Bakat!
Hepp, Vanessa ville inte baka lussekatter då hon kom hem så jag gjorde det själv.
Blev superlyckat iallafall, delar med mig av receptet sen.

Gjorde även en pepparkaksdeg... men den ska stå kallt så jag vet ännu inte hur resultatet blir.
Men det återstå att se!
Här är receptet på mina lussekatter;
1 paket röd jäst, smulas i en bunke
200g smält margarin, sen i med
5 dl mjölk och
250 g vanilj-kesella och värm det till fingervarmt, ca 37 grader
4 påsar saffran
2 dl socker
2 krm salt
sen i med mjöl tills degen blir som den ska helt enkelt (tills degen lixom släpper i kanterna på bunken utan att klibba alltför mkt)
sen låter jag degen jäsa under duk i ca 80 min,
bakar ut och sen får bullarna jäsa på plåten i ca 20 min under duk.
Pensla med vispat ägg och tryck ner russinen där de ska vara.
Hade ungnen på 250 grader men sänkte sen till 225, för de blev mörka ganska fort,
klara efter ca 7-8 min.
GOTT! ;p
Blev superlyckat iallafall, delar med mig av receptet sen.


Gjorde även en pepparkaksdeg... men den ska stå kallt så jag vet ännu inte hur resultatet blir.
Men det återstå att se!
Här är receptet på mina lussekatter;
1 paket röd jäst, smulas i en bunke
200g smält margarin, sen i med
5 dl mjölk och
250 g vanilj-kesella och värm det till fingervarmt, ca 37 grader
4 påsar saffran
2 dl socker
2 krm salt
sen i med mjöl tills degen blir som den ska helt enkelt (tills degen lixom släpper i kanterna på bunken utan att klibba alltför mkt)
sen låter jag degen jäsa under duk i ca 80 min,
bakar ut och sen får bullarna jäsa på plåten i ca 20 min under duk.
Pensla med vispat ägg och tryck ner russinen där de ska vara.
Hade ungnen på 250 grader men sänkte sen till 225, för de blev mörka ganska fort,
klara efter ca 7-8 min.
GOTT! ;p

Kommentarer
Trackback