig. Men det väckte såklart en del minnen som gjorde mig fasligt trött, så trött att jag faktiskt somnade en stund på soffan...







Stackars liten

Inget gnäll alls i morse vid påklädning, Vilgot fick som han själv önskade, ost och skinkpaj till frukost (eftersom han somnade innan middagen igår) och ett stekt ägg till.

En ganska lugn och mysig morgon och stor glädje då vi hittade Vanessas bortttappade hemnycklar i fickan på hennes ena vinterjacka från förra året som jag propsade på att hon skulle ha på sig idag, det blåser ju ordentligt ute, så dunjacka med rejäl luva tyckte jag var ett måste.

Sen då jag var på var på väg med Vilgot till dagis så halkade han ordentligt utanför dörren och slog huvudet rakt ner i den isiga asfalten. Såg riktigt läskigt ut och smällen var HÅRD.

Bar in honom, tröstade, kylde ner svullnaden samtidigt som Vilder ropar;
-Fääärdig!
inne från toan.

Lugnade ner Vilgot så gott jag kunde, hjälpte Vilder och sen fram med ytterkläder och sen fick Vilder åka med Lotta och Kristian till skolan, tack Lotta!



Spelade lite kort med Vilgot då han slutat gråta, ville ha honom under uppsikt en stund men han verkar må bra (just nu iallafall) och fuskar för brinnande livet då vi spelar Finns i Sjön efter HANS regler, såklart.

Så om en stund ska han till dagis så att jag kan få lite gjort.








Jahapp

Nu är det upp som gäller.. inte ett dugg trött är jag nu, antar att min sömnlöshet kommer att hålla i sig runt 5-6 dagar som vanligt... eller mer.

Alltså, jag orkar hur mycket somhelst men känner mig lätt irriterad och små ljud blir stora och jag är som på helspänn, minsta oväntade ljud, och jag reagerar starkare än jag vill. Sömnbehovet är väck, eller ja, min kropp och hjärna vill inte sova. 

Brukar sova endast några timmar per natt men känner mig väldigt utvilad endå. Helt underbart, men efter varje topp kommer som bekant en dipp. Hoppas bara att den inte blir så djup. Snubblar hellre å skrubbar knäna ordentligt än ett magplask.







What a day!!

Vi fick besök runt lunch av Mark, drack kaffe och sen till åkte vi till centrum för att panta alla burkar som samlats på hög i tvättstugan. Tack Mark för trevligt sällskap som alltid och skjuts! Fick mina papper hämtade, postade lite brev och hämtade medicinen på apoteket. 

Sen ringde Vanessa från skolan och sa att det var öppet hus där idag.
Hade jag ingen susning om (otippat? not!)  så det blev snabba beslut, istället för att åka hem så vi blev avsläppta vid skolan och där fikade vi och kikade runt lite och så köpte jag 2 mobilsmycken som Vanessa gjort och grabbarna köpte ett varsit armband som några andra elever gjort, (som de redan har slarvat bort) så där gick alla pengar från pantningen typ.






Sen promenad hem i iskalla vindar, inte sååå skönt, men jisses så skönt då man väl var hemma! Då bakades det mera pepparkakor, bråkades om borden i vardagsrummet i vanlig ordning osv....



Vilgot slocknade innan middagen var klar, typiskt, jag som gjorde ost och skinkpaj för hans skull som han älskar. Men har sparat till honom om han vill ha imorrn.

Alla är trötta och trotsiga här nu, eller ja, de 2 som fortfarande är vakna...

känner att jag behöver en TimeOut och hoppas att de somnar snart.. ska försöka hålla mig vaken tills Desperate Housewives är slut, sen ska jag stupa i säng så jag orkar med morgondagen. Idag var en alldeles för intensiv dag för mig, så imorrn måste jag ta det så lugnt jag bara kan så att jag inte bränner ut mig, snubblar och springer in i väggen igen.










Visste du?

Att man INTE behöver ta bort plasten på doftljus, ja iallafall dessa från Sia
fick jag veta ev tjejen i kassan då jag köpte dem.



Man ska tydligen bara klippa bort kanten som blir ovanför då ljuset brunnit en stund. Det ska tydligen göra att ljuset får längre brinntid. Aldrig hört det förr men det verkar stämma iallafall.







Lite pyssel

Vilgot ville göra en smällkaramell.


Eller snarare titta på då jag gjorde den, ÅT honom. Men huvudsaken är att han är nöjd.









Pepparkaksbak

Vilgot fick stanna hemma med mig idag, så nu har han bakat pepparkakor här. Han ville INTE ha hjälp, KAN SJÄLV är honom i ett nötskal just nu och han bryter nästan ihop om man försöker hjälpa honom.

En hel del deg hamnade i Vilgots mage så det blidde inte så många pepparkakor.






-Jag gör HJÄRTAN, bara till PAPPA inte till dig! säger han den lilla retstickan och flinar.


Ja ja vad ska man göra, hoppas att det är en fas bara... själv gjorde jag 4 större hjärtan av degen som blev kvar.

Ska skriva barnens namn på, och en med mitt såklart och hänga i fönstret eller på väggen nånstans...





Ibland känns det att man lever!

Tiden rann iväg ikväll, kan ju bero på att jag bestämde mig för att tapetsera färdigt ena väggen i Vanessas gamla rum och röja upp lite där...  så nu har jag fått upp taklisterna på 2 ställen, skönt!


'

Ungarna kom inte i säng förrän runt 10, och innan dess var det High Life och bråk om de små trippelborden i vardagsrummet, de byggde kojor som de skulle sova i men ingen var nöjd. Det slutade i tårar, å tillslut somnade de i sina egna sängar till min ljuva (hrrm, not) stämma. Ja de gillar IBLAND att jag sjunger godnattvisor.

Men de somnade snabbt och imorrn ska jag baka pepparkakor med Vilgot då jag hämtar honom på dagis, Vilder och vanessa är på fritids till 5, så det blir mysigt för Vilgot att få baka ensam med mig. Hoppas jag.




Ny mössa...

Köpte den på Inter Sport? i Upplands Väsby när jag var där med mamma å Vanessa i fredags.




Älskar den! 200:- kostade den, lite dyrt för så lite tyg, men va faan, ibland måste man få unna sig!





Stressmorgon med en Vilgot på tvären

Vanessa går tidigt till skolan, redan strax efter 7 drar hon...

Vilder brukar vilja åka senare då vi brukar åka bil med Lotta och Kristian, eftersom Kristian går i samma skola och jag följer med då jag ska jobba för jobbet ligger strax intill skolan.

Då det var dags för Vilgot att gå till dagis tvärvägrade han, blev SKITSUR utan nånsomhelst synbar anledning, vägrade ta på sig strumporna osv... jag fick jaga honom och tvinga på honom strumporna medans han sparkade hejvilt.

Vilder däremot klädde sig snabbt och var hur duktig somhelst, han kände väl att det räckte med Vilgot som tramsade... Har lovat honom en guldstjärna att klistra ovanför sin säng, sånt måste uppmärksammas och belönas tycker jag.

Vad som gjorde Vilgot sur vet jag inte, men han skulle inte till dagis och inte klä sig, och mamma var JÄTTEDUM!! såklart.

Mitt i allt ringde hans pappa, och det slutade med att jag fick ta med Vilgot till mitt jobb för att inte Vilder skulle komma försent till skolan, sen hämtade pappa honom på mitt jobb och lämnade honom på dagis.

Men väl på väg till mitt jobb blev han en solstråle igen. Skitunge!

Bilder från idag...

inte ofta jag har klänning.. men denna älskar jag, hittade den på jobbet förra veckan.

(ja jag hade den igår med..;))



men idag hade jag äöven mina nylagade skor på mig, älskar dem, så grymt sköna, var faktiskt värt 350:- för dragkedjan hos skomakaren.

Vilgot hittade lite att leka med på mitt jobb men la sig under bordet en stund först, han blev lite generad av alla som tittade och hälsade på honom. Att sitta/ligga/krypa under bordet är en grej han ofta gör, som liten somnade han oftast under bordet eller hoprullad som en hund bakom soffan eller nått.


Efter en stund blev han varm i kläderna,
Han hittade en baseballhandske som till hans stora förtjusning fick följa med hem.




Vilgot har dille på att fota pussel han lagt.. så han fick såklart låna min mobil då han lagt det färdigt.
Köpte hem det sen, det stod nämligen både Måns och Ronny på det, och det var STORA rejäla bitar i trä, varje bit var ca 20*20 cm ca. Tänkte att det blir en bra julklapp till Sam, hans pappa heter ju Måns och morbror Ronny. ;p




Sen satte vi oss i köket och han fick varm choklad med pepparkakor till, det var poppis.

Sen höll han utkik efter pappa i fönstret...

 efter att jag förklarat för honom att man inte kan vika en loppa av en servett, ja men då kan man ha den på huvudet tyckte han..






Vi har en grym massagestol på jobbet, den testade han tills han typ dregglade av skräckblandad förtjusning



Sen tog jag mig till min ADHD-utredning, fick svara på en massa frågor och sen kryssa i papper med olika mönster på...
kom iallafall ihåg att lämna papperna idag.

Sen på apoteket då jag ska hämta ut ena medicinen som är slut så visar det sig att den inte ligger inne... så jag måste till läkaren imorrn för att förnya receptet. SÅ jävla irriterande!!











God morgon!

En trång natt men mysig, hade alla 3 ungar i sängen, grabbarna kom smygandes en stund efter att jag lagt dem i deras säng. Sovit som grisar alla 4 och nu är vi alla i köket.

Vilgot körde rally med pingu en stund i tunnbrödslådan, hade inte hjärta att säga till honom att man inte leker vid matbordet, han såg så jäkla nöjd och road ut.

Vilder kom ner en stund senare efter att ha dragig sig lite i sängen och valt kläder med stor omsorg.




Vilder kommer sen ner med svarta mjukisar, en t-shirt och svart munkjacka och EN Strumpa på foten, och säger bestämt;

-Jag är en HIPHOPPARE, och då har man olika strumpor! och så letar han fram en udda strumpa från tvätthögen i soffan.





Fick hem pojkarna nyss

Nu är min familj komplett, så mysigt att ha pojkarna hemma igen. Deras pappa köpte med mat från Mc Donalds, nu är vi alla mätta och belåtna. Jag sa att jag saknat dem massor men att det har varit skönt för mig att få vila öronen lite, varav Vilder säger;

-Mamma, jag ska prata lågt ALLA dagar ALLTID så det inte gör ont i dina öron, jag lovar, ALLA dagar, även om inte Vilgot gör det ska jag göra det.

Hur sött är inte det???

Vilgot spelar svår som vanligt men tror det är en fas bara.. (hoppas det!!!!)
Här leker han hund... voff voff, otippat?


Grabbarna blev skitglada över halsdukarna som mormor köpt till dem i Argentina



Nu spelar vi wii här..

-Mamma, va coooolt, jag har gjort homorang!! HOMORANG!!! COOOOLT!!
 vrålar Vilgot i extas!

(homerun på baseball wii sport;))







Bara jag...



Randig idag...





Tjuvstartat!



Fattas en lampa i ljusstaken, ska åtgärdas imorrn!





Söndag.

Sakta men säkert börjar jag må lite bättre, känner mig oväntat lugn och harmonisk för tillfället, underbar känsla!

Ser fram emot morgondagen, först jobb, sen har jag tid för adhd-utredningen och sen tillbaka till jobb och sen hämta ungarna.

Ikväll kommer mina pojkar hem efter en helg med pappa, saknar de små liven, men skönt att ha fått vila öronen och haft lite egen tid för mig själv och Vanessa. Slippa tjat om tandborstning, läggning, frukost, osv... Vanessa sköter ju sådant helt själv.

Hennes pappa har förresten inte hört av sig till henne på ganska länge nu, jävligt dåligt tycker jag. Är det svårt att ringa eller??? Dessutom så messade Vanessa honom häromdagen och bad honom hälsa och gratta lillasyster som fyllde år. Svårt att ens svara på det eller?


Nä fy dig Mattias, du borde skämmas!







"En väns rätta plats är vid ens sida när man har fel, Vem som helst kan stå vid ens sida när man har rätt."





Nya tider kräver nya ordspråk

  • Den man ligger med får bädda.
  • Den som tar, han har.
  • Det man inte minns, har inte hänt.
  • Det man inte vet, har man ingen aning om.
  • Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.
  • Förtala är silver, förtiga är guld.
  • Gammal kärlek kostar alltid.
  • Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.
  • Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.
  • Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.
  • Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.
  • Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.
  • Den som spar han har men inte roligt.
  • Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.
  • Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.
  • Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt
  • dåligt.
  • Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.
  • Framtiden var bättre förr.
  • Friskt vågat, halva inne.
  • Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.
  • Ju fler kockar desto större fackförening.
  • Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.
  • Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.
  • Älska din nästa, men var diskret.


Har markerat mina favoriter. Hittade denna lista då jag googlade runt, kunde inte låta bli att sno den.





God morgon!

Blev sent igår, vi fick besök, Mark och Kevin kom förbi och vi spelade wii hela kvällen. Vi hade riktigt skoj och sen stupade jag å Vanessa så fort vi lagt våra huvuden på kudden då de åkt hem.

Om en vecka kommer syrran hem från Argentina, jisses så jag längtar!!!!  Exakt en vecka kvar nu!

Sen är det Vilgots födelsedag snart, 29:e november fyller han 5 mitt lilla hjärta så det måste ordnas med kalas osv.

I julklapp önskar jag mig förresten en elektriker,


en kock,


en chaufför

och en slagpåse.


boxing gloves



Sen en snickare lagom till våren så att det blir en altan och staket på framsidan.





Elen i köket är jätteläskig, lampor blinkar och det är glappt, sen så luktar det typ bränt och lixom glöder inne i väggen där dimmern sitter om man vrider på den.







Deep, om känslor. Privat men nu offentligt.

Ja, jag har problem med mina känslor, och det tänker jag inte skämmas för. Jag är helt ärligt livrädd för att bli sårad och samtidigt likgiltig. Ja det går ju inte ihop alls?? Men det är så det känns. Så jävla dubbelt och jag blir galet osäker på precis allt. Allt!!!

Ibland tycker jag om mig själv och den jag är, sen finns det stunder då jag kräks av självförakt.

Ibland får jag flashbacks helt utan förvarning, dofter och ljud som kastar mig våldsamt tillbaka känslomässigt i en del situationer, det syns inte alltid utanpå, men inuti gör det mig så satans trött ibland för det tar så otroligt mycket energi att hålla näsan ovanför ytan och skenet uppe emellanåt.

Då jag mår som värst brukar jag ibland bara skriva av mig, helst på rim, det blir som en slags terapi för mig, och får mig att tappa udden av den värsta ångesten eftersom jag måste styra mina tankar lite då. Eller avstyra ska man kanske kalla det?


Från lycka till svek

över en natt


nån som var vänlig

blev som besatt


Kärlek förvandlades plötsligt

till smärta


Att något så fint

kunde krossa mitt hjärta


Att någon så stor

kunde göra mig trasig


full av förtvivlan

på gränsen till knasig


Blåa var spåren

sen på min kropp


Ingen som slutade

fast jag skrek stopp


Ingen som hörde

ingen som såg


ingen som vet

vad jag kommer ihåg


T som i trauma

T för hans namn


våldgästar fortfarande

mitt minne ibland

 

ser framför mig snaran

hur han hugger sitt bröst


med fradga runt munnen

så hör jag hans röst


-Mig lämnar ingen! vrålar han hårt

jag ber för mitt liv, jag säger förlåt


Jag vågar knappt andas

jag vågar knappt gråta,

av blod och saliv är kinderna våta

Du anklagar mig för att jag triggar

då jag säger att jag inte vill vara din tjej



Sen hänger du dig i snaran du riggar

som jag livrädd tror är ämnad för mig.

 

 

 

 




Undrar ibland varför jag räddade ditt värdelösa liv...? Du har förstört så jävla mycket, jag kommer aldrig få svaren.. VARFÖR?



 

 

 

 



Ja,  förvirrat, jag vet.  Det är knepigt att vara jag,  ibland riktigt omöjligt och väldigt vilset och sorgset, och ibland är det bara underbart. Man får leva för stunderna, och ta vara på de små detaljerna i livet som går andra helt förbi.


Men gud ska veta att jag kämpar, för det gör jag!






Ok, en bild på min fina tröja


sen ett glas rött och en halv ölkorv. Gott!


(ja, jag har lite tråkigt... men får sällskap om en stund förhoppningsvis)





Tiden går sååå sakta!

Lite rastlös, har tänt en massa ljus här hemma och det är så tyst så tyst.. Vanessa är ute i backen och åker, funderar på om jag oxå ska ta mig ut i backen ikväll faktiskt.





Tack snälla mamma förresten, för igår och för att du städade här medans jag sov i morse. :-)


Nu är det lite fööör tyst här, ska sätta på musik kanske?

Tystnaden börjar göra mig nervös, vet inte varför. Har fastnat lite här i kökssoffan framför datorn och drar mig för att resa mig... så jäkla bekvämt i soffan!! Men nu tog jag mig i kragen och satte på cd:n å lyssnar på schlager.









God kväll!

Eller nått. Inne på kaffekopp nr 5 för idag och gör inte mycket. Kommer inte riktigt till skott, så jäkla skönt att bara sitta å slöa faktiskt utan smågrabbar som röjer och plöjer.

Få se om jag får nått ryck senare, måste sortera i min garderob. Dela upp kläderna, till vänster mina TJOCKISJEANS, och till höger SMALJEANSEN.

Upptäckte häromdagen till skräckblandad förtjusning(?) att jag kom i mina tjockisjeans som jag haft sen nått år tillbaka liggandes i garderoben. Hittade dem på jobbet, köpte hem dem för att de var så grymt snygga, Beckham-jeans med dödskallar på bakfickorna! Tänkte att jag kanske kunde ge bort dem till nån eller nått. Men iallafall, så passade de mig rätt bra nu. Så jag är glad över att inte bara ha smalkläder, utan även tjockiskläder!!

Sen är det en hel drös med jeans jag inte alls kommer i längre, men det kommer säkert perioder för att använda dem med. Jag är ju lite bergochdalbana hela jag på de flesta plan.




Ajabaja säger farbror Blå!



God morgon!



Igårkväll var min mamma här, vi myste med gott framför tv:n och sen blev lilla mamsen och Vanessa trötta så de la sig ganska tidigt så jag passade på att gå ut här i krokarna med mina goa vän och granne Lorencita.



Det blev först till "alkis-haket" där alla infödingar super varandra snygga och visar upp sina parnings-danser så att man får passa sig då man dricker så man inte sätter ölen i halsen av skratt!



Men trevligt som sagt, det bjöds på öl. Carlsberg Hof på flaska höll jag mig till kvällen igenom, ingen tapp-öl för mig tack. 

Fick dessutom en komplimang som var lite utöver det vanliga,
en snubbe stannade mig då vi skulle gå vidare och talade lyriskt med en beundran i rösten som fick mig att smila brett och faktiskt rodna lite förläget då talet aldrig slutade och folk omkring lyssnade nyfiket om hur OTROLIGT FANTASTISK jag var.

Han hade tittat på mig hela kvällen och kände att han måste ta tillfället att säga vad han tyckte innan jag försvann och han talade länge och väl tills jag blev bortsläpad av en ivrig vän som ville därifrån.



Ja här är lite utav hans fina tal;

Jag är tydligen en sån person som får hela rummet att tystna och stanna upp då jag kliver in, som en

FILMSTJÄRNA, en LEGEND, det bara STRÅLAR om mig,
 
jag är tydligen nån man inte kan se sig mätt på, 

nån man aldrig glömmer, en person som har en enorm karisma,

nån som lixom äger och bara är så OTROLIGT COOL, Häftig
, SNYGG och med helt egen stil,

ett original med mycket hög klass, ja han var riktigt imponerad av min närvaro, min stil, min 
FILMSTJÄRNEGLANS, osv...







(man ser honom faktiskt på bilden här ovan om man tittar noga, snubben i baren längst bort med blonderad tuppkam)

 



Jo man bugar och tackar, inte helt fel med komplimanger!!

Sen vidare till 3 kronor där det blev lite disco-dans med den något yngre generationen, älskar att dansa och helst till annat än en trubadur som spelar och överförfriskade gubbar som försöker imponera på en med sina "kunskaper" i bugg och vals typ..

En blöt men trevlig kväll, och en erfarenhet rikare, det är INTE poppis att posa på motorhuven till en polisbil tydligen. Det är AJABAJA!!



Nej, vi åkte taxi hem. ;p



Ingen transport med farbror blå, bara en varnande fingervisning och ett ordentligt Ajabaja och en liten redovisning om vad man får och inte får, som jag såklart ganska kaxigt ifrågasatte/förklarade/förnekade/sa emot/bortförklarade på en femårings trotsiga nivå.
Med glimten i ögat och noll respekt för lagens långa arm, vet inte om han var lika road som vi men vem brydde sig? Inte vi iallafall!
 ;p




(Men tror nog att han fick bita sig liiite i kinden för att inte skratta endå när jag blånekade med fingrarna i kakburken typ. För KUL var det!)


Sen då vi kom hem lagade vi nått att äta hemma hos mig innan Lorencita drog hem till sig, vad minns jag inte riktigt, hade nått i ugnen med ost och tomater på? Men vet att vi väckte mamma som trodde att vi varit typ 4-5 pers i köket, ja vi var kanske inte såååå tysta som vi trodde vid halv 3 inatt då.

Vaknade strax efter 12, mår toppen och känner mig inte ett dugg bakis eller sliten från igår, bara liiite småtrött!







 





Hej Malin!

Vet inte vem du är men dina kommentarer gör mig glad. Kul att du gillar min blogg. :-)





Tröttheten väck!

Börjar tina upp, sakta men säkert, mår så mycket bättre än jag förväntat mig. Barnen sover sött och jag kollar på tv och bara mår BRA!




Så jävla skönt känsla, ingen ångest, ingen sorg, ingen rädsla ingenting!

Ser fram emot morgondagen, och är så tacksam för de fina vänner jag har!







Skräckis i repris





Vilgot kommer aldrig bli en sverigedemokrat!





Youtube

Favorit i repris, älskar låten! ;p





Dinner is done

Mår lite bättre, så jävla skönt, tror jag stressade en aning för mycket idag.

Var ett tag sen jag hade så mycket på schemat på en å samma dag. Försöker alltid tänka positivt även om det känns jävligt tungt ibland, ibland måste man göra saker för stunden som funkar här och nu, så ikväll fick barnen pommes och kycklingbitar att äta framför tv:n. De är jättenöjda, huvudsaken det, även fast jag känner mig som en pissmorsa emellanåt när jag inte dukar å äter med dem i köket...

Men då läget är som nu, för mycket stress och för mycket omkring, då kan jag bara inte äta, det GÅR inte. Är inte ens hungrig, och skulle jag försöka, ja det går bara inte. Det är som om allt står en upp i halsen bara. Frukt får jag i mig, så det äter jag så mycket jag kan.

Ibland då barnen somnat smyger sig aptiten på och då passar jag på att äta. För exakt ett år sedan, så vägde jag 10 kg mindre än nu, så jag har ju lite att slösa bort om man säger så, ska försöka stressa mindre i fortsättningen, sänka kraven på migsjälv och omge mig med människor som ger positiv energi, och stänga dörren till de som bara äter upp en inifrån.

Men måste slå bort dessa negativa tankar som ploppar upp ibland, och ge allt perspektiv, med kärlek kommer man långt, och jag älskar mina ungar mer än allt annat, även då de är som jobbigast! Sen svälter de inte heller, eller äter chips varje dag.

Då tycker jag inte att ett middag i soffan framför tv:n är ett dåligt alternativ, mot att sitta med en ledsen å trött mamma i köket med trist stämning.

Sen för några dagar sen, då jag var som mest slut och ledsen, så fick de äta chips efter skola och dagis, fy på hemska mig, men de var nöjda och glada, och det räckte för mig just då... de hade ju ätit ordentligt i skolan och på dagis, sen fick de smörgåsar och annat senare på kvällen. Sen då jag känner mig bättre gör jag dem sällskap framför en film eller spelar wii eller gör nått annat.

Ska inte ha för höga krav på migsjälv, för det funkar inte. Ibland är jag en toppenmamma, och ibland så faller jag ganska tungt och det känns som om nån dragit ner en rullgardin med blytyngder i mitt hjärta och sinne.

Men försöker alltid tänka på att mina känslor är just mina, och det betyder inte att mina barn känner som jag, så att då jag har dåligt samvete, så ser de inte alls så på saken som jag, de tycker istället att det varit just skitmysigt med lite "fest" en vanlig dag...

Sen har jag vänner som stöttar, som kommer med värmande ord då jag behöver dem som bäst!
Och jag är glad då jag får positiva och värmande kommentarer på bloggen, det känns himla skönt, som lite kred på att jag inte är så totalt värdelös som jag ibland känner mig.

Men är endå rätt nöjd och stolt över migsjälv idag att jag tog mig iväg på både jobb, 15 minuters promenad, och sen terapin som ligger en halvtimmes bussresa bort, och samma väg hem, sen fortsatte jag jobba fast jag egentligen hade slutat, kände inte för att sitta ensam hemma och deppa, ibland är det skönt med folk omkring sig och nått att göra. Stämningen på jobbet är trygg känner jag, trots det som hände där förrförra året.

Men promenaden hem sen var seg och jag känner i rygg och nacke att jag kanske inte borde jobbat så länge.. men ibland för det onda något gott med sig. Hittade en del fina kläder på jobbet som jag lånat hem för att prova, för köpa dem för en ganska billig peng om jag vill ha dem, fast det är väl inte mer än rättvist med tanke på att min timlön där är 5:- timmen!!! Alltså som jag får som en "bonus" utöver försörjningsstödet. Inte illa va? ;)

Fick hem 2 brev idag med papper som jag ringde efter igår, snabbt jobbat, ska skriva under och skicka tillbaka så att jag får hem journalerna sen. Ska hämta papper på ett annat ställe imorrn och sen även kontakta dagiset de gick på som kan intyga att jag inte hade barnen där under tiden vi levde på flykt... så jag hoppas att försäkringskassan nån jävla gång kan visa sig från sin ljusa sida. Det vore ju på tiden!

Den som lever får se! Men jag håller tummarna hårt!

Bla bla bla... sååå skönt att skriva av sig lite. :-)















Lång dag

Blev en intensiv dag idag, först till jobbet, sen till terapin och sen tillbaka till jobbet.

Mår inget vidare, känner mig less och tung i hjärtat. Ont i rygg och nacke, och allt känns extra tufft just nu, längtar tills imorrn, ska ta mig till läkaren imorrnbitti, för pallar inte att må såhär, måste vara nått med medicinen som jag trappade ner i dos? Sen ska jag till sjukgymnasten efter läkarbesöket, sen hem och bara vila....

Pojkarna ska till pappa iallafall, och min mamma kommer imorrn sen och är med mig och Vanessa i helgen. Ska bli mysigt med lite lugn och ro, tror jag behöver det.














God morgon!

Duracellmorgon, idag ska vi alla iväg tidigt så Vilgot är lämnad och klar, Vanessa har gått till skolan, bara jag å Vilder kvar som åker med Lotta och Kristian.

Har drömt jobbiga drömmar, om en nära vän, skönt att det bara var en dröm!!

Sen vaknade jag vid 3-tiden inatt på helspänn, och hade galet svårt att somna om, låg med hjärtklappning en bra stund och lyssnade efter ljud som inte fanns men somnade uppenbarligen om tillslut eftersom jag vaknade av larmet sen 05.45.








Frisk luft!

Gick ut med grabbarna på promenad till en park i närheten, det gjorde oss alla gott, nu är vi hemma igen och myser.



Nu lägger jag och Vilgot pussel, Vilgot beordrar med sträng röst och glimten i ögat;

-Bygg inte så fort din fuskis!!



Huvudvärken är borta och ångesten börjar sakta men säkert lämna mig ifred.

Vilgot har varit gosig och mysig mot mig idag, så himla skönt att han inte alltid är på krigsstigen!





Tidig middag

Stekte pannkakor till kidsen idag, blir en tidig kväll ikväll. Har lovat dem att gå på en promenad om en stund, har precis fått alvedon och Ipren av Alex, tack!! <3

Så huvudvärken släpper kanske om en stund om jag har tur.

Jag är trött och seg, hoppas att jag vaknar utvilad imorrn, ska till jobbet och sen på terapi.

Nacken jävlas och domningarna kryper sakta men säkert fram, så jävla irriterande!

Ska bli grymt skönt att få komma iväg till sjukgymnasten på fredag!!





Livets gåta

Att lära sig livets största gåta, är INTE att älska, glömma och förlåta.




Varför ska man glömma, det som en gång varit

förtränga det som är en del av ens liv?



Det går inte att glömma, det som varit kan du aldrig gömma

det finns i ditt hjärta, i själen och sinnet,

allt som du upplevt finns kvar i minnet

 


Om du ständigt ska älska, glömma och förlåta

så kan du räkna med att kinderna alltid blir våta



Att älska ska man göra, men inte när det ständigt brister

det går inte att laga ett trasigt hjärta

gång på gång med samma klister




Man kan lära sig hantera sina känslor, känna efter hur man mår

och ta avstånd från det onda, så gott det bara går

 

Alla sår tar tid att läka, men ärren sitter alltid kvar

Du väljer inte vad du får, men du väljer vad du ger och tar


Du kan inte ändra någon annan, du kan inte ändra något alls,

bara ditt eget sätt och dina tankar, och det är viktigast av allt



 

låt dig aldrig luras, när mycket vill ha mer

lär dig acceptera, sanningen du ser



ATT ACCEPTERA

är livets enda gåta,

INTE att;

 älska, glömma och förlåta!


 

 

 





Lite snopet...

Hämtade ett paket på Ica idag, en grej som jag köpt på Tradera


Men i paketet låg inte det jag köpt... utan detta;



Lite snopet, minst sagt!

Visst, han e jättesöt och det är förmodligen nån annan som fått det jag ska ha...
Har mailat tjejen som skickade fel så jag väntar bara på svar.





Leker detektiv

Har ringt runt till diverse ställen för att få fram mina journaler och andra papper från 2007 då vi levde på flykt under hot och hade skyddad ID.


Måste ha dessa papper för att kunna göra en överklagan hos försäkringskassan som nollade mig då jag inte hade möjlighet att infinna mig på arbetsförmedlingen dag 1 då föräldrapenningen gick ut..

Ja, i vårt avlånga land måste man ju ha papper på precis allt!

Det som är jobbigast för mig är minnet, för all stress runtomkring blockerar en massa i skallen, försöker göra allt för att minnas men dagar och månader flyter runt och jag får inget riktigt grepp över situationen, det var ju så galet mycket som hände och såklart att kroppen regagerar tillslut.


Sen drev misshandeln och hoten efter det mig över gränsen till Posttraumatisk stress som i sin tur gjorde att allt annat skit inuti blommade ut med råge och jag bara bröt samman och blev inlagd.

Blackout.



Men nu har jag iallafall fått lite resultat på mina samtal, så kanske att det går vägen denna gång!

Känner mig nöjd iallafall, att jag tagit tag i det.

Får några skickade med posten, och andra papper ska jag hämta på plats.


Nu ska jag skriva en lista på allt som jag inte får glömma innan detta år är slut. Och så ska jag lägga listan på ett bra ställe så att jag inte slarvar bort den som jag brukar.














Bad Hairday, på med mössan




Tänk om man kunde göra nått åt dåligt humör lika enkelt?

Nu ska jag börja gå så jag kommer i tid till tråkmötet jag ska på...






God morgon!

Har sovit helt underbart gott, inga mardrömmar i sikte, bara djup härlig sömn.

Var ap-trött då larmet ringde som vanligt, men då jag väl kom upp försvann den. Huvudvärken är borta, Vanessa tränar engelska glosor och äter frukost med mig och Vilder, Vilgot har inte vaknat ännu men kommer nog strax ner. Han får ju frukost på dagis så den är inget måste för honom här hemma på vardagsmornarna.

Missade visserligen Desperate Housewives igår, men valde sömnen för jag vet hur viktig den är för mig när jag glider under isen.





Nu släcker jag ner

och lägger mig i soffan med barnen och glor på film tills vi alla somnar.

Är helt jävla slut men har iallafall slutat gråta. Alltid nått. Några Oxcasand var min fallskärm ikväll då jag föll, landade inte så hårt. Ser fram emot en ljusare morgondag. *hoppas*

Idag har jag mest irrat runt i ett mörker, det är fortfarande mörkt men inte längre så kallt. Ska mysa med barnen nu, mina älskade små som är det bästa jag har!

Jag kämpar på, inget ska få knäcka mig mer än för stunden. Jag är nog starkare än jag tror.

Om man aldrig möter mörkret, så kan man inte njuta av ljuset sen. Och om man inte faller, kan man inte resa sig upp.

Been there, done that. Erfaren fallskärmshoppare i alla väder. Hur hårt jag än fallit så har jag rest mig igen.



Natti natti, hörs imorrn.











Hemma igen

Drog iväg till jobbet en sväng för att inte få tuppjuck av att sitta ensam hemma, var där tills jag skulle till Vanessas skola på utvecklingssamtal. Nu är vi hemma och dricker te och hon gör sina läxor.

Jag har huvudvärk och är pisstrött, de sista dagarna har tagit på krafterna.

Jag känner mig less minst sagt, sen vet jag inte heller om pojkarna ska till pappa i helgen som bestämt, det sista han sa om det då jag sa att han inte skulle glömma att hämta dem på dagis och fritids på fredag var;

-"Vi får se hur det blir med den saken!"

Visserligen var han stressad och sur på mig då, men endå, hur fan tror han att jag och barnen mår av ovissheten?

JAG ÄR ARG, men mest ledsen.











Hatar det!

Jag svarade inte igår på hela kvällen då HAN ringde. Jag var så arg och känner mig själv alltför väl, och svarar jag i ett sådant tillstånd och blir dåligt/spydigt/elakt/illa bemött så exploderar jag typ.

Det är inte många som kan göra mig så jävla pissförbannad som han kan!

Ja, jag talar om pojkarnas far såklart. Som har åsikter om allt och alla och sen kommer med kritik och synpunkter om hur jag och andra lever, och blir tvärsur då jag lämnar hans mobilnummer till HANS bekanta som hör av sig till mig för att de inte får tag på honom... för att han helt enkelt SKITER i att svara då de ringer eftersom han är skyldig dem pengar osv

Ja nu går han säkert i taket om han läser min blogg. Men det skiter jag fullständigt i. Pallar inte med cirkusen längre, om han skötte sitt bättre och hörde av sig som han lovat till folk hade de inte behövt ringa/höra av sig till mig för att fråga om han ens lever lixom...

Han har noll förståelse för att jag tycker att det är jobbigt, och han kan inte koppla nått till allt som varit tidigare, då vi pga hans affärer bl a fick fly och leva under skyddad id en period... Det tycker han lixom är en VÄRLDSLIG sak!
Vadå lixom? Jaha? Och???

För mig var det PISSJOBBIGT
och riktigt obehagligt att inte ha nån koll på sitt liv och bara leva för dagen typ med 3 ungar under vingarna, men tyvärr fattar han inte det alls.



Sen har han givetvis bra sidor oxå, han hjälper mig mycket med grejer till och från som att handla och skjutsar å sånt eftersom jag varken har bil eller körkort. Sen ställer han upp på barnen då de behöver saker ibland, även Vanessa som inte ens är hans, så jag vill inte bara risa honom, lite ros kan han få ,men en taggig jävel just nu!!!

Han har ett gott hjärta nånstans, det är bara det att tillgången till det är mycket begränsad ibland.

Sen är han värdelös på att passa tider och det blir väldigt sällan som man planerat, och det är sjukt irriterande!!



Bortförklaringarnas Mästare
är han, ja där ligger han på Första Plats och är och förblir obesegrad.













God morgon!

Mår bättre idag än igår men är inte rikigt av med huvudvärken ännu, men sovit rätt ok, låg dessutom bredvid Vilgot inatt!
Han somnade dessutom först i min famn i soffan till Top Model, det var sjukt länge sen han gjorde/ville det, annars är han så anti-mamma just nu och ska ligga själv eller sitta själv utan någon kroppskontakt alls. Och gärna med armarna i kors och en trumpen min och väsa att pappa minsann är mycket snällare, för;

-Där får man GOOOODIS och LÄSK!!!!

Barnen kom iväg till skolan i god tid,
jag rensade garderoben i hallen nu på morgonen och satte på en till tvättmaskin och pinar i mig kaffe utan mjölk för den är slut som vanligt.

Vilgot lämnar jag lite senare, så mysigt att vara lite på tu man hand med bara honom då han är på ett ganska så got humör och sitter bredvid mig och tittar i leksakskataloger.



Nu blir det lite wii sen ska han till dagis och jag måste göra mitt, ska sen på utvecklingssamtal med Vanessa och hennes skolfröken i efm.










Vilder funderar

-Om man får sånt där pulver på snoppen, då somnar den.

-Eh, jaha? Vadå för pulver? undrar jag

-Ja han den där gubben du vet, John Blund, om han häller sånt där sovpulver på snoppen så somnar den.

-Hmm, ok.

Roliga tankar de har de små...










En award

Fick denna award av min goa vän Mica,



Jag ska ladda upp en favoritbild, skriva om 3 saker som jag har nära om hjärtat och sen nominera 5st andra.

Är inte riktigt på humör idag för att skriva, nominera och länka till 5 st bloggar, har för mkt i skallen just nu...

Men tack söta Mica för awarden!

Puss vännen, Love u!









Klipp klipp säger saxen

Trimmern har varit borta länge nu, har för mig att den gick sönder så jag slängde den.

Men har man ingen trimmer så tar man en sax. Och klipper så gott det går.

Känner mig som en ny människa nu och inte längre lika arg.





Är mest tom nu, men hellre tom än full av skit som en viss annan person som jag är pissförbannad på, känner mig orättvist behandlad och tänker inte äta hans jävla skit, den kan han behålla för sig själv så nu vägrar jag svara då han ringer.

Får se hur länge jag tänker skita i att svara... kanske ska vänta tills stubinen svalnat ordentligt... om den nu gör det. Då får han fan ta och sluta att vifta med tändvätskan hela tiden.

Har gråtit, varit rasande arg men samlat mig (med hjälp av lite tabletter) och nu spelar jag wii med mina barn.

Tänker fan inte knäckas! Jag vet att jag faller ibland, men i slutändan landar jag alltid på fötterna.

Och jag säger som Grynet;









Regn regn regn!

Kom upp i morse, men fan vad drygt det var att väcka alla sömntutor, få i dem frukost och iväg me dem till dagis å skola. Sen till jobbet en kortis innan jag gick vidare för att gå på min adhd-utredning. Glömde papprena jag fyllde i sist, men ska ta me dem nästa gång.

Fick bygga mönster med klossar, kolla på bilder och räkna lite å lite sånt, kände mig som ett barn på 4-årskontrollen på BVC, bara de tjocka kritorna som fattades och jag behövde inte rita en huvudfoting. ;)

I övrigt en ganska skitdag, känner mig på dåligt humör och är lite less på det mesta just nu.

Grymt irriterad på en viss person som går mig ordentligt på nerverna emellanåt, och den jävla hostan vägrar att försvinna.¨

Regnet fullkomligt öser ner utanför fönstret, och idag känner jag mig som en hemsk mamma som inte har bil å körkort så jag kan hämta dem så det slipper gå i regnet.. :-(

Idag är jag en pessimist, man måste ju få vara det ibland oxå. Ska spela lite Carola på hög volym så kanske jag mår lite bättre.













Alla tänder borstade här

och det märks att de börjar bli trötta... de gör allt för att hålla sig vakna genom att INTE sitta stilla, Vilder är värst just nu, myror i brallan och allt jag säger går in genom ena örat och ut genom det andra, ja allt man säger som inte innehåller orden GODIS, GLASS osv då såklart.


Om en kvart tänker jag vara så tråkig att jag går å lägger mig med kidsen, tar en imovane och hoppas att den inte dröjer alltför lång tid innan den söver mig, behöver sömn inför morgondagen känner jag, måndagmornar är värst och imorrn ska jag iväg först till jobb kl 8, sen kl 9.00 för att göra några tester för min adhd-utredning. Sen den jävla hostan gör mig trött å hängig, så fort jag gör nått ansträngande så blir den värre.

Sen efter testerna ska jag tillbaka till jobbet (förmodligen, beror på hur den jävla hostan är då).

Längtar efter att få sova med de små nu, de e så mysiga att ha nära, gillar deras söta snarkningar och andetag.



Nu ska vi sova här... Natti söta läsare.








Wii

Bowling, grabbarna är uppe i limningen, Strike efter strike hoppas de håller humöret uppe tills läggdags!







Ok, här är det fullt ös!

Jag gör maränger,med choklad och polkagris, barnen övar in en konsert och skriver biljetter å grejar.
Spännande, att se om de tänker städa efter sig och sortera tillbaka alla skivor jag sorterat...



Leken gick överstyr, de blev osams om tamejfan precis ALLT så jag gjorde precis som de gör på Krogen med stökiga gäster, slängde ut dem helt enkelt.

Det gjorde susen, efter en stund plingade de snällt på och frågade;

-Får vi komma in och bygga lego om vi håller sams?

Nu bygger de lego, tyst är det än sålänge.

Jag har gjort mera maränger, några med polkagris och saltlaktris oxå, med grönt glitter på....
och sen gjorde jag en egen bearniesås (hmmm, eller inte?) hade ju så många äggulor över, å har hört nånstans att det är det man gör bea-sås av.



Men 2 hade ju räckt, jag hade kanske 10 så jag fick göra lite mycket, och så hade jag typ inte en enda ingrediens förrutom smör, vitvinsvinäger och vitpeppar hemma. Så jag improviserade hejvilt med lite andra kryddor, tog även några dressingpåsar jag hittade i skafferiet med sånt där pulver man ska blanda med olja å vatten.

Ja å så rödlök som jag hackade så tårarna rann. Hatar att skära lök!

Såsen blev inte så god... men men.

Är på pisshumör och känner mig sur och irriterad på det mesta. Hostan ger inte upp och jag har en huvudvärk som jag hoppas försvinner snart!

Vill bara sova och vara ifred typ. Så känns det idag. Vilgot har redan borstat sina tänder i utbyte mot en guldstjärna. Vilder och Vanessa ska borsta sina vid 7 tänkte jag, så får de ha kvar sin kompis här en stund till i utbyte, ja att förhandla är guld värt ibland!

De spelar wii här på nåder nu, de måste hålla sams annars är det tack och godnatt!
















Kom ihåg

Att jag inte skulle ta någon concerta eller Ritalin idag   *adhd-medicinen*  eftersom jag ska göra tester imorrn. Får ta dem först efter testerna är klara.

Min concentration tröt ganska omgående, fick ett mindre utbrott på tapeterna som jag skulle sätta upp i Vanessas gamla rum, bubbligt, knasigt och konstigt och FULT blev det, hade för bråttom tror jag och sen gav jag upp efter 2 våder. Ingen idé med mitt tålamod just nu. Ska stänga dörren så jag slipper se skiten, och sen hoppas att bubblorna slätas ut av sig självt.

Ungarna bygger lego för fullt, det är Fars dag idag och jag får inte glömma ringa till min FAR .

Men han får en present i efterskott för jag e pank tills på fredag. Men det är ju tanken som räknas!

Upptäckte nyss att ungarna förflyttat sig ner och kollar på konståkning, de dansar runt i vardagsrummet samtidigt som de äter RISKAKOR. Härligt! De får dammsuga sen helt enkelt.

Jag har gjort slut med min dammsugare, den tog mer än den gav helt enkelt. 

Så jag är SUPERSINGEL kan man säga. ;)


 




Tar det efter måndag igen eller nått sånt... Gah!!





God morgon!

Blev tidigt i säng igår, den förbannade hostan blev inte bättre heller av en rask promenad och frisk luft.

Vilder ville gå ut igår, tjatade och tjatade om en promenad, efter 5-6-tiden då det är kolsvart ute, vill inte gärna att han är ensam ute då.. och så rastlös som han var ville jag inte ha honom inne heller...



Så jag ringde en vän som bor en bit bort och frågade om hon ville ha besök, men hon skulle iväg och lyssna på Gospel i pingstkyrkan så vi beslutade snabbt att göra henne sällskap dit.

Sagt och gjort, men efter ca 20 minuters sång hade Vilder tröttnat, och ville gå. In på Ica för at köpa chips och godis som jag lovade honom innan vi gick. Ja godis- minnet är det inget fel på där inte!



Sen så fick han naturligtvis väldigt ont i benen, skavsår och annat, och det var helt plötsligt jobbigt att GÅ!

-Men spring då! svarade jag.

Men slutade med att vi möttes halvvägs i våra viljor, jag bar honom 5 meter, fick 5 pussar och sen gick han ca 40-60 m, och sen ville han bli buren en kortis igen och så rullade det på tills vi var framme.

Det brukar ofta bli så att han helt plötsligt får ont då vi ska iväg nånstans, men då han springer ute på rasterna och i lekar på fritids, då lyser smärtan såklart med sin frånvaro!


Jag är trött idag, men ska försöka att ta det så lugnt det bara går för att vara jag.


Hostan håller sig nämligen på avstånd då jag sitter stilla och inte använder rösten.







Min lilla prinsessa...








Nu har hon blivit så stor! Åren har gått fort, alldeles för fort!




Gamla bilder

Gick igenom en låda med en massa gamla bilder igårkväll från då Vanessa var liten.



Så sött, Vanessa i sin dopklänning som jag sydde,

ja man kan ju inte heta;
VANESSA HEAVENLY ANGEL CHRISTINA DELPHINE TINGELING JULIA KENZA
och inte ha vingar! ;)









Ungarna hade skoj igår!

Men sent blev det, trodde aldrig de skulle vara uppe enda till 12!!! :o

Sen vaknade de strax efter kl 6... Men men, barn är barn och de har haft skitkul.

Jag har varit grymt seg och vilat en stund på soffan, hostan är trogen som en hund och jag försöker bli människa med lite mer kaffe. Viker tvätt och plockar lite. Ska ta ett bad senare och är den envisa hostan kvar imorrn går jag till doktorn på måndag. Fast så säger jag alltid, men kommer sällan iväg till en doktor.

Vilgot är feberfri idag, änsålänge, pigg som en nötkärna iallafall.

Bert-filmerna går varma i vardagsrummet och jag laddar inför att dammsuga där inne sen, golvet, mattan och möblerna är fulla utav marängsmulor, chokladsmulor, chips och annat.

Nästa helg ska grabbarna till pappa, så det blir mys för mig och Vanessa med mormor som kommer då och övernattar.







När jag var liten

så minns jag att jag tyckte att en del lördagar var vita, lixom nästan genomskinliga och jag kunde aldrig placera om jag gillade det eller inte.




Kan ibland känna samma idag, att det är som en ljus, vit och lite dimmig slöja över vissa dagar. Då jag var liten gick jag och min syster på dans, vi cyklade alltid dit, det låg i samma område där vi bodde fast i källarvåningen i dansfrökens hus.


En av dessa "vita" lördagar, så fick jag för mig att jag skulle blunda när jag cyklade, och det resulterade i att jag cyklade in i en parkerad husvagn/bil av nått slag och reflexen och lampan på min cykel gick sönder.

Och jag minns att jag undrade varför jag nödvändigtvis var tvungen att BLUNDA?



Ja flummigt kanske, men det var ju lixom så bara.
Idag är en sådan dag.

Men jag ska inte cykla.  Har ingen cykel ens.









Dumma blondiner, en myt för att tillfredställa mannens ego

Här dödar jag myten om dumma blondiner, det är ett begrepp som finns för att roa män på deras egen nivå. Dvs sandlådans nivå.

Här är det girlpower, och dessa 2 kvinnor beundrar jag och tänkte skriva några rader;

                           ELIN och MADDE



Elin Nordegren,
Rikitg tuff brud som visat vart skåpet ska stå och som till synes gått ut ut stormen med sitt på det torra och näsan högt.

Den stora loosern är Tiger, knappast en alfahane med klös i, utan en stor looser med för stora drifter och alldeles för lite karaktär som satte sig själv på lite väl höga hästar och på riktigt riktigt snorhal is.

Men har är ingen söt Bambi så ingen tyckte synd om honom då han inte helt otippat gjorde praktvurpa efter praktvurpa..

Sen hade han nog inte räknat med att de höga hästarna han satt på skulle skena, och sitter man inte säker i sin sadel så blir det åka av. Men man ligger som man bäddar, och klorna med klös i stod Elin för med facit i hand! *go Girl*

 

 

Prinsessan Madeleine,

höll huvudet kallt och högt, Jonas fick skämmas som den byracka han var, vilken nitlott han drog, prinsessan och halva kungariket för ett ligg. Säger ju en hel del om honom

Så det är inte i hårfärgen det sitter, utan i könet.

Kvinnlig list finns det något som heter, kanske inte konstigt eller ens förvånande att vi inte har hört talas om manlig list?



EN HISTORIA, SKRATTA BÄST SOM SKRATTAR SIST.



En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5.000 kronor.

 
Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet.
Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken. Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet.





Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.8000.000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5.000 kronor. Han kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där....



Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5.000 kronor plus ränta 31.50.

Banktjänstemannen säger till blondinen:
- Vi är mycket glada att ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När ni var borta kollade vi upp er och upptäckte att ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att ni behövde låna 5.000 kronor



Blondinen svarar:
- Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31.50?





BLÅA orchideer!!

Såg jag på ica idag, så galet snygga men dyra. Ögongodis!

*vill ha*












Tandborstning för alla

Sen Spiderman på tv... Vilgot min lille prins har fått feber och ligger med mig i soffan.

-Mamma, jag vill vara lite ifred!






Men den lilla skitungen är inne i en anti-mamma period.



-Älskar du mamma?  frågar jag och klappar honom mjukt på kinden efter att han fått en alvedon.

-Näää, inte så mycket! säger han i sin lilla feberdimma ...

Hmm, tack!

Men fan, vad ska man göra...?? Han får ju känna det han känner, men klart att det svider lite då hans säger så.

Men gissar/hoppas att det är en fas han går igenom bara.




Skapa perspektiv, var tacksam!

Jag ber er inte skämmas, för att ni har det bra, jag missunnar ingen, den lycka och rikedom som de har, jag ber er bara tänka, och uppskatta vad ni har. Att inte ta förgivet, att allt ska vara bra.

Dessa bilder visar jag mina barn, inte för att de ska skämmas, absolut inte, utan för att de ska vara glada och tacksamma, för att de har det bra. Det är viktigt med perspektiv på livet och att inte bara ta allt för givet.




Det är viktigt att få vakna, att få tänka och fundera, att få se att livet, är så mycket mera... att det som du tar för givet är i en annan del av världen, en strid på liv och död.




Du ska inte skämmas för din välfärd, men var fan lite glad och tacksam för vad du faktiskt har!!









Frågar igen..

snälla ni som läser, risa eller rosa den, behöver veta vad som gör den värd att läsa!




Har ingen photoshop

För min stora dator har dött, precis som alla andra jag haft... e sååå sugen på att leka lite i PS och göra en NY header, lite mer åt det rosa hållet... eller nått? Ja ombyte förnöjer, och jag är extremt ombytlig för det mesta.

Men den gamla får duga tillsvidare.

Min msn är dessutom knas, inget verkar funka som det ska (jo bara jag då såklart.. *peppar peppar*) ;)

Känner mig rätt nöjd, barnen myser och har det bra, precis som det ska vara!

Inga tunga tankar, ingen ångest alls i sikte! Sååå skönt!! Bara rethostan irriterar mig, men den kan man ju leva med.


Fredagkvällar är GULD, barnen är trötta och imorrn slipper vi gå upp då det ringer. Ja jag ska komma ihåg att stänga av mobil-larmet, har gjort missar förr, inte skoj att vakna 05.45 en lördagmorgon och inse att man är galet trött men inte kan somna om.


Bla bla blaaa bla bla blaaa... jag har inget att skriva om nu.










Bytt header

Som ni ser, nu lider det mot jul! *längtar*





Nu har hela ligan ätit

Zacke och Anton, Vilder och Vilgots kompisar är här och ska stanna över natten.

De har nyss ätit plättar och kollar nu på tv och mumsar på lite fredagsgott som jag ställt fram.



Vilgot lär däcka först, han ser misstänkt trött ut längs bort i soffan.





Pang nu kom den

Tröttheten... urk! Blir till att ösa i mer kaffe helt enkelt.





Hämtat paketen idag

Bl a så hade min skylt jag köpt på Tradera kommit, skojade med Vanessa och sa att jag skulle sätta upp den på ytterdörren, eller iallafall då grannarna har visning.

Hon tyckte INTE det var ett roligt skämt, för hon trodde att jag menade allvar. Hehe fast med mig kan man aldrig veta. ;) Får ju mina infall då och då.


Men skylten är klockren och nånstans ska den upp, frågan är VART bara?





Nya grannar...

Ja det har ju inte varit många på visningarna... men ser detta så inbjudande ut?



Lite begravningsstämning över det hela?

Skylten blåste ner under halloweenhelgen, men hur sjutton har de ställt skylten nu lixom?

Ja, halloween är ju över lixom!
;p





Sjukgymnastik

Kom iväg dit idag tillslut, hade först messat och avbokat men magknipen försvann så jag tog mig dit endå.
Ångrar inte en sekund, han var super och det gjorde susen i nacken och ryggen med lite massage och nästa gång ska jag även vara nåldyna tror jag.

Smärtlindring är toppen för både fysisk och psykiskt ohälsa, och ofta så hör de ihop på nått vis, det ena föder det andra.


Regnet öser ner utanför fönstret och jag mår ganska bra, ska försöka stanna i den känslan nu.





Vilgot

Han kämpade hela morgonen med att försöka vika flygplan... av en servett.




Det gick inget vidare men han försökte iallafall. ;)








AJJ!!!





Så jävla ont i magen, var riktigt länge sen jag hade sådan jävla värk! Ska leta fram värktabletter och sen lägga mig i ett hett bad och hoppas att värken ger med sig litegrann.

Och vilket jävla humör jag haft sista dagarna!!!







Det som inte dödar gör en starkare?

Ja är det inte så?

Jag har märkt att jag klarar kriser lite bättre, slog mig senast idag att jag inte fick hjärtslag och ont i magen av att det ringde på dörren, som jag alltid annars fått PANIK av och drunknat i ångest nästan.

Nu är allt som innanför ett glas, som ett akvarium, jag kan studera de sjuka jävlarna utan att de kommer åt mig. ja iallafall tills han släpps den skiten (T)

Våldtäcksmän och kvinnomisshandlare står ju inte högst upp På listan direkt.



Dyker han upp här kommer jag döda honom med mina bara händer om så krävs.



denna bild mailade han mig efter misshandeln och besöksförbudet....






ME, just me....



Har köpt denna skylt på tradera, funderar på att ha den på dörren?
Ja periodvist då såklart?





From My point of wiew--


Eller hur det nu stavas...

barnen sover och jag kollar på favoriten CRIMINAL MINDS.




Inget bord i vardagsrummet

Och ska inte skaffa heller, sååå skönt.




har ju de små trippelborden man kan ta fram vid behov.






Idag är inte i morgon

Imorrn ska jag jobba, sen sjukgymnasten å sen hämta alla paket jag fått från Tradera.. (shopoholic jag vet)

Toapappret e slut så vi torkar oss kungligt på mina fina servetter, Ben Ten börjar ta slut så vi torkar oss på mina dyra änglar och annat jag köpt från Tradera för typ 10:- st... Aja, så e de bara. Man lär sig kanske spara nån gång? ;)

8 min kvar tills mitt favoritprogram...  CRIMINAL MINDS






Tror det är 4 eller 5 paket som väntar.





Jag...



Trött å sliten... (skit i skärpan, den är som jag mår)




Fasiken så söt han är då han sover!!!

Ja även då han är vaken såklart, men det är något magiskt då de sover...

Mitt hjärta smälter då jag ser på honom...






Lyckade maränger med choklad!!

Vispade 5 äggvitor till hårt skum med elvisp, sen i med några droppar citron.

Sen hade jag i 4 dl socker och vispade ännu mer.. sen i med lite färg...


sen hällde jag i lite sån där chokladsås som stelnar och rörde ut det i smeten lite lätt med en gaffel.






Sen satte jag ugnen på 125 grader och klickade ut smeten i pappersformar för bullar.


45 min senare såg det ut såhär! MYCKET NÖJD!!!



Har dock inte smakat på dem ännu... inte så sugen på socker, överlåter det åt barnen då de åkt färdigt i backen.

Nästa gång tar jag nog i mer färg... och även glitter. Brukar köpa sånt där ätbart glitter, använder samma glitter som smink ibland då det är fest, bättre än glittret på FACE och Make Up Store! *tipsar*
 
Både billigare och snällare mot ögonen, det är ju ÄTBART! ;p





Mår skumt... trött och rastlös

Blä! Känner för att tycka synd om migsjälv en stund. Känner mig tokvarm och hoppas att jag inte har fått feber. Om jag kunde skulle jag bädda ner mig i sängen och sova i hundra år eller nått....

Ska ta en treo och hoppas att det ger med sig, annars blir det en kall dusch eller nått sånt.

Har tagit hand om överblivna äggvitor jag hittade i kylen, försökte få det till maränger, om 45 min så visar det sig väl om de går att äta eller ej. Ljusblåa med choklad.

Har dammsugit lite idag å plockat, men känns som om inget blir gjort endå...

Ska bli skönt att komma iväg imorrn och så har jag turen att sjukgymnasten bara ligger några meter från där jag arbetstränar. Tror jag behöver komma hemifrån lite, känner mig nästan fast här hemma, typ fotboja eller nått.

Fast en tyngre, som sitter på ryggen, eller nått.

PMS bara kanske? *hoppas*








Askungen-tema..

Jag har Askungentema i mitt sovrum... svårt att missa det. Har pimpat en gammal väggljusstake som hängt i badrummet några år å hängt den i sovrummet.


Och en vit kruka blev pimpad den med


Har köpt de 2 strumpebanden (eller vad det heter) på Tradera för några år sen





Senaste timmen i bilder


pysslat å målat lite...

sen en dos frisk luft





Mysigt att ha Vilder för sig själv, han e så himla go ibland så att jag blir tårögd!

-Tack mamma, att jag fick vara hemma med dig idag, tack å vi har mysigt!




Trött idag!

Är hur seg somhelst idag, men hostan är mycket bättre. Blir tidigt i säng ikväll, ska till jobbet imorrn och även till sjukgymnasten. Sen ska grabbarna ha 2 kompisar som sover över, så imorrn blir det fullt ös.

Vilder bygger lego nu och innan dess testade vi att lacka och stämpla på ett papper, skitsvårt, hur fan värmer man lacken så att den rinner utan att den blir bränd lixom?



Får nog ta och öva på det!







Brysselkål..

Nä ingen hit här hemma,

trots att de serverades riktigt gröna till färgen (karamellfärg i vattnet) och gick under namnet Ben Ten-granater.







Men men, det var värt ett försök och man kan inte veta innan man testat.







God morgon

Blev sent igår så jag hade sjukt svårt att komma upp i morse, Vilder är hostig så han får stanna hemma med mig idag.

Vilgot ska till dagis om en stund, de sitter nu och tjafsar om att peka "fuck", ett ämne som är hett på tapeterna här hemma och det visas fingrar i smyg och skvallras massor.





Vilgot lägger sig demonstrativt i kökssoffan med ena foten i vädret och pillar med sina tår varav Vilder gnäller;

-Vilgot pekar FUCK med sina tår!!!!





Börjar tina upp nu...

Mår bättre i själ och sinne, såå skönt att slippa den jävla ångesten!

Har varit mycket upp och ner på sista tiden, massor i skallen, massor i hjärtat och sen massor i det praktiska livet med 3 ungar.

Tänker njuta av stunden just nu. Och bara MÅ BRA!




Kokar brysselkål..

Luktar fan gammal skitblöja i hela huset!!!



Jag får hoppas att det smakar bättre än det luktar... och att jag kan lura i barnen de nyttiga små bollarna.





Då man glömmer saker...

så påminns man, alltid. Förr eller senare. Har inte tänkt på T på väldigt länge, men så damp det ner i brevlådan igår, ännu en målsägandeinfo om att han ska på permis igen på egen hand den 14/11.

Det sätter lite tankar på snurr men jag tänker inte låta det jävla molnet skymma solen alltför länge.

För det är han verkligen inte värd!





Saknar syster!

Chattade nyss med min syster som pluggar i Argentina sen några månader tillbaka med kille och bebis, var länge sen jag såg henne online!!!  De kommer hem i slutet på november, ska bli sååååå mysigt!! Då måste de komma hit en hel helg och bara baka och pyssla, har ju massor med sängar här så plats finns det!

Och finns det hjärterum så finns det stjärterum.

*saknar*








Vilgots önskelista

Min lilla Vilgot fyller 5 år den 29:e november, så han är fullt sysselsatt med att skriva önskelistor.

Denna påbörjade han i morse;



(såpbubblor, lasersvärd, leksaksdator)

Han fick översätta lite åt mig. ;)



Nu har ju alla dessa förbannade leksakstidningar kommit inför julen, de bläddrar och kryssar hejvilt.

Fast det minns jag ju att det var roligt att göra då jag själv var barn... det var en "grej" lixom, men inte minns jag att jag fått nått jag kryssat på.. men har ju överlevt alla jular endå! ;p

Jag kan inte låta bli att irritera mig på den plastiga skiten de säljer för ganska dyra summor, det enda som jag tycker är någorlunda vettigt är LEGO eller Brio-tågbanan... för det går lixom inte ur tiden och kan användas i evighet typ. Till skillnad från såna där plastiga spel och grejer som blinkar och låter och som tillslut hamnar i papperskorgen eller i en stor säck på vinden.

I år ska jag försöka ge mina ungar så välgenomtänkta julklappar som möjligt. Klart barnen ska ha julklappar, men tycker det är lite tragiskt endå att alltför många ungar här i landet är så bortskämda och har det nästan lite FÖR bra för sitt eget bästa.

Klart det är bra att ha det bra lixom, det handlar inte om det, men någonstans så kan jag känna att tacksamheten försvinner hos många, att själva känslan försvinner för att vi lever i en sån materealistisk värld. (skit i stavningen) Det är knappt så att nyhetsrubriker får oss att vakna till mer än för stunden och det som händer världen över går oss lixom inte innanför huden som det kanske borde ibland.


















Hostan...

Har märkt att jag hostar mer om jag pratar, eller snarare så fort jag börjar prata så kommer hostan tillbaka. Irriterande!!

Förlåt till er sötisar som ringt mig om kvällarna då jag inte har svarat, lovar att bli bättre på att svara så fort hostan ger med sig!

Nyser och snorar gör jag oxå!

Men i övrigt, mår jag faktiskt ganska bra. :-)






Barnens rum

Har gjort lite fint på barnens rum, försökt höja trivseln och mysfaktorn!



Lite gröna löv i hörnen, väl fasttejpade med flera meter silvertejp!


En gammal vävd väggbonad med Hans och Greta som jag köpt på Tradera,
ungarna älskar den!


Sen har jag gjort en bokhörna av tavellister från Ikea, tänkte att det skulle locka mer till läsning om de ser framsidan på sina böcker och inte bara gaveln på dem.



Fattas bara en till tavellist sen är bokhörnan klar!





God morgon

Har sovit hyffsat bra men hostar fortfarande och har ont i kroppen, öm efter allt hostandes gissar jag. Ska försöka ta det lugnt idag, har lovat barnen våfflor till mellis och att jag ska vara med dem ute en stund i backen, men får se hur det blir med utevistelsen om det inte fryser på och blir kallare, just nu är det mest slask ute.

Annars blir det pyssel, eller PROJEKT som Vilgot kallar det.

Han tömde en oboykartong igår, och jag fick INTE slänga den.

-Den ska jag ha till mitt PROJEKT mamma!!

Sen då han skulle kissa för natten igår så fick han syn på Ben Ten servetterna som låg på handfatet sen toapappret tog slut sist.

-Åh, mamma, får jag torka mig på Ben Ten??

Hmm, visst. Men han var noga med att jag skulle dela på servetten först så att han fick den tunna vita delen, den med motivet vek han prydligt ihop;

-Till mitt projekt mamma!



Sen då han skulle sova kom han plötsligt på;

-Mamma, ge mig min servett!!!

-Nä nu ska vi sova, den ska du ju ha imorrn till ditt projekt.

-Men jag behöver den NUU!!! Jag ska göra en fälla av den ju!


Men det blidde ingen servett och han surade en liiiten stund sen somnade han.


I övrigt flöt gårdagkvällen på oväntat smidigt och vi hade det riktigt mysigt. Spelade China-chack alla 4 utan att det spårade ur!! *kors i taket*



Sen kollade vi i en bok där man ska leta efter symboler och annat, de borstade tänderna utan protest och de sammarbetade så himla fint hela kvällen så de fick en varsin guld-stjärna i morse att klistra fast ovanför sängen.




Ska försöka ha 2 olika slags belöningssystem,
ett med små guldstjärnor som de klistrar fast (som de får spontant då jag tycker att de uppfört sig extra väl eller nått sånt) , sen ett annat med självlysande stjärnor,  som de ska få för normala sysslor osv å då de kommit upp till 10 stjärnor så får de en bonus av nått slag, fast de självlysande kan de bli av med om de inte uppför sig hade jag tänkt, sen de guldiga kan de då titta på och minnas att den har de fått då de uppfört sig väl och kanske att de får sig en tankeställare?



Hmm, leker lite med tanken iallafall. Väl värt ett försök!!













Julmusik!!

Har bytt Ipod på bloggen nu till alla jul-älskares lycka! ;p





Pissdag igår!

Men tack och lov var det värsta mörkret inuti väck då jag vaknade. Hostar inte lika mycket nu heller, fick hostmedicin igår som verkar funka rätt bra.

Idag känner jag mig mest tom, har inte ens orkat hämta paket som legat väntandes på mig sen några dagar tillbaka. Men ska försöka komma iväg idag tänkte jag.

Försöker hålla mig sysselsatt så mycket jag kan/orkar för att blockera jobbiga tankar som kommit och gått ganska flitigt på sista dygnen. Tar mycket energi så jag blir ju helt slut, borde sitta stilla och ta det lugnt men det går lixom inte då.... för då tror jag att jag ska gå sönder, eller så går jag sönder en smula och det vill jag inte, för jag vill inte att barnen ska se mig gråta.

Men iallafall, mår bättre idag så!!! *positiva tankar*

Lite grejer jag sysslade med igår efter att den värsta chocken från elstöten jag fick då jag tapetserade lagt sig;


Inte färdigmålad ännu, det får bli en annan dag för lackfärgen är slut.





Men som sagt inte färdigt ännu...




Tänkte försöka beskriva ångest för nån som inte upplevt det, inte det lättaste att beskriva, men om du jämför med FÖRSTA känslan du får då du tror att du glömt släcka ljusen hemma, tappat plånboken, osv, den där FÖRSTA panikkänslan som griper tag i dig innan du börjar tänka osv. Föreställ dig denna känsla, fast lixom utdragen, och ibland kommer den bara helt oväntandes och man vet aldrig då den tänker försvinna typ.

Hmm, nått sånt, en slags oro som bara gnager och gnager lixom. Ibland mer, ibland mindre. Och ibland inte alls.














Fy satan vad läskigt!!!!!

Skulle tapetsera några våder till tänkte jag, och denna gång tänkte jag vara noggrann och tog bort själva kåpan på el-utttaget som sitter där innan.

SHIT vilken stöt jag fick då jag skulle skära ut den klistriga tapeten över elluttaget!!!

 



Fyyy fan blev riktigt rädd och det gjorde ont som fan, ringde till M som gav mig världens utskällning och sa åt mig att släppa allt och sätta mig nere i köket med en kopp te.

-Du är ju för fan sjuk, då ska man ta det LUGNT!!!!

Jo jag vet... men jag tapetserade ju i ganska lugn takt... tänkte bara sätta upp en eller max 3 våder..





Lite bilder på väggen

Tapetserade klart ena väggen igår, vet inte om jag är nöjd, men tänkte ta en vägg till idag (om jag orkar) så att jag kan bestämma mig sen om jag gillar det eller ej.






God Morgon!

Liiite segt att komma upp men inte alls sååå farligt. Gick visserligen och la mig väldigt tidigt igår, somnade nog först av alla. Nu sitter hela barnakaran vid köksbordet och äter frukost.

Jag fick för mig att jag skulle börja använda min dosett då jag rätt ofta glömmer om jag har tagit nån av medicinerna eller inte osv. Köpte den för nått år sen men den har bara blivit liggandes. Sagt och gjort, så fyllde jag den. Borde kanske köpa en större?



Men fan dosetter är ju sånt som gamlingar har! Såå gammal e jag inte! Ska måla den rosa kanske. ;)
Få se om jag pallar fylla på den en gång i veckan bara, lite pillrigt och sen så kom jag iallafall inte ihåg om jag tog medicinen i morse innan jag fyllde dosetten så antingen har jag tagit dubbel dos idag, eller vanlig. Ja det lär väl visa sig.



 Sen är vissa tabletter förvillande lika, t ex mina insomningstabletter ser nästan ut som oxascand som är lugnande, har hänt då jag varit som mest stressad att jag trott att jag tagit fel.




Såhär ser mina fina medicinlåda ut där jag lägger alla mina mediciner, sen har jag en annan låda med vanliga värktabletter och sånt till barnen, som plåster och annat nödvändigt.








Hur tänker man då man tillverkar mediciner så de ser ut som färgglada karameller??? Kolla in de rosa, ser ju hur goda ut somhelst!

Fast de rosa äter jag inte men har de hemma sen gammalt, skitmedicin, tar man dem så kan man räkna med att vara helt väck minst 2 dygn typ... ingen höjdare direkt då man har barn!!!  Ville bara visa hur jävla ROSA de är!!

 

Hostade inget i natt förresten vad jag minns, men så fort jag klivit upp kom hostan troget tillbaka. Så idag blir jag hemma från jobbet.


Ok, nu undrar säkert en del varför jag skriver och lägger upp/ut bilder på delar av min medicin, men det är för att det är MIN blogg och att mina mediciner är en ganska stor del av mig, något som inte syns utanpå och folk kan vara förjävliga och döma en annan utan att veta något. Jag tycker inte alls att det är kul att behöva käka mediciner för att funka, hoppas att jag på sikt kan trappa ner det mesta, iallafall periodvis.

Men tror att många som ser mig, inte alls har en susning om hur jag faktiskt kämpar, många tror nog/tycker att jag är rätt bekväm av mig osv. Men visst, de som tror så kan fortsätta göra det. Jag är den jag är och varken kan eller vill ändra på mig, det som jag velat ändra på har jag jobbat med, och faktiskt kommit en bit på vägen.

Bara för att folk inte SER att man kämpar, betyder det inte att man inte gör det. Kämpar alltså. Ibland är varje hundradel en kamp som tröttar ut mig fullständigt, men ibland är allting, precis allting bara Guld och Gröna skogar å rosa glittermoln typ.



Det är för dessa stunder, som gör att jag kämpar på. Och för mina underbara älskade ungar oxå såklart!



 





Jävla hosta jävla dag

Blir bara värre, hostar och hostar och hostar. Snorar och fryser. Ska bli så skönt att få sova strax. Min ena mobil har gått sönder, ljudet är helt borta likaså vibrationen, trots att jag ställt in den så som jag brukar.

Även kameran är ur funktion. Så irriterande, idag har jag ju inte hört alls att det ringt eller messat på den, utan fått upptäcka att jag har typ 5 missade samtal och en del sms. Jag som typ inte kan leva utan min mobil!

Min andra gamla mobil som jag har till det andra numret som är fast och inte kontant är värdelös och jobbig, ljudet och kameran funkar dock som det ska men den har ingen blixt så bilderna blir hur kassa somhelst.

Gnäll gnäll, snart får jag hem mina småkillar, hoppas de är trötta och gosiga så att det blir en tidig kväll för oss alla.

Har tapetserat ena väggen nästan klar nu, vet inte om jag är nöjd, tapeterna var asjobbiga och lixom även mönstrade/relifade på baksidan så det var lite knepigt att smeta på limmet i alla små gropar å mönster. Fy satan, hade jag vetat det innan hade jag faktiskt inte köpt dem. Och mönsterpassningen var superknepig och dum. 

Idag var ingen bra dag, så morgondagen kan nog knappast bli sämre!

Har inte ens orkat eller velat smaka på muffinsarna som jag bakade samtidigt som jag friterade vårrullar, de ligger nu väl övertäckta och gömda i kylen så inte pojkarna ska se dem.

Hostar säkert endå bara upp dem om jag skulle smaka...
 











En lite jobbig dag

Har försökt att hållt mig sysselsatt hela tiden, som är det bästa mot ångest, att försöka fokusera känslan och tankar på något helt annat, att lixom "gå tvärt emot" det man känner.

Jobbiga grejer det där. Funkar stundtals, sen fladdrar den dumma fjärilen av bly omkring och spökar i kropp och sinne, har undvikit att sova på dagen för att inte förstöra nattsömnen, kämpar som fan och brukar vara bra på att hålla en fasad, på gott och ont.



För då dammen väl brister händer det att folk ibland står som frågetecken, som då det plötsligt drar in ett mörkt moln med spöregn från en till synes klarblå himmel.

Vet inte om jag är extra känslig nu för att jag doserat om en del av min medicin, eller om det är pms eller om det är för att jag är/håller på att bli sjuk?

Sen att jag är luspank gör ju inte att man mår så mycket bättre heller...

Har iallafall städat, målat lite, bakat muffins och friterat vårrullar till en sen lunch/tidig middag, allt för att hålla mig sysselsatt.

Ska strax upp och slipa lite spackel på väggen, hoppas det torkat, sen fortsätta lyssna på Carola och låta de dumma tårarna som envisas med sin närvaro smita förbi då de kan helt enkelt.


Man kan väl säga att detta är mitt sätt att dansa i regnet...







På söndagar vilar man?

Eller inte?


Påbörjat makeovern i Vanessas gamla rum, tänkte ta och tapetsera gaveln vid fönstret. Dessa tapeter köpte jag för ett tag sen i en fyndkorg på Rusta för typ 60:- rullen. Som hittat! Billigt är bra hoppas jag!

Har bäddat sängen i mitt rum... KORS I TAKET så här tidigt dessutom!!! :o



Nu väntar jag otåligt på att spacklet ska torka och hoppas innerligt att mina småpojkar kommer hem från pappa så sent som möjligt idag. Måste vila en stund och försöka dricka lite mer varmt för halsens skull.

Och sen fortsätta städa... Vanessa har fått i uppdrag att dammsuga hela vardagsrummet, under soffor osv.. hahaha, hon kommer nog bli förvånad och chockad över hur mycket chips, godis, riskakor och popcorn blandat med damm och legobitar hon kommer hitta där.. kanske hon får sin en tankeställare om att äta och leka i vardagsrummet...? ;)

Skulle smågrabbarna se på skulle de säkert gråta för alla godbitar som försvinner in i dammsugaren!

;p

Ja om Vilgot dammsög skulle nog skina som en sol över fynden och äta ... ja han e ju lite knasig och lite som en hund ibland. Äter det han hittar lixom.











God Morgon

Fy vilken envis hosta jag har, det enda som fick den att lugna sig en stund så att jag kunde somna igårkväll var ett lass med glass, så det var det sista jag åt innan jag somnade. Givetvis kom hostan tillbaka som en trogen hund då jag vaknade (strax efter 8, på en söndag???) så nu är Vanessa nere och fixar frukost till mig, glass, såklart!! Men måste ner och hämta min medicin, sen tänker jag inte lämna sängen på måååånga timmar.








Nerbäddad med Vanessa

Var på middag hos Lotta, gratinerad hummer till förrätt och sen entrecot (eller hur det nu stavas) med potatisgratäng till.



Grymt gott men jag fick inte i mig mycket, fryser och hostan blir bara värre så jag gick hem och tog ett varmt bad och ligger nu nerbäddad i min säng med Vanessa och dricker te.

Kliar dessutom som satan på hela kroppen, likaså igårnatt fast bara på fötterna och vristerna så jag fick spola dem i iskallt vatten och leta fram nån salva... nu tog jag mina kortisontabletter som jag har på lager så jag får köra en 5-dagarskur så klådan försvinner. Har ju redan kliat sönder vristerna igår såg jag, rött å jävligt var det. Klådan brukar för det mesta komma då jag är stressad eller på väg att bli sjuk. Så typiskt.

Men domningarna i ansiktet har hållt sig på avstånd, alltid nått! *peppar peppar*

Min ena mobil som jag brukar ta alla bilder med strular, helt plötsligt funkar inte kameran, så jag fick fota med min andra mobil som inte har blixt... men nu ligger vi här jag å sessan med varsin dator i knät.
















Min favorit som barn... and still!





Just love it!





Powernap

Mådde riktigt risigt ett tag, ångest och en slags oro som vägrade släppa. Så jag släckte ner och tog en powernap i 20 min. Gjorde det faktiskt lite bättre, somnade aldrig men försökte vila mina tankar så mycket som möjligt.

Ikväll blir det middag hos Lotta, hummer, MUMS!!!

Hade besök på förmiddagen idag, René och Filip var här och fikade en stund. Mysigt!

Jag fryser och hostar fortfarande, lite snorig och lixom offside. Men tror det ger sig under kvällen, hoppas iallafall!

Nu ska jag lyssna på Carola en stund, hennes musik får mig alltid att må bättre!! *nostalgi*







Städat sovrummet



sladden ska jag tejpa vit.. så fult med det svarta där....





rätt nöjd, ska bara skura golvet senare ikväll...

dammsugit har jag iallafall gjort.






Som en fjäril



Känner mig lite som en fjäril idag, lite fladdrig men med en tung ryggsäck



Tänkte tömma den ryggsäcken idag iallafall.





Lördag, idag tänder jag alla ljus för farfar och farmor

Rethostan och förkylningen vägrar lämna mig, som en trogen jävla hund sitter den och killar i halsen.

Kaffe och Redbull till frukost, sen ska det sorteras och vikas tvätt och annat. Idag ska jag fan få saker och ting gjorda har jag bestämt mig för!

Somnade tidigt igår, typ strax innan 10 tror jag det var. ZZzZZzzZZZzz








Haft såå tråkigt..

Så jag har pimpat en grymt ful jävla ljustake jag köpt på Tradera, nu är den mer lik ett skatbo men fan bättre än innan iallafall!


                                                      Ståltråd kan man göra mycket med! ;)

Lite vit lackfärg och några prismor från en gammal ljusstake som gått sönder och några julgransljus jag hade i en låda från förra året..




Sen pimpat den med lite ståltråd som jag trätt en massa olika pärlor på från ungarnas pärlburk.

Sen tror jag att det spökade lite, kolla de sista bilderna, hade precis samma inställning på mobilen..

 






Dyrt!

Lämnade in mina absoluta favoritvinterstövlar från Roxy till skomakaren för att dragkedjan är trasig, de har varit liggandes i 3 år men nu tog jag tag i det och lämnade in den.

Lite dammiga av tvättmedel men ska göra den ren sen då jag hämtar den andra som e på lagning.

350:-skulle han ha för jobbet!!! SHIT va dyrt! Men värt det endå... hoppas jag.

Så grymt sköna OCH snygga. Ingen dålig kombination alls! ;)





Morrn morrn!

Hade morfar med hunden Ebba På besök igår, det vart poppis! Och lite senare i säng än vanligt för kidsen men får man finbesök från andra sidan stan så får man rucka lite på regler och principer.



Gitarren åkte givetvis fram.. sen en massa bus å stök och Vilgot var först ut med att slockna... så som bara han brukar göra, raklång, på golvet.





                                      (Vilder ser så STOR och vuxen ut på denna bild!)

Morfar läste igenom mina adhd-papper jag ska fylla i till nästa besök, ena häftet var om hur jag var som barn, och kan ju säga att massor hade jag förträngt, var nog meningen med att pappa skulle komma ljust då jag hade dem hemma.

Så jag bad honom ringa in den siffran han tyckte stämde mest överrens, och en del av mina 1: or och 2: or blev till 4: or.




Det slog mig ju senare då han berättade om olika episoder och händelser ur min barndom... men hade förträngt det ganska ordentligt. Sen har jag ju fått problem med minnet på sista åren pga allt som varit.

Pappa åkte hem strax efter kl 21, och jag kollade på Criminal Minds och sen så kom det en massa jobbiga känslor över mig, som om jag hade en karusell i skallen där en massa bortglömda saker dansade runt och sa titt-ut och vägrade försvinna.

Som en slags flashbacks som verkligen slog in en kil i hjärtat och jag blev så smärtsamt medveten om saker som varit glömda.

Mina tankar blev lixom överhettade och det fick mig att må dåligt, har även haft jobbiga telefonsamtal och behövt säga ifrån på skarpen och så har jag fått tagit lite skit vilket jag inte alls gillar. Visserligen bad personen om ursäkt sen, men i mina ögon var skadan redan skedd om man säger så.




Ibland orkar man mindre och ibland orkar man mer, igår var en dag då jag orkade typ "hit men inte längre". Så det blev som det blev.  Mår bättre idag men är fortfarande krasslig i halsen och snorig, så jag håller mig hemma.

Kanske att jag tar mig till jobbet senare istället, men just nu känner jag att jag måste ta det lilla lugna.


Barn är på fritids och dagis idag, så öronen ska vilas ordentligt nu, sen ska de till pappsen efter senast kl 18, hoppas verkligen att han passar tiden denna gång!!!


Ska bli grymt skönt med en hel helg utan att behöva bli arg och irriterar på trotsiga små illbattingar.

Nu ska jag leta fram en massa svarta sopsäckar så jag kan gå igenom allt som ligger på en hög i mitt sovrum...










Nyfiken, igen...

Har inte många läsare alls, men endå ett gäng som verkar följa/läsa min blogg. Lämna gärna ett avtryck, är nyfiken på vilka som läser och vad ni tycker. Vad vill ni läsa mer eller mindre av?

Go ahead, just shoot me!! ;p





NÖJD!!

Mitt "inomhusförbud" gör susen! Utegångsförbud är ju värdelöst, de får helt enkelt vara ute tills jag bestämmer att de får komma in. Gissar att de kommer sköta sig ganska bra inne framöver...

Snart kommer dessutom morfar (min pappa) på besök... å handlar med sig färdig mat så jag slipper fixa middag!!

Så grymt skönt!! Å ungarna kommer bli skitglada över besöket dessutom!


Är nog första gången han mer eller mindre bjuder in sigsjälv, är jätteglad för det!!! Mycket har ändrats sen min farfar dog, tror det blev en tankeställare för många och att man ska se till vad man har medans det finns.

Livet är alldeles för kort för att gömmas bort..

 

På lördag kommer mamma å brorsan hem från besöket hos min syrra i Argentina. Ska bli mysigt att ses igen, men saknar syster och co, men de kommer hem i slutet på november/början på december.







Tyst.... GUD SÅ SKÖNT!!

Bara tumlaren, tvättmaskin och diskmaskin som låter, ska aldrig mer ha utegångsförbud för barnen, bara inomhusförbud!!






Hittade en rolig bild på google

Hmm, fick nästan en idé där! Det kanske är den bästa metoden mot trotsiga ungar??? ;p





Målat lite..

Den var typ mörkt brunröd med guldkant innan, men har målat ett lager vit färg nu varje kväll i några dagars tid, nu börjar det likna nått!





Har kletat färg på ljusen så att det ska se ut som stearin som runnit...

De 2 lamporna nedanför har jag två små hus i guldmetall som ska sättas över, men tänkte spraya dem i silver istället. 2 Granar finns det oxå med... fast de ska få fortsätta vara gröna. ;)

Möjligtvis att jag målar dem i mörkare grönt så de får samma färg som riktiga granar eller enar.

 





En snäll mamma är en dum mamma

Jisses, de går mig på nerverna rejält. Var snäll och lät Vanessa och    Vilder vara lediga från fritids idag eftersom de skulle åka skridskor där vilket de inte ville göra...

Men de har röjt, bråkat och inte alls städat som de lovade dyrt och heligt igår. Så nu har de inte längre utegånsförbud utan ingångsförbud har jag bestämt!!! De får komma in för lunch, mellis och middag, sen ska de vara ute. Får inget gjort hemma då de bara tjafsar, ligger prylar överallt och det blir bara föör mycket. Vart fan ska jag börja??



 

Ska trycka ner deras saker som dräller i säckar och slänga upp på vinden, blir ju galen och kommer städa ihjäl mig annars efter dem.

Sen kom jag fel tid i morse till psykologen, har idag påbörjat min adhd-utredning... har väntat bra länge nu på den så bättre sent än aldrig. Medicinerar ju redan för adhd med god effekt men vill ha det svart på vitt helt enkelt.

Trodde det var kl 10, stressade dit, sen tio min över började jag bli less på tidningarna i väntrummet så jag knackade på, men fick då veta att jag skulle vara där först kl 11. 

Sååå typiskt!  Men han var shcysst och tog in mig efter 4 min. Babblade en massa och han frågade miljoner frågor. Har fått en massa papper jag ska fylla i till nästa möte. Gör det ikväll tänkte jag då barnen somnat.

Sen har jag stekt plättar till illbattingarna och nu är de ute. Och det är TYST här. Har precis tömt tvättmaskin och diskmaskin för att sätta igång ytterligare en... det tar aldrig slut. En evighetsmaskin!


Imorrn ska jag jobba mellan 8-12, sen är jag BARNLEDIG!!!!!

Men är luspank så jag ska sova och städa mest. Vet inte om Vanessa ska till pappa, men pojkarna ska iallafall till sin.













God morgon

Sovit som en gris, snarkat som en hel sågfabrik gissar jag då jag är så galet täppt i näsan och krasslig i halsen.

Men jag sov ensam i det rosa rummet, sover så bra i den sängen. Mitt eget sovrum är obeboeligt just nu, för på sängen där inne ligger ett jätteberg med kläder som ska bara väntar på att gås igenom och läggas på rätt ställe i byrålådor, garderob eller upp på vinden.

Jag måste försöka stressa mindre, men då ungarna är som jävligast så stiger stressnivån skyhögt och det innebär bl a att jag tappar aptiten helt, sitter med vid middagsbordet såklart men allt jäkla tjafsandes innan och under och efter middagen gör att allt lixom står mig uppe i halsen, jag bara kokar inuti.


Igår fick de lövbiff, fetaostsallad med tomat, gurka och paprika, knaperstekt potatis som de älskar, råa äggulor i varsin äggkopp och så hade jag dukat fint och tänt ljus. Men endå var det GNÄLL, TJAFS, och ord som;

-Jag HATAR potatis, jag HATAR kött, jag HATAR allt som mamma gör, bläääää!!!!!



Vilgot badade sen efter maten, och bröt fullständigt ihop då jag sa att han skulle tvätta håret. Så idag ska jag skaffa ny trimmer för den gamla är trasig, och raka av hans hår, går ju inte att ha längre hår på skallen om han vägrar tvätta det, mycket enklare att tvätta kort hår, går lite snabbare...





Inte förrän efter 9 började jag komma till ro i sinnet och fick tillbaka aptiten så att jag kunde äta, en av mina favoriter som jag hade i kylen, grymt gott med sallad och parmesanost till.



Satt med Vanessa och kollade på Hells Kitchen, men var så jävla trött så vi la oss efter ca 20 min....






Lite pyssel..

Bestämde mig för att göra en jultavla idag med bilder på barnen.

3 timmars koncentration, klippandes och klistrandes, sen blev den typ klar.





Jäkligt svårt att få bra bilder då blixten reflekterar sig i glaset...

Men jag är typ ganska nöjd, blir nog bara några små justeringar sen.





God kväll!

Ganska stressig dag i regnet, först på möte mellan 9-10 med Ragnar, mitt personliga ombud i tvisten med Försäkringskassan. Sen förbi jobbet för en 10-minuters-kaffe med Anna, sen hämta Vilder på fritids för att sen stressa i spöregn tillbaka till centrum för att ta Vilder till tandläkaren.

Jag är fortfarande lite sjuk, hostar och snorar, men på bättringsvägen iallafall.

Sen hämta Vilgot på dagis, idag var det tydligen hans tur att tramsa och provocera... har blivit kallad idiot och pucko säkert 30 gånger idag... hur fan gör man??

Säger ju såklart till honom och skickar honom från bordet då han håller på, men han bryr sig inte ett dugg utan fortsätter, och sen hotar han att ta sönder alla saker som finns och ALLT ALLT här hemma är FULT!!!!

-Den är ful och den är ful och den är skitful, jag tänker ta sönder alla dina saker! säger han trotsigt och pekar på det mesta av inredningen här hemma

"-Jag ska säga till min pappa att han ska ge dig stryk!!! !

Han gör mig snart galen, vet inte riktigt hur jag ska tackla det, har ju 2 ungar till och tar jag Vilgot åt sidan så tar det minst 1-2 timmar och det drabbar ju bara de andra som inte gjort eller sagt nått dumt. Det är det enda som är fett jobbigt med att vara ensam med 3 små med starka och olika viljor.

Hur man än vrider och vänder på sig sitter arslet bak!!!


Jag bet ihop så mycket jag kunde, sen läste jag 2 sagor för honom och la honom i sängen, sjöng På repeat en låt han gillar;

"kiss i sängen och ha det bra, ligga lite och fundera, varmt om stjärten som en sommardag, jag tror jag kissar lite mera!!!" ... osv...


tills han slocknade som ett ljus. Han sjöng med men då han började tystna fattade jag att han somnat. GUD SÅ SKÖNT!!!!

Men givetvis kom Vilder sen och surade för att jag inte läste om alla böckerna, trots att han valde att titta på tv istället.



Men min röst är nästan helt borta nu, det var en riktig påfrestning för min hals att läsa sagor och sjunga... men men vad gör man inte för lite lugn och ro??

3 oxascand hjälpte lite på traven... Tack gud för medicin!







God Morgon

Läkarbesöket igår gick bra förresten, fast jag saknar min förra läkare. Han den nya gjorde några justeringar med min medicin, höjde en medicin och sänkte dosen på en annan och skrev ut nya ritalin.

Han pratade även mycket om sömn, hur viktigt det var och att jag MÅSTE sova regelbundet, antal timmar är inte det viktigaste utan att det blir regelbundet och minst 7 timmar.

JÄTTEVIKTIGT tydligen.


Sen datan är inte den bästa att sitta med på kvällarna... så jag får dra ner lite och stänga datorn efter 8 eller nått. *snyft*





Men i morse, kom jag upp efter första ringningen! *stolt*. Ställde mig vid spisen, drack kaffe och gjorde plättar till Vanessas utflykt hon ska på idag med fritids.










Överlevde gårdagen endå..

Eftermiddagen och kvällen igår var HEMSK! 

Var galet nära ner i ett svart hål och mådde riktigt dåligt, ungarna gick mig bokstavligt talat på nerverna, de var faktiskt riktigt hemska igår och lixom drev mig mot kanten fullständigt.



INGEN lyssnade och
Vilder speciellt gjorde ALLT tvärt emot. PRECIIIS ALLT. HEEELA tiden!!!!



Vilgot envisades med att låna min mobil för att fota med den, han fick en klockren bild på Vilder igår...




Han hoppade som besatt i möblerna och retades med allt och alla, provocerade in i det sista och slutade inte förrän han somnade, surade in i sista minuten. Själv var jag så färdig och utmattad så jag somnade jag med runt 8, orkade helt enkelt inte sitta uppe för att se mitt favoritprogram, Desperate Housewives, DÅ mår jag verkligen DÅLIGT!






Vilgot sjunger hejaramsa

-"Hej å hå jag älskar AIK, jag dricker läsk och vinner mest,
hej å hå jag hatar AIK, jag dricker sprit och luktar skit!!!"



Tror han fått den lite om bakfoten... ;)





Tröttheten är väck!

Sitter med en god vän och lyssnar på gamla schlager, såå mysigt!¨

Bakade tunnbröd lite på en höft







lite trefemmor till tunnbrödet satt fint. Ja kanske inte på kroppen men i magen.. Huvudsaken det!

 

;p





Funderat lite..

Alltså, jag bloggar mest för min egen skull, blir lite dagbok för mig och att göra saker och ting "offentliga" gör det mer verkligt.


Sen hur många som läser, det skiter jag i. Alltså, jag är jätteglad för de människor som följer min blogg och finner den intressant, jag hoppas ju såklart att jag kan bidra med något nånstans, att min glädje och min sorg, mina tankar osv kan få andra att tänka i andra banor om de kör fast. Alltså, jag menar, jag har ju lixom simmat i kvicksand ganska mycket i mina dagar...

Har runt 15-25 läsare dagligen, (skit-lite bloggmässigt, men So what?) ibland mer, ibland mindre. Ja, jag är varken Kissie eller Blondinbella, men jag är grymt nöjd endå, att mitt lilla ego och känsloliv endå intresserar ett 20-tal!

För som sagt, jag skriver för min egen del, och att göra saker offentliga gör att man kan hantera dem på ett annat sätt.



PEACE!









Vanessas gamla rum

Här sover man helt gudomligt, tog bort vingarna från väggen vid trappen och spikade upp ovanför sänggaveln, klottrade lite, får fixa resten imorrn.


typsnitten till den svenska texten snodde jag från www.dafont.com och skrev av,
men ordet Belive klottrade jag snabbt dit för egen hand. *stolt*


Imorrn ska jag försöka ta vara på energin och röja lite... nu har jag iallafall nyckeln till grovsoprummet, men tror inte jag blir så poppis om jag börjar röja just nu.. ;p




 

 





Måndag...

Har mått så mycket bättre idag än igår. Tänk vad lite ostörd sömn kan göra! Tack M!

Å idag har jag betalat alla räkningar som jag hade kvar, bokat tider jag ,missat och letat fram viktiga papper som ska fyllas i, och så har jag äntligen fått en "ny" kyl å frys, jättenöjd!

Kruxet är bara att måtten i annonsen inte riktigt stämde så det måste grejas en del runtomkring, överskåpet osv... men det är ju bara en skitsak, huvudsaken är ju att jag har en frys nu så vi kan göra isbitar och köpa glass i stora lass!!!





God morgon

Somnade tidigt igår, la mig strax efter halv 10, hade tänkt att kolla på Beck men var alldeles för trött för det så jag gick å la mig bredvid Vanessa. Hon klev upp och gick till fritids i morse runt 9 tror jag det var, jag låg kvar och sov.... tills strax innan 10 ca.

De har ju novemberlov nu så hon kunde varit hemma om hon velat, men det är nog roligare för henne att vara på fritids då jag är så satans trött för jämnan. Ser fram emot mitt läkarbesök imorrn så jag kanske får lite ordning på allt i medicinväg. Funkar inte vara så satans trött!

Har ännu inte kommit iväg å hämtat sjukintygen som ska in till fösäkringskassan, 3 nov är sista dagen så jag får försöka få det ordnat idag!








RSS 2.0