Gratäng
Supergod gratäng av grytrester. Så enkelt och väldigt gott oxå dessutom.
Först kokar man en massa ris (om man inte redan har ris-rester) som man sen lägger i en ungnsform.
Sen tar du resterna av grytan och brer ut som ett täcke över riset.
Min gryta bestod utav fläskfilé, hackad rödlök och persilja, vitlök, senap, grädde och parmesanost å salt å peppar, sen hällde jag även på lite av en keldas tomatsoppa som jag hade i kylen, riktigt gott.
Om det blir för lite vätska i grytan som du brett över riset så kan du hälla över mer vätska, typ grädde eller en passande färdig soppa (typ keldas) och sen på med en massa riven ost och in i ugnen tills allt får färg. Sjukt gott och superlätt!
Man kan även t ex blanda cremefraiche med paprika & chili, en burk med räkor och lite färdig soppa på burk, typ hummer eller skaldjur, sen bre ut över det kokta riset och på med en massa riven ost. GOTT! Jag brukar ha ugnen på runt 200 grader och låta den gratineras tills den får lagom med färg.
Jag är ingen rismänniska i allmänhet, men detta är supergott och väldigt enkelt att göra till många.
fast den ser lite äcklig ut på bilden tycker jag. Vill man vara nyttig kan man ju göra en sallad till. ;p
