FaMiLjEn!

 

 

Våran familj består av:

 

mig, Yoanna

Yoanna

en kreativ energisk duracellkanin
med tusen järn i elden
som gör som björnen ibland,
går i ide.

 

Jag är även mamma till
3 små viktiga människor:

 

 

 

Vanessa

Vanessa

född -00
tjejen med de många namnen (8 st!!), smart med temperament precis som sin mamma.

 

 

 

Vilder

Vilder

född -04
en tänkare och filosof,
med ögonfransar som gör vilken tjej som helst avis!

 

 

 

Vilgot

Vilgot

född -05
energiknippe och en intensiv liten pajas,
föddes med ett litet kors i pannan mellan ögonen,
sägs att han är beskyddad,
kan behövas för han har en förmåga att hamna i trubbel och snubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppe före tuppen

Igår åkte jag iväg strax innan 7 till Danderyd för att göra magnetröntgen, jag var riktigt nervös, inte för själva röntgen/resultaten utan för hur det hela går till.

1: man ligger fastspänd med huvudet, ordentligt, går inte att vrida sig en millimeter ens.

2: det tar tiiiiiiiid, ca 30-45 min beroende på undersökning.

3: Det LÅTER något fruktansvärt, ett entonigt stötande läte, lite som krigslarmet fast med mera basröst och i mycket tätare intervaller, som att vara på en byggarbetsplats eller nått?

4: kombinationen av det hela för min del är... VIDRIG. Först så har jag klaustrofobi, har alltid haft, sen har jag pga vissa upplevelser blivit enormt ljudkänslig då det gäller plötsliga eller entoniga upprepande ljud, särskilt under stress, och då jag stressar ökar pulsen och jag blir varm. Inte så härligt att ligga inne i ett rör/tunnel med en mask över ansiktet och en puls som skenar som en galen häst. I skallen så triggas alla dåliga minnen igång tillslut och spelar upp sig som en film innanför ögonlocken som går på våldsam repeat och tränger in i varenda liten cell av mitt varande.

Så, jag var ganska skakig och enormt nervös inför det hela, och fick veta på plats i väntrummet att eftersom det var på kvällstid så hade de inga läkare där på röntgenavdelningen så jag kunde inte få nån form av lugnande alls... det kändes riktigt jobbigt då jag fick veta det, jag kunde inte hålla tårarna  borta tillslut, kändes lite fånigt men det var otroligt jobbigt för mig just då.

Sen av en händelse då jag ligger på britsen inne i magnetrummet och fått en nål i armen för kontrastvätska, så frågar jag vad det är som de letar efter och berättar att jag fick ett besked i brevlådan samma dag (igår) där det stod att jag skulle bli kallad för ytterligare en magnetröntgen... det verkade ju lite konstigt så de kollade i journalen och kom sen och bad om ursäkt, för nått var fel, de kunde inte garantera att jag skulle slippa göra om det i slutet på året bara för att jag gjorde den idag, så eftersom jag mådde så dåligt av det så bestämde vi att vi skulle hoppa över röntgen igår, så jag fick klä på mig mina kläder och gå hem.

Blandade känslor men jag var otroligt lättad endå efteråt. Fast lite surt att jag varit så nervös och orolig för INGENTING lixom... Nu lovade de att ge mig en dagtid nästa gång så att jag kan få något innan undersökningen.

Var galet trött då jag kom hem, har sovit lite dåligt inatt, vaknat flera gånger och då klockan var 4 så gav jag upp. Jag har endå drömt en massa olika drömmar inatt så tröttheten håller sig konstigt nog borta... tror hjärnan lurar kroppen, hur kan man drömma så mycket och sova så lite lixom? Ja änsålänge känner jag mig inte trött iallafall!

Fick besök av mycket gröna flodhästar i drömmen som drog på en kortege-vagn. De såg ut som typ Fiona eller Shrek i ansiktet och hade en massa tänder i munnen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0