Julgott

Detta brukar jag göra utav resterna av den smälta chokladen då jag gjort julgodis... som blir supergott och de som har smakat älskar det!
Du blandar och häller i :
cornflakes
russin
kokosflingor

ungerfär lika stor mängd av varje
(chokladen ska givetvis stå över ett vattenbad precis som när man smälter den)
Jag brukar även droppa i lite pepparmyntsolja efter smak och tycke i chokladen!
Det ska vara MYCKET av cornflakesmixen, så att det nätt och jämt går att blanda, men allt ska "färgas/täckas" iallafall utav chokladen, men som sagt, nätt och jämt. Blir det FÖR mycket av den är det bara att slänga i lite mer choklad.
Sen klickar du ut det i kakformar eller bara som de är på nått med bakplåtspapper på och låter stelna.
Desto mindre choklad du har desto krispigare och mer lätt-tuggade blir de.
Mumsigt, ekonomiskt och enkelt, och man slipper dessutom slänga det som är kvar utav den smälta chokladen!


Kommentarer
Trackback