FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tastelines matkasse
(såhär kan en kasse från tasteline se ut)

Är riktigt nöjd med den, dels slipper man åka och handla i butik och släpa matkassar, man slipper fundera ut vad man ska laga för middag, man får recept och allt hemkört till dörren. Man kan dessutom avboka leveranser om man ska bort eller inte vill ha en viss leverans. Supersmidigt! Dessutom får man som ny kund 300:- rabatt på första matkassen om man klickar på länk nedan eller på bilderna ovan;

Kika här!Bästa ölen!!!

Visste helt ärligt inte att det fanns typ helt alkoholfri öl (0.5%)  men tydligen har det funnits hur länge somhelst! Alkoholfritt vin visste jag att det fanns, men inte öl...


Och GOD var den oxå, så nu vet jag vad jag ska fylla kylen med i sommar, så jäkla gott med en iskall öl i solen mitt på blanka dagen utan att man slipper bli lite dåsig och påverkad om man av bara farten dricker för många för att det är GOTT lixom.


Lite bilder jag tog igår innan sängdags;
Jag fick ett litet ryck och bestämde mig för att förändra mig lite igårkväll, men tog inte trimmern denna gång utan köpte hårfärg, mörkbrunt men det ser kolsvart ut nu, men efter ett par tvättar så brukar färgen bli mer åt det bruna hållet.

Idag ska jag ringa runt och försöka få lite ordning på alla räkningar å annat som halkat efter lite...


God morgon, en tidig sådan

Vaknade strax efter kl 3 efter ca 3 timmars sömn (trots 2 apodorm innan jag la mig). Jag vände och vred på mig sen jag vaknade och försökte verkligen somna om, men icke. Tillslut gav jag upp efter dryga 2 timmars försök, och sitter nu i köket, dricker kaffe, kollar tv och lyssnar på musik. Vilder sover som en stock, Vanessa är hos mormor på landet och Vilgot är med sin pappa.


Snart slut på denna dag

Har varit lite mycket i skallen på mig på sista tiden, känner mig grymt besviken på någon som jag trodde var en riktig vän, orkar inte gå in på det hela just nu, men jag har dessutom, genom nån annan, få höra att h*n lagt ALL SKIT och SKULDMIG ang det hela för något som vi faktiskt var 2 om!!!


Jag har inte tvingat eller övertalat/tjatat nån till nått, jag är heller inte elak, men jag sätter min hälsa framför YTLIGA saker och detta är ingen naturskatstrof eller risk för att nån skadar sig eller förändrar eller försvårar någon annans liv indirekt om vi säger så. Sen blir man inte särskilt mycket gladare av att bli bemött på ett jävla drygt sätt och sen undrar h*n helt seriöst då h*n plingar på dörren och mitt ex öppnar eftersom han kom hit och avlastade mig med barn å allt då jag mådde som sämst;


-Jaha, hur länge kommer hon vara dålig då, det är faktiskt dålig stil det här tycker jag! 


Ehh, what? Som om jag själv kan välja när och hur länge jag mår piss, sen har jag dessutom ställt upp en jävla massa på denna person när h*n mått dåligt, sett mellan fingrarna vid dennes stundtals jävligt trista och otrevliga beteende på sista tiden för att jag har haft ÖVERSEENDE med att man inte alltid kan vara på topp, alla är vi människor med fel och brister och saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag har alltid UPPMUNTRAT och ALDRIG dömt eller kört över någon annan som mår dåligt, jag har gjort vad jag kunnat och mer därtill, för att jag velat och för att jag bryr mig, och jag tycker om att visa uppskattning på olika sätt, särskilt när någon mår dåligt eller har det svårt.

Kan ju även tillägga att denna person inte hört av sig alls till mig sen dess, inte ett endaste litet:

-Hur mår du, kan jag göra nått?

Detta har fått min bägare att rinna över känner jag nu. Särskilt med tanke på all energi, tid och omtanke jag faktiskt visat och gett även då jag egentligen inte riktigt har orkat alla gånger, och detta har jag enbart gjort för att jag vill vara SNÄLL.

Ge och ta heter det ju, men detta... är enbart EGO. Trist, jävligt trist.


Eftersom jag inte vill hänga ut personen i fråga så går jag inte in djupare än såhär inte i nuläget iallafall.

Det här är ju trots allt MIN blogg där jag skriver om MINA känslor och upplevelser.
En grymt bra låt som är galet vacker!

God morgon

Var riktigt nere igår, men idag mår jag bättre, skönt!! Tänker försöka njuta så länge det varar. Hade ett långt samtal med min mamma igår bland annat, kändes både bra och lite jobbigt. Jag är urdålig på att berätta hur jag mår, sätter ofta upp en fasad om att allt är bra samtidigt som jag fullständigt rasar sönder inifrån. Måste sluta ha så jävla dåligt samvete för allt och så måste jag sluta döma mig själv så hårt. Sen har Lotta (min granne) varit ett stort stöd för mig på sista tiden, det är jag riktigt tacksam för! ________________________________________________________

Men är det inte typiskt förresten??
Satte mig precis för att gå igenom högen med räkningar osv som jag legat efter med, öppnat oöppnade räkningar, ringt runt till olika inkasso-bolag för att få nån rätsida på vad som är betalat och inte, och ta mig fan, då jag loggar in på Nordea så står det följande:


Teknisk störning i Internetbanken

För närvarande går det inte att använda Internetbanken.

Vi arbetar med att lösa problemet och beklagar det besvär avbrottet förorsakar dig som kund.________________________________________________________


Jo men tack, jag som radat upp och sorterat papper över hela köksbordet... där får man för att man ska vara duktig lixom....!!

 
 

 

Privat; inte längre, utlämnande; Ja. Men whatever. That´s still ME

Har inte velat utlämna mig riktigt i sin helhet, (men har man följt min blogg och läst mellan raderna så är detta nog ingen större nyhet.) Men jag väljer att göra det nu, komma ut ur den jävla garderoben som varit alldeles för trång och mörk med alltför många skelett.

Kanske finns det andra som mår som jag, kanske att jag kan ge någon annan något genom att jag lämnar ut och delar med mig av migsjälv?

Folk som dömer mig ger jag inte ett ruttet skit för, såhär är jag, och varför och hur får du veta här och nu.Jag har en sjukdom, Bipolär 2. Sen även 2 diagnoser, ADHD och PSTD. Här nedan kan ni läsa lite om vad det innebär, har suttit och googlat fram en hel del fakta och tagit med det som jag tycker är det viktigaste.

Sen har jag även efter en traumatisk misshandel (länken är klickbar) troligen en nerv i nacken som ständigt hamnar i kläm vid överansträngning och ger mig domningar/ yrsel och synrubbningar, (även en stor orsak till min PSTD. Jag väntar även på att få göra ett ryggmärgsprov för att helt utesluta en ev MS, men det lutar åt att domningarna osv har med stressen och nervern i nacken att göra.


Bipolär sjukdom

Symtomen blir vanligtvis svårare med tiden och utan behandling riskerar den sjuke kroniska funktionsnedsättningar. Med förebyggande medicinering är prognosen god. Många är symtomfria i flera decennier och mellan sjukdomsperioderna (skoven) fungerar individen vanligtvis normalt. Förloppet påverkas av yttre faktorer som miljö och stress.


Orsaken ligger i att stress leder till utsöndring av många typer av stresshormoner som har förmågan att via blod-hjärnbarriären nå känsliga strukturer i hjärnan. Bland annat glukokortikoider som kortisol påverkar strukturer i hjärnan som hippocampus och hypothalamus, dessa interaktioner leder i sin tur till förändringar i serotonin- och dopaminsignaleringen


Världshälsoorganisationen (WHO) räknar bipolär sjukdom till en av de tio mest handikappande sjukdomarna. De uppskattar att bipolär sjukdom är den sjätte vanligaste orsaken till funktionshinder för personer mellan 15 och 44 år, vilket är åldersgruppen som sjukdomsutbrottet främst förknippas med. Åldern när symtomen först framträder indikerar också hur allvarlig sjukdomen är: I USA (1993) erhåller 89 procent av ungdomar med bipolär sjukdom full handikappersättning innan de fyller 30 år, trots behandling. I Norge (2010) är sannolikheten att bipolära patienter erhåller sjukersättning 48 procent; för den friska befolkningens kontrollgrupp 11,5 procent.


Vissa personer är ofta deprimerade men sällan maniska. Andra erfar mestadels mani eller hypomani. Symtomen kan vara få eller många, det är inte lika för alla och typen av symtom och hur allvarliga dessa är kan variera över tiden. Perioderna mellan skoven är i allmänhet symtomfria och personen fungerar normalt trots den kroniska sjukdomen. Sådana friska perioder kan vara i många år och inte alla drabbas av flera skov.


Hypomani förknippas med kreativitet och en oproportionerligt stor andel framgångsrika konstnärer har haft någon form av bipolär sjukdom
Snodde en lista på kända personer som har bipolär sjukdom.

bannerleft.jpg (50,4 kB)


Deras framgång har väl inget å göra med sjukdomen?
JO tänk för att det tror jag!

Anledning till att jag nämner det? Dom är ett bra exempel på att man kan gå varfan man vill, (hypo)maniska personer är oftast väldigt kreativa.
En manisk människa märker oftast inte själv när den är manisk utan att någon påpekar det.

(snodde texten rakt av från en annan blogg, kunde inte uttryckt det bättre själv nämligen)

Och här kommer några fler: (med risk för att vissa namn upprepas, men orkar inte korrekturläsa)


Ludwig van Beethoven, kompositör
Alohe Jean Burke, musiker, vokalist
Rosemary Clooney, sångerska
DMX Earl Simmons, rappare och skådespelare
Ray Davies
Lenny Dee
Gaetano Donizetti, opera sångare
Peter Gabriel  sångare
Jimi Hendrix, världens bästa gitarrist
Kristen Hersh
Phyllis Hyman
Jack Irons
Daniel Johnston
Otto Klemperer, musiker
Oscar Levant, pianist, kompositör
Phil Ochs, musiker, politiskt aktiv, poet
John Ogden, kompositör, musiker 
Jaco Pastorius
Charley Pride
Mac Rebennack (Dr. John)
Jeannie C. Riley
Alys Robi, vocalist 
Axl Rose
Nick Traina
Del Shannon
Phil Spector, musiker och producent
Sting, musiker
Tom Waits, musiker, kompositör
Brian Wilson, musiker, kompositör, arrangör
Townes Van Zandt, musician, composer
Kurt Cobain, musician
John Berryman
C.E. Chaffin
Hart Crane
Randall Jarrell
Jane Kenyon
Robert Lowell
Sylvia Plath
Robert Schumann
Delmore Schwartz
Robert Boorstin
L. Brent Bozell
Bob Bullock
Winston Churchill
Kitty Dukasis
Thomas Eagleton
Lynne Rivers
Theodore Roosevelt
Karl Paul Link
Dimitri Mihalas
Shelley Beattie
John Daly
Muffin Spencer-Devlin
Ilie Nastase
Jimmy Piersail
Barret Robbins
Wyatt Sexton
Alonzo Spellman
Darryl Strawberry
Dimitrius Underwood
Luther Wright
Bert Yancey
Louis Althusser
Honors de Balzac
Art Buchwald
Neal Cassady
Patricia Cornwell
Margot Early
Kaye Gibbons
Johann Goethe
Graham Greene
Abbie Hoffman
Kay Redfield Jamison
Peter Nolan Lawrence
Frances Lear
Rika Lesser
Kate Millet
Robert Munsch
Margo Orum
Edgar Allen Poe
Theodore Roethke
Lori Schiller
Frances Sherwood
Scott Simmie
August Strindberg
Mark Twain
Joseph Vasquez
Mark Vonnegut
Sol Wachtler
Mary Jane Ward
Virginia Woolf
Heath Ledger
Robbie Williams
och håll i er:
ALBERT FUCKING EINSTEIN

Återfallsrisken minskar med stabil dygnsrytm medan stress har motsatt effekt.


 

Vissa har högre intellektuell förmåga när de är hypomana än när de är deprimerade. Bipolära patienter har normal verbal IQ, möjligen för att hjärnans språkkognitiva delar besparas från sjukdomsförloppet, eller för att de av naturen har begåvats med högre intellektuell kapacitet; deras intelligensnivå innan sjukdomen tenderar att vara ovanför genomsnittet

 

Det hypomaniska tillståndet beskrivs ofta som en förlösare av kreativ förmåga och produktion. Känslorna är starkare, synen på omgivningen annorlunda och det är lättare att "tänka utanför boxen."

Sådana expansiva stämningslägen kan tillsammans med snabba tankeprocesser som är ett vanligt hypomaniskt drag ge upphov till fler och snabbare idéer. Kvalitativt kan då associationerna och idéerna bli unika; i bästa fall också nydanande och meningsfulla, ett allmänt mått på kreativitet.

Ett uttalat kombinatoriskt tänkande skiljer maniska patienter från andra individer. Det innebär att omaka perceptioner och idéer lättare kombineras och utvecklas. Sjukdomstillståndet kan å andra sidan producera obegripligheter men den biologiska mekanismen kan vara densamma som ger friska högkreativa individer förmågan att se många ovanliga samband i problemlösningssituationer.
 

Snabbare och friare tankar skapar dock inte kreativitet i en annars fantasilös människa men om hypomanin förlöser en kreativ persons kognitiva processer, kan ett kvalitativt förändrat resultat uppnås. Intensivt kreativa perioder är i många fall också omöjliga att skilja från hypomani. En uttalad mani utgör dock per definition ett markant funktionshinder.

Sömnsvårigheter är vanliga. En del har svårt att somna. Många sover

ytligare än vanligt, vaknar lätt och kan inte somna om. Besvär av tidigt uppvaknande

är ofta typiskt. Man somnar kanske utan svårigheter, men vaknar

sedan på småtimmarna och kan inte somna om.

Morgontimmarna blir

plågsamma, präglade av kval och ångest. Man talar om "vargtimmar".

En del reagerar på motsatt sätt. De känner sig tunga i kroppen, ligger

mycket, och sover betydligt mer än normalt, ofta mer än 12 timmar per

dygn. Många säger att de "går i ide". Ökad sömn är mycket vanligt vid

bipolära depressioner.


Den som är deprimerad upplever ofta en speciell form av trötthet. Det är som

om förmågan att få fram energi försvunnit. Det som tidigare gjorts automatiskt

utan någon ansträngning kräver nu stor möda. "Allt tar emot."

Man måste tvinga sig för att komma igång. En del säger att de är "handlingsförlamade".

Detta drag är ofta särskilt uttalat vid bipolära depressioner.


Känsla av värdelöshet, skuldkänslor

Självanklagelser och skuldkänslor är vanliga. Tankarna kretsar ofta kring

föreställningen att man är värdelös. Man duger ingenting till och har alltid

varit en bluff. Minnen kring tidigare händelser får en negativ innebörd och

tas som bekräftelser på självanklagelserna. Bagatellartade misstag förstoras

och ältas på ett tvångsmässigt sätt.

De negativa tankarna ter sig automatiska.

Också omvärlden tolkas ofta i mörka färger. Man känner sig lätt illa

omtyckt och kanske motarbetad.


Koncentrationssvårigheter, obeslutsamhet

Tankeverksamheten brukar kännas trög. Det är svårt att minnas och förmågan

att koncentrera sig är nedsatt. Många har mycket svårt att bestämma

sig, också då det gäller småsaker. Varje beslut ter sig obehagligt. Både förmågan

att tänka och vilja tycks hämmade.


Den extrema energi som andra kan märka och som ibland beskrivs som

"vulkanisk" är ofta inriktad på olika projekt. Eftersom idéer snabbt avlöser

varandra kan det mesta stanna just vid idéer. Det som påbörjas i praktisk

handling lämnas dessutom ofta oavslutat. Nya projekt får ta över.


Många för anteckningar om sina planer för att försöka hålla ihop det hela. En del

projekt är relativt enkla, som storstädning, ommöblering och ombyggnader

i hemmet. Sådana projekt kan sättas igång mitt i natten.

Andra projekt är mer storslagna. Det kan då röra sig om affärer eller konstnärlig verksamhet.

Dessa projekt kan ha drag av det fantastiska och ibland också drag av

genialitet. Men det mesta är ogenomförbart och kommer inte heller längre

än till ett förberedande stadium. Ofta får idéer om nya projekt avbryta ett

redan påbörjat.

______________________________


ADHD

 

För att en person ska få diagnosen ADHD så måste dessa symptom finnas och ha funnits under lång tid. Varje symptom ska också vara mycket mer påtagligt än vad man kan vänta sig utifrån personens ålder, kön och utvecklingsnivå, och ska också vara av sådan grad att de försvårar patientens liv betydligt.


Koncentrationssvårigheter

Dålig impulskontroll

Hyperaktivitet

Glömska


Det finns även andra symptom som är vanliga bland personer med ADHD men som inte är nödvändiga för att få diagnosen.


Nedsatt motorik

Sömnsvårigheter

Sen ta och språkutveckling

Problem med att tolka sinnesintryck

Hetsigt humör och trots

- och

Psykiska problem som ångest, stark oro eller depression

Tendens att upprepa eller "haka upp sig på" ord eller meningar

Känslomässig instabilitet


Behandling


Adhd går inte att bota, men det finns olika sätt att underlätta vardagen.

 

Adhd hos vuxna


De problem som många vuxna med adhd beskriver är en känsla av otålighet, rastlöshet och vantrivsel när inget spännande händer. Man kan ha svårt att vara uppmärksam när man ska lyssna på andra och svårt att behärska sina känslor. Många beskriver att de fortfarande har en benägenhet att handla för fort utan att hinna tänka efter ordentligt.

Precis som barn, kan vuxna med adhd ha problem med att organisera arbetet, studierna eller vardagssysslorna hemma. Man kan ha svårt att tåla vardagsstress och man känner sig lätt utarbetad. På jobbet kan det vara svårt att klara av många arbetsuppgifter samtidigt.


För de flesta vuxna med adhd handlar problemen framför allt om svårigheterna med koncentration och uppmärksamhet och mindre om överaktivitet. Man kan ha svårt för att komma igång och bli klar med en uppgift. I stället skjuter man upp det som borde göras.


 

Posttraumatisk stressyndrom PTSD

 

Posttraumatisk stressyndrom, PTSD, kan drabba en person som varit med om exempelvis misshandel, våldtäkt, en olycka, krig eller en naturkatastrof. En behandling som visat god effekt vid posttraumatiskt stressyndrom är kognitiv beteendeterapi.


Posttraumatiskt stressyndrom förkortas till PTSD efter engelskans posttraumatic stress disorder. Det kan drabba dig om du varit med om en svår händelse som inneburit livsfara eller en allvarlig kränkning av din integritet. Det kan handla om:


rån

misshandel

sexuella övergrepp

olyckor

naturkatastrofer

tortyr

krigshändelser

svåra upplevelser under intensivvård

en svår förlossning.


Traumat kan vara personligt, som misshandel i hemmet, eller opersonligt, som en olycka.


Vid posttraumatiskt stressyndrom återupplever du den traumatiska händelsen, blandat med känslor av skräck eller vrede. Återupplevelsen kan utlösas av yttre sinnesintryck eller händelser som påminner om traumat.


 

Symtom vid posttraumatiskt stressyndrom


De vanligaste tecknen vid posttraumatiskt stressyndrom är:


att återuppleva traumat i form av återkommande och påträngande minnesbilder. Det kan ske både när du är vaken och när du sover, då i form av mardrömmar.


att försöka undvika allt som på något sätt påminner om traumat. Det kan leda till att du isolerar dig från familj, vänner och arbetskamrater.


en överdriven vaksamhet. Den överdrivna vaksamheten kan göra dig onormalt lättskrämd och lättirriterad. Du kan få omotiverade vredesutbrott, koncentrationssvårigheter och problem med sömnen.


minnesförlust. Den kan vara total och är oftast begränsad till tiden precis före, under eller efter traumat.

 

Händelsen eller traumat är det första kriteriet och innebär att den drabbade personen:

1: reagerat med intensiv rädsla, hjälplöshet eller skräck.

2: upplevt, bevittnat eller konfronterats med en händelse eller en serie av händelser som innebar död, allvarlig skada eller hot om detta, eller ett hot mot egen eller andras fysiska integritet.

PTSD yttrar sig på en rad olika sätt. Enligt DSM-IV är symtomen av tre olika slag:
B. Återupplevandesymptom
C. Undvikandesymptom
D. Överspändhetssymptom
E. Duration
F. Funktionsnedsättning


___________________________________________

 

 
Öppnar mig lite

När jag letar i mitt minne

finns det stora tomma hål


tänk om man kunde laga allt,

Bara sy med nål och tråd?


hitta början på ett nystan,

reda ut en trasslig boll


få ordning på alla tankar

få allt under kontroll?


ibland börjar orken plötsligt att sina

den rinner som sand genom händerna mina


Ljuset i tunneln börjar att vackla

ge mig ett ljus, ge mig en fackla


ge mig en gnista, ge mig en glöd

ge mig din hand, ge mig ditt stöd


stundtals känns vägen så tung att vandra

jag snubblar på rötter som skapats av andra


fast självklart så ser jag min egen del
och vet att jag oxå gör många fel

 

Jag famlar i mörker, ångest och smärta

jag söker ett klister som lagar mitt hjärtaSom en smäll över käften, som en dusch som är kall

en smärta som plötsligt får mig på fallDå det gör ont att bara andas, då vill jag krypa ur min kropp

då vill jag skrika till mig själv; sluta, stanna, STOPP! 

Men det är som att en del av mig, inte alls vill känns vid

att ibland så slocknar glöden, och allt hamnar på glidJag glider under isen bara och plötsligt blir det kallt

som att i öppet sår, strö en massa saltJag letar i mitt minne, efter tankar som ger ro

jag försöker söka tröst, jag försöker ju att troatt ljuset i tunneln finns här intill

bara jag kämpar, bara jag vill

 

 

 

_______________________________________________________ 

 

 

 

 

 

Jag kan inte vara lagom, finner sällan rätt balans.

Ramlar alltid ner i hål som jag inte trodde fanns.När livet känns som bäst och allting rullar på,

då påminns jag plötsligt om hur jag ibland brukar må.
men jag försöker att kämpa, jag gör allt jag kan

önskar så att det bara försvann,


som genom ett trollslag från sten till sand


vill jag att ångesten lämnar min hamn


För att lydigt pasera genom timglasets mitt

jag önskar att allt som är svart blir till vittMen det är svårt med ett hjärta tungt som bly

och en envis ångest som vägrar att fly


 

Och vad ont det gör att gråta

när ingen jävel ser


vad ont det gör att falla

att bara rasa ner


vad ont det gör att frysa

och ingen värme få


vad ont det gör i hjärtat

att ensam alltid stå


Det finns en slags smärta som envist stannar kvar

som ett otätat fönster som ständigt drar


Det finns alltid tankar som bedövar mitt sinne

som plågsamt etsar sig fast i mitt minne


en del ger mig kraft och en del förstör

men hoppet är väl det sista som dör?

 

 

 

 

 

 __________________________________________________________________

Jag lever mitt i det, men försöker att inte fastna, i den jävla ångesten och tröttheten som slår sina klor i mig helt utan förvarning.

Men ibland så kan jag känna... att det är på gång, det är då jag glider undan för att lixom söka skydd, sömnen är min värsta fiende och på samma gång min bästa vän. Energin och viljan likaså, Som en människa som slår för att sedan älska djupt och säga det simpla ordet; FÖRLÅT.

Slarvar jag med sömnen så blir hela jag uppochner tillslut, likaså av stress, yttre som inre.

Ibland orkar jag massor, ja mest mest mest, då leker livet och allt känns som fest. Alla färger är granna och glädjen är stor, ja större än störst!!!

Sen tvärt slår min värld om till svartvitt och grusar sig, solen går plötsligt i moln på en till synes klarblå himmel, och kylan ilar ända in i märgen.

 Vill inte känna, vill bara stänga av, men det går inte... jag härdar bara ut, men det syns inte utanpå, men inuti är jag ibland tröttare än tröttast, över något som nån annan aldrig ens lagt märke till.

Hatar min sjukdom och mina diagnoser, fast jag ÄR ju inte min/mina diagnoser, det är DEM som är en del av mig bara.

Mediciner... fan jag är ju som en enda stor pillerburk ju!

Ja, varför döpte jag inte mina barn till Concerta och Ritalin? Eller varför inte Fluoxetin, Serequel, Apodorm, Oxascand, Stilnoct och Imovane? Och själv kan jag skaffa mig det perfekta ultimata namnet FASS.

Detta är min morgonmedicin.Medicineringen består dagligen av en ganska enformig "4-rätters" med inslag av lite "behovs-snacks" mellan måltiderna. Frukost Lunch middag osv, All inclusive. Lyxigt va?? *ironi*

Kärt barn har många namn, det sa prästen då min Vanessa döptes. Ja hon fick 8 namn, fast lite finare namn då såklart än mina ironiska förslag här ovan.

(ja från det ena till det andra lixom)

Vanessa Heavenly Angel Christina Delphine Tingeling Julia Kenza heter hon.

Varför? är det många som undrat. Jo för att jag VILLE, för att jag KUNDE, hon var MIN och JAG bestämde. BARA jag!! Klart som korvspad att jag drog ut svängarna till max!

Hittade hennes dopklänning som jag sydde på vinden häromdagen och hängde upp den som prydnad i hennes gamla rum som är mer som ett "gästrum" nu. Tyvärr har dunet på vingarna blivit lite gråa med åren och sen så hittade jag inte hennes söta band runt pannan.

Här e en bild på söta fina sessan i sin ängla-skrud från dopet!Prästen, Prinsessan, Jag, bror och syster.


Och sentimental som jag är så gråter jag en skvätt eller flera ibland, som nu, tyst och tomt här, bara jag och alla minnen från det förflutna som tränger sig på från alla 4 väggar. Endå vill jag inget hellre just nu än att vara just ensam.
En morgon, en barnledig sådan.

Vaknade första gången runt 7 av att jag hade galet ont i ryggen, måste göra nått åt sängen snarast, tror att madrassen är för mjuk eller nått.

Kanske ska testa att lägga 2 garderobsdörrar som ligger på vinden under bäddmadrassen? Ja det e ju lixom GRATIS. Fast får nog ta och skruva bort dörrknopparna, tänker inte leka nån jävla prinsessan på ärten!
Iallafall så vände jag och vred på mig så mycket jag kunde, sen strax innan 9 lyckades jag ta mig UPP ur sängen,
drog upp rullgardinen och sen kisade jag på vägen ut ur sovrummet, hade ingen lust att se all röra på golvet det första jag gjorde direkt, hade varit en grymt dålig start, sånt kan ju pajja en hel dag!!

 


Kanske att jag borde skaffa mig en pojkvän som gillar att städa och plocka. Ja en sån e ju gratis, att ha en hushållerska kostar ju pengar och jag är varken tät eller ruvar på en paradvåning på snobbiga östermalm.


Nu sitter jag på soffan i köket och är inne på kaffekopp nr 3 och har såklart tv:n på samtidigt som datorn, och försöker även att läsa i en bok.

Idag kommer grabbarna-grus-full-ös-medvetslöst hem igen. Blir några högljudda och stojiga dagar gissar jag, men sen är jag barnledig en hel vecka från den 1:a juli!


Idag ska jag iallafall röja upp i köket, det är inte sååå mycket att göra där (om man blundar för hur väggarna ser ut då, men jag är rätt van vid att mycket är påbörjat och inte avslutat).

Omständiga jag!!

Blev plötsligt sådär äckligt tvärtrött, glaset som jag fyllt med vin hällde jag ut efter en klunk, gjorde iordning kaffe istället och letade efter godis i skafferiet. Tog några klunkar kaffe sen kände jag bara att: -Nej, detta funkar inte, nu måste jag bädda ner mig och sova typ. Hatar när det blir så, det går så jäkla snabbt i vändningarna ibland, hinner lixom inte med alls.

Öste ner berget med kläder som låg på sängen så nu är det istället en stor hög på golvet och jag ligger nu nerbäddad med datorn och väntar på mannen i mitt liv som är en opålitlig jävel, ibland stormar han in här utan förvarning och andra gånger väntar man förgäves...
 


John
heter han. John Blund, du kanske känner honom?Lördagkväll

Känner mig rätt utvilad, har ju sovit en hel del idag, men inte fasiken har jag städat men det skiter jag i.

Har iallafall plockat upp alla kläder från golvet och tryckt ner allt i en stor tvättkorg. Tar å sorterar allt nån annan dag.

Fick se min abslouta favorit, REGNBÅGEN idag, då vi åt började det att spöregna på halva sidan av gården samtidigt som solen sken. Önskar så att jag hade haft min kamera just då och tagit lite bilder från andra sidan tomten, men det fick bli dessa 2 med mobilen från där vi satt och åt. Så mysigt att höra regnet smattra mot taket!!

Var bjuden på middag hos Lotta även idag, som alltid supergott och jag är mätt och belåten. Nu sitter jag hemma igen i mitt kök och har precis hällt upp ett glas vin, tänkte glo lite på tv och supa mig aspackad.

Haha, skoja ju lite, aspackad lär jag inte bli men lite salongsberusad kanske? Eller så kanske jag får ett ryck och börjar städa, eller så kanske jag somnar? Ja mycket spännande att vara jag, helt oförutsägbart och med andra ord så är framförhållning något som inte existerar. Inte i min värld iallafall. Ibland tar det nästan död på mig, ibland fyller det mig med galet mycket och sprudlande liv!Nä nu e jag less

På dessa smileys som bara ploppar upp i texten där de inte hör hemma, ska fixa den biten, måste nog rota ett tag i stilmallen eller om det är kodmallen? Whatever, jag fixar det senare, nu tänkte jag sova... lite mer. Bäst att passa på då man kan.


Lite som Jesus

Drog fingrarna genom håret nyss och AJ som satan vad det gjorde ont på ena sidan i skallen. En liten jävla tagg från rosorna i midsommarkransen sitter kvar gissar jag (nej, jag tog inte bort taggarna innan jag gjorde kransen, sånt har jag inte tid med, fort ska ju det mesta gå).


Så jag kan ju ana hur Jesus hade det lixom. Aj, fy faan! Fast jag kan inte gå på vatten, och inte blir jag korsfäst heller eller dricker vin med polarna varje dag till maten.

(ja sorry alla kristna, men man får faktiskt skoja till det ibland, eller?)
God morgon

Har sovit som en gris enda tills nu, såååå skönt! Känner mig riktigt utvilad trots gårdagen. Visserligen drack jag bara 3,5:or hemma, sammanlagt 6 st under eftermiddagen/kvällen, och sen 2 mellanöl på stället vi gick till. Men jisses vilket skämt att komma dit!!! Vi kom dit strax efter 22.30, och får veta att de stänger..... 23!!!!

Men de stängde lite senare än så, de hade väl öppet nån timme extra ca, det kom ju dit lite mer folk framåt slutet på kvällen. Men det var jävligt drygt att vänta på taxin sen, inte det lättaste att få tag på en då vi skulle hem, sen en del ap-fulla människor (snorungar) som levde rövare mer eller mindre, tror vi väntade en dryg halvtimme innan vår taxi äntligen kom.

Men som jag sa till Lotta, att det är nog en mening med allt, nu har vi ju nått roligt att skratta åt nån annan kväll då vi sitter hemma på altanen och umgås, då är jag helt säker på att vi är GLADA över att vi INTE kan gå ut!

Det är väl det som kallas positivt tänkande?

Väl hemma, tog jag av mig klänning å skor å kröp ner i min supermysiga zipperall och sen la jag mig i soffan i köket, och kände mig helt off. Bara sådär PANG lixom. Men gud så skönt, inga barn att ta hänsyn till, bara JAG: ME MYSELF and I. Så jag petade i mig lite sömntabletter för att verkligen få sooooova läääänge. Vilket jag gjorde.Klicka på länken eller bilderna ovan så kommer du till butiken där man kan beställa dem.


Dinner is done

Under middagen kom vi fram till att faktiskt ta tillfället i akt, eftersom både Lotta och jag var helt barnlediga SAMMA dag, det händer typ aldrig, sist var väl dryga året sen...Middagen bestod av grillad lammkorv, potatisgratäng, grillad majskolv och morötter. Gott som alltid då man äter hos Lotta!Så nu ska vi göra oss klara för att byta miljö, vi ska inte ta oss långt, det räcker med krokarna häromkring.

Eftersom jag gått upp i vikt sen förra sommaren så var det inte många klänningar som passade, så det fick bli en lång strandklänning som jag hittade på vinden idag som jag har knutit upp med några vita spetsband... rätt nöjd!!!
Adde, Lottas hund, är världens sötaste och största kelgris!!!!

Oj, titta, jag kan LE på en bild, hehe inte ofta jag gör det typ...  men det känns jävligt tillgjort, men mamsen blir väl nöjd, hon påpekar ofta att jag inte ler på bilderna på mig.
Fast detta är ju lite mer JAG! (bilden ovan)
Sovit, eller försökt iallafall

La mig i sängen och drog ner rullgardinen för att förhoppningsvis sova en stund. Men jag somnade inte men det gjorde gott att bara ligga stilla och blunda i en dryg timme. Sen tog jag ett bad och satte mig ute på altanen med några blommor jag köpte på Lidl i morse, och gjorde en krans.

Ja det e ju fan midsommar!!

Sen blev det lite lek med kameran. Här kommer en massa ego-bilder. På MIG såklart.
Vissa bilder är samma fast jag har beskurit dem å lekt med färger och kontraster.


God morgon

Överlevde gårdagen, det blev så att pojkarnas pappa kom hit tillslut och jag gick och la mig för att sova redan strax efter 9, jag kände mig helt slutkörd, på gränsen till apatisk, som om allt liv bara runnit ur mig, kände mig som en mycket sliten disktrasa...

Var sådär snuskigt slutkörd att jag inte ens kunde gråta, orkade inget alls, låg på soffan i köket samtidigt som pulsen gick på högvarv, trots både sobril och oxascand! Stress påverkar mig galet mycket och höga ljud blir som triggers som får mig att må mycket dåligt emellanåt och på sista tiden har det bara varit för mycket av det mesta. 


 Jag borstade tänderna och tog mina 2 apodorm innan sänggåendet, men givetvis vaknade jag runt 3-tiden och hade väldigt svårt att somna om.Och dessutom galet ont i ryggen, men somnade om tillslut iallafall efter ca 2 timmars vändades och vridandes för att hitta en bättre sovställning för att ryggen skulle värka mindre. 

Vaknade sen igen strax efter 9 och ryggen känns en aning bättre just nu och jag hoppas att det är för att jag kanske legat snett eller nått som det gör så satans ont.
Pojkarnas pappa stannade kvar över natten och sov med pojkarna i deras rum, sen ska han hjälpa mig att handla lite nödvändigheter (som mjölk till mitt kaffe) innan de åker, och sen är jag äntligen BARNLEDIG. Fy fasiken var skönt, ska vila vila vila, och sen då jag orkar, ska jag städa och göra lite fint hemma.

Vilken jävla dag

Sen vi vaknade i morse har det varit fullt ös, jag har varit galet trött och snurrig så jag ringde både Vilder och Vilgot lediga idag, de ska ju endå iväg med pappa sen.

Men fy fan som de har låitit, ljudnivån här hemma har varit enorm och Vilder är värst, gnäller gnäller och gnäller. Om Precis allt. ALLT!

Igårkväll gnällde han så pass mycket att även lillebror protesterarade vid läggdags;

-Sluta gnäll Vilder, jag får ju tuppjuck här uppe!! säger han och hänger sig ner över kanten på sängen ovanför och pekar på sin skalle.

-Alltså, sluta, jag får ju SPUNK!!! fortsätter han irriterat medans Vilder ihärdigt gnäller så det skär genom märg och ben. Jag ligger bredvid och biter ihop och försökte tänka på annat, snacka om utmaning. Trodde ärligt talat att mina trumhinnor skulle explodera, hade hans jävla ljud i örat i nära 2 timmars tid innan han somnade.

Hade jag gett upp då hade han ju fått sin vilja igenom, och tanken var ju att visa att det är JAG som bestämmer här hemma, INTE han!

Men fan, Gud, om du finns, GIV MIG STYRKA!!! Eller avgå!!

Lite bilder från veckan som varit..

Bättre sent än aldrig
Sötaste SAM, mosters hjärta! ♥
Bilderna från syrrans födelsedagsfirande....

Ok, kreativt kaos?

Har varit mycket nu, multiball och tilt i en salig röra!! Men ljuset i tunneln är här, idag åkte Vanessa till mormor och imorrn åker pojkarna till pappa.

Med andra ord; jag har bara mig själv att ta hänsyn till heeeela helgen. Och sen även heeeela nästa vecka!! Gissa om jag tänker njuta???!!!

Men klart som fan att jag ÄLSKAR mina kids, men att få lite egen tid är ett måste för att jag ska funka, vemsomhelst skulle gå under annars. Att jag inte gjort det för länge sen är en gåta, fasiken vilket segt virke jag är gjort av!


Hypomanen i mig har verkligen vaknat till liv, ingen ro, inget lugn, glömt bort både läkarbesök och annat som varit inbokat, total Blackout fast endå inte. Målat lite här, och målat lite där, blandat rester av färger jag hade i förrådet, blått på en vägg, sen lila på en annan, sen blandade jag grå färg med lila glasfärg och målade vidare.... men som sagt, påbörjat, icke avslutat. Mig i ett nötskal om vi säger så.

Men det HÄNDER ju saker iallafall!!


Ja fortsättning följer....Fullt ös medvetslös

Ja om jag endå vore det, medvetslös alltså. Gud så skönt det skulle vara med lite vila! 

Pojkarna är otroligt jobbiga just nu,
så fort de vistas i samma rum/hus är de värre än katt och hund, ja det är mer som att ha 2 kampfiskar (hanar) i samma akvarium.. stört omöjligt typ.

Man kan nämligen inte ha 2 hanar i samma akvarium, inte ens i skilda akvarium om de står för nära varandra! Men med honor funkar de tillsammans. Stämmer rätt bra in på mina grabbar just nu. En kampfisk (hane) blåser upp sig för kamp även om den bara ser sin egen spegelbild!Jag bara längtar en massa nu till helgen då jag ÄNTLIGEN blir BARNLEDIG en hel helg!!!

Några dåliga/jobbiga dagar

Har inte varit direkt på topp sista dagarna, är hur galet trött somhelst trots att mardrömmarna har lyst med sin frånvaro i flera nätter i rad. På kvällarna har jag däremot skitsvårt för att komma ner i varv för att lägga mig och sova. Drömmer en hel del på nätterna, men de vidriga drömmarna är iallafall borta. *peppar peppar*


I lördags kom syrran hit å hälsade på med sin lilla Sam, sen åkte vi med dem hem till Svedmyra på söndagmorgon eftersom vi skulle fira syster som fyller år med lite släkt och vänner hemma hos henne.

Men det var inte lika kul då vi väl skulle åka hem... det regnade konstant (alltså, jag älskar regn, men jag tänkte på kidsen, de älskar inte regnet så som jag gör). Fick veta att tunnelbanorna inte funkar som de brukar nu under sommaren, så det blev till att ta ersättningsbuss från Svedmyra till Gullmarsplan, sen byta till tunnelbana i Slussen mot Mörby centrum och sen ta buss från Danderyd hem till Vallentuna... Jag var helt slut då jag kom hem, Vilgot nickade till på bussen och kände mig helt gråtfärdig av stress och hade dessutom en tung jävla väska att släpa på, hade hoppats på att antingen få skjuts hem av mina föräldrar eller fått sova över hos dem (hade därför dumt nog packat ner en del extrakläder och annat) för att åka hem idag istället, som bekant så går ju trafiken något tätare på vardagar än söndagarkvällar... men ibland blir det inte som man önskar/tänkt sig, det funkade helt enkelt inte att vi kunde sova där eller få skjuts hem.

Just nu känns det vääääldigt lång bort att jag åker härifrån Vallentuna till andra sidan stan och sen hem komunalt, på sin höjd att jag tar mig till Täby centrum eller Väsby centrum. Eller så kanske jag ska planera bättre helt enkelt?

Nåja, är ju hemma iallafall, riktigt äckligt trött, ska gå igenom lite räkningar som måste betalas bums, sen lutar det åt att jag avbokar sjukgymnastiken idag för att sova lite, har ingen riktig koll på läget just nu vilka dagar och tider jag ska vara där heller. Men har iallafall fyllt på mobilen så att jag kan ringa.

Ok, nu har jag gnällt av mig lite, skönt!Jag=Godisgris

Är galet sugen på godis, börjar jag äta kan jag inte sluta. På sista tiden har det varit lite väl mycket av det mesta, igår var en jobbig dag, humöret svängde, hade svårt att sitta still samtidigt som jag kände mig trött. Fick ett ryck och började ta ner alla tavlor från väggen på väggen in mot vardagsrummet, satte upp 2 hyllor där som jag tog från en annan vägg, sågade bort hörnen på bardisken och spikade å grejade. Flyttade lite möbler och lite allt möjligt och grejade med tavlorna jag tagit ner en bra stund för att komma ner i varv en aning iallafall.


Men som vanligt med mig så är det mesta bara påbörjat och inte sådär riktigt ordentligt avslutat. Men alla dammtussar i mitt sovrum är borta och golvet i köket blev skurat, alltid nått!!

Då exet kom hit för att lämna Vilgot igårkväll konstaterade han ganska snabbt efter en koll här hemma att jag behövde vara lite barnledig snart, komma bort och KOPPLA AV.

Inte ofta HAN säger det direkt!

-Sätt dig ner, sitt stilla och KOPPLA AV!!
fick jag order om. Så jag satte mig med datorn i vardagsrummet och började äta godis... massor. Sen tvingade jag mig i säng med lite hjälp på traven av både oxascand och Apodorm efter att barnen somnat.

Jag har sovit bra inatt, drömt en hel del men inga jobbiga mardrömmar! Skönt!

Nu är grabbarna på kalas och jag å Vanessa väntar på min syrra å hennes söta son Sam som kommer snart och även ska stanna över natten. MYS!
Kvinnlig list

En kvinna som kör för fort blir stoppad av polisen.

Polisen: Ni körde för fort!

Kvinnan: Oh, jag förstår.

Polisen: Kan jag få se körkortet!

Kvinnan: Jag skulle gärna visa er, men jag har inget.

Polisen: Har ni inget körkort?

Kvinnan: Nej, jag har förlorat det fyra gånger för rattfylla.

Polisen: Kan jag få se registreringsbeviset?

Kvinnan: Tyvärr inte.

Polisen: Varför inte?

Kvinnan: Jag har stulit bilen.

Polisen: Stulit den?

Kvinnan: Ja, jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.

Polisen: Vad hade ni gjort sa ni?

Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet, ifall ni vill kolla.

Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och en annan polis närmar sig med dragen pistol.

Polis 2:
Kan ni kliva ur bilen?

Kvinnan: Är det något problem?

Polis 2: Min kollega har berättat att ni har stulit den här bilen och mördat ägaren.

Kvinnan: Mördat ägaren?

Polis 2: Ja, kan ni vara snäll att öppna bagageluckan!

Kvinnan öppnar luckan, men där finns ingenting.

Polis 2: Är det här er bil?

Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.

Polis 2: Min kollega säger att ni inte har nått körkort.

Kvinnan gräver i handväskan, tar upp sin plånbok och räcker sedan över körkortet.

Polis 2:
Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni stulit bilen och mördat ägaren!

Kvinnan: Jaha... och snart påstår han väl att jag kört för fort också?

Världens strängaste föräldrar

Programmet går på tv 4+ och jag har börjat kolla på det ganska nyligen, mest av en slump hamnade jag mitt i programmet och fastnade. I morse kollade jag på det med barnen, och det tror jag var riktigt nyttigt för dem.
Håller nu på med en liten lista på HUSREGLER som ska gälla här hemma från och med idag.

Såhär står det om programmet:

"Många anser att föräldrar i dag är för liberala och inte har pli på sina barn. Här får rebelliska tonåringar lämna sina hem och under tio dagar bo hemma hos några riktigt stränga föräldrar. De blir inte lätt för de upproriska barnen att anpassa sig till de dagliga rutinerna och de tuffa vuxna som kräver disciplin och ordning."

Cyklat i spöregn

Lagom tills vi skulle cykla till min läkare öppnade sig himlen ordentligt. Vi var rejält blöta då vi äntligen var framme. Jag tog upp det där med mina mardrömmar så nu har han skrivit ut nått annat som jag ska sova på, Apodorm, nått som förhoppningsvis håller mardrömmarna på avstånd och dessa tabletter är även kramplösande, jag ligger ju och spänner mig galet mycket i sömnen, hoppas att de funkar som planerat nu bara.

Sen det där med minnet som är obefintligt och väck, det är tydliga tecken på att man är på väg in i en deppression och att man stressar för mycket, så nu ska jag ta det riktigt lugnt resten av veckan.

Är skitdålig på att varva ner, tar alltid på mig för mycket och kastar mig hejdlöst in i nya projekt och vill hjälpa alla andra men så skiter det sig på nått vis då orken sinar och verkligheten springer ikapp och knackar mig varnande i ryggen.

Hatar när det blir så och sen äter mitt dåliga samvete upp mig med hull och hår.

Vad får man INTE ångest av?!!


Nu sitter jag i köket och middagen är avklarad, Vanessa och Vilder myser med lite chips, det är ju lill-lördag idag.

Jag försöker att inte tänka så mycket, och att inte heller känna så mycket. Jag försöker nog mest stå ut just nu, och änsålänge funkar det.


God morgon och välkommen regn!

Idag tittar solen fram då och då från en grå himmel och så regnar det, skönt! Jag har sovit galet dåligt sista nätterna, mardrömmar som gör mig helt slut då jag vaknar och sen färgar min dag.

Mitt minne är ett skämt, hittade glasspaketet i kylen igår, så istället för glass så blev det milkshake. Mitt humör är inte på topp direkt, känner mig lite som en jävla piraya och Katla kan slänga sig i väggen.

När jag ringer nån så har jag glömt vem jag ringt innan personen hunnit svara... och jag kan gå runt och leta efter nått jag har i handen, eller så glömmer jag vad jag letar efter.

Duracell-tempot och rastlösheten mixas helt galet med tröttheten och jag känner mig fullständigt utmattad mitt i allt kaos och har nyss vilat en stund på soffan.

Vilder fick bli hemma idag, magknip men gissar att det är för att han blev lite retad på fritids i måndags för att han inte kan säga R ordentligt... Men imorrn skulle de som retat honom säga förlåt iallafall, jag bad pojkarnas pappa ringa till fritids och ta upp det. ANledningen till att Vilder inte kan säga R ordentligt (bl a) är för att han föddes med för kort tungband och har opererat det. Så då är det vissa muskler i tungan/munnen som han inte kunnat använda utan måste träna upp. Vi gick till logopeden regelbundet förrut, men de bytte ju "tant" 4 ggr på mindre än ett år så det kom lixom av sig.


Ska till min läkare idag, ska bli skönt, upptäckte att några av mina mediciner är slut, dags att fylla på i medicinskåpet.

Vilgot har åkt iväg med sin pappa, så jag har ett barn mindre idag och imorrn, skönt, jag behöver lite lugn nu känner jag och pojkarna är inne i nån jävla bråk/trots/retas-period så man kan bli galen, de är på varandra ständigt och om precis allt och inget.Vanessa!

Gick igenom lite gamla dokument och hittade en dikt jag skrivit till Vanessa. Jag läste upp den för henne idag och hon blev så rörd att hon började gråta!!Jag älskar dig min dotter, mer än allt

du är kryddan i mitt liv, mer än socker och salt


som curry och cayenne

som wasabi och peppar

Du gör allting bättre hur djupt jag än deppar

När jag ser dina ögon, när jag hör din röst

så ger du min själ en sån underbar tröst


Tack för att du finns min käraste tjej

min värld skulle stanna utan dig,


du får mig att andas när luften blir tung

du får mig finna frid, att känna mig lugn


för du finns alltid där min käraste flicka

du fick mitt hjärta att envist ticka


Då jag ensam i världen, var helt utan tröst

då fann jag ro av Ditt hjärtas röst


jag kände dina hjärtslag då du växte i mig

mitt liv skulle inte leva utan dig.


Min kärlek till dig och dina små bröder

är mer än allt som jag någonsin behöver


Vanessa, min finaste underbara tjej,
vad skulle mitt liv vara utan dig?

Och Vilder och Vilgot, dina fina små bröder,
ni är faktiskt allt som mitt hjärta behöver

Tack för att ni finns, ni är som solen i mitt hjärta
förvandlar all sorg och får mig att fatta

att solen är ni och jag är en brygga
där du och dina bröder, kan känna er trygga

låt solen sänkas, den kommer ju åter
förvaras i hjärtan som aldrig mer gråter

 

 

Tack älskade ungar, för att ni finns!!

Grymt jobbig dag!

Ångrade att barnen fick vara lediga idag, grabbarna kivas om ALLT, precis ALLT! Tillslut såg jag typ dubbelt, allt snurrade och alla ljud blev konstiga som ungefär då man har en hink över huvudet typ. Och jag hörde min egen tjatiga röst som ett jävla eko som studsade omkring och aldrig försvann, in genom barnens öron och ut.

Dörrmatta=jag?
Sen kom ångesten över mig som en jävla tsunami och jag gled under isen en stund, helt jävla slut och varningslamporna blinkade här, tålamodet är för närvarande lägre än Glocal net och mitt minne är Lost Not Found.

Dags att varva ner kanske??

10 hemligheter eller onödigt vetande om mig

1: jag fuskade på en del prov i högstadiet genom att skriva ledtrådar och svar på låren och ha kjol på mig... *skäms?*


2:  jag var väldigt avis på min syster hela uppväxten för jag tyckte att hon var så mycket bättre och sötare och finare på precis alla sätt


3: jag sover med en nalle


4: jag har oftast grym beslutsångest även om jag inte alltid visar det...5: jag var en riktig mammagris då jag var liten, vågade aldrig sova borta hos kompisar osv, grät som en baby tills hon hämtade mig.


6: jag och min kompis smetade in oss i MARGARIN och COCA COLA då vi solade för vi hade hört att man skulle bli brunare då (vi var väl i 13-årsåldern)


7: när jag gick på dagis var jag en riktig skitunge, vi busade mest hela tiden, minns att min dagiskompis Annica ofta satte mig i mathissen och skickade ner mig till fritids som låg en våning ner. Sen slängde vi ut saker från fönstret (fick alltså upp låsen på dem, barnsäkert va??), sen snodde grejer i köket och ordnade fest i dockvrån med tepåsar, flirtkulor, margarin och vatten. Mums!

Sen så snodde nån pengar ur personalkassan (ja inte jag då såklart, jag stod väl vakt i dörren typ, liiite harig var jag trots allt) och vi smet ut för att köpa tuggummi ur såna där automater... ja nu med facit i hand så undrar jag faktiskt vad mina fröknar gjorde under tiden, rökte hash eller??


Vi låste in oss på kontoret och ringde 90 000 (ja på den tiden var det inte 112, och det är jag glad för, vi hade nämligen inte nån större koll på hur många nollor det var i nittio-tusen så vi kom aldrig fram har jag för mig). Men vi ville iallafall anmäla tanterna som hade gården bredvid vårat dagis eftersom de var sura och griniga på oss ungar som kastade sand i deras rabatter. Sen minns jag att jag klättrade på taket och höll på, (dagis låg på en liten gård på södermalm) sen smet vi ofta till granngården på andra sidan (där inga griniga kärringar bodde) och hade picknick med några större tjejer som bodde där.

Ja, var det inte hash mina fröknar rökte, så var det nått annat. KOLL PÅ LÄGET hade de ju klart INTE!


8: kunde inte säga ordet JORDGUBBSGLASS under en period på drygt 4 år eftersom jag tyckte det lät så fult då man sa det, så bara därför beställde jag alltid någon annan smak på glassen, även fast jag var sjukt sugen på jordgubbsglass!!!


9: Jag har bjudit ett x på kattmat... eller han blev ett x efter det kan man säga, det var lite det som var vitsen med kattmaten... man kan kalla det för en slags UPPLYSNING.


10: Jag har alltid varit en riktig fegis mitt i allt kaos och alla dumheter i min ungdom, kanske tur det, annars vete fan vart jag skulle vara nånstans idag?I efterhand kanske man kan kalla det för att vara streetsmart, eller för att ha någorlunda insikt i en ganska kaotiskt och händelserik tillvaro...? Korkad kan man vara på många sätt, men jag var nog bara lite idiotisk men utmanande insiktsfullt med en stor touch av charm och envishet? Ehh, hmm, nått sånt. ?

God morgon

Vaknade redan kl 6 och kände mig både trött och rastlös på samma gång, så jag låg och vände och vred på mig en stund sen gick jag upp.

Upptäckte att mjölken var helt slut, sen har kaffet varit slut sen i förrgår (dricker sånt där pulverkaffe) men jag hittade en burk espresso och rotade fram min lilla espressobryggare som jag aldrig använt.

Vääääldigt starkt blev det, sådär så att tungan lixom rullar ihop sig, urk, jag dricker ju helst mitt kaffe svagt med massor av mjölk!

Men ska väl inte klaga, nått slags kaffe blev det ju iallafall, fick duga. Vad hade jag att välja på lixom?

Bakade tunnbröd redan igårkväll men sparade halva degen i kylen och stekte tunnbröd till kidsen då de vaknade imorse.Idag är kidsen hemma, lovade dem igårkväll att de skulle få vara lediga idag... jag hoppas att jag slipper ångra det beslutet.
Klättrar lite på väggen här

Är galet rastlös, trött, pigg, less, på hugget, allt i nån salig röra jag inte alls blir klok på!!

Var det dumt att sluta röka så tvärt tro? Jag är INTE rolig och mitt humör går som en bergochdalbana typ, sen givetvis är det fel tid på månaden dessutom!

Katla
i bröderna Lejonhjärta skulle nog verka ganska blek och harmlös ut, som en vilsen kattunge, i jämförelse med mig i nuläget.Katla var förresten ett ofta förekommande smeknamn på mig under mina graviditeter med pojkarna. Ja, jag var inte så överdrivet gullig och mitt temperament var extremt och på högsta level om vi säger så. Men vafaan, är man gravid så får man gnälla.

Hmm, och såklart då man slutat RÖKA oxå!

Målat å spacklat..Några vändor kvar med spackel och färg. Men kommit halvvägs iallafall!

(grannens ena vägg i köket som jag fixar)


Vad är en autograf och var är din snopp mamma?

-Det är man skriver sitt namn på ett konstigt sätt och ger det till nån.

Vilder 6 år.

Vi satt igårkväll och diskuterade lite om kändisar och autografer och då frågade jag honom om han visste vad en autograf var. Och det visste han ju.

Sen kollade vi på Ru Pauls drag-race och jag förklarade det här med drag-queens, transvestiter, hemafroditer och att man kan födas med fel kropp, och att en del "tjejer" HAR snoppen kvar medans andra valt att ha den kvar även fast de känner sig som en tjej. Och att en del tjejer vill ha en snopp osv och att en del bara tycker att det är en ROLIG grej att klä ut sig till motsatta könet.

Jag tror på att prata om sådant ganska öppet, för det är ju faktiskt en stor del av vårt samhälle och om jag pratar med dem om det mesta så skapar ju det en viss acceptans och tar udden av sådant som vissa anser sig vara tabu. Mina barn tycker t ex inte alls att det är konstigt det där med homosexualitet, det är ju lixom helt normalt, man får lixom älska vem man vill och det är de fullt medvetna om och tycker inte alls att det är nån konstigt med det. För det ÄR det ju inte!

Men iallafall, Vilder kollar på programmet, lyssnar på mig och sen kläcker han ur sig:

-Mamma, har du opererat bort din snopp???

Hahaha, höll på att dö för fan av kommentaren. Förklarade att jag aldrig haft nån och att OM jag haft snopp tidigare så skulle han inte kunnat ligga i min mage.

Ungar e roliga!

Turbo-varning

Schemat är hektiskt just nu känner jag och kortidsminnet leker kurragömma med mig dagligen.Har börjat glömma vart jag lagt saker, hittat mobilen på de mest konstiga ställen, ett av dem är kylskåpet men det är ju inte första gången så "konstigt" är det stället kanske inte. Har iallafall änsålänge inte hittat den i tvättmaskinen eller diskmaskinen, glad för DET iallafall!!
Här hemma ser det ut som om nån gjort en hussransakan och sen fått för sig att leka Hela havet stormar på det!

Igår var Vilder kock hemma, han fick välja ett recept från Tastelines matkasse och valde Grillad lax med sparris och västerbottensås, riktigt duktig var han!! Han åt inte av sin egen mat, ,men njöt stort över berömmen han fick då vi andra åt.Söndag, blir det nått regn idag tro?

Just nu är det ganska behagligt ute, vinden fläktar så skönt och himlen är disigt ljusblå. Igårkväll hade vi lite trevligt med grannar, känns lite som WisteriaLane här på gården, förtroliga samtal, vänskap och sen såklart de där lite mysko bitarna, med folk som är falskare än vatten, har mörka hemligheter och snackar skit... osv.

Men dessa genomskådas mer än de anar! ;p


Igårkväll så fick jag ett ryck och började spackla en vägg i köket hos Lorencita, det var hos henne vi umgicks igår. Sen sprang jag hem och hämtade en hink med grå färg och började måla.

Hennes man var inte sådär superglad då han kom hem efter att ha jobbat natt, fast å andra sidan så ser ju det mesta som inte är avslutat inte sådär supersnyggt ut. Men som sagt, då det är klart. blir det galet snyggt, det är jag helt säker på! Och sen det bästa, de får en ny vägg helt GRATIS!! :-DEn dag på Kvarnbadet med mini-duracell

Har spenderat i stort sett hela dagen på Kvarnbadet, som är ett utomhusbad med bassänger å annat här i Vallentuna. Ja visst låter det mysigt och soft? Ligga i solen hela dagen och bada? Fast med en liten duracell-mini så får man ingen lugn stund direkt.

Som ett skållat troll har han farit fram och tillbaka, till kiosken och mellan alla bassänger. Ja det är ju lördag och han fick handla lite som han ville för jag ville ligga lite stilla i solen med min bok.

Men han åt fortare än han sprang, och hann inte ens äta upp innan han ville bada eller handla nått annat.Efter att precis ha ätit jordgubbar som jag tog med, en tallrik pommes från kiosken, läsk och lite godis och med en mjukglass i handen kläcker han alltså ur sig följande:

-Mamma, jag är så suuuugen bara, magen kurrar efter lite snacks eller nått!
-Mamma, har jag glass på näsan??

Men tid att sitta stilla och äta blev det inte direkt, det var som om det brann i hans brallor eller nått.

Överlevde gårdagen

Men snacka om duracell-tempo-dag, inte en lugn stund, sprang som ett skållat troll mellan Vanessas och Vilder klassrum. Men kom iväg iallafall, i sista mintuten, som vanligt.

Lite bilder från skolavslutningen

Mina cupkakes med mashmallowfluff och sockerblommor på...
Vilder är GALEN i chokladbollar...!


Vilder i vit skjorta på knä i gräset... jobbigt att stå stilla ju! ;)

Vilgot sitter och softar i gräset i väntan på att denna skolavslutning är över...
Nästa år får jag springa mellan 3 klassrum på skolavslutningar, hur ska det gå??nu måste jag rusa... plikten kallar!
SYNDAT!

Ok, jag tänker inte ljuga, har faktiskt rökt 2 cigg ikväll, har varit så sjuuukt stressad, och har fortfarande inte kommit ner i varv, 2 flaskor martini och inte ett endaste lugn har infunnit sig.

Men så är det att vara jag, allt eller inget typ.

Hittade en padda som Lottats hund Adde fått nos på...Tårtan är nästan klar, bara runt 40 cupcakes står på kö.


Blir nog en häääärlig dag imorrn!!!

Men vafan, jag är ÄRLIG, hur många är det i dagens samhälle?? ;p
Kanske borde sova snart?

Hmm, tårtan... ser utsåhär... men ska dekorera den (gömma den) med blommor imorrn.Jävla berg med disk, endå är 2 maskiner redan klara.. bara detta berg kvar typ...

Tårtan; läskigt blå med blommor och choklad runt.

Jag; läskigt slut men otippat sömnlös...


Jag måste fan vara dum i huvudet!

Stress stress stress, och mera stress. Ribban huuuur hög som helst, varför??? Fan, kan jag inte vara NORMAL, ta det lite lugnt, måste det alltid bli så jääävla maxat?

Hur som, äntligen sover barnen, köket är fullt utav socker i princip överrallt, jävla sockerblommor, blockchoklad och mera blommor, blå grädde med gelatin (hmm, alltså, fatta vad DUM jag är, jag bara chansar och gör nått jag ALDRIG gjort förr!!!)

Kunde egentligen ha köpt en vanlig jävla tårta. Eller nått. Men endå... jag är den där mamman som ofta glömmer saker, insamlingar till klasskassor, möten, tider ja allt sånt. Nån jävla gång kan min dotter få vara lite STOLT över sin mamma. Därför har jag lagt ner min själ och mina nerver och allt sånt i en tårta... som jag mer eller mindre sysslat och pysslat med HEEEELA dan.

Och jag vet inte ens om tårthelvetet går att äta!!!

Smälte blockchoklad och bredde ut på ett papper,
tryckte dit sockerblommor jag suttit och gjort för hand, och t om tryckt i relif-mönster i bladen och penslat lite med ätbar gulfärg i mitten. Sen såklart en liten sockerpärla i blommans mitt som pricken över i:et


Mutad unge..                                     blockchoklad med sockerblommor på stelning i kylen på ett bakplåtspapper som jag böjt runt en stor skål...


grädden blev lite väl blå i färgen, men nu sitter den på tårtan och jag hoppas den stelnar tills imorrn
Fy fan hälften kvar, alla cupcakes till Vilders klass ska göras...

sova kan man göra när man ligger i kistan!


Vilgot

Har nyss hämtat Vilgot från dagis. Detta är bland det första han säger då vi är hemma;

-Hörde du vilken brakare jag la precis? Den baaaa prrrrttrrrrr!!! säger han stolt och pruttar med munnen.

Ja vad säger man?

Jag hörde inte, men mitt luktsinne skvallrar om att han talar sanning....


Solen, var gömmer du mitt regn?

Är sugen på lite ruskväder nu, spöregn och åska! Fast imorrn får solen gärna skina då det är skolavslutning.

Lotta räddade min dag, fick låna pengar så jag kan handla allt inför morgondagen, presenter till dagisfröknar, grejer till tårtan och alla cupcakes jag ska ta med oxå.

Som vanligt är jag ute i sista minuten, men känner endå att det flyter på hyffsat bra endå. Får vila sen i helgen typ, after att alla "måsten" är avklarade.

Imorse påbörjade jag tårtan Vanessa vill ha, har gjort en mousse av hallon och mango, blir spännande att se hur tårtan smakar, tog lite av det jag hade hemma...

Min sjukgymnast var sjuk idag, fast det fick jag reda på först jag kom dit, men ingen större fara skedd. (förrutom att jag hade sett fram emot massage och akupunktur, hade gjort guld mot stressen)

Drog till jobbet en stund, mina söta vänner där hade hittat skor till mig som de lagt undan. GALET snygga, tog hem dem å ska prova dem. Lägger upp bilder sen, Adidas, 2 par, sen hittade jag ett par vita galet söta finskor med hög kilklack och strass!!!

Fast innan allt detta imorse, så cyklade vi hela ligan till centrum för Vanessa skulle till tandläkaren 8.20. Inga hål hade hon, skönt! Vilgot gjorde en rejäl vurpa på hemvägen, gick åt en del plåster och sen envisades han med att få bandage runt knät... och det fick han, men jag förklarade för fröknarna att det bara var små skrubbsår med plåster på bakom bandaget...
Blä vilken jävla dag!

Mitt humör har inte varit sådär jättestabilt eller helt på topp, men jag har faktiskt slutat röka, så då tycker jag att man får ha liiite överseende.

Är fortfarande rökfri, imorrnkväll blir det en hel vecka!! Tur att ingen jag ogillat plingat på dörren eller besvärat mig, det är nog inte läge att hamna i konflikt med mig just nu... sen kan jag som grädde på moset lägga till; PMS. ;p

Sen har jag dessutom galet mycket som måste bli gjort innan fredag...!! En riktigt trött dag idag

La mig tidigt igår, vid 22 gick jag och la mig men var sådär gräsligt trött då jag vaknade som jag blir ibland... fy fan. Men kom upp tillsut, fixade frukost till kidsen och matsäck till Vanessa, sen cyklade de till skolan och jag hade Vilgot ledig från dagis idag, har ju lovat honom att få köpa Mighty Beans på leksaksaffären... igår. (Jag klippte hans hår, då brukar de få nått eller så får de gå till frisören och lägga den pengen där om jag inte får klippa. ;-))

Så nu har jag en nöjd Vilgot här med sina "mäktiga bönor" och själv däckade jag på soffan i köket då vi kom hem, som en klubbad säl eller drogad zombie har jag sovit hårt nån dryg timme. Nu dags att ösa i mer kaffe känner jag, än är inte dagen slut!


Mighty Beanz 6 pack Start Blister, Mighty Beans

Denna vecka blir busy, ska handla å baka tårta å en massa cupcakes till skolavslutningen på fredag. Kan föreställa mig nästa skolavslutning, då går alla 3 i plugget och då jävlar blir det storbak gissar jag!


Btw

Är fortfarande RÖKFRI, men hade dock mardrömmar häromnatten om att jag tjyvrökte... fy fan vilken jobbig dröm, vaknade och var tvungen att verkligen tänka till ordentligt för att upptäcka att det bara var en dröm!!!


Tisdag

Vilder hade ont i magen sa han i morse, men denna magknip försvann nästan magiskt fort efter bara nån timme. Så imorrn blir det skolan.

Vi har cyklat lite idag, kastat pil, jag har fyllt en massa vattenballonger för lek på studsmattan, lfyllt vattenpistoler, dammsugit hallen på sand 4 gånger... lagat mat, första middagen från Tastelines matkasse.

Grön ärtsoppa... Nä, den föll inte mig i smaken men jag lärde mig nått nytt iallafall. Imorrn har Vilder valt vad vi ska äta, han ska vara med och laga har han sagt, å han valde LAX och potatis med sparris, kors i taket!!

Det bådar gott, precis vad jag ville uppnå med denna matkasse. Väcka lite nyfikenhet i barnen och även mig själv då det gäller MAT.


BARNLEDIG på MIDSOMMAR

Första gången ever ever som jag är barnledig på en midsommar!!! Det blir knytkalas å grillfest i min trädgård, jisses så härligt!


För exakt 2 år sedan kunde mina grannar skåda en färdigklädd julgran i midsommar på min tomt, med glitter å allt, lite rester från julen som aldrig kom till soporna.... Tog in den lagom till julen året efter..

*latmask* näää, bara lite glömsk. ;p


Har iallafall lovat min granne och vän att jag inte ska dricka direkt ur bålskålen igen, och sen hoppar dessutom över vodkaflaskan i bålen denna gång. Säkrast så!

Det blir bara lite vin, så man känner sig fin.
 :-D

Måttlig irriterad!!!

Jag är "den där grannen" som alla tittar snett på eller snackar skit om typ. (ja jag upplever det så iallafall..)

Nu är måttet rågat, jag råkar ha en grymt stort framsida 

 
med en ordentlig vändplan för samtliga bilar som kör in här. Nu är det slut med det, har satt ut lite pinnar på min tomtgräns som en markering. ENOUGHT!!

Det går bra att titta snett och påpeka att man inte har klippt gräset tillräckligt noga, men nog fan går det bra att vända bilen på MIN tomt!!!

SLUT med det nu!!!
Såååå röksugen..

Så nu måste jag möblera om här eller nått så jag kommer på andra tankar!!!!

Tastelines matkasse

Nyss kom den, Tastelines matkasse!!

Fick meddelande att den skulle komma mellan 17-22 idag. Mycket nöjd blev jag då jag packade upp alla råvaror, ser mycket trevligt ut! Blir en härlig middagsvecka denna vecka med en hel del nya influenser!

Rapporterar hur det går med matkassen, bu eller bä.

Här kommer recepten....


Matsedel och recept

Nedan ser du recepten som ingår i matkassen. Inom kort kommer du också att kunna rösta på recepten.

Vecka 22/23
Grönärtsoppa

 Måndag
Grönärtsoppa med färskost på ost & pumpaknäcka

   

 Tisdag
Grillad lax med kumminrubb, sparris och västerbottenkräm

 Onsdag
Wokad sötstark biff med sockerärtor

 Torsdag
Barnens pasta carbonaraStrular med att ladda upp bilderna, men klicka på länken ovan så ser du alla recepten och bilderna.

 Fredag
Kycklingschnitzel med spetskålssallad och potatis

Fortfarande rökfri!!!

Nu har det snart gått 4 dygn sen jag fick ett ryck och fick för mig att sluta röka. Bara sådär. Och det går riktigt bra, då jag får nån slags abstinens så gör jag annat, flyttar på grejer och skruvar å spikar... (thx GOD att jag inte har en MOTORSÅG!!!!)

Men det börjar bli riktigt fint hemma, släpade ut den gamla tv-bänken ut på baksidan så den slapp samla damm och annat skit under trappen. Riktigt nöjd, ska bara skaffa en vaxduk å lägga över så att det inte förstörs i regn alltför snabbt.Här stod bänken innan...

Rotade på vinden, hittade Vanessas gamla barbie-matta som jag tog ut på altanen.Satte lite plastrosor i takkronan i köket, är ju midsommar snart
Spikade upp en av mina plåtskyltar på dörren in till tvättstugan, sen målade jag en kant på dörren i svart och brunt... ska ju endå sätta upp mörkbruna lister där runt dörren sen

Nya skostället från Jotex har jag hämtat idag, kolla vad fint det blev!
God morgon!

Gårdagen var ganska busy men fick en hel del gjort, vi grillade till lunch, invigde min lilla grill för detta år, slutade med att det brann ordentligt i nån jävla borste som låg under spjället i botten (eller vad det heter). Men vi släckte elden och sen njöt vi av grillade hamburgare och sen grillade vi mashmallows. Gott!

Har släpat grenar och kvistar,
sågat och grejat och flyttat på studsmattan, ska försöka få den så långt bort från altanen det bara går, vill ju ha en liten gräsmatta oxå och inte bara en enda fet studsmatta som tar all plats.

Måste låna en motorsåg, men då jag frågade exet så skrattade han hjärtligt och utbrast;

-Nej, jag har ingen motorsåg och även om jag hade en skulle du vara den sista som skulle få låna den!!!

Och sen skrattade han hur mycket somhelst och började prata om hur galet det skulle vara med en motorsåg i mina händer i kombination med mina impulsiva idéer och plötsliga infall.Fortfarande rökfri!

FAN vad jag e bra!!!

Å mina kids är jättestolta över mig att jag har slutat, för de vet ju att man får svarta lungor och DÖR annars, det har jag minsann fått höra av de små omtänksamma liven jag har.


Rökfri i snart 2 dygn

*stolt*

Inte tagit en endaste cigg, inte ett endaste bloss, sen torsdagsnatt/fredagmorgon, då jag tvärt bestämde mig för att SLUTA RÖKA.

Skulle inte våga ta en cigg nu, mina kids skulle bli grymt besvikna, och jag har ju gått igenom värre saker än att sluta röka. Så detta borde vara en piss i havet om vi säger så.

Och då jävlar ska jag fortsätta vara rökfri. Blir ju minde fattig då, istället för cigg kan jag äta godis, och gå upp i vikt, då måste jag ju köpa nya kläder, och jag ÄLSKAR ju att shoppa! ;p

Så fan, det kan bli DYRT att sluta röka!!!!

Så inget ont som inte har nått gott med sig, eller ska vi säga; inget gott som inte har nått ont med sig?

Ja tolkningen är valfri, och jag har inte ännu bestämt mig för hur jag ska tolka det hela... måste låta det smälta in först.


På Loppis idag.

Gjorde några fynd, annars var det ganska mycket överpriser där tycker jag. Vi åkte till Värmdö där det var nått loppis.

Vilgot hittade ett gammalt garage för 30:-, ett exakt likadant hade jag och syrran då vi var små, så det var lite skoj.


*nostalgi*

Sen hittade jag dessa 6 glas i en söt liten metallställning, har ställt ut den på baksidan och fyllt några glas med vatten och satt lite grönt i. Några glas var lite trasiga, eller snarare kantstötta, men det är ju det som är charmen med gamla grejer. Ska ju endå inte använda dem som dricksglas. 40:- gav jag för det.En termos, 40:- och sen en gammal plåtburk som jag fastnade för, den oxå för 40:-

Kanske inte superbilligt, men inte så värst dyrt heller tycker jag.Skoj igår, rätt soft idag...

Var riktigt trevligt igår, drog ju in till Kungsan för lite öl och livemusik, brorsan spelade och sjöng på scenen.
Anna och jag drog sen vidare till söder och satt på Snaps uteservering och hon fick syn på Joel Kinnaman mfl (jag hade ingen susning om vem det var) men hon var skiiitglad och tog en bild på dem. Fan jag har noll koll, känner typ inte igen nån alls. Sen festade vi vidare och jag somnade i taxin hem.


Blev en ganska blöt kväll med massor utav dricka, kändes liiite i skallen då jag vaknade i morse, men sen gick det ganska snabbt över som tur var.

Vi cyklade till centrum för Vilder skulle till tandläkaren, han var skitduktig och hade inga hål, blev lite förvånad, han är en riktig slarver då det kommer till tandborstning och gillar det mesta som är sött, men gissar att han som jag råkar ha bra tänder helt enkelt.

Vi käkade lunch i centrum och åt glass i solen,

sen har vi softat hela dan mest, jag gjorde iordning ett gäng vattenballonger som de hade riktigt skoj med på studsmattan.

Sen slog vi ihop oss med Lotta och Kristian, våra grannar, för att grilla hamburgare, sååå gott! Blev riktigt mätt och sen slog tröttheten sina klor i mig. Så nu sitter jag i soffan i köket och ska strax släpa kidsen till badrummet för tandborstning, sen kryper vi ner i sängen och somnar till en film tänkte jag.

Imorrn ska vi iväg på nått loppis, jag älskar loppis!!! Så det är ju bäst att se till att vara utvilad.

Förresten, så har jag bestämt mig för att sluta röka. Jag bara bestämde mig för det i morse på ren impuls då jag vaknade och har inte rökt nånting alls sen igår, och inte är jag sugen heller.


Har jag bestämt mig för nått, så brukar det bli så. Å kidsen e riktigt glada de med för denna nyhet!Gjorde så för nått år sen,
bara slutade tvärt från ena dagen till den andra, och sen var jag rökfri i nått år ca.. sen började jag igen, varför vet jag inte, men hade lust bara.

Men sån är jag och har alltid varit, en liten envis människa med plötsliga infall bara som måste uppfyllas, planering är inte riktigt min grej utan jag är ganska spontan av mig, på gott och ont. Men jag gillar det, att jag funkar så, fan så tråkigt jag nog skulle ha det annars...?

Tillfällen är ju till för att användas, och ideér och infall ska man ta vara på, för de kommer oftast av någon anledning. (tror jag)

 

snart klar för kvällen

Picknick med kidsen

Lovade dem att cykla till en park idag med lite matsäck. Mysigt!!


Längtar tills senare idag då jag ska dra till Kungsan å lyssna på brorsan!!

UTAN kidsen! ;p

Vanessas barndomsrum..

Hittade bilder på väggmålningen jag gjorde i Vanessas rum då vi bodde på söder!! Trodde alla bilder var borta så jag blev sjukt glad över att hitta dem!!

Askungens slott
, taket på slottet är målat i guldfärg och blev ruggigt snyggt då det lixom nästan lös utav kvällssolen eller i vissa sken från lampan.
Naaaw sååå söt!!!

Hittade en gammal bild på Vilder....


Shopaholic, nä bara ekonomisk!På Ellos, 60:- st för gardinstängerna, köpte både rosa och turkosa. Ja hur ska man kunna låta bli när man dessutom BEHÖVER dem??

Har ju gjort om en del hemma och satt upp några av mina gamla gardinstänger i taket i "gästrummet" som en slags sänghimmel för att rama in sängdelen i rummet, så dessa kom idag och var riktigt riktigt snygga då de kom på plats. Fixar bilder sen, satte de rosa i köket, de turkosa har jag tänkt ha i "gästrummet"... för där är går ju temat i blått. Hehe vilken inredningsnörd jag är!;p

Blä blir så sur...

Pga nån annans slarv så har jag inte fått mina pengar... så med andra ord så har en del räkningar som går på autogiro inte kunnat dras och sen har jag minus på kontot, vilket betyder att jag får ytterligare en avgift på 95:-

Surt! Jag som fyllde i och lämnade allt i god tid, sen det löjliga pappret från där jag arbetstränar som jag ska lämna in, för jag får ju hela 5:- timmen!!! Wow, vilken bonus! Akta er, jag kan bli RIK! Hela 80:- var min bonus förra månaden!

Att jag arbetstränar har jag valt själv, är egentligen heltidssjukskriven i botten men har valt att komma iväg lite för åtminstone den sociala bitens skull några timmar varje vecka. Min tanke är ju att jag ska börja jobba på sikt, ja det är det jag VILL iallafall, även om vägen dit i nuläget känns något smal och kantig. Lite som att gå på en gammal hängbro ute i djungeln... Och plugga "får" jag inte på deltid för så säger reglerna... antingen heltid eller inte alls. Störtlöjligt!! 

Fasiken vad tiden går!

Nu är Juni månad redan här och snart är det dags för alla skolavslutningar. Vanessa har grym beslutsångest på vad hon ska ha på sig, Vilder bryr sig inte han är mer noga med att jag ska göra CUPCAKES som han ska få bjuda på då det är avslutningsfika.

Idag är det lill-lördag och temat är ROSA. Kolla in vad grymt snygg boxen är, beställde den förra veckan å den hade kommit idag. Ja, jag köpte den enbart för dess utseende, innehållet tänker jag blanda med sprite eller nått.


Smakar typ mest sprit men det duger att blanda ut med sprite. Jag behöver bara TITTA på boxen så blir jag lite sådär barnsligt lycklig. Givetvis ska den sparas, Vanessa vill ha den.

Å jag med, så jag får väl ta och beställa en till sen... blir skitsyggt att ha i sovrummet, kanske omgjord till nån typ av förvaring, varför inte som blomkruka? Alltså öppna den och sen sätta i en kruka med en rosa orkidée?God morgon!

Vaknade utvilad på ganska gott humör i morse, inga mardrömmar inatt, bara helt vanliga drömmar!! Så skönt!!!

Ja jag har missat att berätta det, men jag har haft mardrömmar i princip varenda natt under en väldigt lång period, vilket gör att jag vaknar och känner mig uppvarvad och trött på samma gång och tankarna rusar förvirrat runt i nån slags labyrint innan de sorterats ut.

Drömmarna är som vidriga psykologiska thrillers med alla nära och kära är inblandade och även folk som inte är så nära och kära...

Men inatt drömde jag NORMALA drömmar. Vaknade precis innan jag skulle handla grönsaker med Vilder, neongul och lila paprika och sen lite annat. Ja "normalt" kanske man inte ska säga om neonfärgade grönsaker, men jämfört med mina andra drömmar så var detta en lugn och skön dröm helt utan känslor av panik.


Jag har inte väckt kidsen än, men snart är det dags att skaka liv i dem, skolan har stängt för studiedag men de stora ska till fritids och minstingen till dagis.
RSS 2.0