FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagmorgon, huvudvärk och brödbak...

Har sovit tungt och bra inatt, sååå skönt, har dock en huvudvärk som vägar lämna mig.
Nu på morgonen blev det hembakat tunnbröd till frukost, superenkelt, poppis här hemma och GOTT!

Det som behövs är helt enkelt;

Mjöl (sort efter tycke och smak, men jag förderar ljust mjöl)
Vatten eller mjölk, mellan 3-5 dl. Välj själv!
Mängden jäst är inte petnoga... jag varierar alltfrån litegrann (pulverjäst) till en hel påse, beror lite på hur mkt degvätska jag gör.
Ljus sirap, också efter tycke och smak.
Salt. Oxå efter tycke å smak.
Brödkryddor har jag gärna i, om jag har det hemma! Sån där färdig i påse. Mängd efter tycke å smak.
Ibland har jag i nån deceliter matolja, å ibland smälter jag ca 50 g margarin.
Sen är det bara att knåda ihop en deg av allt, jag gör allt på en höft, häller i mjölet tills det blir lagom "deg" som går att knåda utan att den klibbar fast.
Sen låter jag den jäsa (för det mesta) en stund... och sen är det bara att kavla ut den i tunna kakor.


Idag fick jag hjälp av Vilgot                                                                        

Sen ska det stekas i en stekpanna, på lagom värme, beror på hur mkt mörka fläckar du vill ha på brödet,
precis som man gör med pannkakor fast UTAN fett i stekpannan.
Idag gjorde vi några hjärformade! Använde en pepparkaksform.

 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0