FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Många bäckar små

Mitt hjärta brister för Haiti, sitter och kollar på galan på MTV, HOPE FOR HAITI.
Vilgot somnade i soffan lite tidigare så det var jag Vanessa och Vilder som bänkade oss framför tv:n. En massa frågor kom om jordbävningar, alla döda kroppar, vad händer, varför osv. Fick förklara så gott jag kunde. Vanessa hämtade sin mobil som hon får påfylld med comviq kompis 75:- en gång i månaden och sms:ade Haiti. Älskar att hon har ett stort hjärta!

Vanessa blev ledsen och frågade varför inte alla som har det svårt kan flytta till Sverige, och då fick jag försöka förklara den biten oxå. Vilder satt tyst länge och sen frågade han om de som hade hus som gått sönder får gå hem och sova hos någon annan... och sen undrade han om de hade sängar, eller madrasser.. och täcke... ja... och TV? Hur ska man förklara för en 5-åring en katastrof i denna vidd? Tycker endå att de ska få vara delaktiga i det som faktiskt händer, för det är tyvärr verkligheten där utanför. Känns hemskt att berätta om de döda kropparna men tror att det är VIKTIGT att prata och förklara då de frågar om vad de ser. Det går inte att blunda, tror att det bara är dumt i längden. Visst man ska inte pracka på barn en massa hemskheter i onödan, men världen ser ut såhär. Jag anser inte att det är just ONÖDIGT att göra dem uppmärksamma på hur världen idag ser ut. Jag tror och hoppas att det ger mina barn en större empati och medkänsla som de kan bära med sig och sprida till andra. Det är med hjärtat vi ska leva i första hand, förnuft och visshet kommer sen.
Vi ska skydda våra barn, men för att göra det kan vi inte göra dem blinda. DET gör ont, men att leva i en bubbla håller inte i längden.
Jag får en kall klump i magen då jag inser vidden av naturkatastrofer och annat elände som faktiskt sker runt om i världen. Svindelkänsla och STOR ångest för alla som måste lida så!! :(


Livet är så skört, så horribelt tragiskt och ibland så underbart vackert. STORA känslor som stundtals tar andan ur mig fullständigt!

Känns så himla fint att se denna gala och veta att alla pengar som rullar in går till de behövande i denna katastrof.

-Här sitter VI i vår sköna soffa och tittar på TV, medans de har det sådär hemskt där borta!! utbrister Vanessa så det skär i hjärtat.
Jag förklarade för henne att vi inte ska känna så, för det gör inget bättre där borta, men att vi ska vara tacksamma för vad vi har och se värdet i det. Att vi har hjälpt dem med vad vi kan, att jag skickat sms och förklarade principen med "många bäckar små"... Dert var då hon bestämt hämtade sin egen mobil och började messa hon med.

Jag hoppas att alla som äger en mobil har skänkt åtminstone 10:- dit!

För att göra det sms:ar du 10KATASTROF till 72950




Kommentarer
Postat av: Fröken Upp&Ner

Wow! Bästa inlägget du har skrivit hittills. Så mkt känslor och tankar. Man blir alldeles tårögd av att läsa och inser faktiskt att det stämmer. Sitter här och ryser hela jag.



Nä, nu ska jag hämta mobilen och sms jag med!

2010-01-24 @ 22:03:36
URL: http://mittlivuppochner.se
Postat av: Yoanna

Åh tack för den fina kommentaren!! glad

2010-01-24 @ 23:08:45
URL: http://www.yoannas.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0