FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemma igen, skönt!

Firade mammas födelsedag på restaurang Faros på söder, grymt god mat och härlig stämning.

I fredags så var det fullt ös hela dan, trots att jag inte skulle stressa och egentligen hade god tid på mig så kom vi iväg i typ sista minuten. Hade grym beslutsångest innan jag "hittade rätt" kläder som kändes bekväma just då, ett svart linne och en svart kjol och svarta ballerinaskor, jag var inte på nått vidare humör då vi åkte, trött, superstressad och uppe i varv och hade nog föredragit att stanna hemma och bara sovit bort resten av dagen om vi inte hade firat mamma.

Jag å Vanessa mötte upp min brorsa och min kille för en öl/cola innan vi slog följe till restaurangen. Dagen till ära hade jag släpat med mig min kamera, och då jag plockade fram den såg brorsan uppgiven ut och suckade;




















Kändes lite motigt att komma tillbaka hem igår till ett bombnedslag, innehållet i mina garderober låg utspridd lite överallt i huset, jag hade dessutom glömt att packa ner en av mina mediciner innan vi åkte (otippat att jag glömmer nått??) och vi sov över hos mamma fredag till lördag, eller sov och sov, jag hade piss-ont i skallen hela natten, att jag aldrig lär mig det där med att inte blanda öl och vin och att sen dricka varannan vatten...

Det första jag gjorde då vi kom hem igen var att fylla några ikea-kassar med allt som låg utspritt och bara ställa undan, slarvstädning, men sen såg det iallafall rätt ok ut och jag låg i soffan resten av kvällen och glodde på film tills jag somnade.

Vi gjorde stan igår iallafall innan vi åkte hem, hade lovat Vanessa att shoppa lite, hon hade fått pengar av min faster så hon handlade lite och vi strosade runt och kikade i en massa butiker, fy vad jobbigt å tråkigt det är att gå runt och se en MASSA FINA ROLIGA BILLIGA ONÖDIGA MEN UNDERBARA SAKER OCH INTE KUNNA KÖPA NÅTT ALLS!!  Inte ofta jag åker till stan och de få gånger jag är där så brukar jag föredra att han nånting att handla för.

Men jag hade några rikskuponger som jag fick av mamma så vi käkade lunch i hötorgshallen på Izmirs kebab, helt klart stockholms bästa kebabställe och istället för pitabröd kan man få franskabröd. Såååå gott!



Sen fick jag lite rolig och intressant info av en uteliggare som stod bredvid i kön på Mc Donalds när jag skulle äta lite innan vi åkte hem sen till mamma i fredags, jag gav honom en 20-lapp och han berättade att det där strecket på sedlarna, är en dikt/text av Selma Lagerlöf om man kollar i förstoring. Det hade jag inte en susning om! 

Min snälla pojkvän gick och hämtade en sån där haklapp i plast för barn, ställde sig bakom mig när jag skulle äta och knöt fast den runt halsen på mig, jag fattade inget utan satt snäll på stolen och det tog ett tag innan jag såg vad han gjort, fan det tyckte han var skitkul, och alla andra som såg. Men jag var inte lika road... haha, inte just då iallafall! Tur att ingen tog kort då!


Efter att ha googlat lite om dolda budskap i sedlarna fick jag veta att även 50-lappen har dolda budskap.

Om man tittar riktigt noga, gärna med ett förstoringsglas, så ser man att det inte är raka linjer i högerutkanten av sedlarna utan text!



"Linjen" ovanför Selma Lagerlövs namn är inget annat än inledningen till Gösta Berlings saga. Så här lyder mictrotexten:

"Sjön har sina källor ganska långt upp i norr och där är ett härligt land för en sjö skogen och bergen upphöra aldrig att samla vatten åt den strömmar och bäckar störta ned i den året om den har fin vit sand."




På 50-lappen finner man, i vad som ser ut som ett streck, ett citat av kompositören Arnold Schönberg:

"Musik överbringar ett profetiskt budskap, vilket uppenbarar en högre livsform som mänskligheten utvecklar sig i riktning mot. Och det är på grund av detta budskap som musik appellerar till människor av alla raser och nationaliteter".


Det finns dock varken punkter eller mellanrum i de tryckta microskrifterna, vilket gör dem så gott som osynliga för blotta ögat.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0