Recept på tunnbröd
Ok, nu kommer mitt recept på tunnbröd som Malin frågade efter. Bättre sent än aldrig! Fast det var lite svårt att skriva receptet då jag aldrig måttar utan bara blandar lite på en höft, men försökte iallafall att kolla noga idag då jag gjorde dem... och idag hade jag i:
en halvt paket blå jäst
4 dl ljummet vatten
2-3 tsk brödkryddor (finns färdiga i påse på ica)
1/2 dl matolja (eller vilken olja man nu har hemma. )
2-3 tsk salt
1/2 dl sirap (hade i mörk idag brukar annars använda ljus)
och sen i med mjöl tills det blir en lagom tjock deg.
Idag låter jag det jäsa, men inte nödvändigt heller då man gör tunnbröd.
Sen tar man en stekpanna och sätter på spisen, kavlar ut små tunnbröd i önskad stl och steker dem i stekpannan (pannan ska vara TORR) och vänder på dem tills de fått lagom med färg. Sen låta dem svalna på ett galler.
Sen ÄT!!!
