FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beslutsångest!!!

Vad fan ska jag ha på mig???? Ikväll ska vi ut och äta inne  istan för att fira min mamma, och jag har desperat gått igenom heeela garderoben som nu ligger utanför garderoben typ.. och hittar inget. Eller jo, jag hittar massor, alldeles för mycket, som jag INTE vill ha!!!! Hmmm....


Inte ofta jag går ut så det är ju alltid kul att passa på att klä sig lite fint, man åker ju inte till ica direkt i klänning och stövlar. Har ett par lila mockastövlar med en massa fransar på som jag älskar men aldrig har tillfälle att använda, som min mamma dessutom tycker är odrägligt fula. Så jag tänkte ha dem ikväll, till hennes ära. ;-) Ja lite humor har hon faktiskt! :-D

Fast jag hinner nog ändra mig tusen gånger till innan jag å Vanessa beger oss in mot city.

Nu väntar jag
på att hon ska komma hem från skolan, sen ska vi göra oss i ordning, utan att stressa. Hmm, klarar jag det? Jag stressar ju jämt, även då jag sover typ.

Hade galet svårt att somna igår,
i skallen sov jag typ, men hela kroppen jobbade hårt, hade typ som växtvärk i benen men utan att växa, trist ju, om jag endå ska ha å ont och inte få nån lön för mödan lixom...

Var hos sjukgymnasten idag,
det behövdes kan jag säga. Fick en massa nålar som gjorde satans ont denna gång, men de gav effekt ganska omgående. När jag kom hem därifrån så stack det till som fan strax udner knät och jag drog upp byxbenet och upptäckte att jag hade en nål kvar i benet.. så inte så konstigt att det gjorde satans skitont!Smaken är som baken, delad!!

Vilgots självkänsla är det inget större fel på, inte på envisheten heller. Men tyvärr är det för kallt ute för hans egenkomponerande klädsel; badshorts, t-shirt... och felknäppt cardigan!!! Han fick gå ut själv och känna innan han köpte conceptet att det var bättre med långbyxor på sig.

-Ja, det VAR kallt ute mamma, jag lägger shortsen i ryggsäcken istället, kan jag ha de inne på fritids
.

Men OJ vad han tyckte att han var snygg. Aaaas-cool ju!Dagens tankeställare

Riktigt klockren bild att visa barnen då de gnäller över mat och att allting är orättvis..

Det får dem att vakna till lite och inse att de faktiskt har det väldigt bra!!

 

Det är alltid lätt att önska sig mer än vad man har, det svåra är kanske att vara tacksam för det man faktiskt redan har? Eller är det så i dagens samhälle, att mycket vill ha mer? Tror det är viktigt att hålla sig "på jorden" om man siktar för högt. Jag tror att folk idag är alldeles för upptagna med att sikta mot stjärnorna så att de glömmer bort att vara tacksam och glad för det som finns här och nu omkring oss, just nu, nere på jorden, bland alla nära och kära.

 

Mindfullness

Att bli ETT med sig själv, att finna sig själv och acceptera sina fel och brister. Först då kan man vända det till något positivt istället för att tjurigt banka skallen i en vägg.

Mycket av sitt mående kan man påverka själv, och jag arbetar ständigt med att lära känna mig själv bättre hela tiden så att jag kan bli min egen bästa vän och utvecklas, tillsammans, med mig själv.

När man inser och accepterar sina egna begränsningar, först då kan man utvecklas, utifrån det.

En sten i taget, för att bygga grunden. Det är ju den vi ska stå på när det blåser, så grunden måste läggas väl och med omsorg.

 

Hur andra beter sig kan man inte ändra på, alltför många lägger ner energi på helt fel saker, det enda man kan ändra på är sig själv, sin inställning.

Bara DU kan sätta ditt eget värde, bara DU bestämmer över dig och respekt får man inte från andra om man inte respekterar sig själv först.. Man måste lära sig att backa då det känns fel och samtidigt kunna acceptera saker som händer. Att acceptera saker och ting behöver inte betyda att man gillar dem. Det är två helt skilda saker.

 

 

Balans, är nyckeln till inre frid.

 


Kommer vara hemma en tid framöver, arbetsträningen är lagd på hyllan. Jag måste lägga all energi och kraft på mig själv nu ett tag framöver, vila på dagarna om jag måste och sen bara vara, utan stress och få lite balans rutiner att funka. Jag vill ju så mycket men kroppen säger ifrån. Vill ju vara duktig och få saker gjorda, vill vara som "alla andra" men måste acceptera att jag är jag och ingen annan, jag måste, som jag fick höra igår, lägga all fokus på MIG SJÄLV.

 

Bra att alltid försöka tänka på;

 

Man ska lägga märke till det som påverkar en positivt utan att värdera det.

Man ska även lägga märke till det som påverkar negativt utan att värdera det.

När man kommer på sig själv att värdera, döm inte ditt värderande!

 

Man ska bara göra det som fungerar, det som situationen kräver.

Man ska undvika begrepp som: "rättvist" - "orättvist" - "rätt" - "fel" -  "måste" - "borde" och "får inte"

 

Man ska stå på sig, ha respekt för sig själv, stå för sina åsikter och för det man tror på.

Man ska följa sin egen visshet


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jobbig dag på många plan...

Lite krasch bom bang, orken dog lite och det mesta kändes övermäktigt då jag haft lite jobbiga telefonsamtal och sen som pricken över i:et kom posten med lite jobbiga och irriterande besked som skymde solen på min himmel rejält för tillfället.... Jo jag gillar oväder och regn, men inte på min inre himmel!!

Idag har jag känt mycket, har varit arg, sen ledsen sen arg igen och mera ledsen, sen uppgiven och sen glad för att det finns nån i mitt liv som tar emot mig när jag faller, sen tårar av trötthet och utmattning sen tårar för att jag är lycklig, lycklig och lite trasig på samma gång, men börjar sakta men säkert bli hel... på riktigt typ. Måste lära mig att inte ta vatten över huvudet bara, att inte höja ribban hela tiden, jag duger som jag är och allt tar sin tid.
Rom byggdes inte på en dag.


Jag målade en stund för att skingra tankarna tills jag fick ont i nacke och rygg och blev yr. Nu är jag mest trött och har ont i skallen och domningarna lurar bakom hörnet. Det susar i huvudet och inga tankar är på rätt plats, känner mig bortdomnad i hjärnan och närminnet suger för tillfället. Vad heter jag?? Typ.. Vill helst bara sova just nu... ZzzzZZzZZzZZzz

Röjde iallafall upp lite i köket och satte på en maskin tvätt, sen såg jag till så att tandféen kom på besök, Vanessa tappade sin första kindtand igår och lämnade tanden i ett glas
(utan vatten, sedlarna kan ju bli våta!! ;))

Tandféen var generös, hela 100:- för en liten tand blev det idag och nu är mamma pank.

Men tanden kom från någon speciell,
en tjej som är så duktig och hjälper till med det mesta och som jag älskar så högt att jag får svindel i hjärtat!

Min fina prinsessa; ♥Vanessa♥

Uppe före tuppen

Igår åkte jag iväg strax innan 7 till Danderyd för att göra magnetröntgen, jag var riktigt nervös, inte för själva röntgen/resultaten utan för hur det hela går till.

1: man ligger fastspänd med huvudet, ordentligt, går inte att vrida sig en millimeter ens.

2: det tar tiiiiiiiid, ca 30-45 min beroende på undersökning.

3: Det LÅTER något fruktansvärt, ett entonigt stötande läte, lite som krigslarmet fast med mera basröst och i mycket tätare intervaller, som att vara på en byggarbetsplats eller nått?

4: kombinationen av det hela för min del är... VIDRIG. Först så har jag klaustrofobi, har alltid haft, sen har jag pga vissa upplevelser blivit enormt ljudkänslig då det gäller plötsliga eller entoniga upprepande ljud, särskilt under stress, och då jag stressar ökar pulsen och jag blir varm. Inte så härligt att ligga inne i ett rör/tunnel med en mask över ansiktet och en puls som skenar som en galen häst. I skallen så triggas alla dåliga minnen igång tillslut och spelar upp sig som en film innanför ögonlocken som går på våldsam repeat och tränger in i varenda liten cell av mitt varande.

Så, jag var ganska skakig och enormt nervös inför det hela, och fick veta på plats i väntrummet att eftersom det var på kvällstid så hade de inga läkare där på röntgenavdelningen så jag kunde inte få nån form av lugnande alls... det kändes riktigt jobbigt då jag fick veta det, jag kunde inte hålla tårarna  borta tillslut, kändes lite fånigt men det var otroligt jobbigt för mig just då.

Sen av en händelse då jag ligger på britsen inne i magnetrummet och fått en nål i armen för kontrastvätska, så frågar jag vad det är som de letar efter och berättar att jag fick ett besked i brevlådan samma dag (igår) där det stod att jag skulle bli kallad för ytterligare en magnetröntgen... det verkade ju lite konstigt så de kollade i journalen och kom sen och bad om ursäkt, för nått var fel, de kunde inte garantera att jag skulle slippa göra om det i slutet på året bara för att jag gjorde den idag, så eftersom jag mådde så dåligt av det så bestämde vi att vi skulle hoppa över röntgen igår, så jag fick klä på mig mina kläder och gå hem.

Blandade känslor men jag var otroligt lättad endå efteråt. Fast lite surt att jag varit så nervös och orolig för INGENTING lixom... Nu lovade de att ge mig en dagtid nästa gång så att jag kan få något innan undersökningen.

Var galet trött då jag kom hem, har sovit lite dåligt inatt, vaknat flera gånger och då klockan var 4 så gav jag upp. Jag har endå drömt en massa olika drömmar inatt så tröttheten håller sig konstigt nog borta... tror hjärnan lurar kroppen, hur kan man drömma så mycket och sova så lite lixom? Ja änsålänge känner jag mig inte trött iallafall!

Fick besök av mycket gröna flodhästar i drömmen som drog på en kortege-vagn. De såg ut som typ Fiona eller Shrek i ansiktet och hade en massa tänder i munnen.Dessa UGG är Galet snygga, hittade dem på ebay, vill ha! Måste ha, SKA ha!


Lägger snart ut barnen på Blocket!

Igår var de huuur jobbiga somhelst, Vilder gnällde med sin gälla entoniga bebisröst som skär genom märg och ben hela dan mer eller mindre, för precis allt och inget. Vi tog en promenad till skogen för att leta svamp men det blev en väldigt kort skogspromenad för Vilder gnällde så jag trodde skogen skulle skaffa ben och springa därifrån eller nått. Så vi gick hem, och sen åt vi lunch. Sen åkte vi för att handla lite nödvändigheter på Ica och sen gnällde han över hur tråkigt han hade, men är man hemma från skolan så får man ha tråkigt, ja iallafall inte få göra som man vill, han var ju faktiskt varken sjuk eller ledig, nån måtta får det ju vara.

Men han gnällde som en envis jag-vet-inte-vad och själv var jag galet trött hela dan och då är man ju inte direkt på topp.

Vilgot kom hem från skolan och såg ut som ett åskmoln då han klev innanför dörren och sa

-"Det här var den värsta dagen i heeeeela mitt liv!!!!"

Sen kom han på bättre tankar ganska snart då han fått ur sig det arga. Det arga kom dock tillbaka då han inte hittade några mjukisbyxor i sin låda på rummet...

-Varfööööör mamma, varför har jag inga mjuuuka byxor för i min låda? Vaaaaa, jag har AAAAALDRIG mjuka byxor i min låda bara kostymbyxor och håååårda byxor!!!! Varför göööör du så mamma!!!?
?

Försökte förklara att allt låg i den rena tvätten och att man måste tvätta kläderna som man använder så att de blir rena och luktar gott och att jag höll på att sortera och vika men för hans del var livet redan förstört och att vänta 5 minuter på att jag sorterat klart tvätten, det var stört omöjligt.

Istället tar han alla sina tröjor
som ligger i den andra lådan och vräker ut dem på golvet i en trotsig hög. De ligger fortfarande kvar där och idag så ska han få vika ihop och lägga tillbaka det han rev ut igår... igår lät jag det vara, kände att läget inte var det bästa just då.

Sen försökte jag laga lite mat medans de krigade för fullt, Vilder var galet provocerande igår, mot precis alla, som om han verkligen ville ha igång ett 3:e Världskrig eller nått, för alla gick vi som på ett minfält här i krigszonen och exploderade lite till och från, ingen lyssnade på någon och hela situationen kändes löjligt jobbig för tillfället, jag var inte på topp direkt, penicillinet gjorde mig tröttare än vanligt och sömnbristen kändes extremt närvarande.

Jag är riktigt trött idag med, men har iallafall sovit hela natten och kom i säng strax innan 8 igår för jag var helt färdig efter gårdagens ljudnivå och strapatser.

Nu är de i skolan alla 3 och jag njuter av tystnaden och är lite nervös inför magnet-röntgen jag ska göra ikväll på Danderyd. Har ordnat så att pojkarnas pappa kommer hit och ser efter barnen medans jag är borta, min kille följer med mig till sjukhuset så jag slipper vara ensam.

2 bilder från skogen igår, hehe ingen ljudupptagning blev det som tur var för er, visst vet jag att svampar inte kan skrika och väsnas, men Vilder gjorde det. ;-)


Kolla in vilken läcker färg det är på den!!


Blå flugsvamp, finns det? Eller ser jag i syne kanske, men visst ser det ut som en flugsvamp med de där vita prickarna på?

Värt att tänka på ibland

Tänk dig för innan du pratar, och framförallt, prata inte om nått du inte har en susning om!

Och prata inte med dem som endå inget fattar...!Var ödmjuk, det vinner i längden. Men för helvete låt ingen trampa på dig!Var den vän du själv vill ha.
Att finna nöje och glädje i andras olycka är att misslyckas en bit med sig själv.
Den som skryter mest, har minst när den dör.
Livet är din läxa, ta lärdom av misstag och gräv inga gropar åt andra, det blir bara du som trampar fel en vacker dag, eller någon annan som du älskar.
Man kan inte lära sig att resa sig om man inte faller. Den som inte varit riktigt nere kommer aldrig lära sig att klättra.

Kan du inte klättra, var glad, för då behöver du förmodligen inte kunna det.
Det blir vad man gör det till, och står du inte på dig kan det lätt bli vad andra gör det till. Låt ingen annan ta ner dig!


God morgon eller nått

Hade galet svårt att vakna i morse, och lika galet svårt hade jag att somna igårkväll. Jag har drömt massor men minns inte vad, men vaknade av att jag var ganska tung i huvudet av alldeles för intensiva drömmar.

Vilder är hemma idag från skolan, det blev så stressigt och han var inte färdig med varken frukost eller påklädning då Vanessa och Vilgot var klara och jag pallade inte stressa, så idag får han vara "ledig" men ska städa med mig så att han inte tycker eller tror att man kan vara hemma från skolan bara för att det är kul lixom...

Solen skiner och himlen är vackert blå men luften är sådär härligt höstkylig och frisk, så som den bara är på hösten, denna underbara vackra och magiska årstid!

Ska kanske ta en tur ut i skogen med kameran senare? Det vore ju inte helt fel!

Eller så kanske jag bara ska ta det lite lugnt...?Hmmmm.... *funderar lite*Mår bättre nu!

Haft en mysig kväll trots allt, stekte pannkakor till middag och Vanessas kompis Tuva åt med oss. Nu spelar de kort och pojkarna ligger i vardagsrummet och kollar på film, jag släpade ner en madrass så det ska få sova i vardagsrummet inatt, får se om de sköter sig eller om det blir typ första/sista gången jag bäddar där åt dem en vardag...


Idag har jag fixat lite i "gästrummet"
, Vanessa vill fortfarande inte ha eget rum, frågade henne senast idag, så det får förbli ett gästrum/hobbyrum som vi alla kan använda vid behov.


Hon och pojkarna delar på två rum nu
, ett är större med en dubbelsäng som är bredare nertill så det får plats alla 3 och sen i det andra rummet som egentligen är en klädkammare med fönster, där har de garderober och en liten möbelgrupp med 2 soffor och bord.

Har lite planer på hur jag ska inreda i gästrummet, är less på färgen och tapeten, vill hitta nån snygg tapet som går i stark ceriserosa och metallic-guld. Men ska bara tapetsera ena delen av rummet och skärma av med en gardinskena i taket med nått draperi i rosa sammets....Delen jag INTE ska tapetsera ska bara målas i vitt hade jag tänkt, så man slipper vara rädd om väggen i den delen man ska kunna måla och pyssla. Tänkte även lägga en ceriserosa heltäckande matta i halva rummet där sängen ska stå, sen en list på golvet som lixom delar av vid draperiet.. sen vill jag hitta nån söt liten rokokko-soffa (skit i stavningen!) av nått slag som jag ska spraya i metallic-guld och rosa klädsel. Ja, drömma är ju gratis iallafall!

Sängen, Vanessas galma fina utdragssäng, ska lackas i guld eller rosa... har inte bestämt mig ännu.

Lite bilder från rummet hur det ser ut nu...
ängla-vingarna vet jag inte vart jag ska sätta...väggskåpet som sitter vid fönstret på bilderna ovanför denna ska flyttas till den blåa väggen till höger om det vita skåpet... tänkte ha mina målarfärger i skåpet, och då är det inte så bra att ha dem i direkt sol-ljus.såhär ser det ut i mitt sovrum idag... lite skit på sängen... (ja alltså inte riktig skit, bara lite nytvättade kläder jag inte orkat vika...)

Lite yr men på bättringsvägen.

Sakta men säkert börjar jag komma på fötter, men klart det tar på krafterna då jag gått med en infektion sen i fredags. Har iallafall tvättat en massa, så nu är alla barnens kläder rena, jäklar vad snabbt de förbrukar strumpor och kallingar, tvättmaskinen går varm här likaså torktumlaren. Måste shoppa lite nya underkläder till kidsen då jag får pengar. Jag ska käka penicillin tills på fredag, passar ganska bra för på fredag ska vi fira min mamma som fyller 60. Är ju garanterat frisk tills dess iallafall!

Grabbarna grus var riktigt otrevliga och jobbiga igårkväll så de drog på sig utegångsförbud... som jag redan ruckat lite på. Mina krafter är lite avlägsna just nu känner jag, så för lugnets skull fick de vara ute på nåder, tills middagen är klar. De vet att det är ett undantag så jag hoppas/tror att de sköter sig resten av kvällen.

Längtar tills denna dag är slut och ser fram emot att vakna något piggare imorgon! Massor att göra då, lämna papper, ringa samtal och planera kalas för Vilder.. sen på onsdag ska jag till Danderyd och göra magnetröntgen igen. Inget jag direkt längtar till, men blir skönt då det är över.


Words!

Innan du dömer mig, ta på dig mina skor.
Gå sen samma gator som jag gått, bearbeta förlust och sorg av älskade jag förlorat.
Orka med alla känslor och alla händelser som jag erfarit.
Snubbla på alla stenar som jag snubblat på och res dig alltid upp igen.
Gå precis samma väg som jag gjort och när du gjort allt detta...
DÅ kan du döma mig eller mitt liv!

 

Äntligen hemma igen!

Cyklade till vårdcentralen strax efter 9.15, de öppnar 10 men hänger ut lapparna 9.30. Jag var där runt 20 i och fick lapp nummer 18!!! Så det var ganska fullt där om man säger så. Då jag kommer fram upptäcker jag dessutom att jag glömt cykellåset hemma. Och då min cykel är ganska ny och fin så vill jag inte lämna den olåst så jag sprang till järnia och köpte ett nytt cykellås (tack Lotta för tipset!).Strax innan 12 var jag hemma igen, men nu har jag iallafall fått penicillin, 3 tabletter om dan i 5 dagar.

Jag tog inte datan med mig men en bok som jag nästan läst klart nu. Den är riktigt bra och skriven på ett lite speciellt sätt, antingen älskar man boken eller så ger man upp efter 2 sidor typ.


TRE ÖNSKNINGAR heter den, skriven av Liane Moriarty och boken är ROSA, helt klart en favoritfärg! ;p

"Trillingarna Kettle har ända sedan de var små varit orsak till dramer i alla möjliga, och omöjliga sammanhang. Kvällen när de ska fira sin trettiofjärde födelsedag är inget undantag. Den champagnesprudlande födelsedagsmiddagen slutar i ett praktfullt gräl och en ambulans som i ilfart måste bege sig till sjukhuset.

Vem var det som satte igång bråket den här gången? Var det Cat, vars liv sedan Dan fått för sig att bekänna sin otrohet, varit ett enda kaos? Var det Lyn, den på ytan framgånsgrika perfekta systern med eget företag och lyckligt äktenskap? Eller var det Gemma, det dagdrömmande yrvädret som inte kan behålla en hemlighet  för sig själv? Oavsett vem av de tre systrarna det var så innebär den katastrofala kvällen att deras liv ställs på sin spets, att de tvingas omvärdera sin kärlek till varandra och till människorna i sin närhet" 

Lite lunch här.. sen vila en stund innan barnen kommer hem.
Musik att må bra av!

Musik träffar ganska rakt in i hjärtat, speciellt låtar som dessa, de är väldigt personliga för mig och musik kan verkligen krypa in under skinnet som inget annat kan.

God morgon måndag

Idag blir det inget jobb för min del, måste ta mig till husläkaren och få penicilin. Fasiken så drygt att behöva åka dit och sitta i ett jävla väntrum med andra sjuklingar. Att vänta är inte min starkaste sida, funderar starkt på att ta med mig datan.

Sen ska jag hem och vila,
fast jag har egentligen en hel del annat att ta itu med men det får skjutas upp tills jag mår en aning bättre, redan imorrn förhoppningsvis!

Söta Vanessa
lämnar sina bröder i skolan idag så att jag slipper åka fram och tillbaka, igårkväll läste hon saga för dem innan de skulle sova, hon gillar att läsa högt, hon läser för närvarande varje kväll för dem i Håkan Bråkans Busbok, en bok som de alla gillar skarpt!Den dan Vanessa blir mamma kommer hon bli världens bästa!!!!
Tastelines matkasse imorrn, längtar!!Imorrn kommer matkassen från Tasteline
, ska bli riktigt skönt att få kylen lite fylld av godsaker!

Här är veckans recept som kommer;

Pasta med soltorkad tomat & ostronskivling


Örtstekta spättarulader med morot & zucchinipanna

Barnens tacogratäng med grönsallad

Fläskfilémedaljonger med timjan & kantareller

Salami & fetafylld kyckling med chilidip & rostad potatisHar sagt det tidigare
och säger det igen, try it, det är helt klart värt varenda krona och så himla bekvämt att få toppfina råvaror till dörren varannan måndag!!

Använder du dig av länken från min blogg så får du dessutom  300:- rabatt på din första matkasse. Varför tveka lixom? Helt klart värt att testa, man kan ju när man vill säga upp matkassen eller pausa vissa leveranser om man inte vill ha dem eller reser bort, man binder sig inte till att köpa x antal kassar eller så.


Fan det sket sig!!

Jag var sååå taggad igår på att gå ut med Cissi, vi skulle bowla, sen ut å käka å dricka några öl. Hade verkligen sett fram emot det och försökte blunda för urinvägsinfektionen som sakta men säkert och mycket envist började våldgästa mig. Helvete vad det gjorde ont, bodde typ på toaletten och har testat alla huskurer som finns nu, drack litervis med citronvatten och äckligt slemmigt vatten efter att ha kokat havregryn i vatten.

Men det var bara att inse fakta,
det fick bli en fruktansvärt tråkig kväll hemma i sängen istället. Sov och sov och sov, stilnoct efter stilnoct för att kunna sova, sen värktabletter i mängder. Somnade strax efter kl 6, vaknade efter 22 nångång och sen somnade jag om... och sov till 10 på morgonen. Mår bättre idag *peppar peppar* men tvingar endå i mig det där äckliga avkoket efter havregrynen....
Tragedi? Ett fruktansvärt BROTT!

Tragedin i Sigtuna, mamman som mördade sina söner, Elias och Tevin, 4 och 8 år gamla.
Tragedi, ja det är en fruktansvärd tragedi att hjälplösa barn dödas, men framförallt ett
fruktansvärt BROTT och en oförlåtlig handling!!!Hade det varit en pappa så hade rubrikerna sett annorlunda ut,
det kan jag sätta allt jag har på.


Jag köper inte conceptet,
att hon var en "bra" mamma och att det skulle vara synd om henne, jag är ledsen, men nej, mina sympatier får hon inte!!! Fine, hon kanske VAR en bra mamma, med betoning på VAR, alltså DÅ-tid, inte NU-tid.

Och Hitler var säkert en fin unge då han var liten och låg i blöja... det förlåter väl för fan inte ens handlingar hur man varit INNAN brottet???


Nä, matar man fel varg inom sig får man skylla sig själv lite faktiskt, alla kan gå under, alla kan vi falla djupt under isen och ibland gör man saker som inte är så genomtänkta, men vafaan, DÖDA sina barn och sen inte ta livet av sig själv efteråt då man inser vad man gjort, det tycker jag är väldigt väldigt märkligt.


Det är för HUR man tar sig igenom saker
som man ska dömas, det ska vinklas utifrån och tas hänsyn till ANDRAS lidande, en människa som gör illa andra är ingen god människa, det är inte synd om en sådan människa alls, det är synd om den människans offer och dess anhöriga!!


Hon DRÄNKTE sina barn
, den ena efter den andra, hur jävla hemskt är det inte att dö på det viset? (ja alla sätt är ju givetvis hemska att döda sina barn på... men hallå...???)

I mina ögon
borde hon tagit livet av sig själv efteråt, hur fan kan hon leva med sig själv efter en sådan handling?? Det visar ju bara att hon är enormt egoistiskt! Är det nu så att hon fick panik och kände sig som en värdelös mamma som inte kunde eller orkade ge sina barn det hon ville så kunde hon väl tagit sitt eget jävla liv efteråt??

Vilder

Har det väldigt mysigt just nu, ätit frukost med mina pojkar och nu slappar vi i soffan tills de blir hämtade av pappa.
Sen ska jag lägga mig och vila så att jag är riktigt utvilad och pigg ikväll!
God morgon vackra lördag!

Och nej, det regnar inte!!! (ja som bekant älskar jag regn) Men höst-solen är det något särskilt med så den duger en dag som denna. Luften är endå lite höstkylig, pojkarna vaknade på bra humör, jag har bakat bröd till frukosten och ikväll ska jag ut med Cissi för pojkarna ska till sin far. Me like!

Sen måste jag röja upp lite här... men tar det imorrn om jag inte får nån städ-damp (vad det nu är?? ge mig!!)

Lite bilder från igår... på bara mig.Ena toffeln är spårlöst försvunnen, tänkte leta efter den idag, så himla sköna är de!

(hehe, kolla datanörden jag är.. dataskärmen syns i mitt öga)EGO, ja ibland får man ju vara det tycker jag. ;-)
Måttligt road

Vad ska man säga??? Är lite smått irriterad just nu.. mina pojkar fick gå hem till grannens  barn ikväll och leka en stund efter middagen och de fick en tid av mig, de skulle vara hemma kl 19.00.De kom hem.... strax innan 20.30. Och de hade inte glömt tiden, de hade sagt till L att de skulle vara hemma kl 19 varav hon svarat mina pojkar;


-Nej, ni behöver inte gå hem nu, ni ska stanna filmen börjar ju 19...

-Men vi måste hem och fråga mamma, vi lovade henne det. hade de svarat och hon svarar;

-Nej ni behöver inte gå hem och fråga mamma!Så tillslut så messade jag min granne Lotta
och frågade henne om hon kunde skicka sin son Kristian att hämta dem, han och Lotta skulle ändå komma över till oss och umgås, jag hade inga pengar på mobilen så jag kunde inte ringa L som pojkarna var hos...Väldigt trist tycker jag,
och respektlöst, vi har båda sagt att barnen inte ska bli lidandes för att våran vänskap är över, så varför gör hon så???


Mina pojkar var lite upprörda då de kom hem och jag frågade dem varför de inte kom hem klockan 7 som vi bestämde och fick till svar att HON hade sagt tvärt emot mig till dem. Fy så respektlöst!!!!


Hon VET att jag inte är den typen som kommer och plingar på och diskuterar då jag är arg/besviken/irriterad, för det låser sig för mig och jag tappar tråden helt, därför skriver jag istället för det mesta då jag vill uttrycka vad jag känner.


Denna människa känner mig utan och innan
eftersom vi umgåtts flitigt innan hon skrotade vänskapen med skitsnack och hon vet exakt VARFÖR jag har otroligt svårt för konfrontationer öga mot öga då det gäller "obehagliga/tråkiga" saker eftersom det slutade väldigt illa för mig tidigare och det gör att det helt enkelt låser sig för mig och jag får inte fram ett smack typ och sen mår jag bara skitdåligt... läääänge länge. PTSD kallas det för.
Och det tråkigaste i det hela är att hon sa till Kristian när han plingade på för att säga att Vilder och Vilgot skulle hem:


-Jaha. så DOM skickade DIG, DET var ju bra....!
med en ironi som inte ens Kristian som är 12 år kunde undgå att märka. Han tog illa vid sig såklart, varför ska hon ens tilltala HONOM på det viset?


JAG bad honom hämta pojkarna eftersom han och Lotta ändå skulle komma hit och umgås en stund och jag kunde inte komma ifrån då jag hade fullt upp i köket och jag tog givetvis förgivet att de skulle komma hem klockan 7 som vi bestämde..


Tycker hon illa om att jag skickar nån annan att hämta dem då de inte får gå hem den tid som var bestämd så kan hon ta det med mig och inte ge andra skiten...


Gaaahhh, skrivit av mig lite, nu känns det bättre!

Äntligen fredag

Lite kaos på det mesta de sista dagarna, blandat ihop datum och missat möten osv... hittade kalasinbjudan idag, till Vilder från en klasskompis, men såg då jag kollade datumet att det var för 3 veckor sen kalaset var...
Något irriterande, det är skitsvårt att hålla reda på allt, det blir lixom multiball och sen tilt bara, jag glömmer det mesta och tillslut vet jag knappt vad jag heter.

Sååå många bollar att hålla i luften
, 3 ungar att hålla reda på, sen ett hus med allt vad det innebär, och sist men inte minst, migsjälv, som tappar minnet då trycket blir för högt. Vilken störtbra kombination!

Vill ju göra allt och få saker gjorda i rätt ordning, men det är riktigt riktigt svårt. Med VAD ska man börja och VART ska man sluta? Var ska man börja och var ska man sluta? Hur ska man börja ta det lugnt om man inte ens påbörjat saken mer än i skallen ibland? Vem bestämmer när det är nog? Jo, min kropp bestämmer en hel del över mig har jag märkt, den första som protesterar då jag kör på för hårt och den tar noll hänsyn till min VILJA.

En aning frustrerande! Ska sätta mig idag och få lite rätsida på sådant jag måste komma ihåg, avsluta eller påbörja, fick tillbaka papper häromdagen från brottsofferfonden för att jag behövder komplettera med några intyg från min läkare.

Sen planera inköp osv till Vilders kalas som vi skjuter på till nästa helg, blir lite tight att ha kalas nu på söndag...Vilgot badar
Såå trött!!!

Kom iväg till jobbet i morse men har gått och gäspat lite hela dan. Blev sen yr och det vägrade avta så jag fick lägga mig och vila en stund, Vanessa hämtade pojkarna på fritids åt mig så jag slapp ta mig iväg, tror inte att jag hade kunnat resa mig och gå just då utan att svimma eller nått, hatar när den där tröttheten bara slår till!

Men å andra sidan brukar den ge med sig lika fort som den kommer.

Pojkarnas pappa kom förbi nyss och tog med sig barnen för att åka handla färdig mat på Donken, riktigt skönt att slippa ställa sig å laga mat idag, skitsamma att det blir skräpmat, det är faktiskt gott med skräpmat ibland!
Imorrn ska jag ta det vääääldigt lugnt då barnen kommit iväg till skolan, måste vila lite och sen möta upp Vanessa efter skolan för att ta henne till läkaren, hennes exem i armvecken ser inte så roliga ut.. (det enda hon typ fick efter sin far, den elaka människan! ;))


I helgen blir jag ensam
med mina pojkar för Vanessa ska vara hos mormor, på lördagkväll ska dock pojkarna till pappa så då tänkte jag passa på att gå ut med Cissi, middagen vi hade här hemma för ett tag sen då grabbarna grus i sitt esse blev ingen hit så vi bestämde oss för att ses UTAN barn och INTE hemmavid nästa gång.

Sen får vi se om det blir av med barnkalas på söndag eller ej för Vilder, känns en aning tight om tid då jag inte fått iväg inbjudningarna ännu och inte handat eller förberett ett skit, kanske nästa helg istället?

Ja jag vet, jag är planeringarnas och framförhållningarnas mästare! ;)Varit spåtant idag

Thina, min gulliga jobbarkompis, kom förbi en stund på eftermiddagen och jag spådde henne i tarotkort. Ungarna har haft kompis hemma efter fritids så det är fullt ös här nu efter middagen.

Häromdagen var jag förresten i skogen med Thina för att leta svamp. Hittade massor med svamp.. men inte mycket som var ätbart. Typ 8 små höstkantareller som Vanessa åt upp på 2 sekunder.


Vi gick lite vilse... hahaha vi tappade bort varandra rätt snart,
Thina ropade på mig men fan jag hör ju dåligt..så jag hörde ju henne inte såklart. Så hon ringde mig på mobilen, och bad mig ropa/skrika så hon skulle höra vart jag var nånstans... så jag skrek allt jag kunde, alldeles ensam i skogen och pinsamt nog kom en tant förbi med en hund och tittade konstigt på mig... hahaha, hon trodde nog att jag rökt svamp eller nått, måste sett lite konstigt ut.. jag skrek lixom bara rakt ut som Ronja då hon vrålar sitt vårskrik i skogen.
Bloggvila

Har varit lite mycket på sista tiden, stressat en aning mer än jag borde och givetvis så kommer det surt efter. Fick brev från Danderyds Sjukhus idag, är kallad till en ny magnetröntgen, gissar att det har med ryggmärgsprovet att göra som jag lämnade för några veckor sen? Hmm, irriterande, lämnar hellre ryggmärgsprov varje dag än att gå igenom en magnetröntgen igen.. fan för att ligga fastspänd, hatar det!Kloka ord att tänka på

"En gammal indian satt och pratade med sitt barnbarn.

Han sa:
”I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.
”Vilken varg vinner?”, sa barnet.

Den du matar”, sa den gamle indianen."

Vanessas gamla reklamfilmHittade den på youtube idag, hon är flickan i knät på pappan i filmen.
Bara en skalbagge

Fick syn på den då vi hade plockat lite svamp i skogen... hade ju släpat med kameran så då borde den ju användas tycker jag.

Munkavel och låsa dörren inatt?

Fan riktigt riktigt vidrigt att vakna å vara så galet arg, var helt sönderstressad och kokade av ren och skär ilska då jag vaknade imorse... fan tänk om jag dödar nån i sömnen eller nått? Fy, hemska tanke!! :-S

Idag har Vilder varit på kalas, sen drog jag iväg Vanessa och Vilgot på en promenad i skogen för att leta svamp. Vi hittade några höstkantareller som jag stekte i smör å salt som Vanessa glatt åt upp.

Nu sitter vi ganska mätta och sega här i köket, luften har gått ur mig helt och jag har redan ångest för natten som kommer, hatar att drömma så som jag gör ibland. Får väl byta insomningstabletter igen, ska till läkaren imorrn så får väl ta upp det där med mardrömmarna igen.


God morgon

Igår var det fullt ös men en mycket lyckad dag, fick massor gjort utan att stressa alltför mycket och firandet av Vilder blev väldigt trevligt med närmsta familjen; pappa, mamma, bror och syster kom hit på fika.


Lite bilder från igår...

Orkar inte skriva så mycket just nu, ska vakna ordentligt först, drömde riktigt vidriga drömmar inatt, vaknade av att jag bet så hårt i kudden så det gick hål på örngottet! Drömde om ett mindre trevligt ex... Huh!!!Barnen lånade min dator typ hela dan igår... först Vilgot och sen satt Vanessa med den hela kvällen.

Men idag är den bara MIN!!
Tidigt i säng, uppe före tuppen!

Vi la oss väldigt tidigt igår jag å Vanessa, jag somnade nån gång efter halv 9 men var igårkväll noga med att ligga kvar i sängen efter intagandet av stilnoct... har inte lust att slösa mer färg och glitter! ;)


Men ödets ironi ville att jag skulle vakna före tuppen, vaknade strax efter kl 6!!!! En LÖRDAGMORGON!!

Men va faan, det gör inget alls faktiskt, jag är ju grymt utvilad och har massor att göra här hemma idag innan mina föräldrar och syskon kommer för att fira Vilder.


Nu ligger jag i sängen med min dator och en kaffe, Vanessa ligger bredvid och tittar på film, musikalen Annie, den e ju sååå himla mysig den filmen!!

Riktigt mätt!

Har ätit massor, bara jag å Vanessa hemma nu, pojkarna är på äventyr med pappa.

Ätit lax, nudlar, häxvrål och mackor med tzatziki.. vilken jävla blandning!!!Mår lite illa nu.... dricker kaffe och Vanessa bakar småkakor.


Vi kollar på Paris Hilton Bff på MTV, så jääävla kul ju!TTYN! Vilken galet löjlig men klockren kommentar!!!

(Talk To You Never)
Idag är ingen vanlig dag!

För det är Vilders födelsedag!!! Min lilla kille fyller 7 år idag!

Firades med sång, presenter och kladdkaka till frukost!John Blund, han kom med råge!

Min date igår med John Blund spårade ur fullständigt. Jag la mig igårkväll på kudden och väntade troget på honom..... Klarvaken! Såååå superpigg bara pang lixom! Wtf???


Så jag tog en stilnoct
och la mig för att blunda. Jo tjena.. ingen John Blund alls i sikte!!

väntade och väntade....
å efter en stund tog jag en till stilnoct och tänkte att jag skulle gå in i "gästrummet" där jag har alla målargrejer å sånt och måla lite sålänge medans jag väntade, men sen kom han, John Blund, med råge!!!

Blått överallt!!!!
Vaknade imorse och var lite blå och glittrig typ överallt.... i hårbotten, i håret, på armarna, ja även på underarmarna.... och benen såg ut såhär;


och rummet såhär....


fan....kolla golvet!!!

Sen var 3 av mina gamla tavlor mycket mycket blåa... och glittriga.

Typ såhär... försökte rädda den genom att dra bort en massa fjädrar å annat skit som jag hade limmat fast inatt.
hmmm, inte så lyckat att måla då man väntar på John Blund!

Denna dagen slut!

Å jag med, har varit fullt ös idag!! Har handlat presenter till Vilder, bakat en massa chokladbiskvier, tvättat, plockat, lagat mat, diskat och fightats med en mycket trotsig och smutsig Vilgot som blev betydligt trevligare OCH renare efter ett ordentligt bad. Vanessa gjorde en kladdkaka som Vilder ska få till frukost imorrn, stora killen blir hela 7 år!! Jäklar vad tiden går fort! Bara jag som inte åldras! ;-) Hehe, jag krymper bara typ.


Så nu ska jag på date med John Blund. Hoppas att han kommer fort! ;p
Vilgot klottrar

-Mamma, nu ser man att det är MINA byxor, bra va?? Jag har skrivit mitt namn!!!
-Hmm, ja jättefint har du skrivit, men skriv på ett papper nästa gång eller INUTI byxorna, svarar jag och han surar en stund tills han kommer på bättre tankar.
Jag leker i photoshop

Bara lilla jag
Gud är en uppfinnare!

-Gud uppfann bromsen!! berättar Vilder för Vanessa då de sparkcyklar hem från skolan....
Gustav Vasa

-Jag vet vad Gustav Vasa heter i efternamn! Han heter Ericsson i efternamn, som min pappa! berättar Vilgot efter att ha varit på utflykt i Lindholmen till Gustav Vasas kulle som ligger där.-Vart är Gustav Vasa nu? frågar han mig

-Han är död,
säger jag.

-Nää han är inte död, han är bara på ett slott!! svarar Vilgot väldigt upprörd.

-Det stod det, på en skylt, på stenen. GUSTAV VASAS KULLE, jag har lärt mig att läsa, så detså. Gustav Vasa är inte alls död, det har min fröken sagt!!!!End of discussion typ...
Uppe före tuppen

Igår la jag mig strax efter kl 8 redan... mådde inget vidare och tänkte att det var bäst att lägga sig tidigt, var uppe redan 05.20 imorse för att steka pannkakor till Vilder, idag är det nämligen hans tur att gå på utflykt med skolan.

Kom iväg till min kurator igår, men fick även veta att jag hade ett läkarbesök samma dag som jag missat helt. Så nu måste jag ta mig dit på öppna motttagningen på måndag istället...

Fick iväg papperna till brottsofferfonden, fick hjälp att fylla i dem och nu är de postade, äntligen! Men det var bara papperna för skadestånd från T, papperna från P hittade jag inte, måste leta fram dem å fylla i dem med.


Skulle jobbat idag men hoppar över det, behöver ta det lite lugnt så jag går till jobbet imorrn sitället. Har massor att göra idag, Vilder fyller ju år imorrn så jag ska baka å greja å sen åka å handla presenter med hans pappa.

Sen måste jag fortsätta städa, får ju gäster på lördag då familjen kommer och firar Vilder.


Nu ska jag sova nån timme eller två om det går... sen ta mig i kragen för att göra det som måste göras!

Jävla Katia!!!

Kolla vad den dumma Katia gjort med mitt parasoll!!!!!!!Sådant hem, sådant husdjur?

Lufsen håller sig på samma nivå som oss andra här hemma då det gäller att skräpa ner omkring sig....

Jävla blodproppar!

Fick 2 i handleden igår som jag förträngde, de var inte så välkomna ljust då, hade inte tid men fick  2 st i fingrarna nyss, dags att varva ner kanske?Minipajerna till Vilgots utflykt imorrn är i ugnen och han är övertrött och gnäller för precis allt...

-VEEEM fyller åååår på fredag?? klämmer han fram tillsammans med några drama-queen-tårar.

-Vilder fyller ju år svarar jag.

-Men JAAAAAG då??? Varför fyller inte JAAAAG år dååååå????


-Men älskling den 29:e november fyller du år.

-Meeen ÅÅÅHHHH!!!!!!!!!Ja vad ska man göra?? Trolla eller?!!


Fortfarande häcken full typ!

Bakade tunnbröd till barnen då de kom hem från skolan, sen har jag lagat mat.... och förbereder för Vilgots utflykt med skolan imorrn. Han ville ha... Ost och skink-paj!! sa han. Så jag har gjort pajdegen klar sen fixar jag resten då de somnat.

Nu står middagen på bordet (Kantarellpasta med spenat) och jag ska samla ihop barnaskaran. Svetten lackar och jag ser fram emot ett bad sen eller möjligtvis en kall dusch!!!

Fullt upp!

Hemmet är en katastrof, måste städa snarast!!!
(ni som läser och tänker... fan, vilken misäääär, ring SOC!!! Ett tips, ring en städfirma hit istället om du har några synpunkter på den fronten. ;-))

Lite kläder överallt.. har varit på vinden å hämtat lite vinterkläder... sen hann jag inte mer än så, var tvungen att möblera om i mitt sovrum, upptäckte då jag skulle tapetsera färdigt att tapethelvetet inte räckte... förmodligen för att jag har tapetserat garderobsdörrarna oxå... så jag var tvungen att möblera om, för att täcka det som inte är tapetserat. Så det tog sin tid, skruva ner å skruva upp hyllan framför sängen och flytta garderober och montera upp hyllan igen.

Phu svettigt värre, men jag kan själv! ;p

Lite före och efterbilder.. (snott från mina tidigare bilder då det var städat åtminstone)

Före.....                                            efter(sminkbordet är inte helt ännu, ska slipas och målas mer vitt, gardinerna sydde jag idag av en bit vitt sidentyg. Hängde de gamla flockmönstrade över för effektens skull, liknar tapeten lite.)Före............Efter...


satte alla garderober på rad vid huvudgaveln på sängen. Det var ju den väggen som blev "naken" då inte tapeterna räckte till.

Alla sätt är bra utom de dåliga! Orka fixa nya tapeter... å sen vet jag inte ens vad de hette så chansen att hitta exakt samma tapet är inte den största.

Jag spelar inte på dåliga odds, då ändrar jag hellre spelet!


Tastelines matkasse kommer idag!

Kunde inte komma mer passande, börjar eka i kyl och frys.

Kantarellpasta med färsk spenat och persilja
Persiljestekt lax med jordärtskockspuré

Getostgratinerad sötpotatissallad med kyckling

Yakiniku med rårivna morötter & ris

Lammfärsbiffar med getost, grillade rotfrukter & tzatzikiOm du klickar HÄR så får du 300:- rabatt på DIN första matkasse!


God morgon!

Inatt var det galet trångt... alla sov i min säng, så vi var alltså 4 personer på en bredd av 140 cm... dvs hela 35 cm var!

Svettigt och trångt men somnade gjorde vi tillslut. Jag vaknade några timmar senare av en Vilder som klättrade på mig för att hålla sig kvar i sängen så vi bestämde oss för att gå in och fortsätta sova, i hans säng istället.


Idag ska jag till jobbet och till sjukgymnasten. Imorrn blir det en hel dag hemmafronten, tänkte fortsätta röja här hemma och få lite ordning en gång för alla. Ja hur ofta har jag inte sagt det lixom???

På onsdag ska jag till min kurator, hon ska hjälpa mig att fylla i alla ansökningspapper till Brottsofferfonden om skadestånd från T och P.  Jag är något sen med dem men har inte kunnat fylla i dem, det bara låser sig då jag försökt och sen blir det kaos i huvudet då jag försöker tänka tillbaka och minnas osv, så jäkla mycket att fylla i om preciiis allt, så jag får hjälp med det nu, hon kan ju lätt få fram alla journaler om sjukhusvistelse mm.


Fina vänner!

Ikväll blev det middag med Lotta igen, en underbart god tomatsoppa hade hon gjort och jag bidrog med nybakat bröd och tzatziki till. Så mysigt att kunna slå ihop middagen sådär spontant!

Tack Lotta! Du är en fin vän, älskar dig.

Fina pojkarna pärlar till mamma.Mojito!!

Mor och dotter tar en drink sådär på kvällskvisten en söndag, pojkarna är ute och leker. Vanessa har plockat lite mynta i trädgården och jag har mixat och blandat drinkarna.(givetvis UTAN alkohol!!!)

11 september

Terrordådet... ren och skär ondska.

Och sen kärlek, min farfars födelsedag. Sänder mina tankar till offren för terrorn och givetvis till älskade saknade farfar.


Minns gårdagen, dröm om morgondagen, men LEV idag! Livet är HÄR och nu.

Bilder från en söndag...

Nybakat bröd till frukost, gott!

Jag stekte tunnbröd sen blev det en limpa av resten.Coola Vilgot...(Coolare än Beckham! Hehe, bilden från aftonbladet var lite lik. Fast Beckham är en en sämre kopia av Vilgot såklart!!)Å duktiga Vanessa virkar
Å jag har städat lite... så jag känner mig lite duktig jag med.

En present... till MIG!!!

Vanessa skulle hämta reklamen i brevlådan nyss och där i låg det ett paket... till MIG!!!Det var från våra nya grannar som tack för lite kläder de fått till sin söta dotter Inez.

Ojojoj vad glad jag blev!!!
doftar underbart!!!

Beslutsångest

Har slitit i photoshop hela dan, tror jag bytt header på bloggen MINST 10 gånger idag!! Hmmm, blir ju aldrig riktigt nöjd!

Supermysig Lördag

Igår var en riktigt mysig och trevlig dag på många plan, pojkarna uppträdde exemplariskt mot mig, Vilgot var som en ängel precis hela dan, lyssnade på mig, hjälpte till med middagen, dukade bordet, tog med sig en ryggsäck på eget initiativ då vi skulle cykla till centrum för att handla, så han kunde hjälpa mig att bära lite!

Å Vilder var en riktig gentleman han med, utan för ica då vi skulle hem hade jag glömt att fälla upp mitt cykelstöd och Vilder säger:

-Mamma, sitt kvar, JAG kan fälla upp ditt cykelstöd! Och så kliver den söta lilla ungen av sin cykel så att jag slipper.

Lite skillnad från sist då vi var i centrum, då sa han fula saker och körde på mig med cykeln...

Inget tjat alls var det igår, inte om nånting alls!!!Jag gjorde ost och skinkpaj till middag för det är Vilgots favoriträtt, bra beteende ska belönas omgående och sen var jag själv sjukt sugen på det, vi bjöd oxå över grannen Lotta på middag då även hon älskar min ost och skinkpaj.

Sen gjorde jag en massa chokladpudding med Vilder efter maten och han hjälpte till utan minsta tjafs eller tjat.
Lite bilder från igår..
Hehe, upptäckte då jag kollade igenom bilderna att Vilder passar på att torka sina händer på sin tröja då han får slicka skålen efter chokladpuddingen....


Vilgot gör tricks med sin jojo


Såhär kan det se ut när Vilgot äter chokladpudding och chips
Vilgot...

Igårkväll efter att Vilgot borstat sina tänder så fyndade han lite i chips-skålen varav jag säger:

-Men Vilgot, du har ju redan borstat tänderna, ät inte nu älskling!-Men mamma, jag äter inte, jag bara sväljer!Hahaha, vilken skön kommentar, den ungen har svar på precis ALLT!

Han kanske blir politiker?


Gaaahhh!

22.35 kom pojkarnas pappa förbi, då hade han handlat på Mc Donalds till dem. Läsken han köpt till Happy Mealen ställde jag in i kylen och serverade dem vatten till maten, tycker inte att de behöver mer socker så sent på kvällen, å en fredag dessutom.

Och han surnar till värre än ett jävla åskmoln typ. Tyckte att jag "tog ifrån dem hela grejen" .. Men det lustiga i det hela är att det bara var HAN som blev så jävla upprörd, visst, Vilder blev lite smågrinig och la sig under bordet en stund, men tacka fan för det, han var ju TRÖTT!!!!!!!!!

Hade deras pappa inte gjort en grej av läsken så hade situationen varit helt klart annorlunda. Jag hade gett dem socker innan, spelat russin-tipp osv för att de så gärna ville vara vakna då de visste att pappa skulle komma förbi, och då blev ju JAG såklart boven i dramat eller nått..

ÅÅÅhhh ORKA lixom??????


Nu sitter de övertrötta små pojkarna i soffan och jag ska strax bädda ner dem i sängen.

Imorgon är en annan dag!!!
Väntar på min prinsessa!

Snart är festen slut, å jag ska möta henne då hon går hem. Min supersöta nyinflyttade granne erbjöd sig att hämta henne, hur gulligt är inte det???

Tusen tack Linda för omtanken, den värmde gott!!!


Jag är riktigt irriterad på pojkarnas pappa, han skulle kommit TIDIGT idag och lämna deras nintendo-spel som de glömde i hans bil sist, och han skulle köra mig till centrum för att handla lovade han. Men det sket sig... otippat? Not!!!

Så vitt jag vet
bestämde vi redan igår att han skulle handla med sig middag från Mc Donalds till pojkarna eftersom han endå skulle hit och de har frågat efter honom, men det är tydligen heeelt feeel enligt honom, bara jag och pojkarna som "tror/vet" att han sa det igår.. så fick jag veta att han kommer "nån gång" efter 21.30, vilket kan betyda 2 timmars ytterligare väntan. Ja tidsoptimist, det är HAN i ett NÖTSKAL!Så jag fick ställa mig och koka pasta och steka köttbullar strax efter kl 8 för han skulle då INTE åka till nått Mc Donalds och undrade typ vad vi fått det ifrån.... *suck*


Men det är bara att bita ihop, vad fan ska man annars göra?

Han har sina goda sidor, vill inte bara kasta skit, men det är alltid sådana vardagliga saker som vänder upp och ner på barnen och i slutändan vänder det MIG upp och ner. Hatar ovisshet!!

Jag är Låååångt ifrån bäst, jag har en massa dåliga sidor osv... men det betyder inte att jag tänker svälja allt som händer och sker runtomkring mig.

Ok, nu har jag gnällt av mig lite och ventlierat, så nu känns det lite bättre!

Tack söta bloggen för att du finns så jag kan fylla dig med alla tankar och all skit som rör sig i skallen ibland!

Ventilera är NYTTIGT. Jag utvecklas nämligen som människa då. ;-PMin prinsessa!!!

Har sminkat henne och lockat håret, hon ska på fest ikväll!
Och hon har lånat mina klackskor... stora damen minsann!!!

God morgon fredag!

Vaknade av mobil-larmet som ringer 05.30 varje vardagsmorgon men satan vad svårt det var att komma upp, ändå la jag mig strax innan 9 igårkväll. Men kom upp tillslut efter lite självdiciplin och gick ner för att duka fram frukosten och satte på tv:n i köket.

Vilgot vaknade på ett strålande humör, kom ner färdigklädd med ett leende på läpparna, kors i taket!

Vilder ligger uppe i sin säng och gnäller, tror han har blivit bebis igen eller nått. Han försöker köra med mig in i det sista, men förr eller senare lär han upptäcka att det är färdigkört med mamsen här. Nu är jag inte ensam längre, blir jag trött och slut och yr så finns det nån som backar upp mig och tar över. Tror kidsen börjat fatta det nu. Jag ÄR ingen dörrmatta och trampar man för mycket på mig så är det stopp, TVÄRSTOPP!

Hit men inte längre
, är mitt nya motto. JAG bestämmer och jag tar ingen skit mer, från någon!

Har drömt en hel del jobbiga drömmar på sista tiden
, men de ligger inte kvar och skaver under dagtid som de annars brukar göra. Jag kan lixom "lämna" och "släppa" känslan från drömmen då jag vaknar och inser att det bara är... en dålig dröm. Framsteg för mig!

Igår kände jag dock av några varnings-signaler på att jag måste varva ner lite... korttids-minnet börjar leka hide and seek med mig och jag lixom bara "tappar" saker i huvudet för det blir för mycket av allt.


Men jag har blivit ganska bra på att tyda signalerna i tid så att jag kan varva ner innan jag smäller in i väggen. Idag blir en lugn dag hemma medans barnen är i skolan. Känner lite av domningarna i ansiktet och jag vägrar släppa dem närmare inpå än så.
Snart fredag

Denna vecka har gått galet snabbt, förmodligen för att jag legat sjuk halva helgen och början på veckan... sen var ju pojkarna kvar hos pappa några dagar efter helgen så att jag kunde vila då jag var sjuk.

Så lite lyxigt känns det med fredag imorrn
. Det enda som är trist är att jag är galet pank, i lördags gick det åt mer pengar än jag räknat med, men men, det är sånt som händer. Att jag aldrig lär mig!!!

Men jag är frisk, barnen är friska och vi har mat i kyl och frys, och toapapper. Sen är jag ju kär oxå, i en underbart fin kille som behandlar mig som en prinsessa och som dessutom är väääldigt kär i MIG!!

Lite bilder från veckan som gått...En morgontrött Vilgot som pratar med pappa...vackra moln...

söta lilla Lufsen!
Igår kom grabbarna grus hem

Fick hem dem igår, mina små pojkar. De var på strålande humör tills jag delade ut mitt första -Nej.

Vilder ville gå ut efter middagen, men då vi åt ganska sent och klockan var strax innan halv 8 så sa jag nej med tanke på att det är skola imorrn och så hade han en läxa som inte var klar.

Han satte sig för att tjura under köksbordet och gnällde som en bebis som saknar ordförråd. Jag frågade om vi kanske skulle planera in ett bebiskalas snart (han fyller år den 16/9), välling och blöjor osv..?

Stod på mig (såklart) men såååå trist att han inte fattar och ger sig lixom!!! Tillslut så gav han upp gnällandet och torkade sina krokodiltårar och satte sig med sin läxa som jag tagit fram. Sen kom nästa drama-queen-grej:

-Aaaallt var bättre FÖRRA året mamma, FÖRRA året var ALLTING bättre, då behövde jag inte göra lääääääxor varje varje dag!!! sen klämde han fram några tårar och såg ut som om nån hade dött typ.


Men han blev nöjd då han var klar, Vilgot ville oxå ha läxa så jag skrev lite siffror åt honom på ett annat
papper sen satt de båda två och jobbade.
Durance doftljus

Uppe före tuppen, och barnen. Vaknade runt halv 5 och kunde inte somna om så jag klev upp och gjorde iordning lite te och tände mitt underbara doftljus från Durance, jag är såld på doftljus och har testat de flesta olika märken som finns och Durance är både prisvärda och doftar helt underbart plus att de har lång brinntid. '

Jag brukar handla dem på Lejonkulan här i Vallentuna Centrum, min absoluta favoritaffär, alltid nått nytt men priserna är inte i det lägsta laget men de har alltid något smått och gott som man inte behöver men bara MÅSTE ha typ! Farligt!

145:- kostar doftljusen, det bästa priset jag råkat på när det gäller just de ljusen!
(billigare om man jämför med priserna på exakt samma doftljus från olika nätbutiker)

Mina favoritdofter är Vanille och
Watermelon.''
Nu är de slut

alla värktabletter vi hade hemma, brustabletterna gick åt först eftersom jag inte kunde svälja. Nu är resten oxå slut, alla ipren. Men mår lite lite bättre *peppar peppar* , fått tillbaka luktsinnet och hörseln börjar återvända, om det bara kunde sluta göra så jävla ont i kroppen och om jag bara kunde sluta svettas. Men det ger sig nog tills imorrn hoppas jag, jag brukar krya på mig rätt snabbt då jag blir sjuk så imorrn MÅSTE jag vara frisk ju!

Tyckte så synd om Vanessa
i morse eftersom jag inte ens kom upp ur sängen då larmet ringde, så hon fixade sin egen frukost och gick till skolan. Jag hade överraskat henne då hon kom hem efter skolan med att baka tunnbröd som hon älskar.Det var något varmt att stå vi spisen och steka, men det var det värt för hon blev jätteglad. Nu sitter vi i vardagsrummet och äter lite å kollar på tv. Pojkarna kommer senare ikväll tror jag, känns väldigt lyxigt att ha fått dispans från dem då jag själv varit dålig, inte ofta jag har den turen!

Så nu njuter jag faktiskt, jag är lycklig och har fina människor omkring mig som får mig att må bra. Allt blir bara bättre och bättre nu, sakta men säkert klättrar jag uppåt!


Grannar

Då man bor i radhus så är det ganska viktigt det där med att ha "rätt" grannar. På denna gård jag bor på, har det snackats en hel del skit, skvaller bakom ryggen och falska påklistrade leenden, som ett slags spel på gallerian. Nämner inget namn, tror det kommer fram förr eller senare ändå för den som gräver en grop åt andra trillar alltsom oftast ner i den själv.

Men iallafall, så har våra nya grannar vägg-mot-vägg flyttat in för inte så länge sen, det stod ju tomt ganska länge och givetvis är man nyfiken på vem som kommer flytta in sådär next-door. Men åh sån tur vi hade, våra nya grannar är verkligen supertrevliga och har jättegoa ungar. Jag är väldigt nöjd, kunde inte ha fått bättre nya grannar!

Brukar ibland fundera lite över en viss granne/person som jag verkligen trodde var en god vän, allt skvaller jag fick höra om de flesta här omkring, som jag givetvis trodde på eftersom hon var min VÄN och vänner ljuger inte, hon ville ju bara mitt bästa vad jag vet?

Lite läskigt det där med skitsnack, hur vet man om nån är falsk eller inte? Tänk om det inte kommit fram i ljuset, då hade jag förmodligen fortfarande varit full utav skitsnack om vad andra här på gården tycker och tänker om MIG osv.

Jag funderade aldrig DÅ varför hon snackade så mycket om vad "alla andra" tyckte och tänkte om mig, jag var mest glad och tacksam för att HON tyckte om mig även fast "alla andra" minsann tyckte och tänkte en massa annat.

Jag är nog kanske ganska naiv och lättlurad, tror för det mesta bara gott om folk, men vill inte ändra på det heller. Däremot har jag blivit bättre på att säga ifrån och sätta ner foten så fort jag märker att något är väldigt väldigt fel.

Och det "lustiga" i det hela är att mitt psykiska välbefinnande i allmänhet blivit så otroligt mycket bättre efter den avslutade vänskapen. Energitjuvar har vi omkring oss, men man märker inte det förrän man blir av med dem. Lite lustigt, som att vända ut-och-in på ordspråket;

"Man saknar inte kon förrän båset är tomt"

Googlade och hittade några ordspråk/talesätt som jag fastande för...
Du ska älska dig själv lite mer än du älskar andra, för att inte bli utnyttjad. Betrakta andra som konstverk i vilka du inte har rätt att peta för dina egna planers skull.


Den människa, som inte med framgång tagit itu med sig själv,
skall aldrig med framgång ta itu med någon annan.
En sann vän ställer sig aldrig i vägen för en - om man inte är på väg utför
God morgon

Försov mig, missade läkaren nu på morgonen, ska försöka komma iväg till deras eftermiddagstid idag. Jag har fortfarande ont i öronen och känner mig mörbultad i kroppen, däremot är det värsta i halsen över, alltid nått!

Ska försöka få lite gjort här hemma, städa och plocka lite... fy så trist men definitivt nödvändigt!


Feberdimman vägrar försvinna

Sitter i soffan och kollar på Idol, men betoning på KOLLAR. Hör inte ett skit typ, är helt säker på att våra nya grannar hör vår tv bättre än vad jag gör ikväll!


Så jag går på känslan,
fick världens gåshud när en av dem sjöng så då drog jag slutsatsen att hon sjöng bra. Det gjorde hon tydligen enligt juryn men min gåshud kom tillbaka sen så jag gissar att den hade med febern att göra... ;p

Tacka vet jag text-tv, kan iallafall "höra" vad juryn tycker....!

Vanessa gör chokladbollar,
synd att mina smaklökar har försvunnit, ingen lust att käka smörklumpar med socker om jag inte ens kommer känna kaffemsaken i dem.
Synen är en aning dimmig men känseln är det inget större fel på, tyvärr. Känner mig fortfarande överkörd av ett tåg, som dessutom har penetrerat mina öron på kuppen. AJ!Vanessa pysslar om sin sjuka mamma, fixar te osv.. Och hämtade min hemgjorda saft till mig att blanda med lite ramlösa, ska försöka bli av med huvudvärken hade jag tänkt. (hehe vodkan är slut sen läääänge länge sen, nu är det hemgjord saft i flaskan.)

Så vi har inte fest här ikväll precis...

Vad tycks?Klippt å klistrat i Photoshop... hmmm, nått i den stilen vore inte helt fel. Texten är klockren, fast nu e den visserligen lite konstigt ditsatt när det sitter stenar över.
Ringar... beslutsångestÄlskar denna med gravyr på utsidan...!! Men vill ha stenar i den oxå. Hmmm, hur ska man lösa det?
Skaffa fler ringfingrar???


Badat men fortfarande döv

Vanessa har kommit hem från skolan och har fixat te åt oss och målat sina naglar.

Jag tog ett bad (läs; en dusch, har inte tålamod nog att vänta tills badkaret är fyllt av vatten). Men iallafall, så var det nästan ett bad, satte ju i proppen iallafall tills badkaret var halvfullt, men då var jag redan klar med shampo å balsam å sånt, och klev upp. Orka ligga i varmt vatten lixom... fyyy!Jag har ont i öronen och svettas som faan fortfarande, men jag hoppas att det är övergående, vill verkligen inte behöva ta mig till läkaren imorrn!!! Har vilat massor, druckit ännu mera te och nu förbereder Vanessa middagen åt oss, sååå skönt att det bara är hon och jag hemma, pojkarna är kvar hos pappa så att jag hinner få en chans att krya på mig. Riktigt lyxigt!

Idag blir det middag i vardagsrummet, wallenbergare som älsklingen lagat förrut fanns kvar i kylen så jag å Vanessa fixar lite pommes till bara.

Så länge jag petar i mig alvedon med lagom jämna mellanrum så går det att få i sig nått, för hur ska jag annars bli frisk? Har faktiskt planer på att vara kry redan imorrnbitti och vakna på ett strålande humör så att jag kan börja röja upp i svinstian som vuxit här sista dygnet!

Har snorat och svettats så det räcker och blir över med råge senaste dygnen tycker jag!Har inte tid med att vara sjuk NU!!

Både knaprat och druckit Alvedon, druckit så mycket te att jag nästan fått bosätta mig på toa typ.

Fick avboka ett viktigt möte idag, det suger!

Men halsen gör lite mindre ont nu, bara febern som vägrar försvinna, den attackerar mig så att jag fullkomligt dryper av svett. Sen hör jag inget heller, lock för öronen och dunderförkyld, hör inget genom näsan heller typ, igentäppt överallt förfaan.

Slösar på massvis med papper och märker att det är riktigt äckligt att sitta i en skinnsoffa och svettas, fy fasiken. Man lixom fastnar i den, eller så glider man ur den när man nyser. Ja skinn mot skinn är lite äckligt, speciellt just idag, feberskinn mot soffskinn... ingen bra kombination!Tror man kan steka ägg på mig

Jäkla feber, hur varm kan man bli lixom? Het som en jävla spis, knäck ett ägg på min mage så bränner jag det svart på 2 sekunder eller nått.


Somnade i soffan...

Vaknade nyss igen och svettas som en gris, feber givetvis, och sol-helvetet har mage att lysa utanför fönstret!!! Idag vill jag ha REGN, väldigt väldigt gärna. Kunna öppna alla fönster och känna att det blir lite SVALT!Missade husläkaren
, får se om jag lyckas ta mig iväg till deras eftermiddags-mottagning kl 14 idag. Men tror inte att jag pallar ta mig nånstans, orkar ju inte ens gå till brevlådan för att kolla posten typ.. Öser i mig te med en massa honung och tycker synd om migsjälv och min ilsket röda hals, äta blir nog inte att tänka på idag.

Tugga; möjligtvis, svälja nått; mission impossible!!!
Fin bild, (not!!) jag i min feberdimma....

Har jag blivit överkörd av ett tåg?

Ja det känns så iallafall!!

Helt jävla mörbultad är jag, öm i hela kroppen, feberfrossa inatt och halsen är svullen och röd. Och som grädde på moset fick jag mig en redig stöt i morse, skulle sätta i lampkontakten men råkade pressa in den i en annan trasig kontakt som lixom låg öppen och jag typ fastnade med handen i den, sögs lixom fast och skrek som fan och Vanessa undrade va fan jag skrek för.

En jävla stöt, joo tack, jag vaknade iallafall ordentligt!!Ska ta mig till läkaren idag,
Vanessa är i skolan nu och pojkarna är kvar hos pappa, de kommer hem först senare idag å lika bra det för jag låg nerbäddad och sov precis hela dan igår och sen hela natten och kommer förmodligen vila en hel del idag oxå.

Är dock sur på migsjälv
som har cykeln kvar vid tågstationen, nu måste jag alltså GÅ till doktorn idag... inte direkt vad jag känner mig pigg på att göra...

Men särskilt nu när jag drog på mig en rejäl stöt utöver överkörningen av ett tåg, vet ju inte vad som gör ont varför längre, det pirrar/sticker och bränner i handen som fick stöten och även lite i armen. Tryck över bröstet har jag haft sen igår och snuskigt ont i revbenen. Sen förmodligen feber oxå.

J,a stackars mig idag, men vilken tur jag har endå att pojkarna blev kvar med pappa! Hade aldrig pallat ta hand om allt på samma gång!

Lekt lite med en bild...♥ Jag å älsklingen som prinsen och prinsessan! ♥

Men den e inte klar ska fortsätta sen nu ska jag ta mig till stan för att träffa min  prins!Snart är låtvalen till bröllopet klara!Sen denna underbart vackra låt som varit våran sen vi träffades första gången för 17 år sen...

God morgon!

Vaknade före 8, vad sjutton gör jag vaken så tidigt?? Är ju barnledig! Men å andra sidan kan jag krypa ner under täcket och sova resten av dan om jag skulle känna för det.

Theo dog i fredags, upptäckte det precis innan jag skulle lämna pojkarna i skolan så jag sa inget till dem då och nu är de med pappa.

Men har märkt att det varit på G, hans resa till himlen, först åldern, en mus blir ju bara 2-3 år gammal, sen har han varit väldigt slö och ADHD-springandet i hjulet han hade som yngre försvann helt.  

Inte för att Vilgot direkt brytt sig om Theo, det var han och Oliver som var tighta men när Oliver dog så dog även intresset, men tror han kommer bli lite ledsen endå, han är ju en liten och känslig "drama-queen" ibland, (mamma uppe i dagen har jag hört!)

Nu ligger de små mössen i varsin liten låda i frysen och väntar på begravning, ska ta och gräva ner dem snarast innan det blir frost, vore drygt (och typiskt mig!) att glömma bort det och ha dem liggandes kvar i frysen. (hahaha fy det låter ju riktigt äckligt, döda möss bland mat å glass lixom !!)

Men har ju lovat Vilgot att få begrava Oliver så nu blir det dubbelbegravning eftersom Theo kastat in handduken han med!

SPIKAT!!

Har bokat ett slott för bröllop 12 12 12!!! En onsdag, men va faaaan, de få som blir bjudna kommer få ta ledigt. That´s it! Finns inget annat datum för HAPPILY EVERY AFTER med cinderellatema.När jag berättade för Vanessa att jag skulle gifta mig, så sken hon som en sol.

Askungentema, gjorde jag klart för henne att det var.

-Vill du vara Jack eller Gus? frågade jag....

-Meeeen, de är ju KILLAR! blev hennes spontana kommentar!!!!

Hahahha sååå klockrent!! Min dotter uti fingerspetsarna minsann. Inte att hon ifrågasatte att vara utklädd alls, det vore lixom inget konstigt alls, hade jag frågat om hon ville vara en fågel eller en tjejmus hade hon ju nappat givetvis, att jag frågade om Jack eller Gus var bara en rolig grej från min sida.

Barnledig! Yeah!

För första gången på mycket länge är jag helt barnledig en HEL helg från ALLA mina barn! Idag är jag trött men njuter av att min söta pojkvän lagar middag och passar upp på mig, han är BÄST. Bäst bäst bäst!

Idag är jag en bortskämd prinsessa, som alla de dagar då han är med mig. Ojojoj tänk om jag vänjer mig?

Fattar inte att det är sant typ, jag bara njuter av nuet och hoppas att det varar för evigt.

Och det tror jag att det gör, äntligen. Happily every after!

Lämnar han mig så har han en stalker for the rest of his life! ;p
God morgon!

Fy satan vad jag har sovit!! Törnrosa kan nästan få slänga sig i väggen typ! La mig strax innan 7 igår!

 

Min kille följde med mig till sjukhuset igår, och tog en bild på mig då jag somnade en stund då jag skulle vila efter ryggmärgsprovet... och la upp den på FACEBOOK! Hahaha, schysst lixom!!! Men det gör inget, han älskar ju mig och tycker att jag alltid är fin, även då jag INTE är det!Igår var jag riktigt riktigt trött efter ryggmärgsprovet, men det gick bra, gjorde inte alls ont eller så, det som jag tyckte kändes mest var typ när han ritade en prick med pennan vart han skulle sticka.Inom 2 veckor
kommer jag få provsvaren, sen pratade läkaren om att ev göra en ny magnetröntgen fast det berodde på resultatet på provet.

Vädret igår var helt underbart!!!
Det enda som saknades var en regnbåge, men har ju hela hösten på mig att få se en. Jag räknar kallt med massor utav regn, varvat med sol och kyliga vindar, åska och blixtrar!
Lite bilder från bussresan hem igår efter besöket på Danderyds sjukhus.God morgon!

Sitter i köket med hela ligan, sen ska jag till Danderyds sjukhus då jag lämnat barnen i skolan, har tid för ryggmärgsprov idag. Vilder och Vilgot har dragit på sig utegångsförbud, så jag hoppas på regn så blir det mindre tjat om att få vara just utomhus....

I helgen är jag barnledig
, tänkte bosätta mig vid datan och fixa en ny header till min blogg. Har några ideér på hur jag vill ha den, återstår att se om det blir så som jag tänkt. Troligen inte, för det blir sällan som jag planerar eller har tänkt ut, kommer alltid nya idéer som ploppar upp från ingenstans och konkurrerar ut de gamla.

Men det e ju å andra sidan lite spännande! ;)RSS 2.0