FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Friterar piroger

och har denna gång inte glömt ta på mig förklädet! Synd med fettfläckar på min rosa klänning!
Denna gång blandade jag brieost (utan de äckliga vita kanterna såklart) och Fetaost. Körde det i mixer och la en sked ca i varje degbit jag kavlade ut.. sen fäste jag ihop kanterna med en gaffel ordentligt. Och sen är det bara att fritera!





HAPPY SLUT!

God Fortsättning... Gott Nytt, och så säger man ju även ibland;

Gott Slut!
översatt på svengelska:

HAPPY SLUT! ;p







Min mössa

Är barnsligt förtjust i min lila SVEA mössa!





Klädval...

Det var ju inte det lättaste att ta en bild på sig själv i klänningen! Men såhär ser den typ ut...

Ja jag ser ju varken solbränd eller fräsch ut hahaha! Jisses vilken TUR att jag äger en massa smink! Ja det känns ju lite knasigt att klä upp sig och INTE fixa till sig..
Men väntar tills barnen åkt innan jag gör några sådana ansträngningar!

Jag ska fritera piroger med fetaost och ta med mig, samt baka en kladdkaka. Kan ju inte komma tomhänt!
Så klänningen får hänga på galjen en stund till.
Om det nu blir just den... är liiite sugen på min rosa endå!






Sista dagen på året

Är bortbjuden på middag. Inte helt fel! Mina barn är inte hemma ikväll, Vanessa ska till sin pappa och pojkarna till sin. Så jag funderar faktiskt på att klä upp mig lite! Är lite sugen på min rosa klänning.. eller så blir det en lång tight svart med gröna detaljer på. Får väl slänga in en bild här sen...! Eller så kanske jag tar den mörkblå 2-delade... hmm.. beslutsångest!! Men GLITTER ska det vara. I massor, både på hud och hår! Så ikväll är det inte bara himlen som glittrar! ;p




Ljudet i en papperskorg

En av Vilgots favoriter här hemma..



En av favoritfilmerna här hemma just nu...!









God Morgon

Vilgot... är hungrig. Eller har han bara konstig smak? Fast det kanske är gott? Har aldrig kommit på idén att testa denna kombination!!





Ny Jacka!


Jo, BTW.. så köpte jag en present till mig själv igår.. (ja förrutom skorna då).
Jag kom på att jag fyller ju år... i januari. Så jag köpte mig en ny jacka... kunde inte låta bli, den var så sjukt snygg så jag var bara tvungen att klicka på BUY IT NOW-knappen på Ebay.
Jag brukar inte bry mig om min födelsedag sådär direkt.. men kunde ju inte låta detta tillfälle glida mig ur händerna, nu hade jag ju verkligen en ANLEDNING att köpa mig en jacka nr 17 (eller nått sånt.. har tappat räkningen) Och sen slog det mig oxå att jag har ingen svart jacka med PÄLS på. Phuu... blev GLAD att hitta så många argument att köpa mig jackan utan att få ett alltför dåligt samvete!
Frakten tar ju sin tid från andra sidan jordklotet...så den borde dimpa ner lagom till min födelsedag!

Så, Grattis till Yoanna, från Yoanna. ;p

Nu håller jag tummarna på att storleken passar!!!

Och som jag alltid brukar säga;
Desto fler man har, desto mindre sliter man på dem! Och jag lär ju inte växa mer heller.. så jag har dem livet ut;p







Rastlös, trött, otålig...

Har tagit ett bad, lånat badbomber från barnen (igen!) Nattat barn... plockat lite disk.. (ja ..läs LITE)
har ingen motivation idag. Men är rastlös till tusen!!! Dricker kaffe... fast jag egentligen borde dricka en kopp te och sen sova.. men jag vill inte sova. Jag är ju ÄNTLIGEN ensam, ja iallafalll ENSAM vaken här!
Tråkigt att sova.. ska jag lägga mig vill jag vara sådär skönt trött. Nu är jag bara sådär oskönt otrött. Pigg.. fast endå inte. Borde vika tvätten... men tror jag gör det imorrn istället... vet inte varför men det är ALLTID lättare att städa då barnen är omkring. Är jag ensam.. så står det still på den fronten. Sällan jag får städryck..och får jag det.. ja då slutar det med att golven blänker för att jag putsat dem värre än askungen, samtidigt som jag bytt gardiner, bakat något, tapetserat, tvättat kläder och varit några vändor uppe på vinden för att se om jag möjligtvis missat nått där som jag bara MÅSTE ha JUST NU. Och har under tiden även klippt håret och målat naglarna... samtidigt. Lagom har aldrig varit ett begrepp som existerat i min värld. Svart eller vitt... tjohooo vart finns alla gråskalor??? En sjukt massa färg överallt för det mesta.. men NADA gråskalor.





Nyårsafton

Är det bara jag som tycker att årets sista dag är ganska ångestfylld? Redan INNAN nästa år börjar så har jag en massa förväntningar och mål på hur mycket BÄTTRE allt ska bli.. NÄSTA år ska bli mitt BÄSTA... men sen när det inte blir så som man förväntar sig.. så känns det nästan som ett misslyckande. Hatar det! Och samma sak..år efter år... man tycker ju att man borde ha lärt sig något vid det här laget!
Nyårslöften, NEVER AGAIN!! Alltså, att lova något bara för att det är nytt år? Vem kom på den idén?? Kan man ju göra varje dag isåfall.. lova något varje kväll innan man somnar, för att det är en NY DAG då man vaknar?
 
Nu försöker jag lova mig själv saker DAG för DAG istället. Mycket lättare att LYCKAS då, och så blir man mycket mer NÖJD med sig själv. Och lyckas man inte så går ju en dag ganska snabbt förbi utan att man berhöver dras med ångest över ett misslyckande alltför länge! ;)

Jag ska försöka sluta sätta ribban så j*vla högt när det gäller mig själv, och att kanske inte sätta ribban alls? Utan helt enkelt hoppa så högt jag kan då jag KÄNNER för det? Däremot så tänker jag höja ribban på min omgivning.

Ta ingen SKIT som grynet skulle sagt!

Jag måste sluta att vara så jävla MESIG ibland! Men jag jobbar på det! ;p

Och så kanske jag borde sluta kritisera mig själv så förbannat...? hehe!








Flygande fart!





Jag bangade... för den här gången! Hade redan börjat frysa om händerna.. hade ju med kameran!
Sen så var det is fulla backen.. brr..
Nu sitter alla trötta här, och Vilgot har ett plåster över näsan, han gjorde illa sig.






Frisk luft

Nu ska jag smita ut och våldgästa barnen i backen! ISBACKE har det blivit, såg genom fönstret... de fullkomligt FLYGER över guppet i backen! Så nu känner jag att det är MIN tur att flyga.

Ska försöka få med kameran ut.. :-)

Eftersom jag ville adoptera Vanessas lila SVEA-mössa så fick jag en alldeles EGEN! Tack M!







Walkie Talkies

Grabbarna fick sådana i julklapp, men varför i jissenamn måste de låta som MUPPAR då de pratar i dem? Eller pratar, om de endå gjorde det iallafall?!! De låter för låtandets skull bara här... och de skulle höras minst lika väl UTAN walkie talkies med tanke på ljudnivån de håller!! En lite rolig sak med dem är att andra inom en radie på 5 km som har likadana hörs, och de hör OSS. Hahaha, stackars DEM eller stackars oss?





Det slog mig nyss

Att innan JAG började med att blogga.. så tyckte jag att typ ALLA som bloggade var fjantiga! Vem fan vill läsa nåns blogg lixom? Tyckte det var ASTÖNTIGT med bloggar hit och dit. Alltså TYCKTE! Såklart! ;-)
Tills jag själv fastnade i BLOGGTRÄSKET!
För mig är det lite terapi att blogga, rensa skallen, dela med mig till dem som vill, om vad som rör sig i mina tankar och i mitt liv. Tror att den som följer min blogg får en väldigt bra inblick i hur jag är EGENTLIGEN.
För där finns alla bitar med, även de som kanske inte alltid syns/märks då man träffar mig.
Och endå känner jag mig inte ett dugg obekväm eller utlämnad, eftersom jag väljer ju själv vad jag skriver, och genom att skriva så får jag ofta perspektiv på saker och ting.



ur ett annat perspektiv; allt ser så mysigt ut genom ett regnvått fönster! Ja iallafall då man står på INSIDAN.
Tänkvärt?




Ebay

HÄRLIGT HÄRLIGT men FARLIGT FARLIGT

Var ett tag sen jag fastnade där nu... har tagit igen en del ikväll.. ;)

Och som sagt... SKOR... kan man aldrig ha för många av!
 
valde de ljusblå! Sen har jag även vunnit (hehe, roligt att man VUNNIT, hehe som om man slapp betala ju!)
dessa:


Inom 22 timmar är jag dessutom förmodligen ägare till ytterligare 2 par... likadana.. fast rosa och svarta.

Yes, jag har beslutsångest, kunde helt enkelt inte välja!

Hmmm, har jag råd? Egentligen INTE, men jag har ju faktiskt slutat röka och springer inte ute på helgerna längre och dricker upp pengarna.. så nått kul måste man väl endå få ha??
Och jag lovar att jag inte ska köpa fler par skor förrän tidigast nästa år!

;p





Alla dagar flyter ihop

Till en smet. Har NOLL koll på vilken veckodag det är, hur mycket klockan är... det enda jag har koll på är typ vad jag heter och vad barnen heter.. för det mesta.. Men blandar ihop deras namn en hel del ibland.. särskilt idag då de varit som galningar. Vilder/Vilgot Vilgot/Vilder... same shit lixom har det varit idag! Duracellkaniner som för brinnande livet har gjort ALLT, precis ALLT för att göra TVÄRTEMOT. Och sist men inte minst, Vanessa, tonårstrots i överdos, Drama-queen nr 1! Mamma upp i dagen!! Nu är de ute och skaffar sig rejält med frisk luft och jag dricker en kaffe och ANDAS.

Sen ska småskitarna i säng tidigt ikväll, snälla M är här och nattar dem åt mig idag. Sen ska Vanessa i säng inte alltför sent hon heller. Och sen ska jag... sova. Så gott jag bara kan. Sen... Men lär väl fastna här som vanligt!
Har börjat få problem med sömnen igen... trött, vad e de? Jo, när man vill sova.. problemet är att min hjärna säger åt min kropp att INTE sova. Min hjärna är ELAK ibland. Trotsig och uppkäftig så in i h*lvete!
Men jag har en! ;p Hatar att ligga ner i sängen och känna hur det fullkomligt rusar runt i kroppen och skallen med en armé utav energi som går på högvarv. Det är stört omöjligt att sova då... även fast jag VET att jag borde, och det irriterar mig att jag rimligtvis BORDE vara trött, men är det inte ett dugg!






Meh, flytta själv då!!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6354712.ab

Mark Wahlberg...
för mig mest känd som typ B-skådis (med 3 bröstvårtor) och lillebror till Donnie Wahlberg i pojkbandet New Kids On The Block som var mina GUDAR då jag var ung (yngre;))

 Donnie, coola killen i bandanan...(fast minstingen Joe var MIN favvo, han den där pudelvalpen längst till höger.. ;))

(har lite låtar på min Ipod med NKOTB, lyssna! ;p)


Men iallafall, den där Mark, är lite pissedoff på Beckhams.. De förstör tydligen HELA Los Angeles!!!!
Hajjar du?? HELA LOS ANGELES!!!!!

Ja DET är ju inte illa pinkat alls!!
Håll i dig nu, för nu släpper jag bomben:

DET KRYLLAR AV PAPARAZZIS I LOS ANGELES BARA FÖR ATT BECKHAMS FLYTTAT DIT!!! JAG LOVAR, DET ÄR HEEELT SANT, MARK ÄR SKOGSTOKIG OCH PLANERAR EN EXTREEEEM MAKEOVER, INDENTITETSBYTE, KÖNSBYTE OCH SEDAN EN FLYTT TILL OKÄND ORT!

Aldrig förr har paparazzis invaderat LA, utan det är enbart BECKHAMS FEL!




Öppet köp??!


http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6354318.ab
Ett par i USA vill LÄMNA TILLBAKA ett BARN de adopterat! Tydligen är pojken inte vad de förväntat sig, de är rädda för honom, och ja..han verkar ju inte särskilt frisk någonstans den stackars pojken!
Men seriöst... hur f*n kan man ens komma på tanken att upphäva en adoption?? Är det nu så illa att de inte ser någon utväg för dem att hantera pojken så får de väl söka hjälp? Som alla andra föräldrar med barn som har problem?
Är han så störd som de beskriver så lär det ju inte vara några problem...?
Men det där med att "lämna tillbaka" Ehh, det låter faktiskt helt SJUKT! Det är ett BARN vi pratar om trots allt. Ingen tröja man kan lämna tillbaka för att färgen släpper efter en maskin... Däremot så kan de säkert anmäla/stämma adoptionsbyrån för att inte ha kollat upp läget ordentligt innan? Men endå...så jävla tragiskt! Lider med pojken, vem har han?? INGEN uppenbarligen! :(
Får ont i magen av alla oönskade barn!

Staten säger nej

Hittills nobbar staten deras begäran att ta tillbaka elvaåringen som i dag vårdas på psykiatrisk klinik.

– En förälder är en förälder, säger Karen Poteet, ordförande för delstatens adoptionsprogram, till ABC News.

– Det spelar ingen roll var barnet kom ifrån.

WORDS!!





Han SKRATTADE

När han såg mitt GODIS. Och skrattade ÄNNU mer då han såg HUR jag gjort det. Tydligen så var det KONSTIGT att BADA mandelmassan i spriten...?? han snackade om några "droppar"... Ehh, jaha?


Men jag skrattade jag med, för det var ju HANS konjak! ;p Fast eftersom han inte är så förtjust i starka drycker så har den stått hemma hos mig och sett snygg ut i skåpet.. ja tills nu då...för nu ser det ut som om man fyllt flaskan med frityrolja... som varit använd x antal gånger! Ja alltså, jag hällde upp konjaken i en skål där de fick ligga och bada en stund innan jag doppade dem i chokladen. Sen hällde jag tillbaka det som var kvar tillbaka ner i flaskan. Hade inte hjärta att SLÄNGA spriten ju!! Och kände ännu mindre för att DRICKA upp den...





Det luktar sprit här

Päronkonjak! Fick för mig att jag skulle göra lite godis.. så jag rotade fram lite mandelmassa, blockchoklad, hasselnötter och en flaska päronkonjak. Blev nästan full av spritångorna. Har inte smakat ännu, blir nog nått jag avstår att smaka på själv och bjuder på istället. Perfekt om man får lite tråkiga gäster som man vill få lite liv i! ;p
Spriten som blev kvar hällde jag tillbaka i flaskan.. så nu ser innehållet en aning grumligt ut efter att ha legat i en skål där klumpar av mandelmassa badat. Men det gör nog inget, inte min konjak endå egentligen! ;p Och alkoholen är väl densamma för det! Huvudsaken det, så att man inte blir lurad på konfekten! ;)
Det hänger väl på procenten va? ;p





Tapeterna

börjar irritera mig att det ligger en massa tapetrullar här och tar plats som ska upp på väggen! (je, eller plats tar de väl inte direkt..ligger i en låda ovanför garderoben... men jag VET ju att de ligger där!)
EN vägg i vardagsrummet kvar... men tydligen så ska dessa tapeter inte limmas utan bara blötas. Borde ju vara enkelt men jag har blivit så VAN vid tapetklister så nu känns det bara jobbigt att göra på ett ANNAT sätt. Nån som har tips? Ska man blöta dem med en trasa eller? Har en känsla av att jag kommer börja med väggen i vardagsrummet ikväll redan... Och sen om det blir misslyckat svära mig blå om läpparna och försöka göra mig av med frustation genom att möblera om eller klippa mig.. igen. *huuh*

Likaså med tapeterna som ska upp i mitt sovrum... fast där måste jag ta bort tapeten bakom först och slipa ner kanter och annat. Men endå... nu väntar jag in en STOR våg att kunna surfa hem allt på! Sovrummet får nog vänta ett tag till. En fördel är ju att ha en fungerande taklampa där inne först! Och montera ner hyllan oxå dessutom... så..nån gång i framtiden. Ja nästa ÅR iallafall!

Nu-ska-jag-försöka-sluta-tänka-och-fundera-så-jävla-mycket-kanske-jag-borde-ta-ett-bad?





Bloggfeber

-Mamma, hur många besökare har du på din blogg idag? frågar Vilder
-Hmm, OJ, bara 2!! Konstaterar jag efter en snabb titt nu på morgonen.
-Åh stackars DIG! säger han sympatiskt.



Vilgot springer runt med kameran...
-Jag ska hänga ut dig på min blogg!!!

Ungar, vad får de allt ifrån? ;);p





Är jag redo för Prinsen?

Och är han redo för MIG? Existerar han ens??? Jag vet iallafall.. att JAG vill GIFTA mig. NÅN jävla gång!!!

Har klänningen nästan klar... hänger på vinden. Resten av bröllopet är redan planerat, stil, tema, årstid... ja det mesta. Det enda som fattas är ju egentligen Han, Prinsen, Killen som får betala för Kalaset!
Ja, för JAG har inte råd. Men jag har ju redan fixat klänningen, en hel del bordsdekorationer och planeringen.. så han får allt dra sitt strå till stacken han med! ;p

sådana små vagnar med häst har jag en låda full redan... till att dekorera borden med! Har även brudslöja och långa handskar till klänningen. Älskar min underbara klänning, fast den är inte färdig ännu som du ser. Bara påbörjad, som allt annat då det gäller mig. Men hoppas iallafall att den blir ordentligt avslutad OCH använd. Har lagt ner en hel del jobb med både sax, tyger och nålar! då den är klar ska den se ut som en blandning mellan Borta med Vinden och Askungen!

Mitt bröllop ska vara som i en SAGA. Ett pampigt ståtligt Vinterbröllop. Fast utan en massa gäster från när och fjärran som vi inte känner då såklart. Inga onda féer, elaka styvsytrar eller monster i sikte! Bara de närmsta ska vara bjudna. Och inga oinbjudna gäster. Såklart!
Tårtan får HAN välja, ja innehållet iallafall. Hur den ska se ut vet jag redan!
Behöver ju inte vara ett skrytbygge som denna

utan det räcker gott med en tårta i stil med den här:

En film du MÅSTE se om du inte redan sett den är FÖRTROLLAD.



Så, nu ska jag drömma vidare här..













Look A Like Vilder



                                       Vilder, vår egen lilla Alfons som vi brukar kalla honom ibland. Likheten är slående i både utseende och personlighet.





Look A Like Vilgot




Lika både till utseende och lynne!
(sminkad av storasyster på bilden)





Snart 2010

och inte faan känner jag mig så mkt äldre eller klokare (ja iallafall inte ÄLDRE;)) än för 10 år sedan!
Är det bra eller dåligt eller bara scary kanske? Somliga som blir vuxna blir VUXNA, på riktigt lixom. Det har inte jag blivit, och kommer inte bli heller.

Jag är fortfarande som en stor trotsig 5-åring ibland, uppkäftig som en 15-åring, överkänslig som en 13-åring och självsäker som en 17-åring som tror att den VET BÄST om allt (fast jag GÖR ju det..på riktigt!) Ja, barnslig som en 4-åring får inte glömmas! Bajskorv är ROLIGT!
Ja listan kan göras lång!

Men det jag har som inga snorungar har är ERFARENHET; LIVSERFARENHET.
Inget roligt direkt alla gånger, men en erfarenhet rikare som sagt. Det är våra erfarenheter som formar oss, det är ur dessa formar som livet stöps. Så jag ser mina små egenskaper som :barnslig/omogen/trotsig/besserwisser/(u-name-it) som TILLGÅNGAR!

Tjohoo, jag är INTE TRÅKIGT NORMAL!





Första dikten

Ännu en dikt jag skrev för länge länge sen... vill minnas att det var den första i den ganska stora och mörka samlingen jag hittade.
det har nog alltid bott en liten tänkande grubblare i mig.





En bild säger ibland mer än 1000 ord

och en bild kan förmedla en känsla väldigt bra. Denna bild tog jag på min son Vilder då lillebror skulle döpas. Lekte med den lite i photoshop och fick kalla kårar då jag tittade på den sen. Det verkligen KNÖT sig i magen på mig, för då jag tittar på bilden så slår det mig.. att han går med sin egen själ, hand i hand på kyrkogården!
Inget som jag direkt tänkte på då jag satt och lekte med bilden i photoshop... Enkelt men så effektfullt!!
*ryser*





En dikt om Ångest

Skrev den nångång mellan 15-17-års ålder:

Varför gråter jag,
vad är det som gör att mina ögon tåras?
Vem är det som sitter i mitt hjärta
och gör plötsliga utfall med kniven?
Jag känner henne inte,
men hon känner mig,
varenda liten svaghet, varenda liten vrå,
hon lämnar mig inte ifred.
Hon hugger när man minst anar,
för att påminna mig om smärtan.
Jag blir ständigt påmind om det jag helst vill glömma,
alla djupa sår
strör hon salt i.





Bio

Vi var i Täby och såg Alvin och gänget 2. Den var riktigt bra.
Pojkarna satt som klistrade, och jag med kors i taket! Vi satt längst fram, jag gjorde nått knas då jag bokade igår, jag trodde nämligen jag valde platser längst BAK.
Pappa M och deras storebror var oxå med. Nu ska de vidare till farmor och farfar, så jag passar på att greja å slappa lite UTAN barn i huset för en gångs skull! Ska dricka lite varmt och försöka krya på mig, snurrar i skallen och de obehaliga domningarna i halva ansiktet vägrar släppa.

Tomten kom förresten till mig med i år!
Fick lite nödvändigheter jag önskat mig.





Nya skorna

                                                                                                                                                                                           Glömde bort att jag har ett par nya stövlar som jag passade på att köpa då dottern skulle handla skor.. vi var på Skopunkten, där är det ju "Köp 3 betala för 2" som gäller... och hon hittade bara 2 par som HON ville ha.
Dessa valda jag!
 Men längtar ihjäl mig typ efter DESSA som kommer med posten snart!

SKOR kan man ALDRIG ha för mycket utav!!!! Desto fler man har, desto mindre sliter man på dem!!
Och ibland så lyfter SKORNA allt annat man har på sig! Och så kan man bli LÄNGRE! Me like! ;p




Habbosjukan

Har smittat av sig på Vilder. Envis som synden, började redan igår tjaaaaata om att få spela Habbo.
Tjata = att vråla HAAAABBBBOOOOOOO HAAAABBBBBBBOOOOOOOOOOO HAAAAABBBBOOOOOOOOOO på repeat tills man somnar. Lovade i ett svagt ögonblick att: Imorgon när du vaknar ska du få spela Habbo.
Ja minnet är det inget fel på där inte. Hann inte ens slå upp ögonen i morse innan jag hörde: HABBBBOOOOOOO!


Nu sitter jag i soffan bredvid en mycket nöjd Vilder som seplar HABBO. Ja nöjd tills han inser att han är FÖR LITEN för att egentligen kunna spela det! Ja, det är ju en fördel att vara skriv och läs-kunnig då man ska chatta t ex. Men men. Jag har något svagt minne av att jag oxå var sjukt envis som barn. ;) Skam den som ger sig!
I sin chattruta har min gullunge skrivit BIO.  Kan det ha något att göra med att vi ska gå på bio idag tro?
Ja peppar peppar mår jag lite bättre, så nog kan jag sitta i en biosalong en stund iallafall, är filmen tråkig kan jag ju passa på att sova en stund om inte annat!





Lagom är så tråkigt

och beslutsångest ska vi inte tala om! Kunde inte bestämma mig för vad jag skulle äta.. så nu har jag ätit på tok för mycket av det mesta här hemma! Är riktigt äckelmätt just nu, men ingen kan ju anklaga mig för att svälta eller banta direkt! ;p Vilder sitter framför min stora dator så jag får hålla till godo med min mini,.. inte den lättaste att skriva på precis! Ska ta mig ett varmt bad sen tänkte jag.




Varför?

Fattar inte... varför blir jag rastlös då jag är SJUK??? Orkar ju oftast inte genomföra/avsluta det jag påbörjar då... *suck* (ja fast det gör jag ju sällan annars heller, avslutar det jag påbörjat alltså.)
men iallafall, irriterande! Vet ju att jag borde VILA och ta det lugnt.. men det går inte. Det springer som en hord utav hysteriska myror innanför skinnet typ. Eller så är det barnen som gör att jag inte kan vila. Antingen eller typ.
Men hoppas på en lugn och LÅNG natt iallafall!!!




Frisk luft

Var riktigt skönt att komma ut en stund. Och särskilt då det bara var jag och Vilder, kunde jag låna Vilgots snowrider! :p Så vi har åkt en massa och nu sitter vi i soffan i vardagsrummet igen, jag med datorn och Vilder pysslar i sin pysselbok. Tog med mig kameran ut oxå så klart! Så jag kan bjuda på lite bilder.





Mätt

och belåten är han min lilla gosse. Han fick sin efterlängtade chokladpudding efter att han ätit upp en satans massa köttbullar. Ju fler köttbullar han åt, desto mer chokladpudding skulle ha få.




Nu har jag lovat att följa med honom ut och åka lite i backen här bakom huset.
Ska bara dricka upp mitt te och vänta så att alvedonen börjar verka lite.

Sen blir det frisk luft för oss båda här!





Eh..har jag tråkigt eller?

Bloggar en massa strunt.. bara för att jag har sååå tråkigt. Har inte ens nått vettigt eller intressant att skriva om.
Fryser gör jag så in i helvete.. ska bädda ner mig nu... men har fastnat i Vilders rum och han pratar sönder mina öron om allt som ska byggas. JAG STREJKAR!!!

Men tydligen så är Strejken SLUT enligt Vilder. Så jag säger upp mig helt enkelt! TIME OUT!





Sova hela dagen?

Ja tack! Ska muta Vilder med godis och annat gott.. sätta på en bra film och hämta kudde och täcke och lägga mig i soffan. Så nu ska vi tack och lov avsluta legobygget här strax och förflytta oss ner i köket där vi bl a ska göra chokladpudding.


HATAR ATT VARA SJUK!






Annandag Jul

Och jag är SJUK. KUL!!! Not!
Så jag blir hemma idag. Vilgot fick följa med pappa så jag har bara Vilder hemma. Gissar att det blir en hel del legobyggande idag, tydligen så har jag lovat honom det iallafall.
Vanessa är hos sin pappa, får hem henne igen först efter nyår! Saknar henne men det är bara bra, hinner hon få sakna mig lite oxå dessutom. Om inte lär hon sakna sitt SIMS 3 som ligger kvar här hemma. Går ju endå inte att spela i hennes lilla dator.

Detta år ska jag försöka låta bli att köpa en massa onödigt skräp på mellandagsrean. Ska lägga lite pengar på ett helt NYTT påhittat efternamn till mig och mina barn. Har haft tanken länge men nu ska det bli av tänkte jag. Innan nån annan hinner sno namnet som jag har hittat, som INGEN annan heter dessutom. Ja annars är det lite svårt att få ett eget namn, man får ju inte ta ett som redan är taget om man inte är släkt elller hur det nu var..

Men snart så har vi iallafall ett NYTT efternamn. Ja, somliga tycker nog att jag är knäpp, men det får de som vill gärna tycka. Huvudsaken är ju att JAG och mina kids är nöjda och glada! ;p

Nu badar Vilder här med en av sina badbomber och jag sitter på golvet bredvid med min dator..


Nu fick jag order här.. (färdigbadat sen ca 3 minuter och bygger lego här)
-MAMMA jag sparkar dig med ett ben!
-Va??
undrar jag.
-Ja, jag är CHEFEN, du ska bygga en väg NU annars får du sparken, med ETT ben!
Då får du aldrig mer vara på jobbet, du kan inte köpa jobbet igen.. gör du inte banan nu får du sparken, GÖR BANAN!!!

Får man sparken så kan man tydligen "köpa tillbaka" jobbet i vanliga fall.

Så nu ska jag bygga en bana här... tydligen!







Barnen

-Jag är jobbargubbe!
-Jag är den som är CHEFEN för alla jobbargubbar! Gör DET och DET.. jag BESTÄMMER! Jag är CHEFEN!


Hört uppifrån grabbarnas rum där de bygger lego...




-Vem har ätit upp mina isbitar?

Ja de smälter ju som bekant efter ett tag.. och då Vilder efter en dryg timma kommer för sig att dricka ur sin fanta från Mc Donalds så tror han på allvar att nån har TAGIT och ÄTIT UPP hans isbitar!
-Men de har ju SMÄLT! säger vi men han blänger sur och väldigt misstänksamt på oss andra.
Ja man kan ju vara sur för mindre!





Ska jag bli sjuk IGEN?

Brrr, fryser och svettas, trött och hängig. Domningarna i ansiktet har kommit tillbaka och vägrar ge med sig.
Gud så irriterande! Ska försöka sova mig frisk nu så att jag kommer iväg imorrn, aldrig fel att vara bortbjuden på mat, slipper man både laga maten och disken efteråt!





Bilder från Julafton


3 förväntansfulla morgonpigga barn framför granen på julaftonsmorgon.




Vilders snygga naglar!                  Vilgot spelar wii samtidigt som han far upp och ner på sin pruttkudde såklart! Varför göra en sak i taget när man kan göra fler? Mamma upp i dagen!

Min prinsessa var överlycklig över sina julklappar. Hon fick bl a Sims 3, lila hörlurar från scullcandy, en rosa lysande datormus, rosettdiadem, spelet Google eyes, 2 sveamössor, en lila och en rosa och sen även kläder och massor utav badbomber precis som brorsorna. Så nu ska här badas! Jag fick låna en igår av Vanessa då jag skulle bada. LYX!









Sax

Vilgot gillar saxen. Mammas läppglans gillar INTE saxen, inte mamma heller.





Hmm

Vanessa har i princip kidnappat MIN dator, och det är faktiskt indirekt MITT fel.. eftersom det var JAG som köpte SIMS 3 till henne i julklapp! ;p
Så nu sitter jag här med hennes lilla... *suck* Har ju alla mina bilder i MIN. Så det får bli lite bildlösa inlägg nu.

Julafton överlevde jag. Härligt. Pojkarna invigde sina snowriders (eller vad de nu kallas) som jag köpt på BR leksaker, jag blev riktigt avis..så jag ska köpa en till mig med. Fast nu får jag ju beslutsångest, ska jag välja med Ben Ten-motiv eller Star Wars?? Lutar åt en Star Wars isåfall.. om det inte finns några andra motiv att välja bland. Tror knappast att de finns med t ex en Playboy-bunny på! DET hade jag velat ha!! Trist att bara stå och glo i backen, och att åka på arslet.. ja då är åkturen i princip över nästan halvvägs i backen! Dessa har en maxvikt på 50 kg, så jag kunde inte åka tillsammans med grabbarna på dem. Så jag måste alltså köpa mig en egen. 329:- kostar dem, men faktiskt värt pengarna, grabbarna hade skitkul med dem och jisses vilken fart de fick! Vanessa.. ja hon satt inne hela dagen..med sitt SIMS framför min dator. Och gissa vad hon gör nu? Jag har ställt äggklockan på 1 timme, sen är det färdigspelat för ett tag, dags för frukostpaus då! Så himla lätt att glömma både tid och rum då man sitter framför datorn, ja det borde framförallt JAG veta! ska gå igenom telefonerna sen, hade på ljudlöst hela dagen igår, såg innan jag la mig igår att jag hade ca 15 sms att gå igenom! Gissar att det är God Jul hälsningar, så jag ska vara artig och skicka tillbaka, såklart!





GOD JUL



TOMTEN HADE VARIT HÄR I NATT!
Massor av julklappar till mina snälla barn låg under granen.

Nomineringar, barnens bästa julklapp:

Vilder: Nagellack
Vilgot: Pruttkudden
Vanessa: SIMS 3


Har lovat att måla Vilders naglar efter frukosten... varannan röd och varannan orange har han bestämt.
Vilgot planerar att lägga pruttkudden på morfars stol när han kommer.
Vanessa väntar otåligt på att få spela SIMS 3 på min dator.

Lyssnar just nu på julmusik men hör ett konstant pruttande bakom ryggen och ser att Vilgot sitter och leker med sin pruttkudde helt hysteriskt och kiknar av skratt efter varje prutt. Lättroad! 
Vi väntar alla här på mormor och morfar som ska äta julfrukost med oss.


GOD JUL MED EN MASSA KÄRLEK TILL ER ALLA SOM LÄSER MIN BLOGG!






*gäsp*

NU sover barnen... fick verkligen jobba för att få dem i säng! Vilgot ville rocka rockring på wii och Vilder ville rita i sin pysselbok. Fick skrämma dem lite med att Tomten inte vågar komma med några julklappar i natt och lägga under granen om de är vakna. Vilgot skulle givetvis sova med sin PRUTTKUDDE.
Nu ska jag oxå gå och sova.. ska bara lägga paketen under granen först. Fy för att behöva ställa klockan på LARM imorrn!! Mamma och pappa kommer hit redan kl 10 för att äta frukost. Har iallafall redan kokat gröten. Så lite framförhållning har jag haft!





Tomtegröt

Nu står jag vid spisen..klädd i tomteklänningen och luva till barnens stora glädje. Julmusiken flödar och alla är sådär barnsligt lyckliga. Mysigt!





Firat Lilljulen

Nu har de åkt hem, vi hade supermysigt. Beställde PIZZA och åt en massa julgodis.
Här är en bild på mig och min systerson Sam.

Jag ändrade mig ang barnens val av mina kläder... men har lovat dem att ta på mig tomteklänningen senare ikväll...! Hehe jag har inget val.. måste ju hålla mitt löfte! ;) Men kändes inte som något jag ville ha på mig då pizzabudet kom..

Är PROPPMÄTT av pizza och godis. Barnen är supernöjda med sina julklappar, badbomber i massor bl a och en pruttkudde som de terroriserade oss med heeela kvällen. Skrattade tills de nästan kissade på sig!
Efter en stund så kom Vilgot och sa:
-Mamma, jag ska viska en hemlis.. och så fick jag böja mig ner och han viskar i mitt öra:
-Jag har bajsat i byxorna! och ler stort.
Älskade skitunge!

Alla kusiner framför granen!




Vilgot bränner lite kalorier med Wii sport...







Imorrn kommer Tomten!

Åh idag är det lilljul! Har nyss haft lite modevisning för barnen.. de ville välja vilken klänning jag ska ha. De har stått med miniräknare och papper, och gett varje klänning poäng.

Mina nuvarande kläder

Vinnarklänningen för kvällen
 Och klänningen för imorgon (fast det är en top och kjol)

Själv gillar jag den ROSA bäst!

Vilken gillar DU? Upptäckte att jag krymt lite sen jag provade kläderna sist.. de sitter inte som de gjorde förrut.




Vit ischoklad

Hittade ett skitbra recept hos enmyntas blogg 
jag hade lite rester typ av vanlig vit choklad, för blockchokladen var slut...så jag tog vad jag hade lite på en höft.
Men det blev kanongott! Jag är inte så mycket för citrus i choklad, men det var sjukt gott med rivet mandarinskal i!!
 
men iallafall så ser receptet ut såhär;

150 g vit choklad
75 g kokosfett
rivet skal från en mandarin

smält i vattenbad och häll upp i formar.

Lätt som en plätt!





Börjar tappa minnet igen..

Lite läskigt... var tvungen att ringa M för att fråga vad jag gjorde igår.. tänkte och tänkte.. men det var helt BLANKT!!! Mitt minne brukar det aldrig vara fel på annars, jag har ett ganska bra minne över lag.
Jag var tydligen i city igår och handlade julklappar, det var när jag kollade transaktioner på mitt konto som jag började fundera över VEM som använt mitt kort igår och plockat ut pengar och handlat!! Ja, det var visst JAG.
Lite scary, för då han sa det så var det lixom blankt endå en stund.. det tog en stund innan jag fick lite minnesglimtar av gårdagen.
Men på sista tiden, speciellt då jag stressar eller det är mycket omkring.. så pang, ALLT försvinner, närminnet är som bortblåst. Skitirriterande!! Så jag får ta och varva ner så gott det går.. fast nu ska jag passa på att göra vit ischoklad... undrar om det funkar att göra i knäckformar..? ischokladformarna är slut nämligen
Ja det återstår att se!




Vilder

slänger in en alldeles nytagen bild på en stylad Vilder, Vanessa har stylat honom.

kolla in ögonfransarna!


En gruppbild... ganska omöjligt ikväll! ;) Förhoppningsvis får jag till en bättre imorrn!

DÅ ska de MUTAS och fotas framför granen INNAN det blir paketöppning!! ;p
(ja vi firar lilljul med mina syskon och kompani imorrn)




Världens sötaste pepparkaka

VILDER DÅ HAN VAR LITEN!




Tänk om jag hade

en liten liten APA, Ompa Ompa falleralleraaa


Vilgot är nyklippt!!




Mamma Scans Köttbullar luktar SKIT

Alltså, VARJE gång man öppnar ett paket köttbullar så luktar det. SKIT, unken gammal prutt!! BLÄÄ!
Och endå ÄTER man det! Man förfäras utav lukten, VARJE gång, men äter endå...
Som surströmming typ.. luktar inte heller så gott. Fast det äter jag INTE!

Har jag tråkigt någon dag och inget bättre för mig så ska jag maila dem och fråga varför deras köttbullar luktar gammalt BAJS! Det borde ju sitta någon form av varning på förpackningen, nått i stil med:
"lukten utav bajs är helt ofarlig, den försvinner vid tilllagning och påverkar inte smaken nämnvärt"

Lovar att publicera svaret!




Har DU gjort någonting osjälviskt för någon annan?

Kom att tänka på en god gärning jag gjorde för några år sedan.. som folk haft lite delade meningar om, OMTÄNKSAMT eller IDIOTISKT? Ja, kanske både och? Men inte mer idiotiskt eller "farligt" än de som tar hem/går hem med onenightstands... och att ta hem ett onenightstand tror jag är mycket mer riskfyllt i flera bemärkelser...

Ok, here we go, this is my story:

Jag "släpade" hem en uteliggare i februari månad för ca 7 år sedan för att jag tyckte så synd om honom då han stod utanför seven eleven i den kalla vinterkylan och spelade på sitt munspel. Var ute med en kille jag dejtat lite som skulle in och handla cigg och då han kommer ut säger jag till honom:
                                                   
-Du ska sova hos mig inatt!
-Jahaaaa!
säger han och skiner som en sol.
-Ja, jag vågar inte vara ensam med honom...(pekar på uteliggaren) .
Han ser chockad ut men följer med då han inser att jag menar allvar.
Jag nästan tvingar uteliggaren att följa med..han trodde nog att jag skojade, men jag plockade upp hans väska envis som synden, så han hade inte mycket till val och följde tillslut med.

Väl hemma bäddade jag åt honom ordentligt och gjorde en massa mackor och kaffe. Jag fattade inte vad han sa..han var tysk tror jag. Han ville låna duschen och jag gav honom en handduk. Efter 2 timmar började jag undra... sa åt killen att gå och lyssna utanför dörren, SHIT tänke jag, tänk om han är död?? Hur ska jag förklara för polisen att jag har en död uteliggare på min toalett?? Men död var han inte... han tvättade upp sina kläder!

Han hängde dem över elementen så jag skruvade upp dem på högsta värme. Han var sjukt tacksam och rörd, ville först inte ens att jag skulle bädda åt honom på min madrass, själv låg jag skavfötters med killen i hörnsoffan. På morgonen vaknar jag och uteliggaren har dragit, stackan, kläderna måste varit blöta ännu!! Han hade lämnat 20:- kronor åt mig innan han somnade, som han ville att jag skulle köpa något åt min dotter för (hon var inte hemma utan hos sin pappa den helgen). Först vägrade jag ta emot pengarna, men han var envis och blev nästan arg, så jag tackade och tog snällt emot dem.

Tittade efter honom ibland.. såg honom inte utanför seven eleven mer. Trodde han var död tills jag några år senare ser honom i city, spelandes på sitt munspel och dansandes som en GALNING, gormade och skrek argt på tyska till väktarna utanför en butik. Han hade blitt skvatt galen som Emils mamma skulle sagt. Mina vänner hade ganska kul åt det varje gång de såg honom, tokskrattade och sa -HAN har sovit hemma hos Yoanna!!!!

Men jag ångrar det inte en sekund, det kändes bara otroligt fint att kunna ge något till nån annan som dessutom inte förväntade sig ett skvatt. Tragiskt dock att det gick som det gick för honom...





Sjuka människor

Det finns något som skrämmer mig enormt mycket, och det är SJUKA människor, då menar jag sådana som är genuint elaka, onda och empatilösa. Och tyvärr är det dessa människor som är BÄST på att dölja det. Vad är det som driver dem? Vad är det som väcker det onda? Finns det i alla människor? Jag har svårt att tro det.

Föds man ond eller han man kanske anlag för att bli ond och som hos somliga utvecklas och andra inte? Beror det på arv, uppfostran, miljö? Intressant fråga och väldigt skrämmande. Jag har VÄLDIGT svårt för att lita på människor. Tyvärr. De som jag litat på och tyckt mycket om har verkligen CHOCKAT mig i en mycket negativ bemärkelse. Det skrämmer, vetskapen om att det onda funnits där.. utan att jag sett det. Är det otur? Jag förstår inte.
Ren och skär SKRÄCK/RÄDSLA är den absolut värsta känslan man kan uppleva.
Och att sedan efteråt..lappa ihop allt som gått sönder. Det tar tid. Och gör ont. Men det går... sönder ibland igen.
Som en ihoplimmad tallrik, spricker lätt vid minsta stöt.





Oops

2 dagar kvar till Julafton..och det slår mig att JAG HAR GLÖMT KÖPA JULMAT!!! Ja, MAT överhuvudtaget typ...
Har haft fullt upp med julklappar och julgodis.. Men jag gillar endå inte julskinka... ja det som är lite gott är väl kanske det som ligger OVANPÅ. Den där senaps-smeten med nejlikor i.

Skinka förknippar jag för mycket med bleka karlar i nätbrynja.


Godiset är ju endå godast! Imorrn blir det PIZZA då brorsan, syrran, Måns och lilla Sam kommer för att fira lite jul med oss. Lär väl äta mig ganska mätt på julmat endå hos alla andra sen i mellandagarna.

Det jag äter från julbordet är typ bara Köttbullar och grönkål endå.. och resten slinker ner bara för ATT lixom.

Äta bör man annars dör man, äter gör man endå dör man.





hamnar den rätt nu då?

01aadbac4c0d6a5e1406581f2f43512c.png

Kolla varifrån!

hamnar den rätt nu då?





Va faaan

Varför blir bilderna åt fel håll då man bloggar från mobilen??




hoppas det funkar som det ska att

54a639128cf4aa19f0e517366ffba657.png

Kolla varifrån!

hoppas det funkar som det ska att Blogga från mobilen.





är i backen med barnen. Mysigt!

-a7920ebf86a23a63f3394e00ea3eda3.png

Kolla varifrån!

är i backen med barnen. Mysigt!





testar.

0-40eeac1b689021282d5497947c306207.png

Kolla varifrån!

testar.





Småkillarna diggar





Vilgot dansar

Här är han 1 1/2 år och dansar till dåvarande favoriten Scatman.





Vilder matar Vilgot


Hittade lite gamla klipp på mina pojkar!









Skylla sig själv


Seriöst... vilken j*a idiot!! Synd att han inte blev uppäten! Vad är det för nolla? Provocerar man ett djur får man skylla sig själv!




TROTSBOKEN

Har du barn? Ja då MÅSTE du läsa denna. Ja, MÅSTE. Jag är inte så mkt för böcker om Barn i övrigt, läser det mesta med en nypa salt och går efter eget huvud och tycke då det gäller uppfostran och dyligt. Men denna bok är något helt annat, man blir inte påpackad en massa tips/instruktioner på hur man ska vara, utan den förklarar helt enkelt VARFÖR barnen kan vara som de är i vissa perioder.

Denna bok har gett mig mer förståelse och insikt i sådant jag inte ens reflekterat över tidigare.
Ett exempel, som jag inte hade en susning om innan;

Utdrag ur boken:

"En 6-åring kan hänga upp och ner på soffarmstödet och titta på tv. Att >>sitta som man ska<< på en stol är nästan omöjligt. Barnet vrider och vänder på sig, väger på stolen, halvligger och åmar och kråmar sig.
Det finns teorier om att en orsak till den här kroppsliga oron är att skelettet växer kraftigt i 6-årsåldern. Omgivande senor och muskler växer långsammare och hinner inte riktigt med. Därför tänjer och töjer barnet på kroppen, gör lixom stretch-rörelser och har svårt att vara stilla."

Detta har verkligen fått iallafall mig att ha lite mer överseende då Vilder helt plötsligt börjar få svårt för att sitta still osv.

Boken är skriven av Malin Alfvén och Kristina Hofsten.

En bra investering! Har du den inte... KÖP DEN! Har du den..LÄS DEN!

Här kan du beställa den. 156:- kostar den.




Musik som berör

Ibland hittar man just DEN låten som beskriver sig själv bäst. I folks musiksmak kan man se ganska mycket.
Det finns en låt, som jag bara älskar, texten betyder enormt mycket för mig, den är lixom JAG.
Har flera favoriter, men denna är OUTSTANDING! klockren. Underbar.. ja... den har ALLT tycker jag.


Denna låt är oxå en favorit, den berör nånting fast jag vet inte varför... fattar ju inte ett ord franska!
men vet iallafall att Mon Ange betyder Min Ängel.
Hittade den av en slump på youtube då jag letade efter något helt annat!
En låt som berör mig något enormt. Ryser i hela kroppen typ. Blir gråtfärdig av den för att den är så j*a vacker!
LYSSNA!





Nyårslöften

1: Sluta röka. Attans, det har jag redan gjort. Fan vad jag är BRA!

2: Banta. Orka lixom? Så länge kläderna passar är jag nöjd.

3: Bli en bättre människa?



4: Sluta svära?


5: Surfa mindre?



6: Städa mer?





MITT NYÅRSLÖFTE I ÅR:



ACCEPTERA ATT JAG ÄR JAG

OCH INSE ATT JAG DUGER PRECIS SÅ SOM JAG ÄR!

 ♥

 

 





Julklappsinslagning

Jobb framför mig!

Ca 2 timmar senare...


Dotterns julklappar är inte med på bilden.. hon läser ju min blogg ibland..
Är några få grejer kvar som jag glömt köpa kom jag på då jag slog in, typsiskt!
Måste hitta en chokladkalender till Vilder (motivering: man får öppna ALLA luckor samma dag)
och klockor till båda 2. De frågar ALLTID hur mycket klockan är.. hur lång tid det är kvar..osv, så då kan de lika gärna lära sig klockan!





Vanessas nya skor!


Nya skorna och klänningen från vinden, hon vill ha den på nyårsafton.
Fast skorna... där ska hon nog välja ETT utav paren! ;)
De mörk-gröna är från Zara, 179:- och de blå med paljetter är från Prinsar och Prinsessor, 149:-




Pyssel-Vilder

Vilder är en pysselkille, kan sitta i timmar och greja, tejpa, rita och klippa. Fantasin är det inget fel på!
Hans spiderman-gubbe har fått ett eget hus och idag gjorde han en skateboardramp till sina fingerboards.
 

 

 





Pojken som blev ett russin.

Då man ligger i badet länge så blir fingrar och tår skrynkliga som russin.

Vid ett tillfälle då Vanessa badade med sina bröder och hon tyckte att det var dags att kliva ur badet berättar hon följande, och säger innan hon berättar att det är en VERKLIG historia!

 



"-Det var en gång en liten pojke som badade. Han badade så länge att han blev ett russin. Han blev först russin på fingrarna och tårna, men sen slutade han inte bada och krymte, han blev mindre och mindre tills han blev ett russin hela han. Sen kom hans mamma in och drog ur proppen, och då åkte han ner i hålet och kom aldrig mer tillbaka!"





Pojkarna slängde en snabb titt på sina fingrar som hade blivit skrynkliga och de nästan flög upp ur badet. Senare fick jag höra historien av Vilder, och han berättade med STORA ögon och med ett allvar i rösten jag aldrig hört tidigare. Det var en riktigt LÄSKIG historia i deras små öron! Och effektiv!!





Orättvist!

Vilgot ligger på golvet i köket medans jag lagar mat.. han är redan sur för att han inte fick gå ut och leka...
-Mamma, du har ingen snopp, du är tjej!!
-Ja det har du rätt i.
svarar jag.
-Vad ORÄTTVIST!!! säger han argt.
-Vad är det som är orättvist? undrar jag då såklart.
-Att vi har ingen snopp! Jag tycker att KILLAR ska ha ingen snopp!!! ORÄTTVIST!!!!!!


Jahopp.. allt är ju MAMMAS fel såklart!


Han surade ett tag tills maten var klar... då skulle ha provsmaka kycklingspetten utifall det skulle vara "äckligt" sa han.. Han tog en tugga och säger: -Den är GAMMAL!!!!!


SKITUNGE! ;p

Sen åt han massor av "STAR WARS" kyckling... och grön Ben Ten-potatis.




Lego Tomte


Denna Tomte, helt byggd i Lego, stod utanför BR-leksaker i Gallerian, Sthlms City
Coolt!


Vi var aldrig inne i butiken där, hittade det vi sökte på NK

och på BR-leksaker i PUB-huset.

Blir bilder senare, ska slå in paketen då pojkarna somnat.





Äntligen

Nu är alla julklappar inhandlade.
Vet inte om jag haft någon slags julpsykos idag, har gått och smilat hela dagen, det har lixom ryckt i smil-banden trots kalla fötter, trängsel, griniga busschaufförer och missade bussar! Pengarna slut till sista kronan, fick räkna bland de sista mynten för att kunna äta på Mc Donalds. Men jävlar vad jag har varit glad! Vanessa fick 2 par nya fin-skor av mig, jisses vad svårt det var att få tag på i hennes stl!! Hittade tillslut ett par söta satin-aktiga mörkt gröna med rosett på på Zara och sen ett par ljusblå paljettskor på Prinsar och Prinsessor. Då vi kom hem sprang jag upp på vinden och slängde ner en klänning hon ratade för några år sedan.. likaså en Armani kostym som jag köpte då hon var typ 1 år för att hon skulle växa i den.. snacka om framförhållning! Hittade den på ett secondhand, oanvänd med alla lappar kvar, svårt att låta bli för en shopoholic som mig. Nu sitter den iallafall perfekt som ni ser!

Nya skorna har hon på sig! Blir fler bilder sen på klänningen, de andra skorna och de övriga inköpen från idag. Är mycket nöjd med de julklappar jag köpt till barnen i år.





Godis och annat från barndomen

Godis och annat jag gillade då jag var liten

Då jag var liten hängde vi vid kiosken ibland, det var oftast mötesplatsen. Vi vallfärdade typ dit på rasterna i skolan oxå och handlade godis. Den som hade pengar och bjöd var mest poppis typ. Ja tills godiset var slut iallafall.

Pirelli (eller hur det nu stavades), minns ni de hårda runda långa laktrisstängerna med smak av turkisk peppar med salt pulver inuti? Fanns även röda med jorgubbssmak.

Fifty fiftyklubborna?

Fyrkantiga klubborna? 

De stora rosa ferarri-bilarna?

 





Jenka, Shake (och alla de andra smakerna på tuggummit?
 

 

 Bugg?
 

Banana Skids? De ljusbruna och gula platta kolorna med lite banansmak?
Refresh, de vita sega fruktkolorna med pulver i?




Hockeypulvret?


De ljusa lite fyrkantiga kokosbollarna?


Glassen Alexandra?
jag ville heta Alexandra bara för det. Hittade ofta på att det var ett utav mina namn!!!

Den rosa glassen Lollipop med godispinne?


Jag var medlem i Dumle-klubben minns jag, var skitstolt över den extremt fula ryggsäcken med deras logga på som man fick, men gillade bara klubborna.

Alla dessa godbitar finns tyvärr inte att få tag på idag, men några av dem finns kvar iallafall!

Skulle ge rätt mycket för att få äta en Lollipop och få en nostalgikick! Även en Pirelli-stång!




My Little ponys var otroligt populärt, minns ännu doften av dem.


Jag samlade även på små tvålar i olika former
 

 


och även luksuddigum som vi bytte på rasterna.

 

 

 





facebook

En ganska bra sida där man lätt kan hålla sig uppdaterad med vänner/bekanta osv... det jag INTE gillar är att VEM SOM HELST kan maila en, oavsett om man är "vän" på Facebook eller inte. Har nyss fått 3 väldigt OTREVLIGA och obehagliga mail av en brud, som jag ALDRIG träffat men som tydligen känner en kille som är anmäld för trakasserier mot mig och som dessutom fick besöksförbud, han har även uteblivit från rättegången. Han håller sig alltså gömd, men diskuterar uppenbarligen MIG med andra, och ljuger sig blå. Det jag starkt ogillade var att hon skrev om mina BARN, och nämde dem vid namn...
Jag gav svar på tal och skrev att hon INTE skulle kontakta mig igen. Hon gjorde en vänförfrågan för ett tag sen som jag ignorerade. F*n vad sjuka människor det finns!




Nyklippt...

Höhö, Vilgot fick luggen klippt...
sen ville han inte klippa mer.. han ler brett då han ser sig i spegeln nu.. och alla andra som ser honom med.
En viss likhet med Jim Carrey, ska försöka övertala honom så att jag får fixa till det lite med trimmern sen..






Besök

Kom nyss in från kylan.. ungarna är fortfarande kvar i backen, jag är snart inne på min 5:e kopp kaffe för idag, koffein är aldrig fel, en Red Bull har oxå slunkit ner. Det är knäpptyst och jag fryser om fötterna, måste nog ta av mig de blöta strumporna. Ska sen leta fram vart sjutton jag ska få tag på de satans musse-bilarna till grabbarnas briotågbana. Finns inte på BR och inte heller på lekplaneten. Blir till att googla på det. I love Google!
Mormor och Ebba var med en stund ute i snön innan de åkte hem, innan dess fikade vi lite lussekatter och pepparkakor.


Kameran fick såklart följa med ut i snön den med...






Fina mössor

Hittade sååå fina vintermössor till pojkarna på CUBUS, kunde inte låta bli... även fast de redan har runt 15 mössor. De har ju inte just sådana som jag hittade, och ombyte förnöjer! ;p

Kostade 79:- st (har jag för mig) De är lite ljusare blå än på bilden, och snöstjärnan är jätteglittrig!




Förresten

Igår gjorde jag FYND på barnavdelning på Lindex, till mig själv!! Ibland är det ekonomiskt att vara LITEN!
Blev ett impulsköp, men kunde verkligen inte låta bli, kolla så förstår ni nog varför!!
 OK, vi börjar med PRISET!!! 298:-!!!

För den summan fick jag detta!

SÅÅÅ klockrena t-shirts som dessutom satt snyggt och var supersköna! Lyx att kunna stå i en provhytt, går aldrig då grabbarna är med. Jeansleggins som oxå var supersköna. SÅÅÅ nöjd!
Men har fortfarande en klump i magen för de DYRA snygga skorna från Scorett jag föll så handlöst för!


Men man kan ju inte få allt!





4:e advent

Så mysigt med tända ljus till frukost, natten var som bortglömd och alla var hyffsat utvilade, härligt med tanke på att Vilder fick en massa nässelutslag över HELA kroppen igår, låg och kliade och kliade och gnydde. Han var alldeles rödflammig och jag led verkligen med honom. Hade det inte vänt så hade jag varit tvungen att åka in till Astrid Lindgrens med honom, satt med vårdguiden i ena örat och Vilders gyende i andra. Men det avtog efter en stund och han somnade, så jag bestämde mig för att avvakta. Jag somnade om igen strax efter kl 3, och sov sen till nästan kl 10. Vaknade av att någon smekte mig på kinden och i håret, slog upp ögonen och möttes av ett lende från Vilder som sa:
-Tack mamma, att jag är frisk! gullungen!

Utanför fönstret är hela världen underbart VIT, såhär ser det ut genom fönstret i vardagsrummet

Nu leker barnen på sina rum och snart får vi besök av min mamma och vovven Ebba.
Så jag ska dammsuga strax.... intressant va?? ;)




SNYGGAST!

Jag dog nästan förresten, gick förbi Scorett och såg VÄRLDENS snyggaste skor!!! Jag dog när jag såg priset och insåg att de inte kommer bli mina. 1995:-!!! Rena rånet för en sån som mig. Jag provade dem nästan i hopp om att de skulle vara obekväma (alltid lättare med ett annat skäl än priset till att inte köpa dem, men de var supersköna!!) Kändes som en stor sten i hjärtat. Och de fanns i stl 37 dessutom!!!!

tyvärr är bilden rätt kass... men de är SJUKT snygga, svart mocka med fransar och gulddetaljer.



VILL HA!!!!





Vilken dag!

Är helt slut efter en fullproppad dag med barnkalas och shopping, nästan alla juklappar är inhandlade nu iallafall, jag och Vanessa åkte till Kista Galleria direkt efter Vilgots kalas. Tjockt med folk, men inte så farliga köer.
Jag hade 2 biocheckar som vi använde.. köpte 2 biljetter till filmen New Moon... men efter att vi ätit så bestämde vi oss för att INTE se den... och haffade 2 tjejer i kön och sålde våra biljetter... De fick lite rabatt med vi tjänade på det vi med eftersom biocheckarna var gratis! Slutet gott, allting gott!




God morgon

Eller god... nja... är fortfarande trött!! Men idag kan jag inte sova och lata mig, har massor som står på chemat. Barnkalas och julklappsshopping! Just nu njuter jag av lugnet före stormen och dricker den obligatoriska latten.
Sen ska jag vässa armbågarna och trängas med alla andra... *urk* Hatar hysteriska människor, särskilt innan jul! Äckligt att behöva stå nära alla som luktar långt ifrån lika gott som mig! De flesta jag har otur att stå nära, verkar inte ha någon fungerande hygien alls! Min vanliga otur, eller guds prövning av mitt tålamod OCH luktsinne?
Jag har iallafall EN fördel idag, är fortfafande lite förkyld och då brukar luktsinnet inte vara på topp! JIPPEE!!





Dear Santa

Hoppas Tomten är tät!


fast att önska är ju gratis!





Blocket?

Ja idag blev jag inte barnledig från pojkarna kl 16.00 som bestämt... inte senare heller. Att mina öron sitter kvar är för mig en gåta, och att nerverna fortfarande inte flippat ur helt är ett rent under! Syskonkärleken har inte direkt sprudlat idag, att RETAS och provocera har varit dagens uppdrag som de klarat helt utan svårigheter. Vilgot sprang dessutom runt i cirklar ute i köket där jag satt, ackompanjerat till ett mycket gällt och entoningt läte... BARA för att låta. Och när jag säger åt honom att sluta stiger bara decibellen och han ser mer än nöjd ut.

MISSION IS DONE!


 

 


 


De tjattrar värre än Piff och Puff
men beter sig mer som Tom och Jerry.



Blocket nästa?





Om att rapa...

Det är ju ganska äckligt att rapa sägs det, men det som ingen kanske reflekterar över är att det är LUFT som ska ut, och det är 100 gånger trevligare med luft som kommer ut ur munnen än där bak!!

Mina barn har lärt sig att be om ursäkt då de rapar:
-Ursäkta, men röven är på semester!





En 4:a jag helst inte är utan




Får alltid höra att jag luktar så gott! Så nu kan ni härmas och lukta precis lika gott som mig! ;p
Det bästa utav allt är att dessa produkter inte är speciellt dyra!
Alla utom parfymen finns att köpa på ett större Ica.
Parfymen luktar sjukt gott för att vara så billig som den faktiskt är!




Tomtar

Tog ner tomtarna från vinden idag...






KÄNDISNYTT

ANNA ANKA:

"Hillary Clinton är lesbisk"


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6309746.ab

Och Anna, ja hon suger dåligt..uppenbarligen! Men FAN vad rolig hon är!!! En riktig ordbajsare. Hon ger verkligen blondin-fördomarna ett ansikte?

Tiger... planerar smutskastning av älskarinnorna, fast själv ligger han längst ner i skithålet, hur sjutton ska han kunna kasta något därifrån? Eller tar han kanske hjälp utav golfklubban?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6307879.ab
F*n håll dig gömd for ever, du har endå skit upp till halsen!!


OBS BILDEN ÄR ETT MONTAGE!!! ;p





Fredag!

Vaknade tidigt i morse, hade lovat Alexandra att locka hennes hår på morgonen. (en granne, vän till Vanessa)
Ställde klockan på ringning 7.15 och värmde lite lussekatter innan hon kom. Känner i ögonen att jag sovit för lite.. eller är det så att jag la mig för sent igår tro? Nu är det frid i huset efter syskonkivet på morgonen. Vanessa fick min tv till sitt rum, jag kollar ju endå aldrig på tv i sängen, så nu bygger hon snällt en brio-tågbana med sina bröder. PEACE!
Ska eventuellt göra polkagrisar sen, men har nått vagt minne av att jag gjorde det hemma som liten och att allt klibbade fast ORDENTLIGT på mammas diskbänk.. inte så poppis!
Ikväll blir jag lite barnfri, pojkarna ska vara med pappa. Bara jag och Vanessa, mysigt!
Har en maskin disk att tömma.. men har skjutit på det hela morgonen... finns ju roligare saker att göra och man behöver inte vara så jävla duktig jämt! Och så har jag ju "hela helgen på mig" ;p
Minns ni denna? En av de roligaste och bästa reklamer jag sett!




Hummus

Såhär brukar jag göra hummus, supergott till kyckling istället för sås.

Använder min magic Bullet, den bästa hjälpen i köket ever! Värt varenda krona!!!



detta använder jag:
kikärtor på burk
paprikakrydda
salt
peppar
pressad citron
vitlök
olja
mixa alltihopa till en slät smet
häll i citron och olja tills konsistensen blir lagom lös,
salta och krydda efter smak och tycke.
Klart!
Ibland mixar jag ner lite urkärnade oliver oxå.






 

 

 

 

 

 

 

 

 





7 Lite Pinsamma Grejer jag gjort-listan!

1: Snodde en tomtekruka ute på krogen då jag var runt 18... den stod på bardisken och såg ut som en utav de 7 små dvärgarna som höll i en kruka, sååå söt och jag blev förälskad, bästa ragget ever! Men jag fick problem... min väska var för liten! Så jag slog helt enkelt sönder den mot bardisken, tryckte ner tomten i väskan, ställde tillbaka kruk-delen, drack upp ölen, och gick ut! INGEN såg mig!!
Eller så lät de mig gå... hehe.


2:
Trillade i vattnet utanför partybåten Patricia, i november, utklädd till jävul helt klädd i knallröd latex! Blev räddad av vakterna som tack och lov såg mig (eller hörde plasket)
Något pinsamt dagen efter då jag skulle tillbaka och hämta jackan... den fick hänga kvar och jag fick låna en, de körde mig hem för jag var ganska KALL. Konstigt??!


3:
Var utklädd till kanin, bunny med öron och allt, en kompis fyllde år och vi firade henne. Av nån anledning kom jag ifrån hela gänget, så jag gick själv i kanin-outfit med en massa ballonger fasknutna runt hela mig. Jag vill inte gå hem så jag ställde mig i kön på nått inneställe där jag INTE hade åldern inne... trängde mig längst fram i kön och sa:
-Jag är gratulationsflicka, det är nån som fyller år här och jag ska sjunga för honom!
Med vakternas ögon i nacken..(ja jag blev insläppt) så var jag så illa tvungen att gå fram till ett bord och dra "JA MÅ HAN LEVA" för full hals. Sen visade det sig att ena killen i gänget hade fyllt år några dagar innan, så jag drack gratis vid deras bord resten av kvällen.


4:
Tappade tubtoppen då jag skulle hänga av jackan på ett ställe.. märkte inget förrän killen i garderoben STIRRADE och då tittar jag ner.. och ser att tubtoppen sitter nere vid magen! PINSAMT! Hade sprungit till stället för det var svinkallt ute.. och då hade toppen glidit ner av armrörelserna utan att jag kände det....


5:
Hade med mig dotterns Barbie-docka mest på skoj då vi skulle ut en kväll, jag och min kompis fick för oss att vi skulle ha med den bara... så den låg i väskan mest hela kvällen, ja, den tog några skämtsamma steg på en bardisk men sen fick den sova. Senare på kvällen skulle jag möta upp en annan kompis i city på ett inneställe, och där fick man tydligen öppna väskan och visa vad man hade innan man fick gå in...
Jag hade glömt att dockan låg där, vakten höjde lite på ögonbrynen då han fick syn på den hopvikta dockan i min lilla handväska.. jag visste inte vad jag skulle säga.. och utbrister efter några sekunders tystnad
-Schhhh, hon sooover!!!


6:
Var på en pub och kastade pil med några kompisar. Det blev mer och mer folk, kvällen blev sen och jag kände mig lite hungrig, varav jag samtidigt känner lukten av en nygrillad toast, följer magens instinkt och tar snabbt en tugga på den och lägger tillbaka... ångrar mig i samma sekund över mitt idiotiska tilltag men kan ju inte göra det ogjort. Jag svalde så fort jag kunde och hoppas att ingen såg... sen så pickar tanten bakom baren mig på axeln och säger
-Den får du betala.
-Va?? säger jag och spelar dum.
-Ja, du tog en tugga av hans toast (pekar på ägaren till toasten).
-Näää, det var inte jag!! fortsätter jag, hade ju gett mig in på en lögn och försökte hålla fast vid den av nån konstig anledning.
-Jo, jag såg att det var du, du tog en tugga på den och la tillbaka den, det är bara att betala säger hon surt... och då upptäcker jag att mina pengar är slut!!!! Mina vänner hade redan dragit... jag smet som en skamsen hund till Black Jack-bordet och försökte sälja ett smycke. Jag fick förklara läget (ännu mer pinsamt) tillslut var det någon som förbarmade sig över mig och köpte det. Jag betalade för toasten som hon för övrigt hade slängt. Det blev en mycket DYR och pinsam tugga och jävlar vad jag skämdes!!


7:
Jag var på Mc Donalds med min dotter och en vän... de gick ner en trappa sålänge och väntade på att jag skulle komma ner med brickorna då jag betalat. Jag balanserar 2 brickor i händerna och kliver försiktigt ner för trappan för att inte spilla.
Klacken på stöveln fastnar i en trasig fåll i min skinnkappa (inte van att klä mig så) och jag faller handlöst... ordentligt! Jag rasar nerför trappan, intrasslad i kappan, och hela trappen inklusive de som gick bredvid fick ett regn utan pommes och läsk över sig! Fy så pinsamt, ont gjorde det oxå. Ville bara försvinna från jordens yta!
Det blev knäpptyst, jag försökte resa mig så stolt och oberörd jag bara kunde... högröd i ansiktet!
Vi fick ny mat men jag fick inte ner en bit..ville bara därifrån. Det var första och definitivt sista gången jag besökte just DET Mc Donalds.





Vägrar vara TANT!

Varför måste man bli tant för att man blir äldre?

Jag vägrar vara tant! Kommer aldrig bli en bitter surkärring som klär mig i gråa kappor och dubbelkollar kvittot på Ica då jag handlar. Sitta hemma i en ful fotölj och dricka kaffe och virka?? Roligare kan man ju ha...

Som att sitta på nätet t ex och utge sig för att vara 20!!? ;p Höhö! Det är nog roligare än att virka iallafall!





Mina snömonster

Midnatt råder...

(
ja nästan, man kan ju tro det iallafall då det är becksvart ute!)

Tyst det är i husen, tyyyyyst i husen..


Knäpptyst är det här nu, för alla ungar gick precis ut i snön för att åka i backen bakom huset. 
En enda pulka har vi.. som de snällt delar.. en ganska värdelös en som jag glömde slänga förra julen. Måste köpa nytt, nu kom det ju SNÖ, och inte så lite heller! Men det kostar! Kan ju inte bara köpa EN snowracer... utan måste köpa 3, klart de ska ha en varsin!


Kikar på de små från fönstret, hela backen är upplyst, inte helt fel! Sitter och dricker en latte och är ganska nöjd med dagen, har fått en rejäl dos frisk luft, åkt kana i backen på arslet, fort gick det ju INTE.
Så jag sitter nu och myser, ganska nöjd med mig själv, och väntar på att den nykokta daimen ska stelna! Japp, mera julgodis!! Och mer ska det bli!
Lagom, vad är det för nått??





SHIT

Insåg nyss att jag har en hel del julklappar kvar att handla... så jag gissar att jag blir rätt busy på måndag och tisdag för att få det gjort! Hatar att vara ute i sista minuten! Är ju för f*n julafton snart!! Och nu måste jag trängas bland alla andra nötter som inte heller varit ute i god tid!
När man var liten kändes de 24 dagarna som åååår... men nu, fasiken vad fort det går!
Är det så det känns att bli gammal???
Att ju äldre man blir desto fortare går tiden? Hmm, då borde det alltså vara midsommar snart då för min del!? :o







Pulkväder

"Nej, se det snöar, nej, se det snöar Det var väl roligt, hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter Som vi har önskat, hurra!
Då tar vi kälkarna fram och vantarna på
Och sen vi åker i backen, hej, vad det ska gå!
"


Med vintern kommer snön..och med snön kommer alla pulkor och andra åkdon fram. Men vart f*n är hjälmarna??
Kryllar av småkottar i backarna och knappt varannan har hjälm. Hur är man funtad som förälder då? Är ju som bäddat för olyckor i backarna.

Vanessa gnällde då jag sa åt henne att ha hjälmen på sig... "men inga andra har ju..."
-Jag skiter i "alla andra" DU ska ha hjälm, för jag älskar dig och är rädd om dig. Punkt slut! Varför kan inte fler föräldrar använda skallen??? Åtminstone vara rädda om sina BARNS skallar!?? 

Det blir kallt snabbt om händerna då man ska fota utan vantar... brrr





Shopping

Har shoppat på nätet idag... skyller på Mica som lurade mig att se dessa UNDERBARA stövlar på  TRADERA! ;p
Men dessa är MINA nu, väntar bara på att de ska komma med posten!

Don´t be jealous!








Dagis

Mina pojkar har väldens bästa dagis, jag är så sjukt nöjd, en helt underbar personalgrupp. Är så tacksam för att just DE är med mina barn på dagarna. Tycker tyvärr att många föräldrar inte fattar vilket jobb de gör med barnen på dagarna, det handlar inte bara om att "passa barn". Är du nöjd med ditt/dina barns dagis så SÄG det för guds skull. Inget känns bättre eller mer uppmuntrande för en personal att få höra det. Oftast så klagas det bara... på små skitsaker egentligen.

Har sett en del katastrofdagis så att man kan bli mörkrädd. Vanessas första dagis var vidrigt... gick på känslan och bytte illa kvick. Fick sen veta att 2 av personalen på hennes avdelning fått sparken, den ena för barnmisshandel och den andra för att ha spottat en annan personal i ansiktet!! Gud så sjukt!
Ibland ska man verkligen lita på sin känsla! Är du nöjd så var tacksam och VISA det. Är du missnöjd, BYT!




7-listan

7 ganska ointressanta saker om mig som du antagligen inte vet.



1: Jag tycker på allvar att jag kan göra sådant som jag INTE tycker att en person av motsatt kön kan göra, av den enkla anledningen att det inte är samma sak!


2: Jag kan inte göra en sak i taget


3: Jag ruvar på hämnd mot folk som sårat mig... öga för öga, tand för tand. Men visar det sällan utåt, utan hämnas i smyg... skitbarnsligt! Och oftast efter låååång tid, då det rätta tillfället dyker upp. Jag gör plus och minus-listor i huvudet och den som hamnar på minus alltför ofta räknar jag bort... utan att säga något.


4: Jag är tacksam för inget ibland


5: Jag pratar då jag borde hålla käften, även fast jag är medveten om det till 100% så säger jag sånt jag inte borde endå, bara för att jag KAN.


6: Jag måste oftast köpa något nytt eller möblera om för att kunna städa


7: Jag sover med en nalle





Lite julstämning...

Lite bilder från köket.. har bytt ut alla klara ljuskoppar på hyllan mot röda..
 


där trängs de med det söta pepparkakståget i lera. Älskar det!




Engelsk Fudge

OBS VARNING!!! TAR 3 TIMMAR UTAN ÖVERDRIFT!!!!!



Smöra en form som är ca 20 x 30 cm
Ta fram en tjockbottnad, ganska vid kastrull och häll i:

5 dl mjölk
8 dl socker
1,5 dl kakao
en nya salt...(typ ett knappt kryddmått?)
1 msk vaniljsocker

blanda och koka upp... sen ska det kokas... och kokas... och kokas.... och kokas.....
osv... i 3 TIMMAR!
Ge inte upp hoppet då det ser ut som vattnig diarre i ca 2 timmar... den tjockar lite mot slutet!

Då det kokat färdigt, och dina axlar och armar värker pga enformiga rörelser så ska du ta kastrullen från plattan och röra i 50 gr margarin eller smör... rör om tills det smält helt och ös sen upp det i formen.
Då det svalnat lite så skär du den i bitar. Låt den dock inte svalna för länge, då blir den svår att skära och spricker, det gjorde min.

KLART!




...

Står fortfarande framför spisen och kokar fudge... den har tjocknat liiiiite... nu är den mer som diarre i konsistensen, ser ut som diarre och smakar typ..skit! Men den duger kanske till att bjuda på om den får koka en timma till?





DISKA!!

Vilgot berättade nyss -JAG FÅR DISKA!!! JAG FICK NÖTEN!! samtidigt som han ler stort.
-Jaha... har du ätit gröt? undrar jag (han berättade nämligen för några dagar sen att den som får nått i gröten på julen, den får diska, enligt hans teori)

-NÄÄ INTE GRÖÖÖÖT, JAG HAR ÄTIT DAJMGLASS MED PAPPA!!! JAG FICK NÖTEN!!! JAG FÅR DISKA!!!! utbrister han igen och ler stort så att man ser varanda tand i hans mun.

Ungar! ;)

...en gammal bild men samma smile!




Gaah

Står och kokar engelsk jävla FUDGE... som att vispa i en stor kastrull oboy.. händer INGET. De hade nog glömt att skriva i receptet att man ska stå vid spisen i 2 timmar typ...
Samtidigt vill barnen ha hallon-smothies och minstingen vrålar -FÄÄÄÄRDIG!!! från toan.







Mandel- och Nougatbollar




Ta lika delar av mandelmassa och mjuk nougat.
Blanda precis som en deg, jag la det i micron på upptining i ca 1 min, blev lättare att knåda den sen.



Rulla den till en avlång korv typ och skär i jämnstora bitar. Rulla bitarna till bollar och doppa sen i smält blockchoklad, jag blandade både ljus och mörk choklad.
Jag la sedan varje boll i en knäckform, och sen ska det bara stelna.
Förvaras kallt.










Hela Vallentuna utan VATTEN

Men det hindrade inte mig från att smälta choklad i ett vattenbad...



Alla sätt är bra utom de dåliga!




DAIM, den hårdare varianten.

Så, nu är den relativt HÅRDA Daimen klar!


Det här behöver man:

En kastrull med tjock botten
3 dl socker
6 msk ljus sirap
6 msk vetemjöl
6 msk margarin eller smör
1 msk kakao


Detta ska nu blandas och kokas... börja på LÅG värme... RÖR om HELA tiden, risken för träningsvärk förekommer!
Höj sedan värmen lite i taget, och sänk vid behov. Det bränns LÄTT fast i botten och luktar APA då.
Och smaken blir äcklig den med. Koka smeten under ständig omrörning i ca 15-20 min, sen öser du ut innehållet på ett väl oljat plåtpapper!!! Då det börjar stelna så skär du skåror i den stl du vill ha dem.


Jag lät mina stå över natten i kylen. Sen doppar man dem i smält ljus blockchoklad. Låt stelna och förvara sedan kallt.

 OBS, gör INTE som jag gjorde första gången... använde staniolpapper som jag GLÖMDE att olja... Katastrof, var bara att kasta allt för skiten lossnade inte!








jahopp

Inget vatten i HELA huset! Tomt i kranarna... TUR att jag inte stod i duschen med en massa tvål i ögonen!
Nu kokar jag snö här... barnen fick fylla en varsin kastrull.

Tack Gud för att det är SNÖ ute!




Barnuppfostran

När det kommer till MATEN har jag extremt fasta åsikter!

Att ALDRIG tvinga ett barn att äta upp, ALDRIG. Fattar inte varför somliga tvingar sina barn att sitta kvar tills de ätit upp!! Det tycker jag är snudd på barnmisshandel.

Ett barn SVÄLTER inte om det inte äter upp det som ligger på tallriken.

Tids nog så VILL barnet smaka, och är det hungrigt så äter det upp maten helt enkelt. UTAN tvång. Givetvis kan man leka fram att barnet ska äta, finns ju massor av olika knep som i många fall funkar då barnet vägrar äta i ren trots. "En sked för mamma, en sked för tomten, en sked för... osv" Har för det mesta funkat hemma hos oss de gånger de inte velat äta/äta upp osv. En annan grej är att "förbjuda" barnet att äta upp, och sen låtsas bli arg/förvånad då barnet äter.(ja givetvis är barnet med på leken till 100%) Eller så kan man helt enkelt hitta på nått annat, inte så svårt om man anstränger skallen lite och TÄNKER. Är de flesta föräldrar så lata att de inte ORKAR kanske?

Att äta ska vara lustfyllt och socialt, det tycker jag är extremt viktigt att de får som en grund att bära med sig. Jag vill inte att de ska förknippa mat med tvång, ångest och oro! Snacka om att man som förälder bäddar för ätstörningar då!



Däremot så får de inte äta nått annat istället, alltså, jag tillagar ingen annan mat. Tycker de inte om få de äta mer utav brödet eller salladen helt enkelt. (om de vill såklart)!

Det är givetvis skillnad på barn som TOTALVÄGRAR all form av näring, fast det är ett helt annat ämne anser jag.

Sen har vi det här med borssskick, jag har aldrig brytt mig direkt om HUR mina barn äter, det lär de sig tids nog endå... tror inte att de som 15-åringar äter som grisar eller med händerna bara för att jag inte varit hård med deras bordsskick som små. Givetvis föregår jag med gott exempel (för det mesta iallafall).

Men barn är barn, That´s it!

Jag har inga som helst behov av att som förälder få höra "Oh vad FINT h*n äter, så DUKTIG och VÄLUPPFOSTRAD h*n är!" Det har inget alls med att vara väluppfostrad eller duktig att göra!

Somliga saker kommer med tiden helt enkelt. Sådant som INTE gör det däremot är HUR man beter sig mot sina medmänniskor. DÄR är jag ganska hård, tycker det är enormt viktigt att de ska vara snälla och visa andra hänsyn, empati är något man som förälder måste lägga en grund för annars växer barnen upp som empatifattiga, hänsynslösa skitungar.

Jag får ofta höra att mina barn är väldigt goa att ha att göra med, snälla och hänsynsfulla individer som utstrålar trygghet och en inre säkerhet.

Jag har helt enkelt lagt krutet på det jag anser viktigast i barnuppfostran, HUR MAN BEHANDLAR SINA MEDMÄNNISKOR. Hur de äter SKITER jag fullständigt i! Då de är borta sköter de sig utmärkt och jag hyser inga som helst tvivel på att det beror på min glöd till att göra dem till trygga empatifulla, och kärleksfulla människor.

Och man FÅR säga att man INTE tycker om något. Man ska inte ÄTA för att vara SNÄLL.

 

 

 





Skam den som ger sig!

Hade lite tråkigt.. så jag gav mig i kast med att göra fler av de smaskiga Daimkulorna.
Denna gången gjorde jag på ett annat sätt .. och den stelande och blev hårdare än sist.
Med andra ord, jag följde inte receptet till punk och pricka som sist.
Så, istället för mjuka daimkulor... (som i och för sig var grymt goda!) så blev det hårdare daimbitar. De får stå över natten, sen ska jag doppa dem i choklad imorrn. Då kommer bilder och det nya receptet!

Man skulle tillreda det hela på ett annat sätt bara i princip, plus att jag ändrade mängden på kakaon ordentligt. Tänk vad knasigt det kan bli då man googlar på recept ibland! Man får tydligen testa sig fram iallafall.





Words!!!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article6293389.ab

"– Att ge bort fula egengjorda saker fyllda av ”kärlek och godhet” är förtryck.

Bland det roligaste och ärligaste jag läst på länge! En artikel i aftonbladet om hur FULT det är med hemmagjorda presenter!

Det låter så hårt, men är så otroligt sant! Men det är en väldigt känslig grej. Många har inte omdöme nog då det gäller hemmagjorda presenter så det bör undvikas i möjligaste mån! Ska det vara hemmagjort ska det kunna ätas upp eller användas upp.. som t ex att göra eget godis eller dekorera stearinljus osv och ge bort.

Otacksamt? Ja kanske det, men skulle nog snarare kalla det för ren ärlighet. Ärlighet kan såra ibland. Ordentligt.
Därför bör man undvika dessa hemmagjorda presenter om de inte är efterfrågade eller önskade då såklart!

Att det är tanken som räknas... det må vara, men att ge bort något man gjort och sen FÖRVÄNTA sig att det man gjort även ska vara omtyckt och uppskattat är ganska TANKELÖST tycker jag.

Men såklart, då mina egna ungar gör nått, då blir jag ju superglad, men ALLT hamnar inte på väggen eller ligger framme, det mesta sparas i deras lådor så att de själva kan få se vad de gjort som små.

Men det är ju lite utanför ämnet.

Klart man är ARTIG och säger TACK då man får något... bara för att man är otacksam behöver man inte visa det och den som påstår något annat LJUGER. 

Man behöver inte vara så j*la tacksam jämt och ständigt faktiskt!




Vinterjacka

Den ABSOLUT snyggaste och skönaste jackan! EVER!

Är sjukt lycklig att den är MIN och bara MIN! Hittade den på Stadsmissionen för 2 år sen, ganska DYR, men jag var SÅLD, kunde inte lämna butiken utan jackan.. så jag köpte den, för mina sista pengar. Exet tror fortfarande att jag bara gav 300:- för den.. Men det var liiite mer än så! Han läser säkert detta nu men det är 2 år sen och i mina ögon preskriberat! ;p 
 
Vågra knappt lämna in den på kemtvätt... är skraj att nån ska råka förstöra den! Fullkomligt älskar färgen och har inte sett en endaste liknande jacka! Och tvätta själv.. det går inte. Hmm, vilket dilemma!!!
Alltså, kolla in de mjuka pälsbollarna och pälsen runt luvan...!!!

SÄkert MÅNGA som tycker att det är en fjortisjacka, fast det skiter jag i för de som känner mig tycker att det är en typiskt YOANNA-JACKA!







Vilken tur jag har endå!

Tänk att vi har en UPPLYST pulkabacke precis bakom huset, som man dessutom har full uppsikt över genom fönstret i pojkarnas rum! Kan de leka själva ute samtidigt som jag har koll på dem i fönstret. Slipper jag ta på mig en massa kläder och stå i backen jag med. Parfekt dagar som dessa då jag är sjuk. Så just nu känner jag mig ganska glad trots att hjärnan är full av snor! 



 

 utsikten från fönstret!







Poesi från förr

Hittade en hel bunt med en massa gamla dikter jag skrev som ung (oj, NU kände jag min gammal!!)
Eller vi börjar om; Jag hittade ett gäng dikter som jag skrev för ett tag sen, fastnade ordentligt då jag läste dem och det var som att resa tillbaka i tiden. Jag var mellan 16-18 då jag skrev dem.

Många av dem är väldigt sorgsna och tunga, men här bidrar jag med några av de "lättare":


Varför älskar jag
när natten är som kallast
varför älskar jag
när snön är hård och kall?
Varför ser jag upp mot himlen
när den är svart och utan stjärnor
varför ler jag
när mitt hjärta bara gråter?
Vad ser jag i mörkret
vad kan jag känna,
när snön har gjort mig kall?
Kan kärlek vara så stark
att den trotsar allt?
Jag bara undrar.




Jag stöter dig längre och längre bort
Jag puttar och puttar
men du faller inte
Du stannar kvar helt oberörd
Vad vet jag om vad du tänker?
Du säger att du älskar mig,
men vad betyder det för dig?
Varför faller du inte när jag puttar
varför går du inte
när jag stöter bort dig?
Kan du läsa mina tankar
som ber dig stanna kvar?




Vinden blåser mig hårt och omilt i ansiktet
den drar och sliter i mitt hår
Jag vill skrika åt den att sluta
men det går ju inte
vem kan styra en vind?
Tårarna svider och bränner som eld i mitt ansikte
de kommer när dagen känns svår
Jag vill skrika åt mig själv att sluta
Men det går ju inte
Vem kan hindra sina tårar från att fly?




Ensam,
liten och ensam i det stora mörkret,
jag skriker, ingen hör,
jag gråter, ingen ser,
jag ber
men ingen förstår.
Alla ögon är stängda,
alla munnar är stängda,
ditt hjärta är stängt
och världen har slutat andas.
Var är jag?
Mitt hjärta slår och jag andas
ändå är jag död.
Död som stenarna på marken.
Du kan ta mig,
du kan sparka mig och kasta mig i havet
Mitt liv är ju endå bara en sten.
En liten liten
grå sten.




Du lilla vackra barn med ögon av oskuld
du lilla vackra barn som ser världen så stor
Det kommer en dag då du skall minnas
att världen är liten och alldeles för grym
Du lilla vackra barn
med den renaste av själar
det kommer en dag då du också hatar,
en dag då du gråter av ilska.
Den dagen förstår du att världen är grym.
Du lilla barn, tiden stjäl,
bit för bit av ditt liv.
Du lilla vackra barn, du förstår inte
att din bästa tid är nu.





"När löven skiljs från träden blir ögonblick till evighet"







När katten är borta dansar råttorna på bordet

Ja, mina snälla barn.. som lät mig sova, var tydligen i frysen och nallade då jag sov...
hittade väldigt misstänksamma spår på min ljusa matta i vardagsrummet efter en 88:an. Mina misstankar blev snabbt bekräftade då jag sen hittade både glasspapper och glasspinne inte långt från brottsplatsen! 
Jag konfronterade de 2 misstänkta och fann att Vilder var den skyldige. Jag frågade vem som spillt NOGGER på mattan och då svarade han snabbt att det minsann var 88:an! Hehe, smart mamma jag är va? ;)
Inte för att det gör nått direkt.. trodde först att det var bajs på mattan! (ja vad det nu skulle kommit ifrån??).
Fast å andra sidan hade det kanske inte gjort nått heller med bajs på mattan då jag ändå är så täppt i näsan.
I frysen stod glasslådan TOM, eller nästan.. EN glass kvar. Fast å andra sidan fick jag mer plats över i frysen. Inget ont som inte har nått gott med sig!  Nu är de ute i snön round 2. Hoppas på härligt trötta barn ikväll!

Själv försöker jag dricka och äta mig frisk, har bunkrat upp med te, burn, halstabletter och mandariner.
Och en hel del papper att snyta mig i!



INNE kl 15.00          UTE kl 15.00
  stack näsan utanför dörren i 2 sek idag! Bildbeviset!





Snö snö och mera snö!

Slocknade på soffan gjorde jag efter en stund, barnen satt bredvid och fick spela dator. De lät mig sova nästan 2 timmar mina snälla små barn!  Känner mig helt färdig, varm, ont i halsen och TRÖTT. Ögonen känns iallafall lite bättre! Står och steker pannkakor nu, deras favoritlunch. Sen blir det soffan igen och nån film till barnen.
Måste ut nån dag och fota i snön sen, så vackert med allt det vita utanför!!!




SNÖ!

Äntligen kom den! Den efterlängtade snön!
Nu får man lite julkänsla iallafall då man tittar ut genom fönstret.
Skickade ut Vanessa och Vilder för lite lek i snön, frisk luft är aldrig fel, de har ju inte feber utan bara lite ögoninflammation. Själv tänkte jag vila på soffan en stund, men så blev det inte. Kom ju på en massa viktigt jag måste göra.. nödvändiga TRÅKsaker...
som att tvätta alla sängkläder=4 maskiner tvätt,
tömma diskmaskinen
fylla diskmaskinen
leta värktabletter
dricka mer te
osv...







Världens coolaste Robert!

Såg den idag på facebook... kunde inte låta bli att sprida den vidare! Jisses vilken GRYM kille!
Jag säger bara, Dance Floor, släng dig i väggen!





Sjuka.

Vilken natt det blev, jag drömde att min telefon ringde heeela tiden och verkligen störde mig, jag var jätteirriterad i drömmen för att den förbannade telefonen ringde i tid och otid, och sen vaknar jag till av att Vilder och Vanessa ligger och skriker. Vilder skriker för att han har ONT, Vanessa skriker för att Vilder skriker.

Vilder har JÄTTEONT i ögonen visar det sig, de är alldeles svullna och han kan varken öppna eller stänga dem, bara gråter och gråter alldeles hysteriskt och vrålar att DET GÖR OOOOONT!!!!.
Ordentlig ögoninflammation och förmodligen hade en av hans långa ögonfransar fastnat i ögat dessutom, och det gör ju som bekant ONT. Vilgto vaknar av allt ljud och tror att det är morgon, jag tittar på klockan och inser att den bara är 2! Efter en bra stund verkar ögonfransen iallafall väck och gråten är mest för gråtandets skull, trött som han var mitt i allt. För att han skulle varvas ner och komma på bättre tankar fick de medicin... GLASS. Ibland funkar det superbra med glass, de kommer genast (för det mesta) på bättre tankar. Såklart fick lillebror sympatiäta en glass han med. Sen somnade de om igen, och jag med. SKÖNT!

På morgonen upptäcker jag sen att även Vanessa har fått ögoninflammation. Såklart blir hon skitledsen, det som är öppet hus och allt i hennes skola idag, och hon skulle dessutom ha fått sitta i kassan till fikat. Så för henne blev det en riktigt hård smäll.

Och sist, men inte minst, så har även jag fått ögoninflammation, och min förkylning är dessutom mycket värre än igår. *suck*



Minstingen är dock pigg, glad och frisk som en nötkärna!

Idag blir en lugn dag, eller ja.. så lugn den kan bli då efter att jag bytt sängkläder i ALLA sängar för att undvika att det smittar. Och jag som bytte sängkläder för bara nån dag sen!
SHIT HAPPENS!




Julgott


Detta brukar jag göra utav resterna av den smälta chokladen då jag gjort julgodis... som blir supergott och de som har smakat älskar det!


Du blandar och häller i :


cornflakes
russin
kokosflingor


ungerfär lika stor mängd av varje

(chokladen ska givetvis stå över ett vattenbad precis som när man smälter den)

Jag brukar även droppa i lite pepparmyntsolja efter smak och tycke i chokladen!


Det ska vara MYCKET av cornflakesmixen, så att det nätt och jämt går att blanda, men allt ska "färgas/täckas" iallafall utav chokladen, men som sagt, nätt och jämt. Blir det FÖR mycket av den är det bara att slänga i lite mer choklad.
Sen klickar du ut det i kakformar eller bara som de är på nått med bakplåtspapper på och låter stelna.
Desto mindre choklad du har desto krispigare och mer lätt-tuggade blir de.

Mumsigt, ekonomiskt och enkelt, och man slipper dessutom slänga det som är kvar utav den smälta chokladen!




Mjuka Daimbollar


Ja, jag har döpt om dem. Har testat en massa olika recept på Daim men inte f*n blir det hårt!!!!!!
Alltså det som ska vara inuti. Det står på varenda recept att den ska stelna, men den vägrar. Så jag bestämde mig för att rulla den mjuka kolan (samma konsistens som chokladkola ungefär) och sen doppade jag dem i ljus blockchoklad. SJUKT GOTT iallafall!
Livsfarligt att ha på en tallrik i kylen... jag går och snor lite hela tiden... och har upptäckt att det är svårt att sluta. Mängden har krymt rejält så jag måste göra mer.. om GÖMMA dem!!

Här är receptet;

2 msk vetemjöl

1 msk kakao (jag tog lite mindre än det)

1 dl socker

2 msk smör eller margarin

2 msk sirap


Blanda allt och koka i en kastrull eller stekpanna
Ska koka i ca 5 min tills allt smält och är lite segt
Sen häller man ut smeten på ett oljat bakplåtspapper och då det stelnar (eller ja.. svalnar, stelt blir det då INTE!)
sen ska man skära (eller bryta) smeten står det! Haha, lycka till med att BRYTA! ;)
Jag skar den i lagom stora bitar..rullade bollar av det och doppade i ljus smält choklad.

    Glöm inte borsta tänderna NOGA sen!









Sjuk?

Halsen gör ont och det känns som att jag blivit lite överkörd av ett tåg.. (eller ja, en cykel iallafall).


Dricker te i mängder och har tagit alvedon. Ska försöka komma i säng hyffsat tidigt ikväll, men det säger jag jämt. Fastnar alltid framför tv:n eller datorn. Fast på sista tiden har jag börjat läsa lite böcker igen, är en riktig bokmal mellan varven. Jag gillar att läsa de flesta sorters pocketböcker, men är svag för just kriminalromaner. För tillfället har jag precis börjat läsa Se dig inte om av Karin Fossum.
Fast det är tyvärr inte ofta jag gillar sluten på böckerna, tycker alltid att de slutar för tvärt eller konstigt på nått vis. De enda böcker som verkligen har ALLT från början till slut är Stieg Larssons böcker. Den som inte läst dem har verkligen missat något!!!





Dåliga dagar

Idag har jag varit på hugget ordentligt mot en viss person, känt mig som en riktig "bitterf*tta*. Men man kan ju inte vara på topp jämt. Vissa dagar har jag lixom bara LUST att leta fel känns det som.. Och det värsta är att jag hittar dem snabbt, och MASSOR dessutom, och då blir jag nästan förvirrad... VAD ska jag börja kritisera? Det värsta är att jag inte vet VAD som driver mig? Ord och begrepp som lagom, en sak i taget och måttlighet har aldrig varit nått för mig. Töja lite och testa andras tålamod en aning kan vara riktigt underhållande emellanåt. Fast tyvärr bara för stunden.

Underbart är kort!! :D hahahaha, skojar... hehe min sjuka humor. ;p 


Mina vänner är jag rädd om däremot, men folk som en gång sårat mig på något sätt... de ligger ganska pyrt till i sådana lägen. Jag har svårt för att glömma, även fast mycket egentligen är gottgjort/preskriberat så att säga.
Vissa taggar sitter kvar. Men var sak har sin tid.. och ibland måste man försöka se framåt, för det som varit kan man ALDRIG ändra på. Däremot så kan man ha ett finger med i framtiden, iallafall försöka styra den på rätt väg.



Men men, man måste få ventlilera ibland, och då jag gör det, gör jag det ordentligt. Lagom är TRÅKIGT!

Men det är en del av mig, så det är helt enkelt bara att gilla läget. Ett plus är väl att jag är MEDVETEN om det?




syskonkärlek och olaga hot! ;-)

Syskonkärlek, jisses vad de är i luven på varandra emellanåt! Man kan ju bli tokig för mindre. Men Vilder bad snabbt om ursäkt ikväll eftersom han ska få följa med till Vanessas skola imorrn på öppet hus. Ja då gäller det ju att ligga lite på plus hos syrran! Nu ska jag slänga de båda i säng.

Vilgot fick somna tidigare, han var så övertrött och började bli sådär som bara Vilgot blir... lite halvgalen (mamma upp i dagen har jag hört;)) Han blev tvärsur för att han inte fick blåsa ut ljus som jag inte ens hade tänt!!! Han fick för sig att jag hade tänt dem och blåst ut dem enbart för att vara ELAK mot honom. Att det fanns 4 andra ljus att blåsa ut..som faktiskt VAR tända, det var inte ett dugg intressant, och då jag blåste ut dem tillslut blev han ännu surare och väste med sin argaste röst -"Jag ska ELDA upp HEEELA dig!!"
-"Tack och God Natt Vilgot" svarade jag och så gick vi upp för att sova (lite svårt att hålla sig för skratt hade jag... han ser så sjukt rolig ut när han är så sur)
Han somnade iallafall nästan på stört som jag misstänkte. Han vaknar antagligen som en solstråle imorrn med nya friska tag som han brukar.

Vilder ska få sova i Vanessas säng inatt, de är så goa mot varandra de stunder de inte bråkar. Och givetvis har Vilder sin numera trogne följeslagare med sig... SPIDERMAN! Han ligger redan i sin lilla låda, och har tydligen fått även ett täcke idag. SÅ bra, då fryser han inte i natt! Inte illa att få ligga....

                                                              i en STRUMPA!
 

 min påhittiga lilla kille!




Pepparkaksgubbe

Titta vad fin han är min lilla pepparkaksgubbe!

 

  

Lillebror ville inte vara med i luciatåget.





Julklappstips för de mindre barnen

I år tycker jag att mina julklappsval till pojkarna är riktigt bra!


De kommer få legoplattor, nya väg-delar till sitt lego. 99:- för en förpackning med 2 plattor i, de får en varsin förpackning.



har även beställt några skateboards till deras legogubbar, lasersvärd, blommor och en skattkista för att komplettera deras ganska så enorma legosamling.




Sen även en varsin racerbil med tillhörande Mickey Mouse till deras Briotåg-samling, för tillfället är det nästan slagsmål om den enda Musse vi har nu. ca 169:- st




Perfekt att komplettera sådant de redan har, då blir hela leken som ny igen!

Möjligtvis att det blir nått annat från disneyserien i BRIO... denna som de inte har t ex;


BADBOMBER från LUSH  är en annan julklapp.
 
Stod lääänge på BR och kikade på en Ben Ten walkie talkie.. runt 250:- kostade den, men det stod INGET om räckvidd på förpackningen. Fick fråga och fick då svaret att räckvidden är 10 meter... på öppen yta.
Kanske ingen höjdare direkt eller värt priset, helt gjort i billig plast som typ går sönder lätt under lek.
Och det var även tveksamt om räckvidden skulle gå igenom väggar.





så istället la jag till lite mer pengar och köpte dessa för 499:-, från BR de med.



Inbyggda ficklampor bl a och en bra mycket längre räckvidd, hela 5 km! Går igenom betongväggar dessutom.
Helt klart värt att lägga det dubbla på dessa. Vilder och Vilgot ska ju dessutom ha dem tillsammans.

Hittade 2 supersnygga/söta tröjor idag på Lindex till dem, kunde inte låta bli då de var i lila mjuk plysch och dessutom med GLITTER på! Men bäst att spara kvittot utifall de inte faller mina små i smaken. 149:- st.

 
 de var lite svåra att fånga på bild. finare i verkligheten.


Vilder, min 5 åring hade lite egna originella/annorlunda önskningar dessutom.

En ny CHOKLADKALENDER, med motiveringen att han då får öppna ALLA luckor samma dag!
Så det ska han få, såklart!



Och sen NAGELLACK! I bestämda färger, hittade dem alla som han ville ha. Dessa hittade jag på Lindex för 25:- flaskan.


glitter, gul, röd, vit och orange!


Klockor blir det nog oxå, om jag hittar några jag tycker är både fina och vettiga, liknande dessa fast med snyggare armband. De har nämligen börjat prata mycket om klockor och tid i allmänhet så det kanske är dags.




Sen blir det väl kanske som vanligt en del impulsiva sista-minuten-inköp om jag känner mig själv rätt!

En hel del tejp och klistermärken av olika slag går säkert hem! Det tejpas, klipps och klistras för fullt här hemma! Blir nog en hel del nya färgpennor oxå och en rejäl pennvässare.

Dotterns julklappar kan jag inte skriva om här då hon läser min blogg.. ;p






Lite sovmorgon idag

Fick sova till 6.15 iställer för 5.45!! Pojkarna ska lussa idag och storasyster ska med och titta, det är annars för hennes del som jag brukar gå upp 5.45. Lite lyx ibland är inte helt fel! Ska iväg sen idag, ska se om jag kan få några mer julklappar inhandlade, några kvar ännu på listan. Pojkarna pratar en del om klockor... riktiga. Vet inte om de är för unga för det, men skitsamma, det gör väl inget att de får nått att lära sig på sikt isåfall.

Blir isåfall klockor med rejäla siffror och tydliga visare på och inte så mkt motiv.. så att de lättare kan lära sig och SE vart visarna pekar. Nått i den här stilen kanske? Fast lite roligare armband möjligtvis.




Tänk att man kan vara såååå KÄR!!!

I en GRAN dessutom???

Men jag är helt betagen i den, vill aldrig att julen ska ta slut!!!!







Pinka på glassen!

I morse då de skulle få glass till frukost för ovanlighetens skull så säger Vilgot såhär:

-"Jag ska PINKA på glassen!!!"

-"Eh,.. jaha... pinka??" undrar jag.

-"Ja, jag ska PINKA vilken glass jag ska välja!"

Sen trillade poletten ner...

OLE DOLE DOFF  PINKE  LANE KOFF



Ungar!




Ungar kan vara oförutsägbara ibland!

Mina föräldrar har varit i Tyskland på en liten tripp, och där på en marknad såldes det fingerdockor och de köpte 2 till pojkarna mest på skoj.. för det fanns några som föreställde Spiderman.
Vilder adopterade genast den ena, han blev alldeles stormförtjust och har nu fixat ett hus av en låda och en säng  av en toarulle. Självklart ska Spiderman sova nära honom, stå på hyllan bredvid sängen så att han kan SE honom, och kolla så att "han får luft och kan andas" i lådan! Gullunge, blev lite förvånad att de ens skulle slänga ett öga på de små stickade fingerdockorna! Det är kul att förvånas ibland!
 

Han pysslar och grejar med stor omsorg och koncentration!





Vad får han alla idéer ifrån?

Vilgot, är nog världens knasigaste 4-åring! Nyss visade han mig hur man sprutar mandarin i ÖGAT på sig själv...

 
"-FÖRST skalar man... sen DELAR man den.. och sen... TRYCKER man.. såhär..!"
 
 säger han och trycker sönder mandarinklyftan precis vid ögat... KNASBOLL!!!
 

Och inte bara EN gång... utan flera.

Lättroad eller bara knasig? :p






Lite utvilad

Lyckades somna om igår efter ett tag... somnade strax efter 23, och blev väckt av mina solstrålar kl 7. Inte illa pinkat då de somnade redan strax efter kl 6 igår! :-) Nu äter de GLASS här i soffan och kollar på Musse Piggs clubhus. Vi brukar inte starta dagarna med glass, men idag hade jag lust att skämma bort dem med det, särskilt med tanke på gårdagen. Så nu sitter de här enormt lyckliga och myser under varsin filt.





Världens tröttaste dag?!!

Idag blev jag helt slut redan kl 16... höll mig vaken till iallafall till 17.30!! Hur f*n kan man vara sååå trött?
Gick och la mig med pojkarna som tack och lov oxå var trötta. Sen vaknade jag igen kl 21... *suck*
Och imorrn lär nog pojkarna vakna extremt tidigt. Ska försöka bli trött nu så att jag kan lägga mig snart igen. Frågan är bara HUR? Nu är jag ju pigg. Blir så irriterad på migsjälv!!!! Får väl dricka ett glas varm mjölk om det nu hjälper..




Äntligen har det kommit lite snö!

Hoppas att snön får ligga kvar nu! Har myst med mina smågrabbar hela dan... är så trött nu, skulle kunna somna på stört typ. Så det blir en tidig kväll för oss alla, skönt, lär vara riktigt utvilad imorrn iallafall!
Idag har vi badat allihopa, lekt och ätit en massa onyttigt! Det är ju lördag. Musse Piggs klubbhus går på repeat på dvd:n här... jag börjar bli less men inte killarna. Fattar inte att ungar vill se samma sak OM och OM och OM och OM igen. Och sen engångtill..igen!

Vanessa är hos sin pappa i helgen, känns lite tomt här utan henne.
Imorrn blir det lussebak, hade tänkt baka ikväll men ska lägga mig tidigt istället.. och med tidigt så menar jag runt 7-8. Om jag orkar hålla mig vaken tills dess, känns tveksamt i nuläget. *gäsp* Killarna verkar minst lika trötta som jag, skönt! Ska sova i deras säng inatt har jag lovat. Helgen har gått fort, och snart är det jul! Måste fixa klart alla julklappar nu i veckan.

Förresten, finns det nått skönare än att få gå och lägga sig då man är sådär sjukt trött? Det är bland det bästa och skönaste som finns, att bara flyta in i drömmarnas land.




Middagsplaner...

-"Bajs!" säger Vilder, "Vilgot ska äta BAJS, det tycker han är GOTT!"

-"Nää, jag vill ha PIZZA!"
svarar Vilgot

-"Men när du var liten åt du bajs på 4H... så du tycker OM bajs!" fortsätter Vilder

-"DU får äta bajs, du tycker om att äta en APA!" säger Vilgot

-Nää, visst mamma, visst har jag inte ätit apa?? frågar Vilder mig förskräckt.

Ja vad säger man?

Det blir iallafall PIZZA idag. Är nog godare än bajs....




Polkagrisknäck

 
Denna blev oxå lyckad!

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl polkagrisar
några droppar pepparmyntsolja eller pepparmyntsarom (aromen är mildade så den kan du behöva hälla i mer utav)

egentligen ska man ha 2 msk smör oxå men det glömde jag... fast det blev supergott utan så det behövs verkligen inte! (smöret blandas ner på slutet isåfall)

Blanda sirap, socker och grädden i en tjockbottnad kastrull
Låt smeten koka i ca 25-30 min tills smeten klarar kulprovet.
Rör om då och då såklart.
Krossa polkagrisarna
Blanda i dem och pepparmyntsoljan/aromen i smeten
Häll upp i knäckformar och låt stelna
Förvaras kallt.




Chokladkola

 

Denna blev helt perfekt, supergod!


Här kommer receptet;

100 g smör eller margarin
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
4 msk kakao ca
1 msk vaniljsocker


Smält smöret först i en ganska vid tjockbottnad kastrull
Blanda i resten av ingredienserna
Låt det koka och rör om då och då tills smeten klarar kulprovet
(man häller lite i ett glas kallt vatten och ser om det stelnar lite och går att knåda ihop nån liten boll av det)
Då smeten är klar ska den hällas ut på en plåt med plåtpapper som är lite inoljat
(eller direkt på en lätt oljad plåt)
Låt kolan svalna och sen skär du lagom stora bitar (eller klipper)
ett tips är att doppa kniven (eller saxen) i olja innan, det går lättare då.
Linda sen in kolorna i bakplåtspapper som du klippt till i lagom stl.
Förvara dem sen svalt.
Och ät inte för många på engång, (vilket är svårt då de är så sjukt goda)
för då får man lätt MAGKNIP!

Been there, Done that!




Vanessas LUCIA



2 förväntansfylla småbrorsor precis innan lamporna släcks,
och de får se en LUCIA med RIKTIGA ljus i kronan.
STORT för dem.

Och såklart se sin storasyster med i tåget.


 



Kassa bilder, det var så mörkt och långt ifrån.
Men lite bilder iallafall! Bättre än inget!





Den som får nått i gröten...

VILGOT: -Mamma, man får nått i gröten på julen!!

JAG:      -Ja, en mandel i gröten va?


-Jaaa, och den som får den får DISKA!!! utbrister han med enorm förtjusning.

Ja så kan man ju kanske göra?





Fredag

Håller på för fullt med att baka julgodis, polkagrisknäck, chokladkola och daim. Slänger ut lite bilder och recept på bloggen då jag är klar.

Har varit en lång dag, uppe tidigt och iväg till Vanessas skola med pojkarna där hon gick i luciatåget. Rörd till tårar blir jag alltid då nån av de små ska göra nått... sentimentala jag! Sen slängde jag in pojkarna på dagis, och migsjälv på soffan då jag kom hem... och sov som en gris till kl 15 då mobilen ringde! Jag som känt mig så pigg sista veckan.. men nu PANG kom tröttheten ikapp igen, med råge som vanligt. Guld att kunna sova på dagarna då vid behov!
Upp och sen ner... *poff* Fast har haft det lite på känn de sista dagarna.. med lite yrsel och annat. Blä! Fast nu börjar jag bli bättre på att känna igen mönstret iallafall.

Idol ikväll, vem vinner? Who cares, Tove är ju inte kvar!

Nu sitter chipsmaffian i soffan och smular.. så det blir väl till att plocka fram dammsugaren imorrn.. Igen!






Lite kul med mammas smink...


Idag ville Vilder ha sällskap då han skulle på toaletten... det tog lååång tid så vi sysselsatte oss ordentligt för att fördriva tiden! Vilder hittade mitt smink och jag lät honom måla sig.
 
 
 

Ok... jag erkänner.. mamma hade oxå kul med ögonskuggan...! ;p

Färgar håret lite på samma gång som ni ser!







MUSIK!

Idag kom skivan jag beställde från cdon.com så nu diggar vi musik här!
FLASHBACKS!!!!






Mer pynt!


Idag har jag shoppat lite mera pynt till granen! Svårt att få en bild som gör den rättvisa tyvärr, sååå mycket finare i verkligheten!!

 


Just LOVE it! Tyvärr var ena ljusslingan jag köpte idag trasig... TYPISKT!!
Ska åka och byta den nån dag.






Julbord utan att gå upp i vikt? Varför??


http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6184415.ab

Vilka ilandsbekymmer! F*n ät och var glad, banta kan man väl göra hela våren sen..?. Är ju endå rätt tråkigt mellan jan-april.  Varför ska man inte unna sig? Det man går upp kan man ju gå ner sen om man nödvändigtvis känner för det. Mer GOD MAT till folket! Julgodis, kakor och bullar! Det är ju legitimt att svulla under julen! Så passa på och ät gott för f*n!

Man lever bara en gång, glöm inte det!  Lev livet nu och lev det väl. Unna dig!





JULKORT

Orka lixom? Jag tycker det är rätt tråkigt att få julkort... fattar inte vitsen, det är lixom bara "en grej". Om man inte får det utav någon man inte hört nått av på länge då kanske.
De slängs ju bara... iallafall slänger jag de jag får. Ja inte på en gång såklart, de får väl sitta på kylen iallafll till nyår. Men sen åker de väck, vem sjutton sparar alla julkort? De här vanliga från släkt och vänner man endå träffar hyffsat ofta? Sorry, men för min del får de gärna sluta lägga tid och pengar på kort och frimärke till mig! ;p SKITTRÅKIGT att få!! Haha, vad hemsk och otacksam jag låter...men är fruktansvärt ärlig iallafall!
Ja i bloggen.. hehe, inte direkt så att jag säger nån i ansiktet: -FY FAAAN VAD TRÅKIGT DET ÄR ATT FÅ JULKORT, SKICKA INTE NÄSTA ÅR ÄR DU SNÄLL!" Liiite hyffs har jag allt! ;)
Fast barnen gillar det kanske.. om det är nått fint/roligt motiv på, men jag är gärna utan.
För mig är julkort typ samma som att få sånna där kedjemail, "KOPIERA OCH SKICKA VIDARE TILL MINST 7 PERSONER" och som man nästan i panik kopierar och snabbt skickar till de 7 första på listan... utan att nästan läsa mailet först! Nu brukar jag inte ens öppna dem.. tycker det e lite jobbigt att läsa och behöva skicka vidare, jag är lite skrockfull.. och inbillar mig att om jag inte läser så funkar inte "förbannelsen" på mig.. (ja det står ju ofta att man får otur i nått osv om man INTE skickar vidare..) Fyy så hemskt!




Vet ju själv hur jag kände då jag skickade julkort (för typ hundra år sedan), att klottra ner sitt namn och skriva ner adresserna kändes varken juligt eller kuligt! Det är snarare mer jobb än glädje.
"Hmm, skickar jag till henne måste jag skicka till henne oxå.. å får hon ett julkort så underar ju säker den och den varför DE inte har fått ett.. sen är man uppe i minst 20 jukort att skicka för att det inte ska vara orättvist och för att undvika ilands-bekymmer som besvikna människor som hakar upp sig på sådant.
Då lägger jag hellre pengar på annat, som att skicka ett kort/brev till någon särskild för att man VILL, oavsett högtid. Det känns mer otvunget och blir garanterat mer uppskattat!

Är så mycket lättare att säga; -"Vi skickar inga julkort alls, Ingen nämnd, ingen glömd"!! :p







VARNING!





Ser framför mig hur nån IQ-befriad stackars sate har testat hemma och ringer och klagar!!






Lite roligt..

Vanessa å hennes kompis skapade en ny blogg... blir lite full i skratt då jag läser deras första och enda inlägg
www.thechristmaskids.blogg.se





Att dejta på nätet




Detta med nätdejtning, ett fenomen som är mer regel än undantag nuförtiden. Flera hittar sina partners på nätet. Men vägen dit kan ibland bjuda på en hel del missar och goda skratt!
Det värsta är killar som lägger ut bilder på sig själva som är typ... 15 år gamla! Skäms de inte då de träffar tjejen sen IRL?? Eller tror de att hon redan ska vara "fast"?


http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article6232840.ab

Läste en artikel i aftonbladet om vilka bilder man ska undvika att lägga ut på dejtingsidor... som t ex fyllebilder eller bilder där ens förra partner är bortklippt.
Då är frågan, vill man enbart ha napp, eller vill man ha nån som kanske vill fortsätta ses?

Priset tar nog Peter (ja vi kallar honom för det), en snubbe på en dejtingsida som hade en väldigt snygg profilbild, ja han var riktigt bildskön.. nästan som tagen ur en reklam för Vaga Bond typ. . Nåväl, en trevlig och ihärdig man som på msn gav en massa komplimanger, tjatade om att dejta osv... sen tillslut, så går jag med på en lunch. Ville INTE lämna mitt telnummer.. det är det positiva med att träffa någon på nätet, det är ju bara att blocka honom sen om man inte är nöjd..!
Summa summarum... snubben dyker upp där vi bestämde oss för att mötas... vattenkammad och välklädd i skjorta och luktade... MYCKET av after shave.. men GRYMT ful, med betoning på GRYMT!

Alltså.. killen såg ut som en GRIS. Hade näsan nästan precis mellan ögonen som var små och runda..såg ut som om nån pressat in dem i skallen på honom! Visste inte riktigt vart jag skulle titta, blev ganska ställd och förvånad över att han var så otroligt fräck att lägga ut en bild på nån annan.
Jag sa inget... det var lixom bara för mycket.  Sen tyckte jag ju såklart synd om honom... stackars karl som tar till sådana knep för att ens få en dejt.. som med all säkerhet skulle blir den första OCH sista.
Vad trodde han? Att jag skulle falla för hans snack om sitt stooora hus på 400 kvm som varit med i Elle Interiör? Eller hans fina och välbetalda jobb?

Lunchen gick ganska smidigt iallafall, det regnade och jag var ju ganska hungrig... jag försökte fokusera på ena örsnibben, ville inte se honom i ögonen av rädsla för att börja fnissa. Komplimang efter komplimang avlöste varandra och jag åt..FORT! Ville bara därifrån! Fattar inte att han inte skämdes?? Jag skämdes iallafall... för oss båda, för min egen del utifall nån skulle SE oss TILLSAMMANS, och för hans del.. att han lagt ut en bild på en riktig läckerbit och sen visa sig vara rena rama motsatsen, och det utan att ens visa ett UNS utav skam!

Han babblade på om vad vi skulle göra på nästa date, vart han skulle ta mig nånstans ,på nått j*vla afternoon tea på nått dyrt skrytställe. Jo tjena, vad trodde han lixom? Efter att maten var avklarad ville han gå vidare på något mysigt kafé och dricka kaffe! Det finns kaffe här svarade jag snabbt, och hällde i mig koppen på ca 3 sek. Sen så tackar jag för mig och ska gå hem. Han vill skjutsa mig, "-NEJ TACK, jag GÅR GÄRNA, JAG ÄLSKAR REGN!!!" svarar jag och går kvickt därifrån...


Så, en bortklippt fd partner eller fyllebilder är ju väldigt mycket bättre då!




Lucia

På fredag är det LUCIATÅG för Vilder och Vilgot på dagis.
Vilder ska vara pepparkaksgubbe. "-Med hatten på sne!"
 

Vilgot? -"Brandbil!!"

Jag förklarade att på lucia så får man nog inte vara brandbil, fast det borde ju egentligen behövas ifall det börjar brinna, typ i luciornas hår eller nått! ;p






Veckan har gått fort!

Känns att man varit hemma med kidsen några dagar nu... har noll koll på vad det är för dag, och nyss slog det mig att det e f*n torsdag imorrn!!! Det betyder att det snart är FREDAG.
Är iallafall nästan klar med julklapparna, vet iallafall exakt vad jag ska köpa, och i år känner jag min grymt nöjd med valen av julklappar, precis lagom och inget onödigt plastskit som kommer skräpa på vinden inom ett år.
Jag är dessutom bombsäker på att kidsen kommer bli skitaglada! 

Ska skaffa lite mer pynt till granen imorrn, och en å annan ljusslinga, ska kika på Åhlens som ligger nära dit jag ska imorn, fast på RUSTA har de betydligt billigare grejer. Men men, får se hur det blir, orka ta sig till RUSTA lixom utan bil? F*ck, måste skaffa KÖRKORT!

Sitter med mina kids i soffan nu.. de är nybadade och luktar GOTT av "FLOATING ISLAND" från Lush




Ska vi ligga med varann?

Konversationen här hemma kan ibland låta såhär;

-"Ska vi ligga med varann? -JAG vet, vi kan slicka!!"

-"Jaaa, slicka mig om du kan! "

-"Ska vi ligga PÅ varann"?

-"Du kan inte ta mig! "

-"SLICKA PÅ MIG!"

Pojkarna busar för fullt, brottas och leker kull... den som jagar måste slicka på den andre.. och det gäller att INTE bli slickad! Hahaha, låter rätt kul då man hör dem prata dock!





En GRAN i skallen!



Han ville ha en GRAN, inget annat! Och det fick han såklart!
Undrar om han blev inspirerad av att vi klädde stora granen idag tro?

Lillebror inspekterar...

 



Måste handla mer pynt och belysning till granen!! Den var så stor, lite större än jag föreställt mig.
Men FIN! Älskar den!


 

Och jag älskar att behöva handla en massa mer julpynt! ;p




God Natt

Dags att sussa strax... fattar inte vad jag gör vaken nu?? Men så blir det alltid då barnen somnat... EGEN tid, tyst och lugnt... sen så får man äta upp det dagen efter! Men vad gör man inte för lite barnfri tid? Måste ju få lite paus i skallen oxå. Imorrn ska vi klä nya granen som anländer, lägger ut bilder så fort den är färdigklädd, misstänker att jag måste handla en hel del nytt pynt då granen är större än förra årets!
När det gäller julgranar kan det aldrig bli för mycket pynt! Tycker inte att sparsamt pyntade granar är särskilt fina..kan man likagärna sitta i skogen och hänga ljus i en gran med några kottar i! Glesa granar med smällkarameller går FETBORT hemma hos oss. Här är det disney-stuket som gäller!
GLITTER GLITTER OCH ÄNNU MERA GLITTER!!!

 








Kärlek från ett barn

Det finns inget vackrare och mer äkta, än kärleken från mina barn! 

Hittade en dikt idag som Vanessa skrev till mig på Mors Dag, hon hade suttit i skolan och gjort den.
Bland det finaste jag fått! Är glad att jag har en laminator, ska plasta in alla små gulliga meddelanden, brev och dikter tänkte jag, så att de inte blir söndertummade och går sönder.



Kan ju säga att hjärtat smälte ordentligt då jag läste den, undrar om hon förstod att det var den bästa present jag kunde fått!
Puss på dig Vanessa mitt hjärta, vet att du läser min blogg då och då!



      
                       




Rooibos te

Sen jag av en händelse inhandlade rooibos te så blev jag fast. Ett helt underbart gott te som kommer från en buske som bara växer i sydafrika. Inte bara godare än vanligt te, det är även nyttigare!
Det fina med rooibos är att det kan dra hur länge somhelst utan att bli beskt!
Min favorit är helt klart rooibos chai och mitt nyinköpta rooibos Heta Stunder, som är som chai fast med CHILI i. Även deras julte var helt ok, men är såld på Heta Stunder just nu! Dessa teer inhandlade jag i Täby Centrum, men finns i varje välsorterad tebutik gissar jag. Perfekt att dricka då man är sjuk dessutom, bränner precis lagom av chilin och bara sååå gott att blanda med mjölk. Det innehåller dessutom inget koffein så det är perfekt att dricka även på kvällen. Sägs lindra sömnbesvär och andra symtom som snuva, kolik, allergier etc. Har används genom tiderna som örtmedicin och sägs även ha föryngrande egenskaper, fast det finns det inga dokumenterade bevis för dock. 

 

Läs mer här:http://sv.wikipedia.org/wiki/Rooibos




GOD JUL?

Läst på aftonbladet;

"I den undersökning som Svenska kyrkan låtit Sifo göra, visar det sig att 31 procent av svenskarna inte ser fram emot julen i särskilt hög grad – eller inte alls.Sämst med julkänslan verkar det vara bland dem över 65 år, där hela 47 procent svarar att de inte ser fram emot helgernas helg."

Inte så konstigt alls egentligen, vad är julen för många idag? Hysteriska julklappsmaraton där plånböckerna är de ständiga förlorarna. Bortskämda barn och barnbarn som kanske bara bryr sig om "gamla Agda" runt jul för att de vill ha julklappar och smöra inför kommande arvet. Tror faktiskt att det är en ganska bidragande orsak till varför just äldre inte alls ser fram emot helgernas helg.

Läs mer här; http://www.aftonbladet.se/wendela/article6255603.ab





En minst sagt HET natt!

Har knappt fått en blund i ögonen.. tror jag har sovit ca 45 min, hade en rykande het nykokt potatis i sängen kändes det som, han gnydde som en skadad kattunge heeeela natten, stackars Vilder, hög feber och yrade!
Sen vaknade Vanessa, febervarm hon med, så det blir en dag hemma med kidsen. Vilgot är frisk och pigg som en nötkärna, men han ville vara ledig idag. Så nu sitter sjuklingarna nerbäddade i soffan och väntar på frukosten som jag och Vilgot strax ska servera. *gäsp*
Vilgot har för övrigt hittat en kastanjett som legat i en låda i typ hundra år, som han förtjust smattrar med,
varför i herrans namn JUST NU, han använder den aaaaaldig annars??!


GOD MORGON!

Lite mysfaktor har vi natten till trots iallafall!




Fotbolls-hulligan-föräldrar-då?

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5873042.ab

Vad är det för fel med att låta ens barn bli modell? Det klingar illa i de flestas öron uppebarligen, men de glömmer nog att det finns barn som faktiskt VILL, som tycker om att synas och showa, så vad är problemet att låta dessa barn göra det tillsammans med andra? Är isåfall precis lika illa som barn som går på dansskola och har uppvisning för en förvänatsfull föräldraskara, eller ett fotbollslag som spelar match inför ivrigt påhejjande föräldrar. Glöm inte alla hemska föräldrar som triggar sina barn i idrotten vilket tyvärr är väldigt vanligt, det är vidrigt. Men du kan aldrig få ett barn som inte vill synas att gå ut på en scen och showa... Dessa barn som får modelljobb tjänar dessutom EGNA pengar, och då är andra snabba att tycka att det är BARNARBETE... hmm, alla dessa fotbollslag som tvingas sälja BINGOLOTTER eller kakor då? DET är väl barnarbete om något? Inga pengar som de direkt får stoppa i fickan heller. 


JAG TYCKER ATT MINA BARN ÄR SÖTA! DET UTESLUTER INTE ATT JAG TYCKER ATT DE ÄVEN ÄR UNDERBARA INDIVIDER MED VÄRLDENS FINASTE INSIDOR! DET ENA BEHÖVER INTE UTESLUTA DET ANDRA.

Bäst bilder får man av GLADA barn som inte besväras utav kameran, alla barn är olika, därav så figurerar inte några av mina barn lika ofta på bild som de som är riktiga linslusar.
Det handlar om att ta hänsyn till barnet, att respektera sitt barn, oavsett om det gäller fotboll eller modellande.
Det handlar oftast INTE om föräldrar som vill leva ut sina drömmar genom barnet som många vill påskina. Då är det värre med dessa stackars barn som triggas inom idrotten etc. Du kan få en unge ut på en fotbollsplan mycket lättare än att få en unge som inte vill att gå ut på en scen.
SÅDETSÅ!


  
 
 

Lite bilder på mina kids, linslusar till och från med en mamma som älskar att fota.
Och vilken förälder fotar inte sina barn? Det är väl same same lixom?
SÅ dubbelmoral och FY SKÄMS till alla föräldrar som snackar skit!






Barnvagnar...

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6249791.ab

Ja det är väl inte ett dugg konstigt? Om jag hade ett café så skulle inte jag heller vilja ha en massa barnvagnar överrallt... för de tar plats!! Speciellt då det kommer en hel liga med nyblivna morsor som sitter med sina små bebisar... de kan väl ses hemma hos varandra istället? Bra mkt mer barnvänlig miljö dessutom, särskilt nu i influensa-tider, varför ska man vara ute i offentliga miljöer med de små? Annars får man väl ställa vagnen utanför..det säger väl sig självt? Bara för att man e morsa betyder inte det att man är gud och kan komma trängandes överrallt med sin barnvagn. Och skriker ungen.. så får man allt ta och gå därifrån en stund.. beisen kanske behöver sova? Sorry alla "lattemorsor" men spara era pengar och fika hemma, för era barns bästa iallafall, eller lämna vagnen utanför. Klart det är diskriminering däremot om man INTE får ta med sig sin bebis in, men däremot om bebis skriker och stör de andra gästerna så får man nog snällt gå om bebis inte slutar skrika. Ja det hade iallafall jag gjort om mitt/mina barn skrek. Men tyvärr har somliga inte lika mycket vett som jag!





Pepparkakshus

Igår gjorde de ett varsit pepparkakshus. De hade fått färdiga som man köper i butik och själv sätter ihop. För enkelhetens skull, de vill ju ha likdana så att det inte blir ORÄTTVIST. Ja, rättvisa är nåt som är HETT härhemma!
Så, då jag limmat ihop dem alla med smält socker så fick de börja.



                               HÄR ÄR RESULTATET


Senare i veckan så ska jag och Vanessa bygga nått annat med pepparkakor!
Får se vad vi ska hitta på dock.. Nånting blir det, men vad, är en bra fråga!




När man INTE vill sova-

Igårkväll, hade minstingen tvärt bestämt sig för att INTE sova! Han GALLSKREK, var riktigt förbannad!
Mina öron värkte, han skrev ju f*n i 100 decibell! Envis som en get, mamma upp i dan (fast jag skriker inte för att få som jag vill) Men mamma vann. Igen. Fast efter dryga 2 timmar så kändes det inte som en vinst direkt...
Det enda som fick honom att i korta stunder sluta skrika... var prat om BAJS.
Började med att jag mitt i allt vrålande försökte få honom på andra tankar och frågade vad han trodde att tomten skulle ha i säcken i år. Han slutade vråla.. funderade en kort stund innan svaret kom:
"-Pannkakor... leksaker..... pannkakor.... OCH BAJS!!!"  Jaha... sa jag... där ser man, vilka leksaker då? (gjorde ett misslyckat försök att villa bort lite från bajssnacket) "-nä, bara BAJS, pannkakor med BAJS på!"
Och sen var bollen i rullning! (känsliga läsare kan sluta läsa här!)

Sen kom vrålet igen... för det blev en tyst paus... varav jag fortsätter tappert; "Hur ser pannkakorna ut då? Är det vikta eller rullade?" Men summa summarum, så blev jag informerad om att tomtens lösa bajs låg mellan de vikta, bajskorvarna i de rullade, och inte nog med det, tomten hade PRUTTGRÄDDE på... och förvarade inte pannkakorna i säcken... utan i kalsongerna!
Ja mycket ska man få höra! Aptiten jag hade innan var som bortblåst och jag somnade med bajs och vrål ekandes i huvudet... Men idag är en annan dag, jag klarade mig från mardrömmar trots allt!





HABBO

Har googlat på Habbo...
Akta er, det kan bli DYRT! Såg att man kan köpa HABBO-pengar som man kan använda i spelet för att köpa möbler, prylar och annat till denna virtuella värld. Man betalar via sms, 15:- varje gång! SJUKT!
Inte konstigt att Vanessas mobil som nyligen blivt påfylld är TOM. Tack Gud att hon inte har abbonemang!
Nu får hon hushålla med EN påtankning varje månad, sen väljer hon själv vad hon lägger pengarna på, men GLÖM att hon ska låna min telefon i fortsättningen för att ringa kompisar. Jag har alltid undrat hur sjutton hennes pengar kan ta slut så snabbt då de flesta/alla av hennes vänner har comviq, och hennes mobil blir alltid påtankad med just comviq-kompis... men nu idag trillade slanten ner, med råge! Jag har reggat mig där på Habbo själv nu... efter lite övertalning av Vanessa. 
Nu ska jag snoka runt och se vad det är för typ av sida hon är så fast i!
Galet att de lurar barn att betala en massa onödiga pengar för saker som de inte kan använda utanför den virtuella världen, en aning chockande faktiskt! Inte så konstigt att hon "fastnar" där... scary! Minst sagt!
Tror inte på att förbjuda så mycket för barn, utan nu ska jag själv in där innan jag dömer. Jag måste bara få se hur det är att vara där inne UTAN att behöva köpa "habbopengar" via sms.
Sen får hon själv hushålla med de pengar hon har, och så blir det till att dra ner tiden framför datorn.
Ska göra ett "datorschema" här hemma nu. Blir nog bäst så.




Barn av idag/Habbo

Jag; "Vanessa, vi måste äta frukost nu, vad vill du ha?"
Vanessa; "Va?"(släpper inte datorn med blicken)
Jag; "Jo jag sa att vi måste äta frukost, och sen ska vi stänga av datorerna och göra annat"
Vanessa; "Jag kan inte nu, det är nån som ska föda, jag är ju doktor!!!!"


HABBO, nya spelet som ALLA kids spelar tydligen! Hon springer runt inne på HABBO och snackar med sina klasskamrater och annat. Snacka om socialt liv!!

Man kan tydligen vara vuxen på Habbo, Vanessa tycker att jag ska regga mig och vara hennes mamma där med!





MIDDAG HOS LOTTA

Ikväll blev jag och Vanessa bjudna till vår granne Lotta på middag. Nu är jag så mätt att jag inte kan röra mig ur fläcken förrän imorrn typ...
Vi fick gratinerad hummer till förrätt och till varmrätt Love herbs surprise, som bestod av fläskfilé i någon slags supergod krämig sås med örtsmak. Till detta en god sallad och klyftpotatis. MUMS! 
 

hittad på google.. alltså, INTE min bil! ;p Not yet anyway! ;)

hittade ingen bild på en ätbar hummer dock! ;p Glömde kameran hemma tyvärr...

Hehe, fick googla på gratinerad hummer och hittade en!

Slänger in den med, lånad/snodd från ragazze.se







JÄVLA MYGGA!

Det märks att det inte är vinter ute.. dödade nyss en myggjävel som hann bita mig i nacken.. känns bra skumt med myggbett i Sverige i december!





Städat!

Nu äntligen blev Vanessas rum städat, med en hel del hjälp från mig. Vi rensade ur sjukt mycket kläder, både urvuxet och sådant som inte föll damen i smaken. Hon gillar INTE att städa och det var en hel del sura miner.. men nu är hon nöjd då allt är klart. Hon hittade massor med "försvunna" grejer och satt å pillade å grejade med dem mest medans jag slet som ett djur. Men skitsamma, det var hon värd, hon som alltid hjälper mig med det mesta annars. Igårkväll fick jag ryggmassage av min lilla prinsessa, hon hade SPA för mig sa hon!



FÖRE                                            EFTER


 

FÖRE                                           EFTER                                  

 
                                                   (i hörnan ska granen stå)



Och sen röran utanför.. ;p (som ska slängas, nån annan dag...)



Eventuellt ska en ROSA gran inhandlas till hennes rum... men får se hur det blir med den saken!
Pojkarna ska ha den gröna vi har på vinden, i sitt rum.. och jag ska ha den STÖRSTA nya i vardagsrummet! ;p

Btw, så har förra årets julgran stått ute på min baksida, med glitter och allt, sen förra julen!!!
*vägrar skämmas...orkade inte släpa den till grovsoprummet*
Gjorde susen i midsomras då några grannar skojade och sa att vi kunde dansa kring granen istället för midsommarstången! :D Men nu känns det rätt ok att den står där ;) funderar på att bära den till framsidan av huset! NU ÄR DET JU JUL IGEN. Tänk att ett år går så snabbt!! ;p

Slänger in en bild på min utsikt i vardagsrummet just nu:











ANKA

Mycket ska man vara med om! Låter ju som ett skitdåligt skämt! Hahahaha, seriöst, har polisen verkligen såååå lite att göra? En isbit? Man undrar ju hur STOR den var. Allvarligt, han kunde ju DÖTT! HAHAHAHAHA



"Paret Ankas gräl har tidigare blivit föremål för polisen. Förra året kastade Anna en isbit på sin make. Anna greps men Paul förlät Anna och händelsen ledde inte till åtal."

källa: aftonbladet




ÅRETS BÄSTA JULKLAPP

Att hitta julklappar som passar är inte alltid lätt, ibland är det stört omöjligt!
Men jag har hittat den ultimata julklappen, som passar typ ALLA oavsett ålder och kön!
Bara man har ett badkar hemma.. (annars så duger produkterna även för fotbad)
Och det bästa är att det inte alls behöver bli DYRT, utan man väljer själv hur många/mycket man handlar!

Inte nog med det, du slipper trängas i butiken om du inte har vägarna förbi.... de har en webbshop nämligen!

LUSH

Deras BADBOMBER är gudomliga, de gör verkligen underverk! De luktar gott och är BRA för huden, riktigt riktigt lyxigt! Inget man kan få för mycket av direkt!

De har även en massa annat lyxigt, tvålar, hårprodukter, ansiktsmasker, massageoljor som ser ut och luktar som choklad bl a osv. Helt klart värt ett besök och varenda krona!

  





Don´t be jealous!



I år kommer vi ha den absolut snyggaste julgranen ever!

STOOOR och otroligt ståtlig, pampig och vacker!
;p

Kommer lägga upp bildbevis senare... då den står och glänser i vårt vardagsrum, kliar i fingrarna men ska försöka vänta med granen till iallafall 3:e advent!




Brev till Gud

När jag var liten var jag väldigt kristen, bad till GUD varje kväll. Varför? Jo.. för att CAROLA gjorde det!!
Carola var min absolut största idol!



Jag skrev brev till Gud, massor med brev, mamma postade dem aldrig tydligen... för här är ett utav dem,
som sitter inramat hemma hos mig nu efter att en kompis utbrast då hon läste det; "Guuud så kul, det här MÅSTE du sätta upp på väggen nånstans!!" Sagt och gjort, jag ramade in den, och nu har jag den på väggen, ovanför ett gammalt skåp under trappan i vardagsrummet.

 Lina är min lillasyster ;p




Vanessas B-O-M-S

Hon läste saga för mig igår innan vi skulle sova, supermysigt. Hon läste ur en bok hon skrivit i skolan,
B-O-M-S: Boken Om Mig Själv.

Här är några sidor som fick mig att dra lite på munnen;



(jag SORTERADE kläder... skoj att hon skrev rensa... haha som fisk)









TRIST!

Nu ska jag sova.. skittrist att Tove åkte ut. Men är säker på att hon kommer bli större än de båda finalisterna i framtiden. ;p
Nu skiter jag i vem som vinner, finalen intresserar mig inte ett dugg.




Se på fan!

ERIK hänger löst!! ;p

HEJA TOVE!!!




Har tröttnat

på min blogg... vill ha den bredare, i 3 spalter, vill ha min ipod längst upp till höger i spalten, och en presentation av mig och de mina i en ny spalt på vänster sida... Hjälp mig nån??!!




HEJA TOVE!!!

Bruden är GRYM! Den enda som gett mig gåshud ikväll! Erik, ja, han kan sjunga... men jag tycker faktiskt inte att han ser ut att vara ens i närheten av en stjärna. Vet att många många tycker det, men herre gud, VAD är det som han har förrutom RÖSTEN? TOVE ROCKAR!!!!




Mätt

Tänk att man blir mätt så snabbt, att något som sett sååå gott och lockande ut snarare får en att bli illamående efteråt. Ja, alltså, jag äter så fort... för det är så gott, och sen vips, är jag PROPPMÄTT och mår illa istället... eller så blir jag sugen på något motsatt till det jag nyss ätit. Så snart ska godisskålen fram. Vi tjuvstartar med lördagsgodiset idag, bara jag och Vanessa hemma ju!

Detta har vi nyss ätit;
 

avokado med kräftstjärtar och skagenröra, citron och rostat bröd till.

Intresseklubben, ANTECKA NU! ;p




IDOL

Om Tove åker ut ikväll så är det till STOR del juryns fel! De har ju valt låtarna, en låt som ska passa artisten i fråga och en annan låt som ska ses som en utmaning för vedebörande. Låtarna Erik fick, var ingen utav dem en utmaning, han fick snarare de låtar han gör bäst helt enkelt, båda 2! Nu tänker jag använda ett utav mina söners favorituttryck; ORÄTTVIST!! Tove själv är ju jättebesviken, och det förstår jag! Men som det mesta på TV så är det ganska "uppgjort" eller åtminstone trixas det en hel del till somligas fördel.. som Erik få nu, guldkalven som typ bara MÅSTE vinna. En massa fördelar. Visst, han sjunger bra, skitbra röst. MEN Tove är GRYM, hon har DET, som person och inte BARA en bra röst som jag anser att Erik endast har.

http://www.expressen.se/noje/idol/1.1802490/laila-bagge-tankte-stoppa-tove


Jag ska rösta på Tove, och det hoppas jag att det är fler som gör!!

Telefonrösta 099-414 03

Sms-rösta TOVE till 72 400




Griffeltavlan

Idag kom den äntligen med posten!

Med ett tavelsudd till oxå! (den som ligger på kanten)
tyvärr ingick inga kritor, så det måste inhandlas!
Beställde den från Ofelias House
Satte upp den på ett utav köksskåpen i köket och det blev precis så som jag tänkt mig. Tanken är att skriva viktiga saker på den som man inte får glömma, som t ex. MJÖLKEN ÄR SLUT,
HÄMTA NYCKELN, POSTA BREVET osv... hehe kunde inte låta bli att komma med dumma små exempel.;)
Stället den hänger på är utmärkt, för man ser griffeltavlan både utifrån hallen och köksbordet, så man lär bli påmind om vad som står. Lappar på kylen går bort... de samlas bara på hög och sen glömmer man bort de endå. För man tittar ju oftast i kylen... och glömmer lika snabbt vad som stod utanpå då man hittat det man vill ha att äta....




Fredag

Njuter av tystnaden och tända ljus. Jag och en nyss-hemkommen-från-skolan Vanessa sitter framför varsin dator och umgås.
Vadå, det är ju 2000-talet nu! Gillar inte när det gnälls över barn som sitter vid datorn, jag anser att det är nyttigt och bra för barn att lära sig hantera datorer, det är ju så framtiden ser ut, i de flesta yrken (läs alla) så behöver man ha lite datorkunskap. Det man däremot ska vara uppmärksam på är HUR de använder internet, vad de gör, vilka spel de spelar osv och hur länge de sitter vid datorn. Lagom är nyttigt! (jag är inte så mycket för sånt som är lagom annars;p) Det blir sen mysmiddag framför Idol senare, städar... det gör vi imorrn istället har vi enats om.
Med tanke på att vi båda gick upp 5.45 imorse så är det en ganska bra idé. Gissar att vi båda kommer slockna i soffan inatt! Nu chattar vi här på msn... mitt emot varandra i tystnaden vid köksbordet. :-D




Pinsamt Tiger!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6233641.ab
Vilken j*vla nolla! Seriöst. jag hoppas verkligen att Elin lämnar den skiten! Har aldrig gillat honom, tyckt att han är FUL... haha, ytligt, jag vet, men det har ju nu visat sig att han ÄR ful, även på insidan! ;p Jag tycker SÄLLAN att någon är FUL, men vissa personer gillar jag helt enkelt inte...vet inte varför men så är det. Men iallafall.. så verkar han ju uppenbarligen tro att han är förmer än andra och att pengar kan köpa allt och alla. Jag hoppas så in i h*lvete att Elin är stark nog att lämna honom. Det skulle vara precis rätt åt honom och ta ner honom på jorden ordentligt.






Detta är KUL



roligt som f*n, tycker att man ska kunna skoja om det mesta, inom rimliga gränser då givetvis, men har man ingen humor kan man likagärna gräva ner sig. Gud så trist livet skulle vara då!

Det enda jag egentligen har väldigt svårt för är skämt om förintelsen och de flesta rasistskämt. HATAR den typen av skämt, de är inte ett dugg roliga, inte heller att skämta om sjuka barn. DÄR går gränsen för mig.




Snacka om fel läge!

Hahahaha, sjukt, men sååå kul, lider med dem båda, men fy så jag skrattar här!!!!! Snacka om PIIIIINSAMT!
Ibland händer det ju att man börjar skratta..och kan inte sluta. Men i TV, jisses, fy satan! HAHAHAHAHAHAHA!
Pinsamt är bara förnamnet!





Dåliga förlorare






Snacka om att göra bort sig i TV, hahaha, sitter och skrattar här, sååå roligt! *skadeglädje* ;p
Tycker inte att hon förtjänade nått annat...

Och mannen här nedan, fy faan för att vara gift med en sån!!! Pinsamt! men skrattar här så tårarna rinner typ...:-D
Tittar på den om och om igen... lika kul varenda gång! Haha, har jag tråkigt eller? Eller kanske lättroad idag?
Vad tycker ni andra? Är det inte helt underbart att kolla på??!







Barndomstrauma

Minns en jul... för läääänge sen, då en massa roligt stod på min och syrrans önskelista och min kära far glatt och hemlighetsfullt pratat massor om att vi skulle få något alldeles fantastiskt i julklapp. Högt förväntningsfulla på dagen D slet vi upp paketet som det talats så varmt om...
Och där i... ligger en UKELELE!!!!
Pappa är jätteexalterad över våra julklappar och visar glatt hur man ska spela.. och säger att nu kan vi vara med på "Hemlige Arnes ukeleleskola".

 
Eh, japp... det var det absolut SISTA vi ville ha, en ukelele stod inte ens i närheten utav önskelistan, snarare lååångt därifrån. Men tanken var god, och pappa var glad och väldigt nöjd med julklappen.
Men jag lärde mig något, att INTE ge mina barn nått de inte alls vill ha! :p





NOSTALGITRIPP!





Plågan på repeat...

Killarna diggar för fullt här... Längtar tills det ska till dagis nu!!!!



De sjunger med i texten, låter lite illa. ;p




Sovmorgon

HELA helgen! Inte helt fel! Pojkarna ska till sin pappa, så det blir bara jag och Vanessa hemma. Dags att röja på hennes rum, sortera ut massor med urvuxna kläder, som det kryllar av har jag upptäckt.
"-JAG HAR INGET ATT HA PÅÅÅ MIG!" gnäller Vanessa ibland, eller så hittar hon inte det hon letar efter. Inte så konstigt med tanke på kaoset i hennes rum, kläder överrallt, och en hel del urvuxet. Så operation rensning sker redan ikväll! Förhoppningsvis är det färdigrensat INNAN Idol börjar.

HEJA TOVE!!!




Vilders önskelista



*NAGELLACK: HELVIT, RÖTT, GLITTER, GUL, ORANGE



CHOKLADKALENDER, "-DÄR MAN FÅR ÖPPNA ALLA LUCKORNA PÅ ENGÅNG" svarar han då jag frågar varför han vill ha en sådan i JULKLAPP när han redan har en.


Fina önskningar av en pojke på 5 år tycker jag!




Idol-Tove

Bara jag som tycker att hon är lik en ung Britney? Jag ser jättemycket Britney Spears i henne, fast i en något oskyldigare och yngre variant då såklart!

 

 





Dagens början till trots

så har den flutit på smärtfritt endå.. *peppar peppar* Snälla barn som grävt i jullådorna med mig, pyntat lite och tittat på tomtetåget med belysning... sitter nu och funderar på VART jag ska ha allt bara...
De stora tomtarna fick dock stanna på vinden, iallafall minst en vecka till. Pepparkakslyktorna  och lilla pepparkakståget pryder bordet i köket, och trängs med 2 adventsljusstakar, Vanessa hittade sin gamla hon gjort på dagis en gång i tiden som hon såklart ville att vi skulle ha framme. Oxå.
SÅ, nu är det ljus här i vårt hus!

(De runda ljusen är doftljus... luktar sugar cookie! ;p)

Julkrubban med det heliga gänget till står framför tv:n, Grangrilangerna pryder bjälkarna i taket i vardagsrummet, julgranen får dock vänta ett tag till.
En massa belysning har jag oxå... som blinkar och har sig, men tror jag hoppar över att ha dem i vardagsrummet i år, nog för att jag gillar det mesta som blinkar och glittrar, men jobbigt för ögonen då man vill titta på tv osv.
Stora ängelns vingar skiftar ju redan i färg då man sätter i sladden, räcker nog för vardagsrummet i år!





Stora tåget med tomten som även den skiftar i färg får nog stå i pojkarnas rum i år.

Ska dammsuga imorrn, glitter å annat skräp från jullådorna täcker både golv och matta, sen tar jag lite bilder och lägger ut på bloggen. ÄLSKAR JUL!!!

Barnen sitter bänkade med en varsin skål popcorn i vardagsrummet nu och tittar snällt på tv. Har lovat dem att få se på Mammas pojkar senare ikväll. Sen ska de i säng, bums! Och jag med antar jag...*gäsp*











Tillägnad DIG, du vet vem...

Världens bästa låt att lyssna på då man är förbannad,  speciellt på x.
Första gången jag hörde den var då Vanessa spelade den för mig och sa;
"-Mamma, lyssna på den här, den passar dig jättebra när du är arg på x!"







Vitlök vs Vampyrer

Alla sätt är bra utom de dåliga. Själv behöver jag inte använda vitlök, räcker med att tända doftljus ibland så försvinner demonerna. Min demon har inte huggtänder, så jag är inte direkt rädd för att bli biten.

Demonen som jag haft problem med till och från med har dessvärre andra nackdelar, han gnager lixom inifrån, uatn att man märker det förrän det börjar göra riktigt ont. Men som sagt, doftljus rockar fett!
Har ibland funderat på att skaffa katt oxå.. fast det blir i längden mer jobb för min del, har ju fullt upp med alla dammråttor, och dessa tar ju tyvärr inte en katt hand om.

Bilden ovan är klickbar...






Trött idag

Ska hämta pojkarna om en stund, har nyss vaknat och är riktigt yr i skallen, äter ett äpple för att få upp sockret lite. Idag är en dag som jag INTE tycker om. Vaknade nog på fel sida redan imorse. Den där känslan i magen då man känner att; nej, idag är ingen vanlig dag, en dag när allt man gör blir fel. Och en dag då man gör en massa fel. Säger fel, tänker fel... En dag då man egentligen borde stannat under täcket heeela dagen, eller iallafall hållt sig hemma och inte pratat med NÅGON. Men det går ju inte. Vet att det till stor del beror på för lite sömn, då blir jag för det mesta ur form. Avbokade iallafall ett av mina möten idag, sen slocknade jag på soffan efter en stunds pina då jag kom hem. Men pinan försvann, fort och kvickt, och nu hänger mina extranycklar på kroken i hallen igen. Blev lite tomt ett tag, fast mest inuti, men det tomma gick över och jag föll i sömn. Skönt! Känner mig lite piggare och gladare nu iallafall, alltid nått! Ska mysa med kidsen extra mycket ikväll, och så kanske jag släpar ner lite julpynt från vinden för att skingra vissa tankar. Man gör vad man kan, och det man kan ska man göra med stolthet! Jag är ju faktiskt bara människa, som för det mesta gör mitt bästa, både för migsjälv och andra, det råkar bara vara så att jag går lite vilse ibland och fastnar i gamla minnen.




När allt kommer tillbaka

Minnen som man glömt, minnen som man gömt, ibland kommer de helt utan förvarning.
M som i Monster, T som i Trauma. Jag går och jag faller, men reser mig igen, styrkan finns där absolut, men i styrkan finns en hel del ilska, över dem som svek och tog. Hornen växer ut, och klorna tränger fram, men i mitt hjärta finns det hemliga rum, farliga rum, härliga rum och sorgliga rum. Ibland går jag vilse och glömmer stänga dörrar, får panik och hittar inte ut.








*gäsp*

Minstingen hade magknip inatt... vaknade och skrek, tillslut fick han sätta sig i ett bad med mig. Magknipen gick snabbt över, ett varmt bad gör ALLTID susen, men han blev väldigt pigg, och ville simma, och bada jäääättelänge!
Jag ville INTE bada jättelänge. Kunde nästan somna på fläcken. Men skönt att det blev tyst iallafall, barnskrik kan skära ordentligt i öronen! Och inte nog med det,
"-Hämta KAMERAN mamma, ta KORT!!!" säger han förtjust och tror att jag på allvar ska springa ner och leta efter kameran mitt i natten. Det blev INGEN hämtning av nån kamera iallafall, SÅ trött var jag!!
Tillslut, då jag drog ur proppen, med stor protest från lilleman så bestämde han sig som vanligt för att ligga kvar tills "vattnet har drunknat".  Och avloppet i badrummet är inte riktigt vad det ska vara... så det tar ca 10-15 min innan allt vatten runnit ut. Till hans glädje, såklart. Ungen är ju smart iallafall! Borde vara tacksam, mamma upp i dagen och envis som en get när han vill ha något, precis som sin mor!

slänger in en annan badbild på det lilla badmonstret







Kossa idag

Idag känner jag mig som en kossa... som lämnar båset närsomhelst.
Och man saknar inte kossan förrän båset är tomt!

Himla otacksamt att vara mamma ibland! Overallen är det helt plötsligt fel på, "det är VARMT ute", "jag gillar inte mörkblått, jag vill ha ljusblått", tog en halvtimme att få minstingen att ta på sig overallen då vi skulle gå från dagis. Maten är inte god (lagat deras favoritmat) "jag vill ha pannkakor", "pucko", "dumma mamma", skrik, trots, ännu mera skrik och trots, är det inte mig de är arga på så är det varandra, allt är orättvist, precis allt. Även det som nån har gjort för en vecka sen. När ska de lära sig att millimeter-rättvisa inte existerar?!  Pappa, ja han är HELIG, mamma är ju en möbel som alltid finns där, en tvätterska, städerska, nanny 24/7! Lektant är jag oxå. Jag vill att de ska få chansen att SAKNA mig! De tar mig för givet, jag älskar dem så mycket, men jisses vad det suger musten ur en ibland, och mitt i allt ska man helst vara PEDAGOGISK och konsekvent.
Konsekvent, ja det slutar med att jag sitter och väntar ut nån som vägrar ta på sig overallen. Den andra vill hem, står och svettas i sin overall, tackar gud i himlen (om han nu finns) för att dagis ligger 20 meter från hemmet, så han får gå hem själv till storasyster. Och givetvist är det oxå orättvist! Vad annars?? Utmaningen är tuff, men mamma vinner tillslut. Men mamma är oxå helt slut. Så mamma är den stora förloraren i längden.

Ja, idag var en sån dag.





Kärlek

Jag vill bli kär! Har glömt hur det känns.. Men bölar som en riktig lipsill av att lyssna på t ex Lugna favoriter.
Samtidigt har jag byggt upp världens starkaste mur, vill inte, orkar inte släppa in nån annan. Tryggt men lite ensamt ibland. Motsägelsefullt så in i h*lvete, gör nästan ont då jag tänker på det... min dröm är att gifta mig, vill ha ett sagobröllop, har klänningen nästan klar.. den hänger på vinden. En askungendröm som jag sytt på å grejat själv. Just LOVE it. Bara prinsen som fattas, men ser bara grodor överallt. Å en å annan padda. Även en hel del svin har jag stött på. Åsnor med, och en å annan inbillad tiger. (ja de som tror att de är det;p)
Strutsar, de där stroppiga j*vlarna har jag inte ens tittat på. USCH. Svin är ganska grisiga, först tycker man att de är hur gulliga somhelst, ser dem som söta rosa kultingar, men sen blir de förvandlade till fula svin!
 
Grodorna är si sådär, gillar grodor men tröttnar snabbt. Det finns ju så många och alla är stöpta i samma form.

Tavlan här nedan heter: Try to kiss me and I fucking stab u!

finns att köpa på  http://pinkfridaydesign.blogg.se/
sååå grymma tavlor hon gör, denna ska jag köpa nån gång i framtiden!
Så klockren!




Brrr

Idag hämtade jag dottern i skolan med min granne som har bil. Skulle egentligen gått dit, men passade på då min granne endå skulle ta bilen dit för att hämta sin son. Iallafall, så sitter vi bilen och väntar, jag ringer upp henne och säger att vi står på parkeringen, och då jag ser att hon kommer gåendes...
I TUNNA MÖNSTRADE NYLONSTRUMPOR!!!!! Jisses unge, det är ju KALLT!! Till detta hade hon benvärmare och en lite längre tunn tröja. Ja jacka och mössa hade hon ju givetvis... men endå!
Det är ju minusgrader ute! Grejen är den att på onsdagar har de gympa första lektionen, så då går hon till skolan redan ombytt i gympakläder, och tar med sig det hon ska ha på sig sen.
Nu ska jag se till att kolla vad den unga damen packar ner framöver. Ibland får hon för sig att hon ska ha nått som är urvuxet eller alldeles för stort på sig, hallå lixom, hon som har hur mycket kläder som helst att välja bland. Dags att rensa ur hennes garederob lite, ska jag se till att göra i helgen.
Tur för henne att jag kom i bil.. annars hade hon väl frusit fast nånstans längs vägen hem!




Idag kom den

Äntligen, min tröja från Melba! Och den damp ner i brevlådan, så jag slapp hämta den! Ang stl... one size, så kan jag ju säga att den var ganska liten. Ja, alltså, JAG är rätt liten, och den satt bra på mig, det enda var att den stramade lite i ryggen OM man nödvändigtvis vill sträcka armarna framåt ordentligt. Vilken man inte ofta gör.. men endå. Stl one size brukar ju annars vara ca 36-38 iallafall.. denna var mer som en xs-s. Den var fodrat med nått sidenaktigt tyg, därför är den inte så stretchig tyvärr. Men det kanske går att klippa bort? Hmm, ska tänka igenom det NOGA innan jag hämtar saxen dock! Sen så trodde jag den skulle vara lite tjockare, ser tjockare ut på deras hemsida... mina öron hänger lite.. hehe, ser lite ut som apan i Trazan och Banarne!  



kolla själv! Fast jag HATAR typ bananer!

 



slående likt! ;p




HAHAHA





Urk!

Slängde ett snabbt öga på burken med oliver i kylen.. och såg att en del var ludna! Min första tanke var att det var för kallt i kylen och att det ludna var frost. Men icke. Och enligt bäst-före-datumet så ska de hålla till november  2011!!
Falsk marknadsföring??

 





En stjärna!

Har lekt med min frisyr...igen. Ville ha en stjärna på ena sidan, men svårt att göra en själv så Vanessa fick äran att hjälpa mig. Resultatet blev kanske inte riktigt som jag önskat, men blev imponerad endå av hennes jobb! Ska gå till nån och fixa till den bara, så att spetsarna blir jämna och mer symetriska bara...


så ser jag ut på ena sidan.....                       ......Och såhär på andra.


(klicka på nån av bilderna... Ooops I did it again! ;p)



Ombyte förnöjer!

Tanken är att det ska växa sig längre på bägge sidor... alltså inte vara såå kort på ena sidan som det är nu.
Men det växer ju snart ut lite! ;p




Snopet!

Imorse var det dags för lucka nr 2 i deras chokladkalendrar. Efter mycket pillande så fick de upp lucka 2, men Vilders var TOM! Gissa om han såg snopen ut! Hur f*n kan den vara TOM? Luckan var helt oöppnad. Kan man lämna tillbaka den och be om en ny? Inte för att den var dyr, kan ju lika gärna köpa en ny, men själva principen? Klart att barnen blir jättesnopna, för DEM är det ju en stor grej det här med adventskalendar.
Snacka om att bli blåst på konfekten bokstavligt talat! Han fick öppna lucka nr 3 helt enkelt, han ville ju oxå ha sin cholkladbit såklart. Köper en ny till honom idag, men tänker informera coop om att det saknades en bit i en av deras kalendrar, kanske fler som drabbats? Ilandsproblem, jag VET. Men endå. Kan ju vara bra för dem att veta iallafall...?




Hmm

Ibland är man bra förvirrad. Trodde det var torsdag idag.. och igår trodde jag att det var onsdag, och förbannade mig själv över att jag missade Depserate Housewifes då. Som tur var blev jag av en händelse påmind om att det INTE var torsdag idag! Skönt, för då slipper jag springa till bussen, åka 35 min och SEN få vända för att det är fel dag! Men kändes lite snopet dock. Speciellt att jag igår gick och grämde mig över Desperate Housewifes! Hade även packat matsäck till pojkarna i morse, men vi bestämde att vi har utflykt här hemma med matsäcken efter dagis istället. Slutet gott, allting gott. Så nu kan jag bara koppla av idag! SKÖNT!




God morgon!

Kom upp INNAN klockan ringde 5.45 idag, riktigt skönt! Hann duscha ifred (guld värt då man har barn) och sminka mig utan barnen springandes runt benen. Nu dricker jag kaffe och har precis visat Vanessa hur man lägger in en ipod på bloggen. Kan ju säga att hennes val av musik är modernare än min, gillar den som fan, men har inte samma koll som henne på vad låtarna heter... tantvarning tro?

SKa fixa grabbarnas matsäck strax, de går till skogen varje torsdag... och sent på kvällen igår berättade de att de ska ha sittunderlag med sig. Jahopp.. inget vi har hemma, så det blir till att improvisera idag, med en tidning i en plastpåse. Ja bättre än inget. Ska kolla upp idag vart man får tag på sådana, har noll koll på det, är själv ingen skogsmänniska. Minns att jag som barn inte alls gillade att vara ute längre stunder i skogen, blää! Men så kul att grabbarna gillar det tycker jag, får de en massa frisk luft dessutom. Och ja, de lär sig om naturen med. De gånger jag kanske GILLAR att springa i skogen är isåfall med en kamera. Utan kameran med mig blir jag snabbt uttråkad.

  
  
 

  
 

 
 





Irriterad

Ibland blir man påmind om varför ex är just ex... Det blev jag idag. Tyvärr blev jag inte särskilt förvånad, först besviken, sen bara arg. Så nu skiter jag i det. Bättre fly än illa fäkta sägs det, så sant som det är sagt! Jag värderar mig själv ganska högt numera, och förväntar mig att bli behandlad därefter, de som inte gör det har inget i mitt liv att göra om inte poletten trillar ner ganska omgående. Men sak samma, jag säger som Grynet;

TA INGEN SKIT!!




Kände mig lite uttråkad och rastlös...

så vi målade lite på väggen. Måste köpa mer färg... fanns inte mycket kvar!



lång ifrån klart men iallafall en början!





Vackra natur!

Då jag kollade ut genom fönstret idag så var himlen alldeles ROSA! Så himla vackert!
Lyckades fånga den på bild.









Bad



"-Jag vill ligga kvar tills vattnet har drunknat!!!!"
Vilgots kommentar då jag tömmer badkaret.




Ibland smälter hjärtat... igen!

"-Vi bor i ditt hjärta mamma. Ditt hjärta är vårat hus!!"

utbrister Vilder med ett leende då han ligger i badet.








Ironi...

Ja, min nya banner! ;p Kunde inte låta bli... hade tråkigt och lekte lite i photoshop. Hoppas folk fattar att den är IRONISK!




Mjölk ger starka naglar

"-Nu är det dags att dricka mycket mjölk för då växer naglarna!" sa Vanessa förnuftigt imorse då hon hade lite svårt med att få upp första luckan i adventskalendern....





Jultomten

Jag har förklarat för barnen att det är TOMTEN som kommer med julklapparna, såklart!
Det vet vi ju alla sen barnsben att han gör, och det står ju dessutom i varenda barnbok om julen.
Så, önskelistorna är fulla.. leksakskatalogerna sönderkryssade, och det skrivs listor hit och dit. Jag förklarade för minstingen då han ivrigt pekade på ALLT och sa: "-DEN och DEN och DEN vill jag ha av tomten!" att man inte kan få allt man vill ha, att allt kostar pengar osv... han tittade bara konstigt på mig och utbrast:
"-Men det är TOMTEN som köper julklapparna ju!!!" Jahopp... hur förklarar man nu då?
 
Katalogerna är btw kastade nu, hatar dem! En massa FULA plastiga leksaker som kostar bra mycket mer än de är värda. Och håller för lek gör de oftast inte heller! Måste ge mig ut på jakt efter BRA presenter.
Funderar på en egen kamera till minstingen som är som jag, mini-paparazzi. Vill hitta nån billig variant men hyffsat bra. Den han fått "leka med" på sista tiden är det urkasst batteri i, måste laddas ca 5 ggr om dagen!
Och sladdarna är oxå borta, minneskortet för stort för min dator osv... (och så VILL jag köpa en NY ;))
Exet tycker att jag bara ska köpa nytt batteri och sladd och annat som hör till, till den gamla... men jag tror det blir billigare och bättre (läs:roligare) att köpa en NY.

Vilder har önskat sig nagellack bl a, dock INTE rosa, för det är ju tjejfärg!! ;p :D
Självklart kommer några av hans julklappar innehålla just NAGELLACK. Kan mamma och storasyster låna! ;p

Vanessa har önskat sig en del.. jag vet precis vad jag ska köpa till henne men kan inte skriva det här då hon läser min blogg.. ;)





DYRA bullar

Insåg nyss.. då jag kollade in priset på saffran, hur DYRA bullarna jag gjorde häromveckan var!!
Ett paket saffran kostar runt 32 spänn... och jag hade 4 påsar i... då är jag redan uppe i över 120 spänn!!!
Och då har jag enbart räknat med kostnaden för saffran. Jo, vad är det man brukar säga? Smakar det så kostar det?!? ;p Alla var mycket nöjda iallafall med mina goda bullar, godaste de ätit (såklart)!! Ja, tacka faan för det!! :D




Pojkarnas lekrum

Nu börjar det bli liiite mer ordning, fattas en till hylla/förvarning från trofast på IKEA bara.. och sen ska väggmålningen avslutas och några bra spotlights i taket. En stor spegel ska upp på väggen oxå, dotterns gamla med en tjock ram full utav glitter väntar på vinden, från början var den ganska tråkigt vit, men det ändrade vi med en hel del lim och ännu mer glitter!

Här är lite bilder från imorse
 

 

skattkistorna är fullproppade med diverse utklädningskläder osv!



kommer bli superbra med ännu en vit förvaring/hylla från IKEA.  Då ska bilarna inte ligga i den blåa backen på hjul utan i den nya förvaringen. i backen ska de ha annat har jag tänkt. Den kommer få plats ganska exakt i mellanrummet mellan nya hyllan in mot väggenn har jag räknat ut. Kors i taket att jag MÄTER nått INNAN jag handlar! Vuxenpoäng där tro? ;p




Arla morgonstund

Vaknar på vardagar av att mobilen väsnas exakt 5.45. Snoozar gör jag i 10 min, sen är det dags att gå upp och gör iordning Vanessas frukost och den obligatoriska kaffen till mig. Lugnet före stormen, pojkarna snarkar och det är ganska tyst. 7.00 kommer Tuva och sen drar de till skolan.. som för övrigt börjar kl 8.00, fattar inte vad de vill göra där så tidigt.. men "de får som en längre rast på morgonen" säger hon... Ungar! ;p
Är inne på min andra kaffe nu, fortfarande med jordens träningsvärk i vaderna... har haft det i 2 dagar nu, helt utan anledning! Vaknade igår och det kändes som om jag sprungit ett maraton i vaderna. Skumt! Har iochförsig drömt extremt mkt och intensivt de senaste nätterna. Kan det ha med det att göra tro?
Irriterande iallafall, för det gör ONT!

1:a luckan öppnas idag... och jag har inte köpt en endaste julklapp än!
 
Dags att ta tag i den biten, inte kul att trängas med alla andra sen strax innan julafton!
Går och suktar efter nya granen som ska komma snart, en STOR gran, i plast, som ser äkta ut.
Den gjorde iallafall det på bilden. Funderar på hur dags jag ska sätta upp den bara, har ju förr om åren varit ganska tidig... tidigast granen kommit upp var nån gång i början på NOVEMBER!! *skäms nästan* (med betoning på nästan;p) Var för några år sedan, då Vilder var bebis, och jag och en vän skulle ta lite fina julbilder på våra barn. Jag sprang upp på vinden, slet ner gran och allt som hörde till, vi satte på julmusik och bakade pepparkakor och hade glögg och allt. Helt galet! Det roligaste i det hela var att de skulle installera nån kabel/uttag i hela huset, så det plingade på dörren och några gubbar/killar skulle greja med bredbansuttaget eller nått, som givetvis satt BAKOM granen.. så den fick vi flytta på och greja.. han måste nog tyckt att vi var riktigt galna, finklädda till tänderna och typ firade jul! Hahaha, vilken syn!




RSS 2.0